Nr. 18/ /12.12.2012
Domnule PRIM - MINISTRU
Subsemnatul DRĂGULIN ILIE, Șef Serviciu Monilorizare, având în vedere neadevărurile promovate de mass-media, atâţi neavizaţi şi laşi care au slujit eu credință sistemul totalitar – comunist, irasformaţi acum în ideologi ai Revoluției din Decembrie 1989, modul subiectiv, partinic, denaturat în care sunt interpretate prevederile Legii nr. 341/2004, în calitatea mea de funcționar public de conducere, ce are în fișa de post ca principal obiectiv, monitorizarea aplicării Legii nr. 341/2004, și a drepturilor de care beneficiază revoluționanii, mă simt obligat să vă aduc la cunoştință studiul de impact, înregistrat sub nr. 18/9964/05.07.2010, înaintat fostului Prim – Ministru al Guvernului României,, domnului Emil Boc. imediat după emisiunea de la poslul de televiziune B 1, privind promisiune măsurilor de diminuare sau suspendare a plăţilor indemnizațiilor reparatorii.
Bineînţeles că demersul meu a fost zadarnic. el nu a linut cont de siluaţia reală a vieţii revoluţionarilor, de concluziile pertinente privind răul ireparabil ce l - ar provoca măsura suspendării / neacordării indemnizaţiilor, asupra aceslor vieți, a tăiat aceste indemnizații, condamnând la foame si moarte marea masă a revoluţionarilor , iar banii luaţi de la ei i – a acordai lui Udrea pentru a face telegondole, terenuri de footbal în pantă, ştanduri la țară, parcuri în aproprierea pădurilor, cu * comision 30% înapoi , via Cocoș * ,
I – am propus , ca variantă de rezervă, dacă întradevăr era imperios necesar, pentru bugetul României, care doar in cei 26 mil lei lunar sta, să diminueze cu 10 % , toate indemnizaţiile aflate în plată, respectiv economia necesară se realiza prin diminuarea indeminzației răniților (2,2 milioane Iei), reţinuţilor ( 0. 8 milioane lui), urmaşilor ( 1, 5 milioane lei), deţinui politici ( 8.5 milioane lei), veteranilor de râzboi ( 2. 4 milioane lei), persoane CLI handicap ( 2, 6 milioane lei), răniţi din teatrele de operaţii ( 3 milioane lei), deportaţi ( 2 milioane lei), dar şi a pensiilor foştilor activişti de partid PCR şi ale securștilor torţionari.
Temeiul de drept și de fapt al măsurii propuse îl reprezenta faptul că aceste indemnizații au fost obținute în urma sacrificiilor, luptei și victoriei luptătorilor remarcați din Revoluția din Decembrie 1989, ei având de fapt îndreptățirea , legitimitatea legală, reală și cutumiară a primirii de la statul român a gratitudinii și recunoștinței, sub forma asigurării unui trai decent la bătrânețe. Vezi legislațiile țărilor cu tradiție în ale revoluțiilor, respectiv Franța și SUA, care încă plătesc indemnizații urmașilor participanților la primele Revoluții din țările lor, respectiv de 223 de ani Franţa şi aproape 200 de ani SUA.
Domnule Prim - Ministru , predecesorul dumneavoastră sus – citat , ( apropo de citare, poate în viitorul mandat pe care îl veţi primi ca urmare a voinței poporului exprimată prin vot, iar revoluţionarii au reprezentat stidardul şi sufletul acestei campanii electorale, aşa cum de asemenea au reprezentat nucleele în jurul cărora s – au coalizat protestatarii carc au gonit de la guvernare PDL şi au adus USL la putere, vă veți gândi sa – l citați pe BOC pe la Parchet pentru abuzurile înfăptuite , pentru banii dați acoliților lui, Udrea , Videanu, Boagiu, Blaga , înfăptuind acea justiție socială, de care poporul care v – a votat, are atata nevoie ) , pentru acei revoluțonari care nu aveau niciun venit, decât indemnizaţia, nu a asigurat nici macat un ajutor social din care să poată trăi .
Dar cea mai gravă dintre toate măsurile luate impolriva revoluţionarilor este cea de ordin psihologic, care agravează suferinţa morală, prezentă în sufletul fiecărui revoluţionar, care în anul 1989 a ieşit în stradă pentru a cucerii libertatea acestui popor, demnitatea, pentru a îndepărta un regim ticăloşit, totalitar - comunist, înţepenit în negura istoriei. Nimeni nu a ieşit în stradă împins de „agenturilii", străine, de uiriștii sovietici, mai mulţi decât oricând în acea perioadă, de forţele interne, conduse de securitate, care urmăreau debarcarea dictatorilor. Poporul român a ieşit în stradă mânat de dorinţa de libertate, de foame, de credinţa că prin înlăturarea dictatorilor și a camarilei ceauşiste, poporul român va avea o dezvo!tare înfloritoare, în libertate şi democraţie.
Ce s – a primit după căderea regimului, un regim mai mult ticăloşit, în care la fiecare alegeri, scoatem câinele sătul și băgăm lupul flămând la putere şi guvernare.
Pus la zid de *col * Turcescu, de psihopata de Pora şi de incultul ideolog al Revoluţiei din Decembrie 1989 – Grigore Cartianu, Boc, cedează și promite că va suspenda indemnizaţiile reparatorii ale luptătorilor remarcaţi şi Ia scut timp pune în practică ideile insuflate de ideologii Potului TV – basist, semnând pe picior toate demersurile legislative , prevederi neconstiluţionale, deoarece măsura era discriminatorie.
Domnule Prim – Ministru , neconstiuționaltatea măsurii Iegislative, de neacordare a indemnizaţiilor reparatorii ale luptătorilor remarcaţi, o voi demnonstra atât din punel de vedere juridic, cât și faptic, moral, etc, ...
Juridic , plecând de la prevederile Constitutiei României, care stipulează că o lege trebuie să asigure condiţii egale pentru toii beneficiarii ei, Legea nr. 283/2011, prin care nu se acordă indcmnizaţiile reparatorii luptătorilor remarcaţi , este neconstituţionalâ pentru următoarele considerente :
- Legea nr. 341/2004, prin care se asigură indemnizațiile reparatorii pentru luptătorii remarcați, prevede că de indemnizație reparatorie beneficiază următoarele categorii de revolutționari: urmași ai Eroilor Martiri, Luptători ( răniți, reținuți, răniți și reținuți, remarcați ) , persoane care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 .
Această ultimă categorie a fost introdusă în legea revoluţionarilor prin intervenția și presiunea mafiotă a lui Stejărel Olaru şi a lui Dragoș Dincă , eu refuzând să le fac Norme Metodologice.
Această categorie revoluţionară, care nu a participai la Revoluția din Decembrie 1989, are singurul merit, că un număr de 73 de muncitori de la Uzinele de Autocamioane Braşov au ieşit în stradă , doar pentru revendicări de ordin salarial.
Acţiuni revoluţionare , cu un conţinut mult mai consistent, dar mai ales cu un mesaj anti – comunist, au fost execute în Valea Jiului în perioada 1982 – 1984, la Vulcan şi Motru, în mod sigur dumneavoastră suteți în temă, fiind un evident fui al Gorjului, care v – a propulsat în funcţia actuală, dar nimeni nu s – a gândit !a aceşti oameni care şi – au riscat viaţa închizându – l în mină la, – 200 m pe fostul Prim Ministru comunist, Ilie Verdeţ, iar la Motru, Brigada de securitate , comandată de gen. Velicu de la Craiova, 3 zile şi 3 nopţi s – a luptat CLI minerii dezlănţuiţi, care pentru prima dată din 1945 au strigat jos Ceauşeseu jos Comunismul.
Aceste 73, aşa – zise persoane care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 , au devenit la data prezentului memoriu, 467 luptători remarcați din timpul Revoluției din Decembrie 1989, deoarece conform asimilării sunt luptători remarcați, deoarece nu pot fi nici urmași, nici răniți și nici reținuți, sunt doar luptători remarcați dar care au, încă în plată, indemnizații reparatorii, *deoarece nu au participat la Victoria Revoluției din Decembrie 1989* . Prin Legea nr. 283 / 2011 s – a suspendat indemnizația reparatorie doar a luptătorilor remacați, adică cei care au obținut Victoria în Revoluția din Decembrie 1989.
Domnule Prim – Ministru , sunteți jurist, si unul de excepţie, chiar dacă Băsescu, vă consideră plagiator, pentru mine sunteți procurorul incoruptibil PONTA, deci observaţi nelegalitatea şi neconstituționalitatea măsurii legislativ, acolo unde acel doctor în drept constituțional, Emil Boc, nu a observat – o .
Două probleme de dirept sunt aici: a . fiind asimilaţi luptătorilor remarcați, nu puteau primii indemnizaţiile reparatorii, dar în mod abuziv și ilegal le – au primit; b. Dacă le – au primit măsura este neconstituțională, fiind o evidentă discriminare față de categoria asimilatoare, care are evidente merite deosebite în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989.
Discriminarea subzistă şi raportat la celelalte categorii, de revoluţionari, care evident sunt victime ale revoluţiei din Decembrie 1989, dar nu au niciun merit la Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 , pentru simplul motiv că victoria se câștigă de cei valizi și nu de morți, răniţi sau reținuți.
Discriminarea este evidentă și cu ceilalți beneficiari de indemnizaţii respctiv, deţinuţi politici, deportaţi, veterani de râzboi, care primesc aceste indemnizații urmare a sacrificiului celor care au distrus regimul tolalilar – comunist și au permis plata acestor indemnizații, respectiv au creat premizele obiective și necesare acestor plăți.
Domnule Prim – Ministru, din discursul dumneavoastră referitor la revoluționari , am înțeles mesajul dumneavoastră privind curețenia printre revoluționari.
În acest sens , în calitatea pe care o am , de funcţionar public de conducere, în urma unei verificări a Decretelor Preşedintelui României, de acordare a titlurilor de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, concomitent cu reverificarea bazelor de date privind evidența certificatelor doveditoare eliberate de instituția noastră, am identificat 2993 de luptători remarcați ale căror certificate doveditoare nu figurează în Decretul Președintelui României, deci nu au titlu acordat, nu pot beneficia de drepturile conferite de Legea nr. 341/2004.
Am constituit cu aceștia o baza de date , pe care am predat – o fostului Secretar de Stat, Sorin Vintilă Meșter. I – am cerut prin referatul prin referatul prin care i – am predate baza de date, să facă demersurile legale și necesare, pentru a se constitui o comisie care să reverifice aceste dosare și să anuleze acele certificate doveditoare acordate cu încălcarea prevederilor legale, domnul Meșter , a făcut public baza de date , eu fiind permanent amenințat de cei care se regăsesc în această bază cu moartea , dacă nu o distrug.
Am făcut aceleași demers și am predat aceiași bază și domnului Adrian Viorel Nicolaescu, pe care dumneavoastră l – ați delegate să conducă instituția, aștept să se ia o măsură în acest sens.
Dacă doriți curățenia printre revoluționari, numiți domnule Prim – Ministru, dumneavoastră un Secretar de Stat, corect și cinstit, nu golani și vagabonzi ca cei propuși de alții, de tipul lui Cuteanu, Meșter sau Costin, și printr – o Hotărâre de Guvern, numiți acea comisie care să reverifice dosarele luptătorilor remarcați, pentru a propune anularea certificatelor eliberate cu încălcarea prevederilor legale.
Domnule Prim – Ministru , dacă această curățenie se va face în maxim 90 de zile de la numirea comisiei și se va face, cum veți face curețenie în cadrul celorlalte categorii de beneficiari ai indemnizațiilor?
Astfel din 73 participanţi la Revolta salarială de la Braşov și nu anticomunistă cum a fost denumită în lege, au ajuns acum la 467 beneficiari de indemnizaţii, după principiul urmaş la urmaş, sau cel al declarațiilor că a fost și el acolo. Menţionez faptul că pentru această categorie nu există la sediul instituţiei noastre niciun dosar, pentru a verifica daca beneficiază în mod legal.
Cum veţi curăţi Domnule Prim – Ministru hoarda de peste 127.000 de deținuţi politici, care nimeni nu ştie după ce principii au fost făcuţi, şi care consumă lunar 80 mil lei din bugetul de stat, adică 20 mil Euro. ?? ??
Ei nu sunt proşti ea revoluţionarii , să se acuze unul pe altul că nu au fost la Revoluţiei , să se blameze, să se batjocurească, ei au fermoar tras la gură și nu transpiră nimic din modul mafiot prin care au primit dreptul la o indemnizaţie de la statul român. De unde domnule Prim – Ministru atâţi deţinuţi politici? Şi pe ce principii şi criterii au fost făcuţi ?
Sunt de asemenea 24. 000 de veterani de război, dar de la începutul războiului au trecut peste 70 de ani. Adăgaţi minim 20 de ani , vârsta minimă pentru participarea la război şi veţi ajunge la o vârstă la care , cei 24 . 000 nu ar mai fi în viaţă şi avem de a face cu urmaşi de veterani și urmaşi ai urmaşilor acestora.
Revin acum , după paranteza privind cureţenia, şi continui modul cum a decurs rezolvarea memoriului meu , la fostul Prim – Ministru Emil Boc.
Mai mult, într - o revenire la adresa sus – menţionată i – am prezis căderea lui bazată pe ieşirea în stradă a revoluţionarilor şi legitimitatea demersurilor conflictuale, având în vedere că este profitorul sacrificiului lor, al sângelui vărsat de eroi noştrii și răniţii din timpul Revoluţiei din Decembrie 1989.
A dispus audierea mea de către Comisia de Disciplină, care a constatat lipsa motivului de sancţionare .
Domnule Prim – Ministru, după momentul neacordării acestor indemnizaţii , în mod discriminatoriu, doar pentru luptătorii remarcaţi din Revoluţia din Decembrie 1989, mă simt obligtat , atât din punct de vedere profesional, cât şi din punct de vedere moral să vă informez despre consecințele grave produse prin neacordarea acestor indemnizaţii.
a. Destabilizarea sistemului bancar, prin neplata ratelor pentru peste 550.000 milioane Euro, credite acordate revoluționarilor în baza indemnizaţiilor reparatorii, neacordate ce a generat imposibilitatea plăţii ratelor .
Peste 12.500 executări silite având ca obiect neplata ratelor restante la creditele primite de revoluţionari.
b. Moartea a peste 3700 revoluţionari în anul 2012, cu 58 % mai mult decât media anilor 2005 – 2010, principalele cauze reprezentandu – Ie mizeria în care trăiesc ca urmare a lipsei resurselor materiale, lipsa medicamentelor, starea de suferinţă fizică şi mai ales psihică, lipsa locurilor de muncă şi a posibilităţii reale de a - şi câştiga existenţa, prezența bolilor incurabile , cancere şi cardio – vasculare , neacordarea medicamentelor necesare , pentru prelungirea vieţii, în astfel de cazuri.
Am avut revoluţionar care a stat 3 săptămâni în congelatorul unui spital din Bucureşti deoarece nu avea familia banii necesari a-l înmormânta.
Am în baza de date peste 150 cazuri de revoluţionari bolnavi de cancer, 285 bolnavi de diabet, 348 de revoluţionari care au suferit un infarct miocardic, care nu beneficiază de medicamentele necesare pentru a putea trăi.
c. Lipsa locurilor de muncă. Domnule Prim – Ministru, aşa cum sublinian și în studiul de impact anterior, pentru 95 % din beneficiarii acestor indemnizaţii reparatorii, aceasta reprezintă singura sursă de existenţă, atât pentru ei cât şi pentru familiile lor.
După cum foarte bine cunoaşteţi, marea lor majoritate în perioada imediat următoare Revoluţiei, mai precis prin anii 1992 – 1996, au fost dați afară din instituţii şi inteprinderi de stat, deoarece conducerile acestor instituţii erau cele din perioada comunistă, şi prin concedierile masive, s – au răzbunat pe cei care au distrus ordinea de drept ce le asigura lor un trai decent și diverse facilităţi, mai puţin consistente decât cele ce se asigură, prin corupţie si jaf, prin economia subterană, cu sprijinul clientelei politice, fie ea neocomunistă, ţărănistă, liberală, sau portocalie, celor care au pus mâna pe 70 % din averea ţării, lăsată de dictator la momentul împuşcării sale.
Aceşti luptători remarcaţi , sunt la vârsta pensionării , dar nu pot fi pensionaţi pentru , nu realizează indicatorul obligatoriu, alături de vârsta standard , pentru ieşirea la pensie, pentru limită de vârstă, stagiu minim de cotizare, drpet pentru care deș au depășit 60 sau 65 de ani nu pot ieși la pensie și nici nu pot beneficia de indemnizația prevăzută de art. 5 alin ( 1 ) lit m din Legea nr. 341/2004, respectiv 0,6 di salariu mediu brut pe economie.
De la data neaeordării indemnizaţiilor reparatorii , ei sunt în foame şi mizerie, au ajuns să caute prin gunoaie pentru a se hrăni, cerşesc prin locuri publice, atât ei cât şi familiile lor.
De angajat nu – i mai angajează nimeni, iar lipsa locurilor de muncă agravează ș mai mult situația lor.
d. Conflictul social . De 22 de ani această armată, neconvenţională , a fost folosită de clientela politică, atât de dreptă cât şi de slângă, drept masă de presiune pentru . adversarul politic, şi le – au rămas în deprinderi , sindromul revoluţiei permanent. Adăugaţi la acest sindrom şi faptul că foarte muţi sunt şi afectaţi de psihopatie, ca urmare a faptului că şi – au riscat viaţă pentru a împlinii nişte idealuri , pentru ei si urmaşii lor, dar în schimb au primit altceva.
Revoluţionarii au privit neputincioşi la jaful naţional, la distrugerea economiei naţionale, prin căpușare şi furt, la dispariţia fără urmă a averii naţiunii, lăsate moştenire de cuplul dictatorial, fără nicio datorie externă, la îndatorarea peste limitele suportabilității atât a lor cât și la încă 10 generaţii, la îmbogăţirea fără justă cauză/just temei, a unor personaje grobiene, fără pic de moralitate , fără pic de cultură, fără scrupule.
Aceste dezechilibre, pot genera confilicte sociale, cu urmări nebănuite, iar acest risc trebuie sa vi – l asumați.
Vă rog să nu uitați domnule Prim – Ministru , că și prin ieșirea lor în stradă ați scos fiara PDL – istă de la putere, iar* războiul palatelor * nu încetează după acceptarea dumneavoastră de către Băsescu ca Prim – Ministru , el va continua până la data încheierii mandatului lui, iar masa de revoluționari foarte ușor poate fi folosită ca o masă de manevră, respectiv pentru creerea de conflicte sociale, mitinguri, greve, pichetări ale instituțiilor statului, ce îi vor permite lui Băsescu să vă conteste , la instituțiile europene și la alte instituții internaționale, arătând că cei care au schimbat regimul totalitar – comunist se ridică acum împotriva USL – lui, și în acest conflict , ei vor stabilii *scorul final*.
Domnule Prim – Ministru, cu respect vă rog să nu vă lăsaţi minţit de diversiunea mediatică, care susţine că revoluţionarii au prea multe drepturi.
Revoluționarii au aceleași drepturi, ca veteranii de război, deținuții politici, deportații, persoanele cu handicap, dar de aceste drepturi, teren, spaţii comerciale, locuri de veci, asistenţă medicală gratuită , au beneficiat doar cei care au fost în grațiile clientelei politice , în diferite perioade istorice.
La data prezentei doar 15 % dintre luptătorii remarcaţi şi – au primit suprafeţele de teren de care ar trebui să beneficize conform legii, 3 % au primii spaţii comerciale, 15 % au primit locuri de veci, iar de 4 ani nu mai beneficiază de asisiență medicală gratuită şi nici de medicamente .
Cu deosebită -.stimă și consideraţie
ȘEF SERVICIU MONITORIZARE
CONS. JUR. ILIE DRĂGULIN