Main Content:

Pagini: 1 2 [3]

demascarea impostorilor din Constanta

 • Cristian
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1140
 • eu
 • Vezi Profilul
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #30 : Martie 15, 2011, 09:54:51 »

IESITI DE SUB NUME CONSPIRATIVE...POSTATI SUB NUME REALE LASILOR... Grin Grin Grin[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/color]
Memorat
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #31 : August 12, 2011, 23:16:20 »

Am asteptat un timp mai lung inainte de a posta dinnou pe forum.Asta pentru ca eram”satul „ de divagatiile domnului DANN PERJU,sau DOREL HARAGA,ori ale domnului corector in ale gramaticii limbii romane ,stimabilul domn NOR. Se pare ca iarasi posteaza aceeasi oameni,cu pareri si solutii diferite(dar mereu aceleasi) si care fac mai mult rau revolutionarilor autentici,dar care fac parte (majoritatea dintre ei) din conducerile asociatiilor de revolutionari.Cu parere de rau vad lipsa anumitor lideri marcanti ai forumului ca si d-na Marilena remarcata in opinia mea prin rezerva,obiectivitate si simplitate,ori aciditatea de alta data a lui 10555, dar mai ales prezenta benefica a revolutionarilor autentici,care nu sunt in conducerea niciunei asociatii,dar au foarte multe de spus cu,privire la impostorii sprijiniti de sefii asociatiilor de revolutionari.
    Pentru ce ni se intampla,cred ca pentru fiecare dintre noi ar trebui sa lasam deoparte orice ranchiuna,sa ne privim in ochi unul pe celalalalt si abia atunci sa eliminam intr-un moment de sinceritate toti impostorii de langa noi.Asa vom avea taria si caracterul de a ne numi „revolutionari”.Pana atunci suntem numai niste visatori si tot ceea ce am infaptuit in 1989 va fi cu siguranta cosmarul vietii noastre.Adica cosmarul tuturor Romanilor,pentru ca nu-i asa: „era mai bine pe vremea lui Ceausescu”.
Memorat
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #32 : August 15, 2011, 21:44:39 »

TOTAL GRESIT. MAVRODIN NICOLAE NU ESTE REVOLUTIONAR,EL A PARTICIPAT NUMAI LA INCEPUTUL ANULUI 1990 LA MANIFESTATIA ORGANIZATA IN FATA PRIMARIEI CONSTANTA (respectiv zona libera de comunism),PENTRU CA MAI APOI, SA TRANSFORME VECHIUL UTC IN UTL. ERA PREA MIC PENTRU A ORGANIZA SI CONDUCE GRUPURI DE OAMENI........ETC. IN REST ESTE UN EXCROC,CARE A DORIT LA UN ANUMIT MOMENT SA-SI INSUSEASCA PATRIMONIUL UTC,PRIN UTL(UNIUNEATINERETULUI LIBER).MAI MULT DECAT ATAT, TOATE ACTELE DIN DOSARUL LUI SUNT FALSE SI LE-A SUSTINUT PRIN BRASOV.CULMEA TUPEULUI ESTE CA SI-A FACUT TATAL CARE ERA MECANIC LA ROMTELECOM CONSTANTA (apropo ar trebui verificati toti acesti falsi) REVOLUTIONAR SI CULMEA TUPEULUI SI PE SOTIA SA.
 IN IMAGINILE TV APARE UN ANUMIT DOMN ALEXA IOAN CARE ERA SOFER INAINTE DE 1989 SI CARE NU A AVUT NICIO TREABA CU REVOLUTIA ARE TOTUL FALS LA DOSAR. SI UN ALTUL DIN IMAGINI ESTE FILIMON DUMITRU,CEL CARE DACA CAUTATI IN DOSARUL LUI ARE PROBE TRUCATE(dar a fost la Revolutie in fostul comitet jud. de partid ).   
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #33 : Iunie 09, 2012, 13:47:21 »

Un articol din 2011, http://www.adevarul.ro/actualitate/Revolutie_si_impostura_la_Constanta_0_456554922.html
Revoluţie şi impostură la Constanţa
Autor: Mihai Voinea, Cristian Delcea

„Adevărul“ demarează un amplu serial dedicat judeţelor care au înregistrat cele mai multe victime în decembrie 1989, după fuga Ceauşeştilor. „Misterele Revoluţiei“ debutează cu o serie de articole dedicate Constanţei. „Adevărul“ a elucidat cum au murit, la Revoluţie, 29 de oameni care nu trebuiau să moară.

Având la origine zeci de mărturii, documente şi cărţi, reconstituirea evenimentelor din Constanţa contribuie în  mod decisiv la conturarea unei imagini cât mai clare despre Revoluţia Română. Veţi putea citi dezvăluiri şocante despre acţiunile Armatei Române în decembrie 1989, mărturii despre incidentele soldate cu victime, un interviu cu Radu Mazăre, actualul primar al Constanţei, care a apărat Revoluţia cu arma în mână, şi prezentarea pe larg a unui moment crucial din acele zile, care ar fi putut schimba istoria României post-decembriste: pregătirile făcute la Aeroportul Mihail Kogălniceanu pentru debarcarea trupelor ruseşti. 

În Revoluţia de la Constanţa au murit 29 de oameni care nu trebuiau să moară. Alţi 88 au fost răniţi, iar traumele lor sunt la fel de inutile. Asta pentru că pe litoral vărsarea de sânge a început târziu, după 22 decembrie, când Ceauşescu era arestat şi gloanţele n-ar mai fi avut niciun rost. Constanţa a căzut însă în capcana diversiunii teroriste lansate la Televiziunea Română (devenită Liberă!) şi a zvonisticii alarmiste care a pus stăpânire pe oraş.

Haosul

Pusă sub presiune de tot acest haos informatic, Armata a fost bulversată total. Trupe aparţinând mai multor unităţi au fost dispuse în diverse obiective fără a exista o colaborare între ele, militarii şi membrii gărzilor patriotice au fost solicitaţi de populaţie să verifice zvonuri de cele mai multe ori lipsite de orice temei, Marina Militară a scos navele de luptă în larg ca urmare a multiplelor ţinte neidentificate care apăreau pe ecranele de radar. Ca o consecinţă a acestor stări de fapt, dar şi a slabei pregătiri a Armatei, s-au produs o serie de confuzii în care militarii şi membrii gărzilor patriotice s-au împuşcat între ei şi au tras asupra unor civili nevinovaţi. În Gara CFR Constanţa, pe Bulevardul 1 Mai, la releul TV de la Tuzla şi în Portul Mangalia s-au produs cele mai tragice situaţii de acest fel.

Haosul care a dominat Constanţa din 22 până în 29 decembrie a lăsat în urmă nu mai puţin de 20 de morţi şi 79 de răniţi. Restul victimelor (9 morţi şi 9 răniţi) s-au produs între 31 decembrie 1989 şi 5 ianuarie 1990 şi au avut legătură cu Revoluţia doar în măsura în care militarii Armatei Române rămăseseră în alarmă ca urmare a evenimentelor din decembrie şi aveau tot timpul la îndemână armament şi muniţie. Oricât de dureros ar suna, trebuie spus că principala cauză a incidentelor produse după 31 decembrie a fost consumul excesiv de alcool în rândul militarilor. „Adevărul" vă prezintă pe larg, în episodul de mâine, conjuncturile în care au apărut cele 117 victime ale Revoluţiei de la Constanţa.

Un apel de la Ceauşescu şi o piatră în geam 

La fel ca în majoritatea oraşelor din ţară, Revoluţia de la Constanţa a început în 22 decembrie 1989. Înainte de această dată, deşi cei mai mulţi aflaseră despre evenimentele de la Timişoara, constănţenii s-au mulţumit să aştepte. Lucrurile erau atât de liniştite încât, după ce a fugit din Comitetul Central (22 decembrie, ora 12.09), Nicolae Ceauşescu a luat în calcul Constanţa drept o posibilă destinaţie unde s-ar afla în siguranţă şi ar găsi susţinere.

„Pe 22 decembrie, pe la 12 şi ceva, m-a chemat Mihai Marina, primul-secretar al Constanţei, la sediul Judeţenei de Partid. Nu era niciun manifestant în piaţă. Eram mai mulţi în acel birou şi Marina a zis că a primit un telefon de la Tovarăşu' (n.r. -  Nicolae Ceauşescu), care ar vrea să vină să se stabilească la Constanţa. Fiecare se gândea: «Dacă-i zici să vină, ce se întâmplă? Şi dacă-i zici să nu vină, iar e rău». S-a lăsat o tăcere de câteva minute, dar n-am mai apucat să ne hotărâm, că ne-am trezit cu o piatră aruncată prin geam şi s-a declanşat nebunia", povesteşte Constantin Iordache, care în 1989 era comandantul Marinei Militare.

Imediat ce au aflat că „dictatorul a fugit", constănţenii s-au îndreptat buluc spre centrele de putere din oraş. Platoul din faţa Judeţenei de Partid (actualul sediu al Primăriei) s-a umplut de oameni care au început să arunce cu pietre în geamuri şi să forţeze uşile de acces în clădire. După ce s-a trezit cu o piatră în geamul biroului,prim-secretarul Mihai Marina a ieşit în balcon şi a încercat să liniştească mulţimea. Manifestanţii erau însă din ce în ce mai vehemenţi şi i-au cerut lui Marina să arunce cheile de la uşa principală.

La refuzul prim-secretarului, din mulţime s-au desprins trei revoluţionari (Barbu Dănescu, Doru Baciu şi Aurel Ungureanu) care au început să escaladeze coloanele exterioare. Aurel Ungureanu a fost primul care a ajuns la primul-secretar, după ce acesta i-a întins o mână când mai avea puţin până să ajungă în balcon. „I-am spus: bine domnule, de 38 de ori am încercat să intru la tine în audienţă pentru a deschide o cafenea şi tu te uiţi şi nici acum nu mă ajuţi? M-a privit lung şi nu mi-a zis nimic. Am intrat în birou şi am smuls tabloul lui Ceauşescu. Întâi am vrut să-l arunc, apoi m-am gândit că-i pot sparge vreunuia capul", afirmă Ungureanu în cartea „Preţul libertăţii la Constanţa", scrisă de colonelul Ioan Maliciuc.

S-au furat şi hainele din cuiere

Mulţimea a intrat în sediul Judeţenei de Partid şi a început să fure şi să devasteze. „Unii dintre cei pătrunşi în «Casa Albă» nu urmăreau decât ce ar putea să sustragă. S-au furat de toate: televizoare, covoare, inclusiv obiectele de îmbrăcăminte abandonate în cuiere. Astfel a adus Lucian Cristea ofrandă Revoluţiei cojocul său de oaie. Cristea lucra, pe vremea aceea, într-un birou de la parterul Comitetului Judeţean al PCR. Ceea ce m-a surprins a fost faptul că, deşi pereţii din birouri erau decoraţi cu tablouri de valoare, nimeni nu s-a atins de ele", spune revoluţionarul Dan Mihăescu.

Unul dintre cei mai vehemenţi manifestanţi a fost Lazăr Cercel, un lăutar de etnie rromă care în momentul izbucnirii Revoluţiei se afla în anticamera primului-secretar şi aştepta să intre în audienţă. Văzând că lumea pătrunde în clădire, Cercel s-a adaptat imediat situaţiei. S-a aşezat în fruntea revoluţionarilor şi a intrat în biroul prim-secretarului Marina, pe care l-a ameninţat cu un briceag şi a încercat să-l arunce de la balcon. Au fost momentele de delir ale revoluţiei constănţene, momente în care masele au reacţionat instinctiv, descătuşate după atâţia ani de frustrări. Oamenii se treziseră cu libertatea pe cap şi habar nu aveau ce-ar putea face cu ea.

"În «Casa Albă» era plin de ţigani care furau. Am încercat să curm chestia asta, dar, preşedintele comitetului fiind ţigan, se susţineau reciproc."
Colonel (r) Ioan Maliciuc
fost vicepreşedinte CFSN Constanţa

117 victime, morţi şi răniţi, au fost în judeţul Constanţa între 22 decembrie 1989 şi 5 ianuarie 1990.

Un ţigan lăutar, primul lider al Constanţei libere

După ce s-au mai dezmeticit din aburii primelor ore de libertate, constănţenii au hotărât că trebuie să se organizeze. Oamenii dornici să preia puterea n-au fost deloc puţini dacă luăm în calcul numai faptul că la Constanţa s-au format mai multe organe provizorii de conducere decât oriunde altundeva în ţară. Unul la Miliţia Municipală, unul la Securitate, unul la Muzeul Marinei şi două la „Casa Albă".

Cel mai important pol de putere a fost în sediul actualei Primării. „Am făcut primul Front unde e biroul primarului de astăzi. Când am intrat, Lazăr Cercel a pus mâna pe telefon, el avea şi oameni acolo, eu eram doar un profesor. Şi foarte bine că a luat cineva conducerea, în clipa aia nu stai să spui ce studii ai. Şi el a luat telefonul şi nu s-a mai mişcat de la masă până a doua zi. El a condus. Deja directorii de fabrici spuneau «Să trăiţi» când suna Cercel", ne-a povestit Nicolae Cuşa, vicepreşedintele Asociaţiei Decembrie '89 Constanţa.

Marinică se implică

Nu toată lumea a privit însă cu ochi buni instalarea lui Lazăr Cercel în fruntea judeţului. „Despre ce se întâmpla la Primărie, un subordonat mi-a spus în seara de 22 că acolo a preluat ţigănimea. Lazăr Cercel, Metin Cerchez, cunoscuţi pentru bişniţă cu aur şi geci de piele, plus alte lucruri de acest gen. Lazăr Cercel, după ce l-a bruscat pe Mihai Marina, a ieşit la balcon şi a strigat: «De acum, eu sunt primul-secretar şi vă cer să mă ascultaţi». Apoi a dat ordine de înlocuire a directorilor de instituţii, creând o adevărată dezordine", afirmă Ion Ciucur, şeful Miliţiei Constanţa în momentul Revoluţiei.

În paralel cu comitetul format în jurul lui Cercel, într-o altă cameră din „Casa Albă" acţiona încă un organ provizoriu de conducere, avându-l în frunte pe compozitorul Aurel Manolache. În tot acest haos organizatoric, revoluţionarii vor conta tot pe sprijinul unui lider comunist pentru ca treburile oraşului să poată funcţiona. Gheorghe Marinică, fostul primar al municipiului, a luat măsurile necesare, în seara de 22 decembrie, pentru ca magazinele să fie aprovizionate cu produse de strictă necesitate pentru a doua zi.

Marţi, după Crăciun

Imediat după anunţul privind fuga lui Ceauşescu, o altă masă de manifestanţi s-a îndreptat către sediul Securităţii şi al Miliţiei din Constanţa, aflate în aceeaşi incintă. Au făcut-o în special cei care aveau un interes, asta însemnând rude sau prieteni aflaţi în arest. După ce au agresat câţiva miliţieni şi au incendiat cărţi şi tablouri cu Ceauşescu, manifestanţii au cerut eliberarea arestaţilor. Pentru a potoli furia mulţimii, şefii Miliţiei hotărăsc să elibereze câţiva deţinuţi închişi pentru infracţiuni mărunte, dar această măsură nu a avut niciun rezultat.

„Mulţimea ştia una şi bună: să-i eliberăm pe toţi cei aflaţi în arest. Nici nu e de mirare dacă ţinem cont că majoritatea celor prezenţi în incinta Miliţiei şi Securităţii erau rudele celor din închisoare. Pentru că noi am şovăit, au intrat prin spate, au spart grilajele cu un bulumac de lemn şi i-au eliberat pe toţi, peste 100 de infractori. Erau condamnaţi şi cu crime, şi cu tot felul de infracţiuni. Unii mă acostau pe mine prin curte şi mă întrebau ce să facă, nu voiau să fie condamnaţi şi pentru evadare. Şi le-am zis să vină şi ei înapoi după Crăciun. Crăciunul a picat într-o luni şi, a doua zi, marţi, au venit toţi, în afară de vreo 8-9 pe care i-am căutat şi i-am adus înapoi", povesteşte Ion Ciucur, şeful Miliţiei din Constanţa în 1989.

Infractorii eliberaţi din arest s-au amestecat cu manifestanţii şi au spart camera de corpuri delicte a Miliţiei, de unde au luat cafea, ţigări, blugi şi sticle de băutură. După ce, către seara zilei de 22, masa infractorilor s-a retras, sediile Miliţiei şi Securităţii au fost luate sub pază de Armată.

Armata preia controlul

La sediul Miliţiei, luat în pază de Armată, revoluţionarii au constituit un comitet de conducere sub şefia colonelului în rezervă Nicolae Miuţescu.

Contraamiralul şi puterea

Haosul organizatoric care a dominat Constanţa în 22 şi în 23 decembrie a fost limpezit la 24 decembrie, când contraamiralul Constantin Iordache a hotărât să organizeze alegeri pentru un comitet unic de conducere. „Domnule, peste tot erau comitete revoluţionare. Şi toţi dădeau ordine în toate părţile. Fiecare comitet voia să fie el buricul. Şi atunci, pe 24 dimineaţa, i-am adunat pe toţi la «Casa Albă», în sala de festivităţi. M-am postat în capul mesei, aveam vreo trei pistolari în spate, şi am zis: «Trebuie să existe un singur organ de conducere». Şi, de comun acord cu sala, am stabilit un număr de oameni care să fie. Ne-am gândit să fie din toate păturile sociale: muncitori, ţărani, intelectuali. Încă eram comunişti, ce să mai!", afirmă Iordache la 21 de ani de la evenimentele din decembrie '89.

O parte dintre revoluţionarii constănţeni îl acuză pe Constantin Iordache că singura sa intenţie a fost aceea de a se instala în fruntea noului comitet, după ce cu o zi înainte încercase să-l aresteze pe Cercel pe motiv că n-ar fi compatibil cu funcţia pe care şi-a arogat-o. Cert este că, deşi a fost propus, contraamiralul Iordache nu a devenit preşedintele noului comitet de salvare naţională. Varianta sa este că nu a acceptat, varianta revoluţionarilor - că nu a fost ales.

Scena balconului

Noul organ de conducere, constituit la 24 decembrie, avea 25 de membri şi era condus de mecanicul Barbu Dănescu şi de locotenent-colonelul Ioan Maliciuc. Comitetul a fost prezentat la microfon din balconul „Casei Albe" în stilul unui spectacol de divertisment şi avea în componenţă inclusiv un elev de liceu şi un campion mondial la lupte, care urma să fie însărcinat cu problemele de educaţie fizică! Majoritatea membrilor aleşi la 24 decembrie, alături de alţii adăugaţi ulterior, au rezistat până în toamna anului 1990, constituind practic Consiliul Judeţean al Constanţei. În cartea „La Revoluţie se şi moare, nu-i aşa?", scrisă de Remus Macovei, se afirmă că un sfert dintre conducătorii revoluţionari ai Constanţei aveau caziere penale.

Judeţul cu peste o mie de revoluţionari

Dacă înainte de fuga lui Ceauşescu n-au avut curajul să iasă în stradă, constănţenii s-au luptat mai abitir decât toţi când a venit vorba de obţinerea certificatelor de revoluţionari, aducătoare de beneficii. În Constanţa sunt peste 1.000 de revoluţionari cu certificat, mai mulţi decât în oraşe precum Timişoara sau Cluj-Napoca, unde oamenii chiar s-au luptat cu forţele de represiune ale lui Ceauşescu înainte de 22 decembrie. Există luptători remarcaţi la Revoluţie inclusiv în orăşele sau comune precum Negru Vodă sau Valu lui Traian, unde revoluţionarii ar fi apărat un depozit de vinuri!

Cele două cărţi

Nicolae Cuşa, vicepreşedintele uneia dintre cele cinci asociaţii de revoluţionari din Constanţa, a scris chiar el într-o carte tipărită imediat după Revoluţie că în oraşul de pe litoral s-a ieşit în stradă după fuga lui Ceauşescu. Ulterior, Cuşa s-a umplut de penibil scriind o nouă carte în care retractează ce a scris în prima. „S-au trezit unii să spună că ce Revoluţie am făcut noi, că am ieşit după fuga lui Ceauşescu. Dar nu e adevărat, prima mea carte e scrisă sub impactul evenimentelor, mă rog, m-am hazardat. Retrospectiv am scris altfel, am scris adevărul", afirmă Nicolae Cuşa.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #34 : Iunie 09, 2012, 13:49:01 »

Comnentarii interesante, nu foarte numeroase, dar interesante.

abi 2011-04-04 23:15:34super tare ! cam asta e poporul

•  Alxv 2011-04-04 23:41:22S-a umplut de penibil? Eu zic ca s-a curatat de penibil. Depinde din ce unghi privesti.

•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-05 00:06:44

•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-05 00:14:13

•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-05 00:14:44

•  atentie! 2011-04-05 00:45:14www . stiri externe . com Site-ul contine stiri despre evenimentele petrecute in intreaga lume. Stirile acopera domeniul politic, economic, social, sportiv, afaceri sau turism. Stirile provin de pe toate continentele.

•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-05 01:25:44

•  cornel 2011-04-05 03:56:32o corectura minora. tovarasul contraamiral Iordache, din cate imi aduc aminte, era loctiitorul politic(pcr) al comandantului marinei militare. comandant parca era Musat.

•  DANN 2011-04-05 07:01:49E buna chestia! 5 asociatii de revolutionari intr-un judet unde nu s-a intimplat "nimic"? Fiecare cu presedinte, vicepresedinte/ti, secretare, contabili, soferi, etc. Vorba lui Basescu, ca tot este din zona, AICI SUNT BANII DVS. Terminati odata cu mascarada asta. Vedeti cit ne-au costat si ne costa acesti "revolutionari? Faceti o ancheta ce "lucrau" inainte de 90 si ce au mai lucrat dupa si pentru ce au primit aceste avantaje!!

•  zaldi zuri 2011-04-05 07:03:30Unul dintre revolutionarii fara merite este Dana Stefan care la acel moment era seful postului de Militie Ovidiu,fost securist,care motiveaza calitatea de revolutionar prin faptul ca nu a impuscat adevaratii protestatari...

•  Delfinul 2011-04-05 07:32:13cornel2011-04-05 03:56:32...Dezinformezi mai Kornelus.Nu era secretar de ce vrei tu....-era Sef de stat major,ceea ce ,e alta mancare de peste.In rest ,se confirma:toti bishnitzarii (si specimenul de la Cotroceni-tot bishnitzar este), betivii,liichelele si nu in ultimul rand tzaganii-s-au erijat in mari "revolutionari'(ca de altfel in toata tzara)...Toata maculatura asta aparuta despre asa zisa revolutie-mai mult incurca,decat descurca!!!!

•  frantz iosif 2011-04-05 09:12:24mah si unde erau bravii graniceri??

•  caragiale 2011-04-05 11:58:55Pai certificate de revolutionar s-au tot dat si la peste zece ani de la ,,revolutie".In Constanta de exemplu au beneficiat de scutiri de taxe unul care era la revolutie in RFG.Altul care are carnet l-a obtinut peste multi ani iar acum e sef in PNT-CD-ul local.Cine o fi oare???

•  sandokan 2011-04-05 14:29:37revolutie nene...luptator insarcinat cu educatia fizica Smiley))) astia suntem...daca nu era o mana de oameni "pregatita" la bucuresti eram in plop acum Smiley)) 23 decembrie, impreuna cu mama mea ne-am dus in centrul targu-muresului, sa vedem tancurile...dupa 10-15 minute am fost calcati in picioare de multime undeva vizavi de primariei (acum e un fast food acolo =)) )...se miscasera tancurile, iar eu si mama mea eram plin de vanatai pe spate. am fost atat de fraieri ca nu ne-am dus la spital...eram si noi revolutionari acum, iar eu, poate, eram cel mai tanar revolutionar din istorie... pot sa zic ca am fost si eu revolutionar, alti si-au rupt nasul de betie iar acum sunt revolutionari. TREBUIE SA SE RENUNTE LA DREPTURILE ACORDATE REVOLUTIONARILOR!!!

•  OPEN MIND 2011-04-05 16:03:47MAI FRATILOR CE NOROC PENTRU MINE CA AM PLECAT LA TIMPUL POTRIVIT SI AM SCAPAT DE CARCOTASI. Voi ati inceput sa scriti despre revolutie si revolutionari dar vad ca poatarile sunt taiate si voi numiti presa libera . Interesant ca voi acoperiti unele adevaruri si dati vina ca revolutionarii au fost tigani,hoti si alte categorii adica intrun cuvant voi vreti sa stergeti adevarul. RVOLUTIONARII AM FOST CU TOZII INDIFERENT DE RASA DE CULOARE SI ALTE INVENTII COMMUNISTE. MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA MA AFLU IN CONTINENTUL LIBER USA.

•  xCucusong 2011-04-05 17:17:53Domnilor autori, hotarati-va asupra termenului de rroma si tigan, aici ziceti: "... Lazăr Cercel, un lăutar de etnie rromă ...", ca mai jos, ca o fi mai plasic, aratati ca: " ... era plin de ţigani care furau. Am încercat să curm chestia asta, dar, preşedintele comitetului fiind ţigan ...".

•   •  Nilkolai 2011-04-05 18:20:32rrom sau tigan este acelasi lucru. din pacate, aceasta confuzie creata de denumirea rrom care se aseamana cu roman ne produce prejudicii de imagine si perceptie in occident datorita faptelor de furt, omor, spalare de bani, trafic de carne vie care se numara printre principalele activitati ale etniei rrome sau tiganesti mai bine spus cum este cunoscuta de fapt

•  Nikolai 2011-04-05 18:17:11cititnd mai sus nu mi se confirma decat faptul ca tiganii au preluat puterea. astazi este la fel in sensul ca decidentii politici sunt la varf iar ceilalti sunt o gloata de tigani cu influenta politica, baroni care ii coordoneaza pe ceilalti tigani in actiuni de furtisaguri, escrocherii, omoruri, spalari de bani efectuate atat in tara cat si in strainatate

•  Titi 2011-04-05 20:41:49Tare faza cu "veniti si voi inapoi dupa Craciun"...Oricum, peste tot in tara hotii si tiganii au fost in linia intai!

•  nick 2011-04-05 22:31:39a fost odata un tovaras membru supleant in 2 candidaturi ale MAN(ala de-l cerea nea Nicu). a fost o vreme cand unu' zis Cainele ROSHU,nu doar latra... a fost odata...de fapt nu a fost niciodata Comandantul M.M.
 
•  attila007 2011-04-05 22:41:37si inca o data se vede ce ne-am de rahat suntetzi !!!
 
•   •  nick 2011-04-05 23:17:20pt Otty 00.9 mei,dragul mosului, comite un efort si povesteste la neamul de 'turrckish dellight' cum e cu traditiile de Balaton ale mostenitorilor in amiralitate si posteritate cum ar fi strategul Hortty
 
•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-06 01:32:39
 
•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-06 01:33:23
 
•  MIRCEA 2011-04-06 09:49:18M-AM BUCURAT CIND AM CITIT ARTICOLUL DESPRE REVOLUTIA DE LA CONSTANTA .TOTUL E F.ADEVARAT. MA INTREB DE CE OARE GUVERNANTII ORICARE AU FOST NU AU LUAT MASURI DE ANULARE A ASA ZISELOR DREPTURI DE REVOLUTIONARI.TE IEI DE AMARITII DE PENSIONARI LE ATACI PENSIILE SI NU TE ATINGI DE ACELE INDEMNIZATII ALE REVOLUTIONARILOR. CONSTANTA NU A FACUT REVOLUTI SI NU ARE NICI REVOLUTIONARI.IN CSHIMB ARE O SERIE DE EXCROCI PRECUM CUSA SI O DROAIE DE TIGANI CARE SI-AU TRAS NUMAI AVANTAJE MATERIALE .E RUSINOS. TREBUIE SA PUNA CINEVA PICIORUL IN PRAG SI SA LE TAIE MACAROANA. VA MULTUMESC PENTRU ARTICOL .E O USOARA CONSOLARE IN INTERESUL ADEVARULUI.

•  metin cerchez 2012-01-12 12:21:59 la vremea respectiva eram student al facultatii de planificare si cibernetica economica din ase bucuresti-se poate verifica-in viata mea nu am facut bisnita cu geci,aur etc-nu a existat nici un dosar penal pe numele meu-culmea tupeleui-seful politiei -si militiei-ciucur a avut un magazin in piata ovidiu-anticus-unde vindea....geci,blugi s...aur....Dle Cartianu -am fost printre cei care a scos cu dl eduar Victor Gugui primul ziar anticomunis din romania-Baricada....am fost in piata universitatiii-golan linga Marian munteanu-exista dovezi video-nu te am vazut pe acolo-la cna exista semnatura lei metin cerchez ptr televiziunea -soti-tv neptun cumparata ulterior de fodtul sef al militiei economice serban io-adjunct al lui ciucur....si al lui sorescu cel care a preluat cadavrele din timiso

metin cerchez 2012-01-12 12:25:23 conf normeleor deontologice-sint membru azr-si ale legii,trebuia sa ma intrebi si pe mine..asa ca ne vom intilni in justitie-voi da jumatate din suma avocatului care ma va reprezenta-cine vrea ma poate contacta la 0766478005
Memorat
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #35 : Septembrie 27, 2012, 15:38:08 »

Un articol din 2011, http://www.adevarul.ro/actualitate/Revolutie_si_impostura_la_Constanta_0_456554922.html
Revoluţie şi impostură la Constanţa
Autor: Mihai Voinea, Cristian Delcea

„Adevărul“ demarează un amplu serial dedicat judeţelor care au înregistrat cele mai multe victime în decembrie 1989, după fuga Ceauşeştilor. „Misterele Revoluţiei“ debutează cu o serie de articole dedicate Constanţei. „Adevărul“ a elucidat cum au murit, la Revoluţie, 29 de oameni care nu trebuiau să moară.

Având la origine zeci de mărturii, documente şi cărţi, reconstituirea evenimentelor din Constanţa contribuie în  mod decisiv la conturarea unei imagini cât mai clare despre Revoluţia Română. Veţi putea citi dezvăluiri şocante despre acţiunile Armatei Române în decembrie 1989, mărturii despre incidentele soldate cu victime, un interviu cu Radu Mazăre, actualul primar al Constanţei, care a apărat Revoluţia cu arma în mână, şi prezentarea pe larg a unui moment crucial din acele zile, care ar fi putut schimba istoria României post-decembriste: pregătirile făcute la Aeroportul Mihail Kogălniceanu pentru debarcarea trupelor ruseşti. 

În Revoluţia de la Constanţa au murit 29 de oameni care nu trebuiau să moară. Alţi 88 au fost răniţi, iar traumele lor sunt la fel de inutile. Asta pentru că pe litoral vărsarea de sânge a început târziu, după 22 decembrie, când Ceauşescu era arestat şi gloanţele n-ar mai fi avut niciun rost. Constanţa a căzut însă în capcana diversiunii teroriste lansate la Televiziunea Română (devenită Liberă!) şi a zvonisticii alarmiste care a pus stăpânire pe oraş.

Haosul

Pusă sub presiune de tot acest haos informatic, Armata a fost bulversată total. Trupe aparţinând mai multor unităţi au fost dispuse în diverse obiective fără a exista o colaborare între ele, militarii şi membrii gărzilor patriotice au fost solicitaţi de po****ţie să verifice zvonuri de cele mai multe ori lipsite de orice temei, Marina Militară a scos navele de luptă în larg ca urmare a multiplelor ţinte neidentificate care apăreau pe ecranele de radar. Ca o consecinţă a acestor stări de fapt, dar şi a slabei pregătiri a Armatei, s-au produs o serie de confuzii în care militarii şi membrii gărzilor patriotice s-au împuşcat între ei şi au tras asupra unor civili nevinovaţi. În Gara CFR Constanţa, pe Bulevardul 1 Mai, la releul TV de la Tuzla şi în Portul Mangalia s-au produs cele mai tragice situaţii de acest fel.

Haosul care a dominat Constanţa din 22 până în 29 decembrie a lăsat în urmă nu mai puţin de 20 de morţi şi 79 de răniţi. Restul victimelor (9 morţi şi 9 răniţi) s-au produs între 31 decembrie 1989 şi 5 ianuarie 1990 şi au avut legătură cu Revoluţia doar în măsura în care militarii Armatei Române rămăseseră în alarmă ca urmare a evenimentelor din decembrie şi aveau tot timpul la îndemână armament şi muniţie. Oricât de dureros ar suna, trebuie spus că principala cauză a incidentelor produse după 31 decembrie a fost consumul excesiv de alcool în rândul militarilor. „Adevărul" vă prezintă pe larg, în episodul de mâine, conjuncturile în care au apărut cele 117 victime ale Revoluţiei de la Constanţa.

Un apel de la Ceauşescu şi o piatră în geam 

La fel ca în majoritatea oraşelor din ţară, Revoluţia de la Constanţa a început în 22 decembrie 1989. Înainte de această dată, deşi cei mai mulţi aflaseră despre evenimentele de la Timişoara, constănţenii s-au mulţumit să aştepte. Lucrurile erau atât de liniştite încât, după ce a fugit din Comitetul Central (22 decembrie, ora 12.09), Nicolae Ceauşescu a luat în calcul Constanţa drept o posibilă destinaţie unde s-ar afla în siguranţă şi ar găsi susţinere.

„Pe 22 decembrie, pe la 12 şi ceva, m-a chemat Mihai Marina, primul-secretar al Constanţei, la sediul Judeţenei de Partid. Nu era niciun manifestant în piaţă. Eram mai mulţi în acel birou şi Marina a zis că a primit un telefon de la Tovarăşu' (n.r. -  Nicolae Ceauşescu), care ar vrea să vină să se stabilească la Constanţa. Fiecare se gândea: «Dacă-i zici să vină, ce se întâmplă? Şi dacă-i zici să nu vină, iar e rău». S-a lăsat o tăcere de câteva minute, dar n-am mai apucat să ne hotărâm, că ne-am trezit cu o piatră aruncată prin geam şi s-a declanşat nebunia", povesteşte Constantin Iordache, care în 1989 era comandantul Marinei Militare.

Imediat ce au aflat că „dictatorul a fugit", constănţenii s-au îndreptat buluc spre centrele de putere din oraş. Platoul din faţa Judeţenei de Partid (actualul sediu al Primăriei) s-a umplut de oameni care au început să arunce cu pietre în geamuri şi să forţeze uşile de acces în clădire. După ce s-a trezit cu o piatră în geamul biroului,prim-secretarul Mihai Marina a ieşit în balcon şi a încercat să liniştească mulţimea. Manifestanţii erau însă din ce în ce mai vehemenţi şi i-au cerut lui Marina să arunce cheile de la uşa principală.

La refuzul prim-secretarului, din mulţime s-au desprins trei revoluţionari (Barbu Dănescu, Doru Baciu şi Aurel Ungureanu) care au început să escaladeze coloanele exterioare. Aurel Ungureanu a fost primul care a ajuns la primul-secretar, după ce acesta i-a întins o mână când mai avea puţin până să ajungă în balcon. „I-am spus: bine domnule, de 38 de ori am încercat să intru la tine în audienţă pentru a deschide o cafenea şi tu te uiţi şi nici acum nu mă ajuţi? M-a privit lung şi nu mi-a zis nimic. Am intrat în birou şi am smuls tabloul lui Ceauşescu. Întâi am vrut să-l arunc, apoi m-am gândit că-i pot sparge vreunuia capul", afirmă Ungureanu în cartea „Preţul libertăţii la Constanţa", scrisă de colonelul Ioan Maliciuc.

S-au furat şi hainele din cuiere

Mulţimea a intrat în sediul Judeţenei de Partid şi a început să fure şi să devasteze. „Unii dintre cei pătrunşi în «Casa Albă» nu urmăreau decât ce ar putea să sustragă. S-au furat de toate: televizoare, covoare, inclusiv obiectele de îmbrăcăminte abandonate în cuiere. Astfel a adus Lucian Cristea ofrandă Revoluţiei cojocul său de oaie. Cristea lucra, pe vremea aceea, într-un birou de la parterul Comitetului Judeţean al PCR. Ceea ce m-a surprins a fost faptul că, deşi pereţii din birouri erau decoraţi cu tablouri de valoare, nimeni nu s-a atins de ele", spune revoluţionarul Dan Mihăescu.

Unul dintre cei mai vehemenţi manifestanţi a fost Lazăr Cercel, un lăutar de etnie rromă care în momentul izbucnirii Revoluţiei se afla în anticamera primului-secretar şi aştepta să intre în audienţă. Văzând că lumea pătrunde în clădire, Cercel s-a adaptat imediat situaţiei. S-a aşezat în fruntea revoluţionarilor şi a intrat în biroul prim-secretarului Marina, pe care l-a ameninţat cu un briceag şi a încercat să-l arunce de la balcon. Au fost momentele de delir ale revoluţiei constănţene, momente în care masele au reacţionat instinctiv, descătuşate după atâţia ani de frustrări. Oamenii se treziseră cu libertatea pe cap şi habar nu aveau ce-ar putea face cu ea.

"În «Casa Albă» era plin de ţigani care furau. Am încercat să curm chestia asta, dar, preşedintele comitetului fiind ţigan, se susţineau reciproc."
Colonel (r) Ioan Maliciuc
fost vicepreşedinte CFSN Constanţa

117 victime, morţi şi răniţi, au fost în judeţul Constanţa între 22 decembrie 1989 şi 5 ianuarie 1990.

Un ţigan lăutar, primul lider al Constanţei libere

După ce s-au mai dezmeticit din aburii primelor ore de libertate, constănţenii au hotărât că trebuie să se organizeze. Oamenii dornici să preia puterea n-au fost deloc puţini dacă luăm în calcul numai faptul că la Constanţa s-au format mai multe organe provizorii de conducere decât oriunde altundeva în ţară. Unul la Miliţia Municipală, unul la Securitate, unul la Muzeul Marinei şi două la „Casa Albă".

Cel mai important pol de putere a fost în sediul actualei Primării. „Am făcut primul Front unde e biroul primarului de astăzi. Când am intrat, Lazăr Cercel a pus mâna pe telefon, el avea şi oameni acolo, eu eram doar un profesor. Şi foarte bine că a luat cineva conducerea, în clipa aia nu stai să spui ce studii ai. Şi el a luat telefonul şi nu s-a mai mişcat de la masă până a doua zi. El a condus. Deja directorii de fabrici spuneau «Să trăiţi» când suna Cercel", ne-a povestit Nicolae Cuşa, vicepreşedintele Asociaţiei Decembrie '89 Constanţa.

Marinică se implică

Nu toată lumea a privit însă cu ochi buni instalarea lui Lazăr Cercel în fruntea judeţului. „Despre ce se întâmpla la Primărie, un subordonat mi-a spus în seara de 22 că acolo a preluat ţigănimea. Lazăr Cercel, Metin Cerchez, cunoscuţi pentru bişniţă cu aur şi geci de piele, plus alte lucruri de acest gen. Lazăr Cercel, după ce l-a bruscat pe Mihai Marina, a ieşit la balcon şi a strigat: «De acum, eu sunt primul-secretar şi vă cer să mă ascultaţi». Apoi a dat ordine de înlocuire a directorilor de instituţii, creând o adevărată dezordine", afirmă Ion Ciucur, şeful Miliţiei Constanţa în momentul Revoluţiei.

În paralel cu comitetul format în jurul lui Cercel, într-o altă cameră din „Casa Albă" acţiona încă un organ provizoriu de conducere, avându-l în frunte pe compozitorul Aurel Manolache. În tot acest haos organizatoric, revoluţionarii vor conta tot pe sprijinul unui lider comunist pentru ca treburile oraşului să poată funcţiona. Gheorghe Marinică, fostul primar al municipiului, a luat măsurile necesare, în seara de 22 decembrie, pentru ca magazinele să fie aprovizionate cu produse de strictă necesitate pentru a doua zi.

Marţi, după Crăciun

Imediat după anunţul privind fuga lui Ceauşescu, o altă masă de manifestanţi s-a îndreptat către sediul Securităţii şi al Miliţiei din Constanţa, aflate în aceeaşi incintă. Au făcut-o în special cei care aveau un interes, asta însemnând rude sau prieteni aflaţi în arest. După ce au agresat câţiva miliţieni şi au incendiat cărţi şi tablouri cu Ceauşescu, manifestanţii au cerut eliberarea arestaţilor. Pentru a potoli furia mulţimii, şefii Miliţiei hotărăsc să elibereze câţiva deţinuţi închişi pentru infracţiuni mărunte, dar această măsură nu a avut niciun rezultat.

„Mulţimea ştia una şi bună: să-i eliberăm pe toţi cei aflaţi în arest. Nici nu e de mirare dacă ţinem cont că majoritatea celor prezenţi în incinta Miliţiei şi Securităţii erau rudele celor din închisoare. Pentru că noi am şovăit, au intrat prin spate, au spart grilajele cu un bulumac de lemn şi i-au eliberat pe toţi, peste 100 de infractori. Erau condamnaţi şi cu crime, şi cu tot felul de infracţiuni. Unii mă acostau pe mine prin curte şi mă întrebau ce să facă, nu voiau să fie condamnaţi şi pentru evadare. Şi le-am zis să vină şi ei înapoi după Crăciun. Crăciunul a picat într-o luni şi, a doua zi, marţi, au venit toţi, în afară de vreo 8-9 pe care i-am căutat şi i-am adus înapoi", povesteşte Ion Ciucur, şeful Miliţiei din Constanţa în 1989.

Infractorii eliberaţi din arest s-au amestecat cu manifestanţii şi au spart camera de corpuri delicte a Miliţiei, de unde au luat cafea, ţigări, blugi şi sticle de băutură. După ce, către seara zilei de 22, masa infractorilor s-a retras, sediile Miliţiei şi Securităţii au fost luate sub pază de Armată.

Armata preia controlul

La sediul Miliţiei, luat în pază de Armată, revoluţionarii au constituit un comitet de conducere sub şefia colonelului în rezervă Nicolae Miuţescu.

Contraamiralul şi puterea

Haosul organizatoric care a dominat Constanţa în 22 şi în 23 decembrie a fost limpezit la 24 decembrie, când contraamiralul Constantin Iordache a hotărât să organizeze alegeri pentru un comitet unic de conducere. „Domnule, peste tot erau comitete revoluţionare. Şi toţi dădeau ordine în toate părţile. Fiecare comitet voia să fie el buricul. Şi atunci, pe 24 dimineaţa, i-am adunat pe toţi la «Casa Albă», în sala de festivităţi. M-am postat în capul mesei, aveam vreo trei pistolari în spate, şi am zis: «Trebuie să existe un singur organ de conducere». Şi, de comun acord cu sala, am stabilit un număr de oameni care să fie. Ne-am gândit să fie din toate păturile sociale: muncitori, ţărani, intelectuali. Încă eram comunişti, ce să mai!", afirmă Iordache la 21 de ani de la evenimentele din decembrie '89.

O parte dintre revoluţionarii constănţeni îl acuză pe Constantin Iordache că singura sa intenţie a fost aceea de a se instala în fruntea noului comitet, după ce cu o zi înainte încercase să-l aresteze pe Cercel pe motiv că n-ar fi compatibil cu funcţia pe care şi-a arogat-o. Cert este că, deşi a fost propus, contraamiralul Iordache nu a devenit preşedintele noului comitet de salvare naţională. Varianta sa este că nu a acceptat, varianta revoluţionarilor - că nu a fost ales.

Scena balconului

Noul organ de conducere, constituit la 24 decembrie, avea 25 de membri şi era condus de mecanicul Barbu Dănescu şi de locotenent-colonelul Ioan Maliciuc. Comitetul a fost prezentat la microfon din balconul „Casei Albe" în stilul unui spectacol de divertisment şi avea în componenţă inclusiv un elev de liceu şi un campion mondial la lupte, care urma să fie însărcinat cu problemele de educaţie fizică! Majoritatea membrilor aleşi la 24 decembrie, alături de alţii adăugaţi ulterior, au rezistat până în toamna anului 1990, constituind practic Consiliul Judeţean al Constanţei. În cartea „La Revoluţie se şi moare, nu-i aşa?", scrisă de Remus Macovei, se afirmă că un sfert dintre conducătorii revoluţionari ai Constanţei aveau caziere penale.

Judeţul cu peste o mie de revoluţionari

Dacă înainte de fuga lui Ceauşescu n-au avut curajul să iasă în stradă, constănţenii s-au luptat mai abitir decât toţi când a venit vorba de obţinerea certificatelor de revoluţionari, aducătoare de beneficii. În Constanţa sunt peste 1.000 de revoluţionari cu certificat, mai mulţi decât în oraşe precum Timişoara sau Cluj-Napoca, unde oamenii chiar s-au luptat cu forţele de represiune ale lui Ceauşescu înainte de 22 decembrie. Există luptători remarcaţi la Revoluţie inclusiv în orăşele sau comune precum Negru Vodă sau Valu lui Traian, unde revoluţionarii ar fi apărat un depozit de vinuri!

Cele două cărţi

Nicolae Cuşa, vicepreşedintele uneia dintre cele cinci asociaţii de revoluţionari din Constanţa, a scris chiar el într-o carte tipărită imediat după Revoluţie că în oraşul de pe litoral s-a ieşit în stradă după fuga lui Ceauşescu. Ulterior, Cuşa s-a umplut de penibil scriind o nouă carte în care retractează ce a scris în prima. „S-au trezit unii să spună că ce Revoluţie am făcut noi, că am ieşit după fuga lui Ceauşescu. Dar nu e adevărat, prima mea carte e scrisă sub impactul evenimentelor, mă rog, m-am hazardat. Retrospectiv am scris altfel, am scris adevărul", afirmă Nicolae Cuşa.

Memorat
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #36 : Septembrie 27, 2012, 15:41:40 »

Comnentarii interesante, nu foarte numeroase, dar interesante.

abi 2011-04-04 23:15:34super tare ! cam asta e poporul

•  Alxv 2011-04-04 23:41:22S-a umplut de penibil? Eu zic ca s-a curatat de penibil. Depinde din ce unghi privesti.

•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-05 00:06:44

•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-05 00:14:13

•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-05 00:14:44

•  atentie! 2011-04-05 00:45:14www . stiri externe . com Site-ul contine stiri despre evenimentele petrecute in intreaga lume. Stirile acopera domeniul politic, economic, social, sportiv, afaceri sau turism. Stirile provin de pe toate continentele.

•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-05 01:25:44

•  cornel 2011-04-05 03:56:32o corectura minora. tovarasul contraamiral Iordache, din cate imi aduc aminte, era loctiitorul politic(pcr) al comandantului marinei militare. comandant parca era Musat.

•  DANN 2011-04-05 07:01:49E buna chestia! 5 asociatii de revolutionari intr-un judet unde nu s-a intimplat "nimic"? Fiecare cu presedinte, vicepresedinte/ti, secretare, contabili, soferi, etc. Vorba lui Basescu, ca tot este din zona, AICI SUNT BANII DVS. Terminati odata cu mascarada asta. Vedeti cit ne-au costat si ne costa acesti "revolutionari? Faceti o ancheta ce "lucrau" inainte de 90 si ce au mai lucrat dupa si pentru ce au primit aceste avantaje!!

•  zaldi zuri 2011-04-05 07:03:30Unul dintre revolutionarii fara merite este Dana Stefan care la acel moment era seful postului de Militie Ovidiu,fost securist,care motiveaza calitatea de revolutionar prin faptul ca nu a impuscat adevaratii protestatari...

•  Delfinul 2011-04-05 07:32:13cornel2011-04-05 03:56:32...Dezinformezi mai Kornelus.Nu era secretar de ce vrei tu....-era Sef de stat major,ceea ce ,e alta mancare de peste.In rest ,se confirma:toti bishnitzarii (si specimenul de la Cotroceni-tot bishnitzar este), betivii,liichelele si nu in ultimul rand tzaganii-s-au erijat in mari "revolutionari'(ca de altfel in toata tzara)...Toata maculatura asta aparuta despre asa zisa revolutie-mai mult incurca,decat descurca!!!!

•  frantz iosif 2011-04-05 09:12:24mah si unde erau bravii graniceri??

•  caragiale 2011-04-05 11:58:55Pai certificate de revolutionar s-au tot dat si la peste zece ani de la ,,revolutie".In Constanta de exemplu au beneficiat de scutiri de taxe unul care era la revolutie in RFG.Altul care are carnet l-a obtinut peste multi ani iar acum e sef in PNT-CD-ul local.Cine o fi oare???

•  sandokan 2011-04-05 14:29:37revolutie nene...luptator insarcinat cu educatia fizica Smiley))) astia suntem...daca nu era o mana de oameni "pregatita" la bucuresti eram in plop acum Smiley)) 23 decembrie, impreuna cu mama mea ne-am dus in centrul targu-muresului, sa vedem tancurile...dupa 10-15 minute am fost calcati in picioare de multime undeva vizavi de primariei (acum e un fast food acolo =)) )...se miscasera tancurile, iar eu si mama mea eram plin de vanatai pe spate. am fost atat de fraieri ca nu ne-am dus la spital...eram si noi revolutionari acum, iar eu, poate, eram cel mai tanar revolutionar din istorie... pot sa zic ca am fost si eu revolutionar, alti si-au rupt nasul de betie iar acum sunt revolutionari. TREBUIE SA SE RENUNTE LA DREPTURILE ACORDATE REVOLUTIONARILOR!!!

•  OPEN MIND 2011-04-05 16:03:47MAI FRATILOR CE NOROC PENTRU MINE CA AM PLECAT LA TIMPUL POTRIVIT SI AM SCAPAT DE CARCOTASI. Voi ati inceput sa scriti despre revolutie si revolutionari dar vad ca poatarile sunt taiate si voi numiti presa libera . Interesant ca voi acoperiti unele adevaruri si dati vina ca revolutionarii au fost tigani,hoti si alte categorii adica intrun cuvant voi vreti sa stergeti adevarul. RVOLUTIONARII AM FOST CU TOZII INDIFERENT DE RASA DE CULOARE SI ALTE INVENTII COMMUNISTE. MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA MA AFLU IN CONTINENTUL LIBER USA.

•  xCucusong 2011-04-05 17:17:53Domnilor autori, hotarati-va asupra termenului de rroma si tigan, aici ziceti: "... Lazăr Cercel, un lăutar de etnie rromă ...", ca mai jos, ca o fi mai plasic, aratati ca: " ... era plin de ţigani care furau. Am încercat să curm chestia asta, dar, preşedintele comitetului fiind ţigan ...".

•   •  Nilkolai 2011-04-05 18:20:32rrom sau tigan este acelasi lucru. din pacate, aceasta confuzie creata de denumirea rrom care se aseamana cu roman ne produce prejudicii de imagine si perceptie in occident datorita faptelor de furt, omor, spalare de bani, trafic de carne vie care se numara printre principalele activitati ale etniei rrome sau tiganesti mai bine spus cum este cunoscuta de fapt

•  Nikolai 2011-04-05 18:17:11cititnd mai sus nu mi se confirma decat faptul ca tiganii au preluat puterea. astazi este la fel in sensul ca decidentii politici sunt la varf iar ceilalti sunt o gloata de tigani cu influenta politica, baroni care ii coordoneaza pe ceilalti tigani in actiuni de furtisaguri, escrocherii, omoruri, spalari de bani efectuate atat in tara cat si in strainatate

•  Titi 2011-04-05 20:41:49Tare faza cu "veniti si voi inapoi dupa Craciun"...Oricum, peste tot in tara hotii si tiganii au fost in linia intai!

•  nick 2011-04-05 22:31:39a fost odata un tovaras membru supleant in 2 candidaturi ale MAN(ala de-l cerea nea Nicu). a fost o vreme cand unu' zis Cainele ROSHU,nu doar latra... a fost odata...de fapt nu a fost niciodata Comandantul M.M.
 
•  attila007 2011-04-05 22:41:37si inca o data se vede ce ne-am de rahat suntetzi !!!
 
•   •  nick 2011-04-05 23:17:20pt Otty 00.9 mei,dragul mosului, comite un efort si povesteste la neamul de 'turrckish dellight' cum e cu traditiile de Balaton ale mostenitorilor in amiralitate si posteritate cum ar fi strategul Hortty
 
•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-06 01:32:39
 
•  -- Comentariu dezactivat din motive de securitate/spam --2011-04-06 01:33:23
 
•  MIRCEA 2011-04-06 09:49:18M-AM BUCURAT CIND AM CITIT ARTICOLUL DESPRE REVOLUTIA DE LA CONSTANTA .TOTUL E F.ADEVARAT. MA INTREB DE CE OARE GUVERNANTII ORICARE AU FOST NU AU LUAT MASURI DE ANULARE A ASA ZISELOR DREPTURI DE REVOLUTIONARI.TE IEI DE AMARITII DE PENSIONARI LE ATACI PENSIILE SI NU TE ATINGI DE ACELE INDEMNIZATII ALE REVOLUTIONARILOR. CONSTANTA NU A FACUT REVOLUTI SI NU ARE NICI REVOLUTIONARI.IN CSHIMB ARE O SERIE DE EXCROCI PRECUM CUSA SI O DROAIE DE TIGANI CARE SI-AU TRAS NUMAI AVANTAJE MATERIALE .E RUSINOS. TREBUIE SA PUNA CINEVA PICIORUL IN PRAG SI SA LE TAIE MACAROANA. VA MULTUMESC PENTRU ARTICOL .E O USOARA CONSOLARE IN INTERESUL ADEVARULUI.

•  metin cerchez 2012-01-12 12:21:59 la vremea respectiva eram student al facultatii de planificare si cibernetica economica din ase bucuresti-se poate verifica-in viata mea nu am facut bisnita cu geci,aur etc-nu a existat nici un dosar penal pe numele meu-culmea tupeleui-seful politiei -si militiei-ciucur a avut un magazin in piata ovidiu-anticus-unde vindea....geci,blugi s...aur....Dle Cartianu -am fost printre cei care a scos cu dl eduar Victor Gugui primul ziar anticomunis din romania-Baricada....am fost in piata universitatiii-golan linga Marian munteanu-exista dovezi video-nu te am vazut pe acolo-la cna exista semnatura lei metin cerchez ptr televiziunea -soti-tv neptun cumparata ulterior de fodtul sef al militiei economice serban io-adjunct al lui ciucur....si al lui sorescu cel care a preluat cadavrele din timiso

metin cerchez 2012-01-12 12:25:23 conf normeleor deontologice-sint membru azr-si ale legii,trebuia sa ma intrebi si pe mine..asa ca ne vom intilni in justitie-voi da jumatate din suma avocatului care ma va reprezenta-cine vrea ma poate contacta la 0766478005

Memorat
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #37 : Februarie 14, 2013, 09:16:31 »

GOGOMANULE ESTI PRESEDINTE DE ASOCIATIE Huh?? DIN CONSTANTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI VORBESTI( TASTEZI) DESPRE IMPOSTORI?HuhHuhHuhHuhHuh VARA SA VERIFICI INFORMATIEA NASOL
Memorat
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #38 : Martie 08, 2013, 18:06:27 »

  Liderii.... presi ai asociatiilor din Constanta,respectiv Turcu Gheorghe,Vasilescu Constantin,Nae Gheorghe sunt devastati..., le-a ajuns "cutitul la os",dupa ce au fabricat peste 1500 de revolutionari in Constanta.Le este teama de Puscarie!!!! A venit momentul adevarului atat pentru ei cat si pentru impostorii lor !!!  BANII INAPOI SI LA PUSCARIE !!!!
Memorat
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #39 : Martie 08, 2013, 18:40:50 »

  Liderii.... presi ai asociatiilor din Constanta,respectiv Turcu Gheorghe,Vasilescu Constantin,Nae Gheorghe sunt devastati..., le-a ajuns "cutitul la os",dupa ce au fabricat peste 1500 de revolutionari in Constanta.Le este teama de Puscarie!!!! A venit momentul adevarului atat pentru ei cat si pentru impostorii lor !!!  BANII INAPOI SI LA PUSCARIE !!!!
Ai uitat domnule Nor sa-i mentionezi pe distinsii membrii ai "Consiliului infractorilor Costin", respectiv Vasilescu Constantin - membru Senat....- (si-a facut fiul Vasilescu Denis Aurelian revolutionar la 13 ani,fara certificat pe Legea 42}, Turcu Gheorghe -unul dintre acolitii lui Maries si ai lui Banutoiu,principalul "fabricant" de avize.. la Constanta.
Memorat
Răspuns: demascarea impostorilor din Constanta
« Răspunde #40 : Martie 10, 2013, 13:43:18 »

ADRIAN PITCA
Sr. Member

 Conectat
Mesaje: 437
 
CITAT Răspuns: Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova
« Răspunde #695 : Martie 09, 2013, 20:39:43 »
      Ieri, aici, am scris despre fapte reale...
      Astazi, o sa revin la naratiune...sau, poate, nu este doar o povestire, ci este ceva real...Vom vedea.
      .........................
      Se spune ca, demult, sub podul Baneasa a ramas intepenit un camion.
      Conform bunelor traditii romanesti, la fata locului au sosit specialistii si au decis infiintarea unei comisii care sa se ocupe de rezolvarea problemei. Dar, ca la orice comisie care se respecta, mai intii au aparut dilemele iar apoi, cum era si firesc, comisia s-a impartit in doua tabere: unii ziceau "-Camionul este prea inalt...", ceilalti replicau "-Ba nu, podul este prea jos", primii reveneau "Camionul trebuie tras", ceilalti contraatacau "Ba nu, camionul trebuie impins"...Dupa un timp, au sosit si specialistii in demolari, dar comisia inca nu ajunsese la un acord: unii spuneau "Trebuie sa taiem podul", ceilalti "Ba nu, trebuie sa taiem camionul"...Si timpul trecea...
      Se mai spune ca, pe trotuar, o fetita se juca cu mingea. Auzind gilceava comisiei si neintelegind ce se intimpla, fetita a intrebat-o pe mama sa, care, rabdatoare, i-a explicat. Ascultind, fetita nu a mai fost atenta la minge care, intimplator, a cazut pe o tufa de trandafiri si, cum este si normal la o minge care se respecta, s-a spart.
      Iar atunci fetita i-ar fi spus mamei sale: "-Mamico, dar de ce nu desumfla roata camionului? Ca uite ce mica s-a facut mingea mea, daca s-a spart!"
      ..............................
      Poate multi dintre voi stiati "povestea" dar am considerat ca este bine sa o reamintesc.
      Pentru ca sint enorm de multi cei care nu vad padurea de copaci...
      Pentru ca, se pare, solutiile simple rezolva cele mai grele probleme...
      Iar revolutionarii Romaniei au o mare, foarte mare problema...Dar nici ei nu stiu cum, nici cei care ar trebui nu vor, sa o rezolve...
      In opinia mea, pentru a rezolva marea lor problema, revolutionarii pot si trebuie sa rezolve una din problemele Romaniei. 
      Poate, cea mai mare problema, azi.
      De la inceput, vin si va spun ca planul de actiune pe care vi-l propun nu necesita mobilizarea unui numar foarte mare de oameni, pentru ca, s-a dovedit, revolutionarii romani sint greu de mobilizat, chiar cind le frige buza... Acest plan poate fi dus la indeplinire de un singur om. Nu necesita investitii mari (maximum 100 lei) dar trebuie, dupa parerea mea, sa fie sustinut timp de o luna de zile, timp suficient pentru a avea o reactie de la cei vizati. Acest plan de actiune nu a mai fost pus in practica de nimeni, in Romania (poate prin alte tari, dar eu nu am cunostinta de asta).
      A incercat cineva ceva asemanator dar am vaga senzatie ca a facut-o mai mult de amorul artei si in interes personal.
      Desi poate fi dus la indeplinire de un singur om, pentru ca timpul oricui este pretios si nu este prea corect ca doar unul sa munceasca si, dupa, ceilalti sa profite, va spun ca cel mai bine ar fi sa existe un numar de minim cinci si maxim 100 de participanti la punerea in practica a planului. Daca vor fi cinci persoane, ele vor trebui sa faca un protest, intr-o forma originala. Daca vor fi 100, ar fi excelent, astfel existind posibilitatea substituirii "protestatarului" la un numar de ore. Cinci persoane care vor protesta, intr-o forma originala, in cinci puncte diferite ale Bucurestiului. Fiind doar cite o persoana nu este necesara obtinerea unei autorizatii de la primarie. Consider ideal ca "protestatarii" sa nu faca nici un fel de comentariu in timpul cit "protesteaza" - sa stea tacuti in locurile stabilite. Fiind un protest original, cred ca va avea si sprijinul mass-media, pentru ca este un protest pentru democratie in Romania si nu numai...
      .................................
      Am mai scris aici ca cel mai bine este sa-ti "bati" adversarul cu propriile arme...Azi, Romania are "in mina un cartof foarte fierbinte"...Dar nu este doar "cartoful" Romaniei si, de aceea, eu cred ca acesta trebuie pus si (sau, mai ales) in miinile celor care sub o forma sau alta, "l-au generat". Daca veti reusi sa realizati indeplinirea planului ce o sa vi-l propun,  se vor obtine rezultate.
      Iar daca rezultatele vor fi cele scontate, va garantez ca premierul Ponta va rezolva marea problema a revolutionarilor relativ rapid...Pentru ca va sti ce-l asteapta...Si pentru ca, printre altele, si de asta a ajuns prim-ministru: sa rezolve problemele oamenilor, chiar daca nu-i convin.
      Planul vi-l expun miine, pentru ca azi v-am plictisit destul si se prea poate ca unora sa le cauzeze asta...
      Acum, am chef sa dezleg SUDOKU...Pentru ca, printre altele, si de la acest joc, foarte interesant (si care in "Eterna si fascinanta Romanie" te poate scapa de ani grei de inchisoare), mi-a venit ideea planului...
      De la SUDOKU si de la un personaj de poveste al revolutiei din decembrie 1989, despre care reciteam cite ceva, zilele astea, aici, pe portal...
      As participa si eu la realizarea planului dar realitatea nu-mi permite. Insa, ceva tot pot sa fac si eu: ma oblig sa suport costurile materiale. Voi fi foarte curios sa va vad reactiile miine. Daca planul reuseste, veti recistiga tot, inclusiv, sau- mai ales, stima romanilor.
      Daca nu!, oricum, ceea ce era mai important pentru voi, zic eu, este pierdut...
     
         
Memorat
Pagini: 1 2 [3]
Schimbă forumul: