Main Content:

Pagini: 1 ... 510 511 [512]

ORDONANTA

Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7665 : Aprilie 01, 2021, 20:15:10 »
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5976
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7666 : Aprilie 02, 2021, 01:24:39 »

Colegul nostru de fourm a scris un mesaj celor patru parlamentari. L-am preluat de pe Facebook.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5976
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7667 : Aprilie 02, 2021, 01:27:24 »Silviu Lazăr https://www.facebook.com/photo?fbid=4098744856814900&set=gm.1658562507662116
Parlamentarilor iniţiatori a proiectului de lege B99/2021.
Andronache Gabriel - deputat PNL; Csoma Botond - deputat UDMR; Moşteanu Liviu-Ionuţ - deputat USR_PLUS; Pambuccian Varujan - deputat UAR (minoritãti) .
Cu totală lipsă de respect, cu absolutul dispreţ pe care îl merită continuatorii prigoanei Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, prigoană demarată în 2011 de preşedintele Băsescu – Petrov, continuată de „ pisoiul ” acestuia, prim ministru Ponta şi acum voi,
Subsemnatul Silviu Lazăr Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, vă somez să îmi comunicaţi cine v-a mandatat să elaboraţi porcăria de text pe care aveţi tupeul să îl numiţi proiect legislativ.
Acţiunea voastră reprezintă o continuare a prigoanei menţionate pentru că loviţi financiar interesul petiţionarului revoluţionar tăîndu-i posibilitatea contestării gratuite a măsurilor luate de Secretariatul de Stat, prin adresare directă la CPRD . Şi, deschideţi calea contenciosului administrativ pentru contestaţii. Ar trebui să ştiţi că orice proces în contencios administrativ costă. Bineînţeles, nefiind buzunarul vostru nu vă pasă!
De ce consider că textul este o porcărie ...
Pentru că se pleacă de la premize false! În special legate de presupusa neconstituţionalitatea a funcţionării CPRD. Falsul provinde din ideea iniţiatorilor că CPRD ar avea atribuţii de organizare a executării legii 341, cînd în fapt, CPRD execută control politic asupra guvernului, respectiv Secretariatul de Stat, prin avizare şi rezolvare specializată a contestaţiilor. Specializare care lipseşte instanţelor de contencios administrativ. Practic, CPRD are o activitate de soluţionare a conflictelor juridice date în competenţă în mod expres prin Legea nr. 42/1990 respectiv 341/2004, se supune unei jurisdicţii speciale. Jurisdicţii acceptate de Constituţia României.
Pe cale de consecinţă, soluţia iniţiatorilor de eliminare „a competenţei Comisei parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 de avizare a actelor administrative prevăzute de Lege şi de eliminare a activităţii jurisdicţionale constând în activitatea de soluţionare a unor contestaţii ” loveşte financiar în justiţiarul revoluţionar, scopul fiind obstrucţionarea procedurii de contestare, prin măsuri financiare.
Absenţa personalităţii juridice a CPRD a dus la pierderea proceselor în care Comisia a fost implicată. Probabil, astăzi, Parlamentul României are de plătit justiţiarilor sume importante drept despăgubiri iar voi, iniţiatorii acestui proiect, aţi ales calea cea mai proastă! În loc să luaţi măsuri pentru remedierea situaţiei generată de absenţa personalităţii juridice voi loviţi în cei pe sîngele, lupta şi efortul cărora v-aţi cocoţat în tot felul de funcţii bine plătite.
Legea nu poate avea caracter retroactiv. Or, a veni astăzi cu reglementări care privesc preschimbarea certificatelor este o aberaţie! Sau poate nu aţi auzi de instituţia prescripţiei?
Ruşine!
Renunţaţi la iniţiativă!
Luaţi labele murdare de pe Legea Recunoştinţei.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5976
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7668 : Aprilie 02, 2021, 01:30:13 »

Tot acolo, domnul Iosif a postat un afiș și nu înțeleg de ce nu și aici.

Memorat
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7669 : Aprilie 03, 2021, 01:24:16 »Silviu Lazăr https://www.facebook.com/photo?fbid=4098744856814900&set=gm.1658562507662116
Parlamentarilor iniţiatori a proiectului de lege B99/2021.
Andronache Gabriel - deputat PNL; Csoma Botond - deputat UDMR; Moşteanu Liviu-Ionuţ - deputat USR_PLUS; Pambuccian Varujan - deputat UAR (minoritãti) .
Cu totală lipsă de respect, cu absolutul dispreţ pe care îl merită continuatorii prigoanei Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, prigoană demarată în 2011 de preşedintele Băsescu – Petrov, continuată de „ pisoiul ” acestuia, prim ministru Ponta şi acum voi,
Subsemnatul Silviu Lazăr Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, vă somez să îmi comunicaţi cine v-a mandatat să elaboraţi porcăria de text pe care aveţi tupeul să îl numiţi proiect legislativ.....

Silviu, te inteleg, dar esti in eroare! Te-a „orbit mania” si derutezi lumea!  Nu e vorba de „activitate jurisdictionala” si nici de „activitate administrativa”!
CPRD  este o comisie speciala si a fost infiintata de Parlament prin lege. Este o comisie de specialitate a Parlamentului, ca si celelate „Comisii”.
-Are atributii de „Avizare”  a initiativelor legislative pentru modificarea „Legii Recunostintei si Gratitudinii” tocmai in vederea respectarii drepturilor prevazute de aceasta, care sunt protejate expres prin art. 13, alin (1) si alin (2):
„(1) Ministerele și celelalte instituții ale administrației publice centrale sunt obligate să urmărească și să asigure aplicarea prevederilor prezentei legi.
(2) Nerespectarea prevederilor prezentei legi atrage, după caz, răspunderea disciplinară, administrativă, civilă sau penală a celor vinovați, în condițiile legii
.
- Are atributii de indrumare si control a activitatii SSRML, in virtutea dreptului Parlamentului de a controla activitatea Guvernului.
-  „Contestatiile” adresate CPRD au semnificatia unei „Plangeri Prealabile” (vezi art 2, alin (1), litera j) din legea Contenciosului Administrativ!) si aceasta comisie parlamentara a fost investita cu rezolvarea acestora in virtutea atributiilor de indrumare si control a  activitatii SSRML.
 Nu este vorba de „atributii jurisdictionale”  sau de „atributii administrative”, ci de controlul exercitat de catre aceasta comisie parlamentara speciala a actelor emise de SSRML, pentru ca si Legea „Recunostintei si Gratitudinii” este o lege speciala!
Toate aceste atributii sunt perfect legale si constitutionale!
Alte argumente si explicatii:
Abia dupa depunerea „Plangerii Prealabile” contestatarilor li se deschide calea actiunii in justitie impotriva „Actului Administrativ” emis de SSRML!
 CPRD nu poate fi parte in proces pentru ca NU ESTE EMITENTUL Actului Administrativ contestat! In plus, Deciziile CPRD se iau prin vot si votul imperativ al parlamentarilor este nul (vezi art. 69, alin (2) din Constitutie!). Prin urmare, nicio instanta nu ii poate impune CPRD cum sa voteze!
  Interpretarea data de „Dottore Ponta” este eronata/fortata (vezi sintagma „sau Comisia parlamentară a revoluționarilor din decembrie 1989” din art 26, sintagma a carei eliminare este suficienta!).
La interpretarea data de Dottore Ponta au achiesat „juristii” angajati la Parlament pe alte criterii decat cele profesionale!  Nu trebuie sa cadem si noi in aceasta capcana!  Nu vedeti ca periodic se tot „preschimba” aceste certificate?  „Prietenii stiu de ce!”.
Memorat
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7670 : Aprilie 05, 2021, 22:00:24 »

Am primit de la domnul Neacsu Adrian Ovidiu (”Ovidiu Generalu”) cateva mesaje, primul fiind cel adreseat Presedintelui Camerei Deputatilor.
Domnule Presedinte al Camerei Deputaților și Președintele PNL va rugăm să ne sprijiniți în respectarea legi 341/2004 adliteram. RESPINGETI toate propunerile mărșave ale USR, UDMR și a Minorităților care se folosesc de PNL pentru a lovi în Revoluția Română și Revoluționari. Am încredere în dumneavoastră și domnul Președinte ca veti aberații legislative care vor să schimbe esența Legii 341. Cu respect al dumneavoastra Neacșu Ovidiu Adrian, Rănit în Revoluție din `89 la TVR.
S-a greșit, că nu vreți aberații administrative.

Raspunsul Presedintelui Camerei Deputatilor:
O.K.

Tot de la domnul Neacsu:
Am vb un coleg  cu un avocat din Timișoara și a spus că sunt neconstituționale proiectele de lege depuse de Dep Roman Florin și cea depusă de Varujan Pambucian, Gabriel Andronache, Botond Csoma si Liviu Moșteanu, toți de la camera deputaților. Dânși vor iar să ne umilească la fel ca cei dinainte, timp de 32 de ani, iar la copii deținuților și deportaților li  s.au mărit indemnizațiile conform cu inflația, plus alte beneficii! Dacă nu eram noi, mai existau celelalte categorii: veterani, deținuți, deportați, persoane cu handicap? Ne.am sacrificat viata si familiile iar acesti domni aleși de noi ne distrug prin legi?! Pai noi suntem răniți, reținuți, urmași și mai nou luptători cu rol determinant aprobați chiar de domnul Președinte al României care au fost verificați și au caștigat prin instanțe! Deci acești deputați pun la indoială niște hotărâri  judecătorești și irevocabile și incalcă autoritatea Președintelui României și dă de inteles că ne contestă pe noi răniții, invalizi, reținuții si urmașii celor decedați, pe care dv si dânsul ne respectați și vorbiți frumos de noi. Datorită nouă și expunerea vieților noastre și a familiileor noastre există democrația și libertatea așa cum a fost ințeleasă și este ea acum. Cu speranța ca analizați și ințelegeți ce v.am scris eu, vă mulțumesc și sper că se vor lua măsuri urgente! Vă mulțumesc. Neacșu Adrian Ovidiu, Rănit în rev din `89 la TVR din Pitești, simpatizantul dv. Scuze de deranj și mii de mulțumiri din partea revoluționarilor. Doamne ajută.
Memorat
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7671 : Aprilie 08, 2021, 23:58:20 »

Avizul favorabil din 8 aprilie 2021, nr 196/2021
http://86.105.216.122:83/MyUploadedDocs/2021/AvizeCL/0196.pdf
Propunere legislativă privind modificarea și completarea Legii nr. 341/2004 a recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului - Lupeni - august 1977.

Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2547
 • Vezi Profilul
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7672 : Aprilie 09, 2021, 08:32:56 »

 CONSILIUL LEGISLATIV, CONFIRMA AFIRMATIA CA LEGEA 341/2004 ESTE O LEGE ORGANICA SI NU ORDINARA !!!
Memorat
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7673 : Aprilie 11, 2021, 09:59:22 »

CONSILIUL LEGISLATIV, CONFIRMA AFIRMATIA CA LEGEA 341/2004 ESTE O LEGE ORGANICA SI NU ORDINARA !!!

Este lege ORGANICA doar legea de aprobare a acestor amnendamente, pentru ca reglementeaza activitatea unei Comisii Parlamentare (modifica regulamentele Camerelor, care sunt legi organice!).
Legea 341/2004 este Lege ordinara! Iata dovada:
„Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 29 iunie 2004, cu respectarea prevederilor articolului 76 alineatul (2) din Constituţia României, republicată.”
Constitutie ARTICOLUL 76
„(1) Legile organice şi hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei Camere.
(2) Legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră.”
 Diferenta este foarte mare! Pentru minimum de voturi necesare aprobarii unei legi, „socoteala” este urmatoarea:
- Legile organice se aproba cu majoritate calificata = jumatate +1 din numarul total. In mandatul 2020-2024 sunt 330 deputati. Majoritatea (absoluta) inseamna MINIMUM 166 de voturi!
- Legile ordinare se aproba cu jumatate+1 din numarul celor prezenti. Pentru a fi cvorum, trebuie sa fie prezenti minimum 166 deputati. Pentru adoptarea unei legi ordinare sunt necesare un numar minim de 84 de voturi!
-Rezulta ca diferenta minima de voturi intre o lege organica si una ordinara este de 82!
Raportat la domeniul de aplicare, Legea 341/2004 se incadreaza la art. 73, alin (3), litera p) si AR TREBUI sa fie lege organica!
De ce nu e lege organica:
Legea 42 din 18.12.1990 a fost aprobata si promulgata „in temeiul art. 82 lit. m) din Decretul-lege nr. 92/1990 pentru alegerea parlamentului şi a Preşedintelui României”. Pentru ca nu se aprobase Constitutia si toate erau legi pur si simplu! Nu existau legi organice si legi ordinare!
Inca un argument: Pe Constitutia din 1991, art. 114, alin (1), Guvernul nu avea dreptul de a emite OUG in domeniul legilor organice! Pana la adoptarea noii Constitutii (in vigoare din 29.10.2003), legea 42/1990 a fost modificata prin 3 OG si 5 OUG! Daca era lege organica nu putea fi modificata prin Ordonante de Guvern.
Concluzia: Legea 341/2004 este lege ordinara, fiind aprobata cu o „majoritate relativa”. Chiar daca domeniul de aplicare este de natura organica. Asa a vrut Parlamentul!
Nota! Chiar daca USR+ si „Aripa PD-L” sunt minoritari in Parlament, detin pozitii cheie si mai degraba abroga Legea 341/2004, decat sa o transforme in lege ORGANICA, cum cere imperativ Constitutia.

Memorat
 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 149
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7674 : Aprilie 22, 2021, 00:31:39 »

Cu privire la propunerea legislativă înregistrată la senat pentru dezbatere cu nr. b99/2021 (sau L101/2021), în data de 21.04.2021 a fost transmis avizul Comisiei parlamentare a revoluționarilor din Decembrie 1989.

Verdictul acesteia: AVIZ FAVORABIL, cu amendamentul „La Art.11 se introduce alin.(2): Comisia Parlamentara a Revoluționarilor din Decembrie 1989 avizează bugetul și Programul anual de activități al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.”.

https://www.senat.ro/legis/PDF/2021/21L101CA23.PDF 

(și în aceeași zi a mai fost transmis și avizul Comisiei pentru administrație publică, tot FAVORABIL, dar fără amendamente)
Memorat
 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 149
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ORDONANTA
« Răspunde #7675 : Aprilie 22, 2021, 22:47:04 »

[...] cu amendamentul „La Art.11 se introduce alin.(2): Comisia Parlamentara a Revoluționarilor din Decembrie 1989 avizează bugetul și Programul anual de activități al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.” [...]

S-ar putea să nu mai apuce nici asta:

Şase parlamentari au iniţiat un nou proiect de lege privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române / Alexandru Muraru, unul dintre iniţiatori: Mişcarea revoluţionară nu poate fi studiată de către cei care au confiscat idealurile revoluţiei

Cinci parlamentari PNL şi unul de la USR PLUS au iniţiat un nou proiect legislativ pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, după ce CCR a declarat neconstituţională ordonanţa de urgenţă care viza desfiinţarea institutului.

Deputatul liberal Alexandru Muraru anunţă, joi, într-un comunicat de presă, că împreună cu aleşii PNL Iulia Scântei, Alina Gorghiu, Gabriel Andronache şi Ioan Cupşa, dar şi cu senatorul USR-PLUS Cristinel Gabriel Berea, a depus o nouă iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din 1989, condus "în mod ruşinos" de Ion Iliescu.

...

(continuarea la https://www.news.ro/politic-intern/sase-parlamentari-au-initiat-proiect-lege-privind-desfiintarea-institutului-revolutiei-romane-alexandru-muraru-unul-dintre-initiatori-miscarea-revolutionara-studiata-catre-cei-au-confiscat-1922400822002021041520132879)

Memorat
Pagini: 1 ... 510 511 [512]
Schimbă forumul: