Main Content:

Pagini: 1 ... 312 313 [314] 315 316 ... 647

Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4695 : Septembrie 25, 2008, 00:25:36 »

Zona interzisa, 24 septembrie 2008

Apel pentru revocarea din functii publice a lui Petre Roman, cercetat in dosarele crimelor istoriei recente !
Scris de Sorin Iliesiu
D-lui Calin Popescu Tariceanu – Presedintele Partidului National Liberal, Prim-Ministru. D-l Petre Roman este cercetat in dosarele crimelor istoriei recente a Romaniei savarsite in perioada infractionala decembrie 1989 – iunie 1990. Pana la lamurirea situatiei lui juridice, va solicitam sa-l revocati pe d-l Petre Roman atat din functia de consilier de stat ca inalt reprezentant al Guvernului in cadrul Cancelariei dvs., cat si din pozitia de candidat din partea PNL pentru Senatul Romaniei. Domnule Prim-Ministru, daca nu veti da curs solicitarii noastre total legitime, va vom cere demisia de onoare din functia de Presedinte al Partidului National Liberal.
Stimate Domnule Prim-Ministru, Presedinte al Partidului National Liberal,
Consideram total cinica si imorala promovarea de catre PNL a d-lui Petre Roman, implicat in reprimarea PNL si a manifestatiilor anticomuniste din timpul perioadei infractionale decembrie 1989 – iunie 1990. Spre rusinea Romaniei, conform reprezentantului Curtii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg, in aceasta perioada s-a inregistrat cel mai mare numar de victime pe timp de pace din istoria Europei dupa al doilea razboi mondial.
Domnule Prim-Ministru, va cerem ca activitatea d-lui Petre Roman din aceasta perioada sa fie cercetata nu doar de justitie, dar si de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania pe care l-ati infiintat prin Hotarare de Guvern.
D-l Petre Roman a fost primul-ministru al acestei perioade infractionale in care au fost comise crime tipic comuniste. Opinia publica si majoritatea istoricilor il considera pe Petre Roman ca al doilea vinovat pentru acestea, primul fiind Ion Iliescu, urmarit penal pentru crime si diversiune.
Aceste crime au inceput cu uriasul masacru din decembrie 1989 soldat cu peste 1200 de morti si 3300 de raniti, majoritatea covarsitoare fiind inregistrati dupa ce Ion Iliescu si Petre Roman i-au inlocuit pe Nicolae Ceausescu si Constantin Dascalescu.
In ianuarie si februarie 1990 au avut loc primele doua mineriade din Romania, avand ca scop reprimarea manifestatiilor anticomuniste si a partidelor istorice, in special Partidul National Liberal si PNTCD.
Conform Raportului de condamnare a comunismului, «diversiunea etnica din martie 1990 de la Targu-Mures, care a vehiculat fara temei real ideea ca „ungurii vor sa ia Ardealul”, a constituit pretextul infiintarii SRI pentru a apara unitatea nationala a statului, aflata, chipurile, in pericol. Fosta Securitate a fost astfel „reactivata” in mare masura».
In aprilie 1990 a inceput reprimarea deosebit de violenta a manifestatiei anticomuniste din Piata Universitatii care a culminat cu fratricidul din iunie 1990 soldat cu mii de victime. Conform Raportului de condamnare, «manifestatia a fost reprimata cu o bestialitate fara precedent, socand intreaga lume civilizata si compromitand extrem de grav imaginea Romaniei.(...)
Represiunea tipic comunista a manifestatiei (anticomuniste) din Piata Universitatii, a presei libere, a partidelor democratice si a societatii civile a fost organizata de catre puterea politica cu implicarea SRI, a Armatei si a Politiei.
Potrivit declaratiilor generalului-magistrat Dan Voinea, care a cercetat, prin Ministerul Justitiei, evenimentele din iunie 1990: (...) „S-a dorit instaurarea terorii”. „A fost un atac terorist, prin implicarea acestor forte intr-o actiune violenta care nu a fost justificata de imprejurarile politice”. „Represiunea din 13-15 iunie 1990 este urmarea celei din decembrie 1989, pentru ca a fost indreptata impotriva aceluiasi gen de manifestanti”. „In decembrie 1989 scopul era deturnarea caracterului anticomunist al revolutiei si peluarea puterii prin teroarea instalata” (...) Deturnarea caracterului anticomunist al revolutiei din decembrie 1989 si reprimarea manifestarilor anticomuniste au constituit acte deliberate de asfixiere a pluralismului democratic si tentative de restaurare a unui regim autoritar, de tip dictatorial.»
Domnule presedinte al Partidului National Liberal, ati uitat vandalizarea sediilor Partidului National Liberal de catre securistii imbracati in mineri, in timpul guvernarii Petre Roman?
Domnule Prim Ministru, este evident ca primul ministru al perioadei infractionale decembrie 1989 - iunie 1990 a fost mai mult sau mai putin implicat in aceste crime abominabile. Conform angajamentelor procurorului general al Romaniei, Justitia va stabili in curand vinovatii pentru crimele istoriei recente a Romaniei.
Subliniem ca imediat dupa revolutia anticomunista, autorii macelului de la Timisoara din decembrie 1989, generalii Mihai Chitac si Victor Astanasie Stanculescu au fost promovati in guvern de primul ministru Petre Roman, in loc sa fie trimisi in boxa acuzatilor: cei doi criminali au fost facuti ministrii tocmai la Interne si la Apararea Nationala. Ambii subordonati ai lui Petre Roman au jucat un rol decisiv in fratricidul din iunie 1990.
Conform stirii din 8 august 2007 a Agentiei NewsIn cu titlul RECHIZITORIUL MINERIADEI: PREMIERUL PETRE ROMAN, DE ACORD CU PLANUL DE REPRIMARE: «Fostul prim ministru Petre Roman a fost de acord cu planul pentru evacuarea Pietei Universitatii in timpul evenimentelor din iunie 1990 si cu participarea armatei, plan care nu a fost insa dactilografiat pentru a nu fi desconspirat, se arata in rechizitoriul dosarului Mineriadei.
Procurorii au retinut ca pe 12 iunie, la ora 12.00, generalul Mihai Chitac s-a prezentat la primul-ministru Petre Roman care a fost de acord cu „Planul de Actiune” pentru evacuarea pietii, precum si cu efectivele preconizate sa participe la operatiune (peste 1600 de politisti si 18 autobuze, precum si efective ale politiei militare si ale S.R.I.).
Potrivit declaratiei lui Chitac, premierul Petre Roman a avut o discutie telefonica cu Ion Iliescu dupa care i-a cerut ca in cursul serii sa organizeze o noua sedinta cu sefii militari desemnati sa participe la actiune urmand sa prezinte in detaliu masurile de „eliberare” a pietii.
Tot atunci sustin procurorii, generalul Mihai Chitac a redactat „Planul de Actiune” care pentru a nu fi desconspirat, la cererea lui Petre Roman, nu a fost dactilografiat.
Potrivit mentiunii inscrise de invinuitul Chitac Mihai „Planul de Actiune” a fost  „Intocmit pe baza Ordinului verbal al Presedintelui ales al Romaniei Dl. Ion Iliescu, dat in sedinta din 11 iunie 1990 ora 16.00. Discutat si aprobat verbal de Prim-ministru Guvernului Provizoriu - Dl. Petre Roman in sedinta din 12 iunie 90 ora 12.00”.
In cursul serii de 12 iunie 1990, incepand cu orele 22.00 pana la orele 24.00, la sediul Politiei Capitalei a avut loc sedinta ordonata de premierul Petre Roman la care au participat sefii sectiilor si sectoarelor de politie, precum si reprezentanti ai autoritatilor civile implicate in evacuarea Pietii Universitatii. La acea sedinta s-au facut precizari in detaliu privind misiunile ce reveneau fiecarei formatiuni si categorii de participanti. Concomitent au fost convocati la sedii politistii si ceilalti militari desemnati pentru a participa la evacuare.
Potrivit planului de actiune, in dimineata zilei de 13.06.1990, la orele 04.00, Piata Universitatii era inconjurata de fortele de ordine formate din 1.400 militari din Ministerul de Interne ( 650 cadre de politie; 500 militari in termen si 250 elevi), precum si 3 masini de pompieri la care s-au adaugat efective din Serviciul Roman de Informatii ( in numar neprecizat), 80 militari din Batalionul de Politie Militara a Ministerului Apararii Nationale si10 autosanitare cu personalul medical necesar de la Ministerul Sanatatii.
Efectivele Ministerului de Interne au fost dotate cu scuturi din material plastic, casti metalice, bastoane de cauciuc iar cadrele de politie aveau asupra lor si armamentul din dotare cu munitia aferenta.
Concomitent cu blocarea s-a realizat patrunderea a doua detasamente formate din 300 militari in termen si 100 subofiteri de politie care au efectuat ridicarea baricadelor si a materialelor ce blocau carosabilul. De asemenea subofiterii de politie au retinut persoanele care se aflau in corturi sau in jurul baricadelor ori dormeau pe spatiul verde. Pentru protectia lucrarilor de degajare dispozitivul initial a fost intarit cu militari in termen si cu studenti de la Scoala Militara Superioara de Ofiteri a Ministerului de Interne.
Activitatea propriu-zisa de degajare a pietii nu a durat decat cateva minute ( cel mult 30 min.) si a constat practic in demontarea si ridicarea corturilor si in unele actiuni de curatenie.
Din cercetarile efectuate si documentele aflate la dosarul cauzei rezulta ca pana la orele 07.00 au fost retinute 263 de persoane care au fost conduse pentru cercetare, initial la arestul Serviciului Independent de Politie Transporturi Bucuresti, iar ulterior la cazarma U.M. 0575 – Magurele unde urmau sa fie cercetate.
Procurorii apreciaza ca fiind "total ilegala" decizia ca cei retinuti sa fie dusi la unitatea militara din Magurele dar era cuprinsa in „Planul de Actiune” intocmit si semnat de invinuitul Chitac Mihai si aprobat de fostul premier Petre Roman. Din cercetari a rezultat ca nu a existat vreun temei legal in baza caruia aceste persoane au fost retinute.
Retinerea lor s-a desfasurat exclusiv in zona Pietii Universitatii (pana la orele  7.00) si aceasta activitate a vizat inclusiv studentii de la Institutul de Arhitectura sau de la Universitate care se gaseau in salile de specialitate unde intocmeau proiecte prevazute in planul de invatamant sau studiu, fiind in sesiunea de examene.
Procurorii militari care au anchetat dosarul mineriadei din iunie 1990 ce vizeaza moartea a patru persoane sustin in rechizitoriu ca decizia de reprimare a manifestantilor din Piata Universitatii a fost luata la cel mai inalt nivel, planul de masuri fiind cerut personal de presedintele Ion Iliescu.
In rechizitoriul procurorilor militari se arata ca, pe 11 iunie 1990 a avut loc loc la sediul Guvernului o sedinta restransa condusa de seful statului Ion Iliescu si premierul Petre Roman intalnire in care s-a discutat despre eliberarea Pietei Universitatii.
Procurorii au sustinut ca potrivit propriei declaratii, Ministrul de interne, generalul Mihai Chitac, a primit ordin de la presedintele ales, Ion Iliescu, ca pana a doua zi (n.n 12 iunie 1990) sa intocmeasca un „Plan de Actiune” pentru „eliberarea” Pietii Universitatii, la aceasta operatiune urmand sa participe pe langa fortele Ministerului de Interne si trupe (politie militara) ale Ministerului Apararii dar si forte antitero apartinand S.R.I. ori altor structuri.
Sedinta restransa din 11 iunie 1990 a fost convocata urmare a unei hotarari luate anterior de catre seful statului si un grup de politicieni mai apropiati care il sprijineau (in cadrul unei sedinte care a avut loc la Scrovistea).
Potrivit documentelor aflate la dosar, la sedinta care a inceput la orele 16.00, la Palatul Victoria, au mai participat vice-premierul Gelu Voican Voiculescu, ministrul de interne generalul Mihai Chitac, seful I.G.P. generalul Diamandescu Corneliu, ministrul apararii, generalul Victor Atanasie Stanculescu, seful Marelui Stat Major generalul Vasile Ionel, seful S.RI., Virgil Magureanu, primarul general al Capitalei Dan Predescu, procurorul general Gheorghe Robu, prim-vicepresedintele F.S.N. Nicolae S. Dumitru si altii. In aceasta sedinta s-a discutat despre eliberarea Pietii Universitatii».
Domnule Prim-Ministru, daca nu veti da curs solicitarii noastre total legitime, va vom cere demisia de onoare din functia de Presedinte al Partidului National Liberal.
Sorin Iliesiu - vicepresedintele Aliantei Civice, autorul apelurilor pentru condamnarea nationala si internationala a comunismului
http://www.gds.ong.ro/apel.htm
http://www.libertates.com/en/content/view/40/7/
Asociatia 21 Decembrie 1989, Teodor Maries – Presedinte
Blocul National al Revolutionarilor 1989, George Costin – Presedinte executiv
Liga Studentilor din Universitatea Bucuresti 1990, avocat Antonie Popescu – Senior
Societatea Timisoara, Florian Mihalcea - Presedinte
Asociatia 15 Noiembrie 1987 Brasov, Florin Postolachi – Presedinte
Consiliul Mondial Roman, Stefana Bianu - Vicepresedinte
Fundatia Culturala Timpul – Iasi, Liviu Antonesei – Presedinte
Sindicatul National al Taranilor si al Proprietarilor Romani, Dan Draghici  – Presedinte
Asociatia Europeana a Cadrelor Didactice – Sectiunea Nationala Romania, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Presedinte
Organizatia Neguvernamentala Ecomondia, prof.dr.Alexandru Ionescu – Presedinte
Consiliul Roman American, Neculai Popa, Presedinte
Asociatia Copiilor Revolutiei, Catalin Giurcanu – Presedinte
Asociatia Adevar si Dreptate, Nicolae Banutoiu – Presedinte
Asociatia Cives, Ioan Rosca - Presedinte
Asociatia Apolitica “Societatea Targoviste”, Ilie Petre Stirbescu – Presedinte
Fundatia “Redarea Istoriei” - jurist Paun Gabriel Virgil– Presedinte
Federatia nationala Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Presedinte
Grupul vaduvelor de eroi martiri
Federatia sindicala “Solidaritatea – Virgil Sahleanu” a siderurgistilor din Romania, Gheorghe Tiber – Presedinte
Fundatia Nationala a Revolutiei din Decembrie 1989 – Timisoara, Pompiliu Alamorean – Presedinte
Sindicatul Solidaritatea al siderurgistilor Galati, Ilinca Diaconu - Presedinte
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, Marian Mititelu - Presedinte
Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Presedinte
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4696 : Septembrie 25, 2008, 00:30:16 »

Va rog sa tineti cont de faptul ca nu contest continutul acestor apeluri. Supun atentiei dumneavoastra doar fenomenul continuarii practicii abuzive a semnarii unor documente in numele BNR de catre dl George Costin (Blocul National al Revolutionarilor 1989, George Costin – Presedinte executiv) si dupa ultimul congres al organizatiei.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4697 : Septembrie 25, 2008, 09:29:07 »

Eu am pus mai demult intrebarea:Cine conduce de fapt BNR-ul? Dar nu am primit nici un raspuns.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4698 : Septembrie 26, 2008, 09:33:31 »

Nici nu vom primi. Cel putin asta se poate deduce. Se pare ca anul acesta se poarta ambiguitatea in organizatiile de revolutionari. E an electoral si trebuie sa fim foarte bine informati pentru a putea da un vot in cunostinta de cauza. Se pare ca suntem foarte respectati, in special de catre cei care ne reprezinta prin organizatiile de care apartinem. Amintea cineva de dreptul la vot castigat cu atatea sacrificii... In conditiile acestea diferenta intre votul democratic actual si cel din "democratia populara" nu mai e chiar atat de mare daca ne gandim sa comparam anumite aspecte. Daca nu va fi foarte rece in ziua votului, cred ca voi organiza un concurs de mancat seminte si suflat cojile la punct fix. Ca activitate educativa si patriotica dedicata sarbatoririi zilei votului universal. E posibil sa fie singura utila din acea zi.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4699 : Septembrie 26, 2008, 10:48:53 »

Si ce vrei sa se molipseasca mai multi de la tine,eu sint primul.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4700 : Septembrie 26, 2008, 11:53:24 »

Nu stiu daca e bine sa se molipseasca de o asemenea atitudine. Stiu doar ca sunt destul de dezgustat. Dar ramane sansa de a manca seminte impreuna (sau in acelasi timp), ca o atitudine semnificativa a revolutionarilor (unora dintre ei) fata de derizoriul politicii din Romania. Si aruncatul cu pietricele intr-un rau sau balta poate fi o varianta, mai ales pentru cei care au probleme cu ficatul. Sa propun ceva mai elevat pentru ziua aceea, cum ar fi lectura, parca nu cadreaza. Sa auzim de bine si de niste tuica in cazul unei oarecare viitoare intalnire.
« Ultima modificare: Septembrie 27, 2008, 11:02:24 de către razvan »
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4703 : Septembrie 28, 2008, 05:36:51 »

In noaptea asta am fost schimbu trei. Am descarcat marfa pana la ora sase. Am intrat pentru ca masina vine sa ne ia abia la sapte si pentru ca am gasit un articol interesant in Libertatea. Un articol care explica de ce l-a tradat Securitatea pe Ceausescu. Aveau prea multi bani si nu puteau sa ii foloseasca dupa capu si poftele lor. Plus averea intregului popor pe care au pus laba dupa daramarea regimului.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4704 : Septembrie 28, 2008, 05:42:10 »

http://www.libertatea.ro/stire/basescu-era-de-10-ori-mai-bogat-decat-elena-ceausescu-215446.html
Băsescu era de 10 ori mai bogat decât Elena Ceauşescu
Articol semnat de Sorin Golea

Istoricul Marius Oprea va preda Editurii Polirom, la finele acestei luni, manuscrisul volumului "Ascensiunea lui Traian Basescu". O carte biografică in care apare, la un moment dat, un amănunt: actualul preşedinte al României era, în plină epocă socialistă, unul dintre cei mai avuţi oameni ai ţării. Mai bogat decât cuplul dictatorial. Ceea ce, teoretic, era imposibil.
 
“Am lucrat doi ani la această carte. Urmează să o predau Editurii Polirom la sfârşitul acestei luni. Până atunci mai am câteva capitole de scris. Traian Băsescu este un produs specific al tranziţiei româneşti şi un personaj fascinant. Nu este înconjurat de opulenţă, dar a fost, la un moment dat, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România”, ne-a spus Marius Oprea. Tema averii este reluată de câteva ori pe parcursul volumului. Până în 1990, Traian Băsescu, fost comandant de navă şi fost şef al Agenţiei NAVROM din Anvers, Belgia, adunase pe carnete CEC 1.000.000 de lei, conform declaraţiilor sale. La acest milion se adaugă, după cum tot el avea să precizeze într-o altă declaraţie publică, o sumă mare în valută, şi anume 60.000 de dolari.

Economii de 130.000 de dolari în 14 ani de muncă pe vapor
“Nu mai cunoaştem pe nimeni care să se poată lăuda că acumulase, la vedere, fără teamă de vestita Lege 18 a câştigurilor ilicite, o asemenea avere”, spune istoricul Oprea. Pe lângă milionul de la CEC şi cei 60.000 de dolari, despre care nu a precizat în ce formă au fost “economisiţi“, pentru că autorităţile comuniste nu i-ar fi permis un cont în valută de asemenea dimensiuni, Traian Băsescu şi familia sa mai adunaseră echivalentul a 895.000 de lei, în bunuri de valoare. Astfel, într-o declaraţie de avere, actualul şef al statului specifică drept valori dobândite în perioada 1975- 1989 bijuterii de 20.000 de dolari, precum şi ceasuri şi brichete de 35.000 de dolari. De asemenea, el a mai declarat că deţine tablouri în valoare de 17.000 de dolari, dobândite începând din 1985.

“După propriile-i declaraţii, Traian Băsescu poate fi socotit, fără îndoială, printre cei mai bogaţi oameni din România socialistă. Economiile sale totalizau, în 1989, în jur de 2.800.000 de lei, echivalentul a 130.000 $. În cei 13 ani şi 4 luni de muncă, până în decembrie 1989, a pus deoparte, după o socoteală simplă, în medie 561 de lei în fiecare zi, inclusiv în concediu. În acele timpuri, un lector universitar ajungea la 3.000 de lei lunar net. La palierul cel mai de jos în România socialistă, un cooperator nu câştiga pe lună, în cazurile cele mai bune, mai mult de 800 de lei.

După cum se ştie, Elena Ceauşescu, căreia i s-au făcut publice economiile păstrate pe libretele CEC care i-au fost confiscate în aprilie 1990 de statul român, avea 270.000 de lei, echivalentul a 12.500 $. Se vede clar că la acea vreme Traian Băsescu era de zece ori mai bogat decât Elena Ceauşescu. Cuplul dictatorial ştia de Băsescu, dar nu i-a făcut nimic”, explică Marius Oprea.

Elena avea cec propriu
Un amănunt interesant: Ceauşescu nu a avut nici un fel de avere personală. Concluzia : “Dacă punem şi cheltuielile curente ale familiei, din calcule rezultă o sumă foarte mare, aproape două milioane de lei, care nu poate fi justificată altfel decât prin «activităţi colaterale», adică bişniţă cu produse căutate în România (cafea, ţigări, blugi, aparatură electronică)”, susţine istoricul.

A făcut cu Copos afaceri cu margarină
George Copos spunea despre Traian Băsescu, în anul 2005: “Eu ţin foarte mult la Traian Băsescu. Vă spun cu toată sinceritatea, îl cunosc din 1990, de când începuse şi el cu o fabrică de îngheţată. Îmi amintesc că aduceam împreună un camion de margarină şi îl împărţeam jumătatejumătate. Traian Băsescu este un om special, este unul dintre marii lideri ai anului. Este un om foarte serios, foarte direct, foarte hotărât“. “Au trecut câţiva ani de la acea emisiune, de atunci lucrurile s-au mai schimbat”, declară Marius Oprea. “Camioanele de margarină nu se mai împart frăţeşte. Nu cred că se mai poate spune cât de mult mai ţine domnul Copos la preşedintele Băsescu”.

Mai tare decât el a fost doar "Bachus"
Celebrul Ştefănescu, zis şi “Bachus” - cel ce se îmbogăţise între 1971 şi 1978 îndoind vinul cu apă şi realizând ilicit din activitatea infracţională, pentru care a şi fost condamnat la moarte şi executat în 1981, - a strâns nu mai puţin de 2.240.000 de lei şi ceva mai mult decât echivalentul acestor bani în aur şi bijuterii. A fost cel mai bogat român din perioada socialistă. Traian Băsescu era cel de-al doilea milionar al României.
Dar fără să aibă aceleaşi probleme în faţa legii.

"Povestea de succes a tranziţiei noastre"
Marius Oprea (n. 22 mai 1964, Târgovişte) este unul dintre cei mai cunoscuţi istorici români, cercetător al istoriei recente, pţt şi eseist. A studiat istoria la Universitatea din Bucureşti şi este autorul unei teze de doctorat cu tema Rolul şi evoluţia Securităţii (1948-1964). Este preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi consilierul premierului pe probleme de siguranţă naţională. “La capitolul avere m-a intrigat faptul că suma e prea mare şi nu poate fi explicată nici măcar dacă adăugăm comerţul ilicit. Mai mult, este greu de crezut că Traian Băsescu ar fi putut aduna două milioane de lei din bişniţă, fizic şi practic este imposibil – ar însemna că familia Băsescu a vândut, zilnic, câte trei cartuşe de ţigări şi şase pungi de cafea, iar o dată la două zile, o pereche de blugi, timp de 14 ani”, spune autorul.
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4705 : Septembrie 28, 2008, 20:57:54 »

Mai mult, este greu de crezut că Traian Băsescu ar fi putut aduna două milioane de lei din bişniţă, fizic şi practic este imposibil – ar însemna că familia Băsescu a vândut, zilnic, câte trei cartuşe de ţigări şi şase pungi de cafea, iar o dată la două zile, o pereche de blugi, timp de 14 ani”, spune autorul.

Ba, eu cred că se puteau aduna din bişniţă 2,8 milioane lei în peste 13 ani. Şi mai cred că aproape toţi marinarii făceau bişniţă, iar comandanţii de nave erau un fel de angrosişti.
Dar poate a avut şi Băsescu vreo mătuşă Tamara.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4706 : Septembrie 28, 2008, 21:23:13 »

Marinaru a bisnitarit pana la urma si flota comerciala a tarii. Aia a invatat in comunism, aia a facut si dupa caderea lui, dar cu alt avant. Chestia e ca pentru perioada comunista poate fi iertat daca a facut trafic. Si eu am cumparat tot felu de lucruri introduse pe cai neoficiale in tara. Sa nu ne prefacem ca nu mai stim nimic de atunci, ca nu se gaseau de niciunele. Poate ca facea chiar ceva util si pentru oamenii de rind. Si in clipa revolutiei toti am avut dreptu la o noua viata, chiar la un nou inceput. Sa ne intelegem atunci, marinaru trebe luat la intrebari si judecat pentru perioada de dupa, cind era in minister si vasele dispareau unu dupa altu si uneori mai multe deodata.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4707 : Septembrie 30, 2008, 00:04:51 »

Am vrut sa intru pe forum si sa scriu mai mult in seara asta da m-am luat cu altceva si uite ca inchid astia aici. Mai am timp sa pun o singura intrebare. Unde sant milioanele de dolari ai lui Ceausescu? Sau n-au existat? Cum o fi?
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4708 : Septembrie 30, 2008, 11:04:04 »

Nani-Nani ai pus o intrebare la obiect.Parerea mea este ca trebuie luati la intrebari cei care au fost la conducerea tarii dupa 90.
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4709 : Septembrie 30, 2008, 14:02:20 »

Am vrut sa intru pe forum si sa scriu mai mult in seara asta da m-am luat cu altceva si uite ca inchid astia aici. Mai am timp sa pun o singura intrebare. Unde sant milioanele de dolari ai lui Ceausescu? Sau n-au existat? Cum o fi?

Cu milioanele alea de dolari nu ştiu, dar restul averii lui Ceauşescu a fost pus bine la păstrare. Iar acum i se restituie lui Valentin Ceauşescu, în calitatea sa de moştenitor. O înregistrare video cu arestarea Zoiei Ceauşescu şi inventarierea averii acesteia, transmisă la TVRL în decembrie 1989, se poate vedea la http://mariusmioc.wordpress.com/2008/09/25/valentin-ceausescu-beneficiar-al-principiului-restitutio-in-integrum/
Memorat
Pagini: 1 ... 312 313 [314] 315 316 ... 647
Schimbă forumul: