Main Content:

Pagini: 1 ... 308 309 [310] 311 312 ... 647

Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989

 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4635 : Septembrie 10, 2008, 19:48:26 »

Lume... lume...! Se pare ca ma trimite iar la Brasov. I-am spus sefului ca putea sa faca treaba asta in timpul cerbului ca sa ma lipesc si eu de un spectacol seara. Mi-a spus ca pot participa la demontarea scenei ca in fiecare an in care se tine cerbu intarzie cu debarasarea pietiei. Da de ce va povestesc asta. Ca sa-l anunt pe Brasoveanul ca vreau sa ne intalnim. Daca nu ai nimic impotriva si nu te temi scrie-mi pe mailul personal. Eu nu ma tem chit ca stiu ca esti bataus. Ar fi cate ceva de lamurit.
« Ultima modificare: Septembrie 10, 2008, 19:50:37 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4636 : Septembrie 10, 2008, 23:23:32 »

ZIUA
Ministerul Apararii nu este de acord cu amnistierea faptelor comise de militari in timpul Revolutiei din decembrie 1989
 

Comentarii: 6, forum INCHIS

Ene Viorel
2008-09-08 21:33:56
tradatorii
 
 Dan Voinea si Teodor Maries au misiunea sa ingroape dosarul revolutiei 1989.
Dosarul trebuia de mult sa ,,plece ''de la Parchetul Mililitar la Parchetul CIVIL, conform Deciziei nr.610/20.06.2007, la fel cu dosarul Mineriadei iunie 1990.
Diversiunea contiunua se pare ca Maries a lansat proiectul si tot el se arata revoltat !!!
Mortii de la Revolutie asteapta sa li se faca dreptate iar ,,revolutionarii aflati in VIATA ''vor: 10.000mp.teren ,spatii comerciale pensii-16-17 milioane, terenuri de casa, locuri in parlament etc.
Multi nu au fost nici pe la ,,rivolutie'', stateau ascunsi pe sub paturi...etc.
 
 
dorumare
2008-09-08 21:54:24
da de ce nu?
 
 
Nici la altii militarii nu sunt judecati, ba chiar se afirma ca nu ar fi facut nimic, asa ca de ce ar fi la noi? Altii mai gasesc 'casete' din cind in cind, noi nici nu prea avem ce, ca de filmat au filmat.... Din moment ce habar n'avem ci doar presupunem, din moment ce dosarele adevarate nici nu prea exista, din moment ce din arhive se scoate doar dupa interese, ce pretentii avem?
 
 
 
 
silviana
2008-09-08 22:04:57
 nici sa nu mai apara astfel de proiecte fsnpsdiste,
 
 
adevarul trebuie sa fie cunoscut in legatura cu tot ce s'a petrecut in decembrie '89,fiindca oamenii nu si'au dat viata ca sa faca loc,comunistilor din rindurile 3,4,5,etc.,sa umple ei vidul de putere si subit sa dea lectii de democratie la toti,acum mai cu tupeu ca oricind ca nu'i impiedica nimeni in ultima napirlire psd,din pnl au avut timp sa corupa destui,cu prm s'a inteles in parlament mereu,la fel cu pc care conserva securea comunista prin turnatori si dosare disparute,pdl are alte reocupari decit sa'si defineasca o doctrina clara de partid si abereaza cu idei curioase ca,nu conteaza cu cine se aliaza dupa alegeri ca indivizii oricum sind alesi nominal,de parca n'ar conta partidul din care face parte alesul nominal,fiind in stare sa mai faca prostii mai mari ca el,asa cum a facut'o cu vadim,a mai facut'o cu becali,iar daca nu'si recunoaste erorile de gindire si sa tina cont de ele pe viitor,chiar ca lasa cale libera fsnpsd ca nimeni sa nu'l impiedice,nici pnl,nici pdl.
 
 
 
 
BOZGAN GHEORGHE
2008-09-08 22:33:10
 DOMNILOR REVOLUTIONARI,ARMATA ISI BATE JOC DE DVS.
 
 
Infractiunile pedepsibile cu detentie pe viata sau inchisoare mai mare de 15 ani (cele de omor, in special) SE PRESCRIU in 15 de ani,deci pentru crimele din decembrie 1989 s-a implinit termenul de prescriptie prin 2005. Aproximativ 99 % din criminalii care au tras se afla in situatia asta.
In ziarul Tineretul Liber (fost Scinteia tineretului) din martie 1990,generalul Stanculescu este pozat tinind in mina citeva gloante cu cap vidia.Generalul spune " am strins munitie si armament strain,am facut si un film in acest sens,uitati-va am aici in palma cite gloante cu cap vidia ce nu sunt in dotarea armatei romane" Stiti ce la ce concluzie au ajuns 3 Comisii parlamentare de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989,dar si ...Parchetul Militar ? NU S-AU DESCOPERIT DOVEZI PRIVIND EXISTENTA ARMAMENTULUI SI MUNITIEI DE PROVENIENTA STRAINA.....
 
 
 
 
Eufrosin
2008-09-09 00:12:01
 Un scenariu
 
 
Sa se incerce oare crearea unui fals scandal in care ministrul apararii sa apara ca "the good guy", iar Armata ca "the bad ones" , mai ales ca faptele sunt proscrise dupa 15 ani, dupa cum scria Dl. B. Gheorghe ?
Ar putea fi vorba de lichidarea ultimilor adevarati patrioti din Armata Romana actiune voalata ca de-obicei, in haina justitiei oentru consum public ?
 
 
 
 
v.somesan
2008-09-09 08:44:17
 sa raspunda penal
 
 
trebuia ca aceste dosare sa fie de mult in arhiva instantei, autorii faptelor penale sa fie judecati dar fiind interese pcr+fsn+psd(iliescu, proc.voinea-culmea, care cerceteaza, capi ai armatei si secu, fosti si actuali parlamentari cu implicatii politice si economice, magistrati), dosarele se matrasesc, sa treaca anii pana intervine SFANTA prescriptie a raspunderii penale.
 
 
 
 
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4637 : Septembrie 10, 2008, 23:27:59 »

Vinzari terenuri
Constanta Data introducerii: 10 septembrie 2008
Pret: 15.000 &euro Vizite : 6
http://www.neobizz.ro/product/view/i/1418905/c/2/vinzari-terenuri
 
 
Vind teren suprafata de 500mp, deschidere la 3 strazi, zona TURN TV EFORIE SUD, lotizare facuta de primarie pentru revolutionari, la 120m de lacul sarat TECHIRGHIOL, vedere superba la lac si mare...pret 15000 euro/mp
 
 
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4638 : Septembrie 11, 2008, 17:24:52 »

http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=96598
TEX PLUS: PERSEVERENTA - FAMILIA MAIORULUI AGACHE RESPINGE ORICE INTELEGERE AMIABILA CU GUVERNUL ROMANIEI
Cristian STOICHICI
Intr-un ochi i s-a infipt o moneda, in celalalt emblema de la cascheta. Pe gura i s-a pus un sobolan mort. In final, au incercat sa-i arda cadavrul. In jurul orelor 18.00, in centrul orasului a fost organizat un mars cu lumanari aprinse. Cand treceau pe langa mort, multe persoane l-au scuipat si l-au lovit cu picioarele
Gavril Ardeleanu
Fostul sef al Militiei judetene Covasna

In decembrie 1989, in centrul municipiului Targu-Secuiesc, maiorul de militie Aurel Agache cadea linsat in timpul Revolutiei. Dintre atacatori, vinovati au fost gasiti Paisz Otto, Reiner Anton, Hejja Dezideriu si Konrad Ioan, condamnati de statul roman in anul 1999 la pedepse de mai multi ani de inchisoare pentru uciderea maiorului Agache.
In 2002, cauza ajunge la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului de la Strasbourg - CEDO, in urma unei plangeri a acuzatilor impotriva statului roman. Dupa mai bine de cinci ani si jumatate, la sfarsitul lui septembrie 2007, CEDO a hotarat ca au existat greseli de procedura si dosarul poate fi rejudecat, la cerere. Curtea Europeana nu s-a referit la vinovatia sau nevinovatia inculpatilor. A facut referire doar la procedura aplicata de sistemul judiciar romanesc.

Plangerea petentilor e intemeiata
Recent, CEDO a hotarat ca institutiile statului roman nu s-au achitat de obligatiile care le reveneau pentru ducerea la indeplinire a sentintei penale, precum si a laturii civile si incuviintarea executarii silite. Concluzia CEDO este aceea ca, sub aspect probator, petentii au adus probe si le-au inaintat Curtii Europene, iar plangerea petentilor este intemeiata sub aspectul incalcarii articolului 2 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului (dreptul la viata).
Urmeaza ca punctul de vedere al familiei Agache sa fie adus la cunostinta guvernului Romaniei care trebuie sa-si prezinte contraargumentele.
Dupa aceea, in masura in care nu se ajunge la o intelegere, CEDO pune cauza pe rol si da o sentinta. Familia Agache a respins inca de la inceput orice fel de intelegere avand in vedere lipsa de reactie a autoritatilor din Romania, apreciind ca este imposibila o intelegere amiabila cu Guvernul Romaniei, aceasta nefiind oportuna.

Despagubiri pentru acuzati
CEDO a hotarat ca statul roman este bun de plata si trebuie sa achite reclamantilor - celor patru acuzati de statul roman - daune morale, in termen de trei luni de la data de la care sentinta ramane definitiva. Acestea se ridica la 4.050 de euro pentru Octavian Paisz, 3.000 de euro pentru Anton Reiner, 1.050 de euro pentru Dezideriu Hejja si 2.000 de euro pentru Ioan Konrad, plus 1.500 de euro cheltuieli de judecata. Suma solicitata initial era de 40.000 de euro in total, dar a fost respinsa. Intr-un comunicat UDMR, senatorul Frunda Gy�rgy, aparatorul acuzatilor in dosarul Agache, crede ca dosarul va fi judecat mai bine dupa atata vreme si, mai ales, spera sa se stabileasca clar daca dintr-un grup de 300-400 de oameni, doar patru sau cinci au lovit si au omorat. Desi spune ca inculpatii sunt criminalii tatalui sau, si Aurel Dionisie Agache, fiul celui omorat, aproba sentinta CEDO, care ar fi dat astfel o lectie statului roman.

Linsaje revolutionare
In decembrie 1989 au fost linsate 10 cadre ale MI si au fost distruse 35 de posturi de militie din judetul Harghita si trei in Covasna. Au fost omorate sapte persoane, sase fiind cadre active si de rezerva din fosta Militie si Securitate - patru romani si trei maghiari. Doi maghiari au fost omorati pentru ca au incercat sa ia apararea colegilor lor romani. Maiorul de militie Aurel Agache a fost linsat in 22 decembrie 1989, in plina strada, in centrul orasului Targu Secuiesc. La scurt timp dupa ce s-a anuntat fuga dictatorului Nicolae Ceausescu, locuitorii orasului incep sa se agite. Multimea furioasa se aduna in centru. Devasteaza Primaria, da foc portretelor si cartilor lui Nicolae Ceausescu. Este luat cu asalt sediul Militiei. Conform unui ordin din Bucuresti, militienii se afla in sediu, cu armele predate. Revolutionarii il prind pe maiorul Agache, seful sectiei economice. Il lovesc cu rangile. Militianul incearca sa scape. Se refugiaza pe o strada laturalnica, dar e ajuns din urma de multimea furioasa. Cu fata desfigurata si cu sangele siroind, se refugiaza intr-o farmacie. Multimea incepe sa loveasca cu pumnii si picioarele in geamuri. Ameninta ca sparge totul. Agache e scos din cladire. La cativa pasi in fata farmaciei, gloata se aduna. Loveste fiecare cu ce apuca, pana cand militianul cade, intr-o balta de sange. Este chemata o salvare. Multimea refuza insa sa-si lase victima. A doua salvare vine dupa cateva minute. Maiorul inca mai traieste, dar este inconstient. E urcat in masina. Demonstrantii furiosi apuca targa si o trantesc pe jos, unde loviturile incep din nou.

Ancheta de ochii lumii
Desi moartea maiorului Agache a fost anchetata inca din 1990, cazul a revenit in centrul atentiei abia la sfarsitul lui 1991, dupa aparitia controversatului "Raport Covasna-Harghita". Procesul a inceput sapte ani mai tarziu. Dosarul penal 129/P/1990, instrumentat de procurorul criminalist Fabian Carol, a zacut doi ani prin sertare. O serie de parlamentari au ajuns la concluzia ca multe din evenimentele sangeroase din decembrie 1989 nu pot fi incadrate ca fapte revolutionare, ci ca fapte penale. Dosarul Agache a fost redeschis. O echipa de la IGP Bucuresti a arestat, pentru 30 de zile, trei suspecti: Filip Orban Daniela, Hejja Dezideriu si Paizs Octavian. In 14 iunie 1992, dupa eliberarea celor trei, prim-procurorul judetului Covasna, Lupinger Attila, anunta ca ancheta nu este in masura sa stabileasca numele vinovatilor. Cercetarile erau terminate. Cazul a fost clasat.

Proces tergiversat
Cercetarile in cazul Agache au fost reluate in 1997 de procurorul Kiss Alexandru, de la Parchetul din Covasna. Emil Constantinescu, noul presedinte, promisese o grabnica rezolvare a dosarelor Revolutiei. In baza rechizitoriului finalizat in data de 15 decembrie 1997, au fost inculpate cinci persoane: Filip Orban Daniela, Hejja Dezideriu, Paizs Octavian, Reiner Anton si Konrad Ioan.
Procesul, inceput la Sfantu Gheorghe, a fost stramutat, in 17 iunie 1998, la Tribunalul Municipiului Bucuresti, printr-o decizie a Curtii Supreme de Justitie. Cererea a fost depusa de familia maiorului Agache, care a considerat ca la Sfantu Gheorghe procesul se desfasura intr-o "atmosfera de teroare si promiscuitate juridica". Sentinta se pronunta de abia in 15 februarie 1999. Filip Orban Daniela a fost condamnata la sapte ani de inchisoare, H�jja Dezideriu si Pajzs Octavian la cate patru ani, iar Reiner Anton la trei ani. Konrad Ioan a fost achitat. Recursul solicitat de Parchet, dar si de inculpati, a fost judecat la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis, in noiembrie 1999, mentinerea pedepselor pentru cei patru inculpati. Konrad Ioan, care fusese achitat de Tribunalul Municipiului Bucuresti, a primit si el o condamnare de trei ani.

Avocati-politicieni
De la bun inceput, procesul Agache a starnit patimi politice. Avocatii Adrian Casunean Vlad, presedintele PDSR Covasna, si Nicolae Iorga, presedintele PRM Brasov, s-au oferit sa sustina gratuit familia Agache, care era parte civila in proces. In procesele de la Bucuresti, familia Agache a fost reprezentata de avocatul Paul Varzaru, al carui onorariu a fost platit de PUNR. De cealalta parte, inculpatii au fost aparati, gratuit, de avocatul Gy�rgy Frunda, senator UDMR. Relatarile care au aparut in presa pe timpul procesului au fost influentate de declaratiile avocatilor-politicieni. In ziarele de limba maghiara au aparut relatari ample despre atrocitatile pe care le-ar fi comis maiorul Agache in perioada in care a lucrat la Militie. Se punea sub semnul intrebarii calitatea actului de justitie. Trecusera noua ani de la evenimente si, din toata multimea adunata in centrul orasului, au fost identificate si condamnate doar cinci persoane. Ziarele de limba romana pledau pentru inchiderea cat mai urgenta a criminalilor.
In numarul de maine al cotidianului TRANSILVANIA EXPRES veti putea afla ultimele noutati legate de demersurile la CEDO ale familiei Agache.

Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4639 : Septembrie 11, 2008, 19:02:28 »

Am cititi si eu articolul. M-ar interesa mai mult cum comentezi sau cum comenteaza revolutionarii textul. Fiti atenti si la fetele alora.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4640 : Septembrie 11, 2008, 22:33:33 »

Da. Fete de criminali. Vad ca nu prea se inghesuie revolutionarii sa comenteze. Nu-i cu terenuri, spatii comerciale si indemnizatii. Ce sant ei? Armata tarii? Sa mearga aia sa ne paere ca noi avem treaba cu preschimbatu... pemparsilor. Greu cu boii la deal.
Da sa sti ca nici nu trebe sa ne temem prea tare. Sant de acord ca guvernantii sant absolut nesimtiti atunci cand ar tebui sa se ocupe de securitatea noastra dar sa nu uitam ca Dumnezeu e sus si vede. Ia fi atent ce specimene ne ameninta pe noi pe la Lugoj: http://www.youtube.com/watch?v=MSZ71tpQj84&NR=1. Cand vor fi toti ca astia doi va disparea si amenintarea ungureasca din Europa Centrala. Hai noroc!
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4641 : Septembrie 11, 2008, 22:54:20 »

 Oameni buni, putem sta aici pe site, spre fericirea tuturor netrebnicilor, pana la adanci batraneti. Puneti mana si va organiati pe grupuri, sub umbrela unui ONG , si face-ti ceva pentru Romania....Suntem penibili cu trecutul nostru exclusiv revolutionar....Le oferim o stare de spirit, le mai oferim si informati , dar nu spre folosul Romaniei...
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4642 : Septembrie 11, 2008, 23:02:12 »

Si ce vrei? Sa lucram conspirativ? Mai bine iesim in strada cu totii si le cerem sefilor din guvern si presedintiei din armata si servicii secrete socoteala. Pai ce fac pe banii romanilor? Tara mare ungurilor? Intre noi o sa ne organizam nu te teme. Da nu cu presedintii de acum. Astia fac in pantaloni si in fata unei unguroaice.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4643 : Septembrie 11, 2008, 23:06:01 »

De unde stii kestia asta cu presedintele si unguroaica mai Nani Nani, ca e tinuta destul de bine la secret?
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4644 : Septembrie 11, 2008, 23:39:50 »

Hopa! Pai nu stiu. E o simpla coincidenta te rog sa ma crezi. Da acu ma facui curios. Ce presedinte si ce unguroaica. Base? Maior? Ilici? De Constantinescu stiu ca sarea parleazu cu studentele. Ca o fi fost si vreo unguroaica nu-i bai. Zi ce secret am desconspirat sa stiu cat de repede plec de la internet.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4645 : Septembrie 11, 2008, 23:44:05 »

UPSsss...Iar m-a luat gura pe dinainte. Si doar m-am jurat ca nu ma mai iau de shefu ca mi-au zis unii ca mi-o iau rau de tot. Da asa-s eu gaina... Grin
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4646 : Septembrie 12, 2008, 00:11:08 »

Deci din cinci criminali patru sint unguri si unul german dupa nume dar sigur au fost uneltele altora.
Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4647 : Septembrie 12, 2008, 08:15:57 »

http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=96699
TEX PLUS: TENACITATE - FAMILIA MAIORULUI AGACHE RESPINGE ORICE FEL DE COMPROMIS
Cristian STOICHICI
Dupa ce ieri a prezentat in detaliu cazul maiorului de militie Agache, ucis cu cruzime, in decembrie 1989, in centrul municipiului Targu Secuiesc, TRANSILVANIA EXPRES va prezinta astazi noutatile legate de demersurile la CEDO ale familiei Agache.

Imediat dupa tragicul eveniment, familia fostului maior Agache s-a mutat la Codlea. Nu mai putea rezista presiunilor de la Targu Secuiesc. 10 ani dupa tragedie, doi dintre fiii ofiterului au dorit sa aprinda o lumanare in centrul orasului si sa puna o floare chiar pe locul unde a fost ucis tatal lor. Conducerea Politiei judetului Covasna le-a cerut sa renunte. Nimeni nu i-a putut convinge. Pe drumul spre Targu Secuiesc, au fost supravegheati in permanenta de Politie. Oameni de ordine erau postati peste tot in oras, pentru a preveni orice incident. Gestul a agitat si mai mult spiritele. O parte din locuitorii orasului au vazut in venirea lor si in desfasurarea de forte politienesti o sfidare. La scurt timp dupa plecarea fratilor Agache, floarea si lumanarea au fost calcate in picioare.

"Ancheta nu a fost independenta"
Pe 4 aprilie 2008, Guvernul Romaniei si-a prezentat opinia, prin care a solicitat respingerea plangerii familiei Agache considerand incompatibila "ratione temporis". In subsidiar, in masura in care Curtea Europeana considera plangerea familiei admisibila "ratione temporis", Guvernul roaga Curtea Europeana sa accepte ca ancheta condusa de catre autoritati satisface conditiile de eficacitate si de impartialitate stabilite in jurisprudenta Curtii si ca toate capetele de plangere ale familiei Agache sunt neintemeiate si lipsite de suport probator. Pe 12 august 2008, membrii familiei Agache, prin avocatul Mariana Stefan, au raspuns la observatiile guvernului si la intrebarile CEDO. Astfel, a fost inaintat catre CEDO punctul de vedere al petentilor fata de observatiile guvernului sub aspectul admisibilitatii cererii - "ratione temporis" si al caracterului intemeiat al plangerii, in fapt si in drept. De asemenea, au fost inaintate la CEDO si expunerea faptelor, finalizarea urmaririi penale, executarea sentintei penale in ceea ce priveste uciderea maiorului de militie Agache Aurel la data de 22 decembrie 1989, precum si executarea sentintei penale in ceea ce priveste latura civila pentru cele trei persoane, Filip Orban Daniela Kamilla, Konrad Ioan si Paizs Octavian, care au fugit in Ungaria. Avocatul Mariana Stefan subliniaza ca ancheta privind circumstantele decesului maiorului de militie nu a fost condusa intr-o maniera independenta si impartiala.

Proces intarziat
Astfel, procesul a fost intarziat si din cauza ca procurorul de caz nu s-a abtinut, desi era persoana interesata in cauza. Au fost prezentate probe prin care s-a demonstrat ca procurorul Fabian Karoly s-a aflat in sfera de influenta a unor politicieni UDMR, a tergiversat cu buna stiinta finalizarea dosarului si s-a autorecuzat de facto, observand faptul ca celalalt procuror Kiss Alexandru si-a luat in serios atributiile de procuror si finalizeaza urmarirea penala. Este subliniata si influenta nefasta a procurorului Ionel Popeneciu de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov care in perioada 1996-1997 si-a exercitat atributiile intr-un mod primitiv si lipsit de profesionalism.
De asemenea, este subliniat si faptul ca institutiile statului roman nu s-au achitat de obligatiile care le reveneau pentru ducerea la indeplinire a sentintei penale, a laturii civile si a incuviintarii executarii silite.

S-a incalcat dreptul la viata
In final CEDO conchide ca, sub aspect probator, petentii au adus probe si le-au inaintat Curtii Europene si apreciaza ca plangerea petentilor este intemeiata sub aspectul incalcarii articolului 2 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului (dreptul la viata).
Urmeaza ca punctul de vedere al familiei Agache sa fie adus la cunostinta Guvernului Romaniei care trebuie sa-si prezinte contraargumentele. Dupa aceea, in masura in care nu se ajunge la o intelegere, CEDO pune cauza pe rol si da o sentinta. Familia Agache a respins inca de la inceput orice fel de compromis, avand in vedere lipsa de reactie a autoritatilor din Romania, apreciind ca este imposibila o intelegere amiabila cu Guvernul Romaniei, aceasta nefiind oportuna.

Memorat
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4648 : Septembrie 12, 2008, 14:23:26 »

http://www.ziare.com/Badalan_face_armata_din_PD_L_Braila-410336.html
Badalan face armata din PD-L Braila Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 08:35
Trimis de Partidul Democrat-Liberal la Braila, sa cucereasca primaria, generalul (r) Eugen Badalan a indragit organizatia.

Si, chiar daca n-a reusit sa-i convinga pe braileni ca mesajul sau este cel mai aducator de bunastare, fostul sef al Armatei Romane a reusit sa coboare militaria din pod, ca naravul, odata instalat, e pe vecie.

Nu in oras, ci in organizatie, care e disperata. Iar acum, cum gestioneaza campania electorala, generalul este cea mai detestata persoana din filiala. Asta deoarece nimeni nu are dreptul sa glasuiasca, sa vina cu idei (decat daca are abilitatea de-a-l convinge pe Badalan ca sunt ale lui), sa critice, fie si in soapta sau in vis deciziile osteanului.

Si in atata amar de angoase, cativa oameni de binele mintal al membrilor de partid din Braina se pregatesc sa-i trimita lui Traian Basescu o anomina colectiva, si sa-l roage sa li-l ia pe Badalan de pe cap. Ca altfel, revolutia-i tare aproape, si numai colea-i cazul Constanta.
"Mars din fata mea ca te impusc!"
Sile this Millennium
(...)Mai mult, Eugen Badalan intentiona sa-i impuste pe revolutionarii care au decupat stema comunista de pe drapel. "Domnul Badalan a venit afara cu inca un domn de la Oradea, incadrat si in dreapta, si in stanga de doi domni ofiteri de la Oradea, si a zis: �Daca nu dai steagurile jos, te impusc si pe tine - si a pus mana pe tocul pistolului -, si pe ceilalti din jur�", spune Nicolae Diaconescu despre momentul in care fostul maior l-a amenintat cu *** pe liderul Revolutiei din Arad, Valentin Voicila. In procesul de la Timisoara, fostul maior Diaconescu a declarat totul. Procesul a fost transmis in direct la radio si televiziune. Col. (r) Nicolae Diaconescu a povestit ce s-a intamplat in noaptea de 21/22 decembrie: "Dupa ce am iesit din biroul lui Ilie Matei, maiorul Badalan mi-a spus: �Sa vii cu mine inca o data si sa-ti arat ce ai de facut! Cine dracu' te-a trimis aici? De unde dracu' ai aparut tu aici, ca sa imi dai peste cap totul!? Te duci si mi-i tai si-i imprastii!�. �Tovarase maior, va intreb inca o data, eu acuma ce fac?� �Te duci si bagi baioneta in ei! Nu mai am ce discuta cu tine, mars de aici!�". Maiorul Diaconescu nu a executat ordinele lui Badalan, desi risca sa fie arestat si lichidat. "In concluzie, pot sa va spun ca am fost indemnat sa execut un genocid! Cei care m-au indemnat au fost Ilie Matei si maiorul Badalan", a concluzionat actualul col. (r) Nicolae Diaconescu. Valentin Voicila a fost liderul revolutionarilor aradeni. Este unul dintre putinii lideri ai revolutiei din decembrie 1989 care nu a fost interesat de avantaje materiale. El isi aminteste de maiorul Eugen Badalan: "Ulterior am aflat ca maiorul Eugen Badalan a fost transferat de la Iasi la Oradea, ca sef de Stat Major de Divizie, iar omologul sau de la Oradea a fost trimis la Iasi. Dupa transferarea la Oradea, acest maior a avut ca misiune sa efectueze drumuri intre Oradea-Arad si Timisoara, numarandu-se printre ofiterii care au condus planul de represiune a revolutiei in municipiul Arad. Apropiindu-ma de maiorul Badalan, i-am spus: �Domnule, va rog foarte mult, intrucat noi ne respectam angajamentul, nu suntem violenti, nu am atacat si nu vom ataca nici un soldat, sa va respectati si dumneavoastra angajamentul pe care l-ati luat in cursul dupa-amiezii zilei de 21 decembrie, sa va respectati pozitiile initiale, sa nu intram in conflict!�. Raspunsul lui a venit imediat, spunandu-mi: �Mars din fata mea ca te impusc, pentru ca eu am depus juramant pe steagul cu stema!�". Un articol de Liliana Brad
Sile this Millennium
 OM de bază al SISTEMULUI CEAUSIST in care a crezut cu disprarea unui NUP după '89
Revolutionarii acuza: peste 1.300 de NUP-uri pentru evenimentele din '89!citema pe ZIARE.COM ;i mai citeam că Asociatia "21 decembrie 1989", are ceva să-i reproseze acestui domn general de oaste care inainte de a se striga pe 22" ARMATA E CU NOI ,"el pe 21-22 era intrebat de revolutionari"CINE A TRAS IN NOI? " si mai citeam in acel articol că:"Procurorii Parchetului General au dat peste 1.300 de rezolutii de neincepere a urmaririi penale in dosare privind victimele Revolutiei din decembrie 1989" si mai citeam că domnul Teodor Maries presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989",e negru de supărare pentru că "dosarele au fost deschise in urma plangerilor formulate de victimele de la Revolutie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar, spune Maries, procurorii le-au inchis, pe motiv ca nu au gasit vinovati.(...)Presedintele Asociatiei a mai sustinut ca asteapta sa mai intre in posesia a cel putin 4.000 de alte rezolutii de neincepere a urmaririi penale. "
Eu unul numai inteleg nimic politica de cadre a partidului democrat liberal ?!!!Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Dezvaluiri despre Revolutia Romana din 1989
« Răspunde #4649 : Septembrie 12, 2008, 16:44:03 »

Nu stiu cum ai facut da la linkul de mai sus se gaseste alt text. Unul mult mai scurt.
Memorat
Pagini: 1 ... 308 309 [310] 311 312 ... 647
Schimbă forumul: