Mi-aduc aminte de ziua de 15 Noiembrie 1987 o zi de duminica cu soare si cer senin.O zi de duminica frumoasa , cu vreme buna , incredibil de buna pentru mijlocul lui noiembrie.Am fost la votare , o formalitate dar eram multumit ca era duminica libera si nu trebuia sa merg la munca.Dupa votare am zis sa ma plimb putin prin parcul de linga Primarie ca s-asa e vreme frumoasa.Aici am vazut insa scene incredibile pentru acea vreme.In aer pluteau niste fluturasi , cred ca erau buletine de vot aruncate si duse de vint , adia vintul.si multa lume strinsa in jurul Judetenei de partid, masini cu tunuri de apa ale pompierilor , cordoane de armata , Casa Armatei inconjurata de niste soldati inalti si bine facuti echipati de lupta cu pistolul mitraliera la piept.A fost socant pentru ca nu mai vazusem o astfel de desfasurare de forte , cordoane de militari care incercau sa separe multimea strinsa in jurul Judetenei de Partid ( Consiliul Judetean PCR ).Am privit pret de citeva minute la soldatii aia inalti cu privirea crunta si impenetrabila , parca erau niste statui cum stateau asa in fata Casei Armatei insirati intr-un cordon de protectie.M-am dus apoi spre prefectura unde mutimea era destul de zgomotoasa fiindca tocmai aruncase un manifestant tabloul lui Ceausescu de la o fereastra si un Aro blindat circula printre rindurile rarefiate din fata liceului Unirea spre intersectia din fata magazinului Eram Star...Priveam la masinile de pompieri incercind sa-mi dau seama ce se intimpla.A doua zi la munca au inceput sa circule zvonuri depre arestarile pe care incepuse sa le faca Securitatea inca de la primele ore ale diminetii...
Eram penultimul an la facultate la seral si seara la cursuri colegii discutau ca sint cautati niste studenti care au aruncat manifeste sau au scris pe table mesaje de solidaritate cu muncitorii de la Steagu Rosu ( intreprinderea de autocamioane Brasov ).
"Utecist" n-ai fost...dar dreptul "tovarasesc de cetatean" al R.S.R. ... ti-l exercitai constiincios !!! "Cu cine-ai votat"...e inutil sa te mai intreb...