Main Content:

Pagini: [1]

proteste

 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
proteste
« : Noiembrie 12, 2013, 02:44:50 »

A 11-a duminica pentru Rosia Montana. Clujul a iesit din nou in strada.

Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: proteste
« Răspunde #1 : Noiembrie 12, 2013, 15:28:28 »

S-a castigat o batalie,acum este un mic armistitiu dupa care va incepe cu adevarat razboiul.Aveti grija,parlamentul va decide totul iar dupa unele declaratii usl-iste se pare ca ........
Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: proteste
« Răspunde #2 : Noiembrie 12, 2013, 20:58:52 »

http://www.rosiamontana.org/ro/stiri/raportul-comisiei-marcheaza-16-ani-de-esecuri-continue-pentru-gabriel-resources

Raportul Comisiei marcheaza 16 ani de esecuri continue pentru Gabriel Resources
2013-11-12 09:00:00

12 noiembrie 2013 - Comisia parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi 'pentru' şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană. După două luni de la constituirea sa, Comisia, contestată de sutele de mii de protestatari din întreaga lume, a dat dovada deplină a rolului politic pe care l-a jucat: de tergiversare a votului în plen și de asigurare a cadrului de negociere între liderii politici români. Departe de a fi un raport documentat, tehnic și științific care să cuprindă detalierea aspectelor neconstituționale prevăzute de lege - precum expropierea localnicilor din Roșia Montană, rezultatul este un compendiu de stenograme și invitații la negocieri viitoare.

În mod previzibil, comisia a preferat să ignore problemele reale ale proiectului minier ce țin de regimul proprietății private și de sentințele judecătorești definitive. Raportul comisiei tratează pe larg neregulile mai de grabă de ordin organizațional din trecut, semnalate la momentul respectiv de societatea civilă, dar nu face referire la gravele încălcări ale Constituției propuse de Guvern prin această lege. Inutilitatea comisiei arătată chiar de la bun început de campania Salvați Roșia Montană a fost reconfirmată și de raportul său final. Acesta omite să includă argumentele împotriva acestei legi enunțate de experți juridici și susținute de sute de mii de oameni ce au protestat în stradă în tot acest timp.

În fapt, Comisia mandatată pentru prezentarea beneficiilor proiectului pentru statul român s-a dovedit incapabilă să aducă argumente pertinente care să justifice distrugerea patrimoniului sau expropierea cetățenilor români în favoarea unei companii private. A fost nevoie de două luni, înțelegeri și negocieri derulate inclusiv pe holurile Parlamentului până când Comisia și în special guvernarea USL să accepte evidența: cele mai ample proteste din România post-comunistă nu vor dispărea și nu vor putea fi manipulate spre violență. Protestele, repetate cu hotărâre timp de unsprezece săptămâni consecutiv, au arătat o societate civilă puternică, creativă și inteligentă, de neclintit în decizia de a se opune unei clase politice suspecte de corupție și ruptă de preocupările și interesele cetățenilor din țara noastră.

'Este un moment rar, dar de acum emblematic pentru societatea românească, când spiritul civic a obligat interesele feudale ale clasei politice să se regrupeze, să admită că un proiect minier ilegal și distructiv nu poate fi acceptat. Premierul Ponta continuă să promoveze însă un proiect distructiv pentru România, propunând o nouă lege de reglementare a activităților miniere. Sunt vizate acum de legalizarea cianurilor și Certej sau Baia Mare. O lege-cadru pentru mineritul cu cianuri în România este o nouă formă de favorizare a titularilor de proiecte de minerit fiind menită să împeidice obstacolele legale prevăzute de actualele legi în domeniul protecției proprietății private sau în domeniul protecției mediului și patrimoniului”, a declarat Eugen David, președintele Alburnus Maior

Raportul este însă și o dovadă a eșecului major al unei propuneri legislative ce a încercat să “fenteze” legea în favoarea companiei miniere. Politicienii, la presiunea societății civile, și-au retras sprijinul fățiș arătat anterior pentru această lege pe cât de infamă, pe atât de evidentă de favorizare a unei companii private în detrimentul binelui comun.

“Este previzibil că lobby-ul premierului pentru industria minieră va continua și va îmbrăca noi forme, la fel de nocive pentru Munții Apuseni. Noi vom ieși în continuare în stradă și vom cere demisia și anchetarea inițiatorilor legii. Declarațiile liderilor politici arată că vor căuta să identifice o altă metodă prin care să păcălească opinia publică. Propunerile lor vor fi mai perverse și mai periculoase, însă sunt ferm convins că oamenii ce au ieșit în ultimile luni în stradă le vor dejuca orice plan pentru că sunt mai inteligenți și mai iscusiți decât oricare din cianuriștii din Guvern,” a adăugat Eugen David, președintele Alburnus Maior.

Campania Salvați Roșia Montană cere în continuare respingerea proiectului de lege de către Parlament și a acordului de mediu de către Guvernul României. Ziua în care într-adevăr România va închide ușa unor astfel de exploatări criminale va fi aceea când autoritățile se vor orienta către o dezvoltare firească, sustenabilă, prin exploatarea resurselor culturale, prin recunoașterea valorii universale a Roșiei Montane.

Pentru mai multe informații alburnusmaior@ngo.ro
Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: proteste
« Răspunde #3 : Noiembrie 27, 2013, 22:06:17 »

http://totb.ro/cum-m-am-trezit-cu-jandarmeria-pe-cap-dupa-lansarea-cartii-cu-rosia-montana-la-brasov/

 Subiectiv|November 27, 2013 14:13
Cum m-am trezit cu Jandarmeria pe cap după lansarea cărţii cu Roşia Montană la Braşov
O sală plină, multe întrebări, autografe. Toate bune (şi foarte frumoase) aseară (luni seara – n.r.), la lansarea cărţii Afacerea Roşia Montană la Librăria Okian din Braşov. Cel puţin în prima parte. La plecare, în faţa librăriei, am mai stat vreo cinci minute să aştept un grup de prieteni care veneau de pe teren, mai exact de la o colectare de cabluri ale companiei Prospecţiuni, amplasate ilegal în satele de lângă Moşna. La sosire, în semn de salut, aceştia au scandat preţ de câteva secunde “Uniţi, salvăm, Roşia Montană!”. Nu am mai apucat să dau mâna cu ei, pentru că, din asfalt, lângă noi a apărut o patrulă de jandarmi care a început să latre la noi: “Buletinul sau te ducem la secţie!” (!?).

Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: proteste
« Răspunde #4 : Decembrie 10, 2013, 15:27:26 »

http://stareanatiunii.com/manifestul-ocuparii-partidelor-foto.html


Manifestul ocupării partidelor din Cluj!

Cetățeni!
De mai bine de 14 ani, Roșia Montană rezistă asediului neîntrerupt al companiei Roșia Montană Gold Corporation. În acest asediu, statul român nu este aliatul cetățenilor săi, ci al corporației și al intereselor obscure ale politicienilor corupți. Autorități locale, parlamentari, guvernanți și președinte, cu toții au făcut tot posibilul nu ca să împiedice, ci ca să grăbească otrăvirea noastră, a tuturor, cu cianura oferită de compania canadiană.
Astăzi, 10 decembrie 2013, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, deputații USL se pregătesc să voteze pozitiv noua lege a minelor, o lege copiată aproape în întregime după legea specială pentru Roșia Montană, o lege împotriva căreia zeci de mii de cetățeni au ieșit în stradă începând cu 1 septembrie. Deputații PDL se ascund de responsabilitate în spatele unei așa-zise abțineri, în timp ce deputații PPDD și UDMR dau din umeri sau trimit mesaje publice fără conținut clar. Prevederile noii legi a minelor legalizează exproprierile forțate în numele operatorilor economici privați; mai mult, unul din amendamente stipulează că un cetățean pe a cărui teren se află o sursă de apă nu va mai putea folosi acea sursă de apă dacă ea este concesionată unei corporații! Astfel, această lege va afecta nu doar comunitatea din Roșia Montană, ci și pe cele din Pungești, Moșna și toate celelalte localități în care se vrea începerea explorării și exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.
De aceea, astăzi, 10 decembrie 2013, noi, cetățeni liberi am decis să ocupăm sediile acestor așa-zise partide politice folosite ca locuri de promovare a ignoranței, setei de putere, corupției și fărădelegii.
Mesajul nostru pentru cetățeni este: veniți alături de noi, indiferent de etnie, religie, sex sau condiție socială! Acționați pentru eliberarea voastră de sub dominația acestui sistem putred de corupt, un sistem în care voi, cei mulți, sunteți sacrificați pe altarul banului!
Mesajul nostru pentru politicieni este: dacă ne atacați, suntem datori să ne apărăm! Vrem să simțiți pe pielea voastră cum e să nu mai puteți lucra, să nu mai puteți dormi, să nu mai puteți trăi fără ca cineva să vă amenințe în mod constant modul de viață. Nu ne vom opri până când nu veți înțelege că deciziile voastre afectează milioane de oameni și că veți plăti pentru orice încercare de a ne otrăvi sau a ne priva de drepturile noastre!
UNIȚI, salvăm Roșia Montană!

Memorat
Pagini: [1]
Schimbă forumul: