Main Content:

Sondaj

Întrebare: Credeti ca e o idee buna ca toti utilizatorii sa poata adauga sondaje pe forum ?(Votare încheiata: Aprilie 01, 2009, 20:57:45 )

Da - 5 (71.4%)
Nu - 2 (28.6%)

Numărul votanţilor: 6

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 7

S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!

 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #31 : Ianuarie 28, 2010, 12:55:35 »

Diversiunea radio-electronică – o opinie a Parchetului Militar ianuarie 28, 2010
Înscris în: cărţi, revoluţia română din 1989 — mariusmioc @ 8:00 am
Tags: 1989, armata, decembrie 1989, diversiune, manipulare, revoluţia din 1989, revoluţia română, războiul radio-electronic

În cartea mea “Revoluţia din Timişoara şi falsificatorii istoriei” (Editura Sedona, Timişoara 1999, pag. 177) am reprodus un punct de vedere exprimat în 1994 de Parchetul Militar cu privire la “războiul radio-electronic”, aspect des pomenit de cei care cercetează evenimentele din decembrie 1989. Cred folositor să readuc în atenţie problema respectivă:

    “Trebuie să relevăm faptul că în perioada de după 22 decembrie 1989 au existat acţiuni de diversiune ce au produs efecte atît în acţiunile maselor de civili cît şi în rîndurile forţelor armate. Se pare că efectul cel mai puternic l-au avut acele “informaţii” vehiculate de către TVRL. În ceea ce priveşte intoxicarea anumitor eşaloane ale armatei a rezultat că, în numeroase cazuri, aceasta a pornit dinspre structurile superioare către unităţile operative inferioare. Considerăm util să menţionăm aici că, în cursul cercetărilor întreprinse asupra fenomenelor de “război radio-electronic” şi “diversiune”, parchetul militar a fost pus într-o situaţie limită.

    Pe de o parte, ceea ce s-a definit ca “diversiune telefonică” nu poate fi acum probată prin mijloace materiale (inclusiv mijloace tehnice). Pe de altă parte, chiar în situaţia în care s-a încercat administrarea unor probe materiale referitoare la “războiul radio-electronic” parchetului i-au fost puse la dispoziţie doar concluziile unor specialişti militari. Cum o anchetă penală nu poate fi executată după principiul “crede şi nu cerceta”, în anumite cauze au fost solicitate mijloace de probă – situaţii aero-spaţiale şi benzi magnetice (materiale care, după opinia noastră, ar fi trebuit păstrate chiar şi numai ca material istoric şi de analiză pentru Marele Stat Major, dacă avem în vedere caracterul deosebit şi singular al acţiunilor de luptă din acea perioadă).

    În mod oficial s-a răspuns că respectivele materiale au fost distruse, la expirarea termenului de păstrare”

    (Sinteza aspectelor rezultate din anchetele efectuate de Parchetul Militar în perioada 1990 – 1994, în cauze privind evenimentele din decembrie 1989, pag 304-305)

1 Votes

Quantcast

 
Lasă un comentariu
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #32 : Ianuarie 28, 2010, 12:56:58 »

Răzbunarea lui Ciuhandu: Societatea Timişoara ar putea fi evacuată din sediu ianuarie 27, 2010
Înscris în: Timisoara, politica românească — mariusmioc @ 11:59 pm
Tags: Ciprian Jichici, Constantin Ticu Dumitrescu, Corneliu Coposu, Crin Antonescu, George Şerban, Gheorghe Ciuhandu, Klaus Johannis, Mircea Geoană, Monica Macovei, Societatea Timişoara, Vasile Popovici

Consiliul Local Timişoara a respins încheierea unui contract de închiriere cu societatea Timişoara, anunţă saitul tion.ro (linc). Societăţii Timişoara, organizatoare în 1990 a mişcărilor de stradă antifeseniste din oraş şi iniţiatoare a proclamaţiei de la Timişoara, îi fusese repartizat un spaţiu de 67 mp în centrul oraşului, pe vremea cînd era în relaţii bune cu primarul Gheorghe Ciuhandu. Fiindcă imobilul avea situaţie juridică neclară, nu s-a încheiat un contract de închiriere, ci doar o fişă de calcul pe baza căreia se plătea chiria.

Între timp situaţia juridică a imobilului a fost lămurită şi ar fi trebuit încheiat un contract de închiriere. Consiliul Local Timişoara a respins însă întocmirea unui contract de închiriere pentru acest spaţiu. Din minim 18 voturi, cîte ar fi fost nevoie în Consiliul Local pentru a se aproba închirierea, în favoarea Societăţii Timişoara au fost numai 12.

Un motiv invocat pentru refuzul de a face contract de închiriere pentru Societatea Timişoara este că aceasta se arătase dispusă să găzduiască în acel sediu cabinetul europarlamentarului PDL Monica Macovei. „Dintr-un simbol a tot ceea ce a însemnat Revoluţia şi eroii Timişoarei, în momentul de faţă discutăm despre o organizaţie care este în mod clar afiliată politic, de vreme ce în acest sediu funcţionează biroul unui europarlamentar membru al PDL. Eu cred că ar trebui să existe o delimitare foarte clară şi fără nici un fel de echivoc a Societăţii Timişoara de activităţile cu caracter politic”, a declarat consilierul local Ciprian Jichici (PNL).

Motivul real al atitudinii consilierilor locali cred că îl reprezintă evenimentele din 1 decembrie 2009 (linc), din campania electorală. Atunci primarul Gheorghe Ciuhandu a plănuit măreaţa alianţă cu PSD şi PNL, invitîndu-i în Timişoara pe Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Johannis. Populaţia Timişorii a ieşit în stradă protestînd, şi ţinînd seama de diferenţa mică de voturi dintre candidaţi, cred că la 1 decembrie 2009 în Timişoara a fost momentul decisiv în care Mircea Geoană a pierdut alegerile, momentul în care s-a înregistrat o schimbare de tendinţă.

Populaţia Timişorii a votat majoritar cu Băsescu în decembrie 2009 (linc), deci împotriva alianţei la care aderase primarul Ciuhandu, dar în Consiliul Local PNŢCD+PSD+PNL au majoritatea.

Societatea Timişoara a avut “activităţi cu caracter politic” chiar de la înfiinţare, ciudat că ele sînt observate abia acum. Pînă în 1996 a invitat la mitingurile ei mulţi parlamentari ai opoziţiei, cum ar fi Corneliu Coposu sau Constantin Ticu Dumitrescu. Lideri ai societăţii s-au implicat personal în politică, devenind parlamentari, precum George Şerban, care a aderat la PNŢCD sau Vasile Popovici care aderase la Partidul Alianţei Civice. Fostul ţărănist George Şerban (răposat între timp) a avut cabinetul parlamentar chiar în sediul societăţii Timişoara. Pe vremea aceea, implicarea politică a societăţii nu-l deranja pe primarul ţărănist Ciuhandu. Aceasta a început să-l deranjeze abia acum, cînd respectiva implicare politică nu mai este în linie cu cea a partidului pe care-l conduce.

E de necontestat dreptul Consiliului Local Timişoara de a hotărî cui închiriază spaţiile deţinute, cum tot de necontestat este că simpatiile politice au avut şi în trecut şi au şi acum rol în atribuirea spaţiilor către ONG-uri. Cîtă vreme chiria cerută de primărie este mai mică decît preţul pieţii, atribuirea de spaţii către ONG-uri rămîne un mod prin care politicienii pot favoriza unele ONG-uri în detrimentul altora (putem spune că şi în domeniul ONG-urilor există “concurenţă neloială”). Societatea Timişoara nu mai are influenţa de altădată, ziarul pe care-l editează, care în anii ‘90 era tipărit în zeci de mii de exemplare, azi abia supravieţuieşte. Dar dacă ar accepta să renunţe acum la colaborarea cu Monica Macovei, cred că prestigiul societăţii ar avea de suferit, căci ar arăta că acceptă comenzi politice de la primărie în schimbul unor avantaje cum ar fi un spaţiu în zona centrală a oraşului.

Rate This

Quantcast

 
Lasă un comentariu

Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #34 : Ianuarie 31, 2010, 10:08:07 »

Patria informatorilor si a securistilor
Postat la data de January 30th, 2010
de catre carmen21 in categoria Presă

Cand afli cate servicii speciale are Romania, te crucesti si iti vine sa spui ca te-ai inselat cand ai crezut ca traiesti in cea mai saraca tara din Europa.
Nu, dupa cantitatea serviciilor speciale, Romania este cel mai bogat si mai influent stat din lume. Datorita acestei stari de fapt, el trebuie sa fie aparat pe masura si sa aiba in slujba o multime de servicii speciale care sa adune informatii din intreaga lume. In realitate, Romania detine totusi un record european – este tara in care exista sapte servicii de informatii si contrainformatii majore.

SRI are de sase ori mai multi ofiteri la un milion de locuitori decat serviciul omolog american, FBI, si de cinci ori mai mult decat colegii britanici de la MI5. La 20 de ani de la caderea lui Ceausescu si a regimului sau totalitar bazat pe Securitate, Romania are mai multi ofiteri de informatii pe cap de locuitor decat in perioada comunista.

Statistica cifrelor reci infioara mai mult decat orice – 21 de milioane de romani sunt supravegheati si ascultati mai mult decat 90 de milioane de nemti sau 300 de milioane de americani. Aceste date socante le-au atras atentia si jurnalistilor din occident. Italienii au scris recent si ei despre acest paradox made in Romania.

Ce ar mai putea fi spus sau comentat? Realitatea cea mai dureroasa este ca aceste cifre confirma vorbele pe care le auzim la fiecare colt de strada: “Romania este la mana securistilor, este o tara in care fostii securisti au preluat puterea, au facut avere, iar acum s-au infiltrat pana la varfurile celor mai importante institutii ale statului, de unde isi apara interesele, continua sa faca avere si sa fure si isi protejeaza si acolitii”.

De altfel, cum ai putea sa contrazici aceasta credinta atat de adanc inradacinata in sufletul poporului? Ca o intarire a certitudinilor populare a venit si masura Guvernului Boc de a suplimenta, in 2010, anul varfului de criza, fondurile pentru serviciile secrete, in timp ce alte bugete au fost taiate si reduse fara mila.

Apetitul tuturor fortelor politice care s-au perindat la putere din ‘90 incoace pentru intarirea si dezvoltarea serviciilor speciale secrete tradeaza unul si acelasi lucru: fostii securisti abia dupa ‘89 au pus mana pe putere, iar din acel moment nu au facut decat sa isi acopere trecutul, interesele economice si sa isi dezvolte o adevarata retea prin intermediul careia toate informatiile sa nu ajunga decat in mana lor.

Astfel si-au asigurat trecutul, prezentul si viitorul. Dovezile pentru sustinerea acestei ipoteze sunt chiar cifrele prezentate mai sus si bugetul institutiilor lor, de la an la an tot mai mare.

O inclinatie periculoasa catre palavrageala si barfa

Dezvoltarea tot mai puternica a serviciilor secrete nu exprima insa doar continuitatea fostilor securisti din perioada comunista in regimul democratic de dupa ‘90. Numarul tot mai mare al ofiterilor serviciilor speciale, al colaboratorilor acestora, ca de altfel si numarul imens al “turnatorilor” din perioada Securitatii exprima inclinatia aproape bolnavicioasa a romanilor catre palavrageala si barfa si atentia exagerata pe care doar noi putem sa o acordam “vecinului”, oricare ar fi acesta.

Doar intr-o tara in care populatia are o oarecare placere in a se “turna” reciproc si a se urmari unii pe altii pentru ca apoi sa santajeze intre ei cu informatii compromitatoare, Securitatea si mai apoi serviciile secrete puteau sa aiba un asemenea succes.

Natura umana are indiferent de natie incrustat in fondul genetic tentatia si dorinta de a spiona, insa romanii au demonstrat ca pot face din aceasta inclinatie o obsesie si o adevarata industrie, urcand spionajul la rang de sport national pentru supravietuire.

Cat de mult ne-a pervertit aceasta boala – vedem de fiecare data cand privim catre politicienii sau afaceristii de “succes” de dupa ‘90. Cat ne costa pe noi, cei care nu practicam acest sport – simtim cu totii in fiecare zi.

http://www.ziare.com/actual/opinii/01-30-2010/patria-informatorilor-si-a-securistilor-991477
No user commented in " Patria informatorilor si a securistilor "
Follow-up comment rss or Leave a Trackback

Leave A Reply

 Username (*required)

 Email Address (*private)

 Website (*optional)

SOLIDARITATE:
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #35 : Ianuarie 31, 2010, 22:04:21 »

Parchetul Militar dezinformează Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor. Cetăţeni străini victime ale revoluţiei ianuarie 30, 2010
Înscris în: revoluţia română din 1989 — mariusmioc @ 8:00 am
Tags: 1989, Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor, Consiliul Superior al Magistraturii, CPRD, Daniel Huwe, decembrie 1989, Ian Parry, Jacques Langevin, Jean Luis Calderon, John Tagliavne, Modica Pasquale, Raymond Luca, revoluţia din 1989, revoluţia română, Tiberiu Mihail Niţu

În şedinţa Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din 10 noiembrie 2009 (linc) s-a discutat despre cetăţenii străini victime ale revoluţiei din 1989. Citesc în paginile 6-7 din procesul verbal:

    Preşedintele comisiei, domnul senator Raymond Luca, a prezentat adresa trimisă la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare, solicitîndu-le a ne transmite numele persoanelor cetăţeni străini care în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989 au decedat sau au fost răniţi în urma acestor evenimente, pentru a promova un proiect la Administraţia Prezidenţială, în legătură cu aceştia.

    Răspunsul a fost faptul că, din verificările efectuate în evidenţele parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare şi ale parchetelor militare din subordine, au rezultat următoarele victime, cetăţeni francezi:

    1. Jean Luis Calderon (fotoreporter) – moartea acestuia fiind violentă şi datorindu-se zdrobirii craniului şi toracelui prin comprimarea acestora între două corpuri (sau planuri) dure (călcare), în contextul în care, în data de 22.12.1989 a fost surprins, în zona Athenee Palace din mun. Bucureşti sub şenilele unui tanc, în spatele căruia se adăpostise de tirurile de arme trase în zonă.

    2. Langevin Jacques (jurnalist) – conform raportului medico-legal, acesta a fost rănit prin împuşcare în data de 23.12.1989, în mun. Timişoara, suferind o plagă transfixiantă gamba stîngă 1/3 inferioară pentru care a necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale.

Este uimitor că, la cererea oficială a comisiei parlamentare de a fi informată în legătură cu străinii victime ale revoluţiei române, Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat doar aceste 2 cazuri. În cartea mea “Revoluţia din Timişoara aşa cum a fost”, publicată în 1997, am prezentat lista răniţilor revoluţiei din Timişoara (linc). Pe lîngă Jacques Langevin, au mai fost răniţi în revoluţia din acest oraş:

Modica Pasquale, ziaristă italiană, împuşcată în torace în 24 decembrie 1989
John Tagliavne, ziarist american, 47 de ani, împuşcat în abdomen în 24 decembrie 1989

Pe lîngă aceşti străini răniţi în revoluţia din Timişoara, mai există străini ucişi sau răniţi în alte oraşe: Daniel Huwe, ziarist belgian (linc), ucis la Bucureşti în 23 decembrie 1989, avînd şi monument construit în cinstea lui, cetăţenii sovietici asupra cărora s-a tras lîngă Craiova, despre care am mai pomenit pe acest blog (linc), Ian Parry, reporterul englez unic pasager al avionului Bucureşti-Belgrad doborît în 28 decembrie 1989 (linc). Pe lista proceselor revoluţiei pe care mi-a dat-o Dan Voinea (linc) se mai găseşte cazul unui cetăţean iranian omorît lîngă Focşani, pentru care a fost trimis în judecată un soldat (dosar 1600/P/1998). Sînt aşadar, mult mai mulţi străini ucişi sau răniţi în decembrie 1989 decît cele 2 cazuri despre care Parchetul a înştiinţat Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor.

Răspunsul Parchetului, dacă nu este vorba de o încercare deliberată de a ascunde anumite cazuri de persoane ucise sau rănite în revoluţie, denotă un amatorism inaceptabil. Seamănă nu cu răspunsul unei instituţii care de 20 de ani a avut sarcina să facă cercetări în cauzele cu morţi şi răniţi din 1989, ci cu răspunsul unui om care are nişte vagi amintiri despre situaţii de străini victime ale revoluţiei, din ce a citit prin ziare. Dar, cum în ultimii ani dosarele revoluţiei nu au mai fost prioritare pentru Parchetul Militar (n-am auzit de noi dosare trimise în judecată, ci doar de dosare vechi, trimise în instanţă mai de mult şi ajunse la diferite stadii procesuale), domnii procurori militari de astăzi poate că realmente sînt habarnişti asupra acestui subiect, iar cînd a venit la ei solicitarea Comisiei Parlamentare au dat şi ei un răspuns pe bază de amintiri.

Mă întreb dacă, pentru această dezinformare la care au fost supuşi nişte parlamentari ai României, va da cineva socoteală. Dezinformarea parlamentarilor poate avea urmări grave, precum promovarea unor proiecte de lege incorecte. După părerea mea, domnul procuror general adjunct Tiberiu Mihail Niţu, care se ocupă de Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ar trebui cercetat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru modul superficial în care instituţia de care se ocupă a dat răspuns la o cerere a unor parlamentari români. Dacă aleşii poporului sînt trataţi cu asemenea dezinformări, oare ce se întîmplă cu cererile de informaţii ale unor simpli cetăţeni?

Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #36 : Februarie 01, 2010, 00:28:51 »

Patria informatorilor si a securistilor
Postat la data de January 30th, 2010
de catre carmen21 in categoria Presă

Cand afli cate servicii speciale are Romania, te crucesti si iti vine sa spui ca te-ai inselat cand ai crezut ca traiesti in cea mai saraca tara din Europa.
Nu, dupa cantitatea serviciilor speciale, Romania este cel mai bogat si mai influent stat din lume. Datorita acestei stari de fapt, el trebuie sa fie aparat pe masura si sa aiba in slujba o multime de servicii speciale care sa adune informatii din intreaga lume. In realitate, Romania detine totusi un record european – este tara in care exista sapte servicii de informatii si contrainformatii majore.

SRI are de sase ori mai multi ofiteri la un milion de locuitori decat serviciul omolog american, FBI, si de cinci ori mai mult decat colegii britanici de la MI5. La 20 de ani de la caderea lui Ceausescu si a regimului sau totalitar bazat pe Securitate, Romania are mai multi ofiteri de informatii pe cap de locuitor decat in perioada comunista.

Statistica cifrelor reci infioara mai mult decat orice – 21 de milioane de romani sunt supravegheati si ascultati mai mult decat 90 de milioane de nemti sau 300 de milioane de americani. Aceste date socante le-au atras atentia si jurnalistilor din occident. Italienii au scris recent si ei despre acest paradox made in Romania.

Ce ar mai putea fi spus sau comentat? Realitatea cea mai dureroasa este ca aceste cifre confirma vorbele pe care le auzim la fiecare colt de strada: “Romania este la mana securistilor, este o tara in care fostii securisti au preluat puterea, au facut avere, iar acum s-au infiltrat pana la varfurile celor mai importante institutii ale statului, de unde isi apara interesele, continua sa faca avere si sa fure si isi protejeaza si acolitii”.

De altfel, cum ai putea sa contrazici aceasta credinta atat de adanc inradacinata in sufletul poporului? Ca o intarire a certitudinilor po****re a venit si masura Guvernului Boc de a suplimenta, in 2010, anul varfului de criza, fondurile pentru serviciile secrete, in timp ce alte bugete au fost taiate si reduse fara mila.

Apetitul tuturor fortelor politice care s-au perindat la putere din ‘90 incoace pentru intarirea si dezvoltarea serviciilor speciale secrete tradeaza unul si acelasi lucru: fostii securisti abia dupa ‘89 au pus mana pe putere, iar din acel moment nu au facut decat sa isi acopere trecutul, interesele economice si sa isi dezvolte o adevarata retea prin intermediul careia toate informatiile sa nu ajunga decat in mana lor.

Astfel si-au asigurat trecutul, prezentul si viitorul. Dovezile pentru sustinerea acestei ipoteze sunt chiar cifrele prezentate mai sus si bugetul institutiilor lor, de la an la an tot mai mare.

O inclinatie periculoasa catre palavrageala si barfa

Dezvoltarea tot mai puternica a serviciilor secrete nu exprima insa doar continuitatea fostilor securisti din perioada comunista in regimul democratic de dupa ‘90. Numarul tot mai mare al ofiterilor serviciilor speciale, al colaboratorilor acestora, ca de altfel si numarul imens al “turnatorilor” din perioada Securitatii exprima inclinatia aproape bolnavicioasa a romanilor catre palavrageala si barfa si atentia exagerata pe care doar noi putem sa o acordam “vecinului”, oricare ar fi acesta.

Doar intr-o tara in care po****tia are o oarecare placere in a se “turna” reciproc si a se urmari unii pe altii pentru ca apoi sa santajeze intre ei cu informatii compromitatoare, Securitatea si mai apoi serviciile secrete puteau sa aiba un asemenea succes.

Natura umana are indiferent de natie incrustat in fondul genetic tentatia si dorinta de a spiona, insa romanii au demonstrat ca pot face din aceasta inclinatie o obsesie si o adevarata industrie, urcand spionajul la rang de sport national pentru supravietuire.

Cat de mult ne-a pervertit aceasta boala – vedem de fiecare data cand privim catre politicienii sau afaceristii de “succes” de dupa ‘90. Cat ne costa pe noi, cei care nu practicam acest sport – simtim cu totii in fiecare zi.

http://www.ziare.com/actual/opinii/01-30-2010/patria-informatorilor-si-a-securistilor-991477
No user commented in " Patria informatorilor si a securistilor "
Follow-up comment rss or Leave a Trackback

Leave A Reply

 Username (*required)

 Email Address (*private)

 Website (*optional)

SOLIDARITATE:
Acest link a fost postat prima data de kreonastadt 2. Dar e bine ca ai copiat aici intregul articol. Uneori, din site-urile de origine, dispar articole intregi si degeaba cautam sa le accesam ca nu mai avem cum.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #37 : Februarie 02, 2010, 10:45:55 »

Ambasadele, informate despre jurnalistii straini impuscati la Revolutie
Postat la data de February 2nd, 2010
de catre carmen21 in categoria Presă

http://www.ziare.com/actual/eveniment/02-01-2010/ambasadele-informate-despre-cum-au-murit-jurnalistii-straini-la-revolutie-991999

Asociatia 21 Decembrie va contacta opt ambasade de la Bucuresti ale caror tari au inregistrat cetateni morti sau raniti in evenimentele din decembrie 1989 cu scopul de a-i capacita sa faca presiuni asupra autoritatilor romane in vederea aflarii adevarului.

In acest scop, ambasadorul Regatului Belgiei in Romania, Phillippe Roland, a fost primit luni de membrii Asociatiei 21 Decembrie 1989, pentru a-i fi aratate documente din rapoartele declasificate ale MApN din dosarele Revolutiei privind circumstantele mortii jurnalistului belgian Danny Huwe, mort in zona Razoare din Bucuresti, in 25 decembrie 1989, informeaza ziuaveche.ro.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a declarat pentru sursa citata ca ambasadorul belgian s-a aratat foarte interesat de informatiile oferite si a spus ca le va transmite familiei jurnalistului mort. De asemenea, Maries a precizat ca pana in prezent nu s-a putut intreprinde acest demers deoarece Asociatia a intrat in posesia acestor documente abia de doua saptamani.

In plus, reprezentantii asociatiei spun ca din actele pe care le detin in prezent reiese ca exista indicii serioase cum ca jurnalistul belgian nu a fost impuscat de teroristi ci in urma unui “foc de arma provenit din interiorul unei unitati militare din apropierea locului unde a fost gasit trupul jurnalistului”.

Asociatia 21 Decembrie 1989 spera ca va capacita ambasadele statelor mentionate pentru a se face noi demersuri catre autoritatile romane pentru aflarea celor ce se fac responsabili de uciderea acestor jurnalisti.

La intalnirea de luni cu ambasadorul Regatului Belgiei in Romania a fost prezent si generalul Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarele Revolutiei. Nici Dan Voinea si nici ambasadorul Philllipe Roland nu au acceptat prezenta presei la discutii si nici nu au dorit sa dea declaratii la finalul intalnirii, “din cauza gravitatii informatiilor”, a declarat Maries.

Marti, Asociatia va primi inca 20 de volume ce au fost desecretizate recent, asteptandu-se in continuare documente (inregistrari) de la STS.

Lista cetatenilor straini, morti sau raniti in evenimentele din decembrie 1989 pe teritoriul Romaniei

- John Joseph Daniszews- cetatean al SUA, jurnalist la Associated Press, impuscat in noaptea de 23 decembrie 1989 la Timisoara;

- John Victor Tagliabue- cetatean al SUA, jurnalist, impuscat in seara zilei de 23 decembrie 1989 la Timisoara;

- Jaques Langevin- cetatean al Frantei, reporter al France Press, ranit la Timisoara in data de 23 decembrie 1989 ;

- Jean Louis Calderon- cetatean al Frantei, fotoreporter al postului TV5, ucis pe 23 decembrie 1989, strivit de un tanc in Bucuresti;

- Pasquale Modica, cetatean al Italiei, fotoreporter, impuscat in seara zilei de 23 decembrie 1989 la Timisoara ;

- Jan Parry- cetatean al Regatului Unit al Marii Britanii, fotoreporter, ucis pe 28 decembrie 1989 in timp ce se afla (singur pasager !) in avionul unei curse Tarom.

- Sajn Zeljko- viceconsul la Consulatul ex iugoslav din Timisoara, impuscat in Timisoara in data de 23 decembrie 1989;

- Danny Huwe- jurnalist, cetatean al Regatului Belgiei, ucis la Bucuresti, pe 25 decembrie, in zona Razoare-Bulevardul Timisoara, langa Comandamentul Granicerilor
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #40 : Februarie 03, 2010, 11:37:00 »
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #44 : Februarie 05, 2010, 12:17:01 »

E fb ca ne ti la curent cu greva foamei lui Maries. Dar de ce pe subiectul asta, "S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!"? Nu intelegi ca e pt sondaje? Banuiesc ca esti de la asociatia lui Maries. De ce nu postati unde e normal, adica in locul rezervat pt Asociatia 21? Se scrie despre greva foamei pe vreo patru subiecte diferite. E o prostie. E f greu sa te informezi baleind tot forumul si asta mai inseamna ceva, ca e f putin eficient sa scrie fiecare unde-l taie... neatentia. Daca te deranjeaza, scz. Nu o spun cu rautate si o sa-mi dai dreptate daca analizezi fara suparare ce am spus.
Memorat
Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 7
Schimbă forumul: