Main Content:

Pagini: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 145

Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.

 • maya
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1100
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1275 : Octombrie 13, 2013, 16:22:45 »

Vezi ca-ti tremura mana... ia un calmant.

HA HA HA , iar incepi cu LIMBILE ?
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1276 : Octombrie 13, 2013, 17:43:03 »

OK! Am revenit caci totusi sunt necesare cateva precizari.

In primul rand, DA, ma consider responsabil. Nu incap aici scuze, sau alte asemenea. Faptul ca dvs va gasiti in aceasta stare este si datorita mie, neputintei, sau nepriceperii mele. Deci dl. Buzdugan are dreptate sa ma acuze. Faptul ca citesc ce apare pe acest Forum este o dovada ca-mi pasa, ca nu mi-este indiferent. Este ce se cheama aici in America o "legacy", un fel de testament politic in cazul meu. Este cel mai de pret lucru pentru un politician cinstit. Am avut pe deplin convingerea ca acest testament va iesi foarte botzit inca din ultimul an de mandat. Sunt responsabil pentru ca puteam mai mult, pentru ca am comis erori pe care azi le regret, dar ce folos, acum este prea tarziu.
...       

Numai bine,
Raymond Luca

...
Domnule Oleoleole,
am renuntat la membria de onoare a Asociatiei 21 Decembrie in momentul in care am inteles ce urmarea Maries (impreuna cu G. Costin) prin schimbarea legii 341/2004. 
...

Numai bine,
Raymond Luca 

Domnule Raymond Luca,

Faptul că ştiţi de culpa în care vă aflaţi faţă de revoluţionari şi a situaţiei ce rezultă din aceasta, provoacă repulsii morale din partea unora dar şi compătimire din partea altora. Însă vă rog să observaţi că toate acestea se manifestă pe fondul încrederii ce vi s-a acordat, cândva la începutul prezidării CPRD '89, pierdută odată cu trecerea timpului când s-au observat derapaje la nivelul acestei comisii. De la această comisie "CPRD '89" Revoluţionarii(autentici) aşteptau ca să vadă acel filtru, de care aţi amintit în mesajele dumneavoastră, care să fi fost întradevăr funcţional. A fost un filtru, dar a funcţionat ca un antivirus cu program mediocru, care a oferit înfiltrarea în rândurile noastre a intruşilor care au virusat tot ce înseamnă revoluţionari şi imaginea acestora. Consider că a fost tardivă reacţia dumneavoastră de "a renunta la membria de onoare a Asociaţiei 21 Decembrie în momentul în care aţi înteles ce urmărea Mărieş, (împreuna cu G. Costin) prin schimbarea legii 341/2004", deja răul s-a produs. Dar aţi avut şi poziţii pozitive printre care susţinerea ca L.341/2004 să nu fie modificată este cea mai importantă. Faceţi în aşa fel încât să reparaţi ceva din ce se mai poate repara şi consideraţi aceasta o datorie de onoare.

Să auzim de bine!
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1277 : Octombrie 13, 2013, 17:46:37 »

           Apostole

                   Daca ceea ce citesti "iti face greata"    "EZISTA" o solutie !


                         Nu mai scrie !!!!!


                             Ce scriu altii....tot nu intelegi !!

                                 Transmite-i Dlui luca.....Remuscari tardive,si sa citeasca legea 341 Inainte de a fi gata sa mai avizeze 100.000. Tipul are "potential"....Sansa...nu mai are !
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1278 : Octombrie 13, 2013, 18:05:02 »

Observ in continuare ca intrarea mea pe Forumul dvs este considerata a fi parte a unui plan, ori de "spalare a pacatelor", ori poate chiar mai grav. Va aduc aminte ca am postat un mesaj legat de un comunicat semnat de un anume Borcean. Nu m-am putut abtine sa nu atrag atentia asupra acestui domn, care nu a avut nici o legatura cu Revolutia, dar care a avizat zeci de dosare din Resita. Iar acum se erijeaza in reprezentantul revolutionarilor! Ca el mai sunt si aici aveti dreptate domnule Pitca, ii cunosc foarte bine. Eu imi reprosez domnule Pitca ca nu am facut 100,000 de revolutionari, nu 10,000! Pe toti cei care au umplut piata Operei din Timisoara, de exemplu! Si asta, evident, pina-n 22. Tot continuati sa va legati de cifre fara sa intelegeti ca este o diversiune ieftina! Adica de unde si pina unde poate cineva, oricat de autentic, sa spuna "au fost doar 5,000 de revolutionari" si cu asta basta! Sau 10,000, sau oricati. Este o prostie si n-ar trebui sa cadeti in aceasta capcana. De unde stie un prim-ministru, care la Revolutie  avea 18 ani, ca autentici saunt doar 5,000 de luptatori? Ce stie el, sau oricare bucurestean de ce s-a intamplat la Caransebes, sau la Vaslui? S-a documentat cumva?
Ce baza a PNL am largit domnule? Eu am indemnat permanent revolutionarii sa NU faca politica unui partid, sa incerce sa devina (redevina?) acea instanta morala de care are nevoie societatea romaneasca pentru ca ei, revolutionarii, aveau acest drept castigat. In sfarsit, exemplul oferit de dvs in finalul mesajului NU a avut succes, deci ar trebui sa fiti linistit din acest punct de vedere.
 
Domnule Oleoleole,
am renuntat la membria de onoare a Asociatiei 21 Decembrie in momentul in care am inteles ce urmarea Maries (impreuna cu G. Costin) prin schimbarea legii 341/2004. 

Doamna Maya,

Nu am inteles ce vreti sa spuneti. 

Numai bine,
Raymond Luca 
.
     .......................................
     D-le Raymond Luca,
     Las deoparte faptul ca ati evitat raspunsul la intrebarile pe care vi le-am adresat si va incredintez ca intrarea d-voasta pe Forum-ul nostru (nu poate fi si al d-voastra?) este binevenita, iar revolutionarii (asa circotasi cum sint ei) vor aprecia daca vaniti cu buna credinta, cu atit mai mult cu cit cunostintele si experienta d-voastra pot ajuta.
     Pentru ca reprosurile pe care (oricare dintre cei care am avut tangente cu politica si cu reglementarea problematicii revolutiei si revolutionarilor) ni le putem face nu folosesc la nimic, atit timp cit sint tardive si limitate doar la citeva comentarii oarecare.
     Vedeti d-voastra, d-le Luca, problema problemelor revolutionarilor nu pare a fi numarul acestora ci calitatea.
     Legislatia in domeniu nu a prevazut nici un numar, fie el minim sau maxim, ci doar evidentierea meritelor.
     In calitatea d-voastra, de Presedinte al Comisiei Parlamentare a Revolutionarilor din Decembrie 1989, nu vi s-a parut cel putin ciudat faptul ca Romania are peste 20.000 de "Luptatori..." (raniti, retinuti, raniti si retinuti, remarcati...) si doar 189 (unasutaoptzecisinoua) de "Participanti la Victoria Revolutiei din Decembrie 1989"? (vezi M. Of. 467 bis din 07 iulie 2010)
     Altfel spus, despre ce vorbim, d-le Luca, atunci cind regretam ca nu s-au facut 100.000 de revolutionari?
     Romania are o comisie parlamentara speciala, un minister si un Institut, toate avind ca si obiect de activitate "problemele revolutiei si ale revolutionarilor.
     Deocamdata, toate aceste trei institutii ale statului roman nu au rezolvat respectivele probleme ci, pe linga faptul ca sint doar sinecuri pentru doritorii de functii publice, s-au transformat in institutii PENTRU CREAREA DE PROBLEME REVOLUTIONARILOR.
     Astfel ca, la 24 de ani de la revolutie, nu avem o departajare a revolutionarilor, care sa constituie "acea instanta morala de care are nevoie societatea romaneasca".
     Asta pentru ca "politicul romanesc" nu a dorit si nu doreste ca poporul asta sa aiba valori si instante morale, fapt reflectat si in spusele d-voastra: "Eu am indemnat permanent revolutionarii sa NU faca politica unui partid, sa incerce sa devina (redevina?) acea instanta morala de care are nevoie societatea romaneasca pentru ca ei, revolutionarii, aveau acest drept castigat."
     Dreptul cistigat de revolutionari a fost anulat, cumparat pe nimic, de catre politic, indiferent de "culoare"...
     Prin acele cuvinte ale d-voastra, recunoasteti textual ceea ce se vede cu ochiul liber: partidele politice romanesti nu sint instante morale si nu au nimic de-a face cu responsabilitatile ce le revin ca urmare a accederii la putere.
     Acest lucru este reflectat cu prisosinta de STAREA NATIUNII.
     .......................
     "P.S."
     Daca exemplul pe care l-am dat in finalul postarii anterioare NU A AVUT SUCCES, imi puteti spune cite dosare de  revolutionari, si din ce localitati, a promovat la CPRD Liga "Euro-Atlantica" a lui Daniel Perju?
     Ramin cu speranta unei colaborari viitoare a d-voastra cu membrii acestui portal.

Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1279 : Octombrie 13, 2013, 18:07:26 »

Cateva raspunsuri punctuale:

1. Domnule Nor, domnul Borcean este luptator ranit. Asa cum spuneam, a fost ranit, cand militar fiind, a fost trimis sa aduca paine in unitate. Deci de ranit a fost ranit, cel mai probabil chiar de catre colegi de-ai lui, dar luptator? Mai spuneam atunci ca un astfel de caz ridica chestiunea ranitilor din revolutie, multi dintre ei intamplator. A existat la un moment dat, in legea 42 / 90, categoria celor raniti "in legatura cu". Din pacate in legea 341 aceasta categorie a disparut.

2. Eu am respectat legea domnule Buzdugan. Si in litera si in spirit. Daca legea s-ar fi respectat doar in litera ei, si nu doar de mine, ci de toate comisiile de la bun inceput, nu exclud ca astazi sa fie doar vreo 100 de revolutionari si aia contestatbili de catre toti ceilalti! Dosarele au fost, foarte multe dintre ele, rau intocmite. Mai ales de catre cei autentici, as zice. Am avut curiozitatea sa vad cateva astfel de dosare trecute in primul lot (1266). Cele mai multe erau incomplete, sumare, fara probe concludente, dar culmea, apartineau unor persoane despre care nimeni nu poate afirma ca n-au avut un rol deosebit la Revolutie. La fel, am constatat, in special la audieri, ca unii petenti aveau dosarele burdusite cu declaratii de martori, cu fel de fel de probe, dar cand ii scuturai bine aveai surpriza sa afli ca respectivii nu stiau nici unde-i Pta Universitatii!!! Apoi, din multimea de declaratii, multe ilizibile, cu efortul de rigoare, aflai ca se bat cap in cap si ca localizare si ca timing. Deci la prima vedere pareau beton, dar a fost nevoie de verificari atente si serioase ca sa depistam neconcordantele, inconsistentele. Si cand si atunci mai aveam indoieli, ii chemam la audieri pe petenti. Aici cei mai multi se tradau, cum spuneam mai sus. In opinia mea, tot asa trebuia continuat de catre comisia parlamentara. Au ramas multe astfel de investigatii neterminate. De exemplu, daca intr-un dosar venit la contestatie gaseai neconcordate in declaratiile martorilor, luai si dosarele martorilor la investigat (am facut-o in cateva cazuri) si iarasi gaseai probleme. Cereai alte dosare, ale martorilor martorilor din primul dosar si asa, pe fir ajungeai sa elimini o intreaga retea. Asta trebuia facut, dar nu stiu ce face actuala comisie parlamentara. Stiu ca au probleme cu personalul, a ramas un singur consilier! E greu cu mijloace modeste sa faci mare lucru. Nici in mandatul meu nu era grozav, dar acum este o situatie chiar penibila.
In legatura cu indemnizata redusa, eu am propus acest lucru in 2012, duap ce s-a decis continuarea lipsirii de drepturi ca o solutie temporara, doar pentru acel an. In acest sens am venit si cu modificarea OUG 53 - o solutie incorecta pentru cca 1,000, dar o supapa pentru mult mai multi. Credeam ca sunteti mai informat in privinta eforturilor pe care le-am facut pe tot parcursul mandatului ca legea 341 sa nu se modifice. Stau marturie toate rapoartele nefavorabile pe care aceste propuneri le-au primit din partea comisiei parlamentare. Deci in aceasta chestiune sunteti nedrept, sau rau informat.
3. Doamna Maya, daca as fi pragmatic cum spuneti, zau ca mi-as vedea de altele, asa cum ma indeamna domnul Apostol. Tot nu am inteles ce are troaca cu porci cu mine, sau cu oricine altcine de pe acest Forum.

In final, repet ce am mai spus: lipsirea de drepturi este o decizie politica in directa relatie cu importanta pe care actuala putere v-o acorda! Daca prin absurd, justitia ar anula 4,000 - 5,000 de certificate, aveti dvs convingerea ca veti primi drepturile inapoi? Eu n-o am. Mult mai probabil va fi ca art. 4 alin. 4 din legea 341 sa fie abrogat la un moment dat. cand? Dupa o noua campanie regizata de presa, in preajma unor alegeri. Deci eu in locul dvs m-as pregati. Cum? In primul rand, dvs, cei de pe Forum, sa incepeti sa ganditi unitar, sa fiti solidari si sa incepeti sa grupati in jurul dvs pe alti revolutionari pentru care garantati ca sunteti adevarati. O buna strategie de PR - am vazut ca exista o astfel de initiativa pe Forum - poate preventiv sa amane o decizie de abrogare a legii si, daca va fi eficace, chiar sa se ajunga la o reinstalare in drepturi. E un proces indelungat, greu de realizat, dar daca nu se incepe, orice clipa conteaza si orice intarziere poate sa duca la disparitia dvs definitiva.

Eu va doresc succes si multa bafta,
Raymond Luca    
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1280 : Octombrie 13, 2013, 18:30:05 »

Domnule Pitca,

Da, este desigur o situatie jenanta cea cu "participantii" din ultimul MO! Eu m-am straduit sa-i mai inmultesc la contestatii / audieri ... Dar nu uitati istoria: in 1994, dupa greva foamei facuta de revolutionarii din Sibiu, cand legea s-a redeschis pentru ei, nu s-au acordat certificate de luptatori, ci doar de raniti, de retinuti (inclusiv in casa armatei cca. 1 ora si jumatate!) si o multime de participanti, cca18,000!. Asta tot din informatii "pe surse", caci nu exista nici o baza de date care sa contina "participantii", care de altfel nici nu au aparut in monitoarele vremii! Acestia din urma au facut apoi contestatii la comisia condusa de Costel Balint ('96-'97) si au devenit, multi dintre ei, luptatori cu merite deosebite. Care n-au mai apucat, au primit bonulete ... Trebuie sa va aduceti aminte cum a lucrat acea comisie, nu se poate sa nu va amintiti! Daca nu, atunci va dau eu cateva repere:

* comisia a lucrat doar 8 luni adunate in cei doi ani;
* cele 8 luni nu au fost nici macar consecutive;
* comisia a lucrat doar la nivelul guvernului, nu a existat o implicare a legislativului, deci fara control parlamentar.
* comisia era formata din ... revolutionari reprezentativi, adica autentici precum dvs!
* schimabrea de guvern din '96 a bulversat activitatea comisiei, adica simpatizantii PDSR au fost inlocuiti cu cei ai CDR! Corect, nu?
* despre atmosfera de lucru la comisie circula multe legende, folclor revolutionar, etc., pe care tind sa-l cred dupa ce am cunoscut o parte dintre participanti;

Deci, domnule Pitca, cam asta este materialul clientului cu care trebuia croita o stare dreapta si incontestabila. Si este doar un episod din lunga si umbroasa istorie a miscarii revolutionare.
In privinta exemplului de subsol, nu am la mine evidente, dar din cate imi aduc aminte n-a trecut nimeni, fie ei din Buzau, sau din Suceava, sau de pe unde veneau ei.

Numai bine,
Raymond Luca
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1281 : Octombrie 13, 2013, 19:49:25 »

Domnule senator RAYMOND LUCA,va redau mai jos o situatie cu revolutionarii postata pe forum de un fost angajat al SSPR si CPRD-dl HARAGA DOREL,deci o sursa credibila.Mai putem vedea si pe site-ul:Situatia revolutionarilor in 1997
2013-02-26 12:11:53 http://www.revolutialugojana.org/stiri/situatia-revolutionarilor-in-1997.html
Legea 341/204 prevede preschimbarea certifcatelor eliberate in perioada 1990-1997.

DOREL HARAGA
Hero Member
*****
Deconectat Deconectat
Mesaje: 2494
Vezi Profilul
PUȚINI AM FOST, MULȚI AM RĂMAS
« : Mai 14, 2012, 18:40:21 »
SUNTEM VICTIMELE  LOR
LA DATA DE 22.09.1997 DIN DISPOZIȚIA CONDUCERII DE ATUNCI A INSTITUȚIEI S-A ÎNTOCMIT O SITUAȚIE PRIVIND REVOLUȚIONARII PRINȘI ÎN EVIDENȚA SSPR.
CU DORINȚA DE A VĂ INFORMA CÂT MAI EXACT , REPRODUC MAI JOS SITUAȚIA AȘA CUM A FOST EA PREZENTATĂ DE CĂTRE ANGAJATUL SSPR CE A ÎNTOCMIT-O:
A.   SITUAȚIA REVOLUȚIONARILOR LA DATA DE 22.09.1997
AFLAȚI ÎN EVIDENȚA SSPR

1.   EROI-MARTIRI…………………………………………..........………933

2.   DECEDAȚI ÎN LEGĂTURĂ CU EVENIMENTELE………..118

3.   URMAȘI AI EROILOR MARTIRI……………....………………2257
DIN CARE:
-   MAME………………………………………………………..........648
-   TAȚI………………………………………………………….........518
-   SOȚI SUPRAVIEȚUITOR………………………………....400
-   COPII-FETE…………………………………………………......326
-   COPII-BĂIEȚI……………………………………………….....365
             DECEDAȚI………………………………………………………..74
   Rata de mortalitate la 1000 persoane………………………………..34

4.   RĂNIȚI ÎN REVOLUȚIA DIN DEC 1989……………………. 2711

DECEDAȚI………………………………………………………...................  28
Rata de mortalitate la 1000 persoane………………………………..20

5.   RĂNIȚI ÎN LEGĂTURĂ CU EVENIMENTELE……………..350

6.   REȚINUȚI………………………………………………………..633
DECEDAȚI………………………………………………………...........…3
Rata de mortalitate la 1000 persoane……………5

7.   PARTICIPANȚI DIRECȚI(Luptători cu merite deosebite)….2669
DECEDAȚI………………………………………………………….................................26
Rata de mortalitate la 1000 persoane………………………………...............10

B.   Beneficiari ai legii 42/1990(republicată)

1.   Urmași ai Eroilor Martiri…………………………………..................2257
2.   Luptători Răniți…………………………………………….......................2711
3.   Reținuți……………………………………………………… ...........................633
4.   Participanți direcți (Luptători cu merite deosebite)……. 2669

TOTAL BENEFICIARI…………………………………………...............................8270
Rata de mortalitate la 1000 persoane………………………………..................11
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=752.msg82109#msg82109
Memorat
 • nna
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3710
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1282 : Octombrie 13, 2013, 20:09:58 »

Domnule senator RAYMOND LUCA,va redau mai jos o situatie cu revolutionarii postata pe forum de un fost angajat al SSPR si CPRD-dl HARAGA DOREL,deci o sursa credibila.Mai putem vedea si pe site-ul:Situatia revolutionarilor in 1997
2013-02-26 12:11:53 http://www.revolutialugojana.org/stiri/situatia-revolutionarilor-in-1997.html
Legea 341/204 prevede preschimbarea certifcatelor eliberate in perioada 1990-1997.

DOREL HARAGA
Hero Member
*****
Deconectat Deconectat
Mesaje: 2494
Vezi Profilul
PUȚINI AM FOST, MULȚI AM RĂMAS
« : Mai 14, 2012, 18:40:21 »
SUNTEM VICTIMELE  LOR
LA DATA DE 22.09.1997 DIN DISPOZIȚIA CONDUCERII DE ATUNCI A INSTITUȚIEI S-A ÎNTOCMIT O SITUAȚIE PRIVIND REVOLUȚIONARII PRINȘI ÎN EVIDENȚA SSPR.
CU DORINȚA DE A VĂ INFORMA CÂT MAI EXACT , REPRODUC MAI JOS SITUAȚIA AȘA CUM A FOST EA PREZENTATĂ DE CĂTRE ANGAJATUL SSPR CE A ÎNTOCMIT-O:
A.   SITUAȚIA REVOLUȚIONARILOR LA DATA DE 22.09.1997
AFLAȚI ÎN EVIDENȚA SSPR

1.   EROI-MARTIRI…………………………………………..........………933

2.   DECEDAȚI ÎN LEGĂTURĂ CU EVENIMENTELE………..118

3.   URMAȘI AI EROILOR MARTIRI……………....………………2257
DIN CARE:
-   MAME………………………………………………………..........648
-   TAȚI………………………………………………………….........518
-   SOȚI SUPRAVIEȚUITOR………………………………....400
-   COPII-FETE…………………………………………………......326
-   COPII-BĂIEȚI……………………………………………….....365
             DECEDAȚI………………………………………………………..74
   Rata de mortalitate la 1000 persoane………………………………..34

4.   RĂNIȚI ÎN REVOLUȚIA DIN DEC 1989……………………. 2711

DECEDAȚI………………………………………………………...................  28
Rata de mortalitate la 1000 persoane………………………………..20

5.   RĂNIȚI ÎN LEGĂTURĂ CU EVENIMENTELE……………..350

6.   REȚINUȚI………………………………………………………..633
DECEDAȚI………………………………………………………...........…3
Rata de mortalitate la 1000 persoane……………5

7.   PARTICIPANȚI DIRECȚI(Luptători cu merite deosebite)….2669
DECEDAȚI………………………………………………………….................................26
Rata de mortalitate la 1000 persoane………………………………...............10

B.   Beneficiari ai legii 42/1990(republicată)

1.   Urmași ai Eroilor Martiri…………………………………..................2257
2.   Luptători Răniți…………………………………………….......................2711
3.   Reținuți……………………………………………………… ...........................633
4.   Participanți direcți (Luptători cu merite deosebite)……. 2669

TOTAL BENEFICIARI…………………………………………...............................8270
Rata de mortalitate la 1000 persoane………………………………..................11
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=752.msg82109#msg82109

SI ATUNCI ponta in caposenia lui (FARA ARGUMENTE) ca doar procuror este decide ca procurorii din papusoi ca suntem decent doar vre-o 2000 NOI? Nu -i este rusine ca PUIUL COMUNISTULUI nu are rusine ci are TUPEU .si din caua noastra sta cocotat la putere,sa nu-l mai giram ca nu merita.ESTE UN KKT sa ma dea in judecata micutul premier
Memorat
 • thunder66
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1211
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1283 : Octombrie 13, 2013, 20:30:35 »

Stimate dle. Raymond Luca, am stat si am citit ceea ce va-ti hotarat sa dati din casa. M-am asteptat sa ne spuneti cum a reusit dl. Balint Petrica Doein, presedinte de sucursala-filiala sa promoveze si sa sustina dosare la SSPR si CPRD. Sa nu imi spuneti ca nu a-ti stiut, deoarece a-ti fost un apropiat a lui G. Costin care a reluat problema lotului Lugoj. Astept o lamurire. Ca de ... povesti, jur ca sunt satul.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1284 : Octombrie 13, 2013, 20:35:18 »

Parca spuneai ca te-ai retras de pe forumul acesta. Vezi afisarile de la http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=936.1245.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1285 : Octombrie 13, 2013, 20:43:38 »

Domnule RAYMOND LUCA,la adresa urmatoare puteti vedea o adresa catre MINSTRUL de la acea vreme-REMUS OPRIS,cu numar de inregistare care specfica numarul revolutionarilor pana in 1997.

http://www.revolutialugojana.org/articol/2669-luptatori-cu-merite-deosebite.html
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2508
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1286 : Octombrie 13, 2013, 20:49:47 »

Este interesant!
Cum vă spune cineva pe nume, cum intraţi în defensivă. În loc să analizaţi, să aceptaţi adevărul(dacă este!) şi să luaţi măsuri de corecţie, săriţi la beregata celui care vă ţine oglinda în care vă reflectaţi.
Domnule Buzdugan, după logica d.vs, cei care astăzi nu ştiu despre existenţa acestui portal, sunt „falşi” iar cei care ştiu despre existenţa lui de 7-8 ani sunt „adevăraţi”. Din punctul meu de vedere, aceştia din urmă, este posibil, să fie din cei care mai căutau ceva de ros, numai aceştia erau motivaţi să deţină toate informaţiile pt. a ajunge rapid şi sigur la pradă!

„Daca ai fost la revolutie in zone fierbinti,puteai sa vezi ca cei mai multi au fost oameni simplii.”

Întradevăr, au fost mulţi oameni simpli dar aceştia au fost îndrumaţi, coordonaţi de cei cu talent înăscut, sau cultivat, în mişcarea trupelor. Oameni care, atunci, au fost ascultaţi altfel, numărul victimelor ar fi fost mult mai mare! Aceşti coordonatori ar fi trebuit să fie LRFD! Şi numai ei. Fapte deosebite!
La universitate au fost şi „academicieni” şi regizori, cum e Danieliuc! Nu putem pune întrega revoluţie numai în spatele „oamenilor simpli”. Şi apoi, după 20 de ani de socialism feroce, definiţia „omului simplu” presupune un grad ridicat de educaţie!
Acţiunile mele deştepte, au avut finalitate fericită la nivelul organizaţiei din care am făcut parte. Dar nu contează! Important pentru noi este „ACUM”.
Acum, vine un om care a acumulat o experienţă deosebită faţă de noi, ăştia cu gura mare pe portal, şi spune: 
„In primul rand, dvs, cei de pe Forum, sa incepeti sa ganditi unitar, sa fiti solidari si sa incepeti sa grupati in jurul dvs pe alti revolutionari pentru care garantati ca sunteti adevarati. O buna strategie de PR - am vazut ca exista o astfel de initiativa pe Forum - poate preventiv sa amane o decizie de abrogare a legii si, daca va fi eficace, chiar sa se ajunga la o reinstalare in drepturi.” .
Ce facem noi? În loc să-l ascultăm, să învăţăm ceea ce este de învăţat, îl denigrăm. De ce? Cui îi serveşte ca acest om să ţină pentru el informaţiile „speciale” pe care le are? Mie nu!
Dl. Senator este al 3-lea sau al 4-lea revoluţionar care vine aici, pe portal, şi spune: să lăsăm orgoliile, să învăţăm să-l ascultăm şi înţelege pe cel de-alături, să ne unim, să căutăm personalităţile care, nativ, au talent organizatoric şi dorinţa de a face!
Din punctul meu de vedere, acţiunea Dl. Senator, este un act de curaj care dovedeşte că-i pasă! Ar putea foarte bine sta la soare, dacă este într-un stat din sudul SUA.

Memorat
 • thunder66
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1211
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1287 : Octombrie 13, 2013, 21:01:39 »

M-am gandit destul de mult daca sa iti raspund dle. Remus. Am sa iti satisfac curiozitatea, chiar daca este tardiva, deoarece am mai postat de atunci. Este drept ca o fac foarte rar. Avand in vedere ca aici sunt la "mare pretuire" genul de personaje care posteaza sub nick-ul Adhominem si Apostol Marcel, care isi "varsa balele veninoase" pe cei care chiar lupta cu ACTE, nu cu palavre si din dosul tastelor, am hotarat sa ma retrag. Dupa o perioada, am spus ca este in detrimetrul altor revi care chiar au nevoie si de luptatori adevarati, nu doar de latrai. Sper ca te-am lamurit.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1288 : Octombrie 13, 2013, 21:21:08 »

Bădie SILVIU,
Nu am intrat in defensiva ci in ofensiva.Nu m-am referit la calitatea dumitale de revolutinar caci nu te cunosc.M-am referit ca unul care-si da importanta pe aici(ca tine),l-a "durut in bască"de miscarea revolutionara daca nu a stiut de cel mai cunoscut portal pentru revolutionari si,vine acum sa jigneasca.Afla nene ca revolutionarii stiu ce trebuie sa faca.Problema e ca nu fac ce trebuie,din cauza ca asteapta un conducator providential(?).Au fost mai multe incercari de organizare a revolutionarilor.Dar,ori au fost sabotate de dusmanii revolutionarilor,ori initiatorii nu au reusit sa coaguleze.Sfaturile sunt bine venite,dar ne trebuie persoane care vor,pot,si trec la fapte punandu-se la dispozitia miscarii revolutionare.
Memorat
Răspuns: Domnului Prim Ministru si domnului Secretar de Stat la S.S.P.R.
« Răspunde #1289 : Octombrie 13, 2013, 21:29:50 »

Deci ...

Domnule Silviu,

Din pacate ploua de cateva zile in locul din SUA in care ma gasesc ... Am timp sa urmaresc discutiile de pe Forum.

Domnule Buzdugan,

Exista multe astfel de situatii, toate prezentate ca fiind oficiale si credibile. Mai ales cele din '97 au aceasta "caracteristica". Nu uitati ce am spus in alt mesaj: comisia Balint era formata din lideri de asociatii. Toti, dar absolut toti, au baze de date, toate menite sa le serveasca interesele, cele vechi, dar si cele noi, din pacate. In prima parte a mandatului am primit pe Cd-uri o multime de astfel de baze de date. Am o adevarata colectie ... Deci informatiile sunt contradictorii si nu prezinta multa credibilitate. Multe astfel de baze sunt valabile pana la un anume moment dat. Dupa care? Personal, am si unele rezerve fata de anumite persoane. Nu vreau sa dezvolt un astfel de subiect.

Domnule Thunder66,

Am pierdut o multime de timp la comisie din cauza de Lugoj. Nu cred sa existe un alt loc in tara noastra in care sa existe atata dihonie intre revolutionari asa cum este in Lugoj. Si asta mai ales in ultimii ani. De nicaieri din alta parte nu am primit atatea reclamatii, plangeri, contestatii, etc. Desigur ca exista si cateva procese pe rol. De obicei banatenii sunt cunoscuti in alt fel, dar Lugojul face exceptie cand e vorba de revolutionari. Este la comisie un intreg fiset plin cu Lugoj. Eu i-as da foc. Am facut multe audieri, incercand sa ascult fiecare parte. Amuzant e ca ani de zile in urma toata lumea era OK cu toata lumea: mergeau impreuna la comemorari, la evenimente consacrate Revolutiei, etc. Ba erau cu totii si colegi de asociatie! Nenorocit a fost momentul in care s-au despartit politic: care la PSD, care la PDL, care ... Din clipa aia nimic si nimeni nu i-a mai impacat! Din acest motiv nici nu mai vreau sa raspund la intrebarea dvs. Exista material suficient la comisie despre acest subiect. Daca sunteti din Timis, intrebati-i pe deputatii dvs din Timis, inclusiv Mircovici.
Dar domnule Thunder66, daca tot veni vorba de Lugoj, faceti-mi si mie un hatar, vreau sa stiu cine era la volanul masinii de unde au fost aruncate manifeste in 20 decembrie?

In rest, ramane asa cum a rezumat Silviu.

Numai bine,Raymond Luca  
 
Memorat
Pagini: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 145
Schimbă forumul: