Main Content:

Pagini: 1 ... 305 306 [307] 308 309 ... 647

Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989

Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4590 : Septembrie 08, 2008, 21:27:34 »

Observ ca singura mindrie este ca nu exista in conducera BNR
niciun bucurestean parca cei din Bucuresti nu au iesit in strada in decembrie 89!
Iertare. Am ametit citatele. Ce am scris mai sus era raspunsul la pasajul acesta.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4591 : Septembrie 08, 2008, 21:35:01 »

Costin si Maries doar s-au folosit si se mai folosesc de numele B.N.R., ca lumea sa aiba impresia ca ei reprezinta toti revolutionarii. Nu-i reprezinta si nu i-au reprezentat vreodata. Singurele acte valabile sint cele cu Iliescu presedinte de onoare. De atunci au tot contestat congresele si actele nu au mai fost autentificate de judecatorii. Ca sa fiu mai clar: Ion Iliescu a fost tot timpul presedinte de onoare al B.N.R., chiar si cand Dorin Lazar Maior facea declaratii "curajoase" la adresa lui. Acum s-a inteles? Abia actele care vor fi inroduse acum in justitie vor consemna o noua conducere. Aceeeasi, dar cu mici schimbari in functiile mai mici. Eliminarea lui Iliescu, de drept, nu exista. Poate fi considerata doar o furtuna de presa. Asa considera "fruntasii" revolutionarilor ca isi pot permite sa se comporte cu noi. Adica dispretuitor si sfidandu bunul simt pe fata.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4592 : Septembrie 08, 2008, 21:47:34 »

De ce nu mai sint Costin si gruparea lui din Bucuresti in conducerea Blocului? Pentru ca sint fraieri. Congresele in care gruparea lui a dobandit functii in B.N.R. au fost contestate chiar de catre oamenii lor. Am aflat ca presedintele si vicele de la Euroatlantica au depus actele de contestare (doamna nu stiu cum si Perju). Asa au ajuns sa-i faca lui Iliescu cel mai mare serviciu in zona revolutionara: sa-l lase de fatp pe functie.
Pai daca astia nici cand era arestat Maior nu au fost in stare sa-l inlature de la conducere si nici pe Iliescu (cu acte in regula), ce credeti ca sint capabili sa faca cu adevarat. Nimic. Sint si prosti si neputinciosi. Costin o tine tare cu numaru lui de revolutionari (am mai spus ca nu ma refer la toti cei de la Metrou ca la niste impostori), Maries umbla cu lumanari pe la poarta lui Iliescu (mai mare plansu ce imagine a revolutionarului ofera asta dupa douazeci de ani de la revolutiei), Perju isi umfla muschii si ramane asa, crispat si... ma opres aici. Incapabili. Maior cel rau si contestat, adica asa cum il stim cu totii, le-a dat clasa. Pai la ce bun ne mai putem astepta la adunatura asta care e in stare doar de intalniri prin locurile selecte ale Bucurestiului, cum ar fi G.D.S., Presedintie, Parlament, Guvern, dar pe degeaba pentru revolutionari si dreptatea care trebuie sa li se faca, lor si tarii in general. Nu mai intru in subiectu asta ca nu castig nimic si vor mai crede unii ca fac propaganda pentru Maior. Mi-am spus oful. Acum cand lucrurile se vad ceva mai clar. Noapte buna.
« Ultima modificare: Septembrie 08, 2008, 21:48:37 de către razvan »
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4593 : Septembrie 08, 2008, 22:05:12 »

Fii fericit alături de cel care a coordonat contararevolția din 22 să fie sigur că tot ei vor fi ! Morților să le fie de bine, ce căutau pe acolo?
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4594 : Septembrie 08, 2008, 22:40:35 »

Asta-i in lipsa de argumente? O suport cu franchete si iata ca nu dau replica binemeritata. Sa aveti o noapte placuta si linistita, ca si cand ati avea constiinta impacata.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4595 : Septembrie 08, 2008, 22:45:07 »

Gardianul: Statul român, condamnat de doua ori pentru tergiversarea dosarelor Revolutiei
de Laurentiu Solomon Gardianul
Luni, 8 septembrie 2008, 22:50 Revista Presei | Subiectele Zilei


 S-a intâmplat minunea ca, dupa aproape doua decenii de la Revolutia din decembrie ’89, in premiera nationala, doua instante românesti sa condamne statul român, gasit vinovat pentru nerespectarea obligatiei sale de a finaliza, intr-un termen rezonabil, dosarele “Revolutiei”. Astfel, prin aceste doua sentinte, pe lânga faptul ca se demoleaza mitul infailibilitatii statului, se deschid noi perspective si cai de atac in dezlegarea acestei “taine”, tinuta sub obroc, a  identitatii agresorilor din decembrie ’89.

Sentintele pronuntate recent de catre doua instante diferite ale Judecatoriei sectorului 5 se constituie in argumentatii solide pe care se sprijina afirmatiile referitoare la impartialitatea demonstrata de magistrati care, având pe rol doua cauze identice, au pronuntat sentinte identice. In ceea ce priveste cele doua dosare, 4/302/2008 si 6966/302/2007, care au facut obiectul condamnarii statului român, acestea sunt aproape identice si se refera la nemultumirea exprimata de urmasii a doi eroi ai Revolutiei, F.B. (Florin Butiri) si M.F. (Marin Filip), fata de maniera in care, prin reprezentantii sai, statul a dovedit indiferenta si lentoare in realizarea si finalizarea anchetelor cu privire la imprejurarile mortii celor doi revolutionari, dar si in identificarea si tragerea la raspundere a vinovatilor.

 De aceea, atât sentintele pronuntate de cele doua instante ale Judecatoriei sectorului 5, cât si argumentatia juridica pe care s-au intemeiat respectivele solutii sunt asemanatoare, numai sumele despagubirilor morale solicitate de familiile celor doi eroi Ministerului Finantelor, care constituie reprezentantul statului in asemenea litigii,  fiind diferite.

Apel european

In fapt, toata aceasta aventura judiciara, finalizata cu succes pentru petenti, a pornit de la un avocat, Darlaine Chirana, care s-a ambitionat sa creada in faptul ca apelarea la legislatia europeana poate deschide calea spre un deznodamânt favorabil, dupa 15 ani de alergatura pe la toate autoritatile românesti a familiilor celor doi revolutionari impuscati. In acest sens, primul caz preluat spre solutionare si care a facut obiectul dosarului nr. 4/302/2008 a fost cel al fostului baschetbalist rapidist F.B. (Florin Butiri) care, dupa ce a fost impuscat in picior si abdomen, in data de 23 decembrie 1989, in zona Radiodifuziunii, urmare a ranilor, a decedat in ziua de 26 decembrie 1989. ”Desi am insistat pentru a afla adevarul, si anume cine l-a impuscat pe fiul meu, autoritatile române nu ne-au oferit, pâna in prezent, un raspuns in acest sens.

Atitudinea de indiferenta a statului imi adânceste, atât mie, cât si familiei mele, durerea, confuzia si disperarea, caci aflarea adevarului ne-ar fi adus o impacare sufleteasca”, a mentionat tatal victimei in cererea inaintata Judecatoriei sectorului 5, precizând ca, in opinia sa, “statul este responsabil pentru aflarea adevarului”. In privinta celuilalt caz, s-a constituit in dosarul nr. 6966/302/2007, in care sotia revolutionarului M.F. (Marin Filip), impuscat mortal de catre persoane necunoscute, a acuzat faptul ca, “timp de aproape 15 ani, autoritatile române nu au fost capabile sa ofere un raspuns, iar statul era obligat sa staruie in aflarea adevarului si sa ii identifice pe cei vinovati de moartea sotului”.

Argumentarea celor doua cereri inaintate completelor Judecatoriei sector 5 de avocatul partilor vatamate, Darlaine Chirana, s-a intemeiat pe dispozitiile inscrise in Constitutie, in Conventia pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale, ale jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului si ale dispozitiilor Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, prevederi care, in temeiul articolului 11 din Constitutie, fac parte din dreptul intern.

Gardianul
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4596 : Septembrie 08, 2008, 22:48:06 »

Pe e-mail ma agaseaza doi, cum sa ma mai duc acasa? Unul imi propune sa ma inscriu in P.S.D., altul sa ma fac bodiguard la Iliescu. Pai imi propuneti pe din dos chestiile astea. Haideti aici, pe fata, altfel care-i farmecu?
Nu am fost, nu sint si nu voi fi membru in partidu lui Iliescu Ion, cu voia dvs. ultimul pe lista. Si daca nu ma duc la partid, la obarseful lui nici atat. Va las pe voi, cu lumanarele, ca de cand v-au castrat nu mai purtati pistoale. Adica singurele argumente rationale de care domnu presedinte al echidistantei si armoniei sociale ar intelege. Somn usor.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4597 : Septembrie 08, 2008, 22:55:43 »

P.S. Bravo lor si felicitari avocatului. Urmasi, ati luat la cunostinta? Cautati avocatul si luati la intrebari reprezentantii statului. Adica pe cei care nu vor sa se afle adevarul.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4598 : Septembrie 08, 2008, 22:57:44 »

Argmentele le-am dat la BNR, următoarea temă propusă, am considerat că aici e pre încărcat.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4599 : Septembrie 08, 2008, 23:00:20 »

Doamna Carmen. Sa inteleg ca ati fost invitata la Congres?
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4600 : Septembrie 08, 2008, 23:05:31 »

Nu. Asociația noastră nu face parte din BNR. Noi nu suntem de acord să amestecăm pe cei care a tras c cei care au încasat!
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4601 : Septembrie 08, 2008, 23:09:25 »

b]LIDERUL BNR 1989, DORIN LAZAR MAIOR, CREDE CA IDEALURILE DE ACUM 19 ANI SUNT DEPARTE DE A FI IMPLINITE[/b]

Dragos CENTU

Nu se merge intr-o directie buna si suntem departe de ceea ce ne-a, dorit acum 19 ani pe baricade!
Dorin Lazar Maior
Presedintele Blocului National al Revolutionarilor - Romania 1989

Membrii Blocului National al Revolutionarilor 1989 - Romania, in frunte cu liderul lor, Dorin Lazar Maior, s-au reunit la finele saptamanii trecute la lucrarile unui Congres Extraordinar al acestui for. La eveniment au participat in calitate de invitati fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, politicianul Sergiu Nicolaescu, secretarul de stat in Secretariatul pentru Problemele Revolutionarilor, Puiu Nicolae Fesan, precum si deputatul Gheorghe Firczack, membru al Comisiei Parlamentare a Revolutionarilor din Decembrie 1989.
Lucrarile Congresului au inceput cu un moment de reculegere in memoria colegului lor, deputatul Dan Iosif, dar si a tuturor eroilor-martiri ai Revolutiei.
Presedintele BNR 1989, Dorin Lazar Maior, a sustinut in cuvantul de deschidere ca a venit momentul ca lucrurile sa fie date pe fata: "Nu se merge intr-o directie buna si suntem foarte departe de ceea ce ne-am dorit acum 19 ani, pe baricade, precum si de ce si-au dorit toti romanii in acel moment: prosperitate, protectie sociala, solidaritate, justitie corecta".
Maior a apreciat ca trebuie continuate idealurile Revolutiei, "iar aliatii nostri trebuie sa fie romanii simpli, necajiti, suparati ca si noi, aliatul nostru trebuie sa fie presa, singura putere in stat care mai are curajul sa spuna cateodata adevarul".
Mesajul presedintelui BNR a fost unul dur si transparent, el apreciind ca "problemele noastre, ale revolutionarilor, se contopesc cu cele ale milioanelor de romani, pentru ca dupa 19 ani am ajuns doar sa supravietuim. Asa nu se mai poate!".

Iliescu vrea o "uniune revolutionara"
In cuvantul sau, presedintele de onoare Ion Iliescu a sustinut ideea unei uniunii revolutionare: "A venit momentul sa refacem timpul Revolutiei, sa insuflam, noi, revolutionarii, un semnal de unire in interesul comun al tarii".
Iliescu a indemnat la demararea, inca de pe acum, a unui program comemorativ in perspectiva implinirii, anul viitor, a 20 de ani de la victoria Revolutiei din Decembrie.
Fostul sef de stat Emil Constantinescu a facut apel la initierea unor cai de iesire "din confuzia in care se zbate societatea romaneasca, care nu este generata de probleme economice, politice sau sociale, ci este o criza morala a societatii romanesti actuale, iar singurii care puteti sa faceti lumina sunteti voi, revolutionarii. Cred ca vom avea un viitor daca va puteti constitui in gardienii morali ai acestei societatai confuze, pentru ca stiti ce inseamna curajul si sacrificiul".
Sergiu Nicolaescu a inceput prin a le marturisi revolutionarilor faptul ca: "Imi era dor de voi!". Avand regretul ca la ora actuala societatea romaneasca a uitat de cei care au luptat si s-au jertfit pentru noi, acum 19 ani, Nicolaescu a indemnat la o mai mare implicare a miscarii revolutionare in destinele tarii: "Inima noastra de romani, cu care am facut Revolutia bate la fel. Nu va lasati, mai avem un cuvant de spus!".

O noua structura
Delegatii celor 93 de organizatii de revolutionari prezente la lucrarile Congresului au adoptat, prin vot deschis, modificari la Statutul BNR 1989 Romania, o noua organigrama de conducere si au purtat discutii pe marginea colaborarii cu institutiile implicate in aplicarea Legii 341/2004, respectiv Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR) si Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989 (CPRD).
In urma votului, conducerea BNR 1989 va fi asigurata in urmatorii patru ani de catre o echipa formata din: presedinte de onoare Ion Iliescu, presedinte Dorin Lazar Maior, presedinte executiv Mircea Bucur, presedinte al Consiliului National, Vasile Duta, secretar general Gheorghe Curta, secretar general coordonator Cristian Lefter si prim-vicepresedintii Puiu Nicolae Fesan, Bebe Ivanovici, Viorel Florescu, Liviu Apetrei, Nicolae Costache, Gheorghe Firczack, Iulius Trapiel, Stefan Prala, Ion Baluta, Valentin Vasilescu, Victor Stamureanu, Ioan Gurzau, Tudor Machitescu.


In lipsa de altceva, e buna si varianta oficiala a lui Maior, publicata maine in Transilvania Expres.
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4602 : Septembrie 08, 2008, 23:21:04 »

PSD se reintoarce cu fata inspre sindicate

CRONICA ROMANA, Luni, 8 Septembrie 2008La sfarsitul saptamanii trecute, PSD a incheiat un protocol de colaborare cu Federatia “Infratirea” a sindicatelor din constructia de masini cu sediul la Brasov. Protocolul prevede, pe langa sustinerea PSD in campania electorala, o serie de politici si legislatie privind crearea de noi locuri de munca si capacitati industriale acolo unde o serie de societati comerciale s-au inchis cum e si cazul Brasovului, pregatirea profesionala, adoptarea unui nou sistem de fiscalitate si protejarea puterii de cumparare a populatiei cu venituri reduse. Liderul social-democratilor Mircea Geoana a explicat ca protocolul poate fi reluat si de alte orase din tara unde industria este din pacate in regres. Totodata, Presedintele Federatiei “Infratirea” a declarat ca PSD este singurul partid cu orientare clara social-democrata cu care se pot face o serie de proiecte.
Referitor la incheierea unui protocol de colaborare cu Blocul National al Revolutionarilor si inscrierea unor reprezentanti ai BNR pentru a candida pe listele PSD, Mircea Geoana a afirmat ca deocamdata nu exista o propunere oficiala din partea BNR pentru anumite candidaturi. “Noi intentionam sa avem un protocol semnat cu organizatia de revolutionari reprezentata de domnul Emilian Cutean si, bineinteles, daca exista sugestii si propuneri de colaborare concrete si din partea altor asociatii de revolutionari le vom studia cu interes. Stiu ca a existat o invitatie adresata de BNR domnului Ion Iliescu pentru a participa la Congres desi au existat anumite animozitati intre domnul Iliescu si BNR. Se pare ca, in apropierea alegerilor au ajuns la sentimente mai bune”, a afirmat liderul social-democratilor.
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4603 : Septembrie 08, 2008, 23:39:06 »

In urma votului, conducerea BNR 1989 va fi asigurata in urmatorii patru ani de catre o echipa formata din: presedinte de onoare Ion Iliescu, presedinte Dorin Lazar Maior, presedinte executiv Mircea Bucur, presedinte al Consiliului National, Vasile Duta, secretar general Gheorghe Curta, secretar general coordonator Cristian Lefter si prim-vicepresedintii Puiu Nicolae Fesan, Bebe Ivanovici, Viorel Florescu, Liviu Apetrei, Nicolae Costache, Gheorghe Firczack, Iulius Trapiel, Stefan Prala, Ion Baluta, Valentin Vasilescu, Victor Stamureanu, Ioan Gurzau, Tudor Machitescu.

Am si eu o intrebare: Oare domnul Fesan, in calitatea pe care o are, nu ar fi trebuit sa refuze functia de prim-vicepresedinte in blocul lui Maior? Oare nu se va folosi aceasta pentru fortarea asociatiilor independente de BNR sa ingroase si ele randurile celor care voteaza in unanimitate?
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4604 : Septembrie 08, 2008, 23:53:11 »

Am fost de fata la alegerile din cadrul Congresului Extraordinar si am vazut ca domnul Fesan a refuzat oferta, in fata tuturor revolutionarilor prezenti, invocand functia oficiala pe care o detine si nu am aflat sa se fi schimbat ceva in decizia sa.
« Ultima modificare: Septembrie 08, 2008, 23:54:12 de către razvan »
Memorat
Pagini: 1 ... 305 306 [307] 308 309 ... 647
Schimbă forumul: