Portalul Revolutiei

Asociatii => Asociaţia 21 Decembrie 1989 - Cugir => Subiect creat de: Marius din Octombrie 08, 2009, 21:40:30Titlul: Revoluţionarii din Cugir osîndiţi pentru că au ucis miliţieni
Scris de: Marius din Octombrie 08, 2009, 21:40:30
La Cugir doi miliţieni au fost ucişi de revoluţionari, iar din 2002 revoluţionarii implicaţi în asta (Adrian Carica şi Aurel Mihu) au fost băgaţi la închisoare. Chiar şi asociaţia de revoluţionari din Cugir s-a dezis de ei.

M-am întrebat şi mă întreb de ce nu s-au aplicat în acest caz prevederile Decretului-Lege nr. 3/1990 care a amnistiat infracţiunile de natură politică săvîrşite în perioada regimului comunist.

Omorîrea miliţienilor de la Cugir, care deschiseseră anterior focul asupra populaţiei, a fost un gest care a dus la o benefică timorare a forţelor de represiune din alte oraşe (căci fapta a fost aflată şi în alte părţi), ceea ce a contribuit la victoria revoluţiei.

Cîteva gînduri pe acest subiect: O greşeală judiciară: condamnarea revoluţionarilor care au ucis miliţieni la Cugir (http://mariusmioc.wordpress.com/2009/10/07/o-greseala-judiciara-condamnarea-revolutionarilor-care-au-ucis-militieni-la-cugir/).

Ştie cineva care e situaţia actuală a lui Adrian Carica şi Aurel Mihu? Mai sînt în puşcărie? Se poate face ceva pentru eliberarea acestora?


Titlul: Răspuns: Revoluţionarii din Cugir osîndiţi pentru că au ucis miliţieni
Scris de: Marius din Iunie 17, 2013, 09:27:38
Hotărîrea judecătorească în cazul revoluţionarilor din Cugir: Trimiterea în închisoare a revoluţionarilor care au omorît miliţieni (http://wp.me/pjejF-42A)