Main Content:

Pagini: 1 ... 118 119 [120] 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1785 : Ianuarie 25, 2021, 02:02:48 »

Traiasca Unirea Romaniei si cea Mica si cea Mare! Dar pe contul de Facebook mai aveti postata o unire. Aia facuta in 1990 intre brasovenii care au fondat Sindicatul Independent "Miscarea 15 Noiembrie". Aici de ce nu postati?
Dupa peste 30 de ani inca ma bucur de marile evenimente de la noi. De Revolta din 1987 si de Revolutia din 1989 insa si de infiintarea sindicatului nostru. Am fost unici si primii orice altceva pretind altii. Salut brasovenii curajosi de atunci!




Gheorghe Iosif  ·  20h  ·
Unirea Principatelor Romane pe care o sarbatorim in fiecare an in aceasta zi, de peste trei decenii are si o incarcatura nostalgica pentru mine si, cred eu, pentru grupul care am initiat infiintarea primului sindicat independent dupa Revolutia din 1989.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1786 : Februarie 23, 2021, 12:16:11 »



Constantin Sovac poreclit Colorado a publicat mai multe documente interesante pe facebookul sau pe care l-a numit Club Colorado.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1787 : Februarie 23, 2021, 12:24:33 »

Daca le cititi cu atentie o sa vedeti ca prigoana impotriva revolutionarilor e dovedita.
Se vede clar ca politicienii ne calca in picioare drepturile si fura de la noi pentru ei.


Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1788 : Februarie 23, 2021, 13:51:27 »

Citez din ce a scris Colorado pe Facebook si postez documentle publicate de el
la adresa Facebook a Clubului Colorado https://www.facebook.com/revcolorado.



Spre deosebire de S.S.P.R., actualul Secretariat de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989 este creat ca un fel de arma institutionala impotriva revolutionarilor, practicile sale fiind ignorarea revolutionarilor, taierea drepturilor lor stipulate de legislatie, tergiversarea hotararilor, proceselor, minciuna si alte multe ilegalitati.








Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1789 : Martie 17, 2021, 12:14:51 »

Ieri a fost demis domnul Bjoza da aici nu exista comentarii.
Ce se intampla? S-a speriat toata lumea? Sau s-a imbatat?
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1790 : Martie 25, 2021, 08:39:59 »

Frecusurile continua la C.E.D.O. in dosarul Revolutiei.
Pe ansamblu tot o tergiversare. Tot o ducere cu presu.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1791 : Martie 25, 2021, 08:43:24 »

O nouă condamnare la CEDO pentru România în Dosarul Revoluției. Reclamanții au fost reprezentanți de un avocat brașovean
www.bizbrasov.ro/2021/03/22/o-noua-condamnare-la-cedo-pentru-romanie-in-dosarul-revolutiei-reclamantii-au-fost-reprezentanti-de-un-avocat-brasovean/?fbclid=IwAR0kPYq2Qd_j_OKpYMncQNx9k-NQ98t_U2Qc0-b7uqcLGJYpR79lqMGYzdM
22 martie 2021 de Ionuț Dincă


România a fost condamnată, din nou, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru încălcarea dreptului la viaţă şi lipsa unei investigaţii în cazul mai multor persoane participante la Revoluţie, împuşcate în timpul evenimentelor din decembrie 1989. România trebuie să achite fiecărui reclamant în parte suma de 15.000 de euro, potrivit Mediafax.
România, o nouă condamnare la CEDO în Dosarul Revoluţiei. Răniţii şi rude ale celor au murit primesc despăgubiri din partea statului Continuă deciziile de condamnare a României, de către CEDO, prin care foşti revoluţionari şi rude ale acestora primesc despăgubiri pentru modul de desfăşurare a anchetei în cauza cunoscută publicului drept „Dosarul Revoluţiei”.
Recent, Curtea a stabilit faptul că în cauzele Moroşanu v. României, Portasă v. România şi Cîrjă v. România a existat o încălcare a art. 2 din Convenţie, respectiv dreptul la viaţă, şi a dispus obligarea României la plata sumei de 15.000 euro către fiecare reclamant.

Lipsa unei anchete eficiente
Practic, CEDO a constatat faptul că reclamanţii au fost privaţi de o investigaţie efectivă asupra cazurilor lor, din moment ce urmărirea penală nu a fost efectuată într-o perioadă rezonabilă, reclamanţii nu au fost implicaţi în proceduri, iar publicul nu a fost ţinut la curent cu progresele unui dosar de reală importanţă.
În timpul Revoluţiei din decembrie 1989, reclamanţii sau rudele lor apropiate au fost rănite sau ucise prin împuşcare în timp ce participau la demonstraţiile care au dus la căderea regimului comunist.
Spre exemplu, Cristian Florinel Moroşanu a suferit leziuni care au necesitat îngrijiri medicale cu o durată de un an şi trei luni şi care l-au lăsat cu o infirmitate permanentă. Rudele celorlalţi reclamanţi au fost ucise prin împuşcare în timpul aceloraşi evenimente. Reclamanţii s-au plâns despre faptul că autorităţile interne nu au efectuat o anchetă eficientă într-un termen rezonabil cu privire la evenimentele din decembrie 1989, în timpul cărora reclamanţii au fost răniţi sau rudele apropiate ale acestora au fost ucise prin focuri de armă, fiind invocată încălcarea art. 2 al Convenţiei – dreptul la viaţă.

Un succes important
Reclamanţii din cele trei cazuri menţionate au fost reprezentanţi în faţa Curţii Europene de către avocatul Sorin George Paşalică din Baroul Braşov.
,,Hotărârea pronunţată de CEDO reprezintă un succes important şi confirmă principiile bine stabilite ale Curţii cu privire la obligaţiile procedurale impuse de articolul 2 din Convenţie. Astfel, în cazul în care utilizarea forţei, în special de către agenţii de stat, a dus la pierderea de vieţi omeneşti, era necesară o investigaţie eficientă, cu o examinare amănunţită, imparţială şi atentă a circumstanţelor în care acestea s-au produs şi care să ducă la identificarea şi pedepsirea celor responsabili. În plus, un răspuns prompt al autorităţilor şi o anchetă efectuată într-un termen rezonabil erau esenţiale pentru a menţine încrederea publicului în aderarea lor la un stat de drept”, ne-a explicat avocatul George Paşalică.

Şirul evenimentelor
În 1990, Parchetul Militar de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis, din oficiu, investigaţii privind reţinerea ilegală, maltratările şi vătămările suferite de reclamanţi şi alţi participanţi la evenimentele care au dus la căderea regimului comunist.
Între 1991 şi 2006, procurorii militari au decis, în celelalte seturi de proceduri privind reclamanţii sau rudele acestora, fie să nu deschidă o anchetă, fie să întrerupt procedura. Cu toate acestea, cazurile lor au fost examinate în cadrul anchetei penale principale, iar reclamanţii au depus cereri civile.
La data de 14 octombrie 2015, Parchetul Militar a închis ancheta penală principală, constatând că unele dintre plângeri erau prescrise, unele erau supuse unei amnistii, iar altele erau nefondate. De asemenea, a constatat că unele dintre întâmplări nu au putut fi clasificate drept infracţiuni şi unele au fost judecate. Decizia din data de 14 octombrie 2015 a fost ulterior anulată printr-o decizie din 5 aprilie 2016 a procurorului general, care a fost confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 13 iunie 2016.
Pe 1 noiembrie 2016, Parchetul Militar a dispus deschiderea unei anchete penale in rem pentru infracţiunea de crime împotriva umanităţii cu privire la aceleaşi circumstanţe de fapt.
La data de 5 aprilie 2019, Parchetul Militar a dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane (şi anume, un fost preşedinte român, un fost prim-ministru român şi un fost comandant al forţelor aeriene române) pentru crime împotriva umanităţii şi a întrerupt ancheta în ceea ce priveşte alte persoane, din diferite motive care împiedică continuarea procedurilor penale (şi anume, unii dintre suspecţi au murit sau unele dintre faptele care au fost cercetate nu au putut fi calificate drept infracţiuni). În faza de cameră preliminară Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat neregularitatea rechizitoriului şi în prezent dosarul s-a întors la Parchetul Militar.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1792 : Martie 26, 2021, 14:22:54 »

Domnul avocat Goga este fiiul unui revolutionar brasovean.


https://bzb.ro/stire/cererea-avocatului-din-brasov-de-suspendare-a-restrictiilor-de-noapte-respinsa-de-judecatorii-curtii-de-apel-alexandru-silviu-goga-as-fi-castigat-degeaba-a161210
Vineri, 26 martie 2021

Cererea avocatului din Braşov de suspendare a restricţiilor de noapte, respinsă de judecătorii Curţii de Apel.
Alexandru Silviu Goga: Aş fi câştigat degeaba...


Autor: Ionuţ DINCĂ



Curtea de Apel Braşov a respins ieri cererea avocatului braşovean Alexandru Silviu Goga de suspendare a restricţiei de circulaţie pe timp de noapte după ora 22,00, în procesul în care acesta se judecă cu Guvernul şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia instanţei poate fi atacată în recurs, în termen de 5 zile de la comunicare.
„Admite excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de reclamantul Goga Alexandru Silviu, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă formulată de intervenientul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Guvernul României formulată de intervenientul Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în decizia instanţei, postată pe portalul instanţelor de judecată. Obiectul procesului deschis de avocatul braşovean este „suspendarea executării act administrativ Hotărârea CNSU nr 16/10.03.2021”, care prevede prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, extinzând restricţia circulaţiei pe timp de noapte începând de la ora 22.00. Alexandru Silviu Goga şi-a argumentat demersul arătând că nu este demonstrată „legătura de cauzalitate dintre riscul de răspândire şi îmbolnăvire cu virusul COVID-19 şi necesitatea ca să se extindă restricţia pe timp de noapte de la 23,00 la orele 22,00”, susţinând că „nu există niciun fel de dovadă din care să rezulte că virusul este mai activ noaptea”.
„Aş fi câştigat degeaba...”, a replicat ieri braşoveanul, după ce Guvernul a anunţat noile măsuri de restricţie în contextul crizei sanitare
.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1793 : Aprilie 13, 2021, 20:06:29 »

ASOCIAȚIA  LUPTĂTORILOR, RĂNIȚILOR  ȘI URMAȘII EROILOR
„BRAŞOV - DECEMBRIE 1989”

Municipiul Braşov, Gheorghe Bariţiu nr.1A, tel : 0268-410212
a.l.r.u.e.brasovdecembrie1989@gmail.com
Preşedinte, Vasile Mardare tel: 0723 363 552

 

ANUNŢ

 
Membrii Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor “Braşov-Decembrie 1989” sunt alături de familia revoluționarului GÎNȚU LUCA , la trecerea prematură în neființă a acestuia. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Sincere condoleanţe familiei îndoliate.

« Ultima modificare: Aprilie 21, 2021, 16:48:55 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1794 : Aprilie 21, 2021, 16:52:53 »

   
https://adevarul.ro/locale/brasov/protest-brasov-autoritatile-locale-nepasatoare-fata-eroii-cazuti-revolutia-1989-1_607ecbd55163ec42712f4f5d/index.html?fbclid=IwAR1PKCtdGDnnyf1zUaNYqS8wen6DP1bjPv9bR6iH4CYfkoZkqsnNVmsShg4 
Marti, 20 aprilie 2021

Protest la Braşov: autorităţile locale, nepăsătoare faţă de eroii căzuţi în Revoluţia din 1989

de Ioan Buciumar



Sora unuia dintre eroii braşoveni din Revoluţia din decembrie 1989 protestează în faţa Primăriei din cauza faptului că autorităţile nu au alocat bani pentru realizarea unui monument al eroilor.
Braşovul rămâne unul dintre puţinele oraşe mari din România care, deşi a înregistrat morţi şi răniţi în Revoluţia din Decembrie 1989, nu are un monument dedicat acestora.
Asociaţia Luptătorilor în Revoluţie şi Urmaşilor Eroilor Braşov a propus autorităţilor locale în fiecare an realizarea unui asemenea monument, de fiecare dată au avut loc discuţii pe această temă, Primăria a făcut diverse promisiuni, însă, până acum, nimic nu a fost transpus în fapte.
În anul 2020, monumentul a fost prins în bugetul localităţii, însă criza sanitară şi schimbarea echipei de la conducerea Primăriei au făcut ca paşii programaţi pentru anul trecut să nu se mai deruleze.
Nemulţumită de atitudinea autorităţilor, Hortensia Vlase, sora eroului Nicuşor, Vlase, căzut în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, a decis să iasă şi să protesteze paşnic, în faţa Primăriei Braşov.
„Am depus la Primăria Braşov o propunere de proiect, în 2018, care a fost acceptată, cu macheta aferentă. Ulterior, în 2020, am primit o adresă în care este stipulat faptă că acea sumă de 500.000 de lei a fost cuprinsă în bugetul anului 2020. În noiembrie 2020 am primit de la Primăria Braşov o altă adresă, în care se menţiona faptul că acea sumă este încă în buget şi este vorba despre un proiect multianual. Mă aflu aici, în faţa Primăriei, din cauza faptului că acest proiect nu este cuprins în bugetul pe acest an”, a declarat sora martirului.
Anul acesta, la finanţare sunt incluse proiecte ce vizează Curtea Johannes Honterus, troiţele din Şchei, precum şi monumentul pentru Liviu Cornel Babeş şi un altul în memoria revoltei muncitorilor de la Uzina Steagul Roşu, care au protestat în 15 Noiembrie 1987.
Deşi cimitirul eroilor căzuţi în Revoluţie se află la mai puţin de 100 de metri de clădirea în care funcţionează Primăria Braşov, edilii locali nu au avut în vedere şi realizarea acestui monument. Proiectul viitorului monument pentru Eroii Revoluţiei din 1989 a fost propus chiar de către mama lui Nicuşor Vlase, Elena Vlase, după ani în şir în care a solicitat sprijin autorităţilor naţionale şi locale.
Sătulă să tot stea la mila autorităţilor, mama tânărului împuşcat în Decembrie 1989 a plătit din banii săi pentru proiectul viitorului monument, unui sculptor braşovean. A dus proiectul la Primărie şi l-a depus pentru prima ediţie de bugetare participativă – un program al Primăriei Braşov prin care se acordă fonduri pentru cele mai bune idei prezentate de locuitorii oraşului - dar nu a obţinut voturile braşovenilor, aşa încât municipalitatea a găsit o altă formulă pentru a-l păstra pentru finanţare.
Însă, între timp, a venit şi pandemia, astfel că autorităţile au uitat încă o dată, prin cine ştie ce sertare, proiectul monumentului. Hortensia Vlase a spus că va protesta în faţa Primăriei până când cererea sa va primi un răspuns din partea autorităţilor.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1795 : Aprilie 23, 2021, 22:53:59 »

Sa il vedem pe noul primar ce va face. Chiar sint curios ce va face pana la sfarsitul primului an de mandat.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1796 : Mai 04, 2021, 11:48:53 »

ASOCIAȚIA  LUPTĂTORILOR, RĂNIȚILOR  ȘI URMAȘII EROILOR
„BRAŞOV - DECEMBRIE 1989”

Municipiul Braşov, Gheorghe Bariţiu nr.1A, tel : 0268-410212
a.l.r.u.e.brasovdecembrie1989@gmail.com
Preşedinte, Vasile Mardare tel: 0723 363 552



ANUNŢ


        Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor “Braşov-Decembrie 1989” anunţă, cu tristețe și profund regret, că a plecat dintre noi Domnul DRĂGUȘEL VASILE  membru al asociației.

        Sincere condoleanţe familiei îndoliate și apropiaților săi.
 
        Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1797 : Mai 04, 2021, 11:54:18 »



Vesnica sa pomenire.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1798 : Mai 07, 2021, 00:51:20 »

ASOCIAȚIA  LUPTĂTORILOR, RĂNIȚILOR  ȘI URMAȘII EROILOR
„BRAŞOV - DECEMBRIE 1989”

Municipiul Braşov, Gheorghe Bariţiu nr.1A, tel : 0268-410212
a.l.r.u.e.brasovdecembrie1989@gmail.com
Preşedinte, Vasile Mardare tel: 0723 363 552



ANUNŢ

          Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor “Braşov-Decembrie 1989” anunţă, cu profund regret, dispariția fulgerătoare a Domnul NICOLAE BOROIU  membru al asociației.
          În data de 07.05.2021 la ora 16.45 va avea loc slujba de Priveghi la Biserica “Sfânta Cuvioasă Paraschiva” Triaj, iar înmormântarea va avea loc în data de 08.05.2021 la ora 12.00. 
          Condoleanţe familiei îndoliate și apropiaților săi.
          Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #1799 : Mai 07, 2021, 00:58:36 »


Memorat
Pagini: 1 ... 118 119 [120] 121
Schimbă forumul: