Main Content:

Pagini: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 51

[color=blue][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][b][b]Amintes


" Anne Applebaum: COMPLICII occidentali ai Rusiei lui PUTIN

    dimensiunea fontului micește mărimea fontului creşte dimensiunea fontului
    Imprimare
    E-mail

Anne Applebaum: COMPLICII occidentali ai Rusiei lui PUTIN

Acum trebuie să ne trezim la realitate: instituțiile occidentale au înlesnit existența unui regim rusesc corupt care destabilizează Europa.
Este timpul să le facem să se oprească.
• Articol scris de Anne Applebaum,
preluat din Washington PostÎn 2006, o companie energetică numită Rosneft se prăbușea la Bursa londoneză. Remarcam atunci că planul companiei conținea niște avertismente neobișnuite chiar și pentru o firmă rusească.

„Infracționalitatea și corupția ar putea crea un climat de afaceri dificil în Rusia”, arăta documentul; interesele unor directori „pot determina implicarea Rosneft în practici de afaceri care nu maximizează valoarea acțiunilor.”

Toate acestea aveau sens, pentru că Rosneft fusese creată printr-un jaf la lumina zilei.

Cu câțiva ani mai înainte, guvernul rus băgase în faliment o altă companie petrolieră, Yukos, cerându-i taxe restante de 30 de miliarde de dolari și trimițându-l în cele din urmă pe președintele acesteia, Mihail Hodorkovski, într-un lagăr de muncă (din care a fost eliberat recent).

Activele companiei Yukos au fost vândute unei firme fantomă cu sediul într-o cârciumă din Tver.

Firma fantomă a vândut apoi către Rosneft pentru o sumă derizorie, fapt deloc surprinzător: acționarul major al Rosneft era guvernul rus. Directorul executiv era adjunctul șefului administrației prezidențiale a lui Vladimir Putin.

Așa cum am mai scris atunci, afacerea Rosneft a stabilit un precedent cu valoare de principiu:
- dacă sunt suficient de valoroase, activele rusești dobândite ilegal pot primi undă verde de la instituțiile financiare internaționale.

Această regulă generală s-a aplicat de atunci multor active rusești în SUA și Europa, mai ales în Marea Britanie.

Probabil că cititorii americani nu realizează în ce măsură milionarii și miliardarii din fosta Uniune Sovietică domină piața londoneză de artă și piața de imobiliare. O parte din acei bani reprezintă profituri din petrol. Dar o altă parte - provine din furt.

Acea decizie tacită de a accepta toți banii Rusiei ca atare ni s-a întors împotrivă acum. Parte din reticența generală europeană de a aplica Rusiei sancțiuni economice este, desigur, în strânsă legătură cu investițiile și interesele rusești și cu clienții ruși ai companiilor și băncilor europene.

Acceptarea „albirii” banilor rusești în Europa și în SUA a avut însă consecințe mult mai importante chiar în Rusia.

Spre deosebire de noi, majoritatea rușilor nu trasează o graniță între „sfera economică”, pe de-o parte, și „drepturile omului”, pe de alta.

În Rusia, corupția și drepturile omului sunt de fapt una și aceeași problemă.

Elita rusă controlează presa și reprimă opoziția tocmai pentru că vrea să-și apere averile. În același timp, elita știe că bogăția ei provine direct din relația cu statul, așadar nu își poate permite să renunțe la putere într-un scrutin democratic.

Politicienii occidentali care vorbesc minunat despre democrație în timp ce la ei acasă trec cu vederea încălcarea propriei legislații anti-corupție sunt percepuți în Rusia ca ipocriți.

De asemenea, ei contribuie la sentimentul de impunitate al elitei rusești: Putin și tovarășii săi își pot face de cap în Ucraina, Georgia ori la Londra pentru că toată lumea știe că orice ar spune occidentalii, până la urmă sunt cu toții de vânzare.

Acest limbaj dublu irită opoziția rusă, oricum asediată, care nu mai vede în Occident un partener binevoitor, nici măcar atrăgător.

Nimeni nu vrea să audă despre drepturile omului din partea Vestului ai cărui oameni de afaceri finanțează un stat opresiv.

Dar această stare de fapt nu este o fatalitate.

Fără a trimite un avion de luptă ori apăsa pe un buton de resetare, am putea schimba de pe-o zi pe alta relația noastră cu guvernul Rusiei – și cu rușii de rând – prin simpla schimbare a atitudinii noastre față de banii rusești.

Nu trebuie o invazie rusească în Crimeea pentru a convinge guvernele occidentale să se unească și să refuze a da viză acelora a căror avere provine din corupție.

Nu trebuie ca rușii să atace estul Ucrainei pentru ca să închidem lacunele legislative și paradisurile fiscale pe care noi le-am creat  în Insulele Virgine Britanice sau în Alpii Elvețieni.

La urma urmei, aceștia sunt bani care corup și societățile noastre.

Elita financiară occidentală care a devenit dependentă de banii oligarhilor străini este aceeași elită care acasă face donații partidelor politice și deține televiziuni și ziare.
Foștii politicieni care sunt la conducerea unor companii obscure încă au prieteni la putere.

Dar acum a avut loc un atac.

Președintele Rusiei a încălcat o serie de tratate internaționale, dintre care unele fuseseră gândite să protejeze drepturile Rusiei asupra bazei sale navale din Crimeea.
În afirmațiile și acțiunile sale publice, același președinte și-a arătat disprețul pentru Occident.
Televiziunile de stat ale lui Putin difuzează informații ușor de verificat și demonstrat a fi false.

A sosit vremea să ne trezim la realitate: instituțiile occidentale au înlesnit existența unui regim rusesc corupt care destabilizează Europa. Este timpul să le spunem: stop!

(traducere Ileana Mitra, Gelu Trandafir)"[/size][/color]
Memorat


 " CSAT se reuneste joi in sedinta. Pe ordinea de zi: Evaluarea situatiei internationale in contextul crizei din Ucraina si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala
de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 26 martie 2014, 20:15 Actualitate | Esenţial

Presedintele Traian Basescu a convocat o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) joi, la ora 15:00 se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Pe ordinea de zi publica a sedintei se afla evaluarea situatiei internationale in contextul crizei din Ucraina, scandalul vaccinului de la Institutul Cantacuzino, masuri privind dezvoltarea sistemului national de securitate cibernetica si principalele obiective  pentru 2014 ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii internationale. Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.

Potrivit Presedintiei, pe ordinea de zi publica a sedintei CSAT se afla urmatoarele subiecte:

    evaluarea situatiei internationale prin prisma evenimentelor din Ucraina;
    activitatea desfasurata de institutiile cu atributii in domeniul securitatii internationale in anul 2013 si principalele obiective pentru anul 2014;
    disfunctii in activitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" cu implicatii in planul securitatii nationale;
    masuri privind dezvoltarea sistemului national de securitate cibernetica;
    activitatea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in anul 2013.

Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala, se mai arata in comunicatul de presa. "


Memorat


 " http://www.kissa.ro/nepasarea-naste-monstri/ "
"
violPrintre zecile de știri, reportaje și emisiuni referitoare la cele două chestiuni care au scandalizat țara, maidanezii și Roșia Montana, cu chiu cu vai și-a făcut loc și știrea referitoare la acea jurnalistă violată în plină zi, în centrul capitalei, scenă care a fost posibilă cu indirecta participare a trecătorilor, care au privit nepăsători cum o femeie este amenințată cu cuțitul. E clar ce părere au televiziunile despre acest subiect, pentru că la fel fulgerător cum a apărut, așa a și dispărut, fiindcă violurile au devenit ceva obișnuit, care nu mai creează de mult niciun fel de vâlvă. Poate că dacă tânăra n-ar fi fost jurnalistă, cazul cu pricina ar fi prezentat interes doar pentru cei de la ProTv cu ale lor macabre știri de la ora 17.00.

Totuși, eu nu pot să trec nepăsătoare peste acest subiect, pentru că scoate la iveală o problemă mult mai gravă decât cea a maidanezilor sau a folosirii cianurilor, și anume halul în care s-a degradat și s-a dezumanizat societatea asta. Cum este posibil să privești cum o femeie face semne disperate după ajutor, dar să-ți vezi liniștit de drum? Oare ai fi la fel de nepăsător dacă în locul unei necunoscute ar fi fost soția, mama, sora sau fiica ta?

Eu una, deși nu sunt deloc o persoană curajoasă, sunt sigură că aș fi intervenit, fiindcă din proprie experiență știu că e nevoie de cineva care să dea tonul, pentru ca și alții să i se alăture. Credeți că dacă s-ar fi oprit vreo persoană să se ia de atacator, nu s-ar mai fi găsit vreo 3- 4 trecători, poate mai puțin curajoși, sau mai timizi sau poate doar curioși, care să i se alăture? Sunt convinsă că exact așa s-ar fi întâmplat, motiv pentru care îi consider complici la acest viol pe toți aceia care au trecut în acea zi pe acolo, au văzut că o femeie e în pericol, dar au ales să-și vadă mai departe de drum.

Acum vreo 3 ani și ceva, într-o toamnă, îmi plimbam fetița cu căruciorul, când am zărit un bărbat, mai neîngrijit ce-i drept, întins pe iarbă. La început m-am gândit că sigur e beat, așa că mi-am văzut de drum, la fel ca restul trecătorilor, dar după ce-am făcut câțiva metri, am încercat să-mi imaginez cum ar fi fost dacă bunicului meu i s-ar fi făcut rău pe drum, și nimeni nu ar fi intervenit, zicându-și că e un alt moș rupt de beat. Așa că m-am întors, l-am tras ușor de haină, iar când a deschis ochii, l-am întrebat dacă e bine și dacă nu are nevoie să-i chem o ambulanță. Așa cum mi-am și imaginat, era doar beat și mi-a refuzat ajutorul, dar nu mi-a părut rău nici o secundă că m-am întors să văd ce-i cu el. Interesant e că deși până să-l întreb eu de viață, oamenii treceau nepăsători pe lângă el, cât am stat eu lângă el, mi s-au mai alăturat 2 sau 3 persoane îngrijorate de starea lui.

Dacă ți-e frică, nici măcar nu trebuie să intervii, ajunge doar să dai un telefon la 112 sau să rogi alți trecători să ți se alăture. Sau dacă nu ești sigur dacă o persoană se află sau nu în pericol, oprește-te câteva minute și observă de la distanță ce se întâmplă și, dacă chiar e cazul, implică-te, fiindcă altă dată ai putea fi chiar tu în locul celui atacat.

Până la acest incident, trăiam cu falsa impresie că atâta timp cât nu sunt singură pe stradă, sunt în siguranță, fiindcă sigur se va găsi cineva să intervină în cazul în care mi se întâmplă ceva. Nu pot decât să constat cu amărăciune cât de tare m-am înșelat. Devenim din ce în ce mai nepăsători, iar nepăsarea naște monștri.

Sursă foto
"
Memorat


 " A murit unul dintre cei mai aprigi luptători anticomunişti                               (BZB 04.04.2014)
http://www.bzb.ro/stire/a-murit-unul-dintre-cei-mai-aprigi-luptatori-anticomunisti-a71865
S-a stins luptătorul anticomunist Werner Sommerauer                             (T.Ex.04.04.2013)
http://www.mytex.ro/expres/s-a-stins-luptatorul-anticomunist-werner-sommerauer_387127.php
Am primit un mesaj continand programul ceremoniei de inmormantare a raposatului Werner Sommeraurer, unul dintre eroii Revoltei muncitoresti de la Brasov, din 15 noiembrie 1987.

Werner Sommerauer in drum spre Imparatia Cerurilor                                                       (04.04.2014)

Ceremonia religioasa a inmormantarii lui Werner Sommeraurer, va avea loc duminica, 6 aprilie, la ora 1330. Sicriul cu trupul neinsufletit se afla la Capela - Biserici Cuvioasa Parascheva din Triaj- Brasov. Slujba de inmormantare va fi oficiata de catre preotul Mihai Sicoe. Florentina, fica lui “Nea” Werner, care locuieste de mai multi ani in SUA, va fi prezenta la ceremonii. Priveghiul va avea loc sambata la ora 1700.

Neinfricatul luptator anticomunist Werner Sommeraurer ,se va intalni in Imparatia Cerurilor, cu sotia Rodica Sommeraurer (†1998), dar si cu alti camarazi pentru libertate, participanti la revolta din '87 – Vasile Vieru, 36 ani (†05.09.1988) * Gheorghe Duduc *Cornel Vulpe * Ion Nastase* Petrica Dascalu *Nicolae Bordei *  Dumitru Broasca * Dumitru Robota * Gavrila Maniu *  Constantin Cocan * Costica Sbarn  * Vitos Ludovic * Voinea Stan * Petru
Creanga * Constantin Bradu. 
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!
                                                             Mircea Sevaciuc si Erika Oprescu (sora lui Werner)                                         
Werner Sommerauer va fi inmormantat duminica                                                                                             (M.Ex.04.04.2014)
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=ultora_local&s_id=135656&Werner-Sommeraurer-va-fi-inmormintat-duminica
Cu doua zile inainte, a murit colegul nostru de suferinta Werner Sommerauer. (05.04.2014-Facebook,Blog Selena etc.)
http://elenasevaciuc.blogspot.ro/2014/04/ne-parasit-andrei-bodiu-poetul-omul-de_4.html
                                                                                                 Dumnezeu Sa-l odihneasca in pace!
                                Pro-Memoria: - 2007 – 14 februarie 2013
La Multi Ani Luptatorului Werner Sommerauer – la 77 de ani!                                                            (14.feb.2013 – Blog Sevaciclon, NewBv, Portalul Revolutiei, Facebook etc.)
http://newsbv.ro/2013/02/14/la-multi-ani-luptatorului-werner-sommeraurer-la-77-de-ani/           
       Brasov 06,04,2014                                                                                     Mircea Sevaciuc    "                                                                         
Memorat
  • Silviu
  • Hero Member
  • *****
  • Deconectat Deconectat
  • Mesaje: 2571
  • Vezi Profilul


 "                                                                 EXPUNERE DE MOTIVE
   
La data de 31.08.2013, conform datelor publicate de către Banca Naţională a României, pe site-ul său, www.bnr.ro, valoarea rezervelor internaţionmale ale României era egală su suma de 35,7 miliarde de euro.
Exprimată în număr de luni de importuri, rezervele internaţionale ale României sunt cele mai mari din Uniunea Europeană. Ele sunt de 14 ori mai mari decât rezervele internaţionale ale Austriei, ale Belgiei, ale Spaniei, de 12 ori mai mare decât cele ale Germaniei, de 8 ori mai mari decât cele ale Franţei, de 7 ori mai mari decât cele ale Marii Britanii, sau ale Italiei.
Din păcate, structura rezervelor internaţionale ale României este una dintre cele mai vulnerabile.
 Din cele 35,7 miliarde de euro, numai 3,5 miliarde de euro (9,8%, din totalul rezervelor), reprezintă valoarea aurului ţării ( 103 tone de aur monetar), 6,0 miliarde de euro (16,8%),
 reprezintă numerar şi depozite bancare,
 iar restul, de 26,2 miliarde de euro (73,4%), este reprezentat de titluri de valoare (securities), adică „hârtii” (bonuri de tezaur, obligaţiuni etc) emise de diverse guverne şi instituţii financiare internaţionale, cărora Banca Naţională a României le-a împrumutat acestă sumă de 26,2 miliarde de euro.
 Cea mai mare parte a acestor 26,2 miliarde de euro sunt împrumuturi acordate unor guverne străine, principalul împrumutat fiind guvernul Statelor Unite ale Americii.
Creşterea fără precedent, în ultimii ani a datoriilor guvernelor, în primul rând a celui american, a determint multe state să-şi reducă rezervele valutare, adică investiţiile în „hârtii” emise de guverne şi să-şi sporească rezervele de aur.
În Germania şi Italia, de exemplu, pondrea aurului în totalul rezervelor internaţionale este de 71%, în  Franţa, de 66%.
În timp ce la noi ponderea aurului este de sub 10%.
Cea mai mare parte a celor 26,2 miliarde de euro provin din împrumuturi.
Adică Banca Naţională a României s-a împrumutat ca să împrumute alte state.
 La sfârşitul anului 2012, Banca Naţională a României datora 10,0 miliarde către Fondul Monetar Internaţional şi 10,8 miliarde de euro către bănci comerciale şi alte instituţii de credit.
 În cazul în care unul sau mai mulţi împrumutaţi ai Băncii Naţionale a României intră în incapacitate de plată, cele 26, 2 miliarde de euro vor trebui plătite de poporul român, nu de către Guvernatorul Băncii Naţionale a României.
Conform datelor date publicităţii de către Guvernul României, extragerea celor 300 tone de aur şi a celor 1600 tone de argint din zăcământul auro-argintifer de la Roşia Montană necesită o investiţie de 2,0 miliarde de euro, pe care, spune, premierul Victor Ponta, România nu le are.
 Lipsa acesor bani şi dorinţa de a crea locuri de muncă pentru localnici sunt motivele pe care se fundamentează decizia Guvernului României de a aproba şi trimite la Parlament, spre adoptare, proiectul de exploatare a zăcământului auro-argintifer de la Roşia Mointană de către RMGC, proiect care implică nu numai o tehnologie deosebit de poluantă, dar şi distrugerea unor importante obiective de patrimoniu cultural din zonă.
Prin proiectul de lege privind îmbunătăţirea structurii rezervelor internaţionale,
 propunem ca Banca Naţională a României să achiziţioneze, treptat, o parte, sau toate cele 300 tone de aur şi cele 1600 tone de argint, să consolideze, astfel, puterea de cumpărare a rezervelor internaţionale ale ţării, asigurând şi finanţarea proiectului de la Roşia Montană, ca şi altele, să creeze locuri de muncă, care, la rândul lor, vor genera venituri, din care vor putea fi acumulate noi capitaluri, prin care să fie finanţate proiecte şi în alte sectoare economice în zonele implicate: agricultură, turism, mici industrii, servicii etc.
Pentru întărirea puterii financiare a Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului “MINVEST” S.A., proiectul propune reorganizarea acestei societăţi comerciale şi transformarea ei în Regia Naţională pentru Exploatarea Resurselor Naturale, capabilă să valorifice, în condiţii de rentabilitate, toate resursele naturale ale ţării.
Având în vedere cele de mai sus, propunem adoptarea proiectului de lege privind îmbunătăţirea structurii rezervelor internaţionale ale României, pe care îl anexăm.

Bucureşti, 19 septembrie 2013
Senator Ioan Ghişe,

(Cu acordul Domnului Constantin Cojocaru, doctor în economie, autorul proiectului de lege)

 "Ce mă deranjază la acest articol este faptul că se vehiculează sume fabuloase pt. exploatarea aurului de la Roşia Montană!
Din calculele făcute la faţa locului, la cererea expresă a subsemnatului, un inginer, director la exploatarea minieră de la Roşia Montană transformată în muzeu, a stabilit suma maximă pt. exploatarea aurului existent în munţii respectivi şi anume 960 milioane de dolari SUA şi nu 2 miliarde! Nu vorbesc despre invenţia celor de la Baia Mare care permite exploatarea haldelor şi a cianurii...
Vedeţi:
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=693.0 !
Memorat
Pagini: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 51
Schimbă forumul: