Main Content:

Pagini: 1 ... 155 156 [157] 158

"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)


Este interesant aceasta simulare.
World Religions Ranking - Population Growth by Religion (1800-2100) - www.youtube.com/watch?v=q3EneZhsM0Y.

MemoratO lucrare a pictoritei Elena Murariu realizata in 2020:
Doctori fara de arginti  (Sf Luca al Crimeei, Voiculescu, Uta, Paulescu si Pesamosca).
MemoratDe Buna Vestire, va proun o scurta inregistrare a unui cor de pasarele!
Un Rai al vrabiilor - www.youtube.com/watch?v=8RW0gX8L8B8.
Memorat

Steagul lui Ştefan cel Mare 10 lucruri interesante şi, poate, mai puţin ştiute despre acest obiect medieval:
1.Steagul liturgic al lui Ștefan cel Mare a fost creat de călugări, timp de patru luni, între 1 ianuarie și 11 aprilie 1500. Sau, în alți termeni, în cel de-al 43-lea an de domnie a voievodului;
2.Vestigiul are brodată imaginea Sfântului Gheorghe, cu foițe de argint aurit, pe un fundal din mătase roșie;
3.Steagul a fost ținut pentru mai mulți ani de către călugării de pe Muntele Athos, care, în încercarea de a-l restaura, au turnat peste el clei de tâmplărie. În acest fel, au reușit doar să-l deterioreze;
4.Datorită unor posibile reacții nedorite ale particulelor de argint de pe broderie în contact cu aerul, steagul liturgic al lui Ștefan cel Mare va fi adus într-o cutie securizată în care a fost introdus, în prealabil, un gaz inert;
5.Valoarea steagului liturgic al domnitorului Ștefan cel Mare a fost estimată la 7, 5 milioane de euro;
6.Acest steag reprezintă una dintre foarte puținele piese de broderie bizantină târzie din secolele XIV-XV, care mai există, în prezent, la nivel mondial;
7.Pe una dintre fațetele steagului este inscripționată o rugăciune personală concepută chiar de către Ștefan cel Mare. Iată textul complet al rugăciunii:

O răbdătorule de patimi și purtătorule de biruință, Mare Gheorghe, întru necazuri și năpaste iute mijlocitorule și fierbinte ajutătorule, celor întristați bucurie nespusă, primește de la noi această rugăciune, a smeritului tău rob, a Domnului Ioan Ștefan voievod, prin mila lui Dumnezeu domn al Țării Moldovenești, păzește-l pe el nevătămat în veacul acesta și în cel ce vas ă fie, prin rugăciunile noastre ale închinătorilor tăi, ca să te slăvim în veci, amin. Și s-a făcut în anul 7008, iar al domniei lui 43.";
Steagul Moldovei din perioada domniei lui Ștefan cel Mare era roșu, având în mijloc stema Moldovei care reprezintă, în mod tradițional, un cap de bour privit frontal, simbolizând puterea, cu soarele simbolizând luminăția bunei domnii, plasat între coarnele bourului, cu un trandafir heraldic în stânga simbolizând credința, și în dreapta luna în faza de crai-nou simbolizând renașterea. Fondul este cinabru (cum se spune roșu în heraldiă) simbolozând vitejia.
„Steagul cel mare” al Moldovei în perioada domniei lui Ştefan cel Mare     foto 1
Steagul domnesc al lui Ştefan în gravura bătăliei de la Baia din 1467 (în dreapta ; ungurii sunt la stânga)-foto 2
Steag de luptă al lui Ştefan cel Mare, cu Sfântul Gheorghe pe tron-foto3
Steag de luptă al lui Ştefan cel Mare, cu Sfântul Gheorghe călar-foto 4
Stema domnitorului Moldovei în armorialul Wijsbergen-foto 5
Stema domnitorului Moldovei pe clopotul de la Suceava-foto 6
Stema simplă a Moldovei, la mânăstirea Cetăţuia-foto 7
Stema simplă a Moldovei, în versiunea modernă cu o stea în locul soarelui-foto 8


   
 

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi ProfilulCa sa intelegem de ce ni se intampla ceea ce ni se intampla.
Memorat


www.facebook.com/teodor.draghici/posts/3921405651272774?notif_id=1618938602718747&notif_t=close_friend_activity&ref=notif
Marti, 20 aprilie 2021

Teodor Draghici se simte binecuvântat cu Savu Toni
Am vrut sa scriu si sa va trimit acest articol inainte de infarct,dar asa a fost sa fie....era pe vremea cand mai trageam o tigara cu camaradul meu Toni in escalele pe care le faceam in Franta,cand inca nu incepuse aceasta nebunie. Da Toni,acum cred ca suntem pregatiti,cred ca si anul care a trecut ne-a fortificat,unii am ales sa mergem pe drumul nostru,aveam nevoie de aceasta pLandemie sa se clarifice unde este binele si raul,minciuna si adevarul.  Cand stau si ma gandesc ce trecere de la arme la credinta,speranta si iubire....a trebuit sa trecem prin toate etapele,suntem mai multi si pregatiti pentru acest salt si sunt convins ca noptile pierdute impreuna cu cafelele aduse de augusta ta sotie,ne-a luminat. Am daruit,pentru ca am stiut sa daruim,am gresit,pentru sa asa este omul...nimeni nu este perfect,timpul trece,dar sa treaca in folosul omenirii si viitorul copiilor nostri,acum ei trebuie sa raspunda corect de ce vor face,noi doar sa le aratam unde am gresit....ei nu trebuie sa invete a ura,ci sa le spunem ca faca cu credinta si iubire,speranta si sinceritate.
Acum sa va las sa cititi email.ul de la Toni;
OARE NU SUNTEM DESTUL DE PREGATITI ?
 Daca nu anulam ceea ce vom deveni , nu vom mai putea fi .
Iata un adevar duereros , pe care il descoperim cu durere , ca am acceptat fatarnicia , negindindu-ne la propia familie , mostenirea , cultura , dreptul la nastere , la identitatea noastra intima .
Multi nu vor fi iertati , pentru ca nefericitul adevar nu poate fi ignorat de unii care au imbratisat intunericul . Realitatea acestor umbre este haosul ce etaleaza plasmuirea goala a unui viitor , transformat invers .
Azi acest invers afecteaza viata acestei omeniri.
Privim cu uimire ca viata trece repede si batrinetea ne-a ajuns din urma , timpul trece si el mai repede , ne mai gasind timp pentru suflet , vine si moartea mai devreme decit ne-am fi asteptat , dar inainte de plecare , multi si-au pus pe ascuns aceste intrebari :
Unde am gresit si de ce?
Ce am cistigat si ce am daruit ?
Anulati cursa aceasta a nimicului , trebuie sa ne regasim timpul pierdut prin Credinta , Iubire si Unire ; ele pot azvirlii pe usa aceste umbre ce doresc doar dominarea , egoismul si lacomia , care sunt devastatoare .
Credinta , Iubirea si Unirea sunt echilibrul vietii si oamenii nu trebuie sa uite ca acestea dau sansa unei societati sa nu sfirseasca ca un orb .
Dumnezeu ne-a dat tot .
Nu trebuie decit sa le imbratisam pentru ca ele dau sensul vietii ; credinta , iubirea si unirea vor sparge , in miliarde de fragmente , matrita confectionata de aceste umbre .
De cele trei si de Dumnezeu le este teama , ei stiu ca ele vor naruii toate visele lor intunecate , pentru ca vor face lumina si atunci umbrele se vor pute privii pentru prima si ultima data . Bestiile se vor agata cu ghearele scheletice de , tot ce au agonisit prin tradare , crima si lasitate , privind cu disperare cum ghearele lor se descompun incet  -  incet , intru-n praf negricios  raminindu - le dor craniul privind cu disperare in intuneric , cautind o iesire .
 Darurile Domnului Dumnezeu pot vindeca aceasta omenire , au forta de a sfisia mantaua intunecata ce acopera aceasta lume , darurile vor fi pentru cei care le vor primi - si sunt sigur ca suntem multi!
Numai asa vom iesi din aceasta turma , fabricata de aceste nulitati , iar aceste daruri daruiesc binele si adevarul .
Fara ele viata este goala .
Darurile umbrelor sunt violenta , crima , hotia si vinzarea , toate acestea ne vor schimba in rau , devenind mai putin prietenosi si neincrezatori , aceste bestii ne vor aseza la un loc cu animalele , demonstrindu - ne ca ei sunt cel mai puternic animal si cel mai viclean .
Cei care au acceptat pactul cu umbrele nu mai au puterea sa priveasca si sa inteleaga ochii unui copil inundati de lacrimi , pe acestia eu ii consider morti , o rusine a civilizatiei ce a facut pact cu intunericul . Acestia vor executa ordinele fara mila , fara suflet , impingind totul spre haosul care va daruii doar saracie si singuratate .
Azi aceste bestii ne demonstreza ca frigul este caldura , ca intunericul este lumina , ca raul este bunastarea , iar credinta , iubirea si unirea nu sunt valori , ca realitatea este o aparenta mincinoasa , ca nenorocirea daruieste fericirea acestei lumi , ca lumea ghetoului sunt adevaratele valori ce au dreptul in locul inti , ca parazitismul insemna unire si daruieste gratuit vestejirea lenta a omenirii.
Acestea sunt darurile oferite azi de aceasta haita mizerabila .
Uneltire impotriva sanatatii , a frumusetii , a credintei , a iubirii , a spiritului si sufletului , al vietii .
Aceste schelete vor impune o disciplina cu o identitate obscura , gru de identificat .
Puterea si conflictul este rezultatul violentei lente ce le este preferabil inaintea declansarii crimei globale .
Vor sa supuna aceasta lume prin violenta organizata care va imbogatii niste nulitati ce se joaca cu teritoriile si culturile inventind o noua istorie , o noua religie si vor multiplica forme grave , prin divizare , aratind ca aceasta este realitatea in care trebuie si vom fi obligati sa traim .
Este o perspectiva urit mirositoare in care vom fi obligati sa supravietuim .
Oare nu suntem pregatiti ?
Doamne te rog fa o minune , ca toate clopotele din lume sa bata singure trei zile poate asa ne va veni mintea la cap .
AMIN !
SAVU TONI - 01 AUGUST 2020 - FRANTA .


MemoratPreot Milasan Lucian   ·   9 aprilie la 09:43   ·   ..."Pe ușa bisericii poate intra oricine, dar vor rămâne înăuntru doar cei care îl caută pe Dumnezeu."
              ..."Cine nu are Biserica drept mamă, nu-L are nici pe Dumnezeu drept Tată şi în afara Bisericii nu există mantuire. (Sf. Ciprian al Cartaginei)
MemoratClaudiu-Richard Târziu - www.facebook.com/pagina.claudiu.tarziu - Vineri, 23 aprilie 2021
Sfântul Gheorghe, ocrotitorul și  călăuzitorul AUR
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost comandant de oști. Dar nu numai de cele militare, din viața pământeană. A fost și va rămâne de-a pururi Comandantul oștilor biruitoare ale credinței creștine.
Că văzând lumina zilei în Cappadocia, în Turcia de azi, a biruit vrăjmașul și a suferit moarte mucenicească, pentru ca noi să luăm aminte când ne încearcă vremurile și să fim asemenea acestui luptător din vechime.
Poate că ar fi vremea să ne întrebăm: cum ne inspiră, cum ne însuflețește pe noi Sfântul Gheorghe? Păi, un picuț din acest Sfânt Gheorghe suntem fiecare dintre noi, cei care facem zilnic fapte plăcute lui Dumnezeu. Ar fi de-ajuns ca România noastră dragă să se facă bine, mai ales în aceste vremuri de molimă și de tulburare.
Deloc întâmplător, ci călăuzitor, astăzi este și ziua ocrotitorului spiritual al Alianței pentru Unirea Românilor. Suntem singurul partid care și-a ales un sfânt ocrotitor.
Legământul nostru este acela de a nu abandona lupta cu balaurul vremurilor noi și de a avea credință în biruință.
Cu patriotism și cu muncă cinstită, cu smerenie și cu dreptate, cu jertfă până la sacrificiul suprem pentru români, suntem încredințați că vom izbândi.
La mulți ani tuturor celor care purtați acest nume!
« Ultima modificare: Aprilie 25, 2021, 17:05:43 de către razvan »
Memorat

Elena Murariu, ieri la 10:01  ·  Sântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință - 2021.Darul cunoscutei pictorite pentru toti cei care poarta numele Sfantului Gheorghe, ca si pentru toti crestinii.
MemoratMare sarbatoare crestina, in care isi sarbatoresc ziua onomastica cei cu nume de flori! Multi ani traiasca!
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4229
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul


25.04.2021 - Duminica Floriilor la Cimitirul Eroilor

Video :


https://youtu.be/jowzs8caFuw
Memorat

Nihil sine Deo!!De Florii, la Patriarhie - www.facebook.com/partidulAUR/photos/a.106892294129180/316444759840598.

Când, de Paștele catolic, credincioșii din Miercurea Ciuc s-au grupat în centrul orașului într-o ordine deplină, respectând măsurile de
distanțare socială impuse de pandemie, toate canalele media s-au întrecut în laude și au distribuit la nesfârșit imaginile respective.
Ieri, la Patriarhie, slujba de Florii s-a desfășurat la fel de civilizat, în cadrul unui ceremonial la fel de impresionant.
Și totuși, imagini precum cea de mai jos nu a mai distribuit nimeni, nici pe site-urile ziarelor, nici la televiziuni, nici pe rețelele sociale.
De ce?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul

E bine pusă problema. Poate că așa își vor da seama mai mulți cît de mare e manipularea la care sîntem expuși.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul

A existat un an în care Lumina nu a venit în interiorul Mormântului Sfânt  
Cunoscut sub numele de Lumina Sfântă sau Focul Sfânt, această mare minune se întâmplă la Ierusalim cel puţin din secolul al IV-lea, dacă nu de mai demult.
În anul 1579, când patriarhul ortodox a fost scos din mormânt de autorităţile turce, Sfânta Lumină a ţâşnit dintr-o coloană din afara bisericii şi a ajuns la patriarhul ortodox şi la credincioşi. Coloana despicată încă face parte din structura bisericii si o puteti vedea in imaginile de mai jos. (Fieraru Nelu)
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1108431006314895&set=a.141554063002599
« Ultima modificare: Aprilie 30, 2021, 19:27:12 de către razvan »
Memorat
Pagini: 1 ... 155 156 [157] 158
Schimbă forumul: