Main Content:

Pagini: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 145

Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1215 : Octombrie 11, 2013, 22:03:56 »

Merita scris mai mare acest raspuns, sa-l poata citi usor toti revii.

Domnule Nor,

Care va apartin dvs? Care politicienilor? Se leaga cauzele. In primul rand liderii de asociatii, cei vocali, vizibili. In repetate randuri v-am spus cu diverse prilejuri ca trebuie sa va primeniti. N-ati facut-o la timp si acum trageti ponoase. Atunci cand a inceput campania de presa impotriva dvs, nu ati fost pregatiti. Liderii dvs au parut de pe alta lume, atunci cand in mod voit au fost adusi in fata opiniei publice. Nu mai vorbesc de cei penali cat de rau v-au facut si sunt destui.
Apoi a fost alaturarea de FSN inca de la bun inceput, din ianuarie 1990. Ati fost la remorca acestui partid si v-a fost bine, comod o perioada. cat ati fost socotiti utili. Acum nu mai sunteti. Acum nu mai contati. Continuati sa traiti in trecut, iar atunci cand ceva se mai intampla pe langa dvs, sariti fara discernamant in orice barca. Incerc sa fiu cat mai politicos ...
Deci cauzele se leaga: politicul va va respecta doar atunci cand veti reprezenta ceva, ceva solid si respectabil. Acum sunteti slabi, dezorganizati, fara vlaga, fara program, fara unitate.
Traiti cu iluzia ca sunteti autorii schimbarii de guvern din primavara trecuta si deci, ar trebui sa fiti rasplatiti de noua putere. Fals! Nici atunci nu ati contat - vedeti si urmarea. Schimbarea de guvern s-a petrecut datorita dezertarilor din tabara PDL-ista din Parlament si nu din cauza manifestaiilor din strada, oricat de dureros suna!
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1216 : Octombrie 11, 2013, 23:45:39 »

Domnule Burada,

Incerc sa va raspund. Da, nu m-am intors la sapa! Dar asta mi se datoreaza doar mie. Stiu ca unii, chiar de pe acest Forum, ar fi dorit sa fiu in alta parte, intr-un loc mai racoros ... N-a fost sa fie, dar nu se stie niciodata.
Imi reprosati ca as stii totul si ca as fi avut dreptatea in mana si am dat cu ea de pamant! Nu, n-am stiut totul de la bun inceput. A trebuit sa invat, sa ma documentez si nici azi nu pot spune ca stiu totul. Dar stiu destule. De exemplu, stiu ca in 2000 s-au intocmit liste cu "revolutionari" la indemnul SSPR (Iordan Radulescu, G. Costin) si conform cu teoria lui Iliescu ca daca tot a fost Revolutie, atunci a fost in toata tara, pana in ultimul catun. Asa s-a ajuns la decretul din 2000 si la duplicatele din 2001 - 2002. Sigur ca lucrurile sunt amestecate, adevar si minciuna, in asa fel incat sa fie dificila separarea. Decretul contine si autentici, uitati dupa '96-97. La fel si duplicatele.
Am aflat asta de la vreun lider de asociatie? Evident nu. De la vreun revolutionar adevarat? Nici vorba! Am aflat storcand informatiile de la niste impostori veniti la audieri. Dvs, cei autentici, care nu pot sa cred ca nu stiati, macar o parte dintre dvs, nu ati spus nimic. Asa a aparut multimea de impostori. Ar fi simplu pentru SSPR sa gaseasca listele respective si sa le anuleze certificatele celor nemerituosi. Eu nu am mai avut timp, dar informatia exista si ar trebui gasite si listele la SSPR. Inclusiv Cutean stie si a fost si secretar de stat si presedinte de comisie si tot nimic! Stiu ca stie, pentru ca mi-a spus chiar mie in anticamera lui Iliescu pana sa-l ia la puscarie. De la el am aflat prima data si apoi, la audieri, am avut confirmarea.
Cat despre dreptate, domnule Burada, ori de cate ori am putut sa fac dreptate, am facut-o. Si o stiu destui, inclusiv o parte dintre cei de pe Forum.
Imi pare rau de cei care au disparut, dar nu-mi faceti mie proces de constiinta din aceasta cauza. Va rog foarte mult.   

Numai bine,
Raymond Luca
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1217 : Octombrie 12, 2013, 01:02:49 »

Daca timp de mai mult de trei ore n-a interventit nimeni, caci raspunsurile catre unul, sau latul, sunt pentru toti in acelasi timp, am sa reiau tot eu discutia si o sa va spun ca sunt de acord doar partial cu ceea ce afirmati.
Presedintii de asociatii, cei mai vocali, cum va place sa va exprimati, dar nu numai ei, caci este vorba de cei mai bine plasati, sunt oamenii partidelor. Sunt ai lor fie ca membri de partid, fie ca pioni ai partidelor. Dintre cei mai vocali, putini sunt vocali de capul lor, sau din cauza lipsei lui. Majoritatea sunt ai serviciilor. In ce masura ne apartine vina in aceste conditii? Desigur, in fata societatii, ne apartine integral, caci oamenii obisnuiti, care n-au trecut prin frecusurile vietii noastre, prin hartuielile de care am avut parte din plin dinspre partide, servicii si celelalte ramasite peceriste, acei oameni, fara sa fie mai fericiti decat noi, vad doar imaginea la care au lucrat specialistii in manipulare. Vina alor nostri e mica in comparatie cu cea a increngaturii politico-mafiote care ne-a lovit ori de cate ori a avut sau si-a creat ocazia. Vina noastra e mica doar cu aceasta conditie, a scoaterii din calcul a celor infiltrati sau cumparati de catre partide si servicii. In rest, desigur, nu vorbim de fete mari, avem si noi vina si chiar vinovatiile noastre.
"Alaturarea de FSN". Iata ceva ce doar in parte poate fi pus in contul nostru. Eu am fost cu feseneul exact atat timp cat am avut timp sa merg acasa, sa fac un dus si sa dorm mai multe ore una duapa alta. Cand m-am trezit, mi-am dat seama ca nu e in regula pana sa apuc sa-mi beau ceaiul de dimineata. Altora le-a trebuit mai mult si multora chiar forarte mult. Ne socotiti la gramada. Bine, fie, cum doriti, dar sa nu comentati cand si noi va vom trata la fel, la gramada. Intelegeti dumneavoastra. La acest punct mai adaug doar ca nu am ajuns in politica pentru ca mi-am dat seama inainte de incheierea anului Revolutiei ca FSN-ul era o cacealma nenorocita, cominternista. De aceea am si sprijinit si am votat partidele istorice care, dle senator liberal, m-au dezamagit si mai cumplit decat feseneul lui Iliescu, pentru simplul fapt ca de la ele nu ma asteptam sa se lase penetrate dezinvolt de comunisti si sa crucifice si ele tara dupa alegerile din 1996. Mi-a trebuit un timp ca sa-mi dau sema ca toata agitatia partinica din tara nu era pe doctrine, razbunare pe trecut, directionarea tarii pe un drum politic sau altul. Totul era lupta pe ciolan, atat. Sa punem acum vinovatia noastra intr-un taler al balantei si pe cea a partidelor, fie si numai cele istorice la nevoie, in celalalt? Cred ca nu ati vrea.
Punctul in care aveti dreptate este cel cu saritul in orice barca si traitul in trecut. Intr-adevar, multi dintre revolutionari nu mai reusesc sa se relationeze decat la momentrul Revolutiei, la fel cum e tot atat de adevarat ca multi se dau cand cu un partid, cand cu altul, o mare parte dintre ei fiind partizani ai unor partide. Dar sa stiti ca nici exceptiile nu sunt putine. Tot mai multi s-au retras si observa, scarbiti, spectacolul politic. Caci spectacolul dezgustator de la noi este in primul rand unul al mafiei politice si abia apoi al oportunistilor din randurile revolutionarilor.
Traitul cu iluzia anului 2012 e al doilea punct in care va dau dreptate in mare masura, dar e numai partial adevarat. Ia priviti putin la istoria victorioasa a USL-ului de dupa parbusirea PDL din primavara anului trecut. Ce observati? Pe langa propriile "merite", cum au fost cumpararea deputatilor si senatorilor puterii, targuiala cu ei, promiterea imunitatii in fata justitiei contra dezertarii din propriul partid, pastrarea privilegiilor etc. Nu observati ca nu ati reusit sa-l invingeti pe tartorul fostei puteri? De ce? Romanii v-au dat voturi ca in Duminica orbului lui Iliescu si voi, uselistii, nu ati reusit sa-l clintiti din locul pe cel care si acum, la mai bine de un an de zile, il ocupa ilegal. Va mai amintiti cum ati fost anihilati de propaganda basista de peste hotare, cum ati fost invinovatiti de lovitura de stat? Domnule senator, cu jena va spun, daca nu ar fi fost protestele de strada, daca nu ar fi fost revolutionarii care le-au mentinut in mod efectiv, daca nu ar fi fost noptile inghetate, lupta cu jandarmii etc, manevrele aparatului securist al fostului presedinte v-ar fi desfigurat. Ati fi ajuns nu sa-l acceptati ca presedinte in functie dupa ce electoratul l-a demis, ci sa va cereti scuze ca existati ca opozitie. Deci nu fac parte dintre cei care trimit obsesiv la aportul revolutionarilor la prabusirea regimului basist al celor doi premieri, dar nici nu trebuie sa fiu luat de fraierul targului, sa cred ceea ce vor politicienii sa credem despre noi: ca nu contam.
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1218 : Octombrie 12, 2013, 04:49:35 »

Domnule Nor,

Nu trebuie sa-mi dati sau nu dreptate, eu v-am scris cum va percep eu pe dvs, revolutionarii, si din ce cauza cred eu ca ati pierdut partida. Cu totii. Nu are importanta ca dvs personal nu ati facut politica, sau cata ati facut, sau ce credeti dvs personal despre partidele istorice (nici eu nu cred altceva!), etc. Nu este vorba despre experiente personale, daca va regasiti dvs personal, sau nu in ce cred eu despre intreaga masa.

Nici macar nu sustin ca am dreptate! Poate n-am, dar e ce cred eu acum. Si nu mie trebuie dvs sa demonstrati ca n-am dreptate, ci chiar dvs insiva.

Numai bine,
Raymond Luca
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1219 : Octombrie 12, 2013, 09:13:18 »

Domnule Luca Raymond,

Vă rog, să ne spuneţi care este temeiul legal(nu cel moral) al propunerii dumneavoastră, precizată în http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2009/sz0929.pdf SINTEZA LUCRĂRILOR ŞEDINŢEI DIN DATA DE 29.09.2009 la pag.2 "B. Au fost analizate şi verificate un număr de 10 dosare, pentru care Preşedintele Comisiei,domnul senator Raymond Luca,supune la vot avizarea favorabilă pentru preschimbarea certificatului:..." continuat la pag.3:
"...cu menţinea că aceştia deţin certificate conform Legii nr.42/1990 din anul 1992-1996, brevet obţinut în anul 2000, iar nepublicarea acestora într-un decret prezidenţial pentru recunoaşterea calităţii nu reprezintă o culpă a acestora, urmând ca toate dosarele care au aceeaşi situaţie să fie analizate de comisie în vederea avizării. S-a votat cu majoritate de voturi."
?

Deşi, în http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2009/sz0606.pdf SINTEZA ŞEDINŢEI DIN DATA DE 16.06.2009 la pag.2 "La punctul 2 al ordinii de zi..." continuat la pag.3 "În urma verificării acestei liste, s-au constat următoarele:
- nu au fost regăsiţi în baza de date:..."


Dacă persoanele verificate nu au fost regăsite în baza de date, cum putem spune că îndeplinesc condiţiile L.42/1990, de acordare a certificatelor, respectiv Decretelor de acordare a titlurilor şi L.341/20004 de preschimbare a certificatelor?
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1220 : Octombrie 12, 2013, 09:25:36 »

      DOMNUL SENATOR RAIMOND LUCA INCERCAND SA-SI SPELE IMAGINEA DE LA INNALTIMEA NOILOR SALE COORDONATE GEOGRAFICE.....A PIERDUT O BINA OCAZIE ...DE A TACEA !!!
Memorat
 • sandu t
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 836
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1221 : Octombrie 12, 2013, 09:37:45 »      colegi,,,,vad ca parerile sunt impartite,si unii si altii aveti
   dreptate,si vreau sa vin si eu cu un adaos la cauzalitatea proastei
   situatii in care ne aflam,,,,TOATA TARA,,,,,sa va aduc in gandire faptul
   ca TOATA NENOROCIREA SOCIETATII NOASTRE se datoreste unui singur fenomen,
   pe care l-ati vazut toti ,cum se VINDE pe nimic si anume ACORADREA VOTULUI?
   si daca ati fi observat ca VOTUL ESTE ASTEPTAT de o categorie mare de
   votanti ,ca painea calda,eu o numesc CATEGORIA CELOR 3 B cea mai numeroasa
   in tara,,,,,,BETIVI,BORFASI si BISNITARI,,,,,,votul fiind motiv de huzur
  pentru ei si de aranjament al afacerilor murdare ,vot la care sa se alinieze
   "DEMOCRATIC" majoritatea,,,,,,,acest fenomen ne paste si in viitor,,,,vor
   curge sarmalele,caldarile,pachetele,iar cei ce le vor se calca in piciore cu
   orice fel de ocazie ivita,,,,,se vede in permanenta la TV,,,,cine are de
   profitat ?,,,,,,,,P O L I T I C U L ,,,,,pe care noi nu am stiut sa il facem
   sa lucreze pentru,,,,,PROSPERIATEA NEAMULUI SI A TARII ROMANESTI,,,,au
   lucrat  doar pentru ei,neamurile lor,conturilor lor,au devalizat tara si
   acum isi scot ochii din cand in cand unii la altii,,,,,parerea mea este ca
   ,,,,,,AICI TREBUIE INTERVENIT DE CATRE NOI,,,,,pana nu "trece" si ultimul
   vagon,,,,,,,
      cu stima colegi,,,,,asa vad eu situatia,,,,,,
                                                            sandu t
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1222 : Octombrie 12, 2013, 09:50:09 »

Domnule Raymond Luca,ma surprinde nonsalanta dumneavoastra cu care aruncati vina pe altii pentru fabricarea de impostori.Domnule Raymond Luca,au si altii vina,dar dumneavoastra ati fost presedinte la Comisia Parlamentara Pentru Revolutionari,aceasta comisie a avizat si impostori in periada mandatului duneavoastra.Nu aveti nici o scuza.
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1223 : Octombrie 12, 2013, 10:39:57 »

Domnule Oleoleole,

Exemplu oferit de dvs este din 2009. In 2009 si pe parcursul primei jumatati a anului 2010, CPRD'89 primea spre avizare LISTE cu propuneri nominale din partea SSPR, deci avizate de SSPR. Aceste liste aveau zeci, sute, uneori si peste o mie de propuneri nominale. Am propus comisiei si comisia a aprobat o procedura de verificare a acestor liste. Astfel, au fost amanati de la avizare urmatoarele cazuri:

* persoana nu implinise 15 ani in decembrie '89.

* persoana era contestata la nivelul CPRD'89 (primisem contestatii impotriva acesteia).

* persoana nu se regaseste in baza de date a CPRD'89. Ce inseamna asta? Inseamna ca persoana respectiva se regaseste doar in ERATELE de la MO (cum este cazul duplicatelor), sau nu apare nici in aceste erate (cum este cazul celor cu bonulete si adeverinte eliberate in '96-'97). In plus, era neecesara o verificare a dosarelor acestor persoane pentru ca existau indoieli serioase in privinta acelor bonulete si adeverinte, pentru care nu exista nicaieri o evidenta credibila, nici la nivelul SSPR si nici la comisia parlamentara. Am decis aceasta chiar daca art. 10 din HG 1412 spune ca si cei care au primit bonulete si adeverinte intra in calcul pentru preschimbare. A fost deci un filtru in plus, o verificare mai atenta a acestor cazuri. Pana la comisia noastra, comisiile dinainte alegeau prin sondaj aleatoriu dosarele de verificat. Deci, SSPR a prezentat dosarele acestor persoane, CPRD'89 a analizat dosar cu dosar si a decis cine primeste si cine nu primeste avizul de preschimbare. Cei care nu l-au primit au avut dreptul sa revina la CPRD'89 in urma unei contestatii, etc.
Toate aceste informatii se regasesc in sintezele din 2009 privitor la procedurile de verificare stabilite de catre CPRD'89, eu nu va spun nimic nou, sau secret aici.

Domnule Burada & domnule Buzdugan,

Interventii ca ale dvs nu fac decat sa ma indeparteze si mai mult de dvs. De data asta la figurat. Nu aveti multi prieteni, iar eu v-am fost unul apropiat, care a incercat sa va ajute de fiecare data asa cum am inteles eu si cum am putut. Imi reprosati ca au trecut impostori la avizare de catre CPRD'89? Am incercat - vedeti si mai sus un exemplu - sa facem o verificare cat mai temeinica. Dar cum au ajuns acestia sa fie promovati? De mine oare? Sau de catre dvs, de asociatii, de "revolutionari"? Ati trait alaturi de ei, ati facut parte din aceleasi asociatii, organizatii, etc. V-ati suportat ani de zile impostorul de serviciu si acum altcineva, eu cu alte cuvinte, sunt vinovat ca nu l-am prins, ca nu vi l-am aratat cu degetul cand statea langa dvs!

Dar v-ati atins scopul: nu voi mai interveni pe Forum de acum inainte. Ramaneti sanatosi.

Numai bine,
Raymond Luca

Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1224 : Octombrie 12, 2013, 10:54:17 »

Domnule Oleoleole,

Exemplu oferit de dvs este din 2009. In 2009 si pe parcursul primei jumatati a anului 2010, CPRD'89 primea spre avizare LISTE cu propuneri nominale din partea SSPR, deci avizate de SSPR. Aceste liste aveau zeci, sute, uneori si peste o mie de propuneri nominale. Am propus comisiei si comisia a aprobat o procedura de verificare a acestor liste. Astfel, au fost amanati de la avizare urmatoarele cazuri:

* persoana nu implinise 15 ani in decembrie '89.

* persoana era contestata la nivelul CPRD'89 (primisem contestatii impotriva acesteia).

* persoana nu se regaseste in baza de date a CPRD'89. Ce inseamna asta? Inseamna ca persoana respectiva se regaseste doar in ERATELE de la MO (cum este cazul duplicatelor), sau nu apare nici in aceste erate (cum este cazul celor cu bonulete si adeverinte eliberate in '96-'97). In plus, era neecesara o verificare a dosarelor acestor persoane pentru ca existau indoieli serioase in privinta acelor bonulete si adeverinte, pentru care nu exista nicaieri o evidenta credibila, nici la nivelul SSPR si nici la comisia parlamentara. Am decis aceasta chiar daca art. 10 din HG 1412 spune ca si cei care au primit bonulete si adeverinte intra in calcul pentru preschimbare. A fost deci un filtru in plus, o verificare mai atenta a acestor cazuri. Pana la comisia noastra, comisiile dinainte alegeau prin sondaj aleatoriu dosarele de verificat. Deci, SSPR a prezentat dosarele acestor persoane, CPRD'89 a analizat dosar cu dosar si a decis cine primeste si cine nu primeste avizul de preschimbare. Cei care nu l-au primit au avut dreptul sa revina la CPRD'89 in urma unei contestatii, etc.
Toate aceste informatii se regasesc in sintezele din 2009 privitor la procedurile de verificare stabilite de catre CPRD'89, eu nu va spun nimic nou, sau secret aici.

Domnule Burada & domnule Buzdugan,

Interventii ca ale dvs nu fac decat sa ma indeparteze si mai mult de dvs. De data asta la figurat. Nu aveti multi prieteni, iar eu v-am fost unul apropiat, care a incercat sa va ajute de fiecare data asa cum am inteles eu si cum am putut. Imi reprosati ca au trecut impostori la avizare de catre CPRD'89? Am incercat - vedeti si mai sus un exemplu - sa facem o verificare cat mai temeinica. Dar cum au ajuns acestia sa fie promovati? De mine oare? Sau de catre dvs, de asociatii, de "revolutionari"? Ati trait alaturi de ei, ati facut parte din aceleasi asociatii, organizatii, etc. V-ati suportat ani de zile impostorul de serviciu si acum altcineva, eu cu alte cuvinte, sunt vinovat ca nu l-am prins, ca nu vi l-am aratat cu degetul cand statea langa dvs!

Dar v-ati atins scopul: nu voi mai interveni pe Forum de acum inainte. Ramaneti sanatosi.

Numai bine,
Raymond Luca


DOMNULE ....FOST SENATOR....FOST PRESEDINTE CPRD.....FOST "DUSMAN AL DUSMANILOR NOSTRII"

   POPORUL ASTA DE "TARANI" CHINUIT ,MINTIT ,SI FURAT DE SECOLE DE CATRE "REPREZENTANTII SAI"...ARE O VORBA...."FERESTE-MA DOAMNE DE PRIETENI,CA DE DUSMANI MA FERESC SINGUR"

 AMENINTAREA CA DACA NU VA RECUNOASTEM DREPTUL DE POSESOR AL ADEVARULUI ABSOLUT,NU VETI MAI INTERVENI PE FORUM....PERMITETI-MI CA CEL PUTIN EU SA O CONSIDER O AROGANTA DACA NU CHIAR O OBRAZNICIE.NIMIC NU VA DEOSEBESTE DE FIECARE DINTRE NOI...NICI INTELECTUAL,NICI ALTFEL,DECAT POATE DOAR ACREDITAREA AFLATA VREMELNIC IN VALIZA DIPLOMATICA.

     DECI...."NUMA' BINE"....DOMNULE RAYMOND LUCA.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1225 : Octombrie 12, 2013, 11:45:21 »

Domnule Raymond Luca,sunt foarte multe dovezi palpabile ca nu prea ne sunteti prieten.Sustin din nou ca,toti titularii de certificate care le-au obtinut prin fraudarea legii,trebuie cercetati de organele abilitate.Toti presedintii de asociatii care au dat avize,trebuie cercetati.Toti arhivarii din SSPR trebuie anchetati.Toti secretarii de stat de la SSPR si membrii comisiilor de verificare a dosarelor,trebuie cercetati.Toti presedintii comisiilor parlamentare pentru revolutionari si membrii acestora trebuie cercetati.Cei care vor iesii curati in urma cercetarilor ne pot fi prieteni,daca vor.Pana atunci vom fi circumspecti in orice declaratie de prietenie din partea celor enumerati.
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1226 : Octombrie 12, 2013, 11:53:57 »

Domnule Oleoleole,

Exemplu oferit de dvs este din 2009. In 2009 si pe parcursul primei jumatati a anului 2010, CPRD'89 primea spre avizare LISTE cu propuneri nominale din partea SSPR, deci avizate de SSPR. Aceste liste aveau zeci, sute, uneori si peste o mie de propuneri nominale. Am propus comisiei si comisia a aprobat o procedura de verificare a acestor liste. Astfel, au fost amanati de la avizare urmatoarele cazuri:

* persoana nu implinise 15 ani in decembrie '89.

* persoana era contestata la nivelul CPRD'89 (primisem contestatii impotriva acesteia).

* persoana nu se regaseste in baza de date a CPRD'89. Ce inseamna asta? Inseamna ca persoana respectiva se regaseste doar in ERATELE de la MO (cum este cazul duplicatelor), sau nu apare nici in aceste erate (cum este cazul celor cu bonulete si adeverinte eliberate in '96-'97). In plus, era neecesara o verificare a dosarelor acestor persoane pentru ca existau indoieli serioase in privinta acelor bonulete si adeverinte, pentru care nu exista nicaieri o evidenta credibila, nici la nivelul SSPR si nici la comisia parlamentara. Am decis aceasta chiar daca art. 10 din HG 1412 spune ca si cei care au primit bonulete si adeverinte intra in calcul pentru preschimbare. A fost deci un filtru in plus, o verificare mai atenta a acestor cazuri. Pana la comisia noastra, comisiile dinainte alegeau prin sondaj aleatoriu dosarele de verificat. Deci, SSPR a prezentat dosarele acestor persoane, CPRD'89 a analizat dosar cu dosar si a decis cine primeste si cine nu primeste avizul de preschimbare. Cei care nu l-au primit au avut dreptul sa revina la CPRD'89 in urma unei contestatii, etc.
Toate aceste informatii se regasesc in sintezele din 2009 privitor la procedurile de verificare stabilite de catre CPRD'89, eu nu va spun nimic nou, sau secret aici.

Domnule Burada & domnule Buzdugan,

Interventii ca ale dvs nu fac decat sa ma indeparteze si mai mult de dvs. De data asta la figurat. Nu aveti multi prieteni, iar eu v-am fost unul apropiat, care a incercat sa va ajute de fiecare data asa cum am inteles eu si cum am putut. Imi reprosati ca au trecut impostori la avizare de catre CPRD'89? Am incercat - vedeti si mai sus un exemplu - sa facem o verificare cat mai temeinica. Dar cum au ajuns acestia sa fie promovati? De mine oare? Sau de catre dvs, de asociatii, de "revolutionari"? Ati trait alaturi de ei, ati facut parte din aceleasi asociatii, organizatii, etc. V-ati suportat ani de zile impostorul de serviciu si acum altcineva, eu cu alte cuvinte, sunt vinovat ca nu l-am prins, ca nu vi l-am aratat cu degetul cand statea langa dvs!

Dar v-ati atins scopul: nu voi mai interveni pe Forum de acum inainte. Ramaneti sanatosi.

Numai bine,
Raymond LucaDomnule Luca Raymond,

Calea legală pentru preschimbarea certificatelor, presupune ca persoanele în cauză să fie(posesoare legitime ale unor certificate) nominalizate într-o Listă cu propuneri pentru acordarea titlurilor publicată în Monitorul Oficial al României şi să li se fi conferit titlul prin Decret prezidenţial, care să fie publicat în Monitorul Oficial al României. Toate aceste acte oficiale(M.Of.), reprezintă temeiul legal al bazei de date. Deci revin, dacă persoanele nu se regăseau în baza de date care este temeiul legal pentru care dumneavoastră aţi propus avizarea pentru preschimbarea certificatelor? Existând suspiciunea şi chiar îndoieli asupra veridicităţii filtrului de care amintiţi(posibile irealităţi, deoarece acestor persoane s-au solicitat doar copii xerox conform celor precizate în http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2009/sz0606.pdf SINTEZA ŞEDINŢEI DIN DATA DE 16.06.2009 la pag.2 "La punctul 2 al ordinii de zi..." continuat la pag.3 "În urma verificării acestei liste, s-au constat următoarele:
...
De asemenea, persoanelor mai sus menţionate li se adresează rugămintea de a transmite la C.P.R.D 1989 o copie a decretului prezidenţial de recunoaştere a calităţii, copie a certificatului şi brevetului de revoluţionar în vederea clarificării situaţiei dosarului de preschimbare a certificatului doveditor a calităţii solicitate, în vederea clarificării situaţiei şi pentru acordarea avizului de către membri Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989.)
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1227 : Octombrie 12, 2013, 12:53:04 »

Domnule Luca Raymond,

Vă rog, să ne spuneţi care este temeiul legal(nu cel moral) al propunerii dumneavoastră, precizată în http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2009/sz0929.pdf SINTEZA LUCRĂRILOR ŞEDINŢEI DIN DATA DE 29.09.2009 la pag.2 "B. Au fost analizate şi verificate un număr de 10 dosare, pentru care Preşedintele Comisiei,domnul senator Raymond Luca,supune la vot avizarea favorabilă pentru preschimbarea certificatului:..." continuat la pag.3:
"...cu menţinea că aceştia deţin certificate conform Legii nr.42/1990 din anul 1992-1996, brevet obţinut în anul 2000, iar nepublicarea acestora într-un decret prezidenţial pentru recunoaşterea calităţii nu reprezintă o culpă a acestora, urmând ca toate dosarele care au aceeaşi situaţie să fie analizate de comisie în vederea avizării. S-a votat cu majoritate de voturi."
?

Deşi, în http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2009/sz0606.pdf SINTEZA ŞEDINŢEI DIN DATA DE 16.06.2009 la pag.2 "La punctul 2 al ordinii de zi..." continuat la pag.3 "În urma verificării acestei liste, s-au constat următoarele:
- nu au fost regăsiţi în baza de date:..."


Dacă persoanele verificate nu au fost regăsite în baza de date, cum putem spune că îndeplinesc condiţiile L.42/1990, de acordare a certificatelor, respectiv Decretelor de acordare a titlurilor şi L.341/20004 de preschimbare a certificatelor?

 
 
Legea 341/2004 trebuie modificata intr-un singur punct.Legea trebuie sa restabileasca adevarul si nu sa legalizeze abuzurile savirsite de sefii asociatiilor impreuna cu persoane care au lucrat la SSPR.Indiferent da faptul ca apar in monitoare oficiale si au cerfificat pe legea 42/1990.Daca se vrea o lege a revolutionarilor din Decembrie 1989 ! Daca nu sa o spuna clar : Legea celor care au reusit sa-si procure un certificat de LRFD si figureaza in monitoarele oficiale.
[/size][/color]
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1228 : Octombrie 12, 2013, 13:31:12 »

Domnilor burada lrm 00264 si buzdugan, putini strategi exista printre noi, daca exista vreunul, dar nu ma asteptam sa nu avem cunostinte minime de tactica. Imi pare rau sa va spun, dar si mai rau imi pare ca asa stau lucrurile, ati gresit suta la suta din punct de vedere tactic. De ce a trebuit sa va comportati astfel? Credeti ca ati fi riscat sa vi se perceapa gresit atitudinea, simtul dreptatii, combativitatea? Nu aveam timp suficient pentru acestea? In loc sa ne multumim sa punem intrebari si sa primim raspunsuri, in loc sa comentam cat mai putin si sa ne ferim ca de foc de reactivitatea agresiva, chiar daca acest conlocutor, sau altul, dar de acelasi calibru, nu ne place, cu alte cuvinte, in loc sa pastram o punte de legatura, sa asiguram un spatiu al schimbului de opinii, ati preferat sa va repeziti cu acuzatii. Acuzatii care existau deja pe forum, multe dintre ele apartinandu-va, deci fara a exista riscul de a nu va fi cunoscute opiniile in privinta interlocutorului abordat. Nu ati castigat nimic, daca nu apreciem lucrurile la nivel de artag personal, dar ati reusit sa-i privati pe toti ceilalti de posibilitatea de a dialoga cu fostul Presedinte al Comisiei Parlamentare a Revolutionarilor din Decembrie 1989. De ce trebuie sa plateasca ceilalti, nu toti, caci nu cred ca ar fi intervenit in discutie fiecare dintre membrii forumului, dar toti ceilalti interesati de dialog, cei care ar fi dorit sa puna o intrebare ca sa-si clarifice o problema, cei care ar fi dorit sa-i reproseze ceva, dar in termeni decenti si cu loc de buna ziua, altii, cu diverse interese, curiozitati etc. De ce? Ca de maine, sau chiar de azi, sa reincepem sa ne plangem ca oficialitatile nu dialogheaza cu noi, ca ne ignora, ca sunt secretoase, elitiste, dusmanoase, mafiote, ignorante samd? O minima tactica a relatiilor cu ceilalti cunoaste oricine, cel putin asa credeam pana la aceasta intamplare si mai credeam ca nu trebuie sa deschidem cursuri de comunicare interpersonala online, pe forum, caci suntem oameni trecuti deja prin viata, cu o experienta suficient de bogata ca sa nu mai fie cazul. M-am inselat sau altele sunt motivele abordarii inadecvate utilizate in cazul domnului Raymond Luca?
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1229 : Octombrie 12, 2013, 13:49:18 »


Legea 341/2004 trebuie modificata intr-un singur punct.Legea trebuie sa restabileasca adevarul si nu sa legalizeze abuzurile savirsite de sefii asociatiilor impreuna cu persoane care au lucrat la SSPR.Indiferent da faptul ca apar in monitoare oficiale si au cerfificat pe legea 42/1990.Daca se vrea o lege a revolutionarilor din Decembrie 1989 ! Daca nu sa o spuna clar : Legea celor care au reusit sa-si procure un certificat de LRFD si figureaza in monitoarele oficiale.


L341/2004 trebuie respectată şi aplicată în litera şi spiritul acesteia. Iar noă ne revine datoria, atât cât putem şi suntem lăsaţi, să veghem prin monitorizare aplicarea legii. Însă aplicarea prin interpretarea legii, de către unii sau alţii, ne-au adus în situaţia în care nu mai avem sprijin. Sunt sigur că nu este târziu, pentru că avem destul spirit combatant şi areal de desfăşurare. Toate cele bune!
Memorat
Pagini: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 145
Schimbă forumul: