Main Content:

Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #45 : Martie 02, 2009, 10:14:08 »

http://transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=113136
Brasoveanul care si-a dat foc, in 2 martie 1989, pe o partie din Poiana, pentru a protesta impotriva comunismului, va fi comemorat astazi, ca de obicei, de membrii Asociatiei "15 Noiembrie 1987", la crucea de la marginea partiei Bradul.
Dimineata zilei de 2 martie 1989. Partia "Bradul" din Poiana Brasov este plina de schiori, cei mai multi dintre ei turisti occidentali. La un moment dat, acestora le ingheata sangele in vine, cand observa o valvataie pe schiuri coborand cu repeziciune pe partie. Torta vie capata un traseu haotic si, dupa cateva zeci de metri, se prabuseste langa un brad la marginea partiei. Cu ultimele puteri, omul scoate de sub haina o hartie ingalbenita, neatinsa de foc, pe care scrie: "Stop murder! (Opriti crima!) Brasov - Auschwitz!". Este Liviu Corneliu Babes, un brasovean, care gaseste astfel calea de evadare dintr-o lume aberanta, dintr-o societate care seamana din ce in ce mai mult cu un lagar. Mobilizata rapid, Securitatea intervine si il transporta pe Babes la spital, unde moare in scurt timp. Temuta institutie represiva isi continua "opera" de escamotare a adevarului, de denigrare a omului Liviu Corneliu Babes, si implicit, de discreditare, de pangarire a gestului sau.
Insa, asa cum a anticipat Babes, turistii straini care s-au aflat atunci pe partie, dupa ce si-au revenit din socul produs de teribila imagine, au avut grija sa spuna adevarul si sa imprastie vestea despre ororile din Romania care ii imping pe oameni la astfel de gesturi.

Jan Palach al Romaniei
Liviu Corneliu Babes s-a nascut in 10 septembrie 1942 si a lucrat ca tehnician la o intreprindere de materiale de constructii. Era casatorit si avea o fetita. Era pictor amator, insa unul despre care specialistii afirma ca era foarte bun. Ultimele sale creatii se numesc, sugestiv, "Tavalugul" (caruia, prin gestul sau suprem, a refuzat sa i se supuna, pentru a nu se pierde pe sine) si "Grota cu masti".
Martiriul sau a fost al doilea protest anticomunist, dupa cel din ´87 al muncitorilor de la "Steagu Rosu", care de altfel a precedat revolutia din decembrie 1989. "Ceea ce s-a intamplat in martie 1989 face parte din mitologie, pentru ca in mod rational un protest prin autoincendiere nu duce la nimic. In ordinea morala a lumii, sinuciderea cu un mesaj de libertate este un gest extraordinar, precum a facut-o si studentul ceh Jan Palach, cand sovieticii i-au invadat tara. Sacrificiul sau e un moment moral, de confirmare a nevoii de libertate si a posibilitatii transpunerii ei din vis in realitate printr-un act eroic", spunea jurnalistul Emil Hurezeanu, intr-un omagiu adus acum un an, la Brasov, lui Babes.

Uitat sau ignorat
Liviu Corneliu Babes a facut sacrificiul suprem deliberat, lucid, cu un scop politic, pentru a atrage atentia opiniei internationale asupra crimei la care este supus poporul roman de catre dictatura ceausista, insa cu toate acestea el a fost dat uitarii si nu este cinstit cum se cuvine. Dupa Revolutie, singurii care s-au gandit sa ii pastreze vie memoria si sa perpetueze recunostinta fata de acesta sunt membrii Asociatiei "15 Noiembrie 1987" Brasov. Participantii la revolta anticomunista - cea mai puternica actiune de acest fel din Europa de Est a anilor ´80 - i-au ridicat o cruce, pe locul unde s-a prabusit in flacari. An de an, "novembristii" se duc pe partie, insotiti de parintele Andrei Sicoe, care oficiaza o slujba de pomenire, si depun o coroana de flori la crucea lui L. C. Babes, alaturi de familia eroului. Babes a fost declarat tarziu membru post-mortem al Asociatiei Urmasilor si Ranitilor Revolutiei din Decembrie 1989.

Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #46 : Martie 27, 2009, 14:09:45 »

"La multi ani" Scheianule pentru frumoasa virsta pe care o împlinesti miine Grin
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #47 : Martie 28, 2009, 13:31:43 »

Multam' fain dragule! Hai la un spritz...
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #48 : Aprilie 08, 2009, 10:51:21 »

Maior foloseste in continuare revolutionarii pentru interes propiu,in loc sa fie alaturi de revolutionarii de la Bucuresti sau sa dea un comunicat pentru ce se intimpla in Basarabia el isi trage "planul" lui!
http://transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=116781
Revolutionarii brasoveni au decis sa iasa in strada pentru a protesta impotriva manierei in care autoritatile care reprezinta justitia inteleg sa aplice legea. Astfel, Adunarea Generala a Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor (ALRUE) Brasov - Decembrie 1989 a decis organizarea pe 14 aprilie a unui mars de protest, cu pichetarea sediului Parchetului de pe langa Curtea de Apel, al Prefecturii si al Inspectoratului Politiei Judetului Brasov, "in vederea prezentarii unor memorii cu dovezi clare ale gravelor incalcari ale legii in cazul Romexterra Bank", in care liderul Asociatiei, Dorin Lazar Maior, a fost retinut si arestat fara a i se fi probat ulterior vinovatia.
Maior a sustinut in repetate randuri ca Brasovul este condus de structuri mafiote si a solicitat institutiilor abilitate de la nivel central sa actioneze in vederea stoparii activitatilor celor care, la Brasov, "controleaza structurile de conducere ale Politiei, Garzii Financiare si Directiei Nationale Anticoruptie, constituindu-se intr-un adevarat sistem de tip mafiot". Sursa citata a semnalat cazul inclusiv reprezentantilor unei Comisii de Ancheta a Inspectoratului General al Politiei Romane. In contextul mentionat, Maior a solicitat institutiilor abilitate de la nivel central sa actioneze in vederea stoparii activitatilor celor care, "la Brasov, controleaza structurile de conducere ale Politiei, Directiei Nationale Anticoruptie etc.". Sursa citata a reclamat in repetate randuri faptul ca "au trecut peste doi ani de la comiterea unei fraude bancare de amploare fara ca autoritatile sa fi dispus masurile care se impun fata de autorii unei devalizari de 4.000 de miliarde de lei vechi. Ma simt dator sa sesizez opinia publica si sa trag un semnal de alarma asupra faptului ca organele abilitate sa combata infractionalitatea nu fac decat sa raspunda comenzilor unei adevarate caracatite mafiote, la Brasov existand o mafie a gulerelor albe, in care sunt implicati inclusiv factori politici

Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #49 : Aprilie 09, 2009, 15:22:36 »

ASOCIAŢIA  LUPTĂTORILOR, RĂNIŢILOR ŞI URMAŞII EROILOR
„BRAŞOV DECEMBRIE 1989”

Braşov, George Bariţiu nr.1, tel / fax: 0268-410212

COMUNICAT

ASOCIAŢIA LUPTĂTORILOR, RĂNIŢILOR ŞI URMAŞII EROILOR „BRAŞOV DECEMBRIE 1989” CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ  EXTRAORDINARĂ  A  MEMBRILOR  ÎN  DATA  DE  11 APRILIE 2009, LA ORA 11,00  LA SEDIUL ASOCIAŢIEI.

                                    Preşedinte,
                                Dorin Lazăr Maior
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #50 : Aprilie 13, 2009, 14:34:59 »

http://transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=117222
REVOLUTIONARII BRASOVENI PROTESTEAZA MAINE IMPOTRIVA "MAFIEI GULERELOR ALBE"
Revolutionarii brasoveni vor iesi maine in strada pentru a protesta impotriva manierei in care autoritatile care reprezinta Justitia inteleg sa aplice legea. Adunarea Generala Extraordinara a Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor (ALRUE) Brasov - Decembrie 1989 a validat sambata decizia privind organizarea pe 14 aprilie a unui mars de protest, cu pichetarea sediului Parchetului de pe langa Curtea de Apel, al Prefecturii si al Inspectoratului Politiei Judetului Brasov. In timpul marsului vor fi inmanate reprezentantilor conducerii institutiilor mentionate memorii "cu dovezi clare ale gravelor incalcari ale legii in cazul Romexterra Bank", in care liderul Asociatiei, Dorin Lazar Maior, a fost retinut si arestat fara a i se fi probat ulterior vinovatia.
Maior a sustinut ca demersul protestatar "este legat de inertia autoritatilor fata de sesizarile si probele privind faptul ca Brasovul este condus de structuri mafiote. Eu am solicitat in repetate randuri, insa fara vreun rezultat, institutiilor abilitate de la nivel central sa actioneze in vederea stoparii activitatilor celor care, la Brasov, controleaza structurile de conducere ale Politiei, Garzii Financiare si Directiei Nationale Anticoruptie, constituindu-se intr-un sistem de tip mafiot, o adevarata mafie a gulerelor albe"

Pentru asa ceva a convocat Maior ADUNAREA GENERALĂ  EXTRAORDINARĂ simbata,in cazul Becali CSM a dat un comunicat sa nu semai faca presiune asupra justitie,el acum incerca  prin scoaterea revolutionarilor din Brasov în strada "spalarea lui",cred ,ca nici Nufarul nu mai il poate spala mai ales ca este recidivist:
http://www.gandul.info/actual/ex-deputatul-peremisto-pesedist-dorin-lazar-maior-condamnat-teap.html?3927;260366
Cred macar ,ca adevaratii revolutionari,miine nu o sa-i faca jocurile!
Tara arde si baba se piaptana,marele lider BNR nu a auzit de Basarabia,greva foamei,etc Sad
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #51 : Aprilie 13, 2009, 14:54:31 »

"Revolutionarii" brasoveni care ies miine in strada,pentru a face presiuni asupra justitiei, in favorea lui Maior ( care este inculpat,in dosarul respectiv) sa se gindeasca ca exista articole de lege prin care pot fii sanctionati: Indicat ar fii sa se astepte verdictul justitiei:vinovat sau nevinovat!
Toti suntem egali in fata legii!
"Art. 272 indice 1 - Presiuni asupra justiţiei: Declaraţiile publice defăimătoare la adresa judecătorului, procurorului ori a organelor de cercetare penală, făcute în scop de intimidare sau de influenţare a acestora, de oricare dintre părţi, precum şi de făptuitor sau învinuit ori de reprezentanţii lor, în timpul unei proceduri judiciare, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă".

"Art. 272 indice 2 - Sfidarea organelor judiciare: (1) Întrebuinţarea de cuvinte ori gesturi jignitoare, obscene sau ameninţătoare de către o persoană care participă sau asistă la o procedură care se desfăşoară în faţa instanţei sau a procurorului se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează întrebuinţarea de cuvinte ori gesture jignitoare, obscene sau ameninţătoare nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui judecător sau procuror, pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiei".
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #52 : Aprilie 18, 2009, 19:28:19 »

Lumina divinã se revarsã in ziua de Paste in inimile celor care cred în triumful binelui asupra rãului, al adevãrului asupra minciunii, si al vietii asupra mortii ! Paste fericit !
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #53 : Mai 24, 2009, 16:13:09 »

Atasez cateva imagini de la intalnirea presedintilor de asociatii membre ale Blocului National al Revolutionarilor - Brasov, marti 19 mai a.c.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #54 : Mai 24, 2009, 16:16:18 »

Intalnirea a avut loc la sediul A.L.R.U.E. Brasov Decembrie 1989.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #55 : Mai 24, 2009, 17:05:34 »

Poze,poze,dar ce sa discutat la intalnirea presedintilor,daca tot se "lauda" ca sunt reprezentatii revolutionarilor Grin
Deciziile luate in numele revolutionariilor ar fii mai bine venite Huh
O stenograma ar fii mai interesanta Cheesy
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #56 : Mai 24, 2009, 20:49:13 »

Am inteles si-mi insusesc critica. N-am sa mai postez "poze".
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #57 : Mai 24, 2009, 21:16:57 »

Am inteles si-mi insusesc critica. N-am sa mai postez "poze".
Nu am nimic cu "pozele"! Sunt artistice Cheesy Lipsesc "artistii" cantareti, ca de sifonari ne-am saturat Wink
Dar totusi "poze" cu sunet nu aveti Huh
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #58 : Mai 24, 2009, 23:38:37 »

Aoleo, in noaptea asta o incaseaza toti cei care posteaza cu numele lor. Bine tintit Kronstadt. Pozele sunt bune si e bine sa vada lumea cam cine a fost pe acolo. Aia de la Loja de onoare cred ca sint cei mai interesati. Ei in frunte cu sefu lor ocult, sau ocultei, nu mai stiu nici eu precis. Mie supararea mi se trage de la altceva domnule administrator. Ai facut poze mult mai interesante zilele astea si nu le-ai pus. De ce? Pentru noi merge si cu chestii de duzina? Asta nu mai e obraznicie, e pe bune pentru ca stiu si pentru ca ma asteptam sa le vad la rubrica Eroi.
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #59 : Mai 24, 2009, 23:43:19 »

Am inteles si-mi insusesc critica. N-am sa mai postez "poze".
Smiley Adevarul e ca pozele sunt frumoase, mie imi plac pozele, unele spun lucruri, se pot interpreta, dar si gresit, se pot confunda dezaprobarile cu dureri de dinti.
Memorat

Perplex in forma continuata.
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 121
Schimbă forumul: