Main Content:

Pagini: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 76

Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor

Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #660 : August 06, 2014, 20:34:54 »


Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #661 : August 11, 2014, 20:57:09 »

12Pitca, sa-si vada de "barna" lui, nu are ce discuta, daca mai face afirmatii aiurea, il voi da in judecata!!! Despre MAGARI, numai de bine!!!

      ......................
        @ "marko",
        Omule, poate ca nu ai fost atent,asa ca voi repeta:
    - In materialele anterioare am afirmat, clar, ca tu - FARA A AVEA DREPTUL LEGAL - ai semnat documente care dovedeau calitati oficiale pentru unele persoane care nu au avut si nu au indeplinit niciodata acele calitati. Documentele respective au fost depuse - ca si probe - la dosarele prin care persoanele respective au solicitat titlul de revolutionar remarcat. Un astfel de document fals il reprezinta legitimatia de "IMPUTERNICIT SPECIAL" ce se regaseste la dosarul lui ILIESCU MIRCEA. 
      Prin urmare, afirm ca tu ai falsificat documente.
      Anexez "legitimatia" lui Iliescu Mircea si iti adresez o intrebare suficient de clara:

      - In ce calitate - tu, MARONIAK BANEA COSTEL - ai semnat documentul respectiv si pe cite astfel de "documente"  se afla semnatura ta?
   
       


                               Buba. Buba mare!  Ei, acu` sa vezi distractie!
     
       ............................
         @ "marko"
         Omule, nu uita - imi esti dator cu un raspuns la intrebarea de mai sus, pe care ti-o reamintesc:
         - In ce calitate - tu, MARONIAK BANEA COSTEL - ai semnat documentul respectiv si pe cite astfel de "documente"  se afla semnatura ta?
         Iti reamintesc intrebarea pentru ca ti-ai manifestat intentia de a ma da in judecata... pentru ca am demonstrat cum ca tu esti unul dintre fabricantii de revolutionari prahoveni, alaturi de Magda Rotaru, Dan Perju, Ulesteanu Florentin, Negrea Vasile, Machitescu Teodor, Balteanu Fag Florin si altii...
       Nu  as vrea sa ratezi  ocazia de a te afirma...
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #662 : August 11, 2014, 21:49:00 »

Specific faptul ca postarea aceasta nu inseamna ca sunt de acord cu atitudinea si ceea ce sustine dl Dogaru, nici contra. Este inca o aparitie publica, o prezenta in media, pe care o aduc (preluata de la dl Haraga) in atentia dv.

https://www.facebook.com/dorel.haraga?fref=nf

LIMITELE SOLIDARITATII

In atentia membrilor S.C.M.D. si a tuturor celor interesati

In conformitate cu Art. 118 al. 1 din Constitutia Romaniei, militarii sunt aparatorii democratiei constitutionale. Asumandu-ne aceasta misiune am fost si suntem impotriva oricaror manifestari tiranice, dictatoriale, manifestari care debuteaza de obicei prin tentativa de limitare a dreptului la libera exprimare si suprimarea libertatii presei. Vom fi solidari, prin urmare, cu orice mijloc media, amenintat din acest punct de vedere, chiar daca ar fi vorba despre postul de televiziune “B1” sau despre „Evenimentul Zilei”, intrucat suntem de parere ca slugilor tiraniei trebuie sa le oferi suficienta funie sa se spanzure singure. Nimeni nu ar fi putut face o propaganda mai eficienta impotriva regimului Basescu decat domnii Cristoiu, Turcescu, Moraru, doamna Pora etc., prin prestatiile domniilor lor de un cinism fara limite, si nimeni nu ar fi putut atrage mai bine atentia asupra mascaradei de proces Voiculescu si a soartei „Antenelor” decat valurile de venin care s-au revarsat stalinist, in numele urii viscerale a trogloditilor, pe micul ecran, la B1 Tv, in ultimele zile.

Pe data de 8 august a.c., amintind pana la identitate vremurile Anei Pauker, un complet de judecata, orb la orice marturie sau document in favoarea acuzatilor, a decis, ca odinioara tovarasa Sidorovici (nevasta „buretelui” imbibat de sangele “democratiei” permanente - Brucan) in procesele „criminalilor de razboi”, executia publica a lotului Voiculescu. Intre altele s-a decis si confiscarea sediului de pe sos. Bucuresti-Ploiesti, unde functioneaza „Antenele”. Este legitima, asadar, reactia de revolta a ziaristilor de la „Antene” care acuza ca se incearca lichidarea posturilor si suntem solidari cu ei, din principiu, nu pentru faptul ca ne-au sprijinit constant revendicarile de la 1 iulie 2010 pana la 1 martie 2012, uitandu-ne apoi si omitandu-ne tot constant, fara sa intelegem de ce, din toate retrospectivele. Ii sprijinim, insa profesionist, noi neputand reactiona fara sa cunoastem datele reale despre inamic. Or, in cazul in speta, decisa de un tribunal „globalist” (comunist), confiscarea se face in numele si in beneficiul statului care devine proprietar, de catre organele statului. Iar proprietatile statului sunt administrate de guvern. Prin urmare, pastrarea contractului de functionare in cladirea respectiva a „Antenelor” nu este la latitudinea lui Traian Basescu ci la discretia premierului. Drept dovada, in aceeasi zi, 8 august 2014, la cateva minute dupa verdict, Victor Ponta a anuntat: „Voi face totul ca jurnalistii Antenei 3 sa-si poata desfasura activitatea”. Ca jurnalistii amenintati nu l-au crezut si au organizat dupa metoda SCMD (concomitent in Capitala si in toata tara) „plimbari” de protest, este explicabil ! Au exemplul nostru! Domnul Ponta ne-a promis, in urma cu doi ani si jumatate, sub semnatura, satisfacerea unor cerinte minime ale noastre si ale aliatilor nostri, pana la data de 9 noiembrie 2012, data inceperii precedentei campanii electorale. Au trecut doi ani si jumatate, ne aflam in fata altei campanii electorale, decisiva pentru Romania si promisiunile se inscriu inca la categoria „speranta”: sistarea discriminarii dintre noi, redarea demnitatii si statutului de rezervist prin atotcuprinzatoarea „Legea pensiilor militare de stat”, reacordarea dreptului nelimitat la munca, prin abrogarea Cap. IV din Legea 329/2009, o lege reparatorie (P 951) pentru piloti, grefieri, diplomati, etc., repunerea in plata pe Legea Recunostintei, redarea macar a dreptului la calatorii gratuite pentru ceferisti, etc. Avand acest trist exemplu, jurnalistii au organizat „plimbarea” la care au participat din solidaritate reprezentanti ai tuturor structurilor societatii civile. De ce s-a organizat la Palatul Cotroceni si nu la Palatul Victoria? Pentru ca jurnalistii nu cred, probabil, in incetarea paguboasei si antinationalei „coabitari” care a anulat principiul „Dreptate pana la capat”, precum si toate sperantele romanilor, prin distrugerea USL.

Intrutotul de acord cu jurnalistii „Antenelor” pana acum, le atragem totusi atentia asupra unor aspecte: 1. „Antenele” nu au fost tinta a vreunei razbunari ci victime colaterale; 2. Basescu nu este un geniu malefic ci o sluga malefica a celor ce au decis in urma cu 25 de ani sa execute Romania; 3. Dan Voiculescu nu a fost condamnat, ca in anii ocupatiei staliniste, pe motiv de „Antene” ci pe motiv de Romania. Dovezile?

Generalul Victor Atanasie Stanculescu, considerat erou in decembrie 1989, pentru ca a participat la mascarada juridica de tip stalinist, soldata cu asasinarea lui Ceausescu, a fost acuzat in mod aberant pentru participare la genocid si subminarea economiei nationale si condamnat in 2008, sub presedentia lui Basescu si guvernarea lui Tariceanu. In fapt a fost condamnat pentru „Banca Bali”, afacerile Londra, Air Antares, etc., tinta fiind capitalul acumulat. Ar fi trebuit sa fie pentru detinatorii de capital romanesc un exemplu, in conditiile in care ridicarea unei clase de mijloc in Romania a fost stopata prin masurile luate de Petre Roman, Isarescu, Stolojan si Basescu. Chiar credeau ca cei ce ne-au adus „Democratia Coca Cola” in interesul lor, ne-au distrus toate capacitatile de productie si ne-au furat ca in codru, vor permite existenta unor investitori romani? Sub presedintia lui Basescu si guvernarea lui Ponta, au fost condamnati apoi, sub acuze puerile, Adrian Nastase, Gigi Becali, Decebal Traian Remes, „baroni” locali si, iata, acum Dan Voiculescu. Tinta? Deposedarea de capitalul acumulat!

Daca un italian, un american, un grec sau un patagonez ar fi cumparat ICA pe pretul unei cutii de chibrituri, ar fi dat tot personalul afara, ar fi vandut la bucata tot inventarul plus pamantul, ar fi demolat cladirile, lasand la fata locului o pajiste pe care sa pasca troscotul caprele, si-ar fi pus palma in fund si ar fi disparut cu un „tun” de o suta de mii de ori mai mare decat investitia, totul ar fi fost O.K. Asa s-a intamplat la Combinatul de la Calarasi, in Zona Libera Giurgiu, la IMGB, etc. Si presa a urlat fericita, dupa politicieni, ca „ne-am privatizat”. Voiculescu a indraznit sa acumuleze capital romanesc si sa-l investeasca in Romania, in interes romanesc, fapt pentru care exportatorii de globalism/comunism au decis sa-l pedepseasca. Si au facut-o dupa ce au bagat spaima si in politicienii si in magistratii romani, vizita lui Joe Biden la Bucuresti de anul acesta, soldandu-se, asa cum anticipasem, cu saltarea a 10 judecatori, 5 procurori si 42 de oameni politici. Chiar nu intelegem ca ordinele vin de afara? Ca dictonul USL-ului in care ne-am pus sperantele, „Dreptate pana la capat” s-a soldat pana acum cu arestarea a zeci de lideri USL in frunte cu doi presedinti de partide USL (Nastase si Voiculescu) si ca zisa „dezbracare” a candidatilor la presedintie, anuntata de sluga penibila Basescu, face parte dintr-un plan? Suntem in masura sa anuntam in premiera, saltarea in perioada imediat urmatoare a inca unui presedinte, a doi vicepremieri, a inca patru ministri si continuarea actiunii politiei politice la nivel de lideri. Cand pe baza asemanarilor cu perioada ocupatiei staliniste, SCMD-ul si societatea civila au anuntat existenta si actiunea politiei politice, autoproclamatii elitisti s-au ofuscat pentru ca acum sa simta ca urmeaza sa-i cada victime. Ca in anii ’50, cand adevaratii tortionari si tradatori au fost judecatorii si procurorii pe post de acuzatori publici in slujba Anei Pauker, sluga de atunci a „Globalismului Rosu”! Azi Globalismul si-a tras nuanta Portocalie dar metodele si obiectivele au ramas aceleasi.

In noiembrie vom constata ca nu mai avem Guvern, partide, Parlament, candidati la presedintie, clasa politica si ca vor veni reprezentantii stapanilor sa ne „salveze” guvernandu-ne pe parti. Adica nu vom mai avea nici tara! Asta daca nu ne trezim acum in ceasul 14, daca nu vom refuza sa fim angrenati in penibilele planuri politice dambovitene, fie ca vizeaza un unic si de tot rasul candidat al „dreptei”, fie un improbabil „tur doi – Ponta - Tariceanu”, daca nu vom respinge angrenarea noastra, sub pretextul solidaritatii, in actiuni care vizeaza jocul politic, nu libertatile si dreptatea sociala. Este motivul pentru care am transmis d-lui Ponta rugamintea sa-si retraga, de dragul Romaniei, candidatura. Pentru ca macar Guvern stabil sa avem in lunile octombrie-decembrie!

Daca nu am fi fost afectati si noi de consecintele inexplicabilei si dezastroasei „coabitari” am fi incercat poate, acum, sa contracaram ordinele venite din afara, sugerand ca solutie ALTERNATIVA NATIONALA, alternativa la intreaga autoproclamata clasa politica, aflata in plin proces de dezagregare la ora actuala. Cata vreme problema se pune nu numai pentru rezervisti ci si pentru intreaga societate civila, la nivel strict existential (locuri de munca, salarii si pensii decente, acces neprohibitiv la actul medical si medicamente, rezistenta in fata cresterii aberante a taxelor si impozitelor, etc.) ne rezervam insa dreptul de a sta in expectativa, de a nu ne implica in extrem de murdarul si periculosul, pentru tara, joc politic actual, urmarind satisfacerea, acum, pana in campania pentru prezidentiale, a obiectivelor noastre legitime. Cu atat mai mult cu cat inca nu a aparut candidatul, si educat si inteligent si matur si diplomat si patriot, care sa se constituie intr-un garant real al democratiei autentice si sa declanseze operatiunea salvatoare de repunere a Romaniei pe fagasul normalitatii! Pana atunci, solidaritatea noastra se va manifesta strict la nivelul dreptatii sociale, al drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Presedintele S.C.M.D.

Col (r) dr. Mircea DOGARU

CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE,
Secretariat
Telefon: 0736600961, 0736600973, 0736600974
Fax: 0314379582

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #663 : August 11, 2014, 22:48:44 »

Dle Pitca, cu scz pt frecusurile anterioare dintre noi, iti urez success. Daca spargi buba de de acolo, va curge puroi cat dintr-un buboi!  Marco acesta al dtale e ca Sgarciobul Iuliei. Amandoi s-au bagat singrui la inaintare. Acum sa-i vad pe unde-si ventileaza procesoaele ajunse la rosu!
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #664 : August 19, 2014, 09:54:43 »

   
23 augustla 19:00 în UTC+03
peste 4 zile
NAG Pop Up Gallery @ Magheru One, etaj 7, Blvd. Gen. Gheorghe Magheru nr. 1, București
<for English, please scroll down>

ANDREEA DOBRIN: „Ţică! A căzut Ceauşescu!”
Curator: Ioana Ciocan. Arhitect: Attila Kim
23 august – 21 septembrie 2014

VERNISAJ: 23 august 2014, ora 19:00. Program expoziție: joi – duminică, 11:00-19:00
LOCAȚIE: NAG Pop Up Gallery @ Magheru One, etaj 7, Blvd. Gen. Gheorghe Magheru nr. 1, București

În parteneriat cu Magheru One și R77, NAG Pop Up Gallery debutează proiectul „După 25 de ani”, curator Ioana Ciocan, prin prezentarea în perioada 23 august – 21 septembrie a expoziției Andreei Dobrin „Ţică! A căzut Ceauşescu!”. Demersul Andreei Dobrin nu este neapărat despre Revoluția Română din 1989, ci despre sfârșitul unei epoci și mai ales despre cei prinși în contextul sfârșitului de comunism. Analiza vizuală a Andreei Dobrin este grafic-afectivă, nu documentară. Andreea Dobrin (n. 1981), absolventă a Universității Naționale de Arte din București, departamentul Grafică, promoția 2014, se află la prima sa expoziție personală. Vernisajul va avea loc în 23 august 2014, ora 19:00, program de vizitare joi-duminică, 11:00-19:00.

În spațiul expoziției va exista un Salon de repaos cu numeroase cărți de ficțiune și non-ficțiune ale căror inspirație sau referințe se regăsesc în perioada comunistă.

Prin proiectul „După 25 de ani”, curator Ioana Ciocan, ne propunem să marcăm în spațiul NAG Pop Up Gallery cei 25 de ani post decembrie 1989. Prin expozițiile și performance-urile tinerilor artiști născuți înainte de ’89 și crescuți după ’89, acest sfert de veac va fi împărțit în subcapitole alese într-un mod care marchează un posibil traseu de înțelegere a schimbării: memoria locurilor pierdute, memoria Revoluției povestite și nu trăite, identitatea comunistă vs. capitalistă, memoria momentelor „perfecte" din comunism și a utopiilor cincinale nerealizate. Proiectul va continua în lunile octombrie-noiembrie cu un performance al Gabrielei Mateescu & Marinei Oprea despre sistemul de învățământ românesc și expoziția „Negru auriu”, de Radu Mocanu.

Proiectul se va desfășura în clădirea Magheru One - un simbol al arhitecturii interbelice românești -, construită în 1936-’37, după proiectul întocmit de arhitectul Rudolf Fraenkel şi Eugen Shimsy, primul – autor şi al imobilului Scala (care adăposteşte şi cinematograful) amplasat vis-à-vis, faţă de axul bulevardului Magheru. A fost cunoscută în perioada interbelică sub denumirea JAWOL, datorită reclamei amplasate pe acoperișul acesteia. Clădirea a fost construită de Dr. Constantin C. Angelescu (fost ministru de stat şi preşedinte al Ateneului vreme de 24 de ani), în continuarea Hotelului Lido, construit tot de Dr. Angelescu, primul hotel din Europa dotat cu o piscină cu valuri. În aprilie 1950 clădirea a fost naționalizată și a trecut în administrarea statului, după care a dispărut sigla JAWOL de pe clădire, aceasta fiind înlocuită cu CEC în anii ’60-’70. La sfârșitul erei comuniste clădirea era în administrația companiei de stat S.C. SIMCO S.A., fiind numit și blocul SIMCO. În anii ’90 moștenitorii Dr. Constantin C. Angelescu au revendicat imobilul și l-au dobândit definitiv și irevocabil în 2003. La 3-4 ani după, cladirea închiriată în întregime a fost cumpărată de S+B Gruppe, proprietarul actual, cu intenția de reabilitare. A urmat un proces amplu de verificare a structurii de rezistență, proiectare și autorizare sub îndrumarea arhitectei Luminița Machedon. Cu toate că imobilul nu este monument istoric, se află într-o zonă protejată, astfel procesul de proiectare și autorizare a durat mult mai mult decât în cazul unor construcții noi. Consolidarea mai amplă a început în anul 2010 și s-a finalizat la sfârșitul anului 2012. Cu ocazia deschiderii, clădirea a primit numele de Magheru One, dat fiind faptul că se situează pe Bd. Magheru Nr. 1-3, la Kilometrul zero a Bucureștiului.


NAG Pop Up Gallery este un proiect al Asociației Ephemair. Parteneri: Magheru One, R77, Crama Liliac, Zăganu, Fundația OBOS, Consulting Business Alliance.
Mai multe detalii în curând noapteagaleriilor.ro, facebook.com/pages/Noaptea-Alba-a-Galeriilor. Contact: noaptealba@gmail.com

Echipă proiect: Ioana Ciocan, Suzana Dan, Attila Kim, Silvia Rogozea.

<English>

ANDREEA DOBRIN: „Ţică! Ceauşescu has fallen!”
Curator: Ioana Ciocan. Architect: Attila Kim
August 23 – September 21, 2014

OPENING: August 23 2014, 19h:00. Exhibition opening hours: THU – SUN, 11h:00-19h:00
LOCATION: NAG Pop Up Gallery @ Magheru One, 7th floor, 1 Gen. Gheorghe Magheru Blvd., Bucharest

In partnership with Magheru One and R77, NAG Pop Up Gallery debuts „25 Years After”, a project curated by Ioana Ciocan, with Andreea Dobrin’s exhibition „Ţică! Ceauşescu has fallen!”, open to the public from August 23 to September 21, 2014. Andreea Dobrin’s approach does not necessarily relate to the 1989 Romanian Revolution, but to the end of an era and mostly to those caught in the context of the communist ending period in Romania. Andreea’s visual analysis is more of a graphic-affective one, rather than documentary. Andreea Dobrin’s (b. 1981) first solo show, a 2014 graduate of the National Arts University Bucharest, Graphics Department, will open on August 23, 19h:00, with exhibition opening hours from Thursday to Sunday, 11h:00-19h:00.

The exhibition visitors can also enjoy a Seating Area, where numerous fiction and non-fiction books related to the communist era will be made available for study.

„25 Years After”, curated by Ioana Ciocan, proposes in the NAG Pop Up Gallery space a marking of the 25 years post December 89. Through exhibitions and performances of young artists born before 1989 and raised after 1989, the 25 years period will be reflected in chapters depicting a possible way for understanding the change: lost places memory; memory of a recounted Revolution, rather than an experienced Revolution; communist vs. capitalist identity; “perfect communist moments” memory and unrealized five year plans utopias. The project will go on in the months of October-November, with Gabriela Mateescu & Marina Oprea’s performance on the Romanian education system, as well as Radu Mocanu’s exhibition „Golden Black”.

The project is hosted by Magheru One – a symbolic building of inter-bellum Romania architecture -, built in 1936-37, architects Rudolf Fraenkel and Eugen Shimsy, the first being the architect of Scala building, located in front of Magheru One. At that times, the building was known JAWOL Building, after the name of the advertising panel on its roof. The building was built by Dr. Constantin C. Angelescu (State Minister and President of the Athenaeum for 24 years), alongside of the Lido Hotel, the first European hotel provided with a water waves pool. In April 1950 the building was nationalized and became state owned, the JAWOL advertising being replaced in the 60s and 70s with CEC signing. By the end of the communist period, the building was administrated by SIMCO, thus being known as the SIMCO building. At the beginning of the 90s, Dr. Constantin C. Angelescu’s heirs have reclaimed it and given back definitively and irrevocably in 2003. Three-four years later, the building was bought by S+B Gruppe, present owner, with the intention of rehabilitating it. A complex process of structural verifications, architectural planning and authorization process followed, under the surveillance of architect Luminița Machedon. Although it isn’t a Historical Monument, the building is located within an architectural protected area, thus making the process longer than the usual construction processes. Its consolidation began in 2010 and ended in 2012. On the occasion of the re-opening, the building was named Magheru One, taking into consideration its address 1-3 Magheru Bd., at Bucharest 0 Kilometer marking point.

NAG Pop Up Gallery is a cultural project of Ephemair Association. Partners: Magheru One, R77, Crama Liliac, Zăganu, Fundația OBOS, Consulting Business Alliance. More details noapteagaleriilor.ro, facebook.com/pages/Noaptea-Alba-a-Galeriilor. Contact: noaptealba@gmail.com

Project Team: Ioana Ciocan, Suzana Dan, Attila Kim, Silvia Rogozea.
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #665 : August 19, 2014, 10:24:26 »

https://www.facebook.com/dupaunsfertdesecol?fref=ts

Va invit sa vedeti si simbolul folosit in logo, si mesajul postat deocamdata de un "vizitator". Astept comentariile (si in privat, ca de obicei).Fanica Mardare: prea dur prea cu trimitere la nimic . punctual alb ( lipsa falanga ) inseamna ca mai inainte nu am existat ? ca nu am avut coloana ? ca nu eu am construit ? Ba nu , avem viitor , organizat cu ordine , disciplina ,respect si demnitate si mai ales cu intelegerea aproapelui , care are aceleasi drame ca si ale TALE , dar nu vrei sa le vezi . DE CE ?
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #666 : August 19, 2014, 12:06:17 »

Cornel Cesauanu: O VICTORIE CIUNTITA ( FURATA DE ADEVARATII IMPOSTORI-PSEUDODEMOCRATI-URMASI AI NOMENCLATURII CEAUSISTE,INFILTRATI IN TOATE PARTIDELE DIN ROMANIA).PACAT!!!
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #667 : August 23, 2014, 22:23:00 »

Am gasit o imagine interesanta pe Facebook. Ar putea sa ilustreze cei 25 de ani?

Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #668 : August 23, 2014, 23:04:32 »

Am gasit o imagine interesanta pe Facebook. Ar putea sa ilustreze cei 25 de ani?


     
        ...........................
          @ "remus43de"
         - Da!, daca revolutia ar fi fost infaptuita si ar si avut rezultatele dorite.
       - Nu!, pentru ca nici situatia revolutionarilor, nici a societatii romanesti contemporane nu "suporta" o abordare idilica...
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #669 : August 23, 2014, 23:09:00 »

Corect. Pana si harta a ramas ciuntita.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #670 : August 26, 2014, 14:46:16 »

Domnul Haraga, din Bucuresti, a postat pe Facebook un text pe care il copiez pe acest topic. Fratia Bucurestenilor, https://www.facebook.com/groups/fratiabucurestenilordecembrie1989/288875044649055/?notif_t=group_activity.

La aniversarea sau comemorarea a 25 de ani de la „Victoria Revoluţiei”,
Revoluţionarii au ajuns „paria noii societăţii democratice”
Stau ca prostul şi mă mir cum de a fost posibil să se întâmple aşa ceva! Mă cert de unul singur. Mă cert cu alţi colegi. Discutăm şi încercăm să înţelegem ce s-a întâmplat cu noi, cu România, cu foştii Vip ai PCR şi UTC. Uşor, uşor începe să se facă lumină.
Acum 25 de ani, pe fondul „înţelegerilor” încheiate între „marile puteri” şi noi a trebuit să „facem revoluţie”. Şi am făcuto, de oaie.
În câteva zile, cu acordul tacit al Securităţii şi un pic împuşcaţi de MApN, am reuşit, zicem noi, să-l dăm jos pe Ceaşcă şi să „preluăm puterea”.
Da, am preluat puterea dar, numai pentru câteva minute şi asta pentru că „aşa au dorit ei”.
După cum spunea gen. Stănculescu în una din cărţile sale, armata s-a retras în cazărmi în jurul orei 12. Da şi nu. În Bucureşti, imediat după anunţarea „sinuciderii” lui Milea(până în ora 10), unităţile dislocate pentru apărarea cldirii sediului CC al PCR s-au retras în cazărmi. Conform afirmaţiilor gen. Stănculescu, acesta la ora 12 ar fi dat ordin trupelor MApN să se retragă în cazărmi, iar la ora 15, în clădirea MapN „a predat puterea” domnului Iliescu, ca reprezentant al Revoluţiei Române.
Iată deci cum aflăm chiar din gura celui ce a „asistat la judecarea familiei Ceauşescu” despre faptul că „vidul de putere a existat în ziua de 22.12.1989, între orele 12 şi 15”. În rest, totul a fost sub control.
Revenind la CC-ul rămas „descoperit”, când am ajuns în faţa clădirii, în afară de mine mai erau pe platou circa 10-15 persoane îmbrăcate în civil. Nu ştiu cine a fost cu ideea dar, la un moment dat ne-am adunat şi cineva a propus: să facem un cordon fiindcă vor veni manifestanţii şi să nu se intre de-a valma în clădire. Să le solicităm să-şi desemneze o delegaţie din maxim 10 persoane cărora să le permitem accesul în clădire. Această delegaţie urma să-i ceară lui Ceauşescu să-şi dea demisia şi în situaţia în care acesta ar fi refuzat, trebuia să procedeze la arestarea lui „în numele poporului”.
Iată cum, după „abandonul” MApN, „sub îndrumare Securităţii Române”, civilii au pătruns în „fortăreaţa Dictatorului” şi l-au pus pe fugă. Mai târziu, familia Prezidenţială” a fost capturată tot cu concursul lucrătorilor MI şi „ asigurată” până la EXECUŢIE de MApN.
În atari condiţii satau ca prostul şi mă întreb: după 22 de ce s-a mai tras? De ce au mai murit oameni?
Şi fără să vreu, îmi aduc aminte de declaraţia uni Revoluţionar mort de câţiva ani care îmi poveste că în noaptea de 21-22 dec. 1989, spre dimineaţă, pe întuneric( fiind întrerupt iluminatul stradal), au trecut prin faţa locuinţei sale trei rabe cu farurile stinse, pline cu cadavre. Între rabe erau intercalate Dacii albe cu faza scurtă aprinsă. Nedumerit, l-am întrebat la vremea respectivă pe coleg ,cum de a văzut ce era în rabe dacă era întuneric şi ele mergeau cu luminile stinse? La care el mi-a arătat de la fereastră o denivelare a carosabilului chiar în dreptul ferestrelor sale şi mi-a spus că din cauza acestei denivelări, farurile daciilor au iluminat pentru o perioadă scurtă spatele benelor rabelor, ocazie cu care a văzut că acestea erau pline cu cadavre. Trecând peste scena macabră, vă întreb cam câte cadavre puteauintra în benele a trei rabe? Numai 59? Să fim serioşi. Colegul, om în vârstă, a apreciat că în cele trei rabe ar fi trebuit să fie în jur de 200 de cadavre, dacă nu chiar mai multe.
Revin acum la trista noapte de 21-22 decembrie 1989 la Universitate , unde am fost în două rânduri: o dat între orele 13-15 şi a doua oară, începând cu orele 17 şi până la spargerea „baricadei de căptre tank la ora 12,30. S-a tras în Piaţă „ca la nuntă”. MapN-ul zice că a tras în aer, noi am tras aer în pietp şi .... cert este că dimineaţa zile de 22 decembrie 1989 la orele 06,30 când am trecut către servici, la ieşirea din staţia de metrou în Pasaj am constatat că Pasajul „băltea de apă” limpede. Ieşind la Universitate, am fost întâmpinat de un cordon dublu de cadre MI. Un rând cu faţa către public cu automatele la piept, al doilea, echipaţi cu găletuşe şi pensule, acopereau cu vopsea verdi şi/sau gri înscrisurile făcute pe zidurile Universităţii de către manifestanţii din timpul nopţii. Atât trotuarul cât şi caldarâmul, erau înnecate în apă curată de parcă abea trecuse un potop.
Mă opresc aici pentru a sublinia un lucru:
După cum spuneam s-a tras la Universitate „ca la nuntă”, Colegul mi-a vorbit despre cele trei rabe cu cadavre. Ulterior au fost raportate ca fiind ucese la Universitate în noaptea de 21-22 decembrie 1989, aproximativ 50 persoane. RESTUL MORŢILOR, UNDE SUNT? Atât eu cât şi încă alţi mulţi colegi de Revoluţie credem că mare parte din „asasinaţii” din noapte de 21-22 de la Universitate, au fost puşi cu premeditare „în sarcina Revoluţiei” în zilele următoare. Mai mulţi colegi care s-au deplasat la morgă cu cadavre, mi-au mărturisit că, la momentul ajungerii lor la morgă, „aceasta era deja plină cu cadavre”.
Mă întreb din nou ca prostul la ce Revoluţie am participat? Pentru ce mi-am risct viaţa, familia, sănătatea, cariera?
Dovada că nu am învins ci că Revoluţia Română „ a fost înfrântă în faşă” este în faţa noastră, a tuturor.
De 25 de ani România este condusă TOT DE COMUNIŞTI. EI au distru , vândut şi furat Economia Naţională. EI ne-au transformat pe noi REVOLUŢIONARII în paria societăţii. EI ne-au învrăjbit, frate contra frate, părinte contra părinte, etc. EI SUNT CEI CEAU VÂNDUT ROMÂNIA EN GROS ŞI LA BUCATĂ.
La 25 de ani de la „Revoluţie”, majoritatea avem peste 55 de ani, vârstă la care nu ne mai angajază nimeni. Suntem bolnavi, cu datorii la bănci, în imposibilitate de a ne întreţine. Mulţi dintre noi, datorită abuzurilor şi discriminării la care ne supun Noile Guverne Democratice, am ajuns muritori de foame sau mai rău, SINUCIGAŞI.
PÂNĂ CÂND?
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #672 : Septembrie 18, 2014, 07:36:00 »

12Pitca, sa-si vada de "barna" lui, nu are ce discuta, daca mai face afirmatii aiurea, il voi da in judecata!!! Despre MAGARI, numai de bine!!!

      ......................
        @ "marko",
        Omule, poate ca nu ai fost atent,asa ca voi repeta:
    - In materialele anterioare am afirmat, clar, ca tu - FARA A AVEA DREPTUL LEGAL - ai semnat documente care dovedeau calitati oficiale pentru unele persoane care nu au avut si nu au indeplinit niciodata acele calitati. Documentele respective au fost depuse - ca si probe - la dosarele prin care persoanele respective au solicitat titlul de revolutionar remarcat. Un astfel de document fals il reprezinta legitimatia de "IMPUTERNICIT SPECIAL" ce se regaseste la dosarul lui ILIESCU MIRCEA. 
      Prin urmare, afirm ca tu ai falsificat documente.
      Anexez "legitimatia" lui Iliescu Mircea si iti adresez o intrebare suficient de clara:

      - In ce calitate - tu, MARONIAK BANEA COSTEL - ai semnat documentul respectiv si pe cite astfel de "documente"  se afla semnatura ta?
   
       


                               Buba. Buba mare!  Ei, acu` sa vezi distractie!
     
       ............................
         @ "marko"
         Omule, nu uita - imi esti dator cu un raspuns la intrebarea de mai sus, pe care ti-o reamintesc:
         - In ce calitate - tu, MARONIAK BANEA COSTEL - ai semnat documentul respectiv si pe cite astfel de "documente"  se afla semnatura ta?
         Iti reamintesc intrebarea pentru ca ti-ai manifestat intentia de a ma da in judecata... pentru ca am demonstrat cum ca tu esti unul dintre fabricantii de revolutionari prahoveni, alaturi de Magda Rotaru, Dan Perju, Ulesteanu Florentin, Negrea Vasile, Machitescu Teodor, Balteanu Fag Florin si altii...
       Nu  as vrea sa ratezi  ocazia de a te afirma...


ADRIAN PITCA,UN CIRCAR COMUNIST..
DIN CE SPUN COLEGII DV DIN M8, PRIN CASA ALBA ATI AJUNS FACULTATIV IN 22 APOI DUPA 25 DEC 1989  RETRIBUIT..
MAI VORBEAU UNII DIN M8 CA PRIN LUNA IANUARIE 1990 V-ATI CERTAT LA IMPARTIT GECILE DE PIELE SUSTRASE DINTR-UN
TRANSPORT DE AJUTOARE UMANITARE VENIT DIN OCCIDENT.
PARCA ATI AVUT DISCUTIILE ASTEA SI PRIN 15 IAN,PUBLIC LA O SEDINTA A SINDICATULUI...ERATI SUPARAT CA UNII AU LUAT
MAI MULT DECIT DUMNEAVOASTRA..
INCEARCA SA LASI CIOCUL MAI MIC DOMNULE "DEPUTAT DIN PARLAMENTUL RUSINII"
DUMNEATA AI FOST INTOTDEAUNA IMPOTRIVA LEGII 42..1990

SI APROPO: " DE CE NU ESTI IN ASOCIATIA UNDE SUNT REUNITI CEI DIN M8? "
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #673 : Septembrie 18, 2014, 07:37:50 »

Dle Pitca, cu scz pt frecusurile anterioare dintre noi, iti urez success. "Daca spargi buba de de acolo,:"  POATE SUGE PUROIL" va curge puroi cat dintr-un buboi!  Marco acesta al dtale e ca Sgarciobul Iuliei. Amandoi s-au bagat singrui la inaintare. Acum sa-i vad pe unde-si ventileaza procesoaele ajunse la rosu!
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #674 : Septembrie 24, 2014, 14:57:18 »

SA INCEPEM "CURATENIA" REVOLUTIONARILOR PRIN APLICAREA LEGI:

În textul actual al Legii 341/2004 art 8 se spune:  “De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele, civili sau militari, care sînt dovedite a fi fost implicate în activităţile fostei securităţi ca poliţie politică, precum şi persoanele care au organizat, au acţionat, au instigat şi au luptat sub orice formă împotriva Revoluţiei”.

INCEPE-TI CU gen OANA,CATALIN VOICU,NITU... DACA AVE TI SINGE IN INSTALATIE.
Memorat
Pagini: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 76
Schimbă forumul: