Main Content:

Pagini: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #585 : Decembrie 17, 2012, 22:27:15 »

Dumnezeu să-l ierte!
Condoleanțe sincere familiei indurerate!


Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1066
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #586 : Decembrie 17, 2012, 22:57:11 »

Dumnezeu sa-l ierte.! Dumnezeu să-l odihnească în pace !
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #587 : Decembrie 18, 2012, 11:37:06 »

SCRISOARE DESCHISĂ

ADRESATĂ
POLITICIENILOR ROMÂNI,
LIDERILOR UNIUNII EUROPENE,
AMBASADEI S.U.A LA BUCUREŞTI
 ŞI
PRIMULUI MINSTRU, DL. VICTOR PONTA


            Alegerile parlamentare din România din 9 decembrie 2012 s-au încheiat cu victoria categorică a coaliţiei U.S.L., avându-i ca lideri pe domnii Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Cosntantin, ei înşişi proveniţi din formaţiuni politice diferite ca doctrină, dar uniţi în jurul unui singur interes: stoparea politicilor catastrofale şi antinaţionale comise de Partidul Democrat Liberal. În vederea obţinerii victoriei în alegeri, cei trei lideri politici au avansat poporului român promisiuni şi angajamente de natură a restabili la o limită onorabilă nivelul de trai al românilor, precum şi reabilitarea acelor segmente social-profesionale grav afectate de măsurile cu caracter genocidal luate de Guvernele Boc şi Ungureanu, sub oblăduirea atentă a Preşedintelui Traian Băsescu. Se poate afirma fără teama de a greşi că la data alegerilor generale din această iarnă standardul de viaţă al poporului român era similar cu cel al perioadei de după Congresul al XIV-lea al P.C.R., care au prefigurat, prin măsurile total antiumane luate de comunişti, condiţiile suficiente şi necesare ale izbucnirii Revoluţiei din Decembrie 1989. Putem astfel conchide că alegerile de la 9 decembrie 2012 au determinat, prin rezultatele ei, evitarea unui nou conflict la nivel naţional între conducătorii ţării şi popu laţia României adusă la un grad de sărăcire cu precedent doar în regimul comunist.

            Spre stupefacţia tuturor românilor, care au votat masiv schimbarea factorilor de putere, imediat ce s-au anunţat rezultatele numărării urnelor de vot, dl. Prim-Ministru Victor Ponta, a semnat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84 din 12 decembrie 2012, prin care sunt continuate identic măsurile luate de hulitele guverne anterioare, determinând în rândul popu laţiei uluială şi revoltă. Practic, prin acel document asumat ca forţă politică victorioasă în alegeri, U.S.L. a demonstrat întregii Românii că alegerile disputate la 9 decembrie 2012 nu a schimbat decât nişte aparenţe! Dl. Victor Ponta şi ceilalţi lideri aflaţi în aceeaşi uniune politică fac dovada lipsei de onoare în faţa alegătorilor care, convinşi de promisunile acestora, i-au votat masiv. Nici nu s-a uscat bine Procesul verbal de validare a rezultatelor scrutinului din 9 decembrie că primele minciuni şi-a şi făcut simiţite efectele în viaţa de zi cu zi a românilor. Este un debut lamentabil de carieră politică a U.S.L.-ului, cu atât mai mult cu cât, de dragul unei aşa-zise coabitări paşnice, adversarii de până acum nu numai ai formaţiunii politice învingătoare, dar şi ai majorităţii zdrobitoare a românilor, sunt acum însoţitorii de taină ai victorioşilor. Ne putem astfel închipui că numele mic al premierului, Victor, îşi trage originea din această categorie a succesului fără scrupule.
 
            Domnule Prim Ministru Victor Ponta, victoria dumneavostră în aceste condiţii este supusă de pe acum eşecului!!!

            Coabitarea cu preşedintele Băsescu, cel care v-a umilit de-atâtea ori domnule premier şi care a sfidat o întreagă naţiune pentru a se face simpatic în faţa cancelariilor europene şi americană, dar şi amiciţia spontană pe care o aveţi cu un U.D.M.R.-ul, căruia îi aducem acuzaţia de a fi contribuit decisiv la măsurile genocidale aduse asupra poporului român, inclusiv asupra maghiarilor şi secuilor din ţara noastră, vă face din start antipatic şi nepopu lar. Aţi minţit din prima clipă şi asta vă va prefigura o primă acuzaţie de trădare a intereselor naţionale. Continuând linia lui Traian Băsescu şi a aliaţilor de la U.D.M.R nu faceţi  decât să aruncaţi România într-o nou criză, dar de data asta mult mai profundă, deoarece până la acest moment eraţi singura alternativă a românilor în faţa puhoiului de măsuri antinaţionale. În faţa unei asemenea uluitoare ameninţări a lipsei de alternativă românii se simt abandonaţi în pragul cel mai de sus al disperării, acesta fiind primul pas spre nenorocita disoluţie a statului românesc. Dovedind că nu puteţi să rupeţi nefasta vrajă a oranjeriei băsiste nu faceţi decât să desăvârşiţi lucrarea de distrugere a statului român. Popu laţia acestei ţări nu va mai îndura încă un sezon legislativ de minciună şi privaţiuni grele, iar lipsa la orizont a unei soluţii înlocuitoare va potenţializa aceleaşi energii popu lare care l-au debarcat pe Ceauşescu şi regimul său politic. Trebuia să vă gândiţi, domnule PrimMinstru, să îi mulţumiţi în primul rând pe români şi după aceea pe liderii europeni. Dacă veţi proceda invers veţi retrăi pe propria piele, în cel mai bun caz, finalul de istorie al P.D.L.ului! De fapt, nu sunteţi un învingător al alegerilor de la 9 decembrie 2012. După cum vă comportaţi se pare că sunteţi victima lor şi ar fi mai bine, în aceste condiţii, să renunţaţi în favoarea unui alt politician cu suflet şi inimă pentru poporul său.

            Aceste cuvinte ce vă sunt adresate provin din minţile unor cetăţeni care în decembrie 1989 au riscat totul pentru a elibera ţara de ciuma roşie, pentru a face loc binelui şi dreptăţii, libertăţii şi bunăstării unui popor mult prea încercat şi mult prea umilit. Revoluţionarii, pe care dumneavoastră domnule prim ministru îi condamnaţi la moarte prin perpetuarea măsurilor mârşave ale P.D.L-iştilor, sunt în măsură să vă atragă atenţia că greşiţi amarnic. Hulind şi negând Revoluţia Română din Decembrie 1989 nu faceţi altceva decât să sfidaţi Constituţia României, dar şi prevederile statutare ale partidului pe care îl conduceţi în prezent. Vă atragem atenţia că negând Revoluţia din Decembrie 1989 faceţi loc aserţiunii că Ceauşescu a fost înlăturat prin lovitură de stat, iar dumneavoastră, ca fost procuror, ştiţi că o lovitură se stat determină ilegitimitatea tuturor actelor juridice ulterioare, inclusiv Constituţia României. Accepţiunea dv. de demitizare şi minimalizare a funcţiilor unei revoluţii determină oficializarea aşa-zisului puci militar în 1989, înlăturarea prezumtivă a voinţei popu lare şi, pe cale de consecinţă întronarea unui regim politic uzurpator, dictatorial, ilegitim şi profund antinaţional. În situaţia îmbrăţişării cvasi-oficiale a ideii loviturii de stat ar însemna că toate guvernele şi parlamentele de după 1989 au fost ilegale, că România de azi este întemeiată pe minciună şi uzurpare şi, ca atare, ea nu este produsul voinţei popu lare ca act suprem de suveranitate, ci este captiva unui grup terorist şi pucist care şi-a prezervat puterea de-a lungul anilor mimând alternanţa democratică şi statul de drept, ceea ce o face incompatibilă cu calitatea de membră în U.E. şi Alianţa Atlantică. Riscaţi, domnule prim-ministru să descalificaţi complet ţara care vi-a încredinţat una dintre cele mai înalte funcţii în stat. Ori asta, în Codul penal se numeşte înaltă trădare!

            În cazul în care aveţi totuşi curajul să acceptaţi şi să devoalaţi această ipostaziere istorică atunci putem accepta şi înţelege cu durere de ce sunteţi continuatorul altui contestatar al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, dl. Traian Băsescu. Putem, de asemenea pricepe de ce doriţi să modificaţi Constituţia, anticipând de pe acum că veţi renunţa articolul  3, care stipulează: “România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989, şi sunt garantate.” De unde avem această siguranţă cu privire la intenţiile dv?  Tocmai din nerespectarea, din prima clipă în care aţi câştigat alegerile din această iarnă, a protocolului încheiat cu Blocul Naţional al Revoluţionarilor, în urma căruia dumnevoastră aţi suplimentat cu Mesajul prin care ne asiguraţi de bunele dv. intenţii în repararea gravelor prejudicii aduse imaginii Revoluţiei şi revoluţionarilor şi a drepturilor lor conferite prin lege de statul român. Ordonanţa pe care aţi semnat-o cu sârg şi aplecare continuă de fapt efectele genocidale ale Legii 283/2011, ceea ce duce la singura concluzie firească: alegerile din decembrie 2012 au fost inutile!

            În ceea ce priveşte mişcarea revoluţionară din România vă asigurăm că aceasta s-a trezit din letargie mulţumită dumneavoastră! Aveţi în faţa acestei imprevizibile şi potenţiale mişcări revoluţionare două posibilităţi: coabitarea, atât de dragă inimii dv. victoriene, ori transformarea statului românesc într-un stat poliţienesc pentru a stopa inerentele manifestaţii ale unei grupări sociale pe care aţi condamnat-o la dispariţie prin suspendarea în continuare pe întreg anul 2013 a prevederilor Legii 341/2004. Nu vă faceţi iluzii că veţi controla acest segment având la îndemână toate pârghiile puterii. Istoria recentă a României ar trebui să vă dea de gândit. Nu veţi reuşi nimic bun pentru acest popor fiindcă aţi debutat în înalta dumneavoastră funcţie în stat uzitând minciuna şi lipsa onoarei. Această manieră a nesincerităţii şi a înşelării încrederii maselor vă va transforma într-o victimă sigură a răzbunării istoriei. Ceea ce aţi afirmat de atâtea ori în privinţa lui Traian Băsescu, afirmaţii care ne-au însufleţit şi ne-au solidarizat cu dumneavostră, se va întoarce împotriva domniei voastre, astfel încât între preşedintele suspendat şi premierul victorios din Piaţa Victoriei nu va mai fi nicio diferenţă. Iar la această imagine vă asigurăm că vor contribui din plin revoluţionarii, pe care i-aţi trădat cu o nonşalanţă şi un tupeu de-a dreptul băsiste.

            S-a afirmat în media autohtonă că dv. şi partidul dv. sunt pe cai mari după decembrie 2012. Dorim să facem o rectificare, uzitând, după modelul antic al ocupării Troiei prin înşelăciunea darului grecesc, calul troian. De fapt, dumneavoastră deveniţi pentru România cadoul otrăvit al calului Traian din grajdurile Cotrocenilor, aşa încât nu sunteţi călare deloc cum vă place să credeţi. Vom încheia prezenta Scrisoare deschisă printr-un citat, plagiat de noi dintr-o altă scrisoare adresată ministrului de finanţe de către un revolutionar care explică précis mecanismul juridic al abuzului dumneavoastră:

            Domnule Ministru al  Finanţelor Publice Florin Georgescu, Referitor la „Proiectul Ordonanţă de urgenţă privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare - publicat în data de 12.12.2012”, vă reamintesc următoarele fapte, Legea 283/2004 este o lege anticonstituţională ce a fost promulgată prin încălcarea art.53 şi 75 din Constituţie printr-un act de rea-credinţă  din partea a şase judecători ai Curţii Constituţionale şi constituie motivul instabilităţii politice din întregul an 2012.

            Din punctul meu de vedere, designerul prezentului „Proiect” este aceeaşi persoană cu cea care a conceput cele 23 de articole trecute prin parlament sfidând Camera Senatului, ale Legii 283/2004. Ori această persoană nu urmăreşte decît un singur lucru: instabilitatea, aservirea României. Pedalând pe acelaşi motiv, indemnizaţia revoluţionarilor, este sigur că va obţine încă un an de instabilitate politică, implicit involuţie economică! Articolul 9 din prezentul proiect de OUG propune prorogarea măsurilor prevăzute de art. 18 şi 19 din Legea 283/2004, fapt ce afectează substanţa dreptului, prevăzut de art.4 alin.(4) din Legea 341/2004, prin perpetuare. Dreptul menţionat a fost restrâns în 2010! Restrângerea a continuat în 2011, pentru ca în 2012 să fie refuzat complet. Sunt beneficiarul articolului 18 din Legea 283/2004, articol ce m-a lăsat pe întregul an 2012 fără singura sursă de venit. Indemnizaţia reparatorie prevăzută la art.4 alin(4) din Legea 341/2004 este un drept protejat de Constituţie deoarece se supune reglementărilor legislative privind pensia proprie fiecărui plătitor, pensia contributivă; reprezintă proprietate şi generează creanţe asupra Statului.

            Continuarea refuzului plăţii indemnizaţiei reparatorii pe anul 2013 nu are nici o relevanţă din punct de vedere financiar!Deficitul bugetar trebuia să ajungă în anul 2014,  la 7%! La 31 decembrie 2011 deficitul bugetar a atins nivelul de 6,94%, fără ca indemnizaţia reparatorie să fi fost refuzată! Deficitul bugetar de 6,8% din PIB, propus ca ţintă în acest proiect, nu poate fi influenţat nici în plus, nici în minus de 0,042% din PIB cât reprezintă valoarea totală pe anul 2012, a indemnizaţiei reparatorii refuzată de art. 18 din Legea 283/2011.Pe cale de consecinţă vă rog să renunţaţi la art.9 din proiectul în discuţie, de altfel ar trebui să renunţaţi la orice referire la Legea „Genocid” 283/2011 altfel, pe termen scurt, va duce la alegeri anticipate! Silviu ...”

            Scrisoarea noastră deschisă nu este un avertisment, nu este un ultimatum, nu se vrea a fi un document acuzator. Este o constatare şi un început. Trebuie să aveţi convingerea că vă veţi lovi în toată activitatea dumneavoastră de o opoziţia virulentă a revoluţionarilor, opoziţie ce va constitui scânteia. Fiindcă, neavând faţă de segmentul nostru extrem de limitat numeric nicio bunăvoinţă, ne închipuim că, cu atât mai mult, nu vă veţi apleca nici asupra nevoilor unui popor suprasaturat de minciună şi de sărăcie. Toate cele de mai sus vi le-am (de)scris tocmai pentru a nu invoca vreodată că nu le-aţi avut la cunoştinţă. Pentru că necunoaşterea adevărului nu vă exonerează niciodată de răspundere! Este un principiu de drept pe care în mod cert îl stăpâniţi cu competenţă.

            17 decembrie 2012                                 Adunarea generală a A.L.R.U.E Decembrie 1989 Braşov
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #588 : Decembrie 18, 2012, 19:18:33 »

Un alt revolutionar brasovean a plecat la cele vesnice, Petru Bajenaru, fiind al unsprezecelea din Brasov in anul acesta.
Dumnezeu sa-l ierte.Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov - Decembrie 1989” aduce un ultim omagiu celui ce a fost PETRE BĂJENARU, membru al organizaţiei şi este alături de familia îndoliată în aceste momente de grea încercare.
Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Înmormântarea va avea loc în data de 18.12.2012, la ora 1400, la Cimitirul Municipal Brașov.
Dumnezeu sa il ierte. Era un om linistit. Eu nu il stiam decat de la cate o actiune sau sedinta.
« Ultima modificare: Decembrie 20, 2012, 00:10:04 de către razvan »
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #589 : Decembrie 18, 2012, 21:41:30 »

Dumnezeu sa-l odihneasca si pacatele sa-i fie iertate.Condoleante sincere familie indurerate.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #590 : Decembrie 19, 2012, 16:19:54 »

Un alt revolutionar brasovean a plecat la cele vesnice, Petru Bajenaru, fiind al unsprezecelea din Brasov in anul acesta.
Dumnezeu sa-l ierte.Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor „Braşov - Decembrie 1989” aduce un ultim omagiu celui ce a fost PETRE BĂJENARU, membru al organizaţiei şi este alături de familia îndoliată în aceste momente de grea încercare.
Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Înmormântarea va avea loc în data de 18.12.2012, la ora 1400, la Cimitirul Municipal Brașov.

Vedeti fotografiile atasate si inregistrarea de la www.youtube.com/watch?v=K4VbubuMPJ8&feature=youtu.be
« Ultima modificare: Decembrie 20, 2012, 00:09:37 de către razvan »
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1123
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #591 : Decembrie 19, 2012, 16:31:22 »

Curtea de apel PITEŞTI
 ARGEŞ
Dosare Informaţii detaliate despre dosar
    
Numãr unic dosar:    1068/46/2012
Înregistrat în data de:   18.12.2012
Obiect dosar:   acţiuni împotriva ordonanţelor guvernului
Materia juridicã:    Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual:   Fond
Părţi:   ASOCIAŢIA LUPTĂTORILOR REVOLUŢIONARI DIN DECEMBRIE 1989 PREJUDICIAŢI DE ( S.S.P.R.) SECRETARIATUL DE STAT PT. PROBLEMELE REVOLUŢIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989 : Reclamant
GUVERNUL ROMÂNIEI : Pârât
CĂI DE ATAC:   
Tip acţiune   Data declarare   Cine declara
Pagina 1

    
TERMENE DE JUDECATÃ:   
Data   Detalii
11/01/2013   
Solutie:
Pagina 1

    
Ultima actualizare: 18.12.2012
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #592 : Decembrie 19, 2012, 16:51:14 »

Nu va suparati domnule Martinel, de ce ati postat date despre procesul de la Pitesti, al unei asociatii din Rm. Valcea, la topicul asociatiilor din Brasov?
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1123
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #593 : Decembrie 19, 2012, 17:12:54 »

Nu va suparati domnule Martinel, de ce ati postat date despre procesul de la Pitesti, al unei asociatii din Rm. Valcea, la topicul asociatiilor din Brasov?
Imi pare rau,stiu ca nu respect niciodata topicul,dar nu pot posta unde trebuie,aproape niciodata.asa ca le iau la rind pina se publica.
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #594 : Decembrie 24, 2012, 13:45:22 »

Naşterea Domnului Isus Hristos este prilejul de-a lăsa Lumina Sfântă să pătrundă-n sufletele noastre. Poate în acest fel, ne vom împlini cu harul bunătății și al toleranței față de semenii noștri.
Crăciun fericit! Sănătate și bunăstare tuturor!


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mkq4AlQyIkA#!Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #595 : Decembrie 24, 2012, 19:43:27 »

Revolutionari din Brasov, voua, cei care ati avut cel mai mult curaj dintre noi toti in ultimii trei ani si care ati avut cel mai mult de suferit din aceasta cauza, va urez sarbatori frumoase si bogate daca se poate. Craciun fericit!
Memorat
 • mihai377
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1631
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #596 : Decembrie 24, 2012, 19:50:12 »

Revolutionari din Brasov, voua, cei care ati avut cel mai mult curaj dintre noi toti in ultimii trei ani si care ati avut cel mai mult de suferit din aceasta cauza, va urez sarbatori frumoase si bogate daca se poate. Craciun fericit!
Si celorlalti ............... HuhHuhHuhHuhHuh? Smiley))))
Memorat

Nu critica , nu condamna si nu te plange.
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #597 : Decembrie 26, 2012, 22:52:04 »

Sambata, 22 Decembrie 2012, in Cimitirul Eroilor din centrul orasului, au fost comemorati si la Brasov Eroii Revolutiei din Decembrie 1989.
http://www.youtube.com/watch?v=wnXxSAIKOtk
http://www.youtube.com/watch?v=97Gflv6LW98
Dumnezeu sa-i odihneasca.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #598 : Decembrie 26, 2012, 23:18:10 »

Reproduc textul citit cu acest prilej, in numele Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor "Brasov Decembrie 1989", de scriitorul brasovean Mircea Brenciu.

22 Decembrie 2012, ora 11,

Parcul central al municipiului martir Braşov, la depunerea de coroane la Monumentul Revoluţiei şi la mormintele eroilor martiri ,
cuvântarea comemorativă intitulată
                           
Lecţie de eroism, lecţie de democraţie

        A mai trecut un an si, iată-ne, pe toţi cam aceiaşi în fiecare an, aici, în faţa acestui cucifix şi în faţa acestor morminte. Fiecare lună a lui decembrie de după anul 1989 ne-a prilejuit pretextul unor întâlniri festive, aici, în acest parc, în prezenţa tricolorului găurit şi a lui „Deşteaptă-te, române!” E frumos, e înălţător, dar vai cât e de trist! Morţii care străjuiesc nu nu numai acest parc, dar şi acest oraş declarat martir, dar şi această ţară rămasă totuşi întreagă, dar, morţii aceştia, nu au cum să ştie că preţul sacrificiului lor este evaluat doar  o singură dată pe an! În rest, uitarea şi lupta pentru supravieţuire au dat acestui popor o anume insensibilitate în faţa istoriei recente, care le-a schimbat viaţa atât de radical. O schimbare pe care o dorim a fi pe măsura idealurilor celor care au ieşit şi şi-au pierdut viaţa în acel decembrie sângeros, dar şi a idealurilor celor care astăzi încă se încăpăţânează să trăiască cu urmele acelui calvar decembrist în oase, în muşchi sau în suflete. Faţă de aceşti martori şi eroi vii ai istoriei României se cuvine tot respectul din lume , chiar dacă eroii aceştia nu arată după chipul legendelor care înfrumuseţează visele copiilor noştri.

       Articolul  3 din Constituţia României stipulează cu claritate următoarele:: “România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989, şi sunt garantate.” Aceste cuvinte deliberate şi adoptate de Parlamenul nostrum, în urma unei consultări popu lare de mare amploare, au putut fi trasate pe cartea legii supreme şi în conştiinţele oamenilor datorită exclusiv a acestor eroii, vii sau morţi, pe care îi celebrăm doar o singură data pe an.

       Spre uimirea acestor făcători de istorie, în zilele de astăzi sunt din ce în ce mai multe voci care hulesc şi neagă Revoluţia Română din Decembrie 1989, şi care nu fac altceva decât să sfideze Constituţia României, dar şi prevederile statutare ale celui mai mare partid al României post decembriste. Sunt obligat de a atrage atenţia că negându-se Revoluţia din Decembrie 1989 se face loc aserţiunii că Ceauşescu a fost înlăturat prin lovitură de stat, şi trebuie să se ştie că o lovitură se stat determină ilegitimitatea tuturor actelor juridice ulterioare, inclusiv Constituţia României. Accepţiunea de demitizare şi minimalizare a funcţiilor unei revoluţii determină oficializarea aşa-zisului puci militar în 1989, înlăturarea prezumtivă a voinţei popu lare şi, pe cale de consecinţă întronarea unui regim politic uzurpator, dictatorial, ilegitim şi profund antinaţional.

        În situaţia îmbrăţişării cvasi-oficiale a ideii loviturii de stat ar însemna că toate guvernele şi parlamentele de după 1989 au fost ilegale, că România de azi este întemeiată pe minciună şi uzurpare şi, ca atare, ea nu este produsul voinţei popu lare ca act suprem de suveranitate, ci este captiva unui grup terorist şi pucist care şi-a prezervat puterea de-a lungul anilor mimând alternanţa democratică şi statul de drept, ceea ce o face incompatibilă cu calitatea de membră în U.E. şi Alianţa Atlantică.

          Nu trebuie permis nimănui să interpreteze istoria după ureche sau din rea-credinţă, şi atragem atenţia aşa-zişilor formatori de opinie de la unele publicaţii din ţara noastră că fac un real deserviciu intereselor pe termen lung ale României şi că, cu bună ştiinţă, comit infracţiunea de lezare a demnităţii naţionale numai de dragul ambiţiei de a se considera singurii purtători ai unor aşa-zise adevăruri care trebui expuse public în numele libertăţii de exprimare. Profund greşit şi extrem, extrem de periculos! Vă rugăm, oameni politici, iubiţii noştri fraţi, după cum se exprima un mare poet român, nu vă coborâţi la nivelul acestor colportatori de ocazie, nu ne confiscaţi Revoluţia! Pentru că, făcându-le jocul, puneţi la îndoială dreptul şi obligaţia poporului nostru de a-şi făuri singur istoria şi destinul! Şi voi sunteţi fii ai acestui neam şi vă bucuraţi astăzi din plin de roadele sacrificiului acestor pui de lei, care îşi dorm somnul cel de moarte sub ţărâna patriei, sau se strecoară încă vii, cu timiditate şi sfială, prin nevolniciile acestor vremuri grele pentru toată lumea. Da, domnilor politicieni, dumneavoastră trebuie să acceptaţi că Revoluţia Română din Decembrie 1989 a fost o realitate, altminteri nu v-aţi fi bucurat de rezultatele unor alegeri libere care v-au propulsat în fruntea bucatelor româneşti. Şi cum nu există revoluţie fără revoluţionari, devine evident că viaţa şi logica ei vă impune să-i recunoaşteţi pe aceştia ca fiind eroii patriei române, ai acestei ţări integrate în Europa Unită şi în Alianţa Nord Atlantică, şi care au meritul covârşitor inclusiv la edificarea scaunelor voastre de lideri ai vieţii politice şi publice româneşti.

             Aceşti eroi, care în zilele acestui început de deceniu, sunt uitaţi 364 de zile pe an, şi doar o singură zi lumea îşi aminteşte de ei, îi comemorează, se depun coroane, fanfara militară cântă înălţător, iar mass media lasă deoparte răutăţile ei zilnice şi redau frumos momentele de înălţare dedicate acestor eroi, vii sau plecaţi dintre noi. O lege strâmbă şi criminală a hotărât că eroii revoluţiei nu mai pot beneficia de binemeritarea oferită de ţară, din raţiuni, zice-se, financiar-economice. Se intră în al doilea an de când revoluţionarii români sunt condamnaţi să moară de foame, fiindu-le sistate singurele venituri pe care le aveau. Sunt bătrâni deja, sunt bolnavi, au copii de ţinut prin şcoli şi case ipotecate la bănci, iar politicieni fără inimă au decis: „nu mai avem nevoie de revoluţionari decât o singură dată pe an! În rest, să se descurce cum pot. Ţara e săracă şi nu îi mai poate stipendia cu acea indemnizaţie de gratitudine.” În schimb, miliardele ţării sunt aruncate pe proiecte care-mai-de-care mai fanteziste şi mai acoperitoare pentru fraude masive ascunse. Europa ne priveşte uimită, în timp ce creatorii istoriei noi, moderne a României, sunt aruncaţi la coşul de gunoi al istoriei. Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară!

          Stimaţi politicieni de ieri, de azi şi de mâine. Nu lăsaţi ruşinea să vă acopere faptele, mâinile şi idealurile! Nu veţi avea linişte sacrificându-i pe eroii Revoluţiei Române din Decembrie 1989, ştiţi bine că nerespectarea istoriei atrage după sine repetarea ei. Ce fel de ţară vreţi să construiţi? Bătrânii umili cerşind pe la porţile voastre, purtând pe piept Medalia Revoluţiei Române, nu vă vor da linişte, fiindcă nu toţi vor muri deodată! Cum veţi putea să fiţi demnitarii aceştiei ţări atâta timp cât şi o singură voce va mai avea puterea să spună: „ţară ingrată, nici oasele mele nu le meriţi”. Dacă nu oferiţi dreptate şi recunştinţă, adevăr şi frumuseţe în fapte, totul devine inutil, de prisos şi împotriva Lui Dumnezeu. De aceea, astăzi, în singura zi a anului în care suntem cu toţii deacord că în Decembrie 1989 a avut loc Revoluţia sfântă a neamului românesc, avem dreptul şi obligaţia a vă reaminti că una dintre datoriile voastre, ca aleşi ai poporului, este să vă iubiţi ţara, ori ţara nu poate fi adorată şi respectată decât respectându-i istoria şi pe făcătorii acesteia. Noi continuăm să vă iubim, noi revoluţionarii, aşa bătrâni şi tot mai puţini ca număr, fiindcă în adâncul inimilor noastre ştim că românul nu poate fi atât de ingrat încât să-şi nege propria istorie, fiindcă frica de Dumnezeu este la noi mai puternică decât chiar iubirea de ţară! Şi trebuie să vă aducem aminte că în Decembrie 1989 Dumnezeu a fost român!

          Aşa că, trebuie să strigăm din adâncul inimilor noastre astăzi, în acest parc plin cu morţii  noştri: „Doamne apără această ţară şi dă-i conducători cu frică de Tine, Doamne, fiindcă numai aşa ne putem mântui, numai aşa puteam fii mândri că suntem români. Dumnezeu să ne ajute, iar pe cei plecaţi dintre noi, să-i ierte şi să le dea pacea supremă!!!”

         Trăiască România şi eroii neamului românesc!

                                                                          
A.L.R.U.E. Decembrie 1989 Braşov
« Ultima modificare: Decembrie 26, 2012, 23:53:00 de către razvan »
Memorat
 • iulia
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #599 : Decembrie 27, 2012, 09:12:17 »

Felicitari pentru textul dl. Brenciu, asa trebuie procedat, si eu anul trecut am citit un text la comemorare, dar am fost apostrofata de popa Streza,si altii de la as. lui Bucur si Fesan, ca nu trebuie la comemorare sa zicem ceva...Anul acesta am vrut sa citesc poezia scrisa pe forum de colegul nostru...dar maiorul de la garnizoana Sibiu, mi a zis, ca nu pot ca i s a spus sa nu mi dea cuvantul...o sa aflu cine i a spus...si o sa fac o plangere, ministrului MAPN pentru acel maior de la garnizoana.
Memorat
Pagini: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 121
Schimbă forumul: