Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 ... 128
1  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE- : Iunie 26, 2021, 06:22:04
Simona Popa Gyr, fiica poetului Radu Gyr, a plecat la ceruri!


foto: Radu, Flora și Simona „Luminița” Gyr

„Are tata o fetiță
Luminiță.
Pași de vis și mânușiță
de crăiță.
Când prind umbrele să cadă
în livadă,
păunițe de zăpadă
vin s'o vadă.
Sună merii'n cinstea ei
clopoței,
și albine-aduc cercei
de scântei.
Cântă crinii pe vioare
de ninsoare,
melcii spun istorioare
mici cu soare(…)” (Radu Gyr - „Luminița”)
De astăzi, Luminița s-a stins pentru noi, aprinzându-se în ceruri, acolo unde mama și tatăl său i-au pregătit lăcașul pentru veșnicie.
Simona Popa Gyr, fiica poetului mult pătimitor al temnițelor comuniste, Radu Gyr, a avut un parcurs greu încercat de-a lungul celor aproape 90 de ani de viață pământeană. Urmărită permanent, exclusă din facultate de aceeași bolșevică ce îi ceruse condamnarea la moarte lui Radu Gyr, Alexandrina Sidorovici (soția lui Silviu Brucan), Simona Gyr găsește sprijin la Patriarhia Română, unde se va angaja în corul Patriarhiei. Aici îl întâlnește pe Dinu (Constantin) Popa, cel care îi devine soț și cu care va împărți toate bucuriile și tristețile vieții sale până astăzi, când a hotărât bunul Dumnezeu să o primească în împărăția Sa.
A fost o prezență discretă în viața publică românească de după 1990. Însă și-a asumat – și a împlinit-o exemplar! – misiunea de a publica opera completă a poetului Radu Gyr. Pentru aceasta îi suntem recunoscători până la ceruri și înapoi!
Dumnezeu s-o odihnească cu sfinții Săi!
Adâncă metanie la căpătâiul sicriului celei ce pleacă spre lumi de lumină!

Crina Palas
2  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNŢURI TRISTE ! -DECESE- : Iunie 26, 2021, 06:16:21
Nu aici ar fi trebuit sa postati asata.
3  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Iunie 22, 2021, 08:29:22
Daca nu primeam dovada asta de la administratoru Iosif nu as fi crezut ca e posibil asa ceva in Brasov. Melus Negrescu: "La puscarie!"

4  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987 : Iunie 22, 2021, 08:27:33
Daca nu primeam dovada asta de la administrator nu as fi crezut ca e posibil asa ceva in Brasov. Melus Negrescu: "La puscarie!"

5  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Iunie 22, 2021, 08:21:00
Fara comentarii ca ce sa mai comentezi? Nu vreau sa mai jignesc pe nimeni.
6  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ? : Iunie 22, 2021, 08:15:27
Veorica #REZIST Si nime om tara nu zice de vreo demitere. Sa va fie rusine ba!


Nu ma mir ca oamenii isi scriu public cele mai negre banuieli. Mai ales ca ei sint victimele de regula. Ne conduc criminalii si prostii lor!

7  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Iunie 22, 2021, 08:04:16
Na ca ne-am lamurit si la Brasov cu luptatorii hastag pentru justitie si dreptate. Sa le fie de bine credulilor si rusine propagandistilor!

8  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Lupta noastra : Iunie 22, 2021, 07:41:33
Undeva s-a produs o fractura dupa inlaturarea presedintelui Trump. Planu mondialistilor de supunere a lumii mergea ca uns (chiar era uns cu sume colosale) da ceva s-a stricat. Poate ca cineva important din mecanism vrea mai mult (un rol mai important). Poate China?
9  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ? : Iunie 03, 2021, 23:30:42


Cred ca stiti si voi ca s-a marit numarul romanilor care s-au saturat de asuprirea Uniunii Europene.
10  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Iunie 03, 2021, 23:25:19


Dupa magariile pe care le-a facut in Romania, racolata asta a fost retrasa la unitatea de baza a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
11  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor : Iunie 03, 2021, 23:17:38
Uite aici Imaginea Revolutiei din 1989 si (mai ales) a revolutionarilor ei.
In tandrete cu hoata cea mai nesimtita a alegerilor de anu trecut. Mare rusine!


12  Discutii generale / Revolta din 15 Noiembrie 1987 / Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987 : Iunie 03, 2021, 23:16:08
Am intrebat si in alta parte daca Postolachi mai e membru al asociatiei. Stiti cum sta treaba?
13  Discutii generale / Preschimbarea certificatelor de revolutionar / Răspuns: ANUNTURI : Iunie 03, 2021, 23:02:58


Nu stiu suficient ca sa imi exprim o parere despre asta. Poate ne lamureste cineva mai documentat. Aici am postat ce am primit da nu nu stiu toata treaba.
14  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: TREBUIE SĂ ŞTIM : Iunie 03, 2021, 22:57:45
Ziua news
Postat la: 03.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS


Miliarde de forinți au luat calea Transilvaniei. TOP 10 mari beneficiari ai sumelorViktor Orban primește la Tusvanyos tricoul privilegiaților finanțărilor, cei de la Sepsi OSK, în admirația lui Laszlo Tokes și Zsolt Nemeth. Subvenții cu o valoare totală de 47 de miliarde de forinți au fost acordate organizațiilor din Transilvania de către Fondul Bethlen Gabor în 2018, scrie portalul Átlátszó. Cel mai consistent sprijin financiar a fost acordat Universității Sapientia, Fundației Școlare, bisericilor și proiectelor care implică fotbalul.

De la un an la altul se marchează un nou record al valorii subvențiilor acordate organizațiilor din Transilvania de către Fondul Bethlen Gábor. Suma totală de 47 miliarde de forinți (148 milioane EUR) este ușor mai mare decât cea din 2017, de 46,6 miliarde. Astfel, sprijinul financiar al comunităților maghiare care trăiesc în afara granițelor Ungariei este în creștere, comunitatea maghiară de 1,2 milioane din Transilvania fiind printre cei mai mari beneficiari ai acestei tendințe.

Privind lista celor mai mari beneficiari și subvențiile pe care le-au primit, se poate remarca faptul că repartizarea subvențiilor a fost oarecum mai echilibrată în comparație cu anii precedenți. Cu un an înainte, Districtul Bisericii Reformate din Transilvania a primit aproximativ 60% din suma brută acordată organizațiilor din Transilvania.

Este important de reținut că cele 47 de miliarde de forinți acordate de Fondul Bethlen Gabor vor fi probabil doar o parte din sprijinul financiar acordat de guvernul maghiar. Pe lângă Fondul Bethlen Gabor, există și alți actori guvernamentali, precum și companii deținute de guvernul maghiar, care acordă granturi organizațiilor comunităților maghiare care trăiesc în alte țări. De exemplu, echipa de fotbal Sepsi OSK, precum și academia de fotbal din Miercurea Ciuc primesc un sprijin financiar important prin Federația Maghiară de Fotbal.

Deoarece guvernul maghiar nu are o bază de date publică, ușor de căutat, care să conțină fiecare subvenție și sponsorizare acordată organizațiilor din străinătate, colegii de la Átlátszó au colectat datele pe cont propriu. Probabil datele nu sunt complete, dar sunt elcovente.

1.Cel mai consistent sprijin financiar în valoare totală de 13,7 miliarde de forinți (43 milioane EUR) a fost acordat Universității Maghiare din Transilvania Sapientia (Sapientia-EMTE). Universitatea va cheltui majoritatea acestor bani pentru dezvoltarea campusurilor sale, precum și pentru echipamente.

2.Asociația Profesorilor Maghiari din România a câștigat o serie de subvenții în valoare totală de 5 miliarde de forinți (15 milioane EUR). Cel mai important program al său vizează dezvoltarea grădinițelor: organizația a primit în total 4,2 milioane de forinți în acest scop.

3.Aproximativ 500 de milioane de forinți vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea imobiliară. Fundația Școala fondată de Alianța Democrată a Maghiarilor din România (DAHR) a primit granturi în valoare totală de 2,4 miliarde de forinți (7,5 milioane EUR) pentru cumpărarea de bunuri imobiliare din Oradea și Cluj-Napoca. Cu ce scop? Clădirile vor fi transformate în centre culturale multifuncționale. Costul total al programului este de aproximativ 4 miliarde de forinți.

4.Episcopiei Romano-Catolice din Oradea i s-au acordat 2,3 miliarde de forinți (7,2 milioane EUR) pentru lucrările de renovare a palatului episcopal din Oradea.

5.Academia de Fotbal din Miercurea Ciuc a primit 2,1 miliarde de forinți (6,6 milioane EUR) pentru costurile de funcționare și dezvoltarea academiei.

6.Echipei de fotbal Sepsi OSK i s-au acordat încă 2,1 miliarde de forinți (6,6 milioane de EUR).

7.Districtul Bisericii Reformate Királyhágómellék a primit tot 2,1 miliarde de forinți: din acest grant, 1,7 miliarde vor fi cheltuite pentru un program de dezvoltare a unei grădinițe.

8.Conducerea Bisericii Reformate din Transilvania a primit granturi în valoare de 1,8 miliarde de forinți, din care 1 miliard va fi cheltuit pentru grădinițe.

9.Eparhia Romano-Catolică de Satu Mare a primit 1,7 miliarde de forinți, pentru dezvoltarea eparhiei.

10.Fundația Studium Prospero a primit 1,4 miliarde de forinți pentru a-și continua programul de construire a locuințelor pentru medici.

Conform ultimelor informații, lista investițiilor majore ale statului maghiar în Ardeal rămâne deschisă. După Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, guvernul maghiar se va orienta spre un al treilea oraș din România în care va construi o academie de fotbal pe care o va sponsoriza - Satu Mare, așa cum arăta deunăzi o analiză afaceri.news.

De altfel, nu de mult timp, o anchetă Die Welt și afaceri.news dezvăluia că influența premierului maghiar Viktor Orbán în Ardeal este în creștere, iar fotbalul este văzut de la Budapesta drept un vehicul ideal pentru a o impune. După Sepsi Sfântu Gheorghe și FK Csíkszereda, campioana Ligii 1, CFR Cluj, se pregătea să intre în sfera de influență a anturajului lui Orbán.
15  Asociatii / Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” / Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari... : Iunie 03, 2021, 22:50:14
Postolachi mai e membru al asociatiei?
Pagini: [1] 2 3 ... 128