Main Content:

Pagini: [1] 2 3

MARIA PETRASCU

MARIA PETRASCU
« : Iulie 06, 2008, 22:33:01 »

Maria Petrascu
Ziarista si realizatoare de emisiuni tv. Dupa propriile-i marturii scrise: a aderat la Partidul Comunist Roman de tanara. S-a inscris in P.C.R. la crearea ei, a dorit sa faca in mod expres ziaristica, loc cunoscut ca unul de intensa indoctrinare comunista. A preferat sa piarda un an numai pentru a deveni membra a Partidului Comunist si a urma respectiva facultate. A absolvit in cadrul Academiei “Stefan Gheorghiu”, epicentru formarii cadrelor comuniste. A fost repartizata la cerere in Brasov, la ziarul propagandei de partid “Drum Nou”, unde a desfasurat o activitate in conformitate cu cerintele P.C.R., fara abateri doctrinare, revolte, fara sa fie data afara de la ziar din motive de eventuale deviatii de la linia partidului, fara sa fi scris nici macar in particular ceva impotriva comunizarii tarii (nu a avut “literatura de sertar”). Dealtfel, in comunitatea ziaristilor din Brasov, mai vechi si mai noi, este bine cunoscuta lipsa ei de talent gazetaresc. A fost sustinuta, indrumata si corectata aproape in permanenta de sotul ei, Marius Petrascu,un ziarist talentat, de o cu totul alta capacitate intelectuala. In epoca, era cunoscuta ca un zbir comunist, care nu ezita sa-si faca plinul prin alimentare in cadrul unor asa-zise anchete de presa, de fapt niste actiuni de tip “muncitoresc” ca la carte !!! (comunista, desigur).
Exista suspiciunea ca i-a fost “plasata” ca sotie lui Marius Petrascu chiar de catre superiorii din partid, o actiune obisnuita pentru  P.C.R. si Securitate in cazul in care doreau sa supravegheze pe cineva in permanenta si foarte indeaproape. Faptul este credibil mai ales prin viata de familie complet dezorganizata pe care a avut-o cuplul dupa dobandirea libertatii in decembrie 1989. Desele “plecari” de acasa ale sotului dupa caderea comunismului, traiul cu o alta femeie, uneori perioade indelungate, de ani, da consistent suspiciunilor mentionate, indicand o incercare de elibereare a ziaristului de sub permanenta supraveghere la care era condamnat prin mariajul contractat in tinerete.
O multime de “activitati civice” o indica pe Maria Petrascu ca pe un agent sub acoperire, unealta docila (din convingere sau fortuita) a vechilor structuri comuniste. A cautat permanent sa se apropierie de oponentii autentici ai regimului, fostii detinuti politic, muncitorii care au facut revolta din 15 noiembrie 1987 sau revolutia din 1989, apropiere care a avut un rol multiplu, informativ, dezinformativ si, la nevoie, provocator. Dau un singur exemplu: a facut parte din grupul celor care au incercat sa cloneze demonstratia anticomunista din Piata Universitatii din Bucuresti. Cei care au incercat initial sa adere la acea manifestatie, au renuntat foarte repede cand au vazut erau cei mai infocati agitator: activisti si activiste P.C.R. din marile intreprinderi brasovene de la aceea vreme. Martorii intamplarii exista si pot fi intrebati care au fost motivele plecarii lor: prezenta printre cei mai activi (guralivi) a tovarasei Schiau, activista P.C.R. din “Steagu Rosu”, a tovarasei Petrascu, de la fostul ziar al P.C.R. “Drum Nou” etc.
In aceste conditii, afirmatia omului de nadejde al partidului la Brasov, tartorul Petre Daogaru, cum ca Maria Petrascu i-a fost subalterna, este absolut credibila si ridica serioase semne de intrebare si asupra activitatii ei actuale.
Dealtfel, inregimentarea ei, liber consimtita, de partea unei fractiuni a fostei Securitati, cea care-l sprijina pe actualul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu (el insusi apartinand structurilor odioasei organizatii), nu indica altceva decat continuitatea in “meseria aleasa”. Este un real agent de influenta in mass media si in organizatiile societatii civile cele mai anticomuniste din Brasov. Un exemplu local, aproape tras la indigo dupa cele centrale, din Bucuresti.
Impilarea organizatiilor anticomuniste din Brasov (cum singura a recunoscut), al caror membru a avut grija sa devina pe rand, sabotarea proiectului Muzeului Luptei Anticomuniste, fabricarea de dosare, zise “de presa” fiecarui fost oponent al regimului etc., ne indica un agent cu o activitate bogata, neintrerupta si abila.
Strecurarea ei in randurile revolutionarilor certificati s-a facut incetul cu incetul, acesta fiind si motivul obtinerii certificatului foarte târziu, dar in timp record dupa dobandirea primului act, atunci cand s-a pus problema preschimbarii. De fapt, infiltrarea Mariei Petrascu in randurile revolutionarilor brasoveni s-a facut printr-o metoda care pare “clasica” la Brasov: servicii dezinteresate la inceput, obisnuirea revolutionarilor autentici cu imaginea ei in ambientul organizatiei lor, dupa care, printr-o negociere abila cu responsabili corupti ai asociatiei, promovarea unui dosar contrafacut prin care se poate accede la mult ravnitul certificate de Luptator in Revolutie, spalator de imagine si aducator de stimabilitate si de avantaje materiale. Cam asa cum s-a intamplat si in cazurile secretareleor de la ABD `89, Alina Enache Ioana si Mariana Butnaru.
Prin imaginea pe care si-a creat-o cu abilitate, ca realizatoare de emisiuni de televiziune despre fostii detinuti politic, muncitorii revoltei de la 15 noiembrie 1987 si revolutionarii din decembtrie 1989, Maria Petrascu considera ca si-a asigurat un piedestal cu un fundament suficient de solid, de pe care poate sa priveasca linistita spre un viitor lipsit de griji materiale, comod si ideal dobandit, fiind bazat pe jertfa si riscurile altora.
Nu crede ca mai poate fi contestata. Dimpotriva, este sigura pe ea si isi permite sa faca ordine printre revolutionari si ceilalti oponenti ai regimului comunist, avand impresia ca ii poate mani**** si ca toti au ajuns discretia intereselor, toanelor ei umorilor ei.
De fapt, avem de a face cu un caz obisnuit de transgresare a taberelor, de trecere din randurile habotnicilor comunismului in cea a oponentilor lor, dupa timpuri si interese, fara regrete, fara o necesara spovedanie publica, fara rusine. Esentializand, un caz de imposture.
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #1 : Iulie 07, 2008, 08:17:14 »

Domnule Administrator, dat fiind faptul ca postarea domnului Kronstatdt si  de la acest topic este jignitoarea, neadevarata si lipsita in sustinere de probe si dovezi concrete, si ca ea contine si  referiri murdare la viata mea  de familie, va rog sa procedati in consecinta , asa cum ati procedat si cu celelalate  postarile similare de pe acest Forum. Va multumesc!
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #2 : Iulie 07, 2008, 08:31:03 »

Domnule Administrator, dat fiind faptul ca postarea domnului Kronstatdt si  de la acest topic este jignitoarea, neadevarata si lipsita in sustinere de probe si dovezi concrete, si ca ea contine si  referiri murdare la viata mea  de familie, va rog sa procedati in consecinta , asa cum ati procedat si cu celelalate  postarile similare de pe acest Forum. Va multumesc!
Postrea este preluata de pe :
http://www.listarusinii.blogspot.com/
nu este a mea,si cred ca recenzia este facuta pe baza declaratiilor de pe forum ale lui MARIA P.(studii,loc de munca,apartenta P.C.R.despre viata personala,nu stiu daca cele afirmate sint adevarate);
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #3 : Iulie 07, 2008, 09:58:43 »

Doamna Kronstatdt, aveti minciuna in sange.
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #4 : Iulie 07, 2008, 20:51:21 »

    *
    * Mesaje: 582
    *
   
Domnule Administrator, dat fiind faptul ca postarea domnului Kronstatdt si   la acest topic este jignitoarea, neadevarata si lipsita in sustinere de probe si dovezi concrete, si ca ea contine si  referiri murdare la viata mea  de familie, va rog sa procedati in consecinta , asa cum ati procedat si cu celelalate  postarile similare de pe acest Forum. Va multumesc!
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #5 : Iulie 10, 2008, 08:41:53 »

 


In cadrul link-ului DOCUMENTE , de pe Portal, la sectiunea CARTI, sub copertile volumelor I si II "UN PAS SPRE LIBERTATE" scrise de MARIUS PETRASCU, este postata, incepand de astazi, prin amabilitatea administratorului Portalului, caruia ii multumesc,  BIOGRAFIA  lui MARIUS PETRASCU.Daca aveti timp sa o lecturati veti avea o imagine clara a actelor si faptelor sale si a luptei pe care am dus-o impreuna impotriva ticalosiei, imposturii si nemerniciei.

Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #6 : Iulie 10, 2008, 09:04:32 »

Doamna eu aceste carti le-am citit de cind au aparut,felicitari pt.sotul dvs.,eu am facut vorbire de biografia dvs.nu de a sotului dvs.,el nu a facut Stefan Gheorghiu,dvs.traiti din lupta acestui om,asumati-va ceea ce ati facut dvs.
Ca ziarist de ce nu il ajutati pe IULIAN D. cu un interviu ca sa nu mai fie calcat in picioare de Maior,aveti posibiliatea prin T.V.S.
   
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #7 : Iulie 10, 2008, 10:30:12 »

Doamna Kronstadt, eu ma refeream la BIOGRAFIA CARE A FOST POSTATA ASTAZI DE ADMINISTRATOR, la sectiunea DOCUMENTE – SCRIERI – CARTI  , pe care nu aveati cum sa o ctiti fiindca ea a fost editata si lansata in acest an, in februarie, impreuna cu a treia carte a lui Marius, “INTALNIRI CU IOSEFINA”si nu la continutul volumelor  I si II “UN PAS SPRE LIBERTATE”.
Nu cred ca ati citit  UN PAS SPRE LIBERTATE pentru ca, daca ati fi facut-o, nu ati fi spus atatea neadevaruri despre noi. Va recomnad , daca aveti cele doua volume “ UN PAS SPRE LIBERTATE” , si stiu ca le aveti, ( fiindca i l-am daruit  sotului dvs. in urma cu doi ani) sa cititi CAPITOLUL TIPOGRAFIA unde se spune exact ce am facut noi in Decembrie 89.
 BIOGRAFIA , repet, este postata, DE ASTAZI,  la sectiunea mentionata mai sus,sub cele doua coperti. Cine are timp si diponibilitate sa o citeasca o poate accesa dand clik pe cele doua stelute de sub copertile cartilor lui Marius Peterascu.
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #8 : Iulie 10, 2008, 10:32:41 »

Doamna Kronstadt, eu ma refeream la BIOGRAFIA CARE A FOST POSTATA ASTAZI DE ADMINISTRATOR, la sectiunea DOCUMENTE – SCRIERI – CARTI  , pe care nu aveati cum sa o ctiti fiindca ea a fost editata si lansata in acest an, in februarie, impreuna cu a treia carte a lui Marius, “INTALNIRI CU IOSEFINA”si nu la continutul volumelor  I si II “UN PAS SPRE LIBERTATE”.
Nu cred ca ati citit  UN PAS SPRE LIBERTATE pentru ca, daca ati fi facut-o, nu ati fi spus atatea neadevaruri despre noi. Va recomnad , daca aveti cele doua volume “ UN PAS SPRE LIBERTATE” , si stiu ca le aveti, ( fiindca i l-am daruit  sotului dvs. in urma cu doi ani) sa cititi CAPITOLUL TIPOGRAFIA unde se spune exact ce am facut noi in Decembrie 89.
 BIOGRAFIA , repet, este postata, DE ASTAZI,  la sectiunea mentionata mai sus,sub cele doua coperti. Cine are timp si diponibilitate sa o citeasca o poate accesa dand clik pe cele doua stelute de sub copertile cartilor lui Marius Peterascu.
Memorat
 • aetziu
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 78
 • Vezi Profilul
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #9 : Iulie 11, 2008, 09:29:04 »

  Stimate doamne(?), nu credeti ca ar fi mai potrivit, sa va mutati deversarea umorilor pe alt topic, unde evemtual ati putea avea un rating mai mare. Daca nu a-ti observat va aflati pe topicul rezervat informatiilor referitoare la Asociatia 21 Decembrie 1989, cu care nu cred sa aveti ceva in comun.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #10 : Iulie 11, 2008, 10:35:28 »

Aetziule nu fa pe prostu. Doamna Petrascu este membra a asociatiei voastre ca voi i-ati sustinut dosaru la sesepereu. Si e reprezentanta a asociatiei pe forumu asta. A pus de 50 de ori mai multe comunicate decat tine. Sau voi va recunoasteti oamenii numa cand va convine? Nu-i frumos. Nuuu.
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #11 : Iulie 11, 2008, 10:35:52 »

Domnule Aetzu, cum observati nu as fi postat replica mea  aici daca doamana Kronstadt nu ar fi fi deschis acest link numit Maria Petrascu la care a postat un text plin de neadevaruri si murdarii.  Tcomai din respect pentru Asociatia 21 Decembrie am facut acest lucru. L-am rugat de altfel si  pe domnul administrator , asa cum puteti constata, sa scoata textul postat de doamna Kronstatd, pentru ca acesta este potrivit limbajului  utilizat in textele din Romania  Mare si nu acestui forum. Nu a facut-o inca, din pacate. Regret aceasta situatie pe care nu eu am creat-o si reanoiesc solicitarea catre domnul administrator. O zi buna!
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #12 : Iulie 11, 2008, 20:34:20 »

Doamna nu este membră a asociației, Doru Mărieș i-a dat avizul pt. SSPR.
Memorat
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #13 : Iulie 11, 2008, 21:23:08 »

Se poate intelege ca Maries i-a dat avizul numai pentru ca doamna combate bine, i-a aratat lista impostorilor de la Brasov si pupa dreapta lui Traian? Caci la noi nici cei din asociatie nu prea stiu exact ce a facut doamna. Stiu precis ca a facut schimbarea brusc, dupa caderea lui Ceausescu, cam asa: pana astazi am fost ziarist comunist, angajat al organului de presa al P.C.R. din Brasov, de azi inainte voi fi ziarist democrat, la acelasi ziar, dar cu nume schimbat, din Drum nou in Gazeta de Transilvania ca are rezonante istorice si aratam ce romani buni si patrioti sintem noi. Va fi cam albastra situatia lui Maries daca va fi contestata si dovedita. A mai dat la multi avize moca si pe nv? Sau serviciile au fost platite? De exemplu, in cazul de fata, prin alte servicii, de presa. Ca prea e harnica cu postarea comunicatelor. Nu ca nu am fi interesati, dar cam bate la ochi.
« Ultima modificare: Iulie 11, 2008, 21:26:54 de către razvan »
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: MARIA PETRASCU
« Răspunde #14 : Iulie 11, 2008, 21:53:01 »

Așa e. I-a dat aviz datorită actvității de după, nu cred că știa ceva de aceea dinainte. Dacă doamna îi spunea că Maior o persecută cu atât mai mult.
Memorat
Pagini: [1] 2 3
Schimbă forumul: