Main Content:

Pagini: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 76

Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor

 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 678
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #735 : Noiembrie 02, 2014, 20:47:40 »

De la pagina 2362 a topicului Anunţuri, reiau o discuţie pe care vreau să o continuăm aici, pentru că este de actualitate şi de interes permanent. Vă spuneam ce cred eu despre situaţia creată (mă refer la shimbările de personal din cadrul secretariatului de stat şi concursul pentru ocuparea locurilor disponibile) şi cred că e şi mai gravă decît semnala cineva, dar am să menţionez mai întîi un aspect pe care vă prefaceţi că nu îl mai ştiţi, anume că dumneavoastră aţi cerut de mai mulţi ani, inclusiv pe prezentul forum, să fie primenită componenţa personalului angajat al S.S.P.R., sau chiar să fie schimbată complet. Acum însă văd ca nu vă mai convine dacă se întâmplă în realitate, dacă s-a ţine cont de cerere şi se rezolvă în sensul dorinţelor dumneavoastră.
Ca să afirmăm că selecţia cîştigătorilor se face înainte de concurs, ar fi bine să ştim cîţi şi cu ce studii au fost respinşii din faza preliminară. Dacă are cineva această evidenţă, e bine să o afişeze ca să putem discuta pe baza unor informaţii concrete. Personal cred mai puţin în această ipoteză. Dimpotrivă, cred că e posibil să fie angajaţi oameni bine pregătiţi, dar pe care conducerea instituţiei să-i folosească fără discernămînt, exact ca şi pînă acum. Cred că doamna candidată la această practică de amatori se referea (domna Dascălu). Cred că ar fi bine să urmărim evoluţia problemei şi să o discutăm foarte deschis, adică exact invers decît obişnuieşte să o facă instituţia de stat.
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #736 : Noiembrie 07, 2014, 17:42:33 »

Reiau discutia de la pagian 47, despre a 25 aniversare a anului revolutionar 1989 si imaginea Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Din 12 octombrie pana acum, s-a asternut o liniste pe aceasta tema de parca am mai avea un an pana la marea aniversare. Nemtii sarbatoresc deja "Granita de lumina" pe care au stiut s-o marcheze frumos, sugestiv pe vechiul traseu al Zidului Berlinului. Peste doua zile toata tara si tot continental, dar si puteri de pe alte continente, vor fi cu ochii pe Berlin - http://vimeo.com/110554287. Intrebarea este ce facem noi?Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #737 : Noiembrie 07, 2014, 17:58:02 »

BNR, asociatiile, au un poriect comun, national comemorativ-aniversar? Sau sunt la nivelul anilor trecuti - se descurca fiecare cum poate, mai mult pe plan local? Dar Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor Impotriva Regimului Comunist Instaurat in Romania in Perioada 1945-1989, Comisia parlamentara a revolutionarilor din Decembrie 1989, Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989, Ministerul Apararii Nationale, cel al Justitiei? Dar Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, Presedintia? Nici Asociatia fostilor detinuti politici din Romania, Nici Avocatul Poporului? Nimeni?

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #739 : Noiembrie 12, 2014, 16:31:02 »

Oamenii din asociaţia aceea, zisă a lui Mărieş, când vor să fie penibili, reuşesc!


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #740 : Noiembrie 12, 2014, 16:47:27 »
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #741 : Noiembrie 12, 2014, 22:42:14 »


Duminica, 9 noiembrie ac, o delegatie a Comitetului Roman pentru Cinstirea Eroilor, formata din trei persoane, condusa de Presedintele CRCE, domnul Daniel Iancu, va participa la manifestatiile de la Berlin prilejuite de aniversarea unui sfert de secol de la daramarea Zidului Berlinului, evenimentul care a marcat prabusirea Cortinei de Fier si a creat conditiile reintregirii continentului european.
CRCE isi desfasoara activitatea sub inaltul patronaj al bravilor veterani de razboi, prin Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi, al carei presedinte este General de Armata (r), invalid de razboi, Dragnea Badea-Marin. Cu prilejul acestei participari, CRCE va transmite la Berlin mesajul Gen Dragnea Badea-Marin catre diaspora romana.Revin la acest subiect si va anunt ca sunt in masura sa va ofer mai multe informatii despre aceasta participare romaneasca la importanta aniversare europeana. Pentru aceasta, am ales topical "Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor" - vedeti pagina 50, www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=1108.735.

Am mutat acest subiect de la "Anunturi" - www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.35715 - aici, pentru ca imaginile pe care le voi posta cred ca au mai multa legatura, sau sunt mai utile la acest topic.
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #742 : Noiembrie 12, 2014, 23:44:27 »

Am insotit delegatia romaneasca la Berlin. Plecarea a avut loc sambata, 8 noiembrie, de pe Aeroportul International Henri Coanda, via Aeroportul International Nikola Tesla din Belgrad, am ajuns seara la Berlin si am revenit luni, 10 noiembrie, pe acelasi traseu, dar strabatut in sens invers. Dupa o prima noapte petrecuta pe strazile Berlinului, in jurul epicentrului aniversarii, celebra Poarta Brandenburg, am revenit dimineata pe traseul fostului "Zid al Berlinului", de-a lungul caruia erau orgaizate tot felul de puncte de interes turistic, de evenimente politice si culturale.Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #743 : Noiembrie 13, 2014, 00:22:48 »

Pe traseu, ne-am intalnit si cu alti romani. Domnul Petre Racanel s-a adaugat grupului, iar la un Checkpoint Charlie, amenajat ca pe vremuri, dar cu soldati pregatiti sa faca fotografii cu turistii sub steagul SUA (contra cost), ne-a recunoscut realizatoarea de la TVR, Mona Ghiurco, care a ramas in continuare cu noi.
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #744 : Noiembrie 13, 2014, 00:39:10 »

O pancarta cu mesajele grupului a fost purtata prin mai multe locuri, monumente berlineze celebre si sedii reprezentative pentru aniversarea la care am participat, cum ar fi ambasadele Aliatilor din cel de al Doilea Razboi Mondial.Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #745 : Noiembrie 13, 2014, 00:58:01 »

Apoi, dupa-amiaza, delegatia Comitetului Roman pentru Cinstirea Eroilor, impreuna cu intregul grup, s-a deplast pe Dorotheenstrasse, 62-66, la sediul Ambasadei Romaniei in Republica Federala Germania, unde a fost primita de ambasadorul Romaniei la Berlin, domnul Lazar Comanescu.Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #746 : Noiembrie 13, 2014, 01:11:45 »

S-a discutat despre a 25-a aniversare a daramarii Zidului Berlinului, despre prabusirea Cortinei de Fier si Revolutia Romana din Decembrie 1989. Discutiile de la sediul Ambasadei au atins si problematica alegerilor prezidentiale din Romania si asigurarea bunei desfasurari a votului pentru cetatenii romani din Germania.Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #748 : Noiembrie 13, 2014, 23:21:37 »

Va multumesc doamna Dascalu. Ma bucur ca acordati atentia cuvenita acestui eveniment de dimensiuni simbolice care exced cu mult granitele Germaniei.
Memorat
Răspuns: Imaginea Revolutiei din 1989 si a revolutionarilor
« Răspunde #749 : Noiembrie 13, 2014, 23:37:44 »Va multumesc pentru preluarea informatiilor despre aceasta prezenta roamneasca la marea sarbatoare europeana oferita de nemti tuturor celor care au dorit sa se bucure impreuna cu ei de programele, activitatile si, in general, de atmosfera extraordinara din centrul Berlinului in zilele aniversarii - caci n-a fost vorba doar de programul zilei si noptii de 9 noiembrie, ci de intreaga saptamana premergatoare. Duminica, 9 noiembrie, a fost doar apogeul manifestarilor derulate si fructificarea lor in cheie politica. La fel ca in urma cu cinci ani, la a doauzecea aniversare, Germania a stiut sa aleaga un proiect de mari dimensiuni, prin care sa reuneasca fericit o multitudine de proiecte mai mici, initiate chiar de alte state, prin care sa dea unitate unei mari diversitati de idei, abordari si actiuni. Daca in 2009 ideea generica, unificatoare a fost cea a pieselor de Domino - va invit sa revedeti spectacolul "daramarii" pieselor amplasate pe traseul vechiului "zid al rusinii", http://supravietuitor.wordpress.com/2009/11/10/daramarea-pieselor-de-domino-la-zidul-berlinului-video -, anul acesta, la a 25 aniversare, odata cu indepartarea in tip de evenimentul istoric aniversat (un sfert de veac) s-a optat pentru una mai putin materiala, mai spirituala, intitulata Granita Luminii, un sir de baloane albe, iluminate, aliniate pe traseul fostului zid si care, in seara zilei de 9 noiembrie, au fost lasate libere, sa se inalte, rand pe rand, spre inalturile cerului - urmariti o relatare RT a momentului la www.youtube.com/watch?v=W9TyUF4l8rk. In constiinta publica, cel putin in centrul si vestul UE, s-a trecut de la incordarea daramarii, la frumusetea inaltarii, de la distrugerea initiala, la constructia ulterioara. Si nu pot sa nu ma intreb daca noi, romanii, cu economia facuta praf, cu diverse clanuri infractionale care se succed la putere, cu CRIMELE REVOLUTIEI NEJUDECATE, putem sa ne bucuram plenar macar de bucuria altor europeni, daca despre a noastra nu poate fi vorba?
Memorat
Pagini: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 76
Schimbă forumul: