Main Content:

  Afişează mesaje
Pagini: 1 ... 481 482 [483]
7231  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989 : Ianuarie 12, 2008, 00:34:17
Trimis: Joi Ian 10, 2008 5:35 pm    Titlul subiectului:    

--------------------------------------------------------------------------------
 
Legea Recunoştinţei e imorală
„Remarcaţii“ revoluţiei îi sfidează pe eroi• Foştii deţinuţi politic, veteranii de război şi participanţii la mişcarea „15 noiembrie 1987“ consideră sfidătoare indemnizaţiile uriaşe acordate prin Legea recunoştinţei „remarcaţilor“ în Revoluţie

Monitorul Expres a dezvăluit în ziarul de vineri sumele uriaşe care au început să intre de cîteva luni bune în conturile primilor peste o sută de braşoveni care beneficiază, ca „remarcaţi“, aşa cum li se spune pe certificate, de „Legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989“.
Publicitate
Sumele primite ca indemnizaţie pentru aceşti „eroi“ cu certificat sfidează revoltător suferinţele şi curajul adevăraţilor eroi ai naţiunii, aşa cum sînt foştii deţinuţi politic, supravieţuitorii războaielor sau participanţii la Revolta din 15 noiembrie 1987. Amintim că, în afară de răniţi şi de urmaşii celor ucişi în zilele de decembrie 89, cărora li se cuvine compensaţia, alte mii de „remarcaţi“ din toată ţara primesc odată cu prima indemnizaţie şi sume de 200 sau 300 de milioane de lei vechi, cuantumul plăţii retroactive din 2004, an în care ar fi trebuit să fie aplicată Legea „recunoştinţei“. Iar indemnizaţiile lunare pentru un „remarcat“ înseamnă sume de peste 25 de milioane de lei vechi pe care aceşti pretinşi luptători le vor primi pînă la sfîşitul vieţii, indexate la creşterea salariului mediu brut, bonus la salariile sau pensiile pe care le au. Cît de morală este o lege care acordă atîţia bani unor oameni care au participat, sau nu, la Revoluţie în stradă şi au scăpat fără nicio zgîrietură, în comparaţie cu alte categorii de români care au suferit pentru curajul lor: cei care au fost mutilaţi în război, cei cărora Securitatea nu numai că le-a furat tinereţea şi le-a mutilat trupurile, dar le-a interzis timp de zeci de ani drepturile cetăţeneşti, sau cei care, ieşind în stradă în 1987, s-au ales cu torturi, deportări şi boli incurabile căpătate din experimentele Securităţii?

„Gravă ofensă la adresa foştilor deţinuţi politic“

„Apariţia acestei aşa-zise legi a &recunoştinţei& a constituit o gravă ofensă la adresa foştilor deţinuţi politic. Dacă este să ne referim numai la aspectul material, şi noi am avut o lege aşa-zis reparatorie. Însă drepturile băneşti sînt incomparabil mai mici faţă de drepturile &remarcaţilor&“, explică Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România, filiala Braşov. Un exemplu poate fi relevant. Un ţăran din Lisa, Dumitru Moldovan, împuşcat în anul 1952 de Securitate în picior şi în abdomen, primeşte astăzi 10 milioane de lei vechi lunar. Cîte un milion de lei pentru fiecare an greu de detenţie petrecut în lagărele şi închisorile comuniste. „În afara acestei indemnizaţii, omul nu are alt venit, pentru că nu a fost CAP-ist şi a urît colectivizarea“, spune Octav Bjoza. Dumitru Moldovan a trebuit să-şi dovedească toată pedeapsa şi tot chinul, pentru a primi legitimaţia de fost deţinut politic. Asta, în timp ce un „luptător“ la Revoluţie, „remarcat“ cum li se spune pe noile certificate, „care poate nici n-a ieşit pe balcon în zilele alea, dar a găsit doi-trei prieteni care să spună că l-au văzut pe baricade, la fel ca ilegaliştii comunişti din `44“, poate avea un venit mediu lunar de cîteva zeci de milioane de lei vechi. „Acestea sînt sume acordate de un Parlament care a dat dovadă, în momentul adoptării legii &recunoştinţei&, de o crasă ignoranţă sau de sfidare, prin faptul că nu a luat în calcul că există mai multe tipuri de suferinţe şi mai multe tipuri de merite, şi nu a considerat necesar să ierarhizeze cumva, cît de cît echitabil, reparaţiile acordate. Este o dovadă de sfidare a suferinţei noastre, a foştilor deţinuţi politic, care nu numai că ne-am pierdut tinereţea şi sănătatea în închisori, dar ni s-au interzis drepturi civile şi la ieşirea din închisoare, pentru zeci de ani“, consideră liderul foştilor deţinuţi politic din Braşov. „Legea recunoştinţei a fost votată pentru ei, pentru că în Parlament erau şi revoluţionari, şi gura lor trebuia astupată. Iar altfel decît prin mijloacele comuniste, acest lucru nu se putea face“, consideră Octav Bjoza.

„Nu am nimic cu urmaşii sau răniţii!“

Preşedintele AFDPR Braşov spune că dintre toţi participanţii la Revoluţia din decembrie, singurii îndreptăţiţi să primească indemnizaţii sînt urmaşii eroilor martiri şi răniţii. „Nu am nimic împotriva urmaşilor celor decedaţi ori a răniţilor, pentru că nu poţi contoriza viaţa sau sănătatea unui om. Pentru ei, am un mare respect, cu excepţia celor care au fost zgîriaţi la nas, cot sau genunchi, iar aceştia se ştiu ei foarte bine cine sînt. Restul participanţilor la Revoluţie merită doar onoruri, nu sute de milioane de lei, spaţii comerciale şi terenuri. Noi avem foşti deţinuţi politic care se judecă de mai bine de zece ani pentru terenurile pe care şi le revendică şi care le-au fost confiscate de comunişti, şi tot n-au cîştigat un bun care le aparţinea de fapt şi de drept“, a mai adăugat Octav Bjoza, care le contestă multor „remarcaţi“ la Revoluţie această calitate.

Veteranii primesc maximum 3,5 milioane lei vechi

Veteranii de război se consideră şi ei nedreptăţiţi şi sfidaţi de Legea „recunoştinţei“. Potrivit lui Virgil Oancea (foto medalion), locotenent-colonel în rezervă, preşedintele Uniunii Veteranilor de Război - Filiala Braşov, „guvernul actual caută să-şi protejeze susţinătorii, la fel cum au făcut-o de altfel toate guvernele de pînă acum“, iar „comparaţia între drepturile revoluţionarilor şi drepturile veteranilor de război, văduvelor de război şi a văduvelor veteranilor de război este de-a dreptul sfidătoare“. Virgil Oancea, bunăoară, primeşte un milion de lei/ lună ca veteran de război, şi asta din 1994, ultima indexare fiind acum zece ani, spune el. Calculul este diferit, de la caz la caz, şi depinde în primul rînd de gradul beneficiarului şi de faptele de eroism de pe front. Pentru un veteran cu cea mai înaltă distincţie a României, şi cu grad de general, indemnizaţia este undeva la 3,5 milioane lei vechi pe lună. În cazul văduvelor de veterani, alocaţia se înjumătăţeşte. Majoritatea văduvelor din Braşov primesc aproximativ 700 - 800 mii lei vechi pe lună. Văduvele de război primesc o indemnizaţie ceva mai mare, dar nu semnificativ mai mare decît a celorlalte văduve. „Dacă este să fac o comparaţie, aş considera că un veteran de război este ca un fost deţinut politic, pentru că amîndoi au înfruntat moartea şi au rămas, nu de puţine ori, marcaţi pe viaţă. La fel, consider că sînt îndreptăţiţi să primească despăgubiri foştii deţinuţii politic, urmaşii eroilor, văduvele şi răniţii, indiferent că a fost război, comunism sau revoluţie. Însă diferenţa între compensaţiile acestor categorii este imorală“, a declarat Virgil Oancea, care consideră că „legile astea persecută oamenii care au făcut închisoare politică şi pe cei care au fost pe front, plus că numărul de carnete de revoluţionar este mult mai mare decît numărul de revoluţionari“.

„Vinovaţi sînt cei care dau, nu cei care cer“

Luptătorii braşoveni de la Asociaţia „15 Noiembrie 1987“ consideră că adevăraţii vinovaţi de această lege imorală nu sînt cei care se slujesc de ea, ci cei care au adoptat-o.
„Noi sîntem supăraţi că nu sîntem pe aceeaşi palier cu ei, ca şi recunoaştere a meritelor. Noi sîntem asimilaţi foştilor deţinuţi politic, adică avem o pensie de 1,5 milioane lei, în medie, loc de veci, o serie de scutiri şi medicamente gratuite, cu toate că această ultimă prevedere nici nu se respectă. Vinovaţii nu sînt cei care cer beneficii, ci cei care dau. Statul român ar fi trebuit să fie echidistant. După ani de detenţie, un fost deţinut politic ia un milion pe lună pentru fiecare an de temniţă, în timp ce pensia unui ofiţer de securitate, care poate chiar l-a băgat acolo, e de 30 de milioane pe lună sau chiar mai mult. La fel, aceste discriminări între foştii deţinuţi politic, revoluţionari, veterani. Lucruri de acest gen sînt o dovadă de lipsă de respect“, crede Florin Postolachi (foto medalion), preşedintele Asociaţiei „15 Noiembrie 1987“.

Iniţiativă contra nedreptelor decalaje

• Consilierii locali PD vor să iniţieze un proiect de lege care să reducă din decalajele reparaţiilor materiale acordate diferitelor categorii de persoane care au suferit din cauza războiului sau a regimului comunist, în comparaţie cu cele ale „remarcaţilor“ în Revoluţie. „Venim cu propunerea ca şi cei care au participat la evenimentele de la 15 noiembrie 1987, de pildă, să beneficieze de aceeaşi recompensă şi aceeaşi recunoaştere a meritelor ca şi participanţii la evenimentele din `89. Cei de la 15 Noiembrie au cel puţin acelaşi merit, pentru că ei au făcut primul pas şi au deschis calea evenimentelor din `89. De asemenea, curajul foştilor deţinuţi politic a fost mult mai mare decît al tuturor revoluţionarilor, într-o vreme în care sistemul de represiune era mult mai dur, iar represaliile se răsfrîngeau capital asupra întregii familii“, spune consilierul local Laura Ştefănescu. Potrivit colegului ei, Ladislau Hathazi, propunerea de act normativ va fi înaintată conducerii centrale a PD, prin parlamentarii PD de Braşov, urmînd ca aceasta să ajungă în cele din urmă la Guvern. În acest context, Hathazi a amintit că există şi „remarcaţi“ care nu au fost niciodată la Revoluţie, cu toate că au certificate şi primesc indemnizaţia. „Un exemplu clar, cu care puteţi să mă citaţi, este cel al lui Vasile Bran, care a obţinut certificatul în baza depoziţiilor unor martori, cu toate că nu a participat la evenimente“, a declarat Hathazi. Fostul parlamentar Vasile Bran nu a putut fi contactat pînă la ora închiderii ediţiei.
de: & Andrei PAUL
 
Sus    
 
 
vizitatori
Vizitator
JOCURILE CELOR DIN ASOCIATIA REVOLUTIONARILOR FARA PRIVILEGII. NU POT SA FIU DE ACORD CU ACESTE MIRSAVII SI NU VOI FACE JOCUL MURDAR AL CELOR CARE VOR SA RADA LEGEA RECUNOSTINTEI SI PE LUPTATORI.NU VOM PARTICIPA LA INTILNIREA DE MIINE DE LA PALATUL COTROCENI!
 Trimis: Joi Ian 10, 2008 5:39 pm    Titlul subiectului:    

--------------------------------------------------------------------------------
 
iata cum suntem catalogati. Aceate  
 
7232  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989 : Ianuarie 08, 2008, 19:01:26
RINELIUS UNCRR:  acei  camarazi aflati in actiunea de protest sunt la fel de disperati precum oamenii pe care tu i-ai cunoscut la Tecuci: de ce nu mergi pina la ei? vei avea ocazia sa ii cunosti personal daca nu cunva cunosti printre ei persoane care v-au sprijinit si pe voi! Nu sta deoparte!
7233  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989 : Ianuarie 07, 2008, 20:27:18
ASTEPT PARERILE SI PUNCTELE DUMNEAVOASTRA DE VEDERE!
7234  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989 : Ianuarie 07, 2008, 20:25:50
AL REVOLUŢIONARILOR
- 1989 ROMÂNIA -
                  H.J. Nr. 1 / P.J. / FED. / 20. 02. 2003 şi Nr. 2 / P.J. / FED. / 14. 01. 2004, Tribunalul Bucureşti - Secţia 3 Civilă -       
                       Adresa :  Bucureşti , str. Ghiocei nr. 20, sector 2 ; Tel / fax : 021.211.20.26  :    bnrromania1989@yahoo.com
                                                                         Nr. 106 / 06 ianuarie 2008
                        


S C R I S O A R E D E S C H I S Ă

ADRESATĂ :      - OPINIEI PUBLICE DIN ROMÂNIA
- OPINIEI PUBLICE INTERNAŢIONALE
- TUTUROR MEDIILOR DE INFORMARE
         SPRE INFORMARE :
         - Domnului Traian BĂSESCU - Preşedintele tuturor românilor ,
         - Domnului Nicolae VĂCĂROIU - Preşedintele Senatului,
         - Domnului Bogdan OLTEANU - Preşedintele Camerei deputaţilor,
         - Domnului Călin Popescu TĂRICEANU - Prim Ministru,
         - Doamnei Laura Codruţa KOVESI - Procuror General,
         - Domnului Mircea GEOANĂ - Preşedintele P.S.D.
         - Domnului Emil BOC - Preşedintele P.D. - L.
         - Domnului Jose Manuel Durao BARROSO - Preşedintele Comisiei Europene, - Domnului Hans-Gert POETTERING - Preşedintele Parlamentului European, - Domnului Franco FRATTINI - Vicepreşedintele Comisiei Europene, comisar pentru Justiţie,
         - Domnului Jaap de Hoop SCHEFFER - Secretar general al NATO,
         - Domnului Nicholas TAUBMAN - Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.
DELEGAŢII la CONGRESUL EXTRAORDINAR al B.N.R. 1989
aflaţi în acţiunea de protest
- GREVA FOAMEI -
din data de 18 decembrie 2007,
în Bucureşti, la Palatul Naţional al Copiilor
PREZINTĂ BILANŢUL LA 20 DE ZILE DE LA DECLANŞAREA ACŢIUNII DE PROTEST .

A. SITUAŢIA SĂNĂTĂŢII GREVIŞTILOR FOAMEI
1. - JIANU Marin - transportat în data de 24 decembrie 2007, cu ambulanţa la Spitalul ELIAS . Investigaţiile au determinat cheaguri de sânge şi au propus internarea . După refuzul internării a fost transportat la locul acţiunii de protest, unde este în continuare monitorizat permanent de instituţia medicală .
2. - BĂLĂCEANU Marin - investigat şi descoperit cu cardiopatie ischemică şi ulcer duodenal, în data de 24 decembrie 2007 . A refuzat transportarea la spital . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .
3. - IONIŢĂ Marin - investigat şi descoperit cu grave probleme cardio - vasculare din data de 25 decembrie 2007 . A refuzat transportarea la spital . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .
   4. - ANTONESCU Constantin - investigat şi descoperit cu grave probleme cardio - vasculare şi ulcer gastric din data de 25 decembrie 2007 . A refuzat transportarea la spital . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .
5. - ALECU Florin - investigat şi descoperit cu grave probleme cardio - vasculare şi hipoglicemie din data de 25 decembrie 2007 . Tensiunea este în mod current 21 / 9, iar glicemia variază între 65 - 71 . A refuzat transportarea la spital . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .


6. - IONIŢĂ Gheorghe - internat în data de 26 decembrie 2007, la Spitalul SF. IOAN, a fost supus unei intervenţii chirurgicale la stomac . Din cauza nealimentarii, ulcerul a recidivat fiind necesară intervenţia chirurgicală . În prezent este în faza de recuperare după intervenţia chirurgicală .
7. - JUNCU Nicolae - transportat cu ambulanţa la Spitalul Sf. IOAN , pentru investigaţii pentru insuficienţă respiratorie în data de 26 decembrie 2006 . În prezent este internat ambulatoriu şi se află sub tratament şi permanentă monitorizare . 
   8. - JUGĂNARU Marian - transportat cu ambulanţa la Spitalul Sf. BAGDASAR, pentru investigaţii în urma constatării hipoglicemiei, în data de 26 decembrie 2007 . Nivelul glicemiei : 30 - 32 . A refuzat internarea şi în present, la locul acţiunii de protest, este monitorizat de instituţia medicală . Are dese crize de pierdere a cunoştinţei şi stări de fibrilaţiei .
   9. - ULMEANU George Petre - investigat şi descoperit cu grave probleme cardio - vasculare şi pulmonare, din data de 26 decembrie 2007 . A refuzat transportarea la spital . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .
   10. - TUDOR Gheorghe -  investigat şi descoperit cu hernie de disc şi diabet, în data de 26 decembrie 2007 . A refuzat transportarea la spital . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .
   11. - DOROBĂŢ Vasile - investigat şi descoperit cu hipoglicemie şi diabet, în data de 26 decembrie 2007 . Glicemia variază între 60 - 70 . A refuzat transportarea la spital . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .
   12. - CERNOMOREŢ Vasile - investigat şi descoperit cu hipoglicemie, în data de 26 decembrie 2007 . Glicemia variază între 50 - 55 . A refuzat transportarea la spital . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .
   13. - ROBITU Vasile - transportat cu ambulanţa la Spitalul Sf. IOAN, în data de 27 decembrie 2008, pentru investigaţii . Are ruptură de prapur şi i s-a recomendat operaţia urgentă . A refuzat internarea iar în prezent se află sub atentă monitorizare a instituţiei medicale. În data de 07 ianuarie 2008, va fi transportat pentru intervenţia chirurgicala .
14. - NEGOIŢĂ Nicuşor - transportat cu ambulanţa la Spitalul COLŢEA, pentru investigaţii în data de 29 decembrie 2007, în urma pierderii unor mari cantităţi de sânge datorită creşterii tensiunii din cauza nealimentării. A refuzat internarea şi în prezent este monitorizat de unitatea medicală şi periodic transportat la spital pentru investigaţii .
   15. - PETRE Gheorghe - constatat cu hipoglicemie din data de 31 decembrie 2007. Nivelul glicemiei : 55 - 62 . A refuzat internarea şi în present, la locul acţiunii de protest, este monitorizat de instituţia medicală .
   16. - CIOCA Cristea - transportat cu ambulanţa la Spitalul Sf. IOAN, în data de 03 ianuarie 2008 . Descoperit cu anghină pectorală . A fost internat şi în data de 05 ianuarie 2008, la cerere s-a reântors la locul acţiunii de protest . . În prezent este sub atentă monitorizare de către instituţia medicală .
   17. - BEJAN Costică - transportat cu ambulanţa la Spitalul Militar Central , pentru investigaţii, în data de 04 ianuarie 2008 . A refuzat internarea şi în present se află la locul acţiunii de protest . I s-a recomandat puncţii împotriva pungilor de puroi descoperite în corp .
   

   B. INTERESUL AUTORITĂŢILOR FAŢĂ DE ACŢIUNEA DE PROTEST
   
1. PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI - după vizita Preşedintelui României, Domnul Traian BĂSESCU la locul de desfăşurare a acţiunii de protest, din seara zilei de 28 decembrie 2007, instituţia prezidenţială s-a interesat în mod curent de situaţia stării de sănătate a greviştilor foamei şi de stadiul rezolvării revendicărilor acestora .Preşedintele Traian BĂSESCU a făcut mai multe intervenţii la autorităţi, dar şi prin intermediul presei în sprijinul rezolvării favorabile a revendicărilor protestatarilor .

   2. SECRETARIATUL DE STAT PENTRU PROBLEMELE REVOLUŢIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989 - prin secretarul de stat Puiu Nicolae Fesan a continuat prin intermediul presei, dar şi prin trimiterea de “emisari” să dezinformeze, să denigreze şi să minimalizeze acţiunea de protest a greviştilor foamei .
   Refuză trimiterea dosarelor revoluţionarilor cărora le-au fost preschimbate certificatele de revoluţionar, la Parchetul General - Secţia Parchetelor Militare în vederea finalizării cercetării dosarelor revoluţiei din decembrie 1989, aflarea adevărului despre Decembrie 1989 şi trimiterea în instanţă a vinovaţilor, în acest sens motivând existenţa unor acte normative (H.G.) sau ordine emise de … secretarii de stat precedenţi. Remedierea ilegalităţilor strecurate în aceste acte normative sau ordine, intră în exercitarea atribuţiunilor funcţiei sale .
   Refuză finalizarea preschimbării certificatelor de revoluţionar, nefiind receptiv la iniţierea şi adoptarea unor proiecte de acte normative elaborate împreună cu reprezentanţii revoluţionarilor în vederea realizării cadrului legal pentru finalizarea acţiunii respective .
Refuză dialogul şi iniţiativele greviştilor foamei şi reprezentanţilor acestora fiind în continuare “condiţionat” de “grupul de revoluţionari” aflaţi sub influenţa lui Ion Iliescu şi deputatul Emilian Vasile Cutean . Printre aceşti revoluţionari sunt persoane care au participat în mod direct la însângerarea Revoluţiei Române din Decembrie 1989, contribuind la masacrarea celor peste 1.100 de eroi martiri şi la rănirea şi reţinerea celor peste 4.000 de demonstranţi paşnici .
Aceste persoane, beneficiare a certificatelor de revoluţionar preschimbate acordate de deputatul Cutean Emilian şi atestate prin decret prezidenţial de Ion Iliescu, sunt interesate în mod direct ca numai aceştia să rămână, pentru istorie, cu certificate de revoluţionar, pentru a prezenta “adevărul lor” distorsionat şi mincinos .
Dezinformează despre impactul bugetar produs prin preschimbarea certificatelor protestatarilor pentru a crea o imagine falsă a revoluţionarilor în faţa opiniei publice .
Precizăm :
- cheltuielile bugetare totale referitoare la aplicarea legii revoluţionarilor, în condiţiile preschimbării tuturor certificatelor de revoluţionar, se situează sub 0,06% din PIB,
- niciodată un oficial al guvernului, respectiv cabinet prim ministru, ministrul finanţelor sau cel al muncii şi protecţiei sociale nu a făcut referire la CONDIŢIONAREA PRESCHIMBĂRII CERTIFICATELOR DE REVOLUŢIONAR DE EXISTENŢA SAU A NU A SUSŢINERII BUGETARE ,
- cheltuielile bugetare referitoare la indemnizaţiile acordate revoluţionarilor protestatari NU SUNT SUPORTATE DE BUGETUL S.S.P.R., deci nu este domeniul său de activitate şi nu intră în competenţele sale sau a instituţiei pe care o conduce ,
- legea 341 / 2004 NU CONDIŢIONEAZĂ PRESCHIMBAREA CERTIFICATELOR de EXISTENŢA SAU NU a banilor bugetari , ACEASTA ESTE O LEGE A RECUNOŞTINŢEI FAŢĂ DE REVOLUŢIONARII DIN DECEMBRIE 1989 ,
- nu precizează de ce banii bugetari nu au constituit o problemă în cazul preschimbării certificatelor de revoluţionar pentru persoanele apropiate grupului de interese din care face parte ,
- nu precizează de ce apără impostorii (persoane care deţin astfel de certificate fără a avea calităţile prevăzute de lege sau implicarea în revoluţie conform calităţilor deţinute ) ,
- secretarul de stat este o persoană şantajabilă datorită deţinerii unui certificat obţinut prin fals ,
- nu precizează şi nu face public de ce situaţia preschimbării certificatelor pentru protestatari este analizată diferit faţă majoritatea persoanelor cărora aceste certificate le-au fost preschimbate (se impun condiţii diferite) .

3. - PARCHETUL GENERAL - SECŢIA PARCHETELOR MILITARE
În sprijinul FINALIZARII CERCETĂRILOR DOSARELOR REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE 1989 şi a PRESCHIMBĂRII CERTIFICATELOR DE REVOLUŢIONAR, în data de 05 ianuarie 2008, la locul de desfăşurare a acţiunii de protest s-a deplasat dl. General Dan VOINEA, cel care coordonează şi instrumentează cercetarea în aceste dosare .
Acesta a promis finalizarea în cursul lunii ianuarie a dosarelor Revoluţiei din Decembrie 1989 pentru oraşele Cluj, Tg. Mureş, Braşov şi Sibiu şi transmiterea acestora către instanţele de judecată .
A promis sprijin revoluţionarilor în emietrea şi eliberarea de acte doveditoare care să ateste implicarea protestatarilor în Revoluţia din Decembrie 1989 .
Începând cu luna februarie se va concentra pe finalizarea dosarelor Revoluţiei Române din Decembrie 1989 din Bucureşti, dar sunt mari probleme deoarece, prin intermediul Curţii Constituţionale, gruparea Ion Iliescu blochează şi tergiversează în mod constant această activitate .
De asemeni, nu este susţinut de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, la care a solicitat de peste 3(trei) ani de zile să îi fie transmise dosarele persoanelor cărora le-au fost preschimbate certificatele de revoluţionar, pentru uşurarea finalizării cercetărilor. S.S.P.R. nu a avut NICIO REACŢIE, NEACORDÂND SPRIJINUL SOLICITAT în acest sens .     
   

C. ACŢIUNI CONCRETE ŞI IMEDIATE ÎN VEDEREA ÎNCHEIERII CONFLICTULUI DECLANŞAT
   1. PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI
- Continuarea acordării sprijinului în vederea soluţionării tuturor problemelor protestatarilor şi medierea acestui conflict .
   2. GUVERNUL ROMÂNIEI
- demiterea conducerii Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 ,
- numirea în funcţia de secretar de stat la această instituţie a unei persoane acceptate de protestatari şi de organizaţiile de revoluţionari majoritare ,
- emiterea , în regim de urgenţă, a unei Ordonanţe de Urgenţă, care să modifice legea 341 / 2004, în vederea eliminării defecţiunilor acesteia şi a prorogării, pentru ultima dată, a termenului de preschimbare a certificatelor de revoluţionar . Proiectul de O.U.G. va fi acceptat de protestatari şi de organizaţiile de revoluţionari majoritare ,
- impunerea preschimbării certificatelor de revoluţionar pe baze legale, eliminând criteriile de apartenenţă la grupuri de interese sau grupări politice ,
   3. PARLAMENTUL ROMANIEI - SENAT ŞI CAMERA DEPUTAŢILOR
   - adoptarea în regim de urgenţă a legii lustraţiei şi a legii votului uninominal direct .
   4. PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
   - schimbarea din funcţia de preşedinte al Comisie parlamentarea a revoluţionarilor din decembrie 1989, a  deputatului Emilian Vasile Cutean şi nominalizarea în această funcţie a unui parlamentar acceptat de protestatari şi de organizaţiile de revoluţionari majoritare . Solicitarea este conformă cu statutul partidului .
   5. PARCHETUL GENERAL
   - prezentarea unui calendar pentru finalizarea cercetării şi trimiterii în instanţă a tuturor dosarelor Revoluţiei Române din Decembrie 1989 . 


   D. CUM POATE DIASPORA DIN S.U.A, INSTITUŢIILE ŞI PERSONALITĂŢILE VIEŢII PUBLICE DIN ROMÂNIA şi INTERNAŢIONALE, precum şi OPINIA PUBLICĂ INTERNĂ şi INTERNAŢIONALĂ, SĂ SPRIJINE REZOLVAREA FAVORABILĂ A REVENDICĂRILOR GREVIŞTILOR FOAMEI
   1. - POPULARIZAREA prin toate mijloacele de informare, prin intermediul tuturor personalităţilor publice, a REVENDICĂRILOR REALE ale protestatarilor ,
   2. - EXERCITAREA DE PRESIUNI DE ORICE NATURA ŞI SUB ORICE FORMĂ din partea personalităţilor publice interne şi internaţionale, ale instituţiilor internaţionale din Europa şi S.U.A. ASUPRA autorităţilor statului român (Guvernul României şi Parlamentul României) pentru stabilirea unui dialog cu protestatarii, a identificării unor măsuri concrete în vedrea finalizării solicitărilor, a stabilirii unui calendar de rezolvare a acestora, PRECUM ŞI A ASUMĂRII UNOR RESPONSABILITĂŢI CONCRETE ATÂT DIN PARTEA INSTITUŢIILOR STATULUI CÂT ŞI A PROTESTATARILOR .
   3. - EXERCITAREA DE PRESIUNI DE ORICE NATURA ŞI SUB ORICE FORMĂ din partea personalităţilor publice interne şi internaţionale, a instituţiilor internaţionale din Europa şi S.U.A. ASUPRA conducerii Partidului Social Democrat, a preşedintelui Mircea GEOANĂ, pentru schimbare din funcţie a deputatului Emilain Vasile Cutean .

Preşedinte executiv B.N.R. 1989
George COSTIN

Bucureşti - 06 ianuarie 2008

7235  Discutii generale / Totul despre Revolutie si Revolutionari / Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989 : Ianuarie 07, 2008, 20:11:27
Buna seara tuturor. La multi ani! Noul an sa va aduca bucurii,fericire,bunastare si progres! Foarte curind va voi transmite informatii reale de la GREVISTII FOAMEI aflati in aceasta forma extrema de protest din data de 18 decembrie 2oo7 la Palatul National al Copiilor din Bucuresti. Parte din punctele din scrisoarea deschisa a domnului Sucuturdean sunt pornite de la Grevistii Foamei! sunt si alte puncte mult mai dure pe care le voi posta in zilele urmatoare. Va doresc o seara buna tuturor!
Pagini: 1 ... 481 482 [483]