Main Content:

Pagini: [1] 2 3 ... 8

Revolutionari romani pe post de cobai ai serviciilor de informatii.

 • mercurie
 • Vizitator

Imediat dupa evenimentele din decembrie 89, de indata ce a inceput prigoana impotriva revolutionarilor, s-a putut observa si acest fenomen: transformarea unei buni parti din revolutionarii cei mai activi , in cobai ai serviciilor de informatii, nou infiintate, sub auspiciile noii conduceri politice – esalonul doi al nomenclaturii comuniste.
  As putea spune ca, in afara de cei enumerati la o alta postare de-a mea – cei ucisi si cei bagati la puscarie, dupa 89, acestia din urma - cobaii, pot fi considerati categoria cea mai oropsita de catre descendentii lui Stalin post-revolutionari. Tratamentul la care au fost si sunt supusi, face parte din registrul politiei politice comuniste – o scoala care a crescut si s-a “solidificat” in timpul regimului comunist, si care inca este parte din moravurile actuale ale serviciilor de informatii.
  Studiind fenomenul , am ramas uimit de ceea ce trebuie sa indure acesti oameni. Interzicerea, la superlativ, a unei buni parti din drepturile civile, cunoscute si stipulate in Constitutia Romaniei: le este subminat dreptul la munca, la a avea relatii sociale normale(cei prinsi in sistem, fie au ramas fara sotii , fie nu au fost lasati sa se mai apropie vreodata de sexul opus sau sa aibe anturaj), traumatizati psihic si fizic(devin constat pacienti ai spitalelor ), sigmatizati peste tot pe unde-I poarta destinul(pentru a-si asigura colaborarea sau indiferenta societatii, defaimarea este parte fireasca din aceasta scoala. Se lucreaza permanent la demolarea imaginii fizice , psihice si vestimentare. Trebuie spus aici ca in ciuda protestelor facute, de catre o buna parte dintre acestia, atat la diferitele comisii de abuzuri , cat si in mass media, efectul a fost zero. Nimeni nu-I baga in seama.) , tinuti in saracie sau pe spinarea rudelor (scopul este evident: au bani, au puterea sa scape din lagarul socialist in care numai ei si tortionarii lor mai traiesc), alungati de la toate ghiseele institutiilor statului (spre uimirea mea am descoperit cum pana si aici inregistrarea unei simple hartii este , aproape, cu desavarsire interzis), etc.  Enumerarea abuzurilor ar putea continua la nesfarsit. Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca acesti oameni sunt folositi pentru pregatirea si antrenamentul noilor cadre ale serviciilor de informatii. A FOST PEDEAPSA LA CARE CEI CU IZMENE ROSII, CA ALE LUI STALIN, S-AU GANDIT S-O APLICE UNEI BUNI PARTI DIN FRATII NOSTRII. Imaginati-va un asemenea dispozitiv , pe la care se perinda constat, 24 de ore din 24 de ore, o gramada de cadre ……tinere , dar si cu state vechi, toti avand un singur scop: demolarea unui singur om. Ca sa reproduc un mare duhovnic al Romaniei: “ Si acum sunt unii care mai arunca tarana peste mormintele revolutionarilor, de parca le este frica ca vor iesi din mormant”.
    Din discutiile avute si din observarea fenomenului, timp de 19 ani, am inteles ca sunt supusi si la abuzuri de natura parapsihologica. Cea mai elocventa descriere a acestui din urma fenomen este facuta intr-o piesa de teatru – ecranizare pt televiziune si oferita de ani buni publicului, in ajunul comemorarii evenimentelor din dec.89 ,  realizata in coopeare cu o institutie a Armatei Romane, specializata pe acest domeniu – parapsihologia. Cinste ofiterilor Armatei Romane, singurii pe care i-am vazut respectandu-si juramantul depus si onoarea.
  Necazul cu acesti oameni este ca acestia nu se pot folosi nici macar de legea 341/2004, care i-ar pune la adapost, macar d.p.d.v. material. Este evident ca s-a “lucrat” si evitat ca acest lucru sa se intample. O parte, fie nu au ajuns sa-si preschimbe certificatul, fie reusind , au fost impiedicati sa-si insuseasca drepturile ce decurg din lege. Si se stie ca atunci cand iti sulfa vantul prin buzunare, nut e mai poti judeca cu nimeni. Nu mai vorbesc de cei ce au fost “gasiti” ca facand politie politica. Trebuie sa intelegeti, oameni buni, ca acesti colegi ai nostri si-au aratat potentialul inca dinainte de 89,  fiind de pe atunci obiect al muncii pt Securitate, supusi la fel de fel presiuni si abuzuri, compromisi, transformati cu de-a sila in informatori.  Participarea si sacrificiul lor la Revolutie, de necontestat si mai ales “apreciat “ la justa valoare de catre esalonului 2, i-a expus si mai mai mult, vitregiindu-I in totalitate de aceasta sansa, de a fi aparati de legea 341. Multi dintre acestia vor fi scosi ca facand politie politica si aruncati, inca o data, la periferia societatii, devenind cobai pana la moarte pentru noile servicii de informatii.
  PE ACESTIA CINE-I AJUTA FRATILOR ? CE PORTITA LEGALA LE PUTEM OFERI ?  CE PUTEM FACE NOI PENTRU EI?
  Din discutiile avute, am inteles ca , mai nou, au devenit subiect de antrenament si pentru alte servicii de informatii, din alte tari, ca urmare a unor acorduri bilaterale: China, tari din Arabia si chiar din vestul Europei. Mi-a spus: “…drepturile omului sunt apa de ploaie.  Pt cei din vest – exponentii drepturilor omului, aceste abuzuri au valoare “numismatica” , adica neputand avea ceva similar la ei in tara, “perimate” asa cum sunt , pot fi considerate de-a dreptul instructive, daca ele sunt accesibile undeva in sud-estul Europei.
  EI S-AU SCARIFICAT PENTRU NOI, NOI CE PUTEM FACE PENRU EI ? CUM DORITI SA TRAITI? CUMINTI SI DULCE , PANA LA ADANCI BATRANETI, MOMENT IN CARE SIGUR CA VETI REGRETA LIPSA DE ONOARE DIN TINERETE SAU RISCAND, PASTRANDU-VA ONOAREA?

P.S. Cand legea 341/2004 a fost conceputa, la introducerea indemnizatiei compensatorii, s-a avut in vedere , mai ales, aceasta categorie de oameni – cei carora li se interzice dreptul la munca – REVOLUTIONARII TRANSFORMATI IN COBAI. Acest lucru il datoram lui Emil Cuteanu si celor apropiati, care au acceptat riscurile de a se expune celor ostili revolutionarilor.  Pe aceasta cale imi manifest toata admiratia pt gestul lor, mai ales ca deja au luat contact cu ostilitatea tortionarilor – au dosare “penale” si mass-media lucreaza la defaimarea lor.
Memorat

Domunle, subiectul propus de dvs. nu e lipsit de interes, dimpotriva, dar totul este tratat mult prea general. Ca sa provocati o discutie pe aceasta tema, trebuie sa convingeti si, ca sa convingeti, trebuie sa aduceti date mai precise.
De exemplu: ce va impiedica sa numit piesa de teatru si sa dati cateva exemple de programare si reprogramare a ei in luna decembrie? Mai multa concretete e necesara, macar acolo unde se poate, subiectul fiind oricum unul "in ceata".
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator

PIesa de teatru ? Pur si simplu nu-mi aduc aminte, dar daca va interesati la TVR, veti obtine usor raspunsul dorit. Este singura piesa de teatru ecranizata pt televiziune despre revolutionari si singura realizata in colaborarea cu Armata Romana. Eu, in decursul anilor, am vazut-o de vreo trei ori.
  Mai spuneti ca subiectul este tratat prea general. Deocamdata am scris atat. Pe parcurs poate voi reusi sa dau mai multe amanunte. Ceea ce v-am oferit este un simplu ABSTRACT al subiectului.
Memorat

pt.mercurie : Explicati mai pe indelete cum este aceasta regizare ptr.televiziune de catre revolutionari impreuna cu armata romana altfel riscati sa fiti chiar denigrat de acei revolutionari care au fost la apararea televiziunii romane .Si inca o data va rog nu mai faceti asemenea afirmatii care citeodata mai si jignesc.
Memorat
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul

     Domnule Mercurie, daca va referiti la piesa de teatru, cu referire la revolutia de la Iasi, va spun ca am vazut-o si eu si pot spune ca subiectul este cat se poate de real si de actual, ca si actiune totul se invarte in jurul unei singure intrebari:
     " DOMNULE "X" SPUNETI CA ATI PARTICIPAT LA EVENIMENTE. raspuns: DA. intrebare: DAR LUMEA CARE A SUNAT A SPUS CA NU V-A VAZUT PE ACOLO, CHIAR ATI FOST? raspuns: AM FOST. intrebare: UNDE ANUME, CINE V-A VAZUT? raspuns: NU INTELEGI DOMNULE CA AM FOST? IN PIATA. SA SUNA LUMEA SA SPUNA CARE M-A VAZUT. intrebare: PAI A SUNAT O GRAMADA DE LUME CARE A SPUS CA NU V-A VAZUT PE ACOLO, CUM EXPLICATI ASTA? raspuns: AM FOST. s.a.m.d."
     C-am asa se intampla si azi cu pseudorevolutionarii: AU FOST. Cum se numeste piesa, nu stiu, dar a fost la tv in decembrie.
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul

Mult stimate mercurie,nu te mai obosii sa speli ce a ramas nespalat de la Ion Ilici Iliescu;Bebe Certificat si altii ca ei.Petele CONTRA REVOLUTIONARILOR nu se spala nici cu Dero nici cu DTT. Grin
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator

  Pt domnul Jean_Ilie: n-am jignit pe nimeni. Piesa de teatru este o ecranizare pentru televiziune, adica a fost creata numai pentru a fi data la televiziune. Adica nu o poti viziona la un teatru clasic. Am sa incerc sa-i aflu "coordonatele" si s-o ofer ca obiect de studiu si celor ce n-au vazut-o.
 Pt domnul Tudor: eu nu ma straduiesc sa spal nimic, ci sa aduc in fata o categorie de revolutionari, stigmatizata rau de tot, chiar si in acest moment cand noi discutam. Daca dumneavoastra nu-l iubiti pe Cuteanu, asta este..., dar pentru legea 341 el s-a zbatut, iar acum are dosar "penal". Spuneti-mi si mie, credeti ca mai conteaza cu cine te insotesti, ca sa faci un bine altora ? Este legea 341 o lege nefolositoare ? Indemnizatia este binevenita ? Va oferea legea 42 asa ceva ? Daca maine "organele" va dau afara de la locul de munca, veti mai contesta legea lui Cuteanu ? Grevistii foamei n-o contesta si n-au fost mai mult de-9pre -7 grade afara 
Memorat
 • Marilena
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2678
 • Vezi Profilul

mnercurie: e mult de discutat pe marginea ultimei tale postari. Emil C utean isi are meritele lui dar are si multe insuccese. nu are nici o legatura legea 341 si sustinerea lui pt aparitia acestei legi cu faptul ca el are dosar penal. pt aprobarea legii 341/2004 si indemnizatia acordata prin aceasta lege trebuie sa stiti ca Emil Cutean a avut o contributie majora si  a facut tot ce a putut pt a iesi legea in aceasta forma. dar dc instanta va dovedi ca e vinovat...sa plateasca. parerea mea e ca pina la o hotarire irevocabila a instantei nu-l putem acuza.
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul

Pt domnul Jean_Ilie: n-am jignit pe nimeni. Piesa de teatru este o ecranizare pentru televiziune, adica a fost creata numai pentru a fi data la televiziune. Adica nu o poti viziona la un teatru clasic. Am sa incerc sa-i aflu "coordonatele" si s-o ofer ca obiect de studiu si celor ce n-au vazut-o.
 Pt domnul Tudor: eu nu ma straduiesc sa spal nimic, ci sa aduc in fata o categorie de revolutionari, stigmatizata rau de tot, chiar si in acest moment cand noi discutam. Daca dumneavoastra nu-l iubiti pe Cuteanu, asta este..., dar pentru legea 341 el s-a zbatut, iar acum are dosar "penal". Spuneti-mi si mie, credeti ca mai conteaza cu cine te insotesti, ca sa faci un bine altora ? Este legea 341 o lege nefolositoare ? Indemnizatia este binevenita ? Va oferea legea 42 asa ceva ? Daca maine "organele" va dau afara de la locul de munca, veti mai contesta legea lui Cuteanu ? Grevistii foamei n-o contesta si n-au fost mai mult de-9pre -7 grade afara 

NU MAI SCOATETI IN FATA ACEA CATEGRIE DE ASA ZISI REVOLUTIONARI,CACI ESTE COMPROMISA DEFINITIV....TREBUE SA FACA PASUL INAPOI.
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator

Este in regula domnule Tudor, va inteleg si va respect pozitia, dar haide-ti sa ne concentram asupra celorlalti - cei inca hartuti de organele statului. Ce putem face pentru ei ? Pe unde putem pune intrebari ? Cine trebuie sa dea socoteala ? Cine trebuie sa afle ?
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator
Răspuns: Revolutionari romani pe post de cobai ai serviciilor de informatii.
« Răspunde #10 : Ianuarie 15, 2008, 17:41:46 »

ORICUM , II ASIGUR PE TOTI COLEGII NOSTRII MAI OROPSITI, CAT SI PE TORTIONARI , CA ACESTE INFORMATII AU AJUNS DEJA LA CELE MAI MARI SI IMPORTANTE ORGANIZATII ALE DREPTURILOR OMULUI DIN LUME. TORTIONARI SI VICTIME NU MAI POT EXISTA PE BANII ROMANILOR
Memorat
Răspuns: Revolutionari romani pe post de cobai ai serviciilor de informatii.
« Răspunde #11 : Ianuarie 17, 2008, 11:00:35 »

Pt.Mercurie:Da domnule si aici date concrete sa le vedem si noi.Sa stim si noi nu numai din auzite.
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator
Răspuns: Revolutionari romani pe post de cobai ai serviciilor de informatii.
« Răspunde #12 : Ianuarie 17, 2008, 19:02:17 »

Esenta am oferit-o organizatiilor drepturilor omului, iar aici m-as cam abtine.Nu vreau sa ma trezesc ca nu mai au ei ce sa gaseasca, pt ca am fost eu slobod la gura. Dispar si oameni si documente. Dar va pot expune cate ceva..
  Un coleg de-al nostru transformat in cobai. Imaginati-va un om la care se face "de garda" 24 din 24 de ore, de la Revolutie in coace. Nu poate "respira" fara sa se afle. Este cunoscut de foarte multi revolutionari, destul de importanti si nu de putine ori bucurestenii au avut surprinderea sa observe, pe ici pe colo, pe unde soarta il mai poarta pe colegul nostru, o gasca intreaga de  agenti, tinandu-se de capul lui, solicitand in dreapta si in stanga "colaborarea" prin si pentru gesturi pline de agresivitate, ca pe vremea lui Stalin, pe fata ...Omul nu se poate "atinge" de ghiseul vreu-nei institutii de stat, intr-un mod decent, nu se poate angaja(cine vrea urmarit in firma lor), nu are bani sa fuga in strainatate, nu mai arata bine, sa mai poata impresiona pe cineva cu umanismul mult laudat al mileniului 3; nu are familie pt ca nu are voie sa aibe prieteni si mai ales nu are voie sa iubeasca, sa se apropie de sexul opus....Sa mai continui? In mare parte , ceea ce stiu despre abuzurile savarsite de comanda data de politrucii anilor 90, de la acest om stiu...Aveti voi puterea sa-l ajutati . NU CRED.
   
Memorat
Răspuns: Revolutionari romani pe post de cobai ai serviciilor de informatii.
« Răspunde #13 : Ianuarie 18, 2008, 23:37:49 »

MERCURIE, desi am spus ca nu mai intru in dialog cu dumneata nu pot sa nu iti pun o intrebare. de ce nu te apuci omule de scris S.F-uri. Poti lua cu succes lucul lui Pavel Corut. Faci un ban frumos si asa il ajuti si pe omul acela de care spui ca are pe urme o cohorta de agenti. Pai nu?
Memorat
 • mercurie
 • Vizitator
Răspuns: Revolutionari romani pe post de cobai ai serviciilor de informatii.
« Răspunde #14 : Ianuarie 19, 2008, 11:39:04 »

Mda. Nu intrati in dialog, dar atacati, in loc sa ajutati. Am sa va raspund pe masura: stiu ca toti cei ce absolveau Stefan Gheorghiu, erau cooptati de directia politica a fosteii Securitati. Fie deveneau activi , fie informatori. Chiar si informatorii aveau parte de un instructaj, care presupunea peregrinarea pe la diferiti amarati , supravegheati 24 din 24 de ore, cu fel de fel de actiuni, jenante din punct de vedere moral. Din postarile colegilor nostri am inteles ca ati facut Stefan Gheorghiu, DOAMNA. Si mai spuneti ca mai sunteti si luptatoare in Revolutie. Ce-ati facut domana, ati dat de mancare la revolutionari si la soldati?  Grin
Memorat
Pagini: [1] 2 3 ... 8
Schimbă forumul: