Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4

Muclesul banatean

Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #15 : Decembrie 18, 2012, 18:47:23 »

SALUT CU RESPECT TIMISORA AN ACESTE ZILE AU INCEPUT MACELU  LIBERTATEA NOASTRA VINE DE LA TIMISORA
Memorat
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #16 : Martie 10, 2013, 14:08:33 »

ADRIAN PITCA
Sr. Member

 Conectat
Mesaje: 455
 
CITAT Răspuns: Mesaj de la ADRIAN PITCA-muncitorul care a declansat Revolutia in Prahova
« Răspunde #695 : Martie 09, 2013, 20:39:43 »
      Ieri, aici, am scris despre fapte reale...
      Astazi, o sa revin la naratiune...sau, poate, nu este doar o povestire, ci este ceva real...Vom vedea.
      .........................
      Se spune ca, demult, sub podul Baneasa a ramas intepenit un camion.
      Conform bunelor traditii romanesti, la fata locului au sosit specialistii si au decis infiintarea unei comisii care sa se ocupe de rezolvarea problemei. Dar, ca la orice comisie care se respecta, mai intii au aparut dilemele iar apoi, cum era si firesc, comisia s-a impartit in doua tabere: unii ziceau "-Camionul este prea inalt...", ceilalti replicau "-Ba nu, podul este prea jos", primii reveneau "Camionul trebuie tras", ceilalti contraatacau "Ba nu, camionul trebuie impins"...Dupa un timp, au sosit si specialistii in demolari, dar comisia inca nu ajunsese la un acord: unii spuneau "Trebuie sa taiem podul", ceilalti "Ba nu, trebuie sa taiem camionul"...Si timpul trecea...
      Se mai spune ca, pe trotuar, o fetita se juca cu mingea. Auzind gilceava comisiei si neintelegind ce se intimpla, fetita a intrebat-o pe mama sa, care, rabdatoare, i-a explicat. Ascultind, fetita nu a mai fost atenta la minge care, intimplator, a cazut pe o tufa de trandafiri si, cum este si normal la o minge care se respecta, s-a spart.
      Iar atunci fetita i-ar fi spus mamei sale: "-Mamico, dar de ce nu desumfla roata camionului? Ca uite ce mica s-a facut mingea mea, daca s-a spart!"
      ..............................
      Poate multi dintre voi stiati "povestea" dar am considerat ca este bine sa o reamintesc.
      Pentru ca sint enorm de multi cei care nu vad padurea de copaci...
      Pentru ca, se pare, solutiile simple rezolva cele mai grele probleme...
      Iar revolutionarii Romaniei au o mare, foarte mare problema...Dar nici ei nu stiu cum, nici cei care ar trebui nu vor, sa o rezolve...
      In opinia mea, pentru a rezolva marea lor problema, revolutionarii pot si trebuie sa rezolve una din problemele Romaniei. 
      Poate, cea mai mare problema, azi.
      De la inceput, vin si va spun ca planul de actiune pe care vi-l propun nu necesita mobilizarea unui numar foarte mare de oameni, pentru ca, s-a dovedit, revolutionarii romani sint greu de mobilizat, chiar cind le frige buza... Acest plan poate fi dus la indeplinire de un singur om. Nu necesita investitii mari (maximum 100 lei) dar trebuie, dupa parerea mea, sa fie sustinut timp de o luna de zile, timp suficient pentru a avea o reactie de la cei vizati. Acest plan de actiune nu a mai fost pus in practica de nimeni, in Romania (poate prin alte tari, dar eu nu am cunostinta de asta).
      A incercat cineva ceva asemanator dar am vaga senzatie ca a facut-o mai mult de amorul artei si in interes personal.
      Desi poate fi dus la indeplinire de un singur om, pentru ca timpul oricui este pretios si nu este prea corect ca doar unul sa munceasca si, dupa, ceilalti sa profite, va spun ca cel mai bine ar fi sa existe un numar de minim cinci si maxim 100 de participanti la punerea in practica a planului. Daca vor fi cinci persoane, ele vor trebui sa faca un protest, intr-o forma originala. Daca vor fi 100, ar fi excelent, astfel existind posibilitatea substituirii "protestatarului" la un numar de ore. Cinci persoane care vor protesta, intr-o forma originala, in cinci puncte diferite ale Bucurestiului. Fiind doar cite o persoana nu este necesara obtinerea unei autorizatii de la primarie. Consider ideal ca "protestatarii" sa nu faca nici un fel de comentariu in timpul cit "protesteaza" - sa stea tacuti in locurile stabilite. Fiind un protest original, cred ca va avea si sprijinul mass-media, pentru ca este un protest pentru democratie in Romania si nu numai...
      .................................
      Am mai scris aici ca cel mai bine este sa-ti "bati" adversarul cu propriile arme...Azi, Romania are "in mina un cartof foarte fierbinte"...Dar nu este doar "cartoful" Romaniei si, de aceea, eu cred ca acesta trebuie pus si (sau, mai ales) in miinile celor care sub o forma sau alta, "l-au generat". Daca veti reusi sa realizati indeplinirea planului ce o sa vi-l propun,  se vor obtine rezultate.
      Iar daca rezultatele vor fi cele scontate, va garantez ca premierul Ponta va rezolva marea problema a revolutionarilor relativ rapid...Pentru ca va sti ce-l asteapta...Si pentru ca, printre altele, si de asta a ajuns prim-ministru: sa rezolve problemele oamenilor, chiar daca nu-i convin.
      Planul vi-l expun miine, pentru ca azi v-am plictisit destul si se prea poate ca unora sa le cauzeze asta...
      Acum, am chef sa dezleg SUDOKU...Pentru ca, printre altele, si de la acest joc, foarte interesant (si care in "Eterna si fascinanta Romanie" te poate scapa de ani grei de inchisoare), mi-a venit ideea planului...
      De la SUDOKU si de la un personaj de poveste al revolutiei din decembrie 1989, despre care reciteam cite ceva, zilele astea, aici, pe portal...
      As participa si eu la realizarea planului dar realitatea nu-mi permite. Insa, ceva tot pot sa fac si eu: ma oblig sa suport costurile materiale. Voi fi foarte curios sa va vad reactiile miine. Daca planul reuseste, veti recistiga tot, inclusiv, sau- mai ales, stima romanilor.
      Daca nu!, oricum, ceea ce era mai important pentru voi, zic eu, este pierdut...
     
         
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #17 : Mai 17, 2013, 01:03:42 »

Un articol publicat acum doua zile la http://stirileprotv.ro/stiri/timis/numele-timisorenilor-impuscati-in-fata-catedralei-mitropolitane-la-revolutie-gravate-pe-noile-trepte.html

Numele timisorenilor impuscati in fata Catedralei Mitropolitane la Revolutie,gravate pe noile trepte

Dupa ce acest subiect a starnit multe controverse in randul timisorenilor, in aceste zile se consuma un nou episod din reabilitarea treptelor Catedralei Mitropolitane.

Societatea Timisoara, impreuna cu mai multe asociatii de revolutionari, cer primariei si Mitropoliei Banatului sa intervina din nou. De data aceasta isi doresc ca dupa ce reabilitarea treptelor va fi finalizata, pe acestea sa fie gravate numele celor zece persoane care au decedat in 17 decembrie 1989, chiar in acel loc.
Aceasta solicitare a fost comunicata Primariei Timisoarei, care va informa mai departe Mitropolia Banatului pentru a realiza acest obiectiv.

“E normal ca locurile unde s-au intamplat evenimente si unde au fost ucisi oameni la Revolutia din ‘89 sa fie marcate pentru posteritate. Impreuna cu asociatiile de revolutionari am gasit ca cea mai buna solutie de a imbina dorinta legitima a revolutionarilor si nevoia de modernitate, ar fi ca numele celor care au fost ucisi acolo, sa fie gravate pe trepte. Am purtat discutii si cu reprezentantii Mitropoliei si ne-au aratat deschidere, insa ei au venit cu alta sugestie: numele sa fie scrise pe o placuta. Vom mai discuta si cred ca vom ajunge la o intelegere”, a declarat pentruStirileProTV.ro/Vest, presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea.

Reabilitarea treptelor Catedralei Mitropolitane a inceput in luna aprilie, iar valoarea totala a lucrarii se ridica la suma de 100.000 de euro. Jumatate din aceasta suma provine din bugetul local al Primariei Timisoara, iar cealalta jumatate, de la Mitropolia Banataului.

Aceasta lucrare a starnit numeroase nemultumiri din partea timisorenilor, pentru ca treptele “reprezinta un punct important din istoria Revolutiei”. Ulterior s-a stabilit ca bucati din trepte sa fie expuse la Muzeul Revolutiei.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #18 : Iunie 06, 2014, 07:34:31 »

Primarul care i-a jignit pe revolutionari la comemorarea de anul trecut, cand i-a decorat pe militarii, dar nu si pe revolutionari, acum se plange de societatea civila, e nemultumit de sprijinul pe care il manifesta fata de politica sa si a partidului pe care il reprezinta. Si-a scris nemultumirea ieri, pe facebook, la https://www.facebook.com/groups/impreuna.pentru.timisoara/permalink/326210444198728.


Nicolae Robu ‎Împreună pentru Timişoara

ASTA MERITA TIMISOARA, LA 25 DE ANI DE LA REVOLUTIE, UN VICEPRIMAR CORESPONDENT AL POSTULUI DE RADIO "VOCEA MOSCOVEI", FILORUS DECLARAT, UN OM CARE IL ARE DREPT IDOL PE PUTIN ?!

Da, stimati timisoreni, aici am ajuns, aceasta este intrebarea zilei pt orasul nostru, simbol al luptei pt libertate, pt democratie, pt valorile civilizatiei occidentale, orasul in care s-a murit pt toate acestea!
PSD, cu cardasia fostului primar Ciuhandu, sub bagheta fratilor Cristescu, a gasit drept candidat de Viceprimar al "noii majoritati" din Consiliul Local Timisoara taman o persoana -BOGDAN HERZOG se numeste- care functioneaza (!!!) drept corespondent al postului de radio "Vocea Rusiei", care proslaveste deschis Rusia de astazi si-l are drept idol pe Vladimir Putin, o persoana care, in acelasi timp, critica cu osardie Uniunea Europeana si pe liderii ei!
Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine nu este ce voi face eu ca Primar in noile conditii -pt ca voi face tot ce-am facut si pana acum, sa fie clar: VOI SERVI TIMISOARA, IN DEPLINA LEGALITATE SI LOIAL 100% INTERESULUI PUBLIC!-, ci tacerea pe care o vad la societatea civila, cu extrem-extrem de putine exceptii.
HAIDETI, DRAGI PRIETENI, CA MACAR NOI, COMUNITATEA VIRTUALA, SA TINEM STEAGUL CIVISMULUI SUS!
DISTRIBUITI ACEST MESAJ PE SCARA CAT MAI LARGA!
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #19 : Ianuarie 03, 2015, 01:10:18 »

Dialog timisorean.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #20 : Ianuarie 03, 2015, 01:12:40 »

Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #21 : Ianuarie 22, 2015, 23:02:18 »

Vreau sa va arat o postare de pe Facebook care mi-a fost trimisa acum prin e-mail. E un gand frumos despre cum ar fi asteptat tara sa reactioneze timisorenii la nedreptatea pe care tot ei, prin cativa de acolo, o fac revolutionarilor in general.

Cojocaru Liliana
Asa este pentru a reusi sa afli ce este urat trebuie sa stii ce este frumos. Frumos ar fi fost ca luptatorii din Timisoara sa recunoasca ca sunt in viata pentru ca s-au ridicat toti din tara. Dar pentru a intelege un asa lucru trebuie sa stii pana unde sunt meritele tale si unde nu mai sunt si pentru asta trebuie sa fi drept. Dar pentru asta drept este sa recunosti ca a face galagie nu inseamna muzica. Ori Revolta a fost galagia , restul tarii a facut concertul! Deci frumos este sa recunoasteti ca galagia nu ramane in topurile muzicale , ci cel mult va fi pastrata pentru a demonstra ca originalul iti apartine. Deci este urat ca cei care au fost gata gata sa piarda batalia acum sa -si aroge singuri drepturi si dupa ei sa traga cohorta de impostori pe post de determianti, dandu-si un titlu oarecare pentru scopul de a lua lunar un beneficiu banesc, facandu-si lor dreptate si celorlalti nedreptate. Frumosul, adevarul si dreptatea sunt fatetele aceleiasi fiinte si nu pot coexista cu nedreptatea facuta si perversitatea modului cum s-a ajuns acolo. Voi nici acum nu stiiti ce ati facut ... la ce ati fost partasi.
Repostare de la http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=1280.1785.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #22 : Ianuarie 28, 2015, 01:32:54 »

Asociatia aceasta este una tradatoare a revolutionarilor si prin ei a Revolutiei.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #23 : Ianuarie 29, 2015, 11:48:02 »

Un colaborator al nostru, din zona Banatului, m-a asigurat că majoritatea revoluţionarilor timişoreni sînt urîţi de localnici şi că explicaţia acestei stări de fapt ar fi numeroşii impostori care se erijează în revoluţionari, în luptători cu merite deosebite. Cei care au participat la demonstraţiile de masă ale acelor zile din decembrie 1989, spun că majoritatea celor cu merite deosebite şi-au văzut liniştiti mai departe de viaţa lor după revoluţie, fără să ceară nimic, nici măcar recunoaşterea lor ca revoluţionari. Însă de această atitudine elegantă a lor au profitat tot felul de impostori, care, fără să aibă merite decît cel mult întîmplătoare şi minore (au fost şi ei în stradă), s-au erijat, în timp, în mari revoluţionari, ajungînd chiar lideri ai asociaţiilor lor locale. Am primit de la el un articol cu care doreşte sa-mi demonstreze că şi mafia tiganească a imobiliarelor din Timişoara este implicată în afacerea certificatelor de revoluţionar din Timiş. Nu reproduc întregul articol, ca să nu plictisesc, ci doar un fragment edificator pentru ceea ce a dorit să îmi arate. Articolul se numeşte "Clanurile romilor de matase au inhatat centrul Timisoarei prin falsuri si teroare", fiind publicat de Frontpress.ro, http://www.frontpress.ro/2009/08/clanurile-romilor-de-matase-au-inhatat-centrul-timisoarei-prin-falsuri-si-teroare.html, în 2009. Citiți fragmentul respectiv în continuare. Am primit explicația suplimentară că "Tică Semafor" este porecla revoluționarului Roman Maxim Constantin.

Personaj foarte agresiv
Ionelas Carpaci a facut obiectul mai multor relatari jurnalistice, acesta devenind agresiv dupa ce in presa locala au aparut articole la adresa lui. Inclusiv jurnalistii “Adevarul” din Timisoara au fost tinte ale unor incercari de intimidare din partea acestuia. Una petrecuta chiar pe holurile Tribunalului Timis, cand in numele lui Ionelas a actionat un interlop cu antecedente penale cunoscut cu porecla Tica Semafor. Ultima tentativa de intimidare i-a adus insa lui Ionelas un alt dosar penal. “Va comunicam faptul ca in cauza sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de amenintare, calomnie si insulta fapt pentru care, reclamatia a fost inregistrata in evidenta dosarelor penale cu autori cunoscuti, urmand a fi efectuate cercetari fata de Sandner Ionel, sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. si ped. de art. 193 (amenintare), 205 (insulta) si 206 (calomnie) Cod Penal, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara”, a informat subinspectorul Mihaela Papa de la Politia Judetului Timis. Ionelas nu raspunde acum la telefon, evitand sa-si exprime punctul de vedere. In trecut acesta a negat ca este implicat in comiterea unor infractiuni dar nu a putut sa justifice clar cum a dobandit imobilele istorice si nici din ce afaceri provin banii folositi.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #24 : Ianuarie 29, 2015, 11:56:11 »

Cei cinci președinți ai asociațiilor care îl susțin necondiționat pe domnul Sanda să "facă ordine" la nivel național, îl vor ajuta pe acest Tică Semafor să obțină titlul nou instituit de determinant și să încaseze o indemnizație lunară și alte beneficii în locul unui lider dintr-un oraș-matir în care nu au fost victime pînă în data de 22 decembrie 1989, ora 12 și cîteva minute?
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #25 : Ianuarie 29, 2015, 12:18:10 »

Un cunoscut de al meu a comentati in articolul "400 de politisti cauta arme si droguri in mai multe case din Timisoara si Timis" din "Timis online", in urma cu sase ani despre acest individ. Adresa este http://www.tion.ro/400-de-politisti-cauta-arme-si-droguri-in-mai-multe-case-din-timisoara-si-timis/news-20090218-06420333 si comentariul este urmatorul:

"aia de la rutiera cand au avut de a face cu baietzii masinilor tunate lau chemat pe lati recuperatorul in ajutor.politistii sunt mana in mana cu interlopii.aia din complex de la sectia 1 sunt pe felie cu tica semafor care face ce vrea in complex".
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #26 : Septembrie 15, 2015, 09:10:15 »

Dacă aveți topic dedicat pe forum, vă rog pe voi, cei de la Asociația 17 Decembrie Timișoara, să le transmiteți celor de la Asociația Victoria Timișoara că sînt nesimțiți, pentru că fac glume deplasate sub sigla unei asociații de revoluționari. Or fi și printre ”victorioși” determinanți? Vă postez imaginea care m-a dzgustat, e imaginea asociației lor pe Internet. Sau după ce ”s-au determinat” nu le mai pasă de nimic?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #27 : Septembrie 15, 2015, 09:13:19 »

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #28 : Septembrie 21, 2015, 22:08:25 »

Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Muclesul banatean
« Răspunde #29 : Iunie 13, 2016, 20:36:40 »


https://www.facebook.com/groups/revolutiabanateana1989/1758141891096260/?notif_t=group_activity&notif_id=1465768659741681

Perici Lacramioara shared Lucian Mugur Serdean's photo.

Lucian Mugur Serdean
Daca nu mai suporti sa fie mutilata Timisoara de straini aciuiti pe aici,pusi doar pe capatuiala,te asteptam cu drag in 15 iunie la ora 17.00 pe Podul Decebal !
Aici aveti formatul de sesizare pe care il puteti trimite catre Primaria Timisoara pentru a anula decizia de schimbare a unor denumiri de poduri pe care le considerati ca nu sunt legitime:

CATRE,
PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA


PLANGERE PREALABILA IMPOTRIVA Hotararii Consiliului Local 216/27.05.2016
privind redenumirea unor poduri peste Bega din Municipiul Timişoara şi păstrarea denumirilor celorlalte poduri, atribuirea de denumiri la 4 străzi respectiv 4 tronsoane de prelungire străzi şi schimbarea de denumiri la 2 străzi respectiv 1 piaţă din Municipiul Timişoara.

Subsemnatul……………………..domiciliat ……………solicit revocarea HCL nr.216/2016 deorece este nelegala pentru ca:
- Proiectul de hotarare privind redenumirea unor poduri peste Bega din Municipiul Timişoara şi păstrarea denumirilor celorlalte poduri, atribuirea de denumiri la 4 străzi respectiv 4 tronsoane de prelungire străzi şi schimbarea de denumiri la 2 străzi respectiv 1 piaţă din Municipiul Timişoara, a fost avizat de catre comisiile de specialitate ale Consiliului Local retroactiv si nu in cadrul sedintelor acestor comisii , a fost postat pe site-ul abia in data de 25.05.2016 si a fost votat in Consiliul Local in data de 27.05.2016;
- A fost incalcata LEGEA nr. 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparenta decizionala în administraţia publica

‘’ART. 6
(1) În cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative autoritatea administraţiei publice are obligaţia sa publice un anunţ referitor la aceasta acţiune în site-ul propriu, sa-l afiseze la sediul propriu, într-un spaţiu accesibil publicului, şi sa-l transmită către mass-media centrala sau locală, după caz. Autoritatea administraţiei publice va transmite proiectele de acte normative tuturor persoanelor care au depus o cerere pentru primirea acestor informaţii.
(2) Anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunostinta publicului, în condiţiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile înainte de supunerea spre analiza, avizare şi adoptare de către autorităţile publice. Anunţul va cuprinde o nota de fundamentare, o expunere de motive sau, după caz, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ propus, textul complet al proiectului actului respectiv, precum şi termenul limita, locul şi modalitatea în care cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ.’’

Dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că podul Decebal din Timişoara reprezintă un simbol al Revoluţiei Române din Timişoara. În data de 17 Decembrie 1989 în acel loc au fost ucişi 5 oameni şi răniţi 32 de oameni dintre cei care au ieşit în stradă să lupte pentru libertate şi democraţie împotriva unui regim comunist dictatorial şi inuman.
Schimbarea denumirii acestui pod echivalează cu smulgerea unei pagini din istoria Timişoarei – oraşul care a declanşat Revoluţia Română din Decembrie 1989. A trecut mai bine de un sfert de secol de la Revoluţia din Decembrie 1989, dar acest lucru nu ne dă dreptul să uităm sau să ignorăm sacrificiul de sânge al celor care ne-au redat nouă libertatea de a trăi, de a ne exprima, de a vota.
Vă rugăm să nu călcaţi în picioare memoria Eroilor din Revoluţia Română din Decembrie 1989 împuşcaţi de armată de pe Podul Decebal , sa nu –i schimbati denumirea, sa revocati HCL nr.216/2016.
Cu deosebita consideratie,
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4
Schimbă forumul: