Main Content:

Pagini: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

 • k@os
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 559
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #180 : Februarie 18, 2011, 17:51:00 »

Dragi colegi,va recomand tuturor participantilor din acest Forum un toolbar cu multiple functii utile,sper,tuturor revolutionarilor. Link descarcare:  http://decembrie1989.ourtoolbar.com/
Memorat
 • k@os
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 559
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #181 : Martie 08, 2011, 15:49:22 »

"La multi ani"
tuturor femeilor


•.✿✿✿*...(◕‿◕)(◕‿◕)(◕‿◕)(◕‿◕)(◕‿◕)...*✿✿✿.•

Descarca toolbarul 1989
http://decembrie1989.ourtoolbar.com/

Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #182 : Aprilie 24, 2011, 09:10:20 »

" Hristos a inviat ! " Pace si bucurie-n sufletele voastre, cu sanatate si bunastare. Lumina sfanta sa va calauzeasca!
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • puiu
 • Membru nou
 • *
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 24
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #183 : Aprilie 28, 2011, 07:06:50 »

Stie cineva unde il pot gasi pe INSPECTORUL TERITORIAL SSPR BRASOV?
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #184 : Mai 14, 2011, 18:35:35 »

http://www.gandul.info/politica/nastase-spune-ca-l-a-prins-pe-basescu-cu-alba-ca-zapada-8266968

"Indiferent cine câştigă, Boc sau Blaga, pierde Băsescu!", a declarat la Braşov Adrian Năstase, răspunzând unei întrebări pe care singur şi-o pusese în cursul unei conferinţe de presă. Năstase s-a aflat sâmbătă în Braşov, împreună cu Ion Iliescu, la o adunare a Blocului Naţional al Revoluţionarilor, convocată de şeful acestuia, Dorin Lazăr Maior, pentru "negarea şi nerecunoaştea fracţiunii conduse de Mărieş - Costin".

Întrebat de gândul cum se simte umăr la umăr din nou cu Lazăr Maior, care l-a înjurat nu o dată în mod public, ba chiar l-a şi "zburat" de vreo două ori din funcţia de preşedinte onorific al organizaţiilor de revoluţionari, Ion iliescu ne-a replicat: "Viaţa ne oferă foarte multe suprize, eu am avut suprize de ambe feluri, oameni care au fost alături de mine, pe care i-am îmbrăţişat şi i-am susţinut şi care apoi s-au detaşat de mine. Şi care au cam pierdut, toţi cei care s-au detaşat de mine. Şi sunt oameni care s-au aflat pe alte baricade şi au venit apoi alături de mine, se întâmplă în viaţă şi asemenea surprize." "Asta ţine de realism", a mai adăugat Iliescu, în chip de concluzie.

La rândul său, Adrian Năstase şi-a argumentat astfel verdictul referitor la "perdantul Băsescu": "Am urmărit cu mare atenţie temele pe care le-a explicat Traian Băsescu în discursul lui, cum are el un parteneriat cu PDL-ul şi că nu l-a dezamăgit PDL-ul, când eu credeam că are un parteneriat cu cetăţenii României. Dacă PDL-ul are ca obiectiv doar să nu-l dezamăgească pe Traian Băsescu, are un obiectiv de guvernare foarte limitat. Iar parteneriatul ăsta devine o modalitate de a încălca Constituţia, el nu vrea s-o respecte şi face parteneriat, un parteneriat strategic cu licuriciu' mijlociu, că nu e cel mai mare, dintre partide vorbesc. Dacă va câştiga Boc, el, Băsescu, rămâne agăţat în sintagma de guvernare Băsescu-Boc şi ceea ce este de fapt zaţul unei guvernări considerată de toată lumea extrem de puţin performantă îi va rămâne în buzunare. Pe de altă parte, va avea o dificultate şi dacă va câştiga Blaga, pentru că în momentul acela, în mod evident, ar pierde controlul în zona partidului, cu toate implicaţiile care ar urma. Deci, după părerea mea, indiferent care dintre ei va câştiga, pentru Băsescu, datorită felului în care el s-a implicat în această campanie, sprijinindu-l pe Boc, el va pierde în oricare dintre variante." Întrebat şi despre "varianta Pleaşcă", Năstase a taxat-o imediat drept "o candidatură doar aşa, pentru amuzament în campania electorală din PDL". După care a conchis: "Mie mi-e simpatic Teodor Paleologu, mai ales atunci când vorbeşte despre filosofia Bushido, despre samurai, despre asociaţia celor 47 de ronini - nu ştiu dacă a vorbit şi despre ei - şi despre stampele japoneze. Sigur că putem să discutăm şi despre subiectele astea, dar ele n-au nici o legătură cu politica.

"Apoi, liderul pesedist s-a referit şi la "proiectul Albă ca zăpada, cu care Traian Băsescu ar putea încerca să recâştige teren": "Este, în mod evident, una din încercările în acest sens. De fapt, varianta asta, Albă ca zăpada, este mai degrabă varianta Putin. Pentru că Putin, după cum aţi văzut, pentru că partidul lui pierde din voturi, formează un alt partid cu care să candideze în alegeri. Şi atunci, rezervarea denumirii <Mişcarea Populară>, prin intermediul fiicei sale, Ioana Băsescu, plecarea peste gard, de la Cotroceni, a lui Lăzăroiu crează premisele pentru o astfel de încercare. Însă nu cred că este foarte simplu şi nici nu ştiu dacă, pe final, o astfel de tentaţie va fi dusă până la capăt".
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #185 : Mai 18, 2011, 22:36:08 »

Am primit spre publicare urmatoarea DECLARATIE APEL a BNR:

BLOCUL NAȚIONAL AL REVOLUȚIONARILOR  - 1989 ROMÂNIA
H.J. Nr. 1 / P.J.  / FED. / 18 februarie 2003 - Tribunalul București - Secția 3 Civilă
BUCUREȘTI, STR. NICOLAE BĂLCESCU NR.17-19, ET. I, AP.16
Președinte Dorin Lazăr Maior - tel: 0732026348; Tel/fax: 0268 41 02 12DECLARAȚIE APEL

La aproape 22 de ani de la Revoluția Româna din Decembrie ’89 revine un sentiment al unor vremuri pe care le credeam de mult apuse. Revine sentimentul groazei datorat unui sistem de guvernământ înrobitor, complet demagogic, dezaxat, nepriceput, mincinos, rău-voitor, nesimțit, venal, corupt, și complet distanțat de problemele oamenilor de rând. Nu de puțin timp simțim agonia unei crize economice, dar și a unei profunde crize morale, spirituale, de valori, de speranțe, de soluții. Toate acestea sunt din cauza actualei puteri, în frunte cu un „președinte” care ne îngroapă în datorii prin FMI, un premier mic la stat și departe de a fi un om de stat, miniștri și funcționari care ne zâmbesc frumos pe sticlă și apoi ne fură cu o nerușinare ieșită din comun.

Țara se află sub opresiunea unui partid - stat lipsit de viziune, netrebnic, ajuns la putere prin minciună și fraudarea alegerilor. Ne-au direcționat către un sistem de guvernare în care numai șpaga, favorurile, camarilele politice și ministresele blonde dictează. În secolul XXI, cu toate progresele științifice și informatice, ne considerăm informați și mai puternici cu toții, mai bogați spiritual și cultural, dar ne simțim mai îndepărtați și mai slabi în fața Puterii decât oricând. Încetul cu încetul am permis actualei Puteri să ne îndepărteze de țelul unei societăți și economii funcționale.

 Actuala putere practică un GENOCID de partid și de stat transformând țara în TRIUNGHIUL BERMUDELOR făcând să dispară toate bunurile și valorile pe care românii le-au acumulat de-a lungul istoriei. Desființează spitale și ne trimit bolnavii acasă sub pretextul reorganizării, când de fapt își sprijină propriile interese din sistemul privat de sănătate. Au distrus școlile din micile sate și comune, educația pentru copiii sătenilor devenind un lux. Chiar și cei care vor fi educați vor apuca în continuare calea străinătății observându-se constant exodul tinerilor și specialiștilor în ultimii ani.
 
De la Cotroceni și Palatul Victoria nu vin decât minciuni, și distrugerea sistematică a tuturor instituțiilor fundamentale ale statului începând cu sănătatea, învățământul, cultura, continuând cu armata, poliția, sindicatele.
 
Asistăm la încălcarea Constituției democratice pentru care am luptat în 1989. Drepturile fundamentale ale omului, legalitatea, justiția, dreptatea, devin noțiuni teoretice  în fața tăvălugului distrugerii orchestrat de către Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea, etc. Observăm că instituțiile statului cedează una după alta în fața dictaturii portocalii devenind arme de represiune împotriva propriului  popor  sau  al opoziției democratice, respectiv USL.
 
Televiziunea Româna, cândva mesagerul principal și onest al reușitei Revoluției, acum este doar un pion aservit intereselor Partidului Democrat Liberal.

 Vedem lipsa de viziune în încercarea de a legifera rapid, o multitudine de acte normative trecute prin proceduri care încalcă Constituția, prin asumarea răspunderii Guvernului în vigoare, în detrimentul popu lației și într-un imens dezacord cu interesele reale ale societății românești. Legea Educației Naționale, Codul Muncii, Legea Salarizării, Legea Sindicatelor, Legea Pensiilor, au fost trecute prin Parlament în doi timpi și trei mișcări cu o nerușinare ieșită din comun încercându-se excluderea Parlamentului din arena politică.

 Din aceste motive și a multor alte aspecte pe care le observăm zilnic în societate, la știri, în viața de zi cu zi, Revoluționarii, se simt datori să intervină în virtutea idealurilor Revoluției Române din Decembrie 1989 pentru a înlătura acest jug apăsător și pentru apărarea intereselor cu adevărat democratice ale statului Român.

 Este de datoria noastră să redăm poporului român încredere și speranța, este obligația noastră autoimpusă în Decembrie ’89 pentru a salva poporul român de o asuprire totalitară. Revoluționarii vor acționa din nou să insufle patriotism românilor, pentru a–i uni ca în Decembrie ’89 în lupta comuna împotriva DICTATURII PORTOCALII. Vom arăta că schimbarea este iminentă și absolut necesară. Uniți vom reuși să eliberăm țara de cei care o conduc astăzi,  care ne îndatorează, ne distrug statul, ne fura  bogățiile țării și ne umilesc.

 În Decembrie ’89 am învins un CUPLU DICTATORIAL și am schimbat un regim politic; astăzi trebuie să învingem un SULTAN care ne dă lecții de morală și pricepere în toate domeniile. Noi suntem cei care luptăm cu puterea, nu ne aliem și nu facem compromisuri. Negăm și nu recunoaștem fracțiunea condusă de Marieș-Costin în încercarea acesteia de a subordona mișcarea revoluționară actualei dictaturi portocalii și denaturarea sensului real istoric al Revoluției Române.

 Revoluția din Decembrie ’89  „a schimbat fizionomia societății românești în contextul unor ample schimbări pe plan internațional, a dus la răsturnarea dictaturii și la trecerea României spre democrație și stat de drept”. Nu suntem de acord cu acei care denigrează Revoluția Română și pe cei care „au jucat un rol activ asumându-și riscuri și răspunderi majore în Decembrie ’89”.

 Avangarda revoluționarilor este necesară nu doar din perspectiva noastră ci din perspectiva întregii societăți. Patriotismul și spiritul revoluționar din Decembrie ’89 trebuie să renască și să spună poporului că actuala putere trebuie schimbată.
 
 Prin mișcări democratice trebuie răsturnată de la putere camarila Băsescu-Boc-Udrea și trebuie redat românilor statul pe care îl merită, un stat modern, puternic, condus de oameni politici pricepuți, cinstiți, onești și loiali acestei țări.

   
DEMOCRAȚIA TREBUIE SĂ RENASCĂ ȘI SĂ OPREASCĂ DISTRUGEREA ROMÂNIEI !

Președinte B.N.R.1989,
Dorin Lazăr MAIOR
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #186 : Iunie 03, 2011, 21:54:00 »

Conform hotararii Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, s-a stabilit ca de sarbatoarea Inaltarii Domnului sa fie marcata si Ziua Eroilor Neamului (anul acesta, ieri, 2 iunie). La Brasov, s-au desfasurat doua ceremonii distincte: una la crucea si mormintele eroilor martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989, in Parcul Eroilor - in imediata apropiere a Pietei Revolutiei -, a doua la Cimitirul Eroilor din Sprenghi.
« Ultima modificare: Iunie 05, 2011, 00:03:47 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #187 : Iunie 03, 2011, 21:57:52 »

www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=64077
Vineri, 3 iunie 2011


Ziua Eroilor, cinstită la Braşov
Sărbătoarea care are loc odată cu sărbătoarea Înălţării Domnului a fost onorată printr-un ceremonial militar şi religios

În ziua de 2 iunie se sărbătoreşte Înălţarea Domnului, iar Sinodul Bisericii a stabilit ca tot acum să fie marcată şi Ziua Eroilor neamului. Cu acest prilej, ieri au fost depuse coroane cu flori la Cimitirul Şprenghi de către conducerile tuturor partidelor din Braşov, alături de prefectul Ion Gonţea, viceprimarii Miklos Gantz şi Adrian Gabor şi reprezentanţii Asociaţiei Veteranilor de Război. „Ziua Eroilor neamului reprezintă un punct de referinţă pentru noi, ca români. În această zi ne aducem aminte de cei care s-au luptat pentru întregirea neamului românesc şi au apărat teritoriile ţării noastre. Eroii noştri nu trebuie uitaţi nicicând pentru că datorită lor suntem noi acum, aici”, ne-a declarat Radu Bădiţă, preşedintele UNPR Braşov, prezent la ceremonie.
Zeci de rude şi cunoscuţi ai martirilor Revoluţiei, dar şi simpli braşoveni, au cinstit ieri şi memoria celor trecuţi în nefiinţă în sângeroasele zile ale lui Decembrie 1989. Evenimentul s-a desfăşurat lângă mormintele revoluţionarilor braşoveni, din Parcul Eroilor.
« Ultima modificare: Iunie 03, 2011, 21:59:38 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #188 : Iunie 03, 2011, 22:12:17 »

Cele doua ceremonii s-au desfasurat la ore diferite, cu inceprere de la ora 1000 in centrul orasului si de la 1100 cea din Cimitirul din Sprenghi. Fotografiile atasate prezinta ceremonia de pomenire de la Parcul Eroilor. Urmeaza sa prezentam cateva imagini si de la a doua ceremonie.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #189 : Iunie 05, 2011, 00:41:52 »

La fel ca in timpul comunismului, in asemenea momente comemorative, Armata si autoritatile brasovene depun coroane de flori in Sprenghi, sub supravegherea unei statui a soldatului sovietic si a stelei rosii incremenite parca pe veci in varful coloanei monumentului.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #190 : Iunie 05, 2011, 01:15:28 »

Astfel, pacea sociala (si indiferenta semigenerala) este asigurata, fiecare dintre cei prezenti putand sa abordeze si sa dea semnificatie momentului prin prisma a ceea ce doreste sau ii convine. Militarii sunt atenti la executia si desfasurarea ceremoniilor, veteranii de razboi isi reamintesc camarazii de lupte si se inclina in fata memoriei celor cazuti, comunistii, subversivi sau doar nostalgici, isi aduc omagiul multumit celor pe care-i considera eroii lor. Este bine, este rau? Cred ca este cel putin jenant.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #191 : Iunie 05, 2011, 01:45:58 »

Sa nu se inteleaga ca as fi adeptul unei pozitii primitive fata de cei inmormantati acolo. Catusi de putin. Dimpotriva, consider ca fiecare cimitir militar trebuie ingrijit si conservat cu grija, atat din respect pentru propria noastra istorie, cat si a celor plecati la cele vesnice, fie ei aliati sau inamici din timpul marilor conflagratii. Asa cum dorim sa fie respectate mormintele militarilor romani cazuti pe teritoriile altor state, tot la fel trebuie sa le respectam si noi pe cele ale militarilor altor neamuri cazuti si inmormantati la noi. Problema este a ostentatiei cu care s-a pastrat vechiul aspect al cimitirului din Sprenghi si onorurilor date eroilor romani in acel cadru si sub dominarea simbolurilor celor care le-au fost dusmani de moarte.

Iata si un moment de normalitate surprins in textul unei stiri de presa publicat de ziarul "Brasovul tau":

www.brasovultau.ro/Rusii-In-vizita-la-Brasov-32932.html
Miercuri, 5 mai 2010


Ruşii în vizită la Braşov

O delegaţie a Federaţiei Ruse, conduse de Excelenţa Sa Ambasadorul Alexandr A. Ciurilin, vizitează astăzi Braşovul. Oficialul rus va participa la un ceremonial militar şi religios prilejuit de depunerea de coroane şi jerbe de flori la Cimitirul Şprenghi din Braşov, loc unde sunt înhumaţi soldaţi sovietici, eroi ai celui de-al doilea Război Mondial. Ceremonialul e face parte din programul de acţiuni pregătit pentru Ziua Eroilor, care va fi celebrată pe 13 mai, când pică în acest an Înălţarea Domnului. În programul vizitei este inclusă şi o întâlnire cu studenţii Universităţii "Transilvania".
« Ultima modificare: Iunie 09, 2011, 19:01:41 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #192 : Iunie 05, 2011, 02:12:01 »

Sa comparam, tot prin intermediul fotografiilor pe care le-am realizat in aceste zile, atmosfera de la Cimitirul Eroilor Sovietici de la Sprenghi cu cea de la Cimitirul Eroilor Romani din Al Doilea Razboi Mondial de la Oarba de Mures. Copiez si o foarte scurta prezentare din Wikipedia, trecuta sub titlul "Obiectiv memorial" - http://ro.wikipedia.org/wiki/Oarba_de_Mure%C8%99,_Mure%C8%99:
Cimitirul Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial este amplasat pe o amplă terasă din apropierea malului Mureșului. Acesta a fost amenajat în 1944 în memoria militarilor români. Cuprinde 165 de însemne de căpătâi, fiind înhumați cca 3.500 de eroi români, din care au fost identificați în arhive, până în prezent, 1169 de militari. În centrul cimitirului se află un monument impunător, ridicat din inițiativa localnicilor. Pe un soclu masiv, din beton în două trepte, se ridică o coloană cu o înălțime de 10 m. Soclul are, pe fațada principală, inscripționat următorul text: „GLORIE EROILOR ROMÂNI CĂZUȚI PENTRU APĂRAREA PATRIEI“.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #193 : Iunie 05, 2011, 03:05:43 »

Pentru baia de sange de la Oarba de Mures din 1944 vinovat n-a fost numai inamicul declarat, adica trupele germane si maghiare, cele cu care se luptau diviziile noastre in acea faza a razboiului, ci si aliatul declarat, respectiv Armata Rosie. La fel ca la Varsovia - unde a existat o intelegere intre sovietici si nazisti, in sensul ca armata lui Stalin n-a intrat in oras mai mult timp, lasand-ui pe nemti sa macelareasca locuitorii polonezi - armata sovietica i-a lasat numai pe romani sa forteze Muresul, desi inamicul avea o pozitie strategica deosebit de buna, malul drept al Muresului fiind deluros la Oarba de Mures, asigurand o pozitie dominanta asupra trupelor noastre, care erau foarte expuse in lunca raului. Replica data de Stalin lui Malicovshi rezuma si explica foarte exact care au fost intentiile sovieticilor: “Prostule! Eu sa te invat cum sa le distrugem potentialul biologic?”
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #194 : Iunie 09, 2011, 18:39:33 »

Sa nu se inteleaga ca as fi adeptul unei pozitii primitive fata de cei inmormantati acolo. Catusi de putin. Dimpotriva, consider ca fiecare cimitir militar trebuie ingrijit si conservat cu grija, atat din respect pentru propria noastra istorie, cat si a celor plecati la cele vesnice, fie ei aliati sau inamici din timpul marilor conflagratii. Asa cum dorim sa fie respectate mormintele militarilor romani cazuti pe teritoriile altor state, tot la fel trebuie sa le respectam si noi pe cele ale militarilor altor neamuri cazuti si inmormantati la noi. Problema este a ostentatiei cu care s-a pastrat vechiul aspect al cimitirului din Sprenghi si onorurilor date eroilor romani in acel cadru si sub dominanrea simbolurilor celor care le-au fost dusmani de moarte.

Iata si un moment de normalitate surprins in textul unei stiri de presa publicat de ziarul "Brasovul tau":

www.brasovultau.ro/Rusii-In-vizita-la-Brasov-32932.html
Miercuri, 5 mai 2010


Ruşii în vizită la Braşov

O delegaţie a Federaţiei Ruse, conduse de Excelenţa Sa Ambasadorul Alexandr A. Ciurilin, vizitează astăzi Braşovul. Oficialul rus va participa la un ceremonial militar şi religios prilejuit de depunerea de coroane şi jerbe de flori la Cimitirul Şprenghi din Braşov, loc unde sunt înhumaţi soldaţi sovietici, eroi ai celui de-al doilea Război Mondial. Ceremonialul e face parte din programul de acţiuni pregătit pentru Ziua Eroilor, care va fi celebrată pe 13 mai, când pică în acest an Înălţarea Domnului. În programul vizitei este inclusă şi o întâlnire cu studenţii Universităţii "Transilvania".
Memorat
Pagini: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 121
Schimbă forumul: