Main Content:

Pagini: 1 ... 73 74 [75] 76

Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor

Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1110 : Decembrie 16, 2019, 03:38:16 »

""În urmă cu exact 30 de ani, timișorenii au ieșit pentru prima dată în stradă. S-au adunat în Piața Maria, solidari cu Laszlo Tokes,
după ce s-a aflat că pastorul urma să fie evacuat din Biserica Reformată, acolo unde și locuia. A doua zi au fost oprite tramvaiele, iar
acum STPT amintește de acel moment. Vor fi și proiecții 3D pe clădirea Bisericii Reformate. "

Pan' la anu' poate 'se descopera' ca au iesit in strada sectanti fiind, sau...in sprijinul LGBT..
http://www.tion.ro/se-opresc-tramvaiele-in-piata-maria-la-30-de-ani-de-la-revolutia-din-89-proiectii-3d-pe-cladirea-bisericii-reformate/2371407?fbclid=IwAR06gJI9z0MFF4iKe-8AEEH6YdbuTnMM3tYsd4X-87732jJbS2lyak19Gi8
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1111 : Decembrie 31, 2019, 15:17:22 »


www.activenews.ro/stiri-politic/Cum-indrazniti-158139
Joi, 3 octombrie 2019


Cum îndrăzniți?

DE MIHAI ȘOMĂNESCU



FOTO: ActiveNews/Raluca Oanță

„Filozof român, apărător al libertății și al drepturilor omului”, așa scrie pe posterul gigant pe care tronează chipul lui Mihail Șora care face reclamă retailler-ului emag.

Există și un clip video, în care Șora ne anunță că „aveam 30 de ani când viața s-a oprit, când ne-au condamnat pe toți, la frică”. Nu domnule Șora, pe dvs nu v-a condamnat nimeni la frică. Pentru dvs, la 30 de ani, viața abia a început. Dvs nu ați fost condamnat la frică, dvs ați fost în rând și alături de cei care au condamnat PE ALȚII la frică.

Este ceva de nedescris. Un om care a venit în țară (că de-aia ni-l arată Papaya în trenul care INTRĂ în România) doar pentru că tancurile sovietice „ne eliberaseră” și voia și el să fie părtaș la „eliberare” vorbește despre cei care au ajuns în temniță exact când el ajungea la brațul temnicerilor. (Dacă nu-i așa, înseamnă că românii fugiți din calea urgiei, inclusiv Regele Mihai, erau niște nebuni).

Pentru cine nu știe, Mihail Șora, „apărătorul drepturilor omului și al libertății” era în Guvernul României, acel executiv care îl trimitea în temniță pe Petre Țuțea, „respectându-i drepturile omului”.




www.activenews.ro/stiri-politic/Urmasii-romanilor-intemnitati-de-comunisti-se-declara-revoltati-de-clipul-emag-cu-Mihai-Sora.-Mircea-Morar-Ce-parere-poti-sa-ai-de-cineva-care-prin-astfel-de-clipuri-si-imagini-isi-bate-joc-de-cei-care-au-suferit-in-timpul-comunismului-158148?fbclid=IwAR1pP8626pa1w5eXx3Cned_68hCT-mk7b2CLRfha-52j6zCpdisErxW56Sc
Vineri, 4 octombrie 2019

Urmașii românilor întemnițați de comuniști se declară revoltați de clipul emag cu Mihai Șora. Mircea Morar:Ce părere poți sa ai de cineva care prin astfel de clipuri și imagini își bate joc de cei care au suferit în timpul comunismului?

DE MIHAI ȘOMĂNESCU



Clipul publicitar al companiei emag, în care fostul redactor-șef al Editura de Stat pentru Literatură și Artă din Republica Populară Română, Mihai Șora, vorbește despre cum a suferit pe vremea comunismului, a stârnit reacția urmașilor celor care chiar au suferit pe vremea regimului de tristă amintire.
Mircea Morar, din Cluj Napoca, este nepotul unor oameni pentru care regimul comunist a însemnat, la propriu, sfârșitul vieții. Dânsul a avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu despre acest videoclip:
Reporter: Ne puteți spune domnule Morar, cine din familia dvs a pătimit pe vremea comunismului?
Mircea Morar: Pai pot începe cu străbunicul primar liberal mort după 6 luni de la arestare, în 1956. Bunicii care au avut de suferit pe baza „originilor nesănătoase". Datorită cărora urmau sa fie deportați în Bărăgan

În perioada in care bunicul dvs murea în detenție, dl Mihail Sora  era redactor șef al Editurii pentru Literatură și Artă, instituție care preluase activele Fundației Regale pentru Literatură și Artă. Ce impresie v-a lăsat videoclipul făcut de emag și papaya?
Acest clip m-a revoltat și m-a răscolit foarte tare . M-a făcut să îmi aduc aminte toate lucrurile pe care ni-le povestea bunica despre suferințele lor . Cum și-au dus singuri „de bunăvoie" animalele la CAP, cum le-au fost confiscate pământurile, cum a dormit cu bunicul în bordei sub pământ în lunca Muresului aproximativ un an  deoarece începuseră deportările în Bărăgan și cum trebuiau sa meargă apoi zilnic în fiecare seară la securitatea din comună unde un ofițer îi întreba ce au lucrat în ziua respectivă (bănuiesc ca să confrunte cu informațiile primite de la informatori).

Ce părere aveți despre dl Șora?
Ce impresie poate avea orice om ai căror înaintași au avut de suferit în acea perioada când Sora de bunăvoie și din convingere se înscria în partidul comunist francez și apoi își cerea transferul la comuniștii români cerând chiar și recunoașterea vechimii de comunist?  Una de repulsie față de ipocrizia sa în a poza azi în mare luptător anti-comunist . Ce părere poți sa ai de cineva care prin astfel de clipuri și imagini își bate joc de cei care au suferit în timpul comunismului ?

Vă mulțumesc.

O necesara precizare facuta ieri de jurnalistul Victor Roncea.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1112 : Ianuarie 10, 2020, 18:35:57 »

Aniversarea a fost manipulată împotriva noastră, cu ajutorul celor cu deviza: ”La plăcinte înainte!



Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1113 : Ianuarie 12, 2020, 06:29:45 »
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1114 : Ianuarie 29, 2020, 08:17:13 »



La link-ul de mai jos, gasiti o emisiune de televziune la care am participat la sfarsitul anului trecut, vineri, 20 decembrie 2020.
Revolutia la Brasov - www.youtube.com/watch?v=lCk1qCID_Ao
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1115 : Ianuarie 30, 2020, 18:58:39 »

Maine se va incheia luna de de la aniversarea a trei decenii de la Revolutia din Decembrie 1989 si nu am gasit nici macar o analiza serioasa a evenimentului aniversar. Este vorba de dezinteres, de nepricepere, de rea vointa? Oricare dintre variantele enumereate ne incrimineaza si va genera consecinte grave. Daca imi puteti semnala o analiza pertinenta va rog sa o faceti.

Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1116 : Februarie 12, 2020, 10:37:39 »

Prezentarea unui revolutionar - facuta in urma cu o saptamana - caruia i-am urat La multi ani!
Vizionati si inregistrare video la www.facebook.com/ioan.savu.14/videos/3893631000709750.


Ioan Savu
www.facebook.com/ioan.savu.14/posts/3893631694043014?redirect=false
Marti, 4 februarie 2020, la 00:20 ·

70 DE ANI, UN NOU PRAG TRECUT CU BINE, MULȚAM DOAMNE!

În vârtejul vieții, prins cu grijile diurne, împletite cu aspirațiile firești ale oricărui om, te uiți de regulă înainte și subsumezi cam totul ideii de mâine, de poimâine, de mai înainte, de viitor...

70 zeci de ani, cum au trecut Doamne, că parc-a fost ieri? Parcă acum o țineam cu grijă de mânuță pe sora mea, uitându-mă numai cum se jucau ceilalți copii, lângă noi, sub privirile atente ale câtorva dintre mămicile din vecini, eu având o treabă mai importantă de făcut, oricât de mult îmi plăcea să mă joc – eu o aveam în gijă pe sora mea mai mică cu doi ani, Lili – nu putem să înșel încrederea mamei, căreia i-am promis că voi avea grijă de ea și mă simțeam important și de încredere, doar aveam deja peste patru ani! ...

Am avut șansa de a avea niște părinți minunați: un tată – Lăiță, un om dur, dar drept și cinstit, cu un curaj și o demnitate, extraordinare – și o mamă – Aurelia, o femeie cumpănită, dar cu o mare voință și determinare, care-și găsea totuși timp, în viața plină de treabă de la sat, să deschidă o carte, să ne transmită și nouă plăcerea cititului, a explorării necunoscutului, a cuprinderii necuprinsului, cu mintea și cu sufletul ... Doamne, fă-le parte bună în Rai!

Copilăria, anii de școală, apoi familia, copiii, nepoții ... Ce minunăție!

Am fost Binecuvântat cu multe bucurii, dar și cu multe încercări, unele de un profund dramatism. N-am disperat niciodată, chiar dacă, uneori, pe moment, părea că nu am nicio soluție. Credința în Dreptatea Cerurilor, în bunăvoința și ajutorul Lor, mi-a dat puterea să surmontez orice încercări, chiar dacă pe moment, am constatat că transcend înțelegerii momentane, nu m-am revoltat, am știut că toate sunt după o logică și un rost ce sunt cu siguranță pentru binele meu și evoluția mea spirituală, ulterioară. De fiecare dată, după depășirea feluritelor încercări, orizontul de înțelegere îmi era mai larg, la fel cum creșteau și profunzimile simțirii.

Bucuria și Binecuvântarea de a o avea alături de mine, cu iubirea ei, cu bunătatea ei, cu înțelepciunea ei, cu solicitudinea și devotamentul ei, pe minunata mea soție, Olga, mi-a dat echilibru dar și tăria de a merge mai departe, împreună, cu bine, peste toate încercările vieții. Doamne, mulțam!

Mulțumesc Domnului că mi-a scos în cale și am cunoscut atâția oameni minunați, pe atât de multe paliere, din atât de multe locuri! Sunt toți în sufletul meu, mă rog pentru toți. Neamuri de sânge, sau neamuri de suflet, prieteni, mă bucur că am putut să ne întâlnim, întru Domnul. Unii dintre ei, îmi sunt ca frații și am bucuria că țină și ei la mine, ca la fratele lor, chiar dacă, uneori, n-am dovedit suficientă înțelepciune, în relațiile cu ei. Datorită ajutorului lor multiplu, dar și prin discuțiile cu ei, am reușit să depășesc sumedenie de dificultăți și să-mi măresc puterea înțelegerii. Răsplătește-i Doamne, pe toți!

Îmi doresc, și de ani buni mă străduiesc, să trăiesc în așa fel încât, oricând, în orice moment, să fiu pregătit și să pot spune, cu mâna pe suflet: ”Acum Doamne? Bine Doamne, acum. Mulțam pentru tot și toate, că al Tău sunt, Doamne!”

Am avut bucuria să mă nasc în acest popor minunat, Poporul Român și în această țară Binecuvântată de Dumnezeu, România, pentru care, din iubire necondiționată, atunci când a fost nevoie, fără ezitare, mi-am pus viața chezaș. Mulțam Doamne!

Împăcat cu mine și cu acest dar minunat care este Viața, străduindu-mă să-mi înțeleg menirea, mulțumesc tuturor celor pe care i-am întâlnit în viață, pentru șansa de a-i cunoaște. Le cer iertare dacă, în orce fel, i-am lezat cumva, deoarece, cu certitudine, nu am dorit asta.

Au trecut în zbor, toți acești ani, o viață, sau numai o bună parte din viață, după cum o fi voia Domnului, cine poate să știe!? ..
.
MULȚAM, DOAMNE!
Ioan Savu
Timișoara, la 04.02.2020
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1117 : Martie 16, 2020, 15:44:57 »

Despre ce imagine a Revoluției mai poate fi vorba cînd singuri ne facem rău? Iresponsabilitate crasă și rușine!
Morților revoluției nu li s-a făcut dreptate, dar revoluționarii timișoarei au inserat jocuri de calculator pe grupurile lor de Facebook!



Ce spun oamenii cînd văd așa ceva? ”Pics Word Apasă pentru a juca”! Și cît îi duce pe unii mintea oare?
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1118 : Martie 27, 2020, 14:33:02 »

Revolutioanrii par decisi sa-si puna poalele-n cap!
Cel putin unii dintre ei, dar respectivii nu sunt putini. Dupa balacareala generalizata de pe grupurile lor de pe Facebook, vad ca se creaza grupuri destinate special balacarelii publice dintre ei. Ultimul intrat in jocul de imagine publica (devenit sinucigas astfel) a revolutionarilor si Revolutiei din 1989 este nici mai mult, nici mai putin decat "RUSINEA REVOLUTIEI"! Pentru curiosi, ca si pentru amatori, adresa Rusinii Revolutiei este www.facebook.com/groups/662308247905109/members. Pentru a nu-si asuma nimeni ceea ce va urma, se mentioneaza ca "Nu există administratori sau moderatori în acest grup". Cu alte cuvinte, e liber atat la dezvaluiri, cat si la calomnii, insulte si toate magariile pe care le-am intalnit deja pe majoritatea grupurilor anterioare. In concluzie, oamenii Securitatii Statului si asasinii din Decembrie 1989 se pare ca sunt prezenti intr-un numar suficient de mare printre revolutionari in social media - folosind si serviciile remunerate ale informatorilor, dar si pe cele involuntare ale naivilor - ca sa desfigureze total imaginea publica a celor care au infaptuit actul istoric din 1989 si chiar a evenimentului in sine, ajutand efortul institutional al justitiei de rescriere intr-un sens convenabil lor a istoriei Revolutiei Romane.
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1119 : Mai 22, 2020, 18:55:14 »

Eram indecis daca sa continui acest subiect - fara indoiala important -, sau sa-l ocolesc, luand ca indemn vorbele apostolului - Matei 6:34, "Ajunge zilei rautatea ei". Se pare insa ca ar fi periculos sa-i lasam in voia lor pe cei care manipuleaza imaginea Revolutiei, fiind datori sa facem fiecare putinul pe care-l putem pentru indreptarea, sau macar franarea fenomenului ce ia amploare din ce in ce mai mare. Altfel, din prostie unii, sau la ordin altii, ne vor compromite definitiv - si pe noi si ultimul eveniment istoric capital al tarii. Si un exemplu: iata ce au ajuns sa posteze unii pe Facebook in grupurile revolutionarilor! Postarea a fost facuta ieri dimineata.

Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1120 : Iunie 05, 2020, 09:50:50 »

Din nefericire, pe Facebook sunt tratate cu neatentie si stupiditate chiar si anunturile mortuare. Este o neglijenta care nu poate fi trecuta cu vederea dat fiind subiectul tratat si momentul. De exemplu, ar trebui sa se stie ca nu se cade sa fie anuntat decesul cuiva pe fundaluri viu colorate. Insa cand se trantesc si niste inimioare si inscrisul e cu litere albe, suntem obligati sa suspectam chiar reaua intentie.



Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1121 : Iunie 05, 2020, 10:32:10 »

Grupul detractorilor de pe Facebook nu are limite in raul pe care il face si-l propaga pentru a molipsi cat mai mlulti participanti la discutii. Pentru a-l expune oprobiului public pe actualul secretar de stat de la Secretariatul de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989, nu s-a dat in laturi sa se foloseasca de decesele revolutionarilor pentru scopul sau murdar, sa manipuleze astfel opinia publica fara ezitare si cu evidenta nerusinare.

Comunicat al SSRMLIRCIRP 1945-1989:



www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=1376
Marti, 2 iunie 2020


Comunicat
După o îndelungată suferință, a plecat dintre noi unul dintre liderii luptătorilor clujeni pentru victoria Revoluției Române, domnul UȚIU SEVER, Luptător cu Rol Determinant, membru activ al Asociației de Caritate “Revoluția Română Decembrie 1989” CLUJ. Transmitem condoleanțe familiei și apropiaților săi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Si modul in care "a rezonat" unul dintre detractori la aflarea tristei vesti:
« Ultima modificare: Iunie 05, 2020, 10:36:57 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1122 : Iunie 14, 2020, 18:44:32 »



Noi din 89 cand o sa avem o imagine ca asta? Una la fel de faina si reprezentativa cu care sa ramanem in istorie?
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1123 : Iulie 01, 2020, 13:11:23 »


          Trăind în cercul vostru strimt
          Norocul vă petrece,
          Ci eu în lumea mea mă simt
          Nemuritor si rece.




     Aseară, am sunat un camarad local, remarcat nu ditirminant, iar discuția s-a înacins,
că doar tot așa o ținem de la Revoluție încoace.

    Și zice el…, zic și eu…, mai agresiv, mai domol…, apoi băgă omul o vorbă:
        ” Vamile, cum pot fi eu la nivelul lui cutărescu, ce sub ceaușescu fu mare turnător – albit acum la dosar – iar mai apoi sălășuind cu cei dinspre Iliescu, iar ca răsplată din Șef de fermă pe tarla, și-a tras omul întreaga tarla la el, că doar cu Năstase se alăturase p-aici prin Bărăgan… și-a tot urcat omul la suta de hectare. Cum să pun eu bani la fel ca el, când mie nu-mi ajung banii nici de mâncare, nu mai spun pentru medicamente, pentru doctori. Cum Dumnezeu se face că lui i-a mers, iară pe majoritatea ne-a sărit prosperitatea. Acești gudurici de pe lângă mahării de partid nu au griji, nimic nu-i clintește și-și continuă nemerniciile pe tarla/tarlale.”
        Din respect pentru nevinovatul nevoiaș, am redus din intensitate limbaju-mi agresiv și, i-am spus de pe unde a plecat necazul său. De atunci de când a început să tacă și să se retragă.
       Apoi i-am mai zis că 85 la sută dintre noi în ultimii zece ani nu au cetit cinci cărți, iar dacă au frunzărit cinci, habar nu au cine-s autorii.
       Atunci interlocutorul meu o grăit: ”ce spui tu străine . . . de cinci romane, întreabă-i pe toți dacă știu câte strofe are Luceafărul, și dacă pot recita ultima strofă, care și acum este actuală. Și, cu tot respectul pentru camarad, mi-a recitat în telefon ultima strofă. El a recitat, la vârsta de 66 de ani, rândul trei … ”Și eu în lumea mea mă simt”, iar eu l-am corectat: ”Pre când in lumea mea mă simt”. Atunci omul s-a dus în biblioteca din sufragerie, a scos Eminescu – poezii și-a căutat Luceafărul, de unde a recitat ultima strofă. A se vedea Textul de început. Nici eu nici el nu am avut dreptate, era: ”Ci eu în lumea mea mă simt”.

Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #1124 : August 27, 2020, 16:09:25 »

Daca se face vorbire de "gudirici" ia de vedeti cum folosesc imaginea Revolutiei si a eroilor ei niste nesimtiti. Puteti sa ma criticati sa ziceti ce vreti de mine ca eu tot la parerea mea raman ca trebe sa ai multa nesimtire ca sa te dai bine asa pe langa proasta statului. Cei care au facut asta ar fi bine sa ia cate un sut in dos din partea noastra pe oriune apar.

Memorat
Pagini: 1 ... 73 74 [75] 76
Schimbă forumul: