Main Content:

Pagini: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #150 : Mai 17, 2010, 07:45:02 »

Salut! Am plecat inapoi in Nemtia. Ma temeam ca nu ma mai suna mosu ca era vorba sa ma contacteze la jumatatea lunii si a trecut de ea fra sa dea un semn. Pote gasesc tot trei postari pe Brasov cand ma intorc. Nu va lasati. Bafta.
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #151 : Septembrie 05, 2010, 12:09:49 »

Prietenul de la Brașov al lui Picasso


 A apărut în Spania,”Conversaţii cu Picasso” o carte scrisă de un originar din Brașov și care a fost unul din prietenii apropiați ai celebrului Pablo Picasso.
Este vorba de Gyula Halasz cunoscut cu pseudonimul literar Brassai. Despre el se spune că a fost chiar cel mai bun prieten al lui Picasso.
Brassai a ajuns celebru ca fotograf, el realizand poze nu numai cu Picasso, ca cea prezentată mai sus, dar și alți pictori celebri ca Salvador Dali, Henri Matisse sau Alberto Giacometti, dar și scriitori ca Jean Genet și Henri Michaux. A fost un apropiat și al lui Henry Miller, care i-a prefațat un volum. Povestea lui Brassai, fotograful, scriitorul și artistul dar și câteva din fotografiile lui celebre în continuare:
 
Gyula Halasz s-a născut la 9 septembrie 1899, la Braşov, oraş de la numele căreia îşi va lua mai târziu pseudonimul artistic (‘Brassai’ care înseamnă ‘din Braşov’). La vârsta de 3 ani se mută, împreună cu familia, la Paris, unde tatăl său primeşte un post de profesor de literatură la Sorbona. A studiat pictura şi sculptura la Academia de Arte din Budapesta şi apoi la Berlin, unde începe să colaboreze cu diverse ziare şi publicaţii. În 1925 revine la Paris, unde va rămâne pentru tot restul vieţii. A fost apropiat al unor celebrități ca Henry Miller, Leon-Paul Fargue şi Jacques Prevert. În 1930 adoptă pseudonimul artistic Brassai şi face cunoştinţă cu Picasso.
 
A încetat din viaţă la 7 iulie 1984 la Beaulieu-sur-Mer, Alpes-Maritimes, şi este înmormântat în Cimitirul Montparnasse din Paris. În anul 2000 Centre Georges Pompidou din Paris a organizat o expoziţie cu circa 450 lucrări ale autorului. A făcut și film. În 1956 cu Tant qu’il y aura des bêtes a obținut premiul Festivalului de la Cannes pentru cel mai original film. În 1974 a obținut Legiunea de Onoare, iar în 1978 Marele Premiu Național de fotografie la Paris. În 1948, Brassai a scris Histoire de Marie, care a avut o prefață semnată Henry Miller.

Cu astfel de brasoveni ne putem mandri; chiar daca aprecierea acestora s-a facut in alte tari decat RO. N-ar fi nici primul nici ultimul. Sublimii anonimi...
 


Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #152 : Octombrie 06, 2010, 23:48:56 »

"Convorbiri cu Picasso" a fost tradusa (traducatori Radu Ionescu si Yvonne Oarda) in limba romana si a aparut in tara inca din 1975, la Editura Meridiane. E o carte bine scrisa de marele... fotograf Brassai. Pentru mine a fost una dintre lecturile care m-au ajutat sa-i inteleg pictura si personalitatea artistului comunist spaniol Picasso. Deci Brassai nu e un anonim nici in Romania, nici in Franta.
In alta ordine de idei, sti cumva unde este amplasata Biserica Ortodoxa romaneasca din Bruxelles? Am citit despre ea in articolul urmator.


Hramul bisericii romanesti „Sfanta Parascheva” din Bruxelles

Biserica ortodoxa romana „Sfanta Parascheva" din Bruxelles isi va serba hramul duminica, 10 octombrie, transmite Romanian Global News, care citeaza Rombel.   
Desi ziua sfintei in calendarul crestin ortodox este pe 14 octombrie, sarbatoarea acestui lacas de cult pastorit de parintele Bogdan Popescu va avea loc cu cateva zile mai devreme, la slujba liturghiei duminicale. La acest prilej de celebrare sunt asteptati toti romanii din capitala Balgiei, sa se roage impreuna, pentru a redescoperi cu emotie frumusetea sarbatorilor de acasa, pentru a retrai bogatia spirituala, religioasa si culturala autentica,  pastrata cu sfintenie, in tezaurul sacru al romanilor de pretutindeni! Sfanta Liturghie va incepe la ora 10:00, iar de la ora 12.00 va avea loc o Agapa.

http://www.rgnpress.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=45534&Itemid=30#Scene_1

Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #153 : Octombrie 13, 2010, 18:53:27 »

Despre marsul de protest al revolutionarilor brasoveni, desfasurat in ultima zi a lunii trecute, pe traseul "Piata Sfatului" (de la sediul ALRUE), "Piata Revolutiei" (Prefectura Brasov):

www.monitorulexpres.ro/?mod=ultima_ora&p=ultora_local&a=citeste&s_id=94024
Joi, 30 septembrie 2010


100 de revoluţionari au participat la un marş de protest
Circa 100 de revoluţionari braşoveni, membri ai Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor Revoluţiei (ALRUE) au participat, joi, la un marş de protest îndreptat împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc. Marşul, care a durat 90 de minute, s-a desfăşurat fără incidente, protestatarii străbătînd străzile din centrul oraşului,din Piaţa Sfatului şi pînă în faţa sediului Institutiei Prefectului.Printre manifestanţi au putut fi zărţi şi reprezentanţi ai PSD Braşov, printre ei numărîndu-se preşedinţii organizaţiilor judeţene de tineret şi femei, împreună cu membri ai organizaţiilor lor. Forţele de ordine au însoţit în permanenţă coloana de manifestanţi, numărul jandarmilor şi poliţiştilor prezenţi pe traseu şi în fatţa sediului Instituţiei Prefectului fiind cel puţin egal cu cel al manifestanţilor. „Prin acest marş de protest solicităm un sngur lucru: organizarea de alegeri anticipate, de către un guvern de Uniune Naţională care să aibă un mandat limitat în timp la 60-90 de zile şi care să aiba ca singură misiune organizarea alegerilor“, a declarat, Dorin Lazăr Maiot, preşedintele ALRUE. Manifestanţii au purtat un sicriu portocaliu, pe care au fost lipite portretele preşedintelui şi premierului şi pancarte pe care scria: „Mai trageti încă odată“; „Opriţi desfiinţarea României“; „Sîntem solidari cu pensionarii, profesorii, poliţiştii“, „Vrem un viitor sigur pentru noi“; „Singura soluţie încă o revoluţie“. Au fost scandate lozinci anti-prezidentiale si anti-guvernamentale, dar au fost readuse în amintirea trecătorilor şi lozincile lansate în zilele Revoluţiei din 1989 sau imediat după.

de: H.O.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #154 : Octombrie 13, 2010, 19:08:59 »

Cifra oferita de presa este minimala, numarul revolutionarilor prezenti la demonstratie fiind de pana la 200.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #155 : Octombrie 13, 2010, 19:12:07 »

www.ziare.com/stiri/proteste/zeci-de-revolutionari-brasoveni-au-protestat-impotriva-lui-basescu-si-a-lui-boc-1045386
Joi, 30 Septembrie 2010


Zeci de revolutionari brasoveni au protestat impotriva lui Basescu si a lui Boc

Sursa: NewsIn

Circa 100 de revolutionari brasoveni, membri ai Asociatia Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor Revolutiei (ALRUE) au participat, joi, la un mars de protest indreptat impotriva presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc, transmite corespondentul NewsIn.

Marsul, care a durat 90 de minute, s-a desfisurat fara incidente, protestatarii strabatand strazile din centrul orasului, din Piata Sfatului si pana in fata sediului Institutiei Prefectului. Printre manifestanti au putut fi zariti si reprezentanti ai PSD Brasov, printre ei numarindu-se presedintii organizatiilor judetene de tineret si femei, impreuna cu membri ai organizatiilor lor. Fortele de ordine au insotit in permanenta coloana de manifestanti, numarul jandarmilor si politistilor prezenti pe traseu si in fata sediului Institutiei Prefectului fiind cel putin egal cu cel al manifestantilor.

"Prin acest mars de protest solicitam un sngur lucru: organizarea de alegeri anticipate, de catre un guvern de Uniune Nationala care sa aiba un mandat limitat in timp la 60-90 de zile si care sa aiba ca singura misiune organizarea alegerilor", a declarat, Dorin Laza Maiot, presedintele ALRUE.

Manifestantii au purtat un sicriu portocaliu, pe care au fost lipite portretele presedintelui si premierului si pancarte pe care scria: "Mai trageti inca o data"; "Opriti desfiintarea Romaniei"; "Suntem solidari cu pensionarii, profesorii, politistii", "Vrem un viitor sigur pentru noi"; "Singura solutie inca o revolutie". Au fost scandate lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale, dar au fost readuse in amintirea trecatorilor si lozincile lansate in zilele Revolutiei din 1989 sau imediat dupa: "Pacat, pacat, de sangele varsat", "Singura solutie inca o revolutie", "Basescu nu uita va veni si ziua ta", "Basescu pentru noi este Ceausescu doi", "Hotii, hotii", "Nu va fie frica si Basescu pica"; "Marinaru' si-un pitic ne-au furat la toti din plic" sau "Hitler, Stalin, Ceausescu il asteapta pe Basescu".

Un reprezentant al ALRUE a fost primit de catre prefectul judetului, Ion Gontea, cariua i-a fost inmanat un exemplar al petitiei intitulate "Opriti desfiintarea Romaniei". In continutul petitiei revolutionarii constata ca "politicienii romani, alternati la carma tarii, au dus Romania in cei 20 de ani trecuti de la marele moment al lui Decembrie 1989, cand spre extaz, cand spre agonie, iar noi constatam astazi, cand pe continentul nostru bunastarea si grija fata de om sunt mai vizibile ca oricand, ca romanii sunt cu un pas inaintea disolutiei lor ca neam si statalitate".

In opinia revolutionarilor brasoveni, singura cauza reala a crizei economice prin care trece Romania este jaful practicat de politicieni. "Ii somam pe actualii conducatori ai Romaniei sa organizeze alegeri anticipate, fiindca realitatea acestor zile demonstreaza ca nu mai au nici o sustinere din partea maselor. Este clar ca, spre binele patriei si al poporului roman, actualii conducatori trebuie sa accepte in mod pasnic ca tara nu mai are nevoie de ei. Facem un apel solemn si ultimativ catre toti factorii politici, institutionali si sociali, acum, in aceste clipe deosebit de dramatice pentru tara: Opriti desfiintarea Romaniei!", se spune in petitia inmanata prefectului.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #156 : Octombrie 13, 2010, 19:26:13 »

www.mytex.ro/prima-pagina/revolutionarii-brasoveni-ies-joi-in-strada_266315.php
Marti, 28 septembrie 2010


Revoluţionarii braşoveni ies joi în stradă
Ei cer alegeri libere anticipate, organizate de un Guvern de uniune naţională, într-un termen foarte scurt. Marşul de protest se va desfăşura din Piaţa Sfatului până la Primăria Braşov.   

Membrii Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor (A.L.R.U.E.) „Braşov Decembrie 1989” vor ieşi astăzi în stradă, într-un protest cu revendicări sociale şi politice. ALRUE a solicitat ieri aprobarea pentru un marş de protest, care urma să se desfăşoare astăzi, dar cum nu s-a respectat termenul legal, de anunţare cu minimum 48 de ore înainte, va avea loc joi, între orele 10.00 şi 12.00, pe traseul Piaţa Sfatului - strada Mureşenilor - Bulevardul Eroilor - Primăria Municipiului Braşov. Punctul de start îl reprezintă chiar sediul asociaţiei, de pe strada George Bariţiu nr. 1. Revoluţionarii cer alegeri libere anticipate, organizate de un Guvern de uniune naţională, într-un termen foarte scurt, „pentru a scoate ţara din criza morală, socială, economică, care nu mai poate fi suportată de cetăţenii României”, după cum a declarat Dorin Lazăr Maior, preşedintele ALRUE şi al Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 România (BNR-1989). „Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor «Braşov Decembrie 1989» se solidarizează cu acţiunile de protest organizate de Sindicatul Poliţiştilor în Bucureşti în data de 24.09.2010”, a adăugat liderul revoluţionarilor.      (L.J.)
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #157 : Octombrie 13, 2010, 19:42:36 »

www.mytex.ro/expres/revolutionarii-ies-astazi-in-strada_266482.php
Joi, 30 septembrie 2010


Revoluţionarii ies astăzi în stradă
Revoluţionari din toată ţara, membri ai celor 134 de asociaţii de revoluţionari, afiliate  Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 România (BNR-1989) participă astăzi la un marş de protest, organizat de Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor „Braşov Decembrie 1989”. Acţiunea va începe la ora 10.00, în Piaţa Sfatului, apoi manifestanţii vor parcurge traseul Strada Mureşenilor - Bulevardul Eroilor - Primăria Municipiului Braşov. Potrivit preşedintelui asociaţiei braşovene, Dorin-Lazăr Maior, „Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor «Braşov Decembrie 1989» se solidarizează cu acţiunile de protest organizate de Sindicatul Poliţiştilor în Bucureşti în data de 24 septembrie, dar solicităm şi organizarea de alegeri anticipate. Sperăm ca la protestul nostru să ni se alăture toţi braşovenii, nemulţumiţi situaţia în care a ajuns România”.     (R.C.)
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #158 : Octombrie 13, 2010, 19:56:08 »

http://targu-mures.time4news.ro/ultima-ora/revolutionarii-brasoveni-vor-sa-protesteze-in-strada/#
Marti, 28 septembrie 2010

Revolutionarii brasoveni vor sa protesteze in strada

Membrii Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor (A.L.R.U.E.) „Brasov Decembrie 1989” voiau sa iasa astazi in strada, intr-un protest cu revendicari sociale si politice.
ALRUE a solicitat insa abia ieri aprobarea Primariei pentru un mars de protest, fara a respecta termenul legal, de anuntare cu minimum 48 de ore inainte. Vineri seara, un grup de revolutionari a luat parte la un protest spontan in fata Prefecturii Brasov. Ei s-au adunat si si-au strigat nemultumirile pe care le au fata de actualul Guvern si de masurile de austeritate. Actiunea programata va avea loc, probabil, joi, intre orele 10.00 si 12.00, pe traseul Piata Sfatului - Strada Muresenilor - Bulevardul Eroilor - Primaria Municipiului Brasov.
 
Sursa: Brasovul Tau
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #159 : Octombrie 13, 2010, 20:03:28 »

www.brasovultau.ro/Singura-solutie-Inc-o-revolutie-38326.html
Miercuri, 30 septembrie 2010


Singura soluţie, înc-o revoluţie!
200 de revoluţionari şi pesedişti  braşoveni  au mărşăluit paşnic, ieri dimineaţă, în centrul Braşovului.

Protestatarii au manifestat pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de ceea ce ei numesc „regimul portocaliu” şi au fost flancaţi, din Piaţa Sfatului până în faţa Prefecturii, de forţe impresionante de jandarmi. Iniţial, manifestanţii voiau să-şi strige nemulţumirile sub geamurile Primăriei, dar primarul George Scripcaru, care este şi vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, nu le-a dat aprobare.
„Păcat, păcat, de sângele vărsat!”
 Pe întreg traseul marşului de protest, participanţii au scandat mai multe lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, dar şi altele, de natură să aducă aminte braşovenilor de jertfa de sânge din Decembrie 89. „Păcat, păcat, de sângele vărsat!”, „Singura soluţie, înc-o revoluţie!”, „Nu vă fie frică, Băsescu pică!”, „Braşoveni, veniţi cu noi!” au fost scandările predominante ale protestatarilor. Aceştia purtau şi pancarte pe care erau înscrise revendicări referitoare la nivelul de trai şi la actuala sărăcire a popu laţiei. Dorin Lazăr Maior, preşedintele asociaţiei de revoluţionari din Braşov a declarat, în acest sens, că protestul este organizat ”împotriva dictaturii portocalii. Avem foarte bine conturate revendicările noastre, dorim alegeri libere, organizate de un guvern de uniune naţională, cu un mandat foarte limitat şi foarte clar, administrare şi organizare de alegeri libere.”
“Degeaba pui betoane, dacă n-ai onoare!”
 Protestarii şi-au manifestat nemulţumirea şi faţă de primarul Braşovului, George Scripcaru. Revoluţionarii Ioan Demi şi Sorin Boacă purtau o pancartă cu un mesaj clar “PARASCHIV NICOLAE, securistul torţionar, mâna dreaptă a primarului! De ce îţi baţi joc de tine Domnule Primar!? Iubeşti securiştii? Degeaba pui betoane dacă n-ai onoare!” Boacă spune că “e timpul ca securistul torţionar Paraschiv Nicolae, secretar al Primăriei Braşov, să se dea deoparte şi să-şi dea demisia.” “Cât timp va trebui să mai aşteptăm, ce ar trebui să mai facem ca oameni ca Paraschiv să renunţe în sfârşit la orice post public în societatea românească?! Din cauza unor astfel de oameni am ajuns unde am ajuns!”, a mai spus Boacă.
Marşul a durat o oră.
 Manifestanţii i-au înmânat prefectului Gonţea o listă de revendicări şi i-au lăsat cadou un sicriu şi o cruce, portocalii, pe care să le trimită la Bucureşti.
Sorin Focşa,
Maria Petraşcu
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #160 : Octombrie 13, 2010, 20:14:06 »

www.brasovultau.ro/Revolutionarii-ies-In-strada-38272.html
Miercuri, 29 septembrie 2010


Revoluţionarii ies în stradă!

Membrii Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor „Braşov – Decembrie 1989” vor protesta joi împotriva actualei guvernări. Acţiunea va începe la ora 10.00, în Piaţa Sfatului, apoi manifestanţii vor parcurge traseul Strada Mureşenilor - Bulevardul Eroilor - Primăria Municipiului Braşov. Potrivit preşedintelui asociaţiei braşovene, Dorin-Lazăr Maior, "Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor Braşov Decembrie 1989 se solidarizează cu acţiunile de protest organizate de Sindicatul Poliţiştilor din data de 24 septembrie, dar solicităm şi organizarea de alegeri anticipate. Sperăm ca la protestul nostru să se alăture toţi braşovenii, nemulţumiţi de situaţia în care a ajuns România".
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #161 : Octombrie 13, 2010, 20:24:22 »

www.novapress.ro/ultimele-stiri/mai-trageti-inca-odata.html
Joi, 30 septembrie 2010


Mai trageti inca odata

200 de revolutionari au participat astazi la un miting de protest in care au cerut demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate. Oamenii sunt nemultumiti de situatia in care a ajuns Romania si sustin ca tirania comunista s-a schimbat in dictatura portocalie.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #162 : Octombrie 13, 2010, 21:30:32 »

www.jurnaluldevrancea.ro/evenimente/4884-protesteaza_si_revolutionarii_basescu_pentru_noi_este_ceausescu.html
Vineri, 1 octombrie 2010


Protestează şi revoluţionarii: "Băsescu pentru noi este Ceauşescu doi!". Front comun împotriva Guvernului


Articol publicat de: Administrator

Protest violent la Iasi: sindicalistii s-au imbrancit cu jandarmii *** Sindicatele fac front comun impotriva Guvernului *** Zeci de revolutionari brasoveni au protestat impotriva lui Basescu si a lui Boc *** Borbely vrea asumarea raspunderii pe Legea pensiilor, daca nu trece de CCR *** Zilierii vor fi impozitati de Guvern *** FSLI: Zeci de invatatori isi dau demisia din cauza reducerii salariilor *** Vom fi executati silit de Fisc daca nu ne platim asigurarile de sanatate *** Opinii: Cum dicteaza umorile lui B.&B. statului roman *** Impozitul minim a fost eliminat *** Finantele au la dispozitie o luna pentru a veni cu o varianta de impozit forfetar *** Schimbarea impozitului minim cu cel forfetar, inutila? *** Cum maresc lefurile miscarile de strada *** Bugetul se insanatoseste - in curand, taxa pe vant *** Guvernul, precaut fata de FMI - anunta o scadere economica de 2% in 2010 *** Radulescu, BNR: Evaziunea fiscala este o problema de securitate nationala
Protest violent la Iasi: sindicalistii s-au imbrancit cu jandarmii
Sindicalistii de la federatia Sanitas s-au imbrancit, vineri, cu jandarmii ieseni pentru ca nu li s-a permis sa intre in Prefectura.

Protestatarii au spart cordonul format din 20 de jandarmi, insa acesta s-a regrupat imediat, potrvit Realitatea TV.


Pichetarea organizata urma sa se termine la ora 15, insa lucrurile au scapat de sub control. Sindicalistii au aruncat cu oua si au fortat intrarea in Prefectura.

Oamenii sunt nemultumiti de reducerea salariilor cu 25%, de subfinantarea din sistemul de sanitar si de deficitul de personal.

"La ora 15.00, protestatarii vor fi primiti in biroul subprefectului Saramet, vom primi doleantele lor si le vom transmite mai departe Guvernului'', a declarat prefectul judetului Iasi, Dragomir Tomasevschi.

Totodata, Tomasevschi a apreciat ca doleantele sindicalistilor sunt imposibile, desi "aceasta federatie protesteaza intr-un mod mai viu si mai vocal".

"Nu stiu daca prin imbranceli isi rezolva problemele, insa este o forma de nemultumire care nu mai poate fi stapanita", a declarat liderul Sanitas, Marius Petcu, care a precizat si ca "solicitarea revenirii asupra deciziei de reducere a salariilor nu este imposibila, asa cum a declarat prefectul".

De asemenea, Petcu s-a declarat solidar cu manifestantii ieseni, chiar daca "formele de manifestare violenta sunt ii expun in primul rand pe ei".

Sindicatele fac front comun impotriva Guvernului

Sindicatele isi unesc fortele in actiuni de protest si urmeaza sa iasa in strada impreuna, au anuntat liderii de sindicat, dupa ce s-au intalnit, joi, la sediul CNSLR Fratia.


Protestele deja stabilite raman la datele anuntate, dar, de saptamana viitoare, va fi stabilit un calendar comun al actiunilor sindicale. Urmatoarele proteste anuntate sunt pe 5 si 7 octombrie.

Sindicalistii au spus insa ca mitingul anuntat pentru 7 octombrie ar putea fi amanat pentru ca actiunea sindicala sa poata fi pregatita, avand in vedere ca se mizeaza pe participarea a 70.000 - 80.000 de oameni.

"Din acest moment, vom actiona impreuna. Evident ca luni vom consulta toate confederatiile sindicale. Trebuie sa fim pregatiti pentru ca urmatoarele actiuni vor fi comune. Toate actiunile care au fost stabilite raman in picioare, dar actiunile comune din viitor vor fi stabilite saptamana viitoare", a declarat Marius Petcu, presedintele CNSLR Fratia (foto).

La randul sau, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a enumerat motivele nemultumirilor pentru care sindicalistii vor iesi in strada, in actiuni comune: locurile de munca, salariul minim pe economie, legea pensiilor si legea salarizarii unitare. "Inclusiv politistii cer o actiune comuna cu celelalte confederatii", a mai spus Hossu.

Dumitru Costin, lider BNS, s-a referit in mod special la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care s-a intrunit joi.

"Asteptam si hotararile CSAT de astazi (joi N.R.), nu putem exclude surprize, evident neplacute. Ne asteptam la restrictionarea drepturilor si libertatilor sindicale sau la desfiintarea unor structuri sindicale odata cu remilitarizarea statului. Va asigur ca vom avea reactii prompte la astfel de gesturi", a spus liderul BNS.

Sedinta CSAT a inceput, joi, la Palatul Cotroceni, fiind de asteptat ca in cursul acesteia sa-i fie prezentat sefului statului raportul cu privire la marsul ilegal al politistilor din 24 septembrie.
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #163 : Octombrie 13, 2010, 21:39:27 »

Zeci de revolutionari brasoveni au protestat impotriva lui Basescu si a lui Boc

Circa 100 de revolutionari brasoveni, membri ai Asociatia Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor Revolutiei (ALRUE) au participat, joi, la un mars de protest indreptat impotriva presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc, transmite corespondentul NewsIn.

Marsul, care a durat 90 de minute, s-a desfisurat fara incidente, protestatarii strabatand strazile din centrul orasului, din Piata Sfatului si pana in fata sediului Institutiei Prefectului. Printre manifestanti au putut fi zariti si reprezentanti ai PSD Brasov, printre ei numarindu-se presedintii organizatiilor judetene de tineret si femei, impreuna cu membri ai organizatiilor lor. Fortele de ordine au insotit in permanenta coloana de manifestanti, numarul jandarmilor si politistilor prezenti pe traseu si in fata sediului Institutiei Prefectului fiind cel putin egal cu cel al manifestantilor.

"Prin acest mars de protest solicitam un sngur lucru: organizarea de alegeri anticipate, de catre un guvern de Uniune Nationala care sa aiba un mandat limitat in timp la 60-90 de zile si care sa aiba ca singura misiune organizarea alegerilor", a declarat, Dorin Laza Maiot, presedintele ALRUE.

Manifestantii au purtat un sicriu portocaliu, pe care au fost lipite portretele presedintelui si premierului si pancarte pe care scria: "Mai trageti inca o data"; "Opriti desfiintarea Romaniei"; "Suntem solidari cu pensionarii, profesorii, politistii", "Vrem un viitor sigur pentru noi"; "Singura solutie inca o revolutie". Au fost scandate lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale, dar au fost readuse in amintirea trecatorilor si lozincile lansate in zilele Revolutiei din 1989 sau imediat dupa: "Pacat, pacat, de sangele varsat", "Singura solutie inca o revolutie", "Basescu nu uita va veni si ziua ta", "Basescu pentru noi este Ceausescu doi", "Hotii, hotii", "Nu va fie frica si Basescu pica"; "Marinaru' si-un pitic ne-au furat la toti din plic" sau "Hitler, Stalin, Ceausescu il asteapta pe Basescu".

Un reprezentant al ALRUE a fost primit de catre prefectul judetului, Ion Gontea, cariua i-a fost inmanat un exemplar al petitiei intitulate "Opriti desfiintarea Romaniei". In continutul petitiei revolutionarii constata ca "politicienii romani, alternati la carma tarii, au dus Romania in cei 20 de ani trecuti de la marele moment al lui Decembrie 1989, cand spre extaz, cand spre agonie, iar noi constatam astazi, cand pe continentul nostru bunastarea si grija fata de om sunt mai vizibile ca oricand, ca romanii sunt cu un pas inaintea disolutiei lor ca neam si statalitate".

In opinia revolutionarilor brasoveni, singura cauza reala a crizei economice prin care trece Romania este jaful practicat de politicieni. "Ii somam pe actualii conducatori ai Romaniei sa organizeze alegeri anticipate, fiindca realitatea acestor zile demonstreaza ca nu mai au nici o sustinere din partea maselor. Este clar ca, spre binele patriei si al poporului roman, actualii conducatori trebuie sa accepte in mod pasnic ca tara nu mai are nevoie de ei. Facem un apel solemn si ultimativ catre toti factorii politici, institutionali si sociali, acum, in aceste clipe deosebit de dramatice pentru tara: Opriti desfiintarea Romaniei!", se spune in petitia inmanata prefectului.


Borbely vrea asumarea raspunderii pe Legea pensiilor, daca nu trece de CCR

Vicepresedintele executiv al UDMRLaszlo Borbely a declarat, joi, ca va sustine asumarea raspunderii Guvernului pe Legea pensiilor, daca aceasta nu va trece de Curtea Constitutionala, intrucat aprobarea acesteia constituie un angajament in relatia cu FMI.

Borbely a spus ca UDMR solicita ca Legea educatiei si Legea salarizarii unice sa fie adoptate, la pachet, prin asumarea raspunderii Guvernului, informeaza Mediafax.

Intebat cum crede ca va evolua situatia daca Legea pensiilor va cadea la Curtea Constitutionala, Borbely a spus ca o varianta ar fi ca aceasta sa fie adoptata tot prin asumarea raspunderii de catre Guvern, fiind vorba despre o urgenta si dat fiind ca figureaza intre angajamentele Romaniei in relatia cu FMI.

"Legea pensiilor sau lipsa legii pensiilor nu este masura restrictiva, daca o sa cada va trebui sa vedem ce facem, pentru ca oricum legea pensiilor este (un fapt) acceptat de toata lumea ca trebuie sa fie, intr-o forma sau alta, votata. E corelata cu un deficit, va trebui sa analizam ce facem in continuare, ar fi o varianta, dupa parerea mea, s-o bagam tot la asumarea raspunderii.

Pai daca este o urgenta. Deci Legea unica a salarizarii si Legea pensiilor au reprezentat un angajament al Romaniei cu FMI. Nici noi poate nu suntem de acord cu toate prevederile Legii pensiilor, dar asa este in politica: faci un compromis, ajungi la o varianta cat de cat acceptabila si dupa aceea o sustii. Deci vom vedea ce va fi, dupa ce decide CCR", a aratat Borbely.

Acesta a precizat ca speculatiile ca prin ideea asumarii raspunderii UDMR vizeaza caderea Guvernului sunt "ilogice".

Curtea Constitutionala (CC) a amanat, miercuri, pentru 6 octombrie, solutionarea sesizarilor PNL si PSD privind neconstitutionalitatea Legii sistemului unitar de pensii publice.
 

Zilierii vor fi impozitati de Guvern

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru reglementarea activitatilor ocazionale desfasurate de zilieri ce prevede ca acestora li se vor elibera carnete de zilieri iar banii pe care ii primesc vor fi impozitati cu 16%.

Ministrul Muncii Ioan Botis a aratat ca acest proiect de lege ce va fi inaintat Parlamentului spre dezbatere si adoptare are ca scop flexibilizarea pietei muncii si vine in sprijinul unor producatori, in special al celor din agricultura.

"Avem un impozit de 16%, un impozit pe venit, care se retine de beneficiarul activitatii. Zilierul beneficiaza de un carnet de zilier si, ca o noutate, va fi introdus un timbru emis de Ministerul de Finante, timbru care contine in costul lui acest impozit de 16%. Carnetul de zilier este tiparit de Ministerul Muncii, este distribuit in primarii, pentru ca au o raspandire teritoriala corespunzatoare.

Producatorul se duce la primarie si face o cerere prin care i se atribuie un numar de carnete si timbrele aferente pe care acel beneficiar le doreste. In masura in care plateste timbrele, el beneficiaza de un numar de zilieri pe care ii poate angaja, vorbim de munca necalificata", a explicat ministrul Ialomtianu.

El a aratat ca Inspectia Teritoriala a Muncii va fi cea care va controla respectarea de catre angajatori a noilor prevederi, dupa ce, in termen de 60 de zile de la aprobarea legii, Ministerul Finantelor va elabora normele metodologice.


FSLI: Zeci de invatatori isi dau demisia din cauza reducerii salariilor

Zeci de angajati ai gradinitelor isi dau demisia din cauza reducerilor de personal, iar institutiile functioneaza cu numar redus de personal, la limita legii, avertizeaza FSLI.

"O parte dintre unitatile de invatamant prescolar din Capitala functioneaza cu personal subdimensionat, incalcand prevederile legale. Sunt gradinite care nu respecta cerintele Directiei de Sanatate Publica, intrucat nu au bucatari, personal de ingrijire, paznici sau personal de intretinere. Aceasta situatie a fost provocata de blocarea posturilor devenite vacante in urma demisiilor sau a pensionarilor", arata reprezentantii FSLI, intr-un comunicat remis Ziare.com.

In sectorul 3 sunt 70 de posturi vacante, dar blocate la nivelul gradinitelor (prin 50 de demisii si 20 de pensionari), iar sectorul 5 are 62 de posturi vacante ( prin 15 demisii).

F.S.L.I. reclama neconcordanta intre conditiile impuse de autoritatile de control ale statului si cele ale Ministerului Educatiei si atrage atentia ca din cauza blocarii posturilor, gradinitele nu isi pot desfasura activitatea iar unele dintre ele risca sa fie inchise.

"Semnalam conducerii M.E.C.T.S. ca demisiile angajatilor au fost provocate de reducerile cu 25% a salariilor. Pastrarea acestui nivel de salarizare, extrem de scazut, va respinge potentialii candidati pentru ocuparea acestor posturi vacante", se mai arata in sursa citata.

Guvernul a decis, din luna iulie a acestui an, reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, iar salariile profesorilor au fost reduse drastic.
 

Vom fi executati silit de Fisc daca nu ne platim asigurarile de sanatate

Persoanele care au restante la asigurarile de sanatate ar putea fi executate silit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, potrivit unei propuneri legislative votate, miercuri, in Senatul Romaniei.

Propunerea a fost adoptata cu 61 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si o abtinere, fiind venita din partea senatorilor PD-L Serban Radulescu si Iosif Secasan, relateaza Mediafax.

Potrivit legii, in cazul neachitarii la termen a contributiilor la fondul de asigurari de sanatate, colectarea se va face de ANAF, ce poate aplica masuri de executare silita atat a sumei datorate, cat si a penalizarilor pentru intarziere.

Persoanele care nu au venituri, dar au obligatia sa isi asigure sanatatea, executarea silita va fi efectuata de CNAS.

Contributiile colectate de ANAF se va face intr-un cont deschis pe seama CNAS, conform legii.

Senatul a fost prima Camera sesizata cu aceasta initiativa legislativa, ce modica legea 95/2000 privind reforma din sistemul de sanatate.


Opinii: Cum dicteaza umorile lui B.&B. statului roman

Un functionar - tatal a doi copii, sot al unei profesoare si bugetar al statului roman - se trezeste intr-o proasta zi ca nu mai are bani sa isi plateasca ratele. Dintre toate, neplata apartamentului ii da fiori.

Casa, cumparata in nenorocita perioada de subminare a statului din timpul guvernarii liberale, va fi probabil executata silit de catre banca. Daca lucrurile nu se vor schimba. Cei doi soti au redus cheltuielile pana la limita supravietuirii. Nici mancare nu prea mai e, iar datoriile cresc continuu.

Pleaca la munca sarind peste micul dejun. Ajunge la serviciu unde afla ca de la anul salariile vor creste, daca se va intampla, cu pana la ... Dumnezeu mai stie cat. Oricum nimeni nu stie daca vor reveni ca inainte de inteleptele masuri de austeritate. Presa ticaloasa a redat nenumarate variante ale eventualelor cresteri de salarii din 2011. Mai degraba ale necresterii lor. Tot ce a auzit sunt, desigur, manipularile mogulilor. Nu aceasta este realitatea, iar haosul nu e in mintea guvernantilor, ci la Opozitie. Ea este vinovata pentru tot ce e rau. Si presa.

Boc a spus parca ceva de cresteri. Intr-o alta zi citeste ca totusi nu se stie exact. Ieri a auzit ca nu mai creste nimic. Nu sunt bani. Ar vrea sa stie daca mai poate spera. Daca exista vreo sansa sa iasa cu adevarat din criza. La anul sau cand o fi. De cate ori nu a auzit ba ca am iesit, ba ca ne-am intors, ba ca a trecut varful, ba ca la anul ne va si mai greu. Totusi, copiilor ce le va spune, atunci cand banca va veni sa le ia apartamentul? Presedintele i-a spus sa plece la munca in strainatate. Nu e insa medic.

De cateva luni tot ce face este sa isi caute o a doua slujba. Programul ii face si mai dificila sarcina. Sotia deja imparte fluturase pe strada. A fost singura slujba part-time pe care a gasit-o, cu 12 ani experienta la catedra. Si ceva cunostinte in domeniu. Plusul de venit nu acopera taierile, insa le asigure hrana copiilor. Ii ingrozeste iarna si facturile care vor veni peste doar o luna, doua. Pentru ca se incapataneaza sa mai tina televizorul deschis, afla ca presedintele a renuntat la serviciile Politiei. Apoi si Boc. Lui Boc i-a trecut. Pare ca si presedintelui i-ar trece. Dar depinde de un raport.

Functionarul nostru ar vrea sa stie ceva, orice, cat de cat exact. Vrea sa auda o informatie de la oficiali care sa nu fie contrazisa a doua zi. L-ar ajuta si i-ar pune viata in ordine daca cineva, fie presedintele, fie premierul, i-ar spune cat va trebui sa mai accepte salariul redus, cand exista sanse sa stim ca am trecut peste ce a fost mai greu. Sa ii dea cineva puterea sa mai si creada.

Isi da seama ca problema sa nu e si preocuparea principala a guvernantilor. Ei sunt prinsi acum in lamurirea subminarii statului de catre caschetele politistilor, aruncate in ograda Cotroceniului. Tot de la Traian Basescu aude ca retraim vremurile mineriadelor. Revin minerii cu chipiu, bulan la sold si teaca fara pistol. E istorie pura, institutiile submineaza institutiile, iar autoritatea statului e facuta vraiste de o injuratura ordinara.

Oare si politistii care si-au aruncat sapca pe iarba Cotroceniului sunt in aceeasi situatie ca si el? Poate ca altora le este si mai greu. Functionarul se intreaba cine va fi de vina daca, impreuna cu familia, va ajunge pe strada? In mod normal, el e singurul vinovat. Ce i-a trebuit casa? Si apoi cine l-a pus sa dea nastere copiilor? De ce s-a insurat si nu a plecat la munca in Anglia? Evident ca doar el este raspunzator pentru tot raul care va veni.

Nu intelege de ce s-a suparat presedintele si pe jandarmi, ca pe politistii care i-au urlat "iesi afara, javra ordinara" e simplu sa iti dai seama de ce. Sa fi fost multumit Traian Basescu daca jandarmii ii bateau pana ii lasau lati pe politisti protestatari, aflati fara autorizatie in fata Palatului sau? Astfel ar fi fost aplicata Legea? Daca pentru fiecare chipiu aruncat in iarba, politstii ar fi primit cate un baston pe spate, nu s-ar mai fi subminat statului?

Cine e adevarata victima in haosul asta? Politicienii, care trebuie sa suporte injuraturile oamenilor nemultumiti, sau romanii, care trebuie sa indure prostia si incompetenta, hotia si smenurile celor care ii conduc? Cine submineaza statul? Cei care fura voturi si trec legi in Parlament fara a respecta Legea sau jandarmii care nu rup oasele fratilor de arme, pentru ca isi striga foame fara respect si fara bun simt?

Intre timp, functionarul a inchis televizorul scarbit de mizerie din care nu mai intelege nimic. Nu mai apuca sa vada ca lui Traian Basescu i-a trecut de tot supararea pe politisti, mai ales dupa ce a aflat cine si de ce l-a injurat cu atat foc. A pierdut si stirea cu "imitatorul" din fruntea Guvernului care deja a si chemat Politia in fata coloanei pentru a nu mai pierde timpul in trafic.

Dar cea mai mare pierdere este ca nu mai apuca sa-i vada pe aparatorii Zeului cum il injura pe cel pe care pana mai ieri il considerau cel mai bun organizator si ministru de Interne. Aceiasi zelosi se supara ca Opozitia nu il demoleaza cot la cot cu ei pe "buldogul" sefului. Ciudat paradox in incercarea de a-i da dreptate intotdeauna marelui Zeus. Sa ne contorsionam mintile doar pentru a executa cele mai strambe si mai perverse rationamente in slujba umorilor unor personaje oricum labile si vulnerabile. (Iulian Leca)
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #164 : Octombrie 13, 2010, 21:48:05 »

Impozitul minim a fost eliminat

Impozitul minim a fost eliminat, a anuntat miercuri premierul Emil Boc, precizand ca decizia va fi aplicata de la 1 octombrie.

"O sa va prezint trei decizii legate de spirjinirea mediului de afaceri. Prima vizeaza eliminarea impozitului minim incepand cu 1 octombrie. Nu va mai fi platit de atunci si, tot de atunci, agentii economici vor plati impozit pe profit dupa regula generala", a declarat Emil Boc, intr-o conferinta de presa.

Premierul a anuntat si ca a fost adoptata o OUG prin care s-a decis diminuarea dobanzii pentru creantele fiscale neachitate la termien, prin care "firmele lovite de criza vor fi astfel sprijinite".

"S-a decis neinceperea executarii silite daca firma are de primit bani de la stat si reglementarea recompensarii de drept, stingerea creantelor daca ele exista", a precizat prim-ministrul.

De asemenea, Guvernul a decis si sa sprijine persoanele care investesc minimum 5 milioane de euro in Romania, dar si pe tinerii cu studii superioare care isi vor incepe o afacere in tara noastra.

"Firmele care dezvolta investitii intre 5 si 10 milioane de euro si creaza minimum 50 de locuri de munca, beneficiaza de 50% reduceri. Pentru 2010 mai avem 65 de milioane de de euro pentru firmele care genereaza afaceri in Romania si creaza locuri de munca.

Astea vor sustine cresterea economica pentru anul 2011. Sustinerea mediului de afaceri va continua. Tinerii sub 35 de ani vor primi garantii pentru dezvoltarea afacerilor. Vor beneficia de sprijin din partea statului", a cochis Boc.

"Firmele vor plati de la 1 octombrie si pana la 31 decembrie 2010 impozit pe profit, iar de la 1 ianuarie 2011 impozitul va fi tintit spre domenii de evaziune fiscala", a precizat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anuntata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta. La randul sau, Sebastian Vladescu a declarat in luna august, la acea data fiind ministru al Finantelor, ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar.


Finantele au la dispozitie o luna pentru a veni cu o varianta de impozit forfetar

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, miercuri, ca a fost mandatat de Guvern ca intr-o luna sa vina cu o varianta de impozit forfetar, care urmeaza sa se aplice de la 1 ianuarie.

"Am fost mandatat de catre Guvern ca intr-o luna sa venim cu o varianta de impozit forfetar. Am discutat si cu Comisia Europeana, si cu FMI despre decizia luata astazi si masurile pe care urmeaza sa le luam incepand cu 1 ianuarie. O sa definitivam acest lucru impreuna cu FMI si CE pentru ca vor veni in misiune in luna octombrie", a declarat, miercuri, dupa sedinta de Guvern, ministrul Gheorghe Ialomitianu.

Impozitul forfetar urmeaza sa inlocuiasca, de la 1 ianuarie, impozitul pe profit, care va fi eliminat de la 1 octombrie. In trimestrul IV al anului 2010, firmele vor plati impozit pe profit.

"Firmele vor plati de la 1 octombrie pana la 31 decembrie 2010 impozitul pe profit. Ultima data pentru plata impozitului minim va fi 25 octombrie pentru trimestrul al III-lea. Ce se va intampla? Toate firmele vor plati in trimestrul IV impozitul pe profit, urmand ca de la 1 ianuarie pentru firmele care sunt in zona de evaziune ridicata si prin masuri administrative nu putem sa o diminuam, sa aplicam un impozit care va fi tintit mult mai bine asupra acestei zone.

Deci impozitul minim si-a incetat activitatea incepand cu 1 octombrie. Firmele care se incadreaza in prevederile legii privind plata impozitului minim in 25 octombrie vor plati acest impozit, iar incepand cu 25 februarie ele vor plati impozitul pe profit pe trimestrul IV", a explicat ministrul Finantelor.

El a aratat ca pentru anul 2010 eliminarea impozitului minim nu are impact asupra bugetului de stat, intrucat impozitul aferent trimestrului IV al anului 2010 se plateste in 25 februarie.

"Pentru 2011 impactul bugetar este de 1 miliard de lei", a mai precizat ministrul.


Schimbarea impozitului minim cu cel forfetar, inutila?

Impozitul minim aplicat firmelor ar trebui anulat incepand cu 1 octombrie, urmand a se introduce un impozit forfetar, cel putin potrivit declaratiilor fostului ministru al Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Totusi, noul ministru, Gheorghe Ialomitianu, a declarat recent ca acest lucru s-ar putea intampla pe 15 octombrie.

"Nu cred ca se va introduce de la 1 octombrie, pentru ca este a nu stiu cata oara cand se spune ca se renunta la impozitul minim si nu cred mai ales ca l-am auzit pe noul ministru al Finantelor care pronunta deja 15 octombrie. Eu cred ca intentionat se lungeste acest termen, pentru a incheia inca un an cu un impozit aberant", a declarat, pentru Ziare.com, Maria Grapini, presedintele grupului Pasmatex, unul din principalii jucatori pe piata industriei textile din Romania.

Potrivit spuselor sale, daca impozitul forfetar se va introduce la toate activitatile, va fi exact acelasi lucru ca in prezent. "Problema era ca nu toate activitatile se preteaza la impozitul forfetar si ma refer in special la industriasi, la industria prelucratoare, unde nu are ce sa caute un asemenea impozit forfetar", a explicat Grapini.

Femeia de afaceri sustine ca ar trebui sa se mentina doar impozitul pe profit si sa se reintroduca impozitul de 3% pentru microintreprinderi.

"Daca se doreste o schimbare a intregii politici fiscale, trebuie mult mai mult discutat. Vrem sa impozitam capitalul, vrem sa impozitam mai mult forta de munca si atunci se ia o decizie si se poate trece de la un impozit pe profit la un impozit pe cifra de afaceri si la alte categorii decat la microintreprinderi", a adaugat Grapini, care este si vicepresedinte al Partidului Conservator.

"O impozitare pe cifra de afaceri face sa scoata cumva evaziunea facuta pe niste cheltuieli care sunt introduse pentru a diminua impozitul pe profit. Dar acest lucru trebuie discutat foarte aprofundat si cu un studiu de impact, dar in niciun caz nu trebuie un impozit pe pierdere", a adaugat presedintele grupului Pasmatex.


Impozitul minim si cel forfetar, acelasi lucru in alta forma


In opinia avocatului Gheorghe Piperea, specializat pe faliment si insolventa, impozitul forfetar care ar trebui introdus in locul celui minim reprezinta "aceeasi Marie cu alta palarie".

Potrivit spuselor sale, impozitul forfetar inseamna sa nu platesti un impozit pe venit sau profit, ci pe cifra de afaceri, exact asa cum este si impozitul minim.

"Exista o diferenta, dar insesizabila. Impozitul minim se plateste indiferent daca ai pierdere sau daca ai profit, in timp ce impozitul forfetar se aplica asupra cifrei de afaceri si acolo s-ar presupune ca faci afaceri. Daca nu ai afaceri, in perioada respectiva nu platesti impozitul forfetar. Cel care nu are afaceri, nu are de ce sa plateasca niciun fel de impozit. Evident, daca are afaceri, poate fi in pierdere sau in profit si, cu toate acestea, plateste impozitul acela forfetar", a explicat Piperea, pentru Ziare.com.

O facilitate, in opinia avocatului, ar fi tot introducerea impozitului pe veniturile intreprinderilor, de 1%, 1,5%, 3%, avand in vedere ca a functionat in trecut. "Doar ca, sub denumirea de microintreprinderi s-au ascuns foarte multe contracte de munca pentru evitarea taxelor, contributiilor. Nici aia nu este o solutie nemaipomenita", a comentat Piperea.


Ar trebui aplicata transparenta fiscala

Pentru a sprijini cu adevarat mediul de afaceri din Romania, Guvernul ar trebui sa introduca o alta forma de impozitare, si anume transparenta fiscala, sustine avocatul.

Astfel, nu s-ar aplica un impozit pe profit plus un impozit pe dividende, ci un impozit unic, trecand peste personalitatea juridica a societatii, asa cum se intampla in cazul societatilor profesionale.

"Un notar, de exemplu, chiar daca are personalitate juridica societatea sa de notari, nu plateste impozit pe profit si impozit pe dividende, ci numai impozit pe venit, ca si cand veniturile societatii respective ar fi direct veniturile asociatului. Asta inseamna o economie fiscala pentru persoana in cauza de cel putin 15 procente", a explicat Piperea.

Aceasta modalitate ar avea doua efecte benefice. In primul rand, s-ar majora gradul de conformare voluntara, aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme din sistemul fiscal romanesc in prezent.

Iar, in al doilea rand, cei 15 la suta ar putea fie economisiti, fie consumati. "Daca ii economistesti sunt efectele benefice despre care nu e cazul sa mai vorbesc, iar daca ii consumi inseamna ca produci TVA, cu care alimentezi bugetul statului, care acum este in halul in care este", a explicat Piperea.

Avocatul a adaugat ca acest tip de impozitare se practica in toate tarile mari din Uniunea Europeana, inclusiv Franta, Germania, Olanda, Marea Britanie si Irlanda, spre deosebire de cel forfetar, care nu se practica in nici una din tarile mari.

"Este o fiscalitate de sfarsit de Ev Mediu. Unde nu exista capacitate administrativa si minte sa se incaseze taxele si pentru a determina omul sa plateasca, sa considere o onoare plata taxelor, se inventeaza tot felul de chestii din astea simple, ca pe vremea lui Ludovic al XIV-lea", a conchis Piperea.

Oricare solutie va fi cea aleasa de guvernanti, in mod teoretic, legea ar trebui sa intre in vigoare la 6 luni dupa publicare, pentru a da timp companiilor sa se adapteze.
 

Cum maresc lefurile miscarile de strada

Mitingul care a avut loc, marti, in Capitala, si care este considerat drept un esec avand in vedere ca s-a incheiat mai repede decat era programat, dar si protestul de vineri al politistilor si urmarile acestuia reprezinta subiectele de prima pagina ale ziarelor de miercuri.

Daca Jurnalul National scrie despre cum "maresc lefurile miscarile de strada", Romania Libera face cateva dezvaluiri despre "papusarii din spatele mitingului de la Cotroceni".


Gandul: Mars BNS - zece mii chemati, jumatate veniti si amenintari cu miting de 2 mil. de oameni

Rezultatul incordarii sindicale de marti poate fi considerat de guvernanti mai mult decat satisfacator: un miting la care au participat jumatate din sindicalistii care si-au anuntat prezenta, incheiat cu o ora inainte de termen, dupa o singura busculada soldata cu o camasa rupta. De partea lor, sindicalistii si-au clamat, prin megafoane si difuzoarele montate pe o platforma mobila, victoria.

Au scandat lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale si au anuntat un megaprotest in luna decembrie 2010, la care ar urma sa participe doua milioane de oameni, "in cazul in care nu se va da curs revendicarilor noastre". Revendicarile de baza ale Blocului National Sindical sunt: salariu minim de 750 lei, mentinerea bonusurilor salariale existente (al 13-lea salariu, prime de vacanta), mentinerea coeficientilor de ierarhizare stipulati in contractul actual, amendarea legii pensiilor, mentinerea legii sindicatelor, legii conflictelor de munca si legii contractelor colective de munca, investitii in infrastructura, energie, agricultura, educatie, sanatate, industrie de aparare, restructurarea Inspectiei Muncii si participarea partenerilor sociali la controalele inspectorilor de munca.

Sindicalistii au venit din mai multe judete ale tarii, cu trenuri si autocare, scrie Gandul.
Insusi seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu, s-a deplasat in Piata Victoriei, unde a discutat cu liderii BNS despre protestul din Capitala, el spunand ca a simtit nevoia sa fie acolo pentru ca totul sa fie in ordine.

Organizatorii anuntasera peste 10.000 de participanti din toate ramurile economice, dar numai jumatate au ajuns in Piata Victoriei, in jurul orei 12. O ora mai tarziu, manifestantii au marsaluit pe Calea Victoriei, spre Ministerele Economiei (unde s-au oprit circa un sfert de ora), Administratiei si Internelor, Muncii, Sanatatii si Agriculturii.
Memorat
Pagini: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 121
Schimbă forumul: