Main Content:

Pagini: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 55

Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...

Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #60 : Iunie 26, 2012, 11:59:38 »


 Nu.Nu are inca nr. Am inteles ca se dezbate pina vineri.
Memorat
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #61 : Iunie 26, 2012, 12:08:35 »


 Vezi la ANUNTURI in data de 23.06.2012 postarea de la ora 21 facuta de Gheorghe Iosif.
Memorat
 • TATA
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 221
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #68 : Iulie 14, 2012, 12:36:22 »

 DRAGULIN NU A CASTIGAT PROCESELE,  S-AU ANULAT CA NETIMBRATE. SE POATE VERIFICA PE PORTALUL INSTANTELOR.
SA SPUNA CUM A PIERDUT PROCESELE DIN 2010,  ALE LUI COSTIN, PTR CA NU S-A DUS LA PROCESE.
SSPR ORICUM PLATESTE JURISTI DEGEABA, CA NU VIN LA INSTANTA.
 LASA NOTE DE SEDINTA LA REGISTRATURA.
LOCUL LUI DRAGULIN ESTE LANGA COSTIN.
EL IA SALARIU CU SPORURI DE LA SSPR,PENSIE DE MILITAR SI INDEMNIZATIE DE RANIT, PANA IN 22 DEC ERA IN POZITIE DE TRAGERE IN FATA REVOLUTIONARILOR SI DUPA S-A TRANSFORMAT IN RANIT.
 DACA NU FUGEA CEAUSESCU POATE AVEA CATIVA  MORTI PE CONSTIINTA.
 ARMATA SRI, MILITIA  CADEAU ORICUM ERAU IN PICIARE. CIVILI SUNT CEI CARE AU FACUT REVOLUTIA, NU ARMATA LUI DRAGULIN
Memorat

STIU CA SUNT PROST DAR CIND MA UIT IN JUR PRIND CURAJ
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #69 : Iulie 18, 2012, 08:55:06 »


 " Hotararile Parlamentului care vizeaza autonomia Legislativului nu vor mai putea fi atacate la CCR
Cuvinte cheie: cotnrolul CCR, comisia juridica, hotararile parlamentului

Un instrument menit sa economiseasca si sa eficientizeze timpul avocatilor,
consilierilor juridici, notarilor, magistratilor!

Legis Plus Profesional
Soft legislativ COMPLET destinat informarii juridice!

>> DETALII CLICK AICI <<

Hotararile si deciziile pe care le ia Parlamentul si care vizeaza autonomia Legislativului nu vor mai putea fi supuse controlului CCR, au decis marti deputatii juristi.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat marti Legea de aprobare a modificarii OUG de functionare si organizare a CCR care prevede ca pot fi supuse controlului CCR doar acele hotarari ale Parlamentului care incalca norme sau principii constitutionale. Exceptie fac hotararile care vizeaza autonomia Parlamentului.

"Am considerat ca Parlamentul nu poate fi o anexa a CCR si autonomia Parlamentului trebuie respectata si intr-o lege care vizeaza CCR. Tot ce inseamna hotarari si decizii pe care le ia Parlamentul, mai putin cele care vizeaza autonomia interna si cele cu caracter individual, sunt fie supuse CCR in total acord cu ultima hotarare a CCR. Nu exista o lege care sa defineasca autonomia Parlamentului, dar sunt acele hotarari care vizeaza reglementari la diverse institutii sau reglementari, hotarari care vizeaza numiri in anumite functii acestea tin de autonomia interna a Parlamentului si astfel de hotarari nu trebuie sa fis supuse controlului CCR", a declarat vicepresedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Florin Iordache.

Potrivit acestuia, prin modificarea efectuata s-a stabilit ca tot ceea ce inseamna autonomie interna a Parlamentului sa nu fie sub controlul de constitutionalitate a CCR.

"CCR s-a contrazis, a zis intr-o luna asa in alta luna asa, de-a lungul timpului", a mai spus social-democratul.

Florin Iordache a afirmat ca inlocuirile de presedinti ale camerelor Parlamentului sunt supuse doar controlului legislativului, intrucat acesta este suveran.

"Dupa plenul Parlamentul de maine seara sau joi dimineata aceasta ordonanta cu modificari va deveni lege de modificare si adoptare a ordonantei. Aceste schimbari si aceste inlocuiri de presedinti de Camere sau alte numiri sunt supuse unui control al Parlamentului. Plenul este suveran", a mai explicat Iordache.

"Curtea Constitutionala se pronunta asupra constitutionalitatii hotararilor cu caracter normativ ale plenului Camerei Deputatilor, a plenului Senatului si ale hotararilor celor doua Camere reunite ale Parlamentului, hotarari care afecteaza valori, reguli si  principii constitutionale, cu exceptia hotararilor care vizeaza autonomia interna a Parlamentului, cat si a actelor juridice cu caracter individual", se precizeaza in articolul adoptat in Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Data aparitiei: 17 Iulie 2012
Memorat
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #70 : Iulie 23, 2012, 07:58:13 »


 Definirea loviturii de stat : " Lovitură de stat
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Lovitură de stat (din franceză coup d'État) sau puci (din germană Putsch) se numește o răsturnare bruscă și neconstituționată a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei militară, folosind forța. Se deosebește de revoluție prin aceea că la revoluție există o participare masivă a populației.

O trecere a unei Armate de partea unei revoluții se numește lovitură de stat militară sau puci, pentru că se face împotriva guvernului și a puterii existente și în folosul unei puteri noi, revoluționare. [1]

O formă a loviturii de stat este "lovitura de palat", care se realizează departe de ochii și urechile multimii, aparține de regulă unei facțiuni aflate la putere, un partid sau o "tabără" politică, apropiată grupului conducător, uneori chiar din cadrul grupului, și se bazează pe relațiile și influența unor comandanți ai armatei sau serviciilor secrete câștigați de grupul complotist.[2]

În cartea sa Coup d'État: A Practical Handbook (Lovitura de stat: un manual practic), Edward Luttwak sintetizează: O lovitură de stat se realizează prin infiltrarea unui segment mic, dar de importanță extremă, a aparatului de stat, care apoi este folosit pentru a prelua controlul de la guvern și a-l îndepărta de la putere. Prin urmare, folosirea puterii militare, sau a unei alte puteri, nu reprezintă un element definitoriu al loviturii de stat.

Dacă este vorba de încercarea unui grup politic militar de a răsturna prin violență un regim politic sau o ordine statală, se folosește preponderent termenul de puci. [3]

În Dicționarul Enciclopedic se găsește următoarea definiție: Lovitura de stat este o acțiune rapidă, care urmărește răsturnarea regimului politic existent și preluarea prin forță a puterii politice în stat de către persoane sau grupuri de persoane[4].
Note"
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #72 : Iulie 23, 2012, 16:57:45 »

florine cine vrei sa respecte legea daca parlamentul si ccr-ul interpreteaza legile dupa cum se trezesc dimineata ca sa nu spun altfel.
Memorat
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #73 : Iulie 23, 2012, 18:58:01 »


 Nu exista stat de drept daca nu exista respectul fata de lege.
Memorat
Pagini: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 55
Schimbă forumul: