PROBE SI DOCUMENTE

<< < (210/210)

NVal:


Lucian Radulescu:
Citat din mesajul lui: Siebenburgen din Ianuarie 04, 2009, 13:14:40

• ......
„Pentru mine, 21 decembrie ’89, este cea mai importantă zi din viaţă. Nu ştiu ce a mai rămas din ea, pentru că, din păcate, tot mai mulţi care nu au nimic comun cu această zi, vorbesc despre ea, despre Revoluţie, în numele nostru. Visele făurite în entuziasmul acelor zile s-au stins. Libertatea este singurul lucru pe care l-am cîştigat“, a spus ieri, Ioan Demi, un revoluţionar fără brevet, după ce împreună cu colegii lui de la ICA Ghimbav au pus flori şi s-au rugat discret la troiţa ridicată în memoria eroilor martiri din decembrie ’89. Ca în fiecare an, de 19 ani încoace, revoluţionarii de la IAR Ghimbav s-au adunat în faţa Precturii, clădirea fostei judeţene PCR. Fără autorităţi, fără „mari şefi“ de la organizaţiile de fabricat revoluţionari, fără fast. Ei, cîţiva oameni simpli, fac acest marş de comemorare în fiecare an pe 21 decembrie, pentru că tot în 21 decembrie 1989, muncitorii de la ICA Ghimbav au fost primii braşoveni care, în frunte cu Ioan Demi, au venit la judeţeana PCR cu gîndul să ceară judecarea lui Ceauşescu şi a criminalilor din slujba sa pentru masacrul de la Timişoara şi teroarea din ţară. Ei, muncitorii de la Ghimbav, au fost primii care au trecut pe lîngă moarte, sub gloanţele trase asupra lor de Securitate. Au scăpat. Dar alte zeci de nevinovaţi au murit în noaptea de 22 spre 23 decembrie ’89. Şi în zilele următoare. Pentru aceşti peste 60 de morţi, şi pentru alte zeci de răniţi, la Braşov nu există pînă azi un vinovat.
Doar CEDO mai apără morţii Revoluţiei
...


Totusi ... mi se pare ciudata atitudinea actuala (mie personal...si fosta !!!)a domnului Demi Ioan ... actualmente posesor si ... (pe langa "dosare nedetinute de nimeni, mai multe ca domnia sa, despre Revolutie si Revolutionari" ) de ... "brevet" ... inclusiv fata de Teodor Maries ...  ::) ::) ::)

Gheorghe Iosif:
Nu stiu de unde e fragmentul (contextul), dar e plin de prostii.

Gheorghe Iosif:
Am gasit un document pe Facebook, pe care tocmai l-am salvat - interesant pentru brasoveni, de aceea il postez aici.

Brasoveanul:
Trebe sa stim cu toti ce se intampla cu Brasovul nu numa conducerea lui Mardare. Iata carei treaba din documentele aflate pe Facebook.Navigare

[0] Indexul de mesaje

[*] Pagina anterioara