Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 11

ASTROLOGIE

Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #15 : Iunie 11, 2016, 19:09:10 »

, Un autobuz cu geamuri mari, plin cu turisti."☆☆☆
Acest grad are și o alta interpretată mai complexa, în rezumat ,
luptator  care au toata onoarea.
Unii luptători de toată onoarea au o anumita semnificație corespunzătoare unor energii specifce: Lilith, Junon,  Mercur , Soare, etc...
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #16 : Iunie 11, 2016, 19:16:43 »

Memorat
 • Petru
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1202
 • nimic-OO FARA INSULTE; neindoelnic, obiectiv
 • Vezi Profilul
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #17 : Iunie 11, 2016, 21:33:52 »

Petru Groza
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Petru Groza
Petru Groza.jpg
Petru Groza în 1945.
Date personale
Născut   7 decembrie 1884
România Băcia, jud. Hunedoara
Decedat   7 ianuarie 1958 (73 de ani)
România București
Căsătorit cu   Ana Groza
Naționalitate   Român
Cetățenie   Austro-Ungaria
România
Religie   ortodox
Ocupație   om politic
avocat
Prim-ministru al României
În funcție
6 martie 1945 – 2 iunie 1952
Precedat de   Nicolae Rădescu
Succedat de   Gheorghe Gheorghiu-Dej
Președinte al Consiliului de Stat
În funcție
12 iunie 1952 – 7 ianuarie 1958
Precedat de   Constantin Ion Parhon
Succedat de   Ion Gheorghe Maurer
Partid politic   Frontul Plugarilor
Profesie   Avocat
Semnătură   Petru Groza Signature.jpg
Modifică date / text Consultați documentația formatului
Petru Groza (n. 7 decembrie 1884, Băcia, Hunedoara – d. 7 ianuarie 1958, București) a fost un avocat și om politic român interbelic și după cel de-al Doilea Război Mondial, prim-ministru în primele guverne comuniste ale României, între 1945 și 1952. A fost președinte al Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române, funcție asimilată celei de șef al statului, în perioada 2 iunie 1952 - 7 ianuarie 1958.
La 6 martie 1945 a fost impus în funcția de prim-ministru de către Uniunea Sovietică, care a amenințat în caz contrar cu neretrocedarea Transilvaniei către România. Deși Groza a mimat apartenența la un partid propriu, în fapt, era un executant docil al deciziilor luate de comuniști și al ordinelor venite de la Moscova. Întrucât guvernul său nu a fost recunoscut de americani și englezi, regele Mihai i-a cerut, în august 1945, demisia. Când Groza a refuzat - fapt unic în istoria regalității în România - regele a intrat în așa-numita grevă regală, perioadă în care guvernul a acționat neconstituțional.
Guvernele succesive conduse de Groza au prezidat primele procese politice din România, fraudarea alegerilor din 1946 și lichidarea opoziției, suprapunându-se procesului de acaparare a puterii politice de către comuniști. La 30 decembrie 1947, împreună cu Gheorghiu-Dej, Groza l-a forțat pe regele Mihai să abdice, în cursul aceleiași zile proclamând, în mod ilegal și neconstituțional, în parlament, republica populară.
Cuprins  [ascunde]
1   Biografie
1.1   Cariera politică
1.2   Frontul Plugarilor
1.3   Viceprim-ministru
1.4   Obținerea mandatului de prim-ministru
1.5   Greva regală și criza politică
1.6   Alegerile din noiembrie 1946
1.7   Eliminarea opoziției
1.8   Proclamarea Republicii
1.9   Președinte al prezidiului MAN.
2   Decesul
3   Publicații
4   Note
5   Bibliografie
6   Bibliografie suplimentară
7   Vezi și
8   Legături externe
Biografie[modificare | modificare sursă]
Petru Groza s-a născut în familia preotului ortodox Adam Groza. A urmat clasele primare în localitatea natală, iar cele secundare la Coștei, Lugoj și Colegiul maghiar reformat din Orăștie. Între anii 1903 - 1905, a studiat la Facultatea de Drept și Științe Economice din Budapesta (primind o bursă de la Fundația Gojdu)[necesită citare]. Din 1905 își continuă studiile la Berlin, apoi la Facultatea de Drept Comercial și Economie Politică din Leipzig. În 1907 Groza își obține doctoratul în științe juridice cu distincția magna cum laude.

Petru Groza în 1946.
La întoarcerea în țară, Groza a practicat avocatura în Lugoj, apoi în Deva. De asemenea, se implică în viața Bisericii Ortodoxe, fiind membru laic al Sinodului Mitropoliei Sibiului din 1911.
Cariera politic2]
La alegerile parlamentare din noiembrie 1919, primele pe baza votului universal, Petru Groza este ales deputat pe listele PNR. În martie 1920 părăsește partidul împreună cu gruparea condusă de Octavian Goga și se înscrie în Partidul Poporului, pe 17 aprilie.[3] Formațiunea prezidată de generalul Alexandru Averescu fusese chemată la putere de regele Ferdinand I datorită manevrelor de culise întreprinse de fruntașul liberal Ionel Brătianu pentru a determina căderea cabinetului Blocului Parlamentar, coaliție politică din care făcea parte și PNR.[4] În guvernul generalului Averescu, Groza este numit ministru de stat fără portofoliu (16 aprilie - 13 decembrie 1921).
La alegerile din martie 1922 și cele din mai 1926 este din nou ales deputat pe listele Partidului Poporului. Manevrele lui Brătianu îl aduc din nou pe generalul Averescu la putere. În noul cabinet, Groza primește portofoliul Lucrărilor Publice.

Petru Groza, depunând buletinul de vot în urnă.
Îndeplinește această funcție până la 14 iulie 1926, moment în care trece ca ministru de stat fără portofoliu. Politica de independență din activitatea guvernamentală îl determină pe Brătianu să intre în conflict cu generalul Averescu, motiv pentru care fruntașul liberal a intervenit pe lângă regele Ferdinand pentru a determina căderea guvernului.[5] Mai mult, la alegerile din iulie 1927 Partidul Poporului nu a întrunit scorul electoral de 2% din voturi, necesar accederii în Parlament.[6]
Frontul Plugarilor[modificare | modificare sursă]
Dezamăgit de viața politică internă, pleacă într-un exil autoimpus la Deva, pentru a se dedica afacerilor sale. Revine pe scena publică pe 8 ianuarie 1933, când fondează Frontul Plugarilor. Aceasta era o formațiune politică minoră, care se situa pe stânga eșichierului politic. Imediat, acest partid a intrat sub aripa protectoare a Partidului Comunist, care se afla, în acele vremuri, în ilegalitate .
În localitatea natală a lui Petru Groza, pe 24 septembrie 1935, a fost semnat acordul pentru înființarea Frontului Popular Antifascist între MADOSZ și Frontul Plugarilor, ambele formațiuni fiind satelite ale comuniștilor.[7] Trei luni mai târziu, aceleași două partide, împreună cu Blocul Democratic și Partidul Socialist, s-au întrunit la Țebea, unde, sub gorunul lui Horea și mormântul lui Avram Iancu, au încheiat un acord prin care se angajau să lupte în comun împotriva pericolului fascist.[8][9]
În următorii ani, formațiunea lui Petru Groza a rămas în umbra Partidului Comunist. În 1943, participă la crearea Frontului Patriotic Antihitlerist. Pe 20 iunie 1944, a susținut formarea coaliției Blocului Național Democrat între PNȚ, PNL, PSD și PCR.[10]
Viceprim-ministru[modificare | modificare sursă]
Groza a revenit în prim planul scenei politice după actul de la 23 august 1944, când regele Mihai I îl demite din fruntea statului și arestează pe mareșalul Ion Antonescu.[11][12] Astfel, România a ieșit din alianța cu Germania. Șeful statului numește un nou guvern de militari și tehnicieni în frunte cu generalul Constantin Sănătescu. În noul guvern, fiecare partid din BND avea câte un reprezentant.
Pe 12 septembrie 1944, România a semnat armistițiul cu Națiunile Unite[13], care stabilea noul statut internațional al țării noastre: ieșirea din războiul antisovietic și angajarea în lupta împotriva Germaniei hitleriste, plata unor însemnate despăgubiri de război, anularea dictatului de la Viena, stabilirea graniței româno-sovietice din 28 iunie 1940. Astfel, România devenea o țară ocupată de Uniunea Sovietică, iar SUA și Marea Britanie girau această realitate. La 9 octombrie, s-a realizat „acordul de procentaj” între Stalin și Churchill, potrivit căruia România intra în sfera de influență sovietică în proporție de 90%.[14]
Pe plan intern, pe 13 octombrie, PCR și PSD au denunțat, în mod oficial, actul de colaborare cu PNL și PNȚ în cadrul BND, au ieșit de la guvernare și s-au constituit într-o nouă coaliție denumită Frontul Național Democrat. Acest fapt a stârnit o nouă criză politică, timp în care FND a pornit o uriașă și vehementă campanie împotriva partidelor istorice. Frontul Plugarilor a aderat la noua coaliție politică de stânga. Din cauza presiunilor politice, pe 4 noiembrie, generalul Sănătescu a format un nou guvern „de largă colaborare politică”.[15] Atât liderii de la Moscova, cât și comuniștii autohtoni, au considerat că personalitatea și carisma lui Groza ar putea asigura legitimitatea în fața lumii occidentale. În noul cabinet Sănătescu, Petru Groza este numit vicepreședinte al Consiliului de Miniștri.
Cu toate acestea, crizele provocate de comuniști și socialiști au continuat, iar Constantin Sănătescu s-a văzut nevoit să își depună mandatul pe 6 decembrie 1944. Șef al noului cabinet a fost numit generalul Nicolae Rădescu, în timp ce Groza și-a păstrat mandatul de viceprim-ministru.
Obținerea mandatului de prim-ministru[modificare | modificare sursă]
FND a continuat să organizeze manifestații de stradă sub lozinca Vrem guvern FND! În acea iarnă, Gheorghe Gheorghiu-Dej, liderul comuniștilor, a efectuat o vizită la Moscova, în timpul căreia s-a stabilit programul de acțiune pentru preluarea puterii și înlăturarea „forțelor reacționare”, în frunte cu Iuliu Maniu.[16] La Conferința de la Ialta din 4 - 11 februarie, Marile Puteri au hotărât intrarea definitivă a României în sfera de influență sovietică.[17] Ca urmare, FND a pornit un asalt pentru răsturnarea guvernului. S-a acționat pentru preluarea prefecturilor și primăriilor și s-au organizat manifestații și lupte de stradă. Pentru a avea susținere publică, FND și-a atras de partea lui țăranii, cărora li se promitea înfăptuirea reformei agrare prin împroprietărirea țăranilor și confiscarea moșiilor.[18]

Petru Groza în 1945, vorbind.
România se afla într-o mare criză politică. În ziua de 26 februarie 1945 a sosit la București Andrei Vîșinski , adjunctul ministrului de Externe al URSS, Viaceslav Molotov. Într-o audiență la regele Mihai, Vâșinski i-a impus șefului de stat român demiterea imediată a generalului Rădescu, care era acuzat ca fiind „reacționar” și „fascist”, criticând partidele istorice și pe Iuliu Maniu.[19] Speranțele depuse de ministrul român de Externe, Constantin Vișoianu, în sprijinul Statelor Unite și al Marii Britanii s-au dovedit iluzorii. Vâșinski a exercitat puternice presiuni asupra regelui, adoptând o atitudine agresivă, izbind cu pumnul în masă, trântind ușa și declarând: „Ialta sunt eu”!.[20] Pe 2 martie, Mihai I l-a însărcinat pe Petru Groza, președintele Frontului Plugarilor, să alcătuiască lista noului guvern. În audiențele de la Palat, Maniu și Brătianu s-au opus categoric, afirmând că aducerea la putere a acestui guvern „ar echivala cu o condamnare la moarte a democrației în România”.[21] În cele din urmă, regele a cedat, iar pe 6 martie 1945 a acceptat lista prezentată de Petru Groza. Deși, din cele 18 portofolii ministeriale, PCR avea doar 5 portofolii, în realitate, comuniștii erau cei care îl conduceau, deoarece fusese dictat de la Moscova.
Greva regală și criza politic23] Maniu a avertizat că fără neutralizarea Ministerelor de Interne și de Justiție nu puteau avea loc alegeri libere în România, dar a trebuit să se ralieze hotărârii. Pe 7 ianuarie 1946, au depus jurământul în calitatea de miniștri Emil Hațieganu, din partea PNȚ, și Mihail Romniceanu, din partea PNL.[24] În fond, hotărârile de la Moscova au reprezentat victoria punctului de vedere sovietic, guvernul Petru Groza fiind recunoscut de SUA și Marea Britanie pe 5 februarie 1946.
Alegerile din noiembrie 1946[modificare | modificare sursă]
După eșuarea grevei regale, Mihai a adoptat o poziție mai prudentă cu guvernul. În vederea alegerilor, forțele politice guvernamentale au constituit, pe 17 mai 1946, Blocul Partidelor Democratice pentru a depune liste comune la alegeri. BPD era format din PCR, PSD, PNL-Tătărescu, PNȚ-Alexandrescu, FP și PNP. În schimb, partidele democratice, PNȚ, PNL și PSDI, au eșuat în tentativa de a crea un front comun al opoziției. Guvernul a modificat și legea electorală, astfel că pentru prima dată în istorie, la procesul electoral puteau participa și femeile.
Campania electorală s-a desfășurat prin săvârșirea a numeroase și grave abuzuri de către forțele guvernamentale și atacurile exacerbate ale opoziției împotriva acestora. Deși Washington și Londra au dat de repetate ori garanții lui Maniu că alegerile ce se vor organiza vor fi libere și supravegheate de puterile occidentale, guvernul nu a ezitat să folosească în procesul electoral dictonul lui Stalin: „Nu contează cine cu cine votează, contează cine numără voturile”. Alegerile au avut loc pe 19 noiembrie 1946, prezența la vot fiind masivă. Rezultatele oficiale publicate au fost: BPD - 69,81%, PNȚ - 12,88%, UPM - 8,32%, PNL - 3,78%, PȚD - 2,36%.
Imediat, opoziția a acuzat guvernul de fraudă, Maniu afirmând că rezultatele fuseseră inversate, astfel că, în fapt, PNȚ era cel care obținuse victoria.[25] În schimb, partidele guvernamentale afirmau că rezultatele alegerilor reflectau adeziunea cetățenilor la programul BND, iar incidentele minore care au avut loc au fost provocate de opoziție. De altfel, era aceeași tradiție electorală românească ca puterea să declare că alegerile au fost corecte, în timp ce opoziția îi acuza de fraudă.

Petru Groza, Președintele Consiliului de Miniștri.
Aceeași divergență exista între Moscova și oficialitățile engleze și americane. La Washington au sosit rapoarte din partea misiunii diplomatice a puterilor occidentale și din partea Ministerului de Interne de la București, care avea același conținut divergent. SUA și Marea Britanie s-au limitat la niște declarații formale, înțelegerea privind împărțirea sferelor de influență fiind luată demult. Memoriile întocmite de Maniu și Brătianu nu au fost luate în considerare, iar pe 1 decembrie 1946, regele Mihai a rostit Mesajul de deschidere a lucrărilor Adunării Deputaților: Sunt fericit să mă găsesc în mijlocul reprezentanților țării, întruniți astăzi pentru întâia oară, după o îndelungată întrerupere a vieții parlamentare.[26]
Pe 10 februarie 1947, România semna Tratatul de Pace cu Puterile Aliate și Asociate, astfel că regimul Convenției de armistițiu se încheia în mod oficial.[27] Acest fapt însemna că Marea Britanie și SUA nu mai dispuneau de nici o pârghie pentru a interveni în favoarea opoziției, România trecând sub controlul exclusiv al URSS.[28]
Eliminarea opoziției[modificare | modificare sursă]
După alegerile parlamentare, obiectivul politic esențial al guvernului Groza era acapararea întregii puteri în stat și lichidarea oricăror forme de opoziție. Planul a fost elaborat de ministrul de Interne, Teohari Georgescu, și Pantelei Bodnarenko, ofițer de informații sovietic.[29] Încă de la începutul anului 1947, autoritățile comuniste au operat numeroase arestări împotriva adversarilor politici prin comiterea de grave abuzuri. Pe 14 iulie 1947, autoritățile Ministerului de Interne au reușit să întindă o capcană principalilor fruntași național-țărăniști, care se pregăteau să plece în Marea Britanie pentru a informa diplomații occidentali despre situația reală din țară. Înscenarea de la Tămădău a fost etichetată drept act de trădare națională și transformată într-un caz politic major.[30]
Pentru a permite implicarea PNȚ și a lui Iuliu Maniu, autoritățile au extins acuzațiile de la tentativă de părăsire frauduloasă a țării la activități cu caracter politic. La 30 iulie 1947, printr-un jurnal al Consiliului de Miniștri s-a decis dizolvarea Partidului Național Țărănesc.[31] În aceeași zi a fost convocată Adunarea Deputaților, în cadrul căreia, pe baza unui raport întocmit de Teohari Georgescu, s-a aprobat dizolvarea cu 294 de voturi pentru și unul împotrivă.[32] Jurnalul stabilea: „Partidul Național-Țărănesc de sub președinția domnului Iuliu Maniu este și rămâne dizolvat pe data publicării în Monitorul oficial a prezentului Jurnal. Aceeași decizie de dizolvare include și toate organizațiile județene, de plasă și comunale ale sus menționatului partid, organizațiile militare, de tineret, de femei și orice alte organizații sau asociații conduse de acest partid”.
Pe 1 noiembrie, Partidul Național Liberal a decis să își înceteze activitatea. Cinci zile mai târziu, Adunarea Deputaților a adoptat o moțiune de neîncredere în Gheorghe Tătărescu, ministrul de Externe și vicepreședintele Consiliului de miniștri. Ziua următoare, reprezentanții PNL-Tătărescu au demisionat din guvern. Procesul intentat liderilor PNȚ s-a desfășurat între 29 octombrie și 4 noiembrie.
Ca și în cazul procesului intentat mareșalului Antonescu în urmă cu un an și jumătate, sentința era dinainte stabilită, pe baza unor acuzații fără acoperire materială, având la bază nu probe, ci indicații politice venite de la Moscova și prezentate în haină juridică la București. Iuliu Maniu și Ion Mihalache au fost singurii condamnați la temniță grea pe viață.
Proclamarea Republicii[modificare | modificare sursă]
Pe 12 noiembrie, regele Mihai și regina-mamă Elena s-au deplasat la Londra pentru a asista la căsătoria principesei Elisabeta, moștenitoarea Coroanei britanice. Aici, a cunoscut-o pe principesa Ana de Bourbon-Parma. Cei doi au plecat în Elveția, la Lausanne, unde s-au logodit neoficial pe 6 decembrie 1947. Cerând încuviințarea guvernului român, răspunsul venit 10 zile mai târziu afirmă că nu era oportună căsătoria la acel moment.[33]
Presa internațională începea deja să speculeze că suveranul român va rămâne în străinătate pentru o femeie, abandonându-și prerogativele constituționale. Pentru a infirma speculațiile, pe 18 decembrie, Mihai s-a urcat în tren la Lausanne și a sosit la București trei zile mai târziu.[34] După o întrevedere cu Petru Groza, unde nu s-a ajuns la vreo concluzie, Mihai și mama sa au plecat la Sinaia pentru sărbătorile de iarnă. În ajunul Crăciunului a fost învestit în funcția de ministru al Apărării Naționale Emil Bodnăraș, care, potrivit unor informații, abia ajunsese de la Moscova, unde primise din partea lui Stalin indicațiile privind organizarea abdicării regelui Miha Ii.

Prim-ministrul Groza dă adresa de plecare la relaţiile ruso-române.
Pe la orele 20:30 din seara zilei de 29 decembrie, regele Mihai a fost informat despre cererea formală a lui Petru Groza de a-i acorda o audiență a doua zi, la ora 10:00. Inițial, a presupus că este vorba de căsătoria lui. În dimineața zilei de 30 decembrie 1947, regele, împreună cu regina-mamă și câteva persoane de la Curte s-au deplasat spre București, iar în jurul orei 12:00 au ajuns la palatul din șoseaua Kiseleff. În 15 minute au sosit și Petru Groza, care era însoțit de Gheorghe Gheorghiu-Dej. Groza a fost cel care s-a adresat primul: „Ei bine, Majestate, a sosit timpul să aranjăm o despărțire prietenească”. Surprins, Mihai a întrebat ce trebuie să înțeleagă prin aceste cuvinte. „Problema de a pune capăt monarhiei. La urma urmei v-am avertizat că trebuie să vă pregătiți pentru așa ceva. Trebuie să înțelegeți că nu mai există în România loc pentru un rege”, a declarat Groza. Regele a replicat: „Nu dumneavoastră sunteți cel care puteți să-mi spuneți să plec. Această chestiune trebuie să o hotărască poporul”.[35]
Groza precizează că guvernul va aranja problemele materiale, astfel încât familia regală să ducă o viață confortabilă. De asemenea, Gheorghiu-Dej a făcut aluzie la un posibil proces ce ar putea fi intentat „Majestății Sale”. În acel moment, Mihai a declarat că „propunerea dumneavoastră ridică grele probleme constituționale”. „Ne-am gândit la toate”, replică Groza, scoțând o coală de hârtie din pergament alb din dosarul pe care îl ținuse în mână de când începuse audiența. „Voi studia această hârtie”, declară regele în speranța că va mai câștiga timp. Groza preciză: „Trebuie să citiți acum. Nu părăsim această casă până când hârtia nu va fi semnată, chiar dacă va trebui să stăm aici până diseară. Poporul nostru așteaptă știrea abdicării. Dacă nu vom avea semnătura dumneavoastră se vor ivi neplăceri”.[36]

Chivu Stoica, Gheorghiu Dej, Petru Groza și Gh. Apostol în 1957.
În acel moment, regele a mers în camera de alături, unde mareșalul Palatului l-a informat că garda fusese schimbată, palatul era înconjurat de trupe, iar legăturile telefonice erau întrerupte. Când a revenit în cameră, Mihai a întrebat pentru ce s-au luat toate aceste măsuri. „Poporul este impacientat Sire, suntem aici de un timp destul de lung”, a răspuns Groza. „Și dacă eu refuz să semnez”?, a întrebat regele. Groza a recurs la o ultimă amenințare: „Dumneavoastră ați văzut, totul a fost prevăzut. Se poate ivi un război civil. Noi nu putem răspunde de securitatea nimănui. Și dumneavoastră veți purta răspunderea”.[37]
Într-o relatare din decembrie 1990, Mihai afirma că Groza și Gheorghiu-Dej au recurs la șantaj: „Mi-au spus că membrii guvernului, adică și comuniștii, vor fi nevoiți, pentru a contracara orice formă de opoziție să execute peste o mie de studenți dintre cei care fuseseră arestați în ultimul an”. De asemenea, a afirmat că Groza „s-a apropiat de mine și m-a rugat să-i pipăi vestonul în dreptul buzunarului. Mi-a spus: Pipăiți! Și avea pistolul în buzunar, dând explicația: Ca să nu mi se întâmple și mie ce i s-a întâmplat lui Antonescu”. După aceasta, Mihai se așază la masă și semnează documentul abdicării.
La orele 15:30 s-a întrunit Consiliul de Miniștri. Petru Groza a adus la cunoștință actul abdicării și a fost emisă o proclamație a guvernului către țară. Aceasta aducea la cunoștință abdicarea regelui și aprecia că „Astfel, poporul român a dobândit libertatea de de a-și clădi o nouă formă de stat - Republica Populară”. La orele 19:10, sub președinția lui Mihail Sadoveanu, s-a deschis ședința extraordinară a Adunării Deputaților.[38][39]
În unanimitate, au fost aprobate două proiecte de lege. Primul lua act de abdicarea regelui Mihai I, pentru sine și pentru urmașii săi, Constituția României era abrogată, iar noua denumire oficială a statului devenea Republica Populară Română. De asemenea, se preciza că puterea legislativă va fi exercitată de Adunarea Deputaților până la dizolvarea ei și întrunirea unei Adunări Naționale Constituante, care se va face la o dată fixată de Adunarea Deputaților. Aceasta va adopta noua Constituție a RPR. Prin al doilea proiect s-au numit membrii Prezidiului Provizoriu al RPR: Constantin Ion Parhon, președinte, Mihail Sadoveanu, Ștefan Voitec, Gheorghe Stere și Ioan Niculi, vicepreședinți. Ședința s-a încheiat după numai o oră.
Președinte al prezidiului MAN.[modificare | modificare sursă]
Pe 24 februarie 1948 a fost dizolvată Adunarea Deputaților. Trei zile mai târziu s-a constituit Frontul Democrației Populare, o alianță electorală formată din Partidul Muncitoresc Român (noua denumire adoptată de comuniști în urma fuziunii cu PSD), Frontul Plugarilor, PNL-Bejan și Uniunea Populară Maghiară. Pe 28 martie au avut loc alegerile pentru Marea Adunare Națională, forul legislativ unicameral al RPR. Primul obiectiv al Marii Adunări a fost acela de a redacta o nouă lege fundamentală. Constituția Republicii Populare Române a fost promulgată pe 13 aprilie 1948.
Groza și-a păstrat mandatul de prim-ministru până pe 2 iunie 1952. Zece zile mai târziu l-a înlocuit pe Constantin Ion Parhon în funcția de președinte al prezidiului Marii Adunări Naționale, instituția care asigura în mod simbolic șefia RPR. A rămas în această funcție până la sfârșitul vieții.

Prim-ministrul Petru Groza, rostindu-și cuvântarea cu prilejul instalării Comitatului Provizoriu al Sfatului Popular al Capitalei.
Începând din anul 1948, autoritățile comuniste au început să impună modelul stalinist de organizare și conducere a societății. La 11 iunie 1948, guvernul Groza a adoptat legea pentru naționalizarea industriei. Această măsură a vizat distrugerea proprietății private și a generalizat proprietatea publică în industrie, bănci și transporturi. A fost creat Comitetul de Stat al Planificării, care asigura dezvoltarea economică pe baze planificate, având la bază centralismul economic. Cu pornire din anul 1951, planul de organizare economică era de cinci ani (planul cincinal).
Tot după model sovietic s-au înființat Gospodăriile Agricole Colective și Gospodăriile Agricole de Stat, care indicau tipurile de cultură și fixau prețurile bunurilor agricole. Țăranii aveau voie să își păstreze mici loturi de pământ, dar care să nu depășească 0,15 ha.
Pe plan internațional, România a fost membru fondator al CAER (1949) și al Tratatului de la Varșovia (1955).

Statuia lui Groza, la Mogoșoaia.
Bătrân și bolnav, a fost silit să accepte, la 7 februarie 1953, dizolvarea Frontului Plugarilor, un concurent și ghimpe în ochii comuniștilor. Cu toate acestea, Groza nu s-a înscris în PMR, astfel că a reușit performanța politică de a se situa în poziții de frunte în cadrul regimului, fără să fi fost vreodată membru de partid. O explicație poate să fie abilitatea cu care a reușit să-și atragă sprijinul și încrederea lui Stalin, rememorată într-una din notele sale politice: „M-am apropiat de el. Acesta stătea pe un soi de cotineață, ceva mai înaltă ca podeaua. M-am aruncat în genunchi, i-am sărutat picioarele și i-am spus: În sfârșit mi-am atins idealul de mic copil. Ziua asta va fi cea mai frumoasă zi din viața mea. Stalin, vădit impresionat, m-a luat de braț, m-a ridicat, m-a îmbrățișat. Îi făcuse o impresie deosebită circul meu și pe urmă l-am câștigat. Eram un teatralist fără pereche!
Memorat

Petre,
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #18 : Iunie 12, 2016, 02:58:22 »

Interesant, dar cred ca nu este pe topic.
Să  continui

Aici este un profil de luptător , de maxim 4 ☆.

Soare - Simbol Sabian 330
Campii luminate de luna, candva ale Babilonului, infloresc in alb.

Luna - Simbol Sabian 297
Un pelerinaj pe munte.

Mercur - Simbol Sabian 339
Cursa incepe: ca sa-si depaseasca rivalii, un jocheu da pinteni calului.☆

Venus - Simbol Sabian 324
Un om, intorcand spatele pasiunilor sale, ii invata pe altii o adanca intelepciune din experienta sa.☆

Marte - Simbol Sabian 284
Un basorelief antic sapat in granit ramane marturie despre o civilizatie mult timp uitata.

Jupiter - Simbol Sabian 152
O mare cruce alba - dominand peisajul - se inalta singuratica pe culmea unui deal inalt.

Saturn - Simbol Sabian 276
Zece busteni zac sub o galerie cu arcade ducand spre paduri intunecate.

Uranus - Simbol Sabian 202
Un copil dand pasarilor sa bea la o fantana.

Neptun - Simbol Sabian 248
Departe, in adancimile pamantului, noi elemente se formeaza.

Pluton - Simbol Sabian 189
Trei valoroase tablouri vechi intr-o sala speciala a unei galerii de arta.

NN - Simbol Sabian 265
Un baiat dolofan pe un calut de lemn.

Lilith - Simbol Sabian 291
Un concurs de stafeta.☆

Chiron - Simbol Sabian 34
Vasul de aur de la capatul curcubeului.

Ceres - Simbol Sabian 101
Un clown imitand personalitati celebre.

Pallas - Simbol Sabian 34
Vasul de aur de la capatul curcubeului.

Junon - Simbol Sabian 159
Un pictor expresionist creand un tablou futurist.☆

Vesta - Simbol Sabian 2
Un comediant amuza grupul.

Cupido - Simbol Sabian 208
Un om intr-o tristete adanca. neobservati, ingeri ii vin in ajutor.


Ideea este ca exista o plajă diversa de persoane care au ajuns la titluri , dar intradevar sunt unii absolut reali , iar alții ...pe lângă , alții și   ei, pe acolo.

Calculele acestea demonstrează, însă ca este posibila evaluarea unui profil spiritual al unui de luptător , punând în 8 glanda probele fizice cu  modelul astral ce a fost c8nf8gurat la data de 22 decembrie 1989 . Astfel verifiarea putea avea o certitudine  mai aproape de realitate .

Iarăși ,
NODUL NORD  arată   contribuția la victoria Revolutiei!
Planetele transpersonale 
Neptun , Pluto, Jupiter,  Saturn  arata  în ce fel s-au implicat fizic  persoanele în acțiuni la nivel de mase.
Asteroizii arata implicarea la nivel spiritual la nivel de mase.


Uranus arata contribuția majora pe care persoana o aduce in  evenimente.

Contribuția la declanșare este data de planetele personale.
Soare, Luna, Mercur, Marte, Venus , având caracteristici pozitive , de lupta , succes  sau spirituale,care  au asigurat succesul Revolutiei .


Memorat
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #19 : Iunie 12, 2016, 03:03:09 »


Interesant, dar cred ca nu este pe topic.
Să  continui

Aici este un profil de luptător , de maxim 4 ☆.

Soare - Simbol Sabian 330
Campii luminate de luna, candva ale Babilonului, infloresc in alb.

Luna - Simbol Sabian 297
Un pelerinaj pe munte.

Mercur - Simbol Sabian 339
Cursa incepe: ca sa-si depaseasca rivalii, un jocheu da pinteni calului.☆

Venus - Simbol Sabian 324
Un om, intorcand spatele pasiunilor sale, ii invata pe altii o adanca intelepciune din experienta sa.☆

Marte - Simbol Sabian 284
Un basorelief antic sapat in granit ramane marturie despre o civilizatie mult timp uitata.

Jupiter - Simbol Sabian 152
O mare cruce alba - dominand peisajul - se inalta singuratica pe culmea unui deal inalt.

Saturn - Simbol Sabian 276
Zece busteni zac sub o galerie cu arcade ducand spre paduri intunecate.

Uranus - Simbol Sabian 202
Un copil dand pasarilor sa bea la o fantana.

Neptun - Simbol Sabian 248
Departe, in adancimile pamantului, noi elemente se formeaza.

Pluton - Simbol Sabian 189
Trei valoroase tablouri vechi intr-o sala speciala a unei galerii de arta.

NN - Simbol Sabian 265
Un baiat dolofan pe un calut de lemn.

Lilith - Simbol Sabian 291
Un concurs de stafeta.☆

Chiron - Simbol Sabian 34
Vasul de aur de la capatul curcubeului.

Ceres - Simbol Sabian 101
Un clown imitand personalitati celebre.

Pallas - Simbol Sabian 34
Vasul de aur de la capatul curcubeului.

Junon - Simbol Sabian 159
Un pictor expresionist creand un tablou futurist.☆

Vesta - Simbol Sabian 2
Un comediant amuza grupul.

Cupido - Simbol Sabian 208
Un om intr-o tristete adanca. neobservati, ingeri ii vin in ajutor.


Ideea este ca exista o plajă diversa de persoane care au ajuns la titluri , dar intradevar sunt unii absolut reali , iar alții ...pe lângă , alții și   ei, pe acolo.

Calculele acestea demonstrează, însă ca este posibila evaluarea unui profil spiritual al unui de luptător , punând în oglinda probele fizice cu  modelul astral ce a fost configurat la data de 22 decembrie 1989 . Astfel verifiarea putea avea o certitudine  mai aproape de realitate .

Iarăși ,
NODUL NORD  arată   contribuția la victoria Revolutiei!
Planetele transpersonale:
Neptun , Pluto, Jupiter,  Saturn  arata  în ce fel s-au implicat fizic  persoanele în acțiuni la nivel de mase.

Asteroizii arata implicarea  spiritualăsta,  a persoanei  la nivel de mase.


Uranus arata contribuția majora pe care persoana o aduce in  evenimentele Revolutiei și cu ce v-a contribui major!

Contribuția la declanșare este data de planetele personale.
Soare, Luna, Mercur, Marte, Venus , având caracteristici pozitive , de lupta , succes  sau spirituale,care  au asigurat succesul Revolutiei .[/quote]
Memorat
 • Petru
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1202
 • nimic-OO FARA INSULTE; neindoelnic, obiectiv
 • Vezi Profilul
Răspuns: ISTORIE,
« Răspunde #20 : Iunie 12, 2016, 06:59:50 »

    Sa ne  cunoastem  ISTORIA;

    si  ASTROLOGIA  pentru  cine  o INTELEGE!

 
Am  prezentat  acest  articol,  deoarece  dupa  cum  observati  la  11  iunie  se  implinesc 68  ani  de  la  NATIONALIZARE.

    La 11 iunie 1948, guvernul Groza a adoptat legea pentru naționalizarea industriei. Această măsură a vizat distrugerea proprietății private și a generalizat proprietatea publică în industrie, bănci și transporturi. A fost creat Comitetul de Stat al Planificării, care asigura dezvoltarea economică pe baze planificate, având la bază centralismul economic. Cu pornire din anul 1951, planul de organizare economică era de cinci ani (planul cincinal).
Tot după model sovietic s-au înființat Gospodăriile Agricole Colective și Gospodăriile Agricole de Stat, care indicau tipurile de cultură și fixau prețurile bunurilor agricole. Țăranii aveau voie să își păstreze mici loturi de pământ, dar care să nu depășească 0,15 ha.
Pe plan internațional, România a fost membru fondator al CAER (1949) și al Tratatului de la Varșovia (1955).
Memorat

Petre,
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #21 : Iunie 12, 2016, 09:31:08 »

Memorat
Răspuns: ISTORIE,
« Răspunde #22 : Iunie 12, 2016, 10:04:54 »

    Sa ne  cunoastem  ISTORIA;

    si  ASTROLOGIA  pentru  cine  o INTELEGE!

 
Am  prezentat  acest  articol,  deoarece  dupa  cum  observati  la  11  iunie  se  implinesc 68  ani  de  la  NATIONALIZARE.

    La 11 iunie 1948, guvernul Groza a adoptat legea pentru naționalizarea industriei. Această măsură a vizat distrugerea proprietății private și a generalizat proprietatea publică în industrie, bănci și transporturi. A fost creat Comitetul de Stat al Planificării, care asigura dezvoltarea economică pe baze planificate, având la bază centralismul economic. Cu pornire din anul 1951, planul de organizare economică era de cinci ani (planul cincinal).
Tot după model sovietic s-au înființat Gospodăriile Agricole Colective și Gospodăriile Agricole de Stat, care indicau tipurile de cultură și fixau prețurile bunurilor agricole. Țăranii aveau voie să își păstreze mici loturi de pământ, dar care să nu depășească 0,15 ha.
Pe plan internațional, România a fost membru fondator al CAER (1949) și al Tratatului de la Varșovia (1955).

De acord!

Puțin condiment e bun în orice man caricatura.

Cine vrea înțelege și astrologia.

Este interesantă , tot ca  alta disciplină,  doar ca pare mai paradoxală. Zici: cum , mă , să  fie așa  de simplu. ..
Dar pana la așa de și plus  au fost mii de ani de cunoaștere,  alta decât cea rațională.

Cred ca  articolul tău,  de altfel și colorat, se va vedea mai bine aici decât  pe un topic dedicat.

Ar fi interesant cum da calculul în raport cu data propusă de tine.Revin cu acel calcul.
Memorat
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #23 : Iunie 12, 2016, 10:14:46 »


Mai jos simbolurile au nevoie de interpretare, mai mult decât oferă.

Dar interesanta ar fi harta astrologica.

Acolo  planetele sunt grupate în doua tabere complet în opoziție.

Doar Neptun negociază taberele. Neptun se ocupa cu lumea iluziilor , manipulărilor , zonei mistice .

Eu traduc așa problema.


Atât naționalizarea cât și privatizarea sunt fete ale unei monede singure...economia,. De fiecare data se vede doar una din fetele monedei mai bine ca cealata.

Deci  , uite cum se pot uni cele doua domenii. Important este sa vezi puntea.


Simboluri:

Soare - Simbol Sabian 356
O Luna Noua anunta ca e timpul ca oamenii sa mearga inainte cu diversele lor proiecte.

Luna - Simbol Sabian 173
Un dresor de lei intra neinfricat in arena circului.

Mercur - Simbol Sabian 15
Un indian confectionand o patura.

Venus - Simbol Sabian 23
O femeie in culori pastelate carand o sarcina grea si de pret, dar ascunsa.

Marte - Simbol Sabian 202
Un copil dand pasarilor sa bea la o fantana.

Jupiter - Simbol Sabian 181
Un fluture desavarsit, conservat pentru eternitate intr-un ac.

Saturn - Simbol Sabian 212
O sticla sparta si parfum risipit.

Uranus - Simbol Sabian 1
O femeie apare din ocean, un leu de mare o imbratiseaza.

Neptun - Simbol Sabian 236
Indieni asezandu-si tabara (intr-un teritoriu nou).

Pluton - Simbol Sabian 180
Avand de incheiat o sarcina urgenta, un om nu acorda atentie distractiilor.

NN - Simbol Sabian 1
O femeie apare din ocean, un leu de mare o imbratiseaza.

Lilith - Simbol Sabian 271
Un sef indian isi reclama puterea de la adunarea tribului.

Chiron - Simbol Sabian 167
O eruptie vulcanica.

Ceres - Simbol Sabian 85
Un gradinar ingrijand palmieri inalti.

Pallas - Simbol Sabian 18
Un hamac gol.

Junon - Simbol Sabian 291
Un concurs de stafeta.

Vesta - Simbol Sabian 42
Un tanar cuplu se plimba pe strada mare, privind in vitrine.

Cupido - Simbol Sabian 201
O multime pe o plaja.
Memorat
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #24 : Iunie 12, 2016, 10:22:20 »

Credeti-mă este fabuloasa aceasta harta . Este o conjuncție Soare Uranus Nod Nord ce se traduce  = Revoluție!

SI atunci a fost  tot o Revoluție , ca și  în 89. Fabulos! NIMIC NU ESTE INTÂMPLATOR! Harta rezultată  reprezintă  Revoluții, complet opuse.
Memorat
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #25 : Iunie 12, 2016, 10:26:41 »


Mulțumesc pentru ilustrație,  Foarte inspirată.
Eu nu știu de ce nu pot pune imagini, că puneam  și  hărți astrologice.
Nu toți se pricep,  dar , cine știe tot ?
Mai condimentam , mai aflam, mai schimbam registrul  cântării.
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: ASTROLOGIE - rugăminte
« Răspunde #26 : Iunie 12, 2016, 11:17:17 »

    Stimată doamnă Liliana Cojocaru,
constat faptul că NU vă daţi seama că forumul portalului a fost monopolizat de ASTROLOGIA dvs.
   Vă rog să accesaţi link-urile de mai jos:
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?action=recent;start=10
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?action=recent;start=0

 veţi observa că 90% dintre postările “recente” sunt ASTROLOGICE  Huh

  vă rog să mă credeţi că nici 10% din colegii noştrii nu au NICIUN "interes" să citească aceste postări !

  În concluzie vă rog să diminuaţi semnificativ numărul postărilor dvs. referitoare la subiect !

    vă mulţumesc anticipat !

Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #27 : Iunie 12, 2016, 11:42:53 »

Inserarea imaginii

1. Introduci locația(adresa) imagini de pe internet(click dreapta pe imagine și apoi click pe Copy Image Location și Paste(lipește) în mesajul dorit).
2. Selectezi adresa introdusă în mesaj(începând de la prima literă până la ultima literă(sau cifră)) după care apasă butonul pentru inserarea imaginii, încadrat cu linie de culoare roșie, din imaginea de mai jos.


Memorat
Răspuns: ASTROLOGIE - rugăminte
« Răspunde #28 : Iunie 12, 2016, 11:51:02 »

    Stimată doamnă Liliana Cojocaru,
constat faptul că NU vă daţi seama că forumul portalului a fost monopolizat de ASTROLOGIA dvs.
   Vă rog să accesaţi link-urile de mai jos:
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?action=recent;start=10
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?action=recent;start=0

 veţi observa că 90% dintre postările “recente” sunt ASTROLOGICE  Huh

  vă rog să mă credeţi că nici 10% din colegii noştrii nu au NICIUN "interes" să citească aceste postări !

  În concluzie vă rog să diminuaţi semnificativ numărul postărilor dvs. referitoare la subiect !

    vă mulţumesc anticipat !


Si ce vina am eu ca nu se postează în alte topice? Când vezi "ASTROLOGIE" NU INTRA! BUTONUL ESTE LA FIECARE. Poate mai sunt interesat de chestiuni neconvenționale , dacă intra cineva . Oricum dezbat în tema Revolutiei. Și chiar prezint ceva cu totul nou! Adică ăsta nu a făcut nimeni înaintea mea, adică acest gen de calcule și statistici. Cine va aprofunda, minimorum, v-a afla lucruri complet noi!
Memorat
Răspuns: ASTROLOGIE
« Răspunde #29 : Iunie 12, 2016, 11:58:06 »

Inserarea imaginii

1. Introduci locația(adresa) imagini de pe internet(click dreapta pe imagine și apoi click pe Copy Image Location și Paste(lipește) în mesajul dorit).
2. Selectezi adresa introdusă în mesaj(începând de la prima literă până la ultima literă(sau cifră)) după care apasă butonul pentru inserarea imaginii, încadrat cu linie de culoare roșie, din imaginea de mai jos.MULȚUMESC.  VOI , MAI ÎNCERCA,  AM MAI ÎNCERCAT.  ACUM AM SA IN CER SA URMEZ INTOCMAI ÎNDRUMAREA. Și poate reușesc sa va delectez și cu alte chestii pe tema Revolutiei.
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 11
Schimbă forumul: