Main Content:

Sondaj

Întrebare: Credeti ca e o idee buna ca toti utilizatorii sa poata adauga sondaje pe forum ?(Votare încheiata: Aprilie 01, 2009, 20:57:45 )

Da - 5 (71.4%)
Nu - 2 (28.6%)

Numărul votanţilor: 6

Pagini: 1 ... 5 6 [7]

S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!

 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #90 : Februarie 16, 2010, 23:24:05 »

Vreau să-mi iau istoria acasă

Publicat de lucian la 7:56 pm în categoria Presă
Vreau să-mi iau istoria acasă

I n t e r v i u cu Teodor Maries

Cum a început lupta Asociaţiei 21 Decembrie 1989 pentru aflarea adevărului legat de revoluţie?
În 1990 s-a depus o cerere la Parchet pentru ziua de 21 decembrie. S-a deschis un dosar, dar, din păcate, nu s-a obţinut prea mult în perioada respectivă. Undeva, prin 2004-2005, a fost condamnat un miliţian care fusese în Piaţa Universităţii în noaptea de 21 decembrie. Când lumea se aştepta mai mult, după venirea Convenţiei la putere, nu s-a făcut absolut nimic. Asociaţia 21 Decembrie a intrat în degringoladă, au apărut fracţiuni, au fost lupte interne până prin 2002, când am intrat în sediu în calitate de preşedinte. În 2003 am aflat că sediul e pierdut. A fost un an în care am avut procese de nu mai ştiam, de luni până vineri eram în tribunal. Abia spre începutul lui 2004 am început să echilibrez un pic lucrurile, măcar în interiorul asociaţiei. După asta, în martie 2004, am ieşit în stradă. Ştiam că termenul de prescripţie s-a redus de la 20 la 15 ani pentru omor şi omor deosebit de grav – erau două capete de acuzare şi păreau a fi cele mai plauzibile la momentul respectiv.

Din ‘90 până în 2004 aţi avut vreun semn că s-a lucrat ceva la dosarele revoluţiei?
În 1994-’95 toate dosarele revoluţiei au fost închise cu „neînceperea urmăririi penale“, fără a fi niciodată înştiinţate părţile vătămate despre această chestiune. Părţile vătămate au avut dosare, adică, dacă a fost ucis un om sau a fost rănit, lui i s-a făcut dosar, dar niciodată nu s-a făcut dosar pentru presupuşi vinovaţi, nici măcar să se spună că „în zona cutare a tras unitatea Y, comandată de ofiţerul X“. Cercetările în dosare s-au derulat din ianuarie până în 13-15 iunie 1990. După ce a venit Convenţia la putere, am zis că ei trebuie să facă ceva. Dar n-au făcut absolut nimic. Pentru mine asta e surpriza cea mai urâtă.
S-au apucat să cerceteze Timişoara, Sibiul, Clujul, foarte bine, dar nu s-au atins de Bucureşti. Dar şi acolo unde au făcut ceva au cercetat doar perioada 16-22 decembrie, dar după 22 nu s-a dus nimeni mai departe.

În 2004 am avut o discuţie dură cu procurorul general Botoş, cu pumnul în masă, cu urlete. Apoi am iniţiat hărţuirea cu mitinguri până prin octombrie-noiembrie, dar nu dădea niciun rezultat. În august, procurorii mi s-au plâns prima dată că nu au plângere şi nu pot să dea drumul la dosar. Atunci am spus: „vreţi plângere, vă dau eu plângere!“. Şi am înregistrat o plângere în care solicitam redeschiderea dosarului şi cercetarea evenimentelor din perioada 14-28 decembrie 1989, astfel încât prin septembrie au dat drumul la lucrare. Mi-am dat seama că şeful Parchetelor Militare la timpul respectiv, generalul Joarză, e un tip care poate fi dus. L-am luat încet, i-am dus două casete video de la revoluţie şi i-am spus: „hai să facem un proces verbal“. Am stârnit curiozitatea presei – urma aniversarea a 15 ani de la revoluţie, o cifră rotundă, Iliescu era pe final de mandat şi presa era mai atentă. După o lună i-am dus completarea la plângere, în care trecusem genocid, instigare la distrugeri de obiective, articole imprescriptibile, asta lăsând la o parte omorul şi omorul deosebit de grav. Nu mai spun numele învinuiţilor, generalii şi Iliescu, care era încă preşedinte… I-am prezentat completarea lui Dan Voinea, pe care nu-l cunoşteam. Am fost foarte atent la el când a citit-o şi am văzut că nu i se mişcă muşchii pe faţă, nici a dezinteres, nici a spaimă. După ce a terminat de citit, mi-a zis: „da, d-le Mărieş, acum mi-aţi dat de lucru!“.

Mergând destul de des la Parchet, la un moment dat, ca să nu mă mai vadă pe-acolo, Joarză i-a spus lui Dan Voinea să vină aici, la asociaţie, să facă audieri. La uşa asociaţiei aşteptau 30 de oameni după-amiaza ca să fie audiaţi, iar Dan Voinea stătea aici până la 1-2 noaptea şi scria. Şi azi aşa, mâine aşa, a ţinut-o din septembrie până în octombrie, pentru că veneau oameni şi de la alte asociaţii. Nici mie nu-mi venea să cred. În fine, audieri-audieri, dar văzând că nu se întâmplă nimic altceva, am întrebat: unde e reluarea cercetării în dosar? Unde e întreruperea prescrierii? În 7 decembrie, după proteste şi presiuni în faţa Parchetului – mai era o săptămână până la prescriere – se dispune reluarea cercetărilor pentru omor şi omor deosebit de grav din perioada revoluţiei.

Plângerea dumneavoastră viza doar Bucureştiul sau era pentru toată ţara?
Este pentru prima dată când avem o plângere la nivel naţional. Niciodată nu a fost un întreg: Clujul s-a plâns pentru el, Sibiul pentru el, Timişoara pentru ea. Apoi, e prima dată când e depusă o plângere pe fapte imprescriptibile. La fel, este prima dată când se încep audierile plecând de la victimă către autor. De exemplu, victima spune că a fost în zona Antiaeriană şi tu verifici şi vezi că în Antiaeriană a fost unitatea cutare şi cauţi evidenţele, comanda şi militarul care a tras. Lăsăm la o parte faptul că nu era nimic construit la nivel naţional şi că a trebuit adunate toate probele, dar avem acum proba că s-au distrus foarte multe documente începând din ianuarie ‘90, s-au falsificat jurnale de luptă – sunt probe obţinute în această toamnă. De exemplu, dacă la o unitate militară se vorbeşte despre Ceauşescu în 18 decembrie ca despre „dictatorul“, e clar că actul ăla e falsificat! Au început să se adune probe de la sectoare, de la secţiile de poliţie, de la Curtea Supremă, unde erau toate listele de la Jilava, atâtea câte s-au făcut în noaptea respectivă.

Deci, s-a construit un dosar la nivel naţional, au fost trimişi procurori în teritoriu să audieze, i-au mai ajutat cei de la parchetele locale. S-a muncit doi ani jumătate. Numai că a picat şi cealaltă pleaşcă tot pe generalul Voinea, căruia i-au zis să ia şi dosarul mineriadei, şi dosarul MISA, şi dosarul comunismului… Toţi aveau încredere în Voinea, toţi îl voiau pe el, dar cât să facă un om?
În 2007 dosarul revoluţiei era gata în proporţie de 60%, al mineriadei pe la vreo 80% şi la cel cu morţii din 13 iunie era rechizitoriul făcut, pentru prima dată Iliescu era învinuit, alături de Chiţac şi încă câţiva ofiţeri, pentru participaţiune la omor deosebit de grav. Şi atunci apare faimoasa decizie a Curţii Constituţionale, care spune că în dosarele care se află în cercetare se disjunge partea civilă de partea militară. Cu rechizitoriul făcut, procurorul este nevoit să rupă acest dosar şi să dea o parte la civil, de unde-l scoate de sub urmărire, şi o parte militară, care rămâne la ei.

Prin urmare, lui Dan Voinea i se ia dosarul mineriadei în întregime, disjunge şi dosarul revoluţiei şi dă partea civilă. Noroc că a fost deştept şi n-a dat probe. Din disjungerea asta mi-era clar că nu mai poate să iasă ceva bun. Într-un dosar în care armele au fost militare, gloanţele au fost de la militari, ordinele au fost civile, s-a tras la grămadă şi-n militari, şi-n civili, nu poţi să lucrezi separat. Sunt cazuri în care civilul a ucis un militar în diversiunea creată – atunci ce faci? Pe ăla unde îl dai? Pe militar îl dai la militari şi pe Iliescu, care a dat ordine, îl dai la civili? Până acum m-am ferit, dar azi spun: a dat ordine începând de la ora 1, când Ceauşescu nu era arestat, cel puţin nu se ştia. În ce calitate dădea Iliescu ordine? O spune colonelul Raţ, şeful Direcţiei I, care se ocupa de aşa-zişii disidenţi, pentru că disidenţii erau unii reali, iar alţii aşa-zişi. La ora 1, sunând pe un fir scurt, surprins, dezvăluie: „n-am înţeles nimic, mi-a răspuns Ion Iliescu“. La ora 3 era la Ministerul Apărării şi scrie că „d-l Iliescu dă ordin să fie arestat generalul Mihalea“, pentru că, vezi doamne, vrea să fugă. El scrie: „d-l Iliescu dă ordin“.

Cum aţi apelat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului?
În 2007, am trimis din nou acţiune la CEDO, pentru că mai aveam una din august 2004, când am depus prima plângere la Parchet. Am renunţat la cea din 2004 când am văzut că merg lucrurile şi când mi-am dat seama că iar le strangulează,
i-am dat drumul din nou. În februarie 2008 am făcut prima deplasare cu 50 de persoane la Strasbourg, unde am organizat un miting. Am reluat acelaşi parcurs în 9 aprilie, am făcut un alt protest şi am avut o discuţie cu un reprezentant al Curţii. După al doilea drum la CEDO, am fost înştiinţat că preşedintele Curţii a acceptat judecarea cu prioritate a dosarului. În 4 noiembrie, la autorităţile române vine o hârtie de la CEDO, care spune că o copie integrală a dosarului trebuie să fie trimisă Curţii. Trece ianuarie, februarie, martie, nimic. Între timp mai fusesem de două ori la Curte, unde am avut o discuţie cu grefierul şef de la Secţia III, Santiago Quesada, care nu pricepea de ce vreau eu să iau actele. I-am spus: „d-le, nu înţelegi că eu vreau să-mi iau istoria acasă? Nu mă interesează nici banii de la voi, nici soluţia împotriva statului român, mă interesează actele alea, pentru că se distrug“. Quesada îmi dă o adresă în care spune că „nu am primit niciun document la dosar“. Noi ştiam că s-au trimis. Venim cu hârtia în ţară, unde agentul guvernamental de la MAE declara că „ne-am îndeplinit toate obligaţiile, am trimis tot“. M-am dus peste ministrul Diaconescu, care l-a convocat pe agent şi acesta în sfârşit a recunoscut că acele copii de la dosar sunt la el şi că nu le-a trimis. „Le trimiţi de îndată“, i-a ordonat ministrul. În sfârşit, a dat drumul la 40.000 de pagini, care au fost trimise la Strasbourg, de unde au fost trimise la asociaţie. Dar nu am primit toate dosarele. Ni s-a zis că putem să le studiem doar, nu să luăm copiile la asociaţie. Am zis că mă duc la Cotroceni, să-i spun preşedintelui. Primăria a refuzat să-mi dea aprobare pentru un protest la poarta principală, aşa că pe 4 august 2009 am intrat în greva foamei şi m-am postat la intrarea în Palatul Cotroceni. E adevărat că preşedintele Băsescu a venit în prima zi la mine: „ce vrei?“ „Ce să vreau? Ştiţi de trei ani“,  de când îi promisesem că într-o zi vin şi nu mai plec, fiindcă vreau să văd şi eu cine minte. Şi-i spun: „Mint eu şi cu Voinea?“ „Nu, tu nu minţi.“ „Atunci cine minte? Mint Kövesi, Vasilache, Niţu, Iacob, care nu-mi dau dosarele?“ Nu mi-a răspuns nimic. Şi a plecat. După 33 de zile m-a chemat la discuţii cu doi consilieri şi apoi a avut loc o întâlnire mediată de preşedinte între mine, premier, procurorul general, vicepreşedintele CSM, agentul guvernamental, ministrul Justiţiei.  Preşedintele i-a lăsat pe toţi mască atunci când a mustrat-o pe procuroarea generală Kövesi şi pe agentul guvernamental, căruia i-a zis că s-a descalificat în modul în care s-a prezentat în acea seară.

Am mers din nou la Curte, aveam 50 de zile de grevă: „măi fraţilor, daţi-mi o hârtie, că ăia nu-mi dau dosarele!“. Curtea a transmis în ţară că în această fază nu mai are nevoie de niciun document, că nu e bine nici pentru guvernul nostru, nici pentru ei să plimbăm actele prin Europa, şi să mi le dea mie direct. Abia pe 12 octombrie am primit copii ale dosarelor. Am încetat greva foamei după 74 de zile.

De ce aţi intrat din nou în greva foamei începând cu 12 ianuarie?
Au mai rămas unele dosare secretizate, la armată, la SRI etc. În noiembrie am primit dosarele declasificate de la CNSAS şi de la SRI. Mai rămăseseră cele de la armată şi de la STS. Am aşteptat trei luni să mi le dea. Pe 12 ianuarie am intrat din nou în greva foamei. În aceste condiţii, am avut o discuţie cu ministrul Oprea, care mi-a spus că va solicita desecretizarea. Sper ca într-o viitoare şedinţă de guvern să fie desecretizate peste 7.000 de pagini din perioada revoluţiei.

Ce faceţi cu aceste dosare?
Acum avem sute de mii de file. În primul rând se selectează şi se face apărarea pentru procesul de la Curte. Apoi, eu am spus din prima zi că le punem la dispoziţia presei şi a istoricilor. N-am văzut niciun istoric interesat de patru luni de când le avem. Ziariştii au venit prea puţini.

Dar dacă puneţi probe la dispoziţia presei nu înseamnă un impediment în proces?
Principiile Curţii sunt foarte clare: tot ce ajunge la Curte devine public. Spun următorul lucru: mi-aţi dat gloanţele televizate în direct, vă dau actele televizate în direct! Moral, am dreptul? După 20 de ani cred că am. Deci, şi dintr-un punct de vedere, şi din altul nu văd niciun impediment. În al doilea rând, dacă procurorul a putut să mânuiască dosarul cum a vrut între cei doi „clienţi“, în momentul în care probele sunt la vedere pentru ambele părţi, lucru absolut normal, nu prea se mai poate face treaba asta. Nu mai merge şantajul, nu mai merge clientela.

Estimaţi vreun termen de finalizare a dosarului?
Singurul om care poate estima la ora asta e preşedintele Băsescu. Vrea ca în mandatul dânsului să se prescrie omorul şi omorul deosebit de grav de la revoluţie? Mai sunt 2 ani şi 5 luni. Dacă nu doreşte acest lucru, în 6 luni trebuie să fie pe masa judecătorilor şi acolo să fie formate complete care să se ocupe de aceste dosare, ca să putem să judecăm în 2 ani şi hotărârile să fie definitive şi irevocabile. Iliescu a avut grijă ca în mandatul lui să se prescrie, iar eu am avut grijă să nu se prescrie. Am făcut tot ce a fost omeneşte posibil – de la discuţii cu generali sau cu miniştri la certuri cu procurori generali -, eu mi-am asumat toate riscurile, m-am legat cu lanţuri, am făcut greva foamei extremă, am mers la CEDO. Nu cred că puteam să mai fac ceva decât să-mi fac singur dreptate, dar justiţia spune că n-am voie.

Cu Ion Iliescu aţi vorbit vreodată?
Niciodată. Singura dată când am fost faţă-n faţă a fost pe 21 decembrie 2008 la Cimitirul Eroilor. Aşa a fost, n-am avut încotro.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #91 : Martie 01, 2010, 11:44:03 »

Agerpres Alerte – 1 martie 2010


Mai multe ONG-uri şi sindicate cer demiterea prim-adjunctului procurorului general

Un număr de 40 de organizaţii non-guvernamentale şi sindicale i-au cerut, luni, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să propună revocarea din funcţii a prim-adjunctului procurorului general al României, Tiberiu Niţu, a şefului Secţiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache, şi şefului secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob, pentru ‘management deficitar’ în anchetele privind Revoluţia română şi Mineriada din iunie 1990, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de asociaţii şi remisă presei de Asociaţia 21 Decembrie 1989.

Organizaţiile, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Federaţia sindicală ‘Solidaritatea – Virgil Săhleanu’ a siderurgiştilor din România, anunţă că vor solicita şi cercetarea penală ‘a reprezentanţilor aşa-zisei justiţii, pentru favorizarea criminalilor prin tergiversarea deliberată a aflării adevărului’.

‘Având în vedere managementul deficitar în gestionarea şi administrarea actului justiţiei, tergiversarea deliberată a aflării adevărului referitor la genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990, precum şi ‘finalizarea’ unora din aceste dosare prin neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, vă cerem să propuneţi revocarea din funcţie a următoarelor persoane: Tiberiu Niţu – prim-adjunct al procurorului general, Ion Vasilache – şeful Secţiei Parchetelor Militare, Marius Iacob – şeful secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică’, se arată în scrisoarea deschisă.

În plus, organizaţiile semnatare au atras atenţia preşedintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc şi procurorului general Laura Codruţa Kovesi că faptele criminale de la Revoluţie se vor prescrie în următorii doi ani, în mandatele lor, dacă nu vor acţiona pentru soluţionarea cazurilor.

‘Cu alte cuvinte, veţi rămâne în istorie în această ipostază, iar în manuale şi cărţi va scrie că sub guvernarea şi mandatul dumneavoastră vinovaţii au scăpat judecăţii şi adevărul a rămas nedescoperit. Niciun argument, indiferent de natura lui, nu va sta în picioare în faţa acestei realităţi’, se arată în scrisoarea adresată şefului statului, premierului şi procurorului general.

În scrisoare, semnatarii cer declasificarea completă a dosarelor Revoluţiei, finalizarea anchetelor şi trimiterea în judecată a celor vinovaţi, eliminarea din profesie a magistraţilor care au tergiversat ancheta, precum şi demersuri pentru adoptarea în Parlament a Legii lustraţiei.

De asemenea, asociaţiile civice au adresat o altă scrisoare preşedintelui Consiliului ştiinţific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Vladimir Tismăneanu, şi preşedintelui executiv al IICCMER, Ioan Stanomir, prin care le solicită înfiinţarea a două comisii în cadrul instituţiei pe care o conduc şi anume Comisia de cercetare a reprimării revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989, a reprimării manifestaţiilor anticomuniste din ianuarie şi februarie 1990, a violenţelor etnice de la Târgu-Mureş din martie 1990, a reprimării manifestaţiei din Piaţa Universităţii din aprilie – iunie 1990, precum şi a mineriadelor din 1991 şi 1999 şi Comisia de studiere a reprimării revoltelor muncitoreşti din Valea Jiului – 1977 şi din Braşov – 1987.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #92 : Martie 02, 2010, 18:16:00 »

Oprea: În 10 martie vor fi declasificate ultimele documente privind Revoluţia

Publicat de lucian la 5:56 pm în categoria Presă
Oprea: În 10 martie vor fi declasificate ultimele documente privind Revoluţia

Ultima ora (19:58:31) . Luni, 01 Martie 2010 -

Ministrul Gabriel Oprea a primit luni o delegaţie condusă de Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, dând asigurări legate de întreaga disponibilitate a Ministerului Apărării Naţionale de a face toate demersurile legale necesare pentru aflarea adevărului despre Revoluţia din 1989.

Potrivit unui comunicat MApN, ministrul Gabriel Oprea a spus că Ministerul Apărării Naţionale acordă importanţă evenimentelor petrecute în timpul Revoluţiei din 1989.

“Ministrul i-a asigurat pe reprezentanţii asociaţiei de transparenţa totală şi de întreaga disponibilitate a Ministerului Apărării Naţionale de a face toate demersurile legale necesare pentru aflarea adevărului”, explică MApN.

Ministrul a precizat că miercuri, 10 martie, vor fi declasificate şi ultimele documente solicitate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de către Asociaţia 21 Decembrie 1989.

Guvernul a decis la 10 februarie, la solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, să declasifice mai multe documente privind Revoluţia din decembrie 1989.

“La solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, Guvernul a desecretizat, prin hotărâre, mai multe acte privind Revoluţia din decembrie 1989. Atât hotărârea de guvern, cât şi documentele desecretizate vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a declarat la acea dată, pentru MEDIAFAX, şeful SGG.

MApN a precizat tot atunci că au fost declasificate 7617 file din documente cu nivel de clasificare “secret de stat” emise de Ministerul Apărarii Naţionale.

La 15 ianuarie, MApN a declasificat 1.989 de documente conţinând 2.684 de file referitoare la Revoluţie.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 a depus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o plângere referitoare la Dosarul 97/P/1990 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, cunoscut si sub numele de “Dosarele Revoluţiei”.

Întrucât unele din documentele cazului sunt clasificate secret de serviciu sau secret de stat, Parchetul a solicitat Ministerului Apărării Naţionale declasificarea documentelor în cauză. În data 15 ianuarie 2010, Ministerul Apărării Naţionale a declasificat 2684 file secret de serviciu, care au fost comunicate Secţiei Parchetelor Militare. Declasificarea informaţiilor clasificate secret de stat se face prin Hotărâre de Guvern, hotărâre adoptată de Executiv în şedinţa din data de 10 februarie 2010.

Luni, la Parchetul instanţei supreme a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Asociaţiei 21 Decembrie 1989, o delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, împreună cu şeful Structurii de Securitate a Statului Major General, “pentru a asigura cadrul legal şi procedural necesar consultării tuturor documentelor nedeclasificate sau parţial nedeclasificate aparţinând acestei instituţii, precum şi reprezentanţi ai mass-media, pentru o totală transparenţă a acestui proces”.

Reprezentanţii asociaţiei au refuzat atât ridicarea documentelor declasificate (zece volume, pregătite pentru predare de aproximativ trei săptămâni, situaţie bine cunoscută de către reprezentanţii asociaţiei), cât şi consultarea documentelor puse la dispoziţie de către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.
“Cu acelaşi prilej, reprezentanţii asociaţiei au susţinut că nu au primit în realitate, până în prezent, decât 67 de volume, însă acest fapt este infirmat de existenţa proceselor-verbale încheiate cu ocazia predării-primirii celor 81 de volume. La cererea asociaţiei, întâlnirea următoare se va desfăşura în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale, cerere cu care procurorii militari au fost de acord, reafirmând pe această cale totala disponibilitate pentru finalizarea cât mai urgentă a procesului de predare integrală. Au exclus ca posibile zile de predare a documentelor, zilele de marţi şi joi, 2 martie şi 4 martie 2010, motivând că unul dintre avocaţi are afaceri judiciare care îi reclamă prezenţa. Având, însă, în vedere faptul că asociaţia nu are numai un singur avocat ales şi în spiritul necesităţii finalizării acestui proces reprezentanţii asociaţiei au fost invitaţi pentru data de 2.03.2010, ora 12.00″, a informat, luni, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Re: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #93 : Martie 11, 2010, 15:11:20 »

"nu da" da ce contează atâta timp cât se privatizez a ușor ușor, adică devine obiectiv  (plecați dracului di la geamuri ha ) ZDRENȚELOR CREDEȚI CA CONTEAZĂ VOTUL !!!!!!!!!
Memorat
 • k@os
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 559
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #94 : Februarie 18, 2011, 16:39:06 »

Dragi colegi,va recomand tuturor participantilor din acest Forum un toolbar cu multiple functii utile,sper,tuturor revolutionarilor. Link descarcare:  http://decembrie1989.ourtoolbar.com/
Memorat
 • k@os
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 559
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #95 : Februarie 18, 2011, 18:34:38 »

Dragi colegi,va recomand tuturor participantilor din acest Forum un toolbar cu multiple functii utile,sper,tuturor revolutionarilor. Link descarcare:  http://decembrie1989.ourtoolbar.com/
Memorat
 • vasile
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 657
 • Vezi Profilul
Răspuns: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #96 : Martie 08, 2013, 16:38:49 »

Buna ziua Camarazi priceputi in domeniu tehnic!
As avea nevoie de o mana de ajutor. Va rog in masura in care se poate, si aveti timp sa ma invatati cum sa fac si mai ales cum sa postez un sondaj cu mai mult de o singura intrebare.


Nu vreau sa supar pe dn-l bambiloi de ex. postand 2 topice indentice cu 2 intrebari diferite si nici nu vreau sa fragmentez acest sondaj cu o intrebare in topic diferit.

Am mai sris candva aici despre asemanarea postarilor noastre, cu povestea Muzicanţii din Bremen a Fraţilor Grimm
Sunt multe idei bune, multe rele, sunt persoane contra persoane sau, persoane contra idei, dar daca vrei sa afle toata lumea de aici, un raspuns la o problema, fara sa intram in contre si explicatii interminabile in timp scurt si cu maxim de cititori, fara talente de muzicanti sau altele... (stiti bine la ce ma refer)
 
Problema pe care as vrea sa o lamuresc mie, si tuturor de aici, cu acest sondaj este Dialogul. Dialogul de jos in sus mai ales. Adica de la nivelul Revolutionarului la nivelul Senatorului sau a Secretarului de stat.

Cred ca impreuna putem gasi o cale de consens si un plus de reusita in dialog. Si cel mai elocvent si rapid mod de a gasi acest consens este un sondaj.
Asta as vrea sa fac....si nu stiu cum, tehnic.
Adica sa postez un sondaj cu 10-20 de intrebari fiecare cu variantele lor de raspuns.
Sper sa existe o solutie tehnica pentru asta sau daca nu un artificiu da a prezenta unitar acest set de intrebari!
 Va multumesc!
Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1063
 • Vezi Profilul
Răspuns: S-a adaugat posibilitatea de creere de sondaje pe forum!
« Răspunde #97 : Septembrie 14, 2020, 15:16:13 »

DA
Memorat
Pagini: 1 ... 5 6 [7]
Schimbă forumul: