Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

ALESII BRASOVULUI
« Răspunde #15 : Decembrie 01, 2008, 15:25:21 »

Rezultate finale la Brasov
01-12-2008
Autor: Brasovul Tau

Biroul Electoral Judetean a anuntat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare desfasurate ieri. La urne s-au prezentat 36,29 la suta dintre brasovenii cu drept de vot. Dintre cele peste 178,000 de buletine de vot, 3,17 la suta au fost nule, iar 1,71 la suta voturi albe. Atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor pe primul loc se afla Partidul Democrat Liberal, urmat de alianta PSD+PC. Pe locul trei in preferintele brasovenilor, la mica distanta de a doua pozitie din top se afla Partidul National Liberal. Ultima clasata este Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania. 
 
 UPDATE:In ceea ce priveşte mandatele obţinute de formaţiunile politice, pe primul loc se află PD-L, cu trei mandate de deputaţi şi două de senatori, pe locul doi PSD, cu 2 mandate de deputaţi şi unul de senator, iar PNL a obţinut două mandate de deputaţi şi unul de senator. UDMR a obţinut doar un mandat de deputat.

Din cei 12 parlamanetari, opt sunt noi:


Cei 8 deputati castigatori sunt: Gheorghe Ialomiţianu, PD-L, Florin Postolachi, PD-L, Gabriel Andronache, PD-L, Mihail Donţu, PNL, Gheorghe Gabor, PNL, Constantin Niţă, PSD, Gabriel Tiţa, PSD, Farkas Anna UDMR.


Cei 4 senatori sunt: Florin Staicu; PD-L, Marian Rasaliu, PD-L, Titus Corlăţean, PSD,  Ioan Ghişe, PNL.

Dintre cei care au mai ocupat un fotoliu şi au câştigat din nou se află Constantin Niţă şi Titus Corlăţean (PSD), Ioan Ghişe şi Gheorghe Gabor( PNL). În viitorul Parlament, Ioan Ghişe va fi senator şi nu deputat ca până acum.


COLEGII - CAMERA DEPUTAŢILOR:

 COLEGIUL 1: Gheorghe Gabor, PNL, 34, 98: Cristian Drăghici, PD-L, 32,78 la sută; Ioan Bărbuţi, PSD, 22,34 la sută.

 COLEGIUL 2.: Ivan Cismaru, PD-L, 35,77 la sută; Constantin Niţă, PSD, 28,63 la sută; Adrian Maxim, PNL, 15,65 la sută.

 COLEGIUL 3: Aurelian Danu, PD-L, 35,22 la sută; Mihail Donţu, PNL, 32,7 la sută; Ioan Adam, PSD, 18,39 la sută; Epureanu Janos, UDMR, 8,19 la sută.

 COLEGIUL 4: Dumitru Puchianu, PNL, 31,98 la sută; Ioan Gonţea, PD-L, 30,58 la sută; Gabriel Tiţa, PSD, 27,2 la sută.

 COLGEGIUL 5: Gabriel Andronache, PD-L, 38,9 la sută; Constantin Duguleană, PSD, 21,35 la sută; Onelia Pescaru, PNL, 20, 48 la sută.

 COLEGIUL 6: Horaţiu Braga, PD-L, 44,36 la sută; Dan Grigorescu, PSD, 23,96 la sută; Marius Neculoiu, PNL, 17,04  la sută.

 COLEGIUL 7:  Florin Postolachi, PD-L, 42,45 la sută; Mihai Mohaci, PSD, 25,36 la sută; Dragoş Crăciun, PNL, 15,88 la sută.

 COLEGIUL 8:   Gheroghe Ialomiţianu, PD-L, 50,01 la sută;  Sorin Bukşa, PSD, 19,77 la sută; Ovidiu Rusu, PNL , 14,54 la sută.

COLEGII SENAT :

 COLEGIUL 1: Marian Rasaliu, PD-L, 35,39 la sută; Cătalin Muntean, PNL, 33,73 la sută, Cătalin Leonte, PSD,19,97 la sută.

 COLEGIUL 2: Mihail Veştea, PD-L, 34,69 la sută: Titus Corlăţean, PSD, 31,04 la sută; Carmen Tănăsescu, PNL, 20,76 la sută.

  COLEGIUL 3: Ioan Neculaie, PD-L, 36,93 la sută; Dumitru Prunariu, PSD, 28,93 la sută, Ioan Ghşe, PNL, 15,39 la sută.

 COLEGIUL 4: Florin Staicu; PD-L , 46,12 la sută; Alexandru Ciurea, PSD, 24,68 la sută, Denisa Vasilescu, PNL, 15,35 la sută.

 

 
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #16 : Decembrie 06, 2008, 20:17:53 »

"Multi ani" tuturor celor ce au o legatura cu acesta sfanta zi!De bine!
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #17 : Decembrie 10, 2008, 11:01:59 »

http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=45207
Ziua de 22 decembrie va fi comemorată cu mult fast la Braşov
Pregătirile pentru organizarea unei festivităţi de comemorare a evenimentelor şi a eroilor căzuţi în Revoluţia din 22 decembrie 1989 au început deja la Braşov. S-a stabilit deja că Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, în colaborare cu Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean, vor organiza pe data de 22 Decembrie, orele 10.00, o amplă acţiune de comemorare a eroilor căzuţi la Revoluţie, în Cimitirul Eroilor amplasat lângă Poşta Centrală. Potrivit Legii nr. 258/2002, ziua de 22 Decembrie a fost decretată ca fiind Ziua Libertăţii României. „Vom pregăti un ceremonial militar şi religios, în colaborare şi cu reprezentanţii Asociaţiei Revoluţionarilor din România. Vrem ca în acest fel să aducem un omagiu celor care şi-au jertfit viaţa pentru a scăpa ţara de sub jugul comunist şi, nu în ultimul rând, celor care au ieşit în stradă la Revoluţia din 1989 şi care acum pot depune mărturie cu privire la eroismul acelor zile”, ne-a declarat prefectul Emil Niţă.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #18 : Decembrie 10, 2008, 14:24:59 »

http://www.brasovultau.ro/index.php?pag=nw&id=14891&p=poliie-psihiatric.html. La adresa asta gasiti un articol al doamnei Maria Petrascu.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #19 : Decembrie 10, 2008, 17:48:40 »

Sa sti ca ma enervezi bucurestene. Ce o tot bagi pe ziarista comunista la inaintare? Nu cred ca ai de castigat ceva de la ea ca e zgarcita. Poate ti-a promis ca face un interviu cu tine sau ce? Hai sa n-o mai amestecam ca sint satul de manevrele ei.
Memorat
 • eugolt
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 238
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #20 : Decembrie 10, 2008, 19:32:48 »

am citit articolul nu cunosc mai mult (de exemplu de ce iau luat vacile)dar oricum se pare ca este un abuz grosolan cu internarea cu forta in spital.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #21 : Decembrie 10, 2008, 23:03:18 »

Pai sigur ca-i abuz. Omu are dreptu sa protesteze, are dreptu s-o faca in centru administrativ al Brasovului pentru ca acolo isi are sediu maharu care a facut abuzu si mai are dreptu sa protesteze si cat vrea el daca lucrurile nu se indreapta. Stai ca pun articolele, pentru ca am mai gasit unu, aici sa le poata citi oamenii.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #22 : Decembrie 10, 2008, 23:08:34 »

http://www.brasovultau.ro/index.php?pag=nw&id=14862&p=srm-ghimpat-pentru-botorog.html
Sârmă ghimpată pentru Botorog
Cetăţeanul Botorog, care va intra în istoria orală a Braşovului postdecmebrist pentru cel mai îndelungat protest public (peste 5 ani) împotriva primarului în exerciţiu al urbei, care i-a confiscat vacile şi le-a dus la azilul de câini, unde parcopitatele au ajuns piele şi os, cetăţeanul Botorog, cum ziceam, are, de luni, interdicţie definitivă să-şi mai strige of-urile în faţa Prefecturii

Ultima zi de protest
Ultima sa zi de revoltă verbală s-a încheiat, pe cât de brusc pe atât de prost, ieri, la prânz. Dacă e însă să ne ducem un pic înapoi, pe firul întâmplărilor, vom vedea că, episodul de luni, 7 decembrie, are strânsă  legătură cu cel de săptămâna trecută. Atunci, cei de la serviciul municipal de îngrijire a spaţiilor verzi, în loc să toaleteze arborii din faţa Prefecturii, cum li s-a cerut, i-au tăiat cu totul. N-a  contat că aceştia erau specii rare,  ocrotite de lege ci că, din când în când, Botorog se mai urca în ei şi îşi striga of-ul de acolo.
Apoi, aşa, deodată, după ce copacii au fost tăiaţi, cică sefa unei instituţii de la etajele superioare ale clădirii a făcut sesizare către prefectură că activitatea nu se poate desfăşura în linişte din cauza lui Botorog. De parcă, în ultimii ani, Botorog n-ar fi fost permanent acolo, la ”datorie.”

 Prefectul dă un ordin, “organele” fac ce la taie capul
Prefectul Niţă, care a primit reclamaţia, susţine că a dat curs sesizării şi a cerut “organelor abilitate” să îl convingă pe Botorg că nu mai poate protesta în faţa Prefecturii. “Eu le-am solicitat jandarmilor şi poliţiştilor să ia masuri însă doar în sensul ca Botorog să îşi aleagă alt loc pentru a protesta. Eu nu am nimic cu dreptul lui de a protesta, e un drept constituţional, dar sub geamurile de aici nu mai are voie!”
Cum l-au “convins” jandarmii şi poliţiştii pe Botorog? Ca de obicei, l-au imoblizat, că omul, ştiind ce pumni şi şuturi îl  aşteaptă iar, s-a opus ridicării lui cu forţa. Mai mulţi funcţionari publici ne-au declarat că Botorog a fost luat pe sus de jandarmi şi aruncat într-o ambulanţă care a plecat spre o direcţie necunoscută.

 Cine a sunat la 112 să vină ambulanţa?
 Directoarea Ambulanţei, doctoriţa Mioara Văitiş, ne-a precizat că cineva, nu ştie cine, “A solictat la serviciul 112,  o ambulanţă la Prefectură pentru a ridica o persoană agitată.” Persoana,  ne-a mai spus doctoriţa Văitiş (n.n. adică Botorog) , a fost dusă la Secţia de neuropsihiatrie a Spitalului Judeşean, de pe str. M. Eminescu. Internarea  lui Botorog cu forţa, la neuropsihiatrie, nu este o premieră. El a mai fost dus acolo de câteva ori,  cu duba,  de jandarmi şi poliţişti.. Doctorii au constat însă că omul e normal şi i-au dat drumul acasă. Iar Botorg şi-a reluat, de fiecare dată, protestele.
 Medicul de gardă de la Secţia de neuropsihiartrie de pe Eminescu, doctoriţa Elena Papuc, ne-a precizat că, luni, la preluarea serivicului de gardă, Botorg se afla deja  în spital: “Din foaia de internare rezultă ca a fost adus la orele 12,30, de o ambulanţă.  Tot de acolo reise că, la internare, era uşor agitat.  Acum însă  e în salon  şi e liniştit. Tot pe foaia de internare e precizat că Gheorghe Botorog a fost adus pentru investigaţii.” (n.n. !?!)
 Botorog are însă familie, iar singura care putea să işi dea acordul pentru internarea sa era aceasta. Dar familia nu a fost consultată. Şi atunci, cine a dispus, din nou, abuziv, internarea  sa forţată la neruropsihitarie?

 Sârmă ghimpată
 Cu certitidune că,  în această dimineaţă,  Botorog va pleca din spital, ca şi altă dată,  pentru că medicii au stabilit deja, de mai multe ori, că omul nu e nebun. Şi pentru că în faţa Prefecturii dreptul său la protest a fost anulat propunem să se stabilească un perimetru delimitat cu sârmă ghimpată, în faţa Primăriei, în care acesta să-şi poată continua…liber,  protestul.
Din 8 decembrie.
« Ultima modificare: Decembrie 10, 2008, 23:26:31 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #23 : Decembrie 10, 2008, 23:24:46 »

http://www.brasovultau.ro/index.php?pag=nw&id=14891&p=poliie-psihiatric.html
Poliţie psihiatrică?

În ciuda voinţei sale şi fără ca familia să işi dea acordul Gheorghe Botorg (protestatarul din faţa Prefecturii Braşov, care luptă de 5 ani să recupereze de la primarul Braşovului contravaloarea reală a pagubei pe care acesta i-a produs-o confiscându-i mai multe vaci cu lapte) rămâne internat cu forţa la secţia de psihiatrie de pe str. M.Eminescu, din Braşov, unde a fost adus în cătuşe. Mobilul i-as fost luat şi, până acum, singura pesoană care a putut vorbi cu el, abia marţi după amiază, e sora sa, Maria.

“Cine vrea să îl scoată nebun!”
 “Am aflat abia azi că Gheorghe a fost dus iar cu forţa, şi internat la nebuni, fără acordul său, cum s-a mai întâmplat şi altă dată – ne-a declarat Maria, şi, cum am prins de veste, m-am dus acolo, la spital, imediat. Mi-a spus cum a fost, că au venit iar jandarmii şi comunitarii şi au tăbârât pe el, ca şi altă dată. Şi el, păţit, că îl iau şi îl bat, ca de obicei, cu pumnii şi picioarele, s-a pus pe jos ca să nu îl ducă. Şi ăia, chiar dacă fratele s-a zbătut să scape, i-au pus cătuşele şi l-au zvârlit în salvare şi l-au dus pe Eminescu. Vor să îl scoată nebun, ca să nu mai iasă să protesteze pentru dreptul lui. De câte ori l-au dus la nebuni şi i-au făcut verificări, a ieşit că fratele nu are nimic, adică e normal. Vă întreb, de căte ori trebuie să facă un om investigaţii din astea , dacă de fiecare dată iese bine, ca să i se dea verdict de normal? Cine vrea să-l scoată cu forţa nebun, dacă el nu e?”
Maria ne-a mai relatat că lui Botorog i s-a luat şi telefonul mobil şi familia nu poate  coumunica cu el. Tot de la ea am mai aflat că acesta a refuzat orice medicaţie orală şi i se fac forţat perfuzii şi că omul a făcut şi refuz de hrană, în semn de protest pentru abuzul comis asupra sa. Sora lui Botorg mai spune ca nici ei nici soţiei  lui Botorg nu i s-a cerut acordul pentru internare.

“Cine să ne facă nouă dreptate ?”
 Faptul e confirmat şi de soţia lui Botorog, Ioana, care  spune că internarea forţată a soţului său ,ca şi altă dată, s-a făcut pentru ca acestuia să i se închidă gura şi să nu mai protesteze impotriva primarului care le-a luat vacile. Ioana ne-a spu că luni seara, când a văzut că soţul  său nu vine acasă, s-a speriat. “ El vine în fiecare seară acasă şi nu mai pleacă nicăieri. Aseara a sunat cineva târziu şi ne-a  zis că Gheorghe a fost dus iar la spital cu forţa, Nu se lasă aştia pană nu îl scot din sănătos , nebun! Cine să ne facă nouă dreptate, spuneţi dumneavostră?”

 L-au internat poliţiştii comunitari
 De le medici secţiei de psihatrie, pe care i-am contactat din nou,  nu am mai reuşit să aflăm nimic. Purtătorul de cuvânt al  secţiei de neuro-psihiatrie, doctorul Manuela Măceanu, ne-a declarat că nu ne poate da nici un fel  detalii medicale despre Botorog pentru că nu îi dă voie legea.
Singurul lucru pe care ni l-a comunicat a fost acela că, cei care au solicitat ambulanţa la 112,  au fost poliţiştii comunitari ai Primăriei.
 Potrivit legii reţinerea unui bolnav cu forţa în spital şi supunerea sa la medicaţie şi investigaţii, împotriva voinţei sale şi a familiei sale este un abuz. Deşi Botorg e internat forţat şi împotriva voinţei sale de luni, de la prânz, în spital , conducerea acestuia  a făcut solcitarea legală de acord pentru investigarea medicală a lui Botorg, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov abia ieri iar acesta încă nu s-a pronunţat.
Din 9 decembrie.
« Ultima modificare: Decembrie 10, 2008, 23:25:57 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #24 : Decembrie 11, 2008, 00:32:56 »

Uita ca a mai aparut un articol cu subiectu asta: http://www.brasovultau.ro/index.php?pag=nw&id=14937&p=botorog-de-la-spital-la-tribunal.html

Botorog de la spital la tribunal

“Comisia de revizuire a procedeului de internare nevoluntară, reunită miercuri, care a stat de vorbă cu Gheorghe Botorog, a decis că nu sunt întrunite condiţiile de internare nevoluntară pentru că nu îşi pune viaţa în pericol şi nu o pune nici pe a celorlalţi”ne-a declarat miercuri, directorul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, medicul Alexandru Grigoriu. Acesta ne-a mai precizat că, urmare a acestei decizii, s-a recurs la procedura de externare a lui Gheorghe Botorog din Spitalul de Pihiatrie Braşov miercuri la prânz.

Gheorghe Botorog  a fost internat, fără acordul său sau al familiei sale, la psihiatrie luni, 8 decembrie. El a fost adus aici de ambulanţă care l-a luat din parcarea din faţa Prefecturii  la solicitarea făcută de poliţiştii comunitari la numarul unic de urgenţă 112.
Din spital, la Parchet
Botorog, care protestează de 5 ani în faţa Prefecturii împotriva primarului George Scripcaru, invocând faptul că acesta i-a confiscat vacile abuziv, le-a înfometat şi apoi nu a vrut să îl despăgubească la valoarea reală a animalelor ne-a declarat tot miercuri că, în timp ce aştepta să i se facă formele de externare  în salonul unde era internat au intrat doi poliţişti:
”Erau de la poliţia municipală şi au zis că au venit să mă ia, cu mandat de aducere, semnat de procurorul Neagoe,  să mă ducă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. M-au urcat în maşină şi m-au dus acolo şi procurorul mi-a arătat un dosar cu plângeri penale de la poliţiştii comunitari pe care i-aş fi bătut eu. I-am spus că am şi eu plângeri penale depuse, cu probe şi acte medicale, cum m-au bătut comunitarii pe mine şi mi-au rupt maxilar’ şi nasul şi un deget, şi am stat in medical 25 de zile şi aşa am rămas fără servici şi dosarul meu nu e rezolvat de 3 ani. Au zis întai că mă reţin dar apoi mi-au dat drumul să ma duc acasă.”
Locţiitorul purtătorului de cuvânt al Parchetului  de pe lângă Judecătoria Braşov, procurorul Claudiu Sandu, a confirmat aducerea cu mandat a lui Botorog din spital la Parchet. Sandu  nu a putut să ne precizeze cu exactitate de ce Botorog a fost luat din spital şi nu de acasă, cum ar fi fost firesc, şi dacă aducerea sa la Parchet  avea gradul de urgenţă specific unor astfel de măsuri.
Confesiunea lui Botorog
Botorog ne-a mai precizat că episodul  internării sale forţate, de luni, a avut două etape. Conform relatării acestuia primul s-a consumat la orele 10.00 când nişte poliţişti i-au spus, fără să îi prezinte vreo decizie în acest sens, că nu mai are voie să protesteze pe o rază de 1 kilometru în jurul prefecturii. El relatează că s-a mutat să protesteze în parcare dar au venit jandarmii şi l-au bruscat, a căzut pe jos iar  hainele i-au fost rupte.”M-au băgat în dubă, unii ziceau să mă duc pe câmp, dar altii ziceau că nu, că sunt ud şi dezbrăcat  şi m-au dat jos. M-am întors în parcare, asa ud şi dezbrăcat, şi au venit alţi poliţişti, şi iar m-au bruscat, m-au trântit,  mi-au sucit mâinile iar în salvare mi-au pus  cătuşe”.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #25 : Decembrie 11, 2008, 11:44:03 »

Vad ca nu se incumeta nimeni sa comenteze chestia asta. Va mai dau un articol ca sa vedeti ce politica cinstita face primaru. Da brasovenii in loc sa-l huiduie, il voteaza. Nu stiu daca si cei de la Kraft Foods Romania. Cred ca ei vor ajunge in fata prefecturii sa strige impotriva primarului si de acolo la spitalu de boli mintale, ca vor veni politistii sa-i bage in dube si cum nu vor fi motive de arestare, ii vor considera nebuni. Pai cum sa protestezi importriva unei asa bunatati de primar?

Primăria Braşov ştia din 2005 ca Kraft va pleca
Autor: Brasovul Tau
Anunţul oficialilor de la Kraft Foods România de a închide Fabrica de dulciuri din Braşov nu a avut nici o reacţie, în primul moment, din partea autorităţilor. Oficial, decizia de a pleca din România cu destinaţia Bulgaria a fost explicată de Doina Cavache, Corporate Affairs Manager al Kraft Foods România: „Businessul merge foarte bine în România, dar locaţia nu ne putea permite extinderea capacităţilor de producţie. Nu a fost o decizie lua¬tă la nivel local”.
Din punct de vedere social, închiderea fabricii presupune trimiterea în şomaj a 440 de angajaţi, care ar urma să fie dis¬ponibilizaţi până la finele lui 2009. „Le vom acorda un pachet compensatoriu, cât mai avantajos, suport pentru găsirea unor noi locuri de muncă şi uşurarea perioadei de tranziţie”, a declarat Doina Cavache.
Lipsă de reacţie. Intenţia celor de la Kraft de a găsi o nouă locaţie pentru dezvoltarea activităţii de producţie nu ar fi trebuit să fie o surpriză pentru nimeni. Compania producătoare de dulciuri şi-a manifestat intenţia de a vinde clădirile fabricii încă din vara lui 2005, când a cerut Primăriei Braşov să-şi exercite dreptul de preempţiune, clădirea fiind într-o zonă istorică. Nu¬mai că nimeni nu şi-a bătut ca¬pul să ia în serios solicitarea oficialilor fabricii de dulciuri.
În al XII-lea ceas. După ce board-ul Kraft Foods Romania nu a avut nici un fel de reacţie din partea autorităţilor locale, producătorul de dulciuri a luat decizia de a pleca de la Braşov. Brusc, puse în faţa faptului împlinit, autorităţile locale din Braşov s-au arătat dispuse să ofere un teren în oraş, astfel încât compania să îşi poată extinde activitatea şi nu să relocheze operaţiunile în Bulgaria. La finalul săptămânii trecute, primarul Geor¬ge Scripcaru s-a întâlnit cu liderii de sindicat de la Kraft Foods. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de contractul colectiv de mun¬că, potrivit căruia vor primi şase salarii brute (pentru o vechime în muncă mai mică de 20 de ani) sau nouă salarii brute (pes¬te 20 de ani de vechime). După această întrevedere, Scrip¬caru a declarat: „Ar¬gu¬mentul principal pentru care se doreşte închiderea fabricii este că aceasta se află în centrul oraşului şi că are un spaţiu prea mic. Dacă se pune problema de spaţiu, municipalitatea este dispusă să le pună la dispoziţie un teren mai mare pe raza municipiului”.
Brandul „Poiana”, vâ¬nat.  Primarul George Scripcaru a mai făcut o gafă: „Poiana este un brand încă înainte de venirea celor de la Kraft, care l-au folosit şi l-au fructificat. Voi afla care este situaţia juridică a acestui brand şi voi face tot ce este legal permis pentru a-l menţine la Braşov”, a spus Scripcaru. De par¬că Kraft Foods a cumpărat doar clădirile fabricii, nu şi tot ce înseamnă proprietate intelectuală, respectiv toate brandurile care au consacrat compania pe piaţa românească şi nu numai.
Sebastian Dan
Memorat
 • Mindry
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2580
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #26 : Decembrie 11, 2008, 15:51:00 »

Cum se face un bun barbeque

 

Cand un barbat se hotaraste sa faca un barbeque, exista o serie de actiuni inlantuite care se pun in miscare...

 

1)     Femeia cumpara mancarea

2)     Femeia face salata, pregateste legumele si desertul

3)     Femeia pregateste carnea pentru barbeque, o pune pe o tava impreuna cu ustensilele necesare si o duce afara, unde barbatul deja se afla asezat in fata gratarului cu o bere in mana.

 

Acum se petrece punctul culminant al activitatii.

 

4)     BARBATUL PUNE CARNEA PE GRATAR.

 

5)     Urmeaza alte activitati de rutina: femeia aduce farfuriile si tacamurile afara.

6)     Femeia il informeaza pe barbat ca se arde carnea.

7)     El ii multumeste pentru aceasta informatie vitala si profita pentru a-i cere sa-i aduca alta bere in timp ce el se ocupa de situatia de criza.

 

Si acum alt moment culminant!!!

 

Cool     BARBATUL SCOATE CARNEA DE PE GRATAR SI I-O DA FEMEII.

 

9)     Alte activitati de rutina: femeia aseaza farfuriile, salata, painea, tacamurile, servetelele si sosurile si duce totul pe masa.

10) Dupa pranz, femeia strange masa, spala vasele si... alt moment important!!!

 

11) TOTI IL FELICITA PE BARBAT PENTRU TALENTELE SALE CULINARE SI II MULTUMESC PENTRU DELICIOSUL PRANZ.

 

12)   Barbatul o intreaba pe nevasta-sa cum i s-a parut ca nu a trebuit sa gateasca. Cand vede ca ea se codeste, ajunge la concluzia ca nu exista o forma prin care sa le poti multumi pe femei.
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #27 : Decembrie 20, 2008, 12:30:03 »

Servus!
Frunzarind net-ul, am gasit un ultim interviu acordat de cel ce-i va urma la cenesease regretatului Ticu Dumitrescu; actualul presedinte interimar al AFDPR. L-am urmarit firesc cu foarte multa curiozitate si atentie din terte motive. De acord cu cele afirmate, pana la un anumit punct. Nu mi se pare firesc, ca acesta, sa fie victima unei manipulari lansate cu mai mult timp in urma, iar cele narate sa constituie o proba indubitabila de neconcordanta cu realitatiile istorice ale evenimentelor din dec'89 Brasov.
Concret, nu-mi amintesc sa fi fost "ocupate" de revolutionari, sedile militiei si-a tipografiei! Cum, necum respectabilul domn, s-a lasat indus in eroare, de catre o colaboratoare apropiata ce nu are alt scop decat al pune intr-o lumina defavorabila vis-a-vis de celelalte asociatii anti-comuniste brasovene.
Regretabil, din acest punct de vedere! In alta ordine de idei, se punteaza marea difereta de "drepturi" dintre L 118/90 si L 341/2004. Sunt reale avand o baza fondata, dar tin sa-i amintesc venerabilului domn ca in timp ce revolutionari nu beneficiau de asa zisele drepturi, atat membrii AFDPR cat si cei din As. 15/11/87, erau rasfatati de beneficiile legii mai sus amintite; penibil zau asa sa dai vina pe guvernanati sau legiuitori pentru neajunsurile vietii de zi cu zi. Sigur, modificarea legiilor sau mai bine zis o reactualizare s-ar impune fara tagada! Dar, cum exista mereu acest dar, exista oare vointa politica? Este mai usor si la-ndemana sa divizezi forta
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #28 : Decembrie 20, 2008, 12:42:58 »

Mare pacat! Verticalitatea acestuia si probitatea morala, nu pot fii puse-n discutie! Eu sper ca va ramane aceeasi persoana de bun gust!
Aveti link-ul respectiv:


http://www.brasovultau.ro/index_blank.php?pag=videoview&id=241&vcid=3

Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #29 : Decembrie 20, 2008, 13:13:55 »


Braşoveanul Octav Bjoza în locul lui Ticu Dumitrescu
17-12-2008
Autor: Maria Petrascu
Octav Bjoza, preşedintele filialei braşovene a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic, îi va urma lui Constantin Ticu Dumitrescu la şefia structurilor naţionale ale organizaţiei. Decizia a fost luată în cadrul întrunirii Consiliului Naţional Director al AFDPR care se compune din preşedinţii celor 42 de filiale din ţară.
Un singur contracandidat. La şedinţă au fost reprezentate 35 de filiale, din care 22 au votat ca Octav Bjoza să preia conducerea interimară a Asociaţiei Naţionale. Fiind, mai mult ca sigur că Bjoza va fi ales preşedinte în exerciţiu, în cadrul congresului ce urmează să fie convocat.

Bjoza nu a avut decât un sigur contracandidat,  preşedintele AFDPR Argeş, Sergiu Rizescu, care n-a reuşit să obţină decât 13 voturi.
Prieten cu Ticu. Bjoza a ocupat până acum funcţia de viepreşedinte al AFDPR la nivel naţional  şi a fost un foarte  bun şi apropiat prieten şi colaborator al lui Costantin Ticu Dumitrescu. Bjoza a făcut publice, nu odată multe nume securiştilor şi miliţienilor  torţionari,  justiţiarilor şi  nomenclaturiştilor braşoveni care se fac vinovaţii de  arestarea, torturarea şi condamnarea la ani grei de închisoare a mii de tineri, preoţi,  muncitori şi ţărani care nu au vrut să accepte comunisimul  dar şi de distrugerea familiilor acestora.

 “Nu voi lăsa că lupta lui Ticu să fie îngropată, odată cu el, de cei care cred că fantomele comunismului mai pot dicta în ţara asta. Tinerii trebuie să primească de la noi snopul de grâu fără neghină!", a declarat Octav Bjoza.

Condamnat la 15 ani. Octav Bjoza s-a născut la 11 august 1938, în Iaşi. Împreună cu părinţii s-a mutat la Braşov în 1941. A absolvit Liceul "Andrei Şaguna", promoţia 1956. La 16 ani când era elev la "Şaguna" a cunoscut-o pe Carmen, o şcolăriţă de numai 13 ani, care peste ani, în 1962,  după ce a fost eliberat din lagăr, i-a şi devenit soţie. În primul an de facultate, în 1958, Octav a fost arestat de comunişti pentru că era membru al Gărzii Tineretului Român. A fost condamnat la 15 ani de închisoare. A trecut prin peniteciarele Codlea, Gherla, Văcăreşti, Jilava, Galaţi, Brăila şi lagărele de la Strâmba, Stoienesti, Salcia, Bacul 4 şi la Grind. 

 Hrănit cu şerpi. În lagăr se hrănea cu şerpii găsiţi în stuf. Îi jupuia şi îi mânca de vii. A fost eliberat după patru ani de detenţie printr-o amnistie. Din puţinii bani primiţi la eliberare, în Tulcea a cumpărat o vedere cu Delta Dunării pentru a o dărui viitoarei sale soţii.

 Interzis la facultate. Înainte să fie arestat era student eminent la Facultatea de Geografie şi Istorie din Iaşi. După ce a ieşit din închisoare nu a mai fost reprimit la facultate. Politrucii cu patru clase l-au trimis să lucreze la spaţii verzi. Le-a întors spatele şi a făcut împreună cu Carmen, soţia lui,  o şcoală tehnică în Săcele. Au stat în aceeaşi bancă. Nu s-au mai lăsat despărţiţi de nimic, sunt împreună şi astăzi. Între timp el a mai  făcut o facultate şi a lucrat ca inginer.

 Socrul, închis de comunişti. Soţia lui, Carmen Siriteanu, este fiica unui comisar de Poliţie închis de comunişti. Socrul lui Ilie Siriteanu a fost împuternicit de comunişti, la sfârşitul anilor 40 să prindă partizanii din Munţii Făgăraş. A participat la două acţiuni după care şi-a dat demisia. I s-a înscenat un proces politic şi a fost condamnat şi închis la Cetatea Făgăraşului, fiind graţiat în 1954.

232 de ani de condamnare. Organizaţia Garda Tineretului Român a fost înfiinţată de un grup de braşoveni. Aveau drept scop lupta împotriva propagandei comuniste. Au vrut să înfiinţeze  o tipografie  clandestină, au făcut o stampila, aveau un cod secret. În vara anului 1958 a fost arestat tot lotul.  Cei 15 tineri au primit 232 de ani de închisoare.[size]

Si cum nu doresc sa fiu acuzat de partialitate, iata si un material care se vrea mai mult decat concludent; sa-i dam Cezarului ce se cuvine...
De bine!
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 121
Schimbă forumul: