Main Content:

Pagini: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #195 : Iunie 09, 2011, 18:40:47 »

Astfel, pacea sociala (si indiferenta semigenerala) este asigurata, fiecare dintre cei prezenti putand sa abordeze si sa dea semnificatie momentului prin prisma a ceea ce doreste sau ii convine. Militarii sunt atenti la executia si desfasurarea ceremoniilor, veteranii de razboi isi reamintesc camarazii de lupte si se inclina in fata memoriei celor cazuti, comunistii, subversivi sau doar nostalgici, isi aduc omagiul multumit celor pe care-i considera eroii lor. Este bine, este rau? Cred ca este cel putin jenant.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #196 : Iunie 09, 2011, 18:43:32 »

Sa nu se inteleaga ca as fi adeptul unei pozitii primitive fata de cei inmormantati acolo. Catusi de putin. Dimpotriva, consider ca fiecare cimitir militar trebuie ingrijit si conservat cu grija, atat din respect pentru propria noastra istorie, cat si a celor plecati la cele vesnice, fie ei aliati sau inamici din timpul marilor conflagratii. Asa cum dorim sa fie respectate mormintele militarilor romani cazuti pe teritoriile altor state, tot la fel trebuie sa le respectam si noi pe cele ale militarilor altor neamuri cazuti si inmormantati la noi. Problema este a ostentatiei cu care s-a pastrat vechiul aspect al cimitirului din Sprenghi si onorurilor date eroilor romani in acel cadru si sub dominarea simbolurilor celor care le-au fost dusmani de moarte.

Iata si un moment de normalitate surprins in textul unei stiri de presa publicat de ziarul "Brasovul tau":

www.brasovultau.ro/Rusii-In-vizita-la-Brasov-32932.html
Miercuri, 5 mai 2010


Ruşii în vizită la Braşov

O delegaţie a Federaţiei Ruse, conduse de Excelenţa Sa Ambasadorul Alexandr A. Ciurilin, vizitează astăzi Braşovul. Oficialul rus va participa la un ceremonial militar şi religios prilejuit de depunerea de coroane şi jerbe de flori la Cimitirul Şprenghi din Braşov, loc unde sunt înhumaţi soldaţi sovietici, eroi ai celui de-al doilea Război Mondial. Ceremonialul e face parte din programul de acţiuni pregătit pentru Ziua Eroilor, care va fi celebrată pe 13 mai, când pică în acest an Înălţarea Domnului. În programul vizitei este inclusă şi o întâlnire cu studenţii Universităţii "Transilvania".
« Ultima modificare: Iunie 09, 2011, 19:02:05 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #197 : Iunie 09, 2011, 19:39:13 »

Domnule Geo, cu scuze pentru puterea mea de intelegere - limitata desigur - decalar ca nu am inteles ce doriti sa comunicati prin citarea unor fragmente din ceea ce am scris in legatura cu subiectul de mai sus. Fara sa comentati nimic e greu sa deduc ceva cu precizie. Ati putea fi mai explicit?
Reiau postarea unor fotografii realizate la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mures. Intre Tg. Mures si Iernut - in imediata apropiere a orasului Iernut - exista un indicator pentru iesirea din DN1 spre Oarba de Mures. In urma cu vreo doi ani, acolo era o simpla tabla indicatoare, scrisa de mana cu vopsea neagra. Am discutat cu primarii din Iernut problema acelei semnalizari cu totul inadecvate, cerand sa monteze un indicator mai vizibil si mai civilizat, care sa nu contravina respectului pe care-l purtam eroilor care au murit pentru elibararea Ardealului in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Nu revendic un merit oarecare pentru ca nu stiu daca schimbarea s-a facut ca urmare a respectivelor discutii sau ca rezultat al unei modernizari planificate a indicatoarelor de pe DN1. Important este ca, din acest an, orice sofer atent poate vedea intrarea pe drumul care duce la Oarba de Mures.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #198 : Iunie 09, 2011, 20:38:01 »

Marturia unui supravietuitor al carnagiului de atunci.

www.adevarul.ro/locale/slatina/Slatina-_Batalia_de_la_Oarba_de_Mures-povestita_de_un_erou_oltean_0_392360850.html
Sambata, 18 decembrie 2010


Slatina: Bătălia de la Oarba de Mureş, povestită de un erou oltean

Autor: Virgil Lăpădatu

În timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale mulţi dintre soldaţii olteni au luptat pentru eliberarea Transilvaniei de sub ocupaţia fascistă. În vârstă de 88 de ani, Nicolae Mocanu, eroul oltean, ne povesteşte infernul prin care a trecut în timpul bătăliei de la Oarba de Mureş.

Nicolae Mocanu s-a înrolat în armată în anul 1943 la vârsta de 21 de ani. A plecat pe front de la Centru Teritorial Romanaţi pentru a-şi apăra ţara, în Dobrogea. De acolo a fost transferat la Năvodari ca telefonist şi a făcut parte din cadrul Regimentul 40 Călugăreni. ”Când am plecat pe front ne-au pus să venim cu două perechi de pantaloni şi un pulovăr de lână cât mai gros. Aveam la urmă să înţeleg de ce ne spuneau să venim cu îmbrăcăminte de acasă. Am plecat în Dobrogea, după care am fost transferat ca telefonist la Capul Midia pe litoral unde am stat două ierni într-o baracă de lemn”, a spus bătrânul soldat.

20 de zile în infern
Din toate fronturile pe care a luptat, i-a rămas întipărită adânc în suflet lupta de la Oarba de Mureş din 1944, una din cele mai tragice bătălii pentru eliberarea Transilvaniei. Chiar înainte să ajungă pe frontul din Ardeal, nea Nicu, aşa cum îi spun toţi locuitorii comunei Osica de Sus, localitatea natală, a avut parte de un drum presărat cu pericole la tot pasul. A supravieţuit atacurilor avioanelor de vânătoare care "scuipau" gloanţe neîncetat asupra garniturilor de tren în care se aflau soldaţii români sau bombardamentelor artileriei care împrăştiau groaza printre ostaşii noştrii. Îşi aduce aminte cu regret de foştii camarazi care au murit lângă el şi de cei răniţi, care strigau după ajutor până când vocea lor pierea pentru totdeauna. “S-au stins mulţi la Oarba de Mureş. Eram bombardaţi de artileria nemţilor de la ora nouă dimineaţa, până după amiază la două. În urma bombardamentelor nu mai auzeai o săptămână, iar respiraţia îţi mirosea a praf de puşcă câteva zile. Atunci când gurile tunurilor tăceau, stăteam chirciţi sub foaia de cort şi nu mai ştiam nici cum ne cheamă sau de unde suntem. Atacam şi de câte trei ori pe zi posturile duşmanilor. Acolo am pierdut mai mult de jumătate din armata noastră”, a spus nea Nicu.

După mai bine de 20 de zile sângeroase, de la începerea bătăliei, în care soldaţii români au dat dovadă de mult curaj şi patriotism, armata română a reuşit să câştige lupta şi să-i pună pe nemţi pe fugă. Nea Nicu îşi aduce aminte de o întâmplare neobişnuită de pe front în urma căreia a fost câştigată lupta de la Oarba de Mureş. “Trei de-ai noştrii, cu gândul la struguri, dezertaseră. După un timp au venit înapoi într-un suflet şi i-au raportat comandantului că descoperiseră locul de unde transmiteau nemţii arterileriei lor, coordonatele. Toate bombardamentele de până atunci erau foarte precise şi cădeau fix pe noi. Aceştia stăteau ascunşi după un pod sec (o albie de râu secată). După ce am îndreptat focul spre acel loc, nemţii au părăsit ascunzătoarea şi am reuşit să câştigăm acea poziţie, iar până la urmă i-am învins”, a spus nea Nicu.

Un cadou neaşteptat de Crăciun
Din toate întâmplările petrecute în război, bătrânul îşi aminteşte cu plăcere de iarna anului 1944, pe frontul din Cehoslovacia. După ce plutonul din care făcea parte a cucerit mai multe poziţii ale armatei inamice, soldaţii români erau înfometaţi şi lipsiţi de putere. “Era Ajunul Crăciunului şi cu toţii eram obosiţi. Ne doream foarte mult să fim liniştiţi şi să mâncăm. Chiar în dimineaţa zilei de Crăciun am dat peste un avanpost al nemţilor. Am avut mare noroc. Am nimerit chiar unde aveau nemţii bucătăriile. Am mâncat carne de porc şi varză. A fost cadoul nostru de Crăciun”, povesteşte eroul oltean.

“Am luptat tot războiul în opinci”
Nu poate uita niciodată avantajele armatei inamice asupra celei româneşti. Povesteşte fiecăruia de dotările şi condiţiile precare în care luptau ostaşii români şi de vitejia şi curajul de care dădeau dovadă în ciuda neajunsurilor. “Armata era dezorganizată, iar armele cu care luptam erau depăşite cu mult de ale nemţilor. Echipamentul nostru era confecţionat dintr-un amestec de carton cu hârtie, celofibră se numea, iar de fiecare dată când ploua, trebuia să ne ascundem pentru că altfel rămâneam în pielea goală. Pistoalele nemţilor băteau şi până la un kilometru, pe când ale noastre abia la 50 de metri. Am luptat tot războiul în opinci. Nemţii aveau ghete. Mâncam când apucam, iar când mai găseam câte un cartof scos din pământ de schije, îl luam şi ne mai potoleam foamea. Aşa e la război! Astăzi eşti, mâine nu mai eşti! ”, îşi încheie povestea Nicolae Mocanu.

Peste 11.000 de soldaţi români au murit în urma bătăliei de la Oarba de Mureş împotriva armatei germane. După încheierea războiului, pe dealul îmbibat cu sângele soldaţilor români, a fost ridicat un monument în jurul căruia s-a amenajat un cimitir al eroilor. Astăzi, cimitirul stă în paragină fiind transformat de localnici într-o fâneaţă.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #199 : Iunie 09, 2011, 20:57:18 »

Daca timpul imi va ingadui, voi posta candva imagini din intregul spatiu memorial de acolo, pentru ca la Oarba de Mures, in timp, s-a creat un adevarat coplex memorial, pe langa monumentul central si mormintele eroilor - de-a dreapta si de-a stanga lor - au fost amplasate o serie de sculpturi monumentale in piatra. Sunt opere de sculptura moderna, cu un caracter comemorativ mai accentuat sau mai transparent, care alcatuiesc un tot unitar cu Monumentul Eroilor, dand intregului complex un caracter unic si de neuitat pentru cei care ajung sa-l viziteze.

www.punctul.ro/articole/arhiva/4727/11-sculptori_-11-opere-de-arta.html
Marti, 30 noiembrie 2007


11 sculptori, 11 opere de artă


Aşa cum ne-am obişnuit de zeci de ani, la Oarba de Mureş au fost organizate manifestările dedicate Zilei Armate Române. La Monumentul Eroilor au fost prezenţi reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean Mureş, Poliţiei, Jandarmeriei, Armatei, reprezentanţi ai partidelor politice, ai Asociaţiei Veteranilor de Război, ai Primăriei şi Consiliului Local Iernut. Nu au lipsit nici de această dată elevii şcolilor din oraş împreună cu profesorii şi învăţătorii lor. Slujba religioasă de comemorare a soldaţilor căzuţi la datorie a fost oficiată de un sobor de preoţi din Parohia Iernut. Pe acordurile imnului naţional au fost depuse coroane de flori după care a urmat defilarea gărzii de onoare.

Monumente pentru eroi
Ideea realizării unui complex memorial pe dealurile Oarbei de Mureş, locul în care şi-au jertfit viaţa peste 11.000 de militari ai armatei române în cel de-al II-lea Război Mondial, aparţine primarului de atunci şi de acum, Vasile Cornea, din anul 1985. Atunci a avut loc prima ediţie a taberei de sculptură „In memoriam”. A fost o perioadă, între anii ‘60-’70, când faptele de arme şi eroismul armatei române erau estompate de alte realizări măreţe ale altor eroi care au intrat într-un con de umbră. Iniţiativa primarului a dorit să corecteze această nedreptate.
La început, organizarea taberei în aer liber şi repetarea ei timp de 11 ediţii cu 11 artişti de fiecare dată părea o utopie şi o aventură zadarnică. Dar, mai greu uneori, mai uşor alteori, ideea s-a concretizat şi, până în prezent, în cele zece ediţii s-au creat 121 opere de artă. De-a lungul anilor la Iernut au fost prezenţi mulţi artişti importanţi în sculptura românească dintre care îi amintim pe: Corneliu Ştefănescu, Gheorghe Mureşan, Florin Strejac, Mircea Roman, Vlad Ciobanu, Claudiu Filimon, Tiberiu Moşteanu, Gheorghe Marcu, Octavian Pîrvu, Maria Branea, Nicolae Ghiaţă.

Anul viitor se încheie ciclul
Vasile Cornea a fost la Ministerul Culturii de unde s-a înapoiat cu convingerea că în anul 2008 va primi fonduri pentru organizarea ediţiei cu numărul 11 care va încheia un ciclu simbolic. Conform programului întocmit încă de acum, între 10 iulie-10 august, 11 sculptori vor realiza fiecare câte o operă de artă în memoria eroilor de la Oarba. A fost stabilită data vernisajului, 11 august 2008, a fost procurată o parte din piatra de Viştea, mai lipsesc doar fondurile promise de Minister. „Sper să primim banii şi să reuşim să ne facem datoria faţă de înaintaşii noştri”, a spus Vasile Cornea.

Ioan A. Borgovan
2007-10-30
Luduş - Iernut
« Ultima modificare: Iunie 09, 2011, 21:04:40 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #200 : Iunie 09, 2011, 21:11:49 »

Cu ocazia ultimei vizite, am constatat ca biserica ridicata de localnici in timp, in proximitatea complexului comemorativ, se apropie de finalizare. Este o constructie frumoasa, a carei prezenta in acel loc e mai mult decat salutara.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #202 : Iunie 22, 2011, 20:02:32 »

Atentie brasoveni! Reiau cele scrise la http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=451.30. Va intereseaza direct.

Troc pe seama vietilor romanilor din Transilvania.
In urma cu cteva ore, s-a lansat stirea ca, in cadrul negocierilor UDMR-PDL, a fost propusa ideea, apreciata drept periculoasa chiar de catre oameni din principalul partid aflat al conducerea statului, ca cele doua judete cu popu latie majoritar maghiara sa formeze impreuna un nou judet. Stirea este falsa si face parte dintr-un joc de comunicare pus la cale de coalitia de la putere, joc de tipul raului celui mai mic. Intentia ungurilor este de a uni trei judete, Covasna, Harghita si inca unul, majoritar romanesc, dar in asa fel incat in noua unitate administrativa romanii sa nu mai fie majoritari. Aceasta strategie le va "da pe mana" un numar important de romani pe care va urma fie sa-i maghiarizeze, fie sa-i determine sa pareaseasca respectivul teritoriu. Judetul vizat este Brasovul, alegerea maghiarilor fiind motivata de mai multe scopuri proprii: ascunderea unor abuzuri (penale) care s-au facut (cu fondul funciar de exemplu) la limita cu judetul cu popu latie majoritar romaneasca, administrarea in interesul maghiarimii a unei zone dezvoltate si cu mare potential si, in nici un caz in ultimul rand, infingerea pumnalului iredentist si xenofob al hungarismului pana in inima Romaniei, pentru ca aceasta va fi doar o etapa a unui plan criminal mai amplu de destramare a statului roman, pentru aceasta avand nevoie vitala ca centrul geografic al tarii sa fie dizolvat.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #203 : Iulie 27, 2011, 12:53:12 »

ASTAZI 27 IULIE LA ORA 14.30 IL VOM CONDUCE PE ULTIMUL DRUM LA CIMITIRUL MICSUNICA PE PRIMUL PRESEDINTE AL ASOCIATIEI BRASOV DECEMBRIE '89 CARAUSU VICTOR.DUNEZEU SA-L ODIHNEASCA
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #204 : Iulie 27, 2011, 13:04:03 »

S-a stins cel care a fost Victor Carausu.
Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca.

Anuntul asociatiei al carui presedinte a fost:


Membri Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov Decembrie 1989” aduc un ultim omagiu celui ce a fost VICTOR CĂRĂUŞU, vicepreşedinte al organizaţiei şi sunt alături de familia îndoliată în aceste momente de grea încercare . 
 Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #205 : Septembrie 19, 2011, 13:18:56 »

Petnru cei interesati, anunatam si pe Forumul nostru ca Brasovul va fi vizitat de o mare personalitate a culturii moderne mondiale, un om nascut si fomat la Brasov.

www.iubescbrasovul.ro/evenimente/cultura/mihai-nadin-eminentul-om-de-litere-si-stiinte-in-dialog-cu-brasovenii-care-vor-sa-l-cunoasca.htm
Sambata, 17 septembrie 2011


Mihai Nadin, eminentul om de litere si stiinte, in dialog cu brasovenii care vor sa-l cunoasca

Data: 21 septembrie de la 17:00
Loc de desfasurare: Clubul Copiilor

O întâlnire pentru… minte, inimă şi literatură cu eminentul om de litere şi ştiinţe, americanul de origine română Mihai Nadin se va afla la Braşov miercuri, 21 septembrie a.c., ora 17, la Clubul Copiilor - Grădina Bastion (lângă complexul Star. Vezi harta)
După o absenţă de 37 de ani, Mihai Nadin este dornic să se reîntâlnească cu vechii săi prieteni şi colaboratori, şi să-i întâlnească pe tinerii intelectuali braşoveni care nu l-au cunoscut dar care vor să-l cunoască.
Este gata să răspundă întrebărilor privind aria tematică a preocupărilor sale ştiinţifice.

În caz de timp nefavorabil întâlnirea va avea loc în cofetărie.
Persoane de contact: Daniel Drăgan, tel. 0268-414876 & 07212-416828 şi A.I. Brumaru tel. 0723-932888

Eseist, prozator, critic de artă cu doctorate în estetică şi filosofie, actualmente o somitate a lumii ştiinţifice internaţionale (conduce Institutul pentru coordonarea sistemelor de anticipaţie ANTE din Dallas şi este Profesor emerit în artă şi tehnologie al Universităţii din Columbia-Ohio, Mihai Nadin s-a născut la Braşov, în 2 februarie 1938. Licenţiat al Facultăţii de Electronică (1968) şi al Facultăţii de Filosofie (1971).

S-a consacrat activităţii publicistice, la început ca redactor la secţia culturală a ziarului „Drum nou” din Braşov, făcându-se cunoscut apoi prin colaborări la „Contemporanul”, „Cronica”, „Revista de filosofie”, „Familia”, „România literară”, „Teatru”, „Vatra”, „Ateneu” şi altele. Se numără printre fondatorii revistei „ASTRA”, pe care a şi condus-o, în calitate de redactor-şef, între anii 1974 şi 1975, când a ales calea exilului, stabilindu-se mai întâi în Germania, şi pe urmă, din 2004, în SUA, unde, ca invitat special la University of Texas din Dallas, s-a consacrat aproape în exclusivitate carierei universitare şi cercetării ştiinţifice la vârf.

A publicat 18 cărţi, printre care în domeniul literaturii şi artei: „Lawrence Olivier, aventură în universul lui Shakespeare” (1968); „O zi pentru podoabe”, roman (1971); „A trăi arta” (1972); „Reîntoarcerea la zero” (1972); „Cămaşa lui Nessus” (1973); „Pictori din Braşov” (1975); „Pana de gravitaţie” (2001), precum şi numeroase lucrări ştiinţifice în limbile engleză şi germană, dintre care „MIND – Anticipation and Chaos”; „T.S. Eliot”: „The End is Where We Start From”; „The Civilization of Illiteracy” şi altele i-au adus notorietatea prin caracterul lor de pionierat. Este, de asemenea, autorul a 140 de studii, multe având ca obiect cercetarea sistemelor de anticipare şi efectele anticipării.

În cercurile de elită ale ştiinţei contemporane, Mihai Nadin este considerat azi un vizionar lucid al lumii de mâine.(Din volumul “Zodia interogaţiei” de Daniel Drăgan, p.126, Arania, 2009, introducere la interviul „Spre o civilizaţie analfabetă”)
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #206 : Septembrie 21, 2011, 11:13:19 »

http://www.asociatia21decembrie.ro/2011/09/comunicat-de-presa-20/
                                COMUNICAT

        Astăzi, 21 septembrie 2011 la Braşov, are loc constituirea Asociaţiei „21 Decembrie 1989” Braşov.

          Teodor Mărieş, Preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989” va asista în calitate de invitat atât la şedinţa de constituire, cât şi la Conferinţa de Presă ce va avea loc la ora 14.00, la Bistro 2003, blvd. Eroilor nr.5 (lângă Prefectura Braşov).

Departamentul de Presă

Asociaţia “21 Decembrie 1989”
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #207 : Septembrie 22, 2011, 06:47:28 »

http://www.brasovultau.ro/Revolutia-revolutionarilor-48258.html

Puterea portocalie pune la cale înfiinţarea unei organizaţii de falşi revoluţionari, la Braşov, care să-i servească interesele.

Acuzaţia îi aparţine preşedintelui Asociaţiei Braşov Decembrie ‘89, Dorin Lazăr Maior, care spune că noua grupare vizează strict slujirea interesele partidului de guvernământ.
Oamenii din jurul lui Dorin Lazăr Maior spun că liderii PDL vor să confişte Revoluţia, iar valorile şi idealurile românilor, care au ieşit în stradă în Decembrie 1989 să fie aservite interesului de partid.
Asociaţiile de revoluţionari, arme politice. „Nu vom permite ca adevărul istoric să fie denaturat, la 22 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, iar asociaţiile revoluţionare să fie transformate în instrumente de lupte politice, aşa cum încearcă gruparea Mărieş - Costin să aservească o parte dintre revoluţionari, la comandă politică venită de la Bucureşti. Iar aici fac referire în primul rând la impostori, cărora li s-au făcut o mulţime de avantaje dacă se aservesc puterii portocalii. Noi nu suntem de acord cu această manipulare“, a declarat Dorin Lazăr Maior, preşedintele A.L.R.U.E Braşov Decembrie 89.
„Nu permitem în Braşov să vină alţii să ne organizeze când noi ştim foarte bine ce avem de făcut, suntem bine structuraţi, vrem dreptate. Nu primim impostori care ne fac de râs peste tot, ci vrem oameni serioşi verticali care să ne aducă cinste şi corectitudine“, a declarat Corneliu Boteanu, preşedinte de onoare al A.L.R.U.E Braşov Decembrie 89.
Noii revoluţionari, „fete mari“ cu presa. „Ei nu pot să se înscrie într-o Asociaţie care se numeşte 21 Decembrie decât oameni care chiar au fost acolo în 21 decembrie şi acest lucru mi s-ar părea absolut util pentru Braşov, tocmai pentru a despărţi crimele de după 22 din diversiunea creată de generalul Florea la Braşov. Pentru ca lumea să ştie clar că am învins şi, din păcate, începând cu noaptea de 22 decembrie, prin diversiunea creată, am fost învinşi“, a spus Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie Bucureşti.
Noii revoluţionari au fost „sfioşi“ şi nu au mai ţinut conferinţa de presă la care a fost invitată toată presa. Aceştia urmează să depună actele la Tribunal pentru obţinerea personalităţii juridice a Asociaţiei.
Promotorul impostorilor. În perioada 2001-2003, Iordan Rădulescu şi George Costin erau şefii revoluţionarilor. Aceasta este perioada în care unii posesori de certificate au provocat scandalul eludării taxelor vamale. Mai mulţi revoluţionari s-au trezit datori statului întrucât pe numele lor fuseseră aduse în ţară mai multe maşini de lux, fără ca ei să aibă habar, sau pentru că îşi vânduseră drepturile.
„Nereguli mari au fost săvârşite de secretarul de stat (George Costin -n.r. ), care a fabricat mii de revoluţionari, păgubind statul cu sume uriaşe. Trecutul său de lider al revoluţionarilor are multe pete. Pentru că a promovat mii de impostori, el este unul dintre principalii responsabili pentru lumina proastă în care se află acum tagma luptătorilor din decembrie 1989“, titra Adevărul în ediţia din 26 iulie 2011. Fabrica de revoluţionari. Povara pusă pe umerii bugetului de stat a devenit uriaşă. Conform ultimelor statistici ale Casei Naţionale de Pensii, în prezent sunt aproximativ 16.000 de revoluţionari care încasează lunar o indemnizaţie medie de 2.412 lei. Printre ei sunt mii de oameni care nu au făcut nimic ca să merite aceşti bani, iar în spatele lor se află capii unor reţele care au încasat procente grase din sumele primite retroactiv de revoluţionari după preschimbarea certificatelor.
[/b][/size]
Memorat
Pagini: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 121
Schimbă forumul: