Main Content:

Pagini: [1] 2 3 ... 148

DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER

 • paraschiv
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 771
 • Vezi Profilul
DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« : Iunie 29, 2012, 18:22:40 »


Iarta-i doamne ca nu stiu ce spun


Pe fondul asta de rautate (oameni sunt suparati ca nu au intretinerea platita, ca au rate la banci, ca nu au servici etc) se ajunge sa fim huliti. Sa fim huliti tocmai de catre aceia care in iarna lui 89 si nu numai,ne sarutau pe strada cand ne vedeau ranile. Noi ,  revolutionarii , trebuie sa mergem inainte , sa fim un model pentru cetateni, cetateni care au si acest drept sa vorbeasca impotriva noastra.
Veteranii de razboi din Vietnam si ei au fost huliti si facut in tot felul si acum sunt considerati niste eroi.
Atentie ! Catre toti jogosii( caci ei sunt jegosi) care spun impotriva noastra, le transmit ca nu au dreptate , ca sunt niste nenorociti judecand avand mintea intunecata ca nu si-au platit intretinerea, ca nu .......

Vorba unui coleg sa se ia de cei din top 300. Noi suntem gata ca si maine sa renuntam la amarata asta de indemnizatie care am obtinut-o dupa zeci de ani de birocratii si de verificari, daca si economia ascunsa ar fi distrusa , daca toti care sau inbogatit ar da vilele inapoi, vreti case?
 jegosilor care nu aveti curaj decat sa stai in spate tastaturii, duceti-va si le luati pe ale imbogatitilor ilicit. Vreti sa munciti ? ati auzit de recalificare? plimbati cainii in p...... a mea si ganditi-va ca la revolutie ati stat sub patura.
 Feceti si voi ceva pentru societatea asta ,
noi am continuat lupta , am facut greva foamei de 3 ori pentru voi nenorocitilor nerecunoscatori, am colegi care au murit. suntem cu 25% mai putini.
Dumneze ne pedepseste destul pentru pacatele facute ca natiune, acum vreti sa il maniati si cu ura voastra impotriva noastra.

Parintele Galeriu spunea asa de frumos despre noi ,
"Ati dobandit deplina libertate divina pentru voi, dar si pentru noi. Din libertatea voastra si noi devenim liberi, tot mai liberi, de cel rau"

" Mai mare dragoste decat aceasta ca sa-si puna cineva viata pentru prietenii sai, nimeni nu are" Ioan 15. ,13"

VOI SUNTETI LUMINA LUMII!" Matei 5, 14

Acestor oameni minunati, revolutionarilor romani, printr-o lege reparatorie (Legea 42/1990), li s-au oferit niste drepturi pe care intreaga natiune a considerat ca le meritau cu prisosinta.

 Ei nu au cerut niciodata drepturi si nu ar fi iesit in prezent in strada daca nu ar fi vazut ca datorita climatului de coruptie generalizata aceasta lege s-a aplicat si se aplica partinitor si poate doar in proportie de 15%.

Cand s-a incercat intinarea onoarei lor prin acuzatia de a fi autorii unei lovituri de stat, revolutionarii au iesit din nou in strada, protestand prin greva foamei, preferand sa moara frumos decat sa fie scosi prin usa din dos a istoriei.

Oare asta merita eroii neamului romanesc?
 Sa fie huliti si sa li se prafuiasca meritele cu trecerea inexorabila a timpului pentru motivul ca vor "sa moara in picioare decat sa traiasca in genunchi" si pentru ca vor doar respectarea legii in tara pentru binele careia au vrut sa moara in decembrie 1989? Daca legea s-ar fi respectat in Romania ei nu ar fi aparut in postura de cersetori si milogi ai propriilor lor drepturi.
 Ei nu sunt adeptii discriminarilor si al aplicarii legii partinitor, doar pentru clientela politica ce se afla in fruntea statului datorita lor, a ranitilor si luptatorilor cu merite deosebite care au dus lupta pana la capat, pana la victoria finala a revolutiei.

Revolutionarii roaga poporul roman sa ierte naivitatea lor de a fi predat puterea nomenclaturistilor ce cu tupeu s-au asezat la conducere invocand experienta si au dus tara in prapastia actuala.

Pentru ca Revolutia Romana este singura Revolutie din istoria omenirii in care revolutionarii nu au luat ACAPARAT puterea PENTRU SINE.
Ei au fost amagiti si trimisi - sa-si definitiveze studiile, sa se perfectioneze pentru a accede la putere in vederea schimbarii si constructiei tarii - de catre experimentatii nomenclaturisti din "randul al doilea" ce doreau doar sa devalizeze conturile lui Ceausescu sa instituie coruptia generalizata si mafia statala si sa nu fie deranjati de acei oameni onesti care le incurcasera planurile in decembrie 1989 prin eroismul si patriotismul lor fara margini.
Iar intre timp, printr-un plan diabolic, revolutionarii au fost denigrati, ca niste paria ai societatii de cei ce nu vor sa aplice legea in aceasta tara a faradelegii, pe care, noi luptatorii cu merite deosebite si ranitii nu am visat-o nici in cosmarurile noastre.
Rugam poporul roman sa ne ierte pentru ca dorim doar respectarea nu numai a unei legi (Legea 42), ci a legii in general, desi nu suntem lasati sa facem acest punct de vedere nici macar cunoscut, in acest climat de coruptie generalizata.

Si rugam poporul roman, pentru care am fost si suntem gata sa murim, sa fie mandru ca "dorim sa pierim in picioare decat sa traim in genunchi".
Nu dorim decat sa ni se redea onoarea si demnitatea ce ne-au fost recunoscute candva si uitate si terfelite in timp.

Dorim sa putem spune cu mandrie copiilor si nepotilor nostri, tuturor generatiilor viitoare, adevarul de netagaduit, ca noi suntem facatorii istoriei acestui neam urgisit de soarta.
Ne manifestam regretul ca am ajuns sa fim recunoscuti de Occident, am ajuns sa avem de partea noastra UE si SUA ce-si omagiaza eroii si ii pun pe piedestalul binemeritat (neanulandu-le legile reparatorii dupa un deceniu cum numai in Romania se doreste dupa ce s-au aplicat numai pentru unii, ce fac parte din structuri), dar suntem huliti de propriul neam pentru care in 1989 ne-am dus cu pieptul gol, sa ne dam viata in fata tancurilor si pustilor cu luneta ale teroristilor ce ne-au umplut cimitirele si au cernit inimile mamelor.
E adevarat ca revolutia a fost dorita de intregul popor oprimat, ca revolta a adus multi oameni pe strada dar in mijlocul luptelor, sub ploaia de gloante, zile in sir, nu a ramas decat o mana de oameni care, prin tenacitate a adus victoria Revolutiei.
Si acesti oameni pe care acum ii huliti (datorita jocului murdar al unor oameni ce nu doresc opozitie in aplicarea "legii junglei" in aceasta tara ce sperie intreaga planeta prin nivelul coruptiei la care s-a ajuns), atunci i-ati idolatrizat pentru simplul motiv ca v-au adus Libertatea si se numeau atat de simplu: revolutionarii romani.
Romani! Sa nu uitati niciodata ca doar intr-o singura Revolutie din lume s-au strigat cuvintele inaltatoare: "Vom muri si vom fi liberi".
Si orice ar fi nu uitati ca noi suntem mandri de ceea ce am facut in decembrie 1989: pentru ca "mai mare dragoste decat aceasta, ca sa-si puna cineva viata pentru prietenii sai, nimeni nu are".

"Suntem priviti ca niste inselatori, macar ca spunem adevarul,
Ca niste necunoscuti, macar ca suntem bine cunoscuti,
Ca unii cari murim si iata ca traim,
Ca niste pedepsiti, macar ca nu suntem omorati,
Ca niste intristati si totdeauna suntem veseli,
Ca niste saraci si totusi imbogatim pe multi,
Ca neavand nimic si totusi stapanind toate lucrurile".

srisoarea a doua lui Pavel catre coriteni

Iata ca dupa mii de ani de la scrierea acestor versete, istoria face ca niste oameni in adevaratul sens al cuvantului sa se regaseasca in totalitate in ele.
Memorat
 • paraschiv
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 771
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #1 : Iunie 29, 2012, 18:31:31 »Daca manifestantii care au fost omorati in 16-21 decembrie 1989 nu ar fi fost ucisi, astazi s-ar numi "excroci" ? Ii salveaza de aceasta eticheta faptul ca au murit ?

Daca manifestantii care au fost raniti in perioada 16-21 decembrie 1989 ar fi avut mai mult noroc decat au avut (un pic de noroc au avut, daca n-au murit) atunci ar fi excroci, doar pentru ca nu i-a nimerit glontul ?

Retinutii sunt excroci ? Sunt vinovati ca spre deosebire de decedati si raniti ei s-au ales cu altceva, ei au fost doar brutalizati si incarcerati, au fost doar anchetati de securitatea comunista (cu metoda comunista de interogare) ?

Luptatorii cu merite deosebite sunt excroci prin simplu fapt ca au supravietuit fara a fi raniti sau incarcerati ? Aceasta este o vina ?

Deosebirea dintre si "excroci" o face moartea si ranirea ?

Daca va uitati la un singur eveniment, descris succint,in 20-30 de randuri puteti intelege multe .. :
21.12.1989,Ora 16:38. Bucuresti, bulevardul Magheru :

Ora 16:38. Doua autocamioane DAC de la UM 01210 Bucuresti circula cu viteza de-a lungul bulevardului Magheru pentru a-i imprastia pe manifestanti. Loviti de camion, Gheorghe Cazacu, Ion Delic, Radu Vlad, Dacian Vostinar si Daniela Irimescu sunt agresati apoi de militarii de pe carosabil care ii ucid cu intentie prin lovituri repetate cu patul armelor, in cap.

Raniti de camion, Bruno Mihailescu, Octavian Dinu, 20 ani, Cornel Jucu, 41 ani, electrician, reusesc sa scape cu viata. Gabriel Irod, 40 ani, bucatar, ajunge la spital.2 La fel, Nicolae Enescu, 61 ani, cu piciorul zdrobit; Ion Jidovin, 49 ani, inginer, cu rani multiple – la cap, mana si genunchi s.a.

In dreptul Salii Dalles, autocamionul condus de soferul Nicolae Cismaru intra in plin in grupul de manifestanti asezati in genunchi pe carosabil.3 Cinci persoane sunt strivite de masina care trecuse peste trupurile lor saltand ca pe valuri. Sunt ucisi manifestantii: Corneliu Florin Baban, 13 ani, elev, Violeta Brad, 19 ani, muncitoare, George Stanciu, 29 ani, tehnician electronist, Vinesian Baboi, 20 ani, mecanic auto, Ruxandra Marcu, 21 ani, functionara si trei scutieri.

Alte sapte persoane sunt impuscate dupa ce au fost lovite si trantite la pamant de camion. Multimea revoltata navaleste asupra camionului…. Se striga: Criminalilor! catre fortele de ordine.

Trupa dechide foc de „imprastiere". Locatarii din blocurile invecinate vad cum un civil se apropie de un tanar ranit de gloante si il impusca inca o data, cu pistolul, in cap. Tanarul are 19 ani. Se numeste Mihai Laurentiu Gatlan.4 Sub gloante se
prabusesc alte trei persoane intre care elevul Radu Alexandru Ionescu.1 Cadavrele celor omorati sunt trase pe trotuarul din fata Salii Dalles si lasate acolo, acoperite cu prelate militare.

Militarii continua sa-i urmareasca pe manifestanti pe scarile blocului Dalles pentru a-i aresta. O parte din ei sunt salvati de locatarii care ii primesc in apartamentele lor.

DECI, IN ACELASI LOC, LA ACEEASI ORA, PENTRU ACELEASI FAPTE UNI MANIFESTANTI SUNT UCISI (prin lovituri repetate cu patul armelor in cap), ALTI SUNT RANITI (loviti de un camion), ALTI SUNT UCISI (striviti sub rotile autocamionului ) , ALTI SUNT UCISI (prin impuscare), ALTI SUNT RETINUTI (continua sa-I urmareasca pe manifestanti …pt. ai aresta) ALTI SCAPA DE MOARTE, DE RANIRE,DE RETINERE (militarii continua sa-I urmareasca pe manifestanti….o parte din ei sunt salvati de locatarii care ii primesc in ap.)

SI CU TOATE ACESTEA (PENTRU ACELEASI FAPTE) PE UNI II RESPECTATI SI PE ALTI II CONSIDERATI EXCROCI .

ASA O LOGICA…
Memorat
 • paraschiv
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 771
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #2 : Iunie 29, 2012, 18:33:10 »

21 dec.1989 - Bucuresti
Orele 13:40 – 14:00. Organele de militie opereaza alte arestari, peste 150, in zona centrala. Manifestanti batuti si raniti sunt incarcerati in „Arestul" diferitelor sedii ale Militiei: la Circa 17 – Ion Barbu, 30 ani, muncitor; Florian Dragut, 27 ani; Alexandru Grigoriu, 23 ani, ospatar; Marius Guta, 28 ani, economist; Tania Siperco, 30 ani, artist plastic; la Circa 1 – Elena Lefter, 62 ani, pensionara; Aurel Mihai, 21 ani, tamplar; Gabriel Mircea, 18 ani, elev; la Circa 11 – Constantin Dona, 39 ani; Gabriel Stoian, 20 ani; la Circa 14 – Tudor Simionescu, 50 ani; Gheorghe Urduban, 33 ani. Altii ajung la Circumscriptiile de Militie nr. 3, 4, 5, 10, 18 s.a.m.d. Rodica Marinescu, 24 ani, este ridicata din Piata Universitatii si retinuta in arestul Securitatii municipiului Bucuresti. Ranit prin lovire de fortele de represiune, pensionarul Ion Arambescu este retinut in sediul Militiei Sectorului 5.
Langa Palatul Telefoanelor, dintr-o masina neagra Dacia coboara un militian, intra intre manifestantii care scandeaza lozinci anti-Ceausescu si anti-comunism, o ia de mana, cu putere, pe Cristina Carjan, 36 ani, o taraste si o impinge in masina. Impreuna cu alti doi barbati arestati, este dusa la Militia Capitalei si apoi la penitenciarul Jilava.

Ora 16:00. Demonstrantii din Piata Universitatii sunt inconjurati de un dispozitiv numeros care blocheaza accesul spre Piata Romana. Militari din fortele de represiune ii imping si ii lovesc cu patul armelor. Gheorghe Pavalasc, 43 ani, operator chimist, este ranit prin lovire in cap. Vor mai fi loviti si raniti Nicolae Stoica, 16 ani, elev; Vasile Rosu, 41 ani, macaragiu; Nicolae Predescu, 51 ani, profesor; Pamfil Pascal, 21 ani, ziarist s.a. Sunt blocate intrarile spre strazile 13 Decembrie si Batistei. Inspre Sala Dalles sunt dispuse patru cordoane formate din scutieri, militieni, elevi ai scolilor militare, militari in termen si ofiteri MApN, asezate unul in spatele celorlalte pana in strada Onesti, impreuna cu cinci tancuri si mai multe transportoare amfibii blindate (TAB). Alt cordon de scutieri si luptatori din Unitatea Speciala de Lupta Antitero (USLA) este postat langa Hotelul Intercontinental. Pe bulevardul Magheru sunt masate patru transportoare blindate ale Armatei si trupe de interventie ale Securitatii si Militiei.
Aviatorul veteran M. Ionescu, mare mutilat de razboi cu proteze la ambele picioare, se indreapta spre cordonul de elevi ai scolilor militare din fata Salii Dalles si incearca sa puna flori in teava pustilor intrebandu-i: Mai, copii, in cine vreti sa trageti voi?

Arestati si maltratati la „Casata"
Ora 16:05. Un grup de 30 – 40 de tineri liceeni si studenti cu bentite tricolore pe cap ajung pe bd. Magheru venind dinspre Piata Lahovari. Aici se unesc cu un alt grup impins dinspre Piata Romana. Impreuna, ocupa intersectia, se asaza in genunchi si spun Tatal nostru.
Dinspre Universitate vine in viteza un autobuz care franeaza in intersectie. Din autobuz coboara militari din trupele MI si trei civili. Tase, sef de sala la un restaurant din centrul Capitalei, ii avertizeaza pe cei de pe trotuar: E groasa, ala e Postelnicu. Militarii trag in rafale gloante oarbe spre grupul de tineri, pentru a-i intimida si dispersa. Nu reusesc.

Demonstrantii sunt inconjurati de scutieri. Din spatele lor se napustesc securisti in haine civile care retin manifestanti si ii predau militienilor. Dan Popescu, 40 ani, este dus la Sectia 1 Militie. Aici sunt deja zeci de arestati. Sunt interogati si batuti. Transportati la penitenciarul Jilava, sunt loviti cu cruzime de militari care vor sa stie „cine sunt capii revoltei, cine este seful lor, ce au cu Ceausescu care are grija de popor." 1
Grupul de la „Eva"
Ora 16:10. In fata magazinului Eva se formeaza o alta aglomerare. Spre ea se indreapta o formatie de militari in combinezoane kaki avand pe cap casti cu viziera Avanseaza in pas sacadat batand cu bastoanele in scuturi (un „spectacol" in premiera pentru bucuresteni). Doua doamne in varsta incearca fara succes sa-i imbuneze oferindu-le flori. Dinspre strada Nicolae Golescu avanseaza cu motoarele turate doua tancuri cu echipaje pe tanc, cu armele in pozitie de lupta si opresc in intersectie. Manifestantii se retrag spre Universitate. Constantin Aferaritei, 41 de ani, sef de sectie la IJCOOP, il interpeleaza pe comandantul tancului de ce a ordonat militarilor sa armeze automatele pentru a ameninta oameni de pe trotuar. La ordinul unui maior MApN tancurile se retrag.

Ora 16:38. Doua autocamioane DAC de la UM 01210 Bucuresti circula cu viteza de-a lungul bulevardului Magheru pentru a-i imprastia pe manifestanti. Loviti de camion, Gheorghe Cazacu, Ion Delic, Radu Vlad, Dacian Vostinar si Daniela Irimescu sunt agresati apoi de militarii de pe carosabil care ii ucid cu intentie prin lovituri repetate cu patul armelor, in cap. Raniti de camion, Bruno Mihailescu, Octavian Dinu, 20 ani, Cornel Jucu, 41 ani, electrician, reusesc sa scape cu viata. Gabriel Irod, 40 ani, bucatar, ajunge la spital.2 La fel, Nicolae Enescu, 61 ani, cu piciorul zdrobit; Ion Jidovin, 49 ani, inginer, cu rani multiple – la cap, mana si genunchi s.a.
In dreptul Salii Dalles, autocamionul condus de soferul Nicolae Cismaru intra in plin in grupul de manifestanti asezati in genunchi pe carosabil.3 Cinci persoane sunt strivite de masina care trecuse peste trupurile lor saltand ca pe valuri. Sunt ucisi manifestantii: Corneliu Florin Baban, 13 ani, elev, Violeta Brad, 19 ani, muncitoare, George Stanciu, 29 ani, tehnician electronist, Vinesian Baboi, 20 ani, mecanic auto, Ruxandra Marcu, 21 ani, functionara si trei scutieri. Alte sapte persoane sunt impuscate dupa ce au fost lovite si trantite la pamant de camion. Multimea revoltata navaleste asupra camionului. Soferul si ajutorul de sofer sunt scosi din masina si loviti. Se striga: Criminalilor! catre fortele de ordine. Trupa dechide foc de „imprastiere". Locatarii din blocurile invecinate vad cum un civil se apropie de un tanar ranit de gloante si il impusca inca o data, cu pistolul, in cap. Tanarul are 19 ani. Se numeste Mihai Laurentiu Gatlan.4 Sub gloante seprabusesc alte trei persoane intre care elevul Radu Alexandru Ionescu.1 Cadavrele celor omorati sunt trase pe trotuarul din fata Salii Dalles si lasate acolo, acoperite cu prelate militare.
Militarii continua sa-i urmareasca pe manifestanti pe scarile blocului Dalles pentru a-i aresta. O parte din ei sunt salvati de locatarii care ii primesc in apartamentele lor.
Ora 16:40. Pentru a ascunde masacrul, scutierii imping demonstrantii pana in dreptul strazii Batistei. In imbulzeala creata vor mai fi raniti 23 demonstranti, intre care elevul Cristian Gheorghe, Marian Firimita, 51 ani, profesor; Mihai Gologanu, 24 ani, student; Nicolae Nicolae, 18 ani; Marius Octavian Ionescu, 27 ani, student2 precum si trei scutieri. Se arunca cu gaze lacrimogene. Sufocat, Constantin Aferaritei se refugiaza cu un grup de manifestanti in gura de metrou de langa str. Batistei. Se aude zgomot de arma si gloantele se lovesc de trepte. Intoarce capul si vede un civil (incadrat de doi ofiteri cu automate) care trage cu pistolul in manifestanti. Nelu Mitu, 33 ani, este ucis. Tragatorul seamana teribil cu Nicolae Ceausescu.3 Adrian Dumitrescu, aflat in zona, este si el surprins de asemanarea pistolarului ucigas cu Nicolae Ceausescu si se refugiaza in scara unui bloc pentru a se feri de gloante.4
Ora 16:45. Din ordinul Comandamentului Aviatiei Militare doua elicoptere de lupta PUMA executa zbor de amenintare asupra manifestantilor din Piata Universitatii. Elicopterele coboara de mai multe ori pana la 15 – 20 m altitudine. Au tragatori in pozitie de lupta, cu armele indreptate spre multime. Desi zgomotul produs este infernal, efectul este contrar. Manifestantii indarjiti scandeaza cu pumnul indreptat spre cer: Criminalilor!

AM O INTREBARE. DE CE "asa zisilor revolutionari" ?
Memorat
 • paraschiv
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 771
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #3 : Iunie 29, 2012, 18:35:34 »


INTR-ADEVAR ESTE INSPAIMANTATOARE PROSTIA, DAR A CARUI ROMAN ?Nu au fost retinuti 1-2 zile. Cei retinuti pe 16 dec.'89 au fost eliberati pe 22 dec.'89.La un calcul simplu rezulta mai mult de 1-2 zile, respectiv 6 zile. In functie de ziua in care au fost retinuti (ilegal) puteti calcula cat timp au fost inchisi, tinand cont de faptul ca toti au fost eliberati pe 22.12.1989 (cu exceptia celor care au decedat in detentie).
Ceea ce nu puteti calcula este numarul de lovituri pe care le-au primit, umilinta pe care au indurat-o... Spre a va face o firava impresie, din fotoliul in care stati confortabil si cugetati - cititi doar cateva fragmente din documentele ramase marturie pentru cei ce nu au vazut cu ohii lor, nu au trait pe pielea lor, dar "stiu" si mai ales "comenteaza" :

21.12.1989, ora 16:05 Bucuresti - Dinspre Universitate vine in viteza un autobuz care franeaza in intersectie. Din autobuz coboara militari din trupele MI si trei civili. Tase, sef de sala la un restaurant din centrul Capitalei, ii avertizeaza pe cei de pe trotuar: E groasa, ala e Postelnicu. Militarii trag in rafale gloante oarbe spre grupul de tineri, pentru a-i intimida si dispersa. Nu reusesc. Dinspre Piata Romana vin patru masini utilitare ARO in marsarier si opresc in fata cofetariei Casata.
Demonstrantii sunt inconjurati de scutieri. Din spatele lor se napustesc securisti in haine civile care retin manifestanti si ii predau militienilor. Dan Popescu, 40 ani, este dus la Sectia 1 Militie. Aici sunt deja zeci de arestati. Sunt interogati si batuti. Transportati la penitenciarul Jilava, sunt loviti cu cruzime de militari …


21.12.1989, ora 16:38 Sala Dalles : Cadavrele celor omorati sunt trase pe trotuarul din fata Salii Dalles si lasate acolo, acoperite cu prelate militare.
Militarii continua sa-i urmareasca pe manifestanti pe scarile blocului Dalles pentru a-i aresta. O parte din ei sunt salvati de locatarii care ii primesc in apartamentele lor.


21.12.'89 - Bucuresti : Ora 18:10. Colonelul Oana, seful trupelor MApN din Piata Romana primeste ordin sa-i imprastie pe manifestanti. Militarii din MApN si MI ataca in forta. Demonstrantii sunt loviti cu cruzime. Se opereaza sute de arestari. Printre cei arestati este si Nicu Stancescu. Arestatii sunt inchisi mai intai la Sectia 1 de Militie din bd. Ana Ipatescu, apoi in beciurile Inspectoratului General al Militiei (IGM), unde sunt torturati cu bestialitate. Transformati in mase inerte de carne sangeranda, vor fi imbarcati in cursul noptii in dube si transportati la inchisoarea Jilava, unde sunt inghesuiti cate 60 persoane intr-o celula de 15 mp.

Ora 20:20. Represiunea se amplifica. Militarii primesc ordine sa intensifice focul cu cartuse trasoare. Se trage la un unghi de 45° cu mitraliere jumelate care fac un zgomot infernal. Scutierii ii vaneaza pe manifestanti. Cei capturati sunt dusi in punctele de colectare de la hotelul Negoiu si langa Ministerul Comertului Exterior, unde sunt urcati in dube si autocamioane, dusi la Militia Capitalei si, apoi, la inchisoarea Jilava. Manifestantii sunt impinsi cu armele si intepati cu baionetele. Gheorghe Constantin, 28 ani, fochist; Claudia Ionescu, 19 ani, eleva; Constantin Cristian, 37 ani, jurist;4 Aurel Rosca, 37 ani, gestionar; Eugen Tudorache, 42 ani; Elena Iordanescu, 28 ani, operator chimist s.a. sunt raniti prin taiere. Nereusind sa se opuna soldatilor, Elena este retinuta si transportata cu duba la Penitenciarul Jilava

21.12.'89, ora 22.30, Bucuresti : Refugiindu-se de la baricada, spre strada 13 Decembrie, Stefan Alexandrescu (46 de ani) este retinut de militieni din Fortele de Ordine si Interventie (FOI). I se leaga mainile cu sfoara si impreuna cu alti sase demonstranti este dus spre Militia Capitalei. Pe strada Beldiman sunt batuti de „cadre", in sediul Militiei sunt loviti de militieni si „civili". Un ofiter striga: „Luati-l pe asta ca e mort, nu mai misca!" Din cauza loviturilor primite in cap, Stefan Alexandrescu lesina. Este aruncat peste alti raniti. Se ordona sa fie evacuati. Legati de maini cu sarma sunt transportati la Jilava. Cei mai multi arestati sunt raniti. Unul are ochiul scos, altul are hemoragie. La fiecare 30 de minute sunt scosi la ancheta. Unul dintre arestati moare. Medicul, care nu-i acordase nici un ajutor, se prezinta sa constate decesul.

21.12.’89 Bucuresti /ora 22:40 : . Se trage din nou asupra manifestantilor din Piata Universitatii. Nicolae Banutoiu, 40 de ani, incearca sa se salveze. Militienii il lovesc cu pumnii si cu picioarele. Dincolo de cordonul acestora este luat la bataie de luptatorii USLA, tarat 100 m, impins intr-o duba cu alti 60 retinuti, majoritatea raniti - „cu maxilarele zdrobite, nasuri rupte, maini si picioare fracturate, ochi scosi". Sunt plimbati prin oras mai bine de o ora. Ajunsi la Jilava, vad numerosi raniti lesinati. Si acestia, si ceilalti raniti grav sunt „lasati de izbeliste".

Ora 05.00/22.12.’89 Ofiteri din Directia de cercetari penale a Securitatii audiaza demonstrantii retinuti in cursul zilei si al noptii, cei mai multi in Piata Universitatii.
Dintre cei peste 1000 manifestanti incarcerati, 696 sunt raniti prin lovire. Indiferent de starea critica in care se afla si fara a li se asigura ingrijiri medicale, sunt inghesuiti in celule, maltratati in continuare si „pregatiti" sa dea declaratii autoincriminatoare. Intre acestia, majoritatea o formeaza tineri muncitori...

Ora 05:15, in 22.12.1989 - La penitenciarul Jilava vine in inspectie o delegatie de la Directia Penitenciarelor. Este primita de colonelul Borcan, directorul Penitenciarului.
Pentru ca, initial, colonelul Borcan refuzase sa incarcereze manifestanti retinuti fara mandat de arestare, la penitenciar au fost trimisi sase ofiteri de la Directia cercetari penale a Securitatii, cu legitimatii false de procurori. Acestia au ocupat cate o incapere din penitenciar si au inceput sa ii audieze pe retinuti.

Ora 08:00 -22.12.1989: Copiii retinuti peste noapte la spalat dusumele si WC-uri in sediul Militiei Capitalei sunt dusi la Centrul de primire minori din str. Aron Florian, nu departe de Ambasada SUA. Ii ia in primire „Mama Gabor", profesoara de germana, directoarea Centrului. Ii obliga sa stea in genunchi in fata tabloului lui Nicolae Ceausescu, sa-l roage sa-i ierte. „Mama Margareta" ii cearta pe fratii Nicoleta, 14 ani, si Petrisor, 12 ani, si ii loveste cap in cap. Baietii sunt tunsi la chelie. Nicoletei, pe motiv ca seamana cu Elena Ceausescu, nu i se taie parul strans in coc; doar i se toarna ulei pe cap. Copiii sunt pusi la treaba: spala paturi, haine si, iarasi, WC-uri.
Parintii nu stiu unde le sunt copiii: ii cauta la sectiile de militie, la spitale, la morga, la Jilava.

Ora 13:05 - 22.12.'89 : Din beciurile Securitatii sunt eliberati ... Radu Filipescu si Gabriel Andreescu, ridicati de Securitate ...
Sunt deschise portile inchisorii Jilava pentru cei peste 1.000 de manifestanti arestati in 21 decembrie."

Puteti sa cititi si documente care releva ce au indurat retinutii din Timisoara si pentru cat timp, totul este sa va intereseze cu adevarat.Oricine vrea sa se informeze o poate face astazi - intrbarea este exista oameni carora le pasa, oameni care vor sa stie ?


In privinta afirmatiei : "eliberati pentru ca s-a dovedit ca nu au participat la lovitura de stat! " ironia inteligentei face sa aveti dreptate …pe jumatate. Intradevar nu au participat la o lovitura de stat. Nici nu se organizasera impreuna cu Iliescu, nici nu-l cunosteau pe Iliescu, nici macar nu auzisera de Iliescu.
Astfel :
In 22.12.1989, revolutionarii au ocupat Cabinetul 1, iar la un moment dat a sunat telefonul rosu. Dupa un moment de ezitare, unul dintre revolutionari a ridicat receptorul. . De la capatul firului i se spune: Tovarase, vreau sa vorbesc cu cineva din Comitetul Central. Raspunde: Pai, cu cine sa vorbiti din Comitetul Central, ca suntem noi? Cel de la capatul firului intreaba: Dumneata cine esti? Tanarul raspunde: Eu sunt Luca, unul dintre manifestanti, dupa care se intoarce spre ceilalti zicand: Ma, e unul Ion Iliescu la telefon.
Este un singur exemplu, mai cititi documente si veti gasi sute de exemple.

In privinta afirmatiei "lovitura de stat", se stie ca lovitura de stat ar fi presupus ca manifestantii din 16-21 decembrie ’89 sa fi actionat cu violenta in vederea preluarii puterii. Ori manifestantii din 16-21 decembrie ’89 nu au actionat cu violenta.Nu uitati ca aveau mainile goale, in timp ce fortele de represiune aveau arme, TAB-uri etc. Nu uitati ca manifestantii puneau flori pe tevile armelor fortelor de represiune, pana la inceperea folosirii armelor de catre acestia.
Este de notorietate gestul unui manifestant cu un copil de 4-5 ani , il ridica pe acesta in fata coloanei de transportoare in speranta ca acestea se vor opri. Blindatele nu incetinesc. In ultimul moment, pentru a fi salvati, barbatul si copilul sunt impinsi spre trotuar de catre demonstranti. Unde e lovitura de stat ? (Sunt loviti de TAB si raniti Iulian Fetcu, 21 ani, student, Tudor Cojocariu, 25 ani, desenator tehnic, Ovidiu Laurentiu Motoasca, student.)
Nu uitati ca sub privirile ingrozite ale oamenilor, in dreptul Salii Dalles, autocamionul condus de soferul Nicolae Cismaru intra in plin in grupul de manifestanti asezati in genunchi pe carosabil. Cinci persoane sunt strivite de masina care trecuse peste trupurile lor saltand ca pe valuri. Sunt ucisi manifestantii: Corneliu Florin Baban, 13 ani, elev, Violeta Brad, 19 ani, muncitoare, George Stanciu, 29 ani, tehnician electronist, Vinesian Baboi, 20 ani, mecanic auto, Ruxandra Marcu, 21 ani, functionara .

Unde e lovitura de stat ? Unde e violenta manifestantilor ? Stateau in genunchi !!!

21.12.1989 Bucuresti Ora 16:05. Un grup de 30 – 40 de tineri liceeni si studenti cu bentite tricolore pe cap ajung pe bd. Magheru venind dinspre Piata Lahovari. Aici se unesc cu un alt grup impins dinspre Piata Romana. Impreuna, ocupa intersectia, se asaza in genunchi si spun Tatal nostru. Unde e lovitura de stat ? Unde e violenta, in rugaciunea "Tatal nostru" ?


21.12.1989 Bucuresti Ora 16:10. In fata magazinului Eva se formeaza o alta aglomerare. Spre ea se indreapta o formatie de militari in combinezoane kaki avand pe cap casti cu viziera Avanseaza in pas sacadat batand cu bastoanele in scuturi (un „spectacol" in premiera pentru bucuresteni). Doua doamne in varsta incearca fara succes sa-i imbuneze oferindu-le flori. Dinspre strada Nicolae Golescu avanseaza cu motoarele turate doua tancuri cu echipaje pe tanc, cu armele in pozitie de lupta si opresc in intersectie. Unde e lovitura de stat ? Unde e violenta ? La doua pensionare ? Si care ce fac ? Ofera flori. Si cum li se raspunde ?

21.12.1989, Bucuresti : Aviatorul veteran M. Ionescu, mare mutilat de razboi cu proteze la ambele picioare, se indreapta spre cordonul de elevi ai scolilor militare din fata Salii Dalles si incearca sa puna flori in teava pustilor intrebandu-i: Mai, copii, in cine vreti sa trageti voi? Unde e lovitura de stat ? Unde e violenta, la un veteran, mare mutilat de razboi, cu proteze la ambele picioare ? Florile sunt un simbol al violentei ? Exista macar o violenta verbala in modul lui de adresare ? (Daca tot nu gasim violenta fizica…sa mai cautam poate totusi gasim ceva…violenta verbala, orice e bun pentru a incrimina acolo unde nici Dumnezeu nu gaseste nimic de reprosat.Poate gasim noi.)

Privind a doua latura ce trebuia indeplinita de manifestantii din 16-21 dec."89 pentru a-i considera ca au dat o lovitura de stat , respectiv in vederea preluarii puterii este facil de observat ca niste tineri muncitori, niste studenti, niste pensionare, veterani de razboi, copii – efectiv minori nu sunt tocmai personajele potrivite in scenariul unei lovituri de stat.
Oamenii intre doua varste care au manifestat in 16-21 decembrie 1989, in majoritatea lor, si-au ocupat dupa aceasta data locurile la serviciul lor. Cu exceptia celor care si-au ocupat locul in cer si a celor care au zacut prin spitale. Au mai iesit in strada, tot linistiti, tot cu mainile goale cand au cerut respectarea punctului 8 de la Timisoara, doreau ca Iliescu sa nu aiba dreptul de a ocupa functii politice.Iliescu nu fusese cu ei. Iliescu era un comunist marcant.Iliescu era un criminal al anului 1989. Iliescu aparuse pe 22 decembrie 1989 ca sa le intineasca sacrificiul. Banner-ul Asociatiei 21 Decembrie 1989 a fost vizibil in "Piata Universitatii " alaturi de celebrul refren cantat de revolutionarul Cristian Paturca : Mai bine haimana, decat tradator / Mai bine huligan, decat dictator / Mai bine golan, decat activist / Mai bine mort, decat comunist. Si aceasta a doua iesire in strada, alaturi de bucurestenii ce impartaseau opinia - fara comunisti in politica, s-a finalizat cu violenta, Iliescu solicitand sprijinul minerilor. Dar ce-l mai mare sprijin Iliescu l-a primit de la poporul roman care la primele alegeri libere l-a votat pe Iliescu in procent de 87 %.
Nu stiu cum vreti sa numiti dv. ceea ce a facut Iliescu in 22.12.1989,probabil lovitura de stat, cum vreti sa numiti ce a facut in 1990 in Piata Universitatii, dar nu pot fi amestecati manifestantii din 16-21 decembrie 1989 cu actiunile lui Iliescu din 22 dec.’89; si nici ulterior in 1990 nu pot fi acuzati revolutionarii ca nu au aparat idealul democratiei recent castigata, tot la fel, fara violenta, cu mainile goale, cu cantece.(si tot la fel s-a incheiat cu morti, raniti…).
Democratia s-a castigat in ’89 pentru ca specifica democratiei este alegerea puterii de catre popor, iar 87 % este un procent reprezentativ, este poporul. O alta obtiune politica au avut retinutii, dar nu va inspaimantati, ei sunt atat de putini…
Memorat
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #4 : Iunie 29, 2012, 18:39:33 »

Dl. SS nu îl bagati in seama pe asa zisul paraschiv este alias Perju care nici el nu mai stie cite nikuri are!
De regula el se ocupa cu spasmuri pe acest forum,el macar nici nu mai stie de ce gen este Cheesy
Memorat
 • paraschiv
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 771
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #5 : Iunie 29, 2012, 18:46:30 »

 eros33pe 22 Feb 2012 la 3:16 pm

o intreaga aiureala dl. george costin a afirmat la commisia juridica ca taie de la 1,10 la 1.00 indemnizatiile anumitor categorii sa plateasca indemnizatiile restante…iar comisia juridica sune ca nici macar nu sunt bani pt. aplati indemnizatiile revolutionarilor cu fapte deosebite carora li sa taiat indemnizatia incepind cu 2012….acesti bani nu sunt prevazuti in buget pt. plata in anul 2012…urmariti inregistrarile video de la comisie …http://www.cdep.ro/co/sedinte.video?idc=11&cam=2&an=2012
Memorat
 • paraschiv
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 771
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #6 : Iunie 29, 2012, 18:49:21 »

o intreaga aiureala dl. george costin a afirmat la commisia juridica ca taie de la 1,10 la 1.00 indemnizatiile anumitor categorii sa plateasca indemnizatiile restante…iar comisia juridica sune ca nici macar nu sunt bani pt. aplati indemnizatiile revolutionarilor cu fapte deosebite carora li sa taiat indemnizatia incepind cu 2012….acesti bani nu sunt prevazuti in buget pt. plata in anul 2012…urmariti inregistrarile video de la comisie

 …http://www.cdep.ro/co/sedinte.video?idc=11&cam=2&an=2012
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #7 : Iunie 29, 2012, 19:42:33 »


sa fiti mindru ca ne-am cunoscut cindva!

NOI  SUSTINEM ABROGAREA ART 18 SI 19 DIN LEGEA 283/2011 ,SUPLIMENTAREA BUGETULUI MINISTERULUI MUNCII LA RECTIFICAREA BUGETARA SI RELUAREA PLATII INDEMNIZATIILOR SUSPENDATE PRIN L 283/2011;
SOLICITAM  PLATILE LA ORDONANTA 53 !

SOLICITAM  PASTRAREA LEGII IN FORMA DIN 2004 , ADLITERA SI INAINTAREA LISTELOR DEPUSE LA CPRD DE CATRE SSPR,CATRE ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA A ROMANIEI IN VEDEREA CONFERIRII TITLURILOR SI MEDALIILOR.....

PROCEDURA DE REVIZUIRE ATRIBUITA SAU LANSATA DE DUMNEAVOASTRA,DOMNULE SECRETARUL DE STAT,CF ART 49 DIN NORME  ESTE O PROCEDURA SPECIALA FATA DE CARE  RECOMANDATAM  PRUDENTA  ,

  ROLUL DE CONTROL ESTE  ATRIBUIT PRIN LEGE , COMISIEI PARLAMENTARE A REVOLUTIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989 !CAZUL PITESTI:


PARCHETUL SI-A INCHEIAT RECHIZITORIUL SI A INAINTAT DOSARUL INSTANTEI.......

CARE DINTRE DUMNEAVOASTRA SUNTETI JUDECATORI ?

PUTETI AVEA " OPINII SEPARATE" DAR MOTIVATE IN FAPT SI DREPT!

DATI MACAR SANSA ACUZATILOR SA SE APERE INTR-O INSTANTA!

ESTE O RUSINE PENTRU NOI CA ASTAZI SA AVEM PE UNUL DINTRE NOI,  SECRETAR DE STAT IAR MIINE SA IL VEZI PURTAT CU CATUSE DE DNA!


RECOMAND DEMNITARULUI PRUDENTA,INTELIGENTA,ECHILIBRU, SINGE RECE SI
COMPETENTA!

NU LUCRATI DUPA " VOCEA GALERIEI" !  FITI ECHIDISTANT !
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #8 : Iunie 29, 2012, 21:22:35 »

DOMNULE SECRETAR DE STAT  SORIN VINTILA MESTER:

CINEVA DIN SSPR TREBUIE SA PRIMEASCA IO PALMA!
ASA CEVA ESTE INADMISIBIL   DAR INTOTDEAUNA SPUNEAM CA ACOLO E "GRADINITA DE COPII..

ANALIZATI VA ROG:
 

 

SECRETAR DE STAT

 SORIN VINTILĂ MEŞTER

 

 

AVIZĂM FAVORABIL

 

 

Ministerul Finanțelor Publice                                                                 Ministerul Muncii, Familiei şi 

                                                                                                                       Protecţiei Sociale

           Ministru,                                                                                      Ministru,

                                                                                                                           

 FLORIN GEORGESCU                                                         MARIANA CÂMPEANU                   

 

Ministerul Administraţiei  şi Internelor                                  Ministerul Apărării Naţionale

                      Ministru,                                                                                Ministru,

                  IOAN RUS                                                                 CORNELIU DOBRIŢOIU

   

Serviciul Român de Informaţii    http://www.sri.ro/categorii/20/conducere.html      George Cristian MAIOR
Directorul SRI                                                 Ministerul Justiţiei

               Ministru                                                                                    Ministru

 TEODOR MELEŞCANU                                                             TITUS CORLĂŢEAN
CE FUNCTIE ARE DOMNUL TEODOR MELESCANU?   http://www.sie.ro/   


http://www.sri.ro/categorii/20/conducere.html
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #9 : Iunie 29, 2012, 21:26:49 »

Repere etice
          

Un angajat al SIE trebuie să fie, în primul rând, loial ţării sale. Fără un ţel suprem, precum acela al serviciului în slujba ţării sale, nu ar putea depăşi barierele din munca specifică.
Un angajat SSPR trebuie să fie inteligent, cultivat, echilibrat ca temperament şi cu o dorinţă de perfecţionare continuă. Trebuie să posede acel simţ al comunicării pentru a obţine informaţia vitală pentru misiunea sa de eliminare  a revoltatilor.
Apoi trebuie să fie un specialist pe problematica ce constituie obiectul muncii sale, să dispună de o cultură generală solidă şi să aibă o înclinaţie nativă pentru limbile străine,respectin engleza,rusa,maghiara si ebraica.

De asemenea, să accepte restricţionarea, parţială sau totală, a unor drepturi şi libertăţi civice; să păstreze confidenţialitatea strictă în legătură cu activitatea SSPR şi statutul său de angajat al SECRETARIATULUI; să adopte un comportament care nu afectează interesele şi imaginea Revolutiei si a instituţiei.
Memorat
 • DAN PERJU
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7287
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #10 : Iunie 29, 2012, 21:32:56 »

Repere organizaţionale
          

Personalul instituţiei se compune din salariati civili si militari sub acoperire(R), militari(R) angajaţi pe bază de contract, respectiv soldaţi(R) şi gradaţi voluntari(R), şi salariaţi civili
Cadrele militare(R) ale SSPR au toate drepturile şi obligaţiile prevăzute pentru militarii Armatei Române de reglementările legale, statutul şi regulamentele militare. Ele sunt constituite în corpuri militare, conform nivelului de pregătire şi gradelor deţinute, respectiv ofiţeri (studii superioare), maiştri militari şi subofiţeri (studii medii).
Soldaţii şi gradaţii voluntari constituie un corp distinct de personal militar, angajat pe bază de voluntariat pe o perioada determinată.
Salariaţii civili se supun prevederilor Codului muncii precum şi celorlalte prevederi desprinse din Legea PROTECTIEI INFORMATIILOR CKLASIFICATE şi regulamentele instituţiei.
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4358
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #11 : Iunie 29, 2012, 21:39:21 »

Sunteti prea dulci fratilor ! Haide-ti sa-i spunem adevarul ! Cati s-au facut secretari de stat, aprope cu mici exceptii, si-au facut praf cariera ! Majoritatea acestora ne erau ostili ! Adica dupa fapta si rasplata.

Ceea ce am scris nu-i o amenintarea, este o observatie !
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
 • paraschiv
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 771
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #12 : Iunie 29, 2012, 21:53:18 »

 Timpul care a învins teama. Martori ai istoriei, Decembrie 1989

http://werock.ro/revolutie-in-strada-creatie-in-muzica-norzeatic-manifest/
Memorat
 • paraschiv
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 771
 • Vezi Profilul
Răspuns: DOMNULUI SECRETAR DE STAT SORIN VINTILA MESTER
« Răspunde #13 : Iunie 29, 2012, 21:58:19 »

    


Greva revoluţionarilor nemulţumiţi de modul birocratic în care autorităţile verifică certificatele pentru a le preschimba, continuă la Piata Universitatrii să provoace disensiuni în rîndul celor care au luptat în Revoluţia din decembrie 1989. În loc să sprijine demersul revoluţionarilor, secretarul de stat  consideră „prematură” greva acestora, în timp ce preşedintele Comisiei parlamentare pentru problemele revoluţionarilor, Emilian Cutean, crede că iniţiatorii acţiunii au interesul să nu fie finalizate dosarele trimise la Parchet. „Consider că această grevă este prematură. Eu sînt în termen. Pentru preschimbarea certificatelor, termenul este pînă pe 31 de martie 2008 şi am ajuns cu verificarea, în ordine cronologică, aproape de 11.500. Cred că majoritatea colegilor noştri care sînt în greva foamei, sînt oarecum manipulaţi”, a declarat Puiu Fesan. Secretarul de stat susţine că, în prezent, se desfăşoară o anchetă, deoarece, în 2002, 761 de revoluţionari au primit certificate fără să apară însă şi în registrele anului 1996. „Am constatat că unele persoane care nu aveau certificate pe Legea 342 aveau, în schimb, cerere de preschimbare pe Legea 341. Aceşti oameni nu au trecut niciodată printr-o comisie guvernamentală”, a explicat Fesan. La rîndul său, Emilian Cutean a declarat că mişcarea revoluţionarilor are un alt substrat decît cel afişat public. „Am trimis la Parchet foarte multe dosare pe care le-am descoperit a fi false, cu documente false, persoane care nu au avut niciodată certificat şi acum au… unii au chiar cîte două certificate. Cei care vin şi se erijează, în faţa opiniei publice, ca lideri ai revoluţionarilor, au interese ca aceste dosare să nu fie finalizate”, a adăugat Cutean. Totodată, Cutean a declarat că manifestanţii nu îi reprezintă pe adevăraţii revoluţionari. „Nu sînt reprezentanţii Blocului Naţional al Revoluţionarilor. Dacă îi luăm pe rînd, nu prea au legătură cu revoluţia. Marieş n-are nicio treabă cu revoluţia, el are o problemă personală cu Ion Iliescu şi cu mineriada, acolo unde a participat el, în Piaţa Universităţii. Confundă Revoluţia cu Piaţa Universităţii. Celălalt, Costin, a fost şeful gărzilor patriotice în IMGB, oameni care asigurau liniştea şi ordinea publică ca nu cumva tovarăşul Ceauşescu să fie zdruncinat de la putere pînă în 21 decembrie. Ei sunt liderii de opinie ai revoluţionarilor? Eu, ca revoluţionar, îi contest”, a declarat Cutean. Reacţia celor doi a venit după ce greviştii au acuzat autorităţile de tergiversarea finalizării dosarelor Revoluţiei Române. Greviştii foamei i-au cerut procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, publicarea calendarului viitoarelor etape ale cercetării penale în toate dosarele istorice şi stabilirea termenelor maxime pentru fiecare etapă.
Memorat
Pagini: [1] 2 3 ... 148
Schimbă forumul: