Main Content:

Pagini: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 158

"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)

 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul

Calendar Creştin Ortodox
Anul 2013
http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Sa ne reamintim si sa comparam evolutia lucrurilor.

Circulara Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene
nr. 2626 / 7 aprilie 1997
Către cinstitul popor grec

Acordul Schengen si legea pentru Protejarea individului la prelucrarea datelor cu caracter personal

Iubitii nostri fii întru Domnul, har vouă de la Domnul Dumnezeu Atottiitorul.
Sfântul Sinod al Bisericii Greciei, motivat de cele câte s-au scris, s-au auzit si s-au petrecut de curând din pricina îngrijorării cauzate de Acordul Schengen si de votarea legii pentru Protejarea individului la prelucrarea datelor cu caracter personal, studiind tema si având în vedere cuvintele Domnului si Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Dati Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu" (Matei 22, 21), adresându-se credinciosilor săi fii, remarcă următoarele:
Dând „Cezarului cele ale Cezarului", Sfântul Sinod si împreună cu dânsul orice crestin constient recunoaste că temele politicii externe si ale protectiei interne de care depind bunăstarea poporului nostru în viata lui pământească sunt reglementate de către conducerea politică a Statului, care dă socoteală în fata poporului si are obligatia de a se lupta pentru libertătile acestuia, pentru drepturile si progresul său.
In paralel însă, Sfântul Sinod, dar împreună cu dânsul orice cetătean elen, are, potrivit Constitutiei, dreptul de a se interesa de exactitatea respectării drepturilor private si a celor obstesti garantate constitutional. Astfel, Sfântul Sinod, cu convingerea că orice formulări oficiale pe o temă necunoscută până acum (precum este si asa-numita „îndosariere electronică"), nu sunt cu putintă a acoperi toate datele necunoscute ale chestiunii, face apel către guvern si, în general, către conducerea politică a tării noastre, de a lua în vedere în cadrul competentei si a responsabilitătii sale orice explicatii legate de această temă. Iar în continuare să se îngrijească de o cât mai bună cu putintă protectie a persoanei fată de prelucrarea datelor cu caracter personal, prin proceduri legislative constitutionale si să aducă îmbunătătirile cerute la recent votata lege.

Pe tema lui Antihrist si a pecetluirii
Sfântul Sinod doreste a remarca însă că, o dată cu Acordul Schengen si cu respectiva lege, a revenit în actualitate tema lui Antihrist si a semnului său, despre care ne vorbeste Sfânta Carte a Apocalipsei.
Pe tema aceasta, deoarece are legătură directă cu credinta crestină si cu mântuirea omului, Sfântul Sinod este îndreptătit să declare către toate forurile punctele sale de vedere, dând „lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu".
Asadar, cu tristete remarcăm că progresul civilizatiei în domeniul aplicatiilor electronice este legat, din păcate, de numărul 666, care este utilizat drept cod numeric principal în tehnologia respectivă. Acest număr este limpede mentionat în Sfânta Carte a Apocalipsei ca fiind numărul lui Antihrist. Despre însemnătatea acestui număr s-au scris si s-au auzit multe opinii.
Biserica noastră primeste învătătura cum că Pecetea lui Hristos nu este un oarecare simbol exterior care se poate impune oamenilor prin fortă si prin tiranie, ci este harul Sfântului Duh, pogorât prin Sfintele Taine ale Botezului si Mirungerii numite „peceti ale lui Hristos", „o pecete adevărată, luminată de Duhul", după cum spune Sfântul Simeon Noul Teolog. Si pecetea lui Hristos o are si o păstrează cel care mărturiseste că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, care a venit în lume în trup si S-a făcut om pentru mântuirea noastră. Iar o pecete care se impune cu forta si în mod tiranic nu este în stare a face nelucrătoare puterea lui Hristos.
In acelasi fel, pecetea lui Antihrist, despre care vorbeste Apocalipsa, nu este un simbol extern care se poate impune cu forta, peste voia si împotrivirea omului, ci este despărtirea voluntară de viata harului Sfântului Duh prin lepădarea nesilită a credintei că Iisus este Fiul lui Dumnezeu si Mântuitorul lumii. Pe această temă s-au scris însemnate studii de către sfinti clerici si întelepti dascăli de teologie.

Numărul 666
Insă numărul 666, potrivit celor mentionate despre el în Apocalipsă este consfintit ca număr al lui Antihrist si, prin urmare, nu este cu putintă ca un crestin să nu fie interesat de introducerea intentionată si sistematică a acestui număr în viata sa, si îndeosebi în viata poporului elen care este aproape în totalitate crestin si ortodox, indiferent cât de constient îsi trăieste fiecare om credinta.
Desigur, este posibil si ca numărul 666 să fie un număr fără nici o importantă spirituală, asa cum este când apare în numerotarea filelor unei cărti cu multe pagini, sau un număr dintr-un ordin de înmatriculare. Insă ni se pare ciudat si contradictoriu, pe de o parte, ca tara noastră să aibă mândria Pecetii lui Hristos, a credintei în Hristos si în Sfânta Treime, în numele căreia s-a votat si s-a consacrat Constitutia sa, si a Sfintei Cruci care împodobeste în mod concret drapelul nostru, iar pe de altă parte să acceptăm ca normă de stat o situatie socială care permite să votăm legi (pe orice temă si, mai mult, pe o temă care are legătură directă cu omul si cu credinta sa în Hristos, cu constiinta sa) în care să fie introduse subtil practici care presupun conformarea statului elen la sistemul electronic al cărui element de bază va fi codul numeric 666. Nu constituie acesta un dispret al cuvântului lui Dumnezeu ? Nu este provocare si scandal pentru poporul nostru crestin ortodox ?
Prevedem că protestele pe această temă vor fi numeroase. Si, din păcate, vor fi directionate de cercuri care nu este cu putintă a fi supuse controlului Bisericii.

Să nu fie acceptat
Pentru aceasta, Sfântul Sinod se adresează Guvernului si lumii politice a tării noastre si consideră potrivit:
a. A nu fi acceptat drept cod numeric al sistemelor electronice de stat pentru protectia persoanei numărul 666. A se face respectate si a se aplica la acest punct repetatele asigurări oficiale ale factorilor de conducere din diferite perioade de guvernare.
b. Să se facă o interventie la conducerea tărilor membre ale Uniunii Europene în care, chiar dacă unele state s-au declarat „laice", există însăsi tări crestine, cu politică crestină, si să se ceară oficial înlocuirea numărului 666 în sistemul electronic central al Uniunii Europene cu oricare alt cod numeric. Cu un atât de mare progres al electronicii, oare nu e posibil să înlocuiesti un cod numeric?
c. Sub nici un motiv să nu se aplice drept cod numeric numărul 666 în noul sistem de identitate al tării noastre, iar apartenenta religioasă să fie specificată obligatoriu între elementele înscrise pe noul tip de buletin.
Dacă se insistă în aplicarea legii, nu se va naste oare opinia conform căreia folosirea acestui număr nu este întâmplătoare ? Si că în spatele acestei utilizări se ascunde ceva suspect ?
Dăm slavă lui Dumnezeu pentru progresul civilizatiei, pentru toate darurile lui Dumnezeu către poporul nostru ortodox.
Dăm slavă lui Dumnezeu deoarece tara noastră este guvernată democratic, iar libertătile si drepturile fiecărui individ sunt protejate de Constitutia tării si de acordurile internationale până într-atât încât să fie respectate si considerate inviolabile chiar si drepturile individuale ale unei minorităti „contrar constiintei", fie si dacă acestea vin în vădită contradictie cu interesele majoritătii.
Exprimăm convingerea că poporul nostru va primi cu bunăvointă mesajul duhovnicesc si că, în consecintă, conducerea politică responsabilă va face tot ce este mai bine pentru a nu provoca unei părti a poporului nostru ortodox, dacă nu chiar întregii natiuni, probleme de constiintă.
După toate cele spuse si privind înainte către zilele Mântuitoarelor Patimi si ale învierii din morti a Mântuitorului Hristos, dorim întregului popor ortodox grec a ajunge cu întelepciune Sfintele Pasti, dăruindu-i binecuvântarea părintească a Bisericii si chemând asupra tuturor harul lui Dumnezeu si nemărginita Sa milă.
Semnează Presedintele Sfântului Sinod,
Arhiepiscopul Greciei,
SERAFIM,
urmat de semnăturile celorlalti membri ai Sfântului Sinod

Această circulară (2626/7 aprilie 1997) a fost citită în toate bisericile Greciei, în Duminica Ortodoxiei din anul 1997, iar mai apoi a fost publicată în oficiosul Sfântului Sinod, Pros ton lao (Către popor), nr. 21 din aprilie 1997.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Badea, stiind ca e activ in presa potrivita, la momentul potrivit, isi permite sa ameninte un om, prieten pana nu demult, care nu si-a lepadat sufletul de dragul paralelor strainilor si care, prieten fiind-ui, i-a spus adevarul, l-a prevenit ca a ratacit Calea: http://ampress.ro/fapt-divers/badea-avertisment-dur-pentru-oreste-pe-ticalosii-care-mananca-rahat-ca-ultimele-lepre-despre-cei-care-le-au-salvat-fundul.

Badea, AVERTISMENT DUR pentru Oreste: Pe ticăloșii care mănâncă rahat ca ultimele lepre despre cei care le-au salvat fundul…Mircea Badea a răspuns atacului fostului său prieten Oreste, lăsând să se înțeleagă că desele atacuri ale acestuia la adresa sa nu vor rămâne fără urmări. „Pe ticăloșii care mănâncă rahat ca ultimele lepre despre cei care le-au salvat fundul de mai multe ori în această viață, îi va lua dracu’. Foarte curând”, notează Badea. Acesta a mai postat pe Facebook în care pare să se refere tot la Oreste, despre care spusese acum ceva timp că „a luat bani de la politicieni”. Mesajul de acum al lui Badea este următorul: „Am cunoscut pe cineva care mă alerga prin oraș să-mi dea din banii pe care îi lua de la politiceni în campania electorală. Sigur că nu m-a prins. Se pare că banii s-au cam terminat și foamea e mare pentru că acum mănâncă căcat”. Potrivit click.ro, Oreste a postat miercuri pe internet un mesaj prin care îl critică pe Badea pentru atitudinea pe care acesta o manifestă ori de câte ori aude de părintele Iustin Pârvu. “Exista un latrau indracit care turbeaza cand aude de Parintele Iustin Parvu, vitrioland spatiul mediatic cu tot felul de maraituri infundate. Ii recomand un superb reportaj marca In Premiera cu Carmen Avram.”, a scris realizatorul emisiunii “Codul lui Oreste” pe Facebook. Reacţia lui Oreste a venit după ce Badea a postat la rându-i, tot cu referire la Oreste, următorul mesaj: „Intr-o seara, Iustin Parvu a spus:”E o seara frumoasa!” Asta pentru ca era seara si era frumoasa. Cei care citează din Iustin Pârvu şi Arsenie Boca de zece ori dimineaţa, de zece seara, şi de trei ori între mese (în general banalităţi şi clişee), folosesc şi expresii de genul “pe îndrăciţi îi arde rău la călcâie” ))) Teologie Ivan Turbincă gen )) Pace şi dulceaţă!”.
Aurel Ilfoveanu, A.M.PRESS
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Dupa ce iudaicii l-au crucificat cu ajutorul romanilor, catolicii il vor mort cu ajutorul simbolurilor? Au scris pe o moneda comemorativa "Lesus" (les?), in loc de "Iesus". Vezi http://ampress.ro/stiri/gafa-uriasa-la-vatican-numele-lui-iisus-scris-gresit.

Gafă uriaşă la Vatican. Numele lui Iisus, scris greşit!Vaticanul a fost obligat sa retraga 6.000 de monede comemorative comandate pentru a celebra primul an al Papei Francisc, dupa ce s-a descoperit ca pe ele numele lui Iisus Christos era trecut “Lesus”, scrie Ziare.com. Monedele, create de Monetaria Statului Italian, aveau gravat motto-ul oficial al Papei pe una dintre parti, iar Iisus era trecut ca Lesus. Doar patru monezi au fost vandute inainte ca greseala sa fie observata si intreaga serie sa fie retrasa. Inscriptia, tradusa din latina, inseamna: “A vazut Iisus un vames si de vreme ce l-a privit cu sentiment de iubire si l-a ales, i-a spus: ‘Urmeaza-ma!’”. “Acesta a fost citatul care l-a impresionat pe tanarul Jorge Mario Bergoglio atunci cand a simtit chemarea pe calea preotiei”, se arata in revista Catholic Culture.
Alina Dumitru, A.M.PRESS
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Va rog sa urmariti nesimtirea manifestata de ralizatorii si invitatii emisiunii care e in desfasurare acum pe Antena3. Moderatoarea, Catalina Porumbel (nimic in comun cu simbolul crestin) peroreaza cu suparare incrancenata impotriva banilor pe care Biserica Ortodoxa Romana ii obtine de la "amartii si sarantocii" de romani, e interesata ce suma se strange, daca e sau nu impozitata (nu era mai normal sa cunoasca legea si sa discute in limitele permise de legislatia existenta?) si de ce saracii dau si la Biserica din putinul lor. Nesimtirea acestui post a ajuns la apogeu (caci sper sa nu escaladeze nivelul actual al atacului la Ortodoxie): chiar acum e suparare mare in studioul Antenei3 pe faptul ca, pe plan european, romanii sunt cetatenii cu cele mai multe proprietati. Desigur, in "ratiunea" lor de tradatori, daca am fi chiriasi cu totii, am putea fi izgoniti mai usor din propria noastra tara.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

24. Nimeni nu poate sluji la doi domni, caci sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va alipi si pe celalalt il va dispretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui Mamona. Matei 6, 2.
Alaturi de alte posturi de televiziune, de posturi de radio, ziare, de mass-media in general,

Antena3 a devenit un post de telviziune anticrestin si, in special, antiortodox.
Memorat


Tot mai multe semne din toate directiile arata ca se urmareste alungarea romanilor din aceasta tara.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul

Domnule florin1989, nu numai ca se urmareste, este un proces in desfasurare. Deja patru milioane de romani lucraza dincolo de granitele Romaniei, la distante mari de tara, nu prin preajma, nu ca navetisti saptamanali. Tara si cetatenii ei, cei romani in primul rand, romani si de credinta ortodoxa, se afla sub terorism economic, etnic si (cel putin) sub discriminare religioasa. Daca nu ne luam masurile necesare, cele pe care ni le mai putem permite, Romania nu va mai exista, iar daca va mai exista, nu va mai fi a noastra. Mai sunt cateva luni si incepe vanzarea terenurilor, iar noi n-am reusit inca sa ne impunem vointa, care, atentie, e vointa nationala!, in privinta Rosiei Montane, a exploatarii gazelor de sist, a preluarii, legale, la termen, a zacamintelor de petrol. La proteste ar fi bine sa fie toata tara, sa crape fierea-n ei tradatori cand ne vad cat de multi si de hotarati suntem. Sa dezerteze jandarmii decat sa iasa in intampinarea noastra. Trebuie sa ne asumam calitatea de roman si destinul de a locui in acest spatiu.
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul

Merită citit!
"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)
AICI GĂSIŢI TOATĂ SFÂNTA SCRIPTURĂ-Biblia Ortodoxă:
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=215.0
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul

Merită citit!
"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29)
AICI GĂSIŢI TOATĂ SFÂNTA SCRIPTURĂ-Biblia Ortodoxă:
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=215.0
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4358
 • Vezi Profilul

Povestire anecdotica

    „Un om a venit la Hogea, plangandu-se si rugandu-l:

    - Te rog, salveaza-ma, eu, femeia mea si copiii mei locuim intr-o casuta, nu mai avem loc, nu mai incapem, fa ceva pentru noi! Ajuta-ne!

    - Vei face tot ceea ce-ti voi spune eu? l-a intrebat Hogea.

    - Cu siguranta, ai cuvantul meu!

    - Trebuie sa bagi in camera unde dormiti capra pe care o aveti!

    Si a facut intocmai. Capra behaia noaptea, sarind prin casa cand incoace, cand incolo. Doar ei stiu ce le-a patit pielea. Deci omul s-a dus din nou la Hogea si i-a zis:

    - Te-am rugat sa ne ajuti, si ce-ai facut? s-a plans el, ducandu-se la casa lui dis-de-dimineata.

    - Dar ti-am spus acest lucru ca sa te ajut!

    - Cum asa? Numai eu stiu ce-am patit…

    - Acum trebuie sa aduceti in dor­mitorul vostru si magarul! l-a sfatuit Hogea.

    Si ce-a facut magarul toata noap­tea? A zbierat si a aruncat din copi­te, in timp ce capra behaia si sarea pe peretii casutei. Intreaga familia era razvratita.

    - Aceasta nu este viata, vom muri de atata rau! i-a spus suparat stapa­nul casei lui Hogea.

    - Bre, eu va vreau binele, nu inte­legi? Bagati in casa si vaca, si vom mai vedea.

    A facut-o, dar ce s-a intamplat? A doua zi, dis-de-dimineata, toata fa­milia s-a dus tulburata la Hogea si l-a rugat sa-i scape de napasta.

    - Haideti, scoateti acum capra afa­ra! le-a grait Hogea.

    Au facut asa si au dormit putin mai linistiti.

    - Am mai rasuflat putin! i-au zis acum lui Hogea.

    - Scoateti afara si magarul! le-a zis din nou, si au facut-o.

    - Asta noapte am petrecut mult mai bine, nici nu se compara cu noap­tea de dinainte! i-au spus usurati lui Hogea membrii familiei.

    - Bine, scoateti afara si vaca!

    Au ascultat de cuvintele lui si bucuria lor nebuna a umplut tot locul. Se bu­curau de-ai fi zis ca traiau in Paradis.

    - Vedeti, le-a zis acum Hogea, cat v-am ajutat? V-am facut sa va bucurati de casuta voastra!”
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !

Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel

Capitolul 6
1. Fraţilor, chiar de va cădea un om în vreo greşeală, voi cei duhovniceşti îndreptaţi-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeţii, luând seama la tine însuţi, ca să nu cazi şi tu în ispită.
2. Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.
3. Căci de se socoteşte cineva că este ceva, deşi nu este nimic, se înşeală pe sine însuşi.
4. Iar fapta lui însuşi să şi-o cerceteze fiecare şi atunci va avea laudă, dar numai faţă de sine însuşi şi nu faţă de altul.
5. Căci fiecare îşi va purta sarcina sa.
6. Cel care primeşte cuvântul învăţăturii să facă parte învăţătorului său din toate bunurile.
7. Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera.
8. Cel ce seamănă în trupul său însuşi, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viaţă veşnică.
9. Să nu încetăm de a face binele, căci vom secera la timpul său, dacă nu ne vom lenevi.
10. Deci, dar, până când avem vreme, să facem binele către toţi, dar mai ales către cei de o credinţă cu noi.
11. Vedeţi cu ce fel de litere v-am scris eu, cu mâna mea.
12. Câţi vor să placă în trup, aceia vă silesc să vă tăiaţi împrejur, numai ca să nu fie prigoniţi pentru crucea lui Hristos.
13. Căci nici ei singuri, cei ce se taie împrejur, nu păzesc Legea, ci voiesc să vă tăiaţi voi împrejur, ca să se laude ei în trupul vostru.
14. Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume!
15. Că în Hristos Iisus nici tăierea împrejur nu este ceva, nici netăierea împrejur, ci făptura cea nouă.
16. Şi câţi vor umbla după dreptarul acesta, - pace şi milă asupra lor şi asupra Israelului lui Dumnezeu!
17. De acum înainte, nimeni să nu-mi mai facă supărare, căci eu port în trupul meu, semnele Domnului Iisus.
18. Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu duhul vostru, fraţilor! Amin.
Memorat

That's why you're here, isn't it?
 • nna
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3724
 • Vezi Profilul

LA MULTI ANI! Tuturor ce poarta numele SFINTILOR ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL
Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4358
 • Vezi Profilul

Observ ca pe alte topicuri bateti campii ! Ascultati-i pe acesti calugari cu har !

http://www.youtube.com/watch?v=-3PbKM6IfhE
Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Pagini: 1 ... 84 85 [86] 87 88 ... 158
Schimbă forumul: