Main Content:

Pagini: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 121

DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...

Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #285 : Octombrie 16, 2011, 16:04:51 »

Petnru cei interesati, anunatam si pe Forumul nostru ca Brasovul va fi vizitat de o mare personalitate a culturii moderne mondiale, un om nascut si fomat la Brasov.

www.iubescbrasovul.ro/evenimente/cultura/mihai-nadin-eminentul-om-de-litere-si-stiinte-in-dialog-cu-brasovenii-care-vor-sa-l-cunoasca.htm
Sambata, 17 septembrie 2011


Mihai Nadin, eminentul om de litere si stiinte, in dialog cu brasovenii care vor sa-l cunoasca

Data: 21 septembrie de la 17:00
Loc de desfasurare: Clubul Copiilor

O întâlnire pentru… minte, inimă şi literatură cu eminentul om de litere şi ştiinţe, americanul de origine română Mihai Nadin se va afla la Braşov miercuri, 21 septembrie a.c., ora 17, la Clubul Copiilor - Grădina Bastion (lângă complexul Star. Vezi harta)
După o absenţă de 37 de ani, Mihai Nadin este dornic să se reîntâlnească cu vechii săi prieteni şi colaboratori, şi să-i întâlnească pe tinerii intelectuali braşoveni care nu l-au cunoscut dar care vor să-l cunoască.
Este gata să răspundă întrebărilor privind aria tematică a preocupărilor sale ştiinţifice.

În caz de timp nefavorabil întâlnirea va avea loc în cofetărie.
Persoane de contact: Daniel Drăgan, tel. 0268-414876 & 07212-416828 şi A.I. Brumaru tel. 0723-932888

Eseist, prozator, critic de artă cu doctorate în estetică şi filosofie, actualmente o somitate a lumii ştiinţifice internaţionale (conduce Institutul pentru coordonarea sistemelor de anticipaţie ANTE din Dallas şi este Profesor emerit în artă şi tehnologie al Universităţii din Columbia-Ohio, Mihai Nadin s-a născut la Braşov, în 2 februarie 1938. Licenţiat al Facultăţii de Electronică (1968) şi al Facultăţii de Filosofie (1971).

S-a consacrat activităţii publicistice, la început ca redactor la secţia culturală a ziarului „Drum nou” din Braşov, făcându-se cunoscut apoi prin colaborări la „Contemporanul”, „Cronica”, „Revista de filosofie”, „Familia”, „România literară”, „Teatru”, „Vatra”, „Ateneu” şi altele. Se numără printre fondatorii revistei „ASTRA”, pe care a şi condus-o, în calitate de redactor-şef, între anii 1974 şi 1975, când a ales calea exilului, stabilindu-se mai întâi în Germania, şi pe urmă, din 2004, în SUA, unde, ca invitat special la University of Texas din Dallas, s-a consacrat aproape în exclusivitate carierei universitare şi cercetării ştiinţifice la vârf.

A publicat 18 cărţi, printre care în domeniul literaturii şi artei: „Lawrence Olivier, aventură în universul lui Shakespeare” (1968); „O zi pentru podoabe”, roman (1971); „A trăi arta” (1972); „Reîntoarcerea la zero” (1972); „Cămaşa lui Nessus” (1973); „Pictori din Braşov” (1975); „Pana de gravitaţie” (2001), precum şi numeroase lucrări ştiinţifice în limbile engleză şi germană, dintre care „MIND – Anticipation and Chaos”; „T.S. Eliot”: „The End is Where We Start From”; „The Civilization of Illiteracy” şi altele i-au adus notorietatea prin caracterul lor de pionierat. Este, de asemenea, autorul a 140 de studii, multe având ca obiect cercetarea sistemelor de anticipare şi efectele anticipării.

În cercurile de elită ale ştiinţei contemporane, Mihai Nadin este considerat azi un vizionar lucid al lumii de mâine.(Din volumul “Zodia interogaţiei” de Daniel Drăgan, p.126, Arania, 2009, introducere la interviul „Spre o civilizaţie analfabetă”)

Reticentilor in folosirea computerelor si a facilitatilor create prin intermediul lor, cum este si Forumul de fata, celor care se disculpa spunand "ies imediat la pensie, nu are rost sa ma mai obosesc sa invat sa folosesc calculatorul". Cititi cu multa luare aminte.

www.adevarul.ro/scoala_mea/Mihai_Nadin-savant-profesor_universitar-_-Profesorul_va_disparea_din_clasa_0_572343068.html
Sambata, 14 octormbrie 2011


Mihai Nadin, savant, profesor universitar: „Profesorul va dispărea din clasă“

Autor: Tudor Călin Zarojanu
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #286 : Octombrie 16, 2011, 16:15:44 »

Mihai Nadin, profesor universitar în Dallas (Texas, SUA), crede că dascălii vor fi tot mai rari în şcolile viitorului. Elevii vor învăţa în schimb de la calculatoare şi prin experienţa directă.

Aproape necunoscut în România, a conferenţiat în toată lumea. Numele său e legat de cercetări în domenii care aparent nu au mare legătură unele cu altele: electronică, estetică, semiotică, ştiinţa computerelor. Ca profesor universitar (în Statele Unite) a fost unul dintre promotorii introducerii calculatoarelor în şcolile şi universităţile americane.

Trăieşte peste Ocean din 1980 şi a revăzut România în această toamnă pentru prima dată de la plecarea sa, găsind-o mult schimbată, nu întotdeauna în bine: prea multă reclamă stradală în Bucureşti, prea multe vile în Poiana Braşov. A pus la punct bazele unei noi discipline ştiinţifice, sistemele anticipatorii, care ar putea, în viitor, să „prevadă" marile „crize mondiale".

Aţi părăsit România în urmă cu peste trei decenii. Cum?

În circumstanţe relativ proaste... Căsătoria cu soţia mea, cetăţean american, a avut consecinţe de tot soiul. În 1978 am fost invitat pentru o conferinţă în Franţa. Mi-au dat drumul, doar în baza garanţiei pe care o reprezenta faptul că nevasta şi copiii (un băiat şi două fete - n.r.) rămâneau aici.

Soţia era cetăţean american, dar locuiaţi în România?

Noi chiar am vrut să trăim în România! Eu n-am avut dorinţa să emigrez şi soţia mea, din dragoste, era dispusă să trăiască aici. Doar pentru a ne căsători a fost nevoie să aşteptăm, timp de patru ani şi jumătate, o aprobare din partea autorităţilor comuniste! Dar acum, înainte de plecare, ne-am dus la plimbare (nu discutam asemenea lucruri în casă) şi ea mi-a spus: „Ştii că te iubesc, dar dacă te întorci, plec eu! Copiii nu au niciun viitor aici, pe tine te-au dat afară..." În Franţa mi s-a acordat apoi o bursă Humboldt, în Germania, şi după multe lupte cu autorităţile, au putut veni şi ai mei. La sfârşitul bursei am obţinut un profesorat în Statele Unite şi în 1980 mi-am început cariera americană.

Cum aţi văzut, de acolo, evenimentele din decembrie 1989?

Am vorbit la telefon cu prietenii şi toţi au ţinut să-mi spună cât de importante sunt evenimentele, iar eu i-am decepţionat puţin pentru că le-am spus: „Da, sunt importante, dar fac parte dintr-un context mai larg..." Acum, când ne-am văzut, s-au simţit obligaţi să-mi spună: „Ai avut dreptate!" Eu am defectul ăsta, că pe mine mă interesează imaginea globală.

Ce aţi găsit acum aici, 20 de ani mai târziu, v-a dezamăgit sau v-a entuziasmat?

Este o cu totul altă ţară! În anumite privinţe am avut motive să fiu fericit. Am putut să vorbesc în sfârşit cu oameni de toate vârstele şi să n-am sentimentul că-şi ascund gândurile! Ceea ce pentru mine este esenţial. E frumos!

Ce nu v-a plăcut?

Sunt lucruri care m-au rănit de-a dreptul! Cum au reuşit să distrugă aproape Poiana Braşov, de exemplu! Era un colţ de rai! E mare păcat, pentru că avem în ţara asta locuri fabuloase. Ce-au făcut în Poiană reprezintă pentru mine aproape o insultă personală.

Cum aţi găsit Bucureştiul?

Cu sentimente amestecate. Sunt unele lucruri foarte frumoase, dar nu înţeleg de ce Bucureştiul trebuie să aibă mai multă publicitate pe stradă decât Dallasul! Este aproape o orgie a reclamei! Ca expresie grafică, unele dintre reclame sunt frumoase, dar de ce atâtea? Ce aduce orgia reclamei? Dacă poate cineva să vină cu dovada că aduce oamenilor pâine pe masă şi tot ce le trebuie, e-n ordine. Dar nu sunt convins că e aşa... În Dallas nu vezi niciun sfert din reclama pe care o întâlneşti în Bucureşti.

Sunteţi acum profesor la Texas University. În tinereţe aţi făcut Politehnica şi Filosofia la Bucureşti. Cum s-au legat în activitatea dumneavoastră?

De fapt, toată viaţa m-am ocupat de o singură problemă, confluenţa dintre ştiinţă şi filosofie. Ce este creaţia? Asta este întrebarea care m-a interesat de când mă ştiu. Este o chestie misterioasă şi formidabilă, poţi să greşeşti într-o mulţime de feluri, să te uiţi la creaţie din punct de vedere total mistic sau total mecanicist. Am avut norocul să studiez ştiinţa sub influenţa calculatoarelor care abia apăreau, am făcut programare şi pe hârtie, ceea ce are dezavantaje, dar şi avantaje: sunt în stare şi astăzi să mă uit la un program şi să pricep ce se întâmplă, în vreme ce studenţii mei, inclusiv cei mai buni, nu pot.

Aţi pomenit de misticism. Cum vedeţi relaţia actuală dintre ştiinţă şi religie?

Religia a dat răspunsuri la întrebările pe care le avem şi astăzi: „Cine suntem?", „Ce facem?", „Unde mergem?". Religia nu mai furnizează aceste răspunsuri în prezent, nu mai vrea. Acum, Biserica se ambiţionează să comenteze ceea ce spune ştiinţa. Religia s-a declasat ea însăşi şi după părerea mea este o pierdere, pentru că religia a influenţat câteva dintre realizările cele mai impresionante ale omenirii. De partea cealaltă, ştiinţa a capitulat în abordarea problemelor fundamentale. A devenit fascinantă în specializări şi absolut dezamăgitoare în înţelegerea imaginii globale.

Aţi scris o carte despre „Cultura analfabetismului" şi aţi explicat de mai multe ori că modul în care funcţionează mintea unor oameni, precum vânzătorii din restaurantele fast-food, se schimbă. Nu e un pas înapoi în comunicare?

Am să vă supăr: nu există paşi înapoi. Vorbesc foarte serios. Lucrez la o carte intitulată „Ce se va întâmpla cu tine, America?" Într-unul dintre capitole am folosit expresia „You cannot un-ring the bells". Clopotul nu se poate „de-clopota". Oamenii se schimbă, de fiecare dată câştigă ceva şi pierd altceva. Vânzătorii din chioşcurile fast-food au pierdut unele cunoştinţe pe care noi le mai avem, dar au dobândit altele, care nouă ne lipsesc. Ei se pot descurca într-o lume a imaginilor care se schimbă foarte repede. Ei sunt, probabil, mult mai eficienţi decât noi, din acest punct de vedere.

Atunci pseudo-analfabetismul, cei 16% din americani care n-au citit o carte de 5-10 ani şi scriu doar când se semnează, ar fi „de rău" sau „de bine"?

E de rău din punctul meu de vedere, din perspectiva unuia care nu poate trăi fără să citească şi care crede că a citi te îmbogăţeşte. E de bine pentru că persoana aceea nu va mai căra cu ea toate prejudecăţile, de pildă prejudecata cărţii liniare, secvenţiale, cu început şi sfârşit, cu teză... Astfel de persoane acţionează într-un mod nonlinear mult mai bine decât noi. După părerea mea, se câştigă mai mult decât se pierde. În perioada în care (academicianul român) Solomon Marcus ţinea o serie de prelegeri la Universitatea Brown, s-a deschis noua Facultate de Medicină, cu o bibliotecă în care nu există nicio carte, nimic tipărit! Totul este în format digital. A avut un şoc! Dar a înţeles: în Medicină pot să citesc 500 de pagini despre un subiect, dar e cu totul altceva dacă sunt angajat într-o experienţă interactivă. Tot ceea ce urmează să faci ca medic, poţi încerca. Mai mult, în timpul operaţiei poţi să fii în legătură cu un coleg, îi transmiţi imaginea şi-l întrebi: „Ce fac acum?" Ne mişcăm spre un moment în care 80% din Medicină nu va mai fi practicată de medic, ci de Watson, calculatorul care pricepe întrebări în limbajul natural. Una dintre primele aplicaţii este Medicina. Îl suni pe doctor şi-i spui: „Am temperatură şi mă zgârie pe gât, ce fac?" Doctorul a răspuns la întrebarea asta de şapte milioane de ori. N-o să mai răspundă el, o să răspundă Watson, iar medicul se va ocupa de situaţii mai complicate.

În vizita dumneavoastră în România aţi întâlnit şi studenţi şi profesorii lor. Ce impresie v-au lăsat în privinţa stării educaţiei superioare de la noi?

Din nefericire, progresul este mult prea timid. Lucrurile ar trebui să se schimbe fundamental de pe-o zi pe alta. România cheltuieşte bani de pomană în metode ale trecutului. Or, acest moment ar trebui să reprezinte şansa României! Acesta e momentul în care poţi să treci printr-o înnoire care te va pune într-o poziţie avantajoasă. De ce nu o fac - nu ştiu.

Vorbiţi despre înnoirea metodelor de predare?

Absolut. Eu nu mă refer la ce se predă, asta e altă discuţie, ci la felul în care predăm şi, mai important, la felul în care facilităm învăţarea. Profesorul va dispărea tot mai mult, iar învăţarea va fi tot mai mult o interacţiune.

O să supăraţi sindicatele!

Îmi dau seama! Din acelaşi motiv e-learningul merge prost şi în Statele Unite. Când nu poţi să dai afară profesorii proşti, le dai să pună cursuri pe e-learning. Nu ştiu nici să programeze - când sunt proşti, sunt proşti! - şi atunci apelează la un tehnician. Total aiurea! Dar sunt şi lucruri foarte bune. Sunt bucuros să vă spun că una dintre universităţile cele mai noi, University of the People, a preluat conceptul meu din „Cultura analfabetismului".

Unde e?

Pe internet! Oferă învăţământ superior gratuit tinerilor din ţările sărace şi celor care n-au mijloace. În direcţia asta trebuie să meargă învăţământul! Toţi cei care nu au nevoie de o hârtie, de o diplomă, dar doresc să înveţe, pentru că înţeleg că asta este şansa lor, pot să studieze aşa.

„Anticiparea nu e predicţie"

Extinzând relaţia dintre om şi calculator până la cea dintre om şi maşină, unde este astăzi aceasta?

Progresul este senzaţional. La ora asta maşinile pot să recunoască gesturi şi chiar gânduri. Eu cred că din punct de vedere tehnologic am ajuns atât de departe încât e cazul să ne punem alte probleme. Există o grămadă de activităţi care nu se pot realiza pe maşini, pentru că maşina e deterministă, iar cele mai interesante fenomene sunt nedeterministe: de la prezicerea vremii la prezicerea unui uragan.

Bine, dar un calculator foarte deştept...

Nu! Toate bolile noastre sunt o expresie a determinismului. Noi la fel. Nu există poezie deterministă şi nici măcar matematică deterministă. Sigur, putem să programăm calculatoarele în mod spectacular pentru a produce teoreme sau pentru a le rezolva, dar sub raport creativ matematica e nedeterministă. Deci trebuie să începem să ne întrebăm cum putem să integrăm cele două părţi: tu, calculatorul, faci calculul, pentru asta eşti bun, iar eu o să fac logica. Astfel încât omul şi maşina să fie nu o sumă, ci o nouă entitate. Un hibrid între the living şi the non-living (n.r. - fiinţa vie şi obiect). Sunt o mulţime de lucruri pe care nu vreau să le mai fac. De ce să vin eu acasă şi să-mi aranjez termostatul? Asta o poate face maşina!

Ceea ce ne aduce la conceptul dumneavoastră „Aging Car"...

Da, este un automobil care pricepe că seara eu nu mai sunt acelaşi ca dimineaţa, sunt obosit şi m-am certat cu şeful şi nu mai am aceleaşi reflexe şi atenţie, iar el se adaptează. Mai mult, se adaptează la vârsta mea, „îmbătrâneşte" odată cu mine. Nu mai văd bine pe stânga - trebuie să mă ajute!

Dar în această perspectivă nu riscăm să devenim prea dependenţi? Maşinile ne fac toate treburile mărunte, intrăm în simbioză cu ele şi - pac! - cade curentul.

Nu cunosc niciun exemplu de progres care nu a adus cu sine riscuri noi! Ciocanul e mult mai riscant decât piatra. Calculatorul e mult mai riscant decât creionul. Trebuie să fim în stare ca, în paralel cu noile posibilităţi, să creăm şi instrumente pentru controlul riscului. Cât despre dependenţă... Suntem dependenţi de ceea ce am creat într-o manieră la care nici nu vreau să mă gândesc!

Controlul riscului ar implica şi energiile alternative, pe măsură ce se consumă combustibilii fosili?

Terminarea combustibililor fosili este o chestie despre care putem discuta la nesfârşit, nu vreau să mă aventurez, dar există o sumedenie de alternative. Fiinţa umană pierde permanent energie. Există cercetări de aproape o sută de ani asupra metabolismului, care arată că eficienţa noastră maximă este de 75%. Dacă am putea ca din aceşti 75% să folosim măcar o părticică, deja ar fi o contribuţie. Studenţii mei s-au gândit ca, atunci când urcă pe munte, să-şi folosească efortul pentru a reîncărca telefonul mobil. Sau piezoelemente în bocanci. Dar întrebarea nu este dacă resursele alternative le vor înlocui pe cele clasice, ci dacă noi vom înţelege că există un moment de la care dorinţa de a consuma tot mai mult devine sinucigaşă. Eu cred că a devenit deja.

Tot ceea ce am discutat până acum a atins inevitabil domeniul cel mai spectaculos al cercetărilor dumneavoastră, sistemele anticipative. Ştiinţa asta mă poate ajuta să câştig la loto sau să dau o lovitură la bursă?

Dacă eraţi studentul meu, nu vă iertam... Anticiparea este de multe ori confundată, dar nu e predicţie, prognoză, care sunt proceduri deterministe. Anticiparea este nondeterministă şi există de la celulă până la fiinţa umană. Exemplu: presiunea sângelui. Normal ar fi să se schimbe între poziţia verticală şi cea culcată, aşa cum se întâmplă cu lichidul dintr-un cilindru. Dar atunci am fi permanent ameţiţi. Organismul însă anticipează schimbarea de poziţie şi ne asigură o presiune constantă. Şi mai interesant: înainte de a ne scula, de a ne da jos din pat, acelaşi mecanism anticipatoriu face o „şmecherie" superbă: lasă inima să se mişte mai repede. Când îmbătrânim, pierdem din anticipare. Un bătrân se ridică mai greu din pat nu pentru că e obosit, ci pentru că a învăţat că are nevoie de timpul ăsta pentru ca organismul să-şi adune câtă anticipare mai are şi să facă reglarea. De fapt, cred că mecanismul pe care se bazează evoluţia speciilor este cel anticipatoriu: au pierit cele care şi-au pierdut acest „instinct" de anticipare.

Acum, eu, om al mileniului trei, cu tendinţe spre pragmatism, trebuie să vă întreb care sunt aplicaţiile practice ale teoriei dumneavoastră...

Bineînţeles! Între rezultatele pe care le-am dobândit am să vă dau un exemplu care pentru mine este tulburător. Ipoteza noatră a fost că unele dintre bolile cele mai cumplite, Parkinson, autism, Alzheimer, au legătură cu anticiparea. Am lucrat cu medici de primă mână, de la care am aflat că Parkinsonul devine simptomatic doar la şase ani de la declanşare. Deci, poţi să-l cari cu tine şase ani şi să n-ai habar! Ei, bine, am reuşit în laboratorul meu să identificăm Parkinsonul înainte de a se manifesta. Este deja un tratament? Nu. Dar dacă cineva are şase ani la dispoziţie, este deja un rezultat! Tulburător, am spus, pentru că este o enormă responsabilitate să-i spui unui om: „Eu ştiu ce va fi cu tine!" Fireşte, am şi alte exemple. Ne-am uitat la sportivii de performanţă şi am stabilit că profilul lor anticipatoriu este diferit de cel obişnuit. Asta înseamnă că putem să abordăm antrenamentele dintr-o perspectivă total nouă. Echipa olimpică de gimnaşti a Statelor Unite a petrecut în laboratorul meu câteva zile şi rezultatele au fost imense pentru antrenori. Mi-au spus: „În aproape 80% din cazuri noi ne-am uitat în altă direcţie, şi acum am priceput de ce nu se leagă treaba".

Studiile anticipatorii ar fi putut să ne scutească de actuala criză mondială?

Am publicat cândva un studiu pe tema evenimentelor extreme. Ipoteza mea: sistemul are o comportare în care viitorul influenţează prezentul, pentru că este următorul nivel al echilibrului. Pentru mine ceea ce se întâmplă la ora asta în lume nu e o surpriză deloc. M-am întâlnit cu Solomon Marcus la o conferinţă şi i-am arătat modelul, bazat pe teoria sistemelor dinamice: sistemul evoluează până la un punct în care intră într-o bifurcaţie, unde se poate duce în orice direcţie. Marcus n-a fost fericit, a zis că mă bazez pe prea puţine date, dar nu pot să am mai multe, pentru că nu pot să schimb istoria. Predicţia mea fost că în jurul anului 2016 este următoarea bifurcaţie în sistemul dinamic al omenirii. Înainte de bifurcaţie începe zona de oscilaţie şi instabilitate. Pot să zic că predicţia este în ordine. Am dorit-o? Nu, pentru că mă afectează ca pe oricine altcineva. Pot să fac ceva să mă protejez? Fireşte!

Cum vedeţi viitorul omenirii: optimist sau pesimist?

Nemaipomenit de optimist! Nu ştiu ce m-ar determina să nu fiu optimist. Sunt multe lucruri care mă tulbură, dar vectorul general al dezvoltării este superb şi dacă nu reuşim să sărbătorim faptul că trăim în cea mai interesantă perioadă a istoriei umane suntem vinovaţi! E de nedescris ce interesantă este lumea asta!

"România cheltuieşte bani de pomană în metode ale trecutului. Or, acest moment ar trebui să reprezinte şansa României! "

"«Aging Car» e un automobil care pricepe că seara eu nu mai sunt acelaşi ca dimineaţa, sunt obosit şi m-am certat cu şeful şi nu mai am aceleaşi reflexe şi atenţie, iar el se adaptează."

2016 este anul în care omenirea ar urma să treacă printr-o nouă „bifurcaţie" a evoluţiei sale, potrivit lui Nadin.

Mihai Nadin, în SUA din 1980

Data şi locul naşterii: 2 februarie 1938, Braşov
Starea civilă: căsătorit, din 1975, cu Elvira. Au împreună trei copii: un băiat şi două fete.

Studiile şi cariera:

- 1960 - Electrotehnică, Politehnica Bucureşti

- 1968 - Filosofie, Universitatea din Bucureşti

- 1969-1975 - Primul job: profesor de filosofie la Universitatea din Braşov

- 1981-1985 - Primul job în SUA: profesor de semiotică, Brown University, Rhode Island

- 2002 - înfiinţează, în SUA, Institutul de Cercetare a Sistemelor Anticipatorii

Locuieşte în: Dallas, Texas, SUA
Memorat
 • gally
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 398
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #287 : Octombrie 16, 2011, 16:35:17 »

MIHAI NADIM...super interesante teoriile domniei sale...astfel de oameni ma fac sa ma simt mandru ca sunt roman!!!...multumiri domnule Iosif pentru postarea articolului...
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #288 : Octombrie 21, 2011, 14:14:22 »

Asociația Pentru Adevarul Revoluției
Brașov - România 0740 139 082


ANUNŢ

            Este convocată Adunarea Generală a Asociaţiei Pentru Adevărul Revoluţiei - APAR - Braşov - care va avea loc în data de sâmbătă, 22 octombrie a.c., la  ora 1700, la Sala de protocol a Rstaurantului "Capitol" din Braşov.

                          Pentru informaţii suplimentare: 0740 139 082


Vicepreşedinte APAR
Ioan Demi
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #289 : Octombrie 29, 2011, 11:08:13 »

http://www.mixtvbrasov.ro/1579-mix-actual-20-octombrie-2011/
Punctul de vedere sau mai bine zis reacția mass media a „piticuțului” poate tot; dacă tot e bal, apăi bal să fie.
Lista scurtă doare, impostura asemenea; în definitiv n-aude, n-a vede, n-am mâncat usturoi dar îmi pute gura. Foarte frustant când realizezi că vei pierde pe mâna ta.
Vom limita pe cât posibil distrugerile colaterale; până la urmă morții vor răspunde.
Totul pentru fesenea-pesedea. Noi socialiștii, salvăm democrația…
Cum de-i mai suporți Doamne, cum?
Deasemeni lecția de democrație…
http://www.novapress.ro/video/romania-criza-si-conducatorii-ei.html
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #290 : Octombrie 29, 2011, 20:52:00 »


 " [http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Incendiu_la_hala_de_langa_Discoteca_Hacienda_0_581342122.html/color]"
Memorat
 • emil cc
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 325
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #291 : Octombrie 29, 2011, 21:52:31 »

Bizar florin 1989 nu cumva este hala unde a fost gasit Nae?


Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #292 : Octombrie 30, 2011, 13:35:50 »

Bizar florin 1989 nu cumva este hala unde a fost gasit Nae?

 E singura hala de linga discoteca Hacienda.Chiar acolo a fost gasit Nae Samson!Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #293 : Noiembrie 04, 2011, 14:50:59 »

http://www.jurnalul.ro/special/special/sihastru-evacuat-de-autoritati-de-pe-masivul-postavarul-595662.html

Sihastru evacuat de autorităţi de pe Masivul Postăvarul
După 19 ani de sihăstrie, pustnicul Onufrie este izgonit din pădure, pe motivul rău-voitor că "chilia stă în calea pârtiei de schi".
Memorat
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #294 : Noiembrie 04, 2011, 20:53:33 »

Cred ca explicatia este simpla. Sihastria este specifica Ortodoxiei, iar primarul din acel oras este catolic.
Memorat
 • emil cc
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 325
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #295 : Noiembrie 21, 2011, 23:02:30 »

TEXT SUSPENDAT !
« Ultima modificare: Noiembrie 22, 2011, 10:40:24 de către razvan »
Memorat
 • emil cc
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 325
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #296 : Noiembrie 21, 2011, 23:14:38 »

TEXT SUSPENDAT !
« Ultima modificare: Noiembrie 22, 2011, 10:39:44 de către razvan »
Memorat
 • emil cc
 • Sr. Member
 • ****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 325
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #297 : Noiembrie 21, 2011, 23:33:11 »

PT BOACA :

DOSARUL LUI BOACA A FOST "FACUT" DE PEDOFILUL AMBROZIE CARE E PRINCIPALUL MARTOR IN DOSARUL TAU !din continutul dosarului impostorului Boaca: Probele au fost fabricate de Ambrozie imitand scrisul lui Sarmasi, inclusiv memoriul e scris de nevasta lui Boaca la dictarea lui Ambrozie(crde ca nici sa scrie nu stie acest Boaca), care e arestat pt pedofilie, si care avea o mapa cu mai multe asa zise probe fabricate de el, adeverinte etc..Boaca zice ca a patrulat la secu, dar nici o patrula nu-l cunoaste,  si nu e recunoscut de nimeni din grupul de la secu. Una din declaratii e data de pedofilul Ambrozie.
Pt toate astea si nu numai Asociatia din Brasov ii va depune o plangere penala pt fals, uz de fals,inselaciune, constituire de grup infractional, ,marturie mincinoasa, instigare la fals, insusire de foloase necuvenite.
Memorat
 • TATA
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 221
 • Vezi Profilul
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #298 : Noiembrie 22, 2011, 01:08:43 »

EMILE IN PERIOADA CAND PEDOFILUL AMBROZIE A FOST ARESTAT CIRCULA ZVONUL CA MAI ESTE O PERSOANA IMPLICATA IN VIOLURI ASUPRA MINORILOR DAR CA AMBROZIE PROTEJEAZA PERSOANA RESPECTIVA OARE SA FIE ACEST BOACA EU O DATA LA M VAZUT LA IMORMANTAREA LUI NAE SI SA STII CA FIGURA LUI GESTURILE INDICA COMPORTAMENTUL UNUI PEDOFIL CRED CA PROBLEMA TREBUIE APROFUNDATA.
Memorat

STIU CA SUNT PROST DAR CIND MA UIT IN JUR PRIND CURAJ
Răspuns: DIVERSE; anunturi, petitii, reactii, confirmari...
« Răspunde #299 : Decembrie 02, 2011, 00:22:10 »

In peambulul unei postari de la "ARTICOLE DE PRESA", am spus ca "am mai multe vesti de la Brasov, dar mai astept un telefon inainte de a vi le pune la dispozitie", http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=304.4485. Comunicarea a fost realizata si va transmit ce am aflat.
Memorat
Pagini: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 121
Schimbă forumul: