Main Content:

Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13

DESPRE ISTORIA ROMANIEI

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #135 : Februarie 06, 2010, 16:27:03 »

Dupa ce ati vazut imaginile atasate, va rog sa meditati la urmatoarea propunere. Trebuie sa le "multumim" celor care i-au acordat lui Basescu un al doilea mandat de presedinte, caci, cu ajutorul lui si a familiei lui, am ajuns sa fim jigniti si agresati psihic si fizic la noi acasa. Imaginile cu familia prezidentiala in compania interlopilor din etnia tiganilor sunt o insulta adusa noua, tuturor romanilor si europenilor, precum si o subminare a climatului de drept care ar trebui sa domneasca in Uniunea Europeana. Daca am face o "Lista a rusinii" cu politicienii hoti, imbecili si tradatori din Romania, cred ca ar fi firesc sa facem una si cu cei care i-au votat. Cred ca asa ar fi corect.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #136 : Februarie 06, 2010, 17:02:27 »

Imagini, ok. Dar ai uitat sa atasezi chiar harta. Remediez eu situatia dle.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #137 : Februarie 06, 2010, 17:25:50 »

Sub titlul de "Un document incendiar care circulă pe Internet", ziarul Tricolorul publica informatiile care apar pe blogul dlui Bataiosu Marian. Dar in ziar mai e un fragment, pe care nu-l vad pe blog. http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=3439&format=html

De ce ne urăsc fiii celor
care au bolşevizat România?
Imediat după evenimentele din decembrie 1989, în peisajul mediatic au apărut voci care au început să ne răstălmăcească istoria, minimalizînd şi denaturînd faptele de glorie ale înaintaşilor, să ne defăimeze personalităţile devenite simboluri şi valori ale spiritualităţii româneşti şi, în general, să-i prezinte pe români ca un popor necivilizat, fără cultură, fără demnitate. La început, mai timide, aceste atacuri au crescut, treptat, în agresivitate, ajungîndu-se ca, astăzi, ele să devină un fapt obişnuit, de care nu se mai simt deranjaţi nici măcar cei direct vizaţi, adică românii. Constrînşi să se îngrijească de propria existenţă, sub presiunea unui individualism impus aproape cu brutalitate de activiştii neoliberalismului postdecembrist, mulţi dintre ei nu şi-au mai dat seama că în România se instaura, cu ficare acţiune politică sau aşa-zisă reformă administrativă, economică, culturală etc., un regim de ocupaţie. N-au sesizat, deşi s-au străduit unii să le deschidă ochii, că atacurile din ce în ce mai virulente asupra valorilor noastre culturale au fost gîndite tocmai să înlesnească realizarea acestui obiectiv. În acest scop, trebuiau demolaţi stîlpii de rezistenţă ai unităţii şi coeziunii poporului, ai credinţei sale strămoşeşti, ai dorinţei sale de a trăi într-o ţară liberă şi independentă, în care să se simtă stăpîn pe munca şi bogăţiile sale, valori pentru care şi-au dat viaţa generaţii întregi de înaintaşi.
Mulţi au fost duşi în eroare de aceste atacuri perfide, ajungînd chiar să creadă că trecutul istoric al poporului român, în spiritul căruia au fost educate atîtea şi atîtea generaţii de români, ar fi fost glorificat, artificial, de propaganda comunistă. Campania furibundă de condamnare a fostului regim, ce a reprezentat, practic, suportul ideologic al acţiunilor de demolare a structurilor instituţionale ale statului, s-a dovedit a fi extrem de benefică şi pentru propaganda denigratoare îndreptată împotriva valorilor definitorii ale neamului românesc.
A trebuit, însă, să treacă 20 de ani, să vedem ţara prăbuşită, cu economia devastată, cu bogăţiile ei în mîna a tot felul de aventurieri străini, cu valorile noastre spirituale defăimate, cu învăţămîntul, cultura, sănătatea şi chiar vitalitatea poporului grav afectate, ca să ne dăm seama că tot ceea ce a început în acel decembrie nefericit pentru poporul român n-a fost nimic altceva decît o agresiune de mari proporţii, care continuă şi în prezent şi care nu are alt scop decît să ne piardă ca neam, pentru ca aceste teritorii şi cine or mai rămîne pe ele să ajungă pentru totdeauna sub stăpînire străină.
Dacă mai sînt unii care se îndoiesc de această perspectivă şi nu înţeleg că tot dezastrul ce s-a produs în ultimii 20 de ani este rezultatul unor acţiuni premeditate, le supun atenţiei, ca un argument suplimentar, o scurtă analiză asupra unora dintre cei mai aprigi detractori şi defăimători ai neamului românesc.
În primul rînd, cred că nu-i o simplă coincidenţă că, în marea lor majoritate, aceştia sînt fiii celor care, tot într-un moment greu pentru ţară, respectiv spre sfîrşitul celui de-al II-lea război mondial, au impus, de asemenea, României un regim de stăpînire străină, făcîndu-se cunoscuţi prin zelul lor nemăsurat faţă de ocupantul sovietic. Activişti ai bolşevizării ţării şi duşmani ai poporului român, aceştia ne-au rămas în amintire prin cunoscutele fapte criminale din anii '50, ce au urmărit anihilarea fizică a intelectualităţii, considerată, pe bună dreptate, stîlpul rezistenţei naţionale. A se constata că analizele şi rechizitoriile asupra acestor grave evenimente i-au ocolit, cu premeditare, pe adevăraţii vinovaţi. Au fost supuşi, însă, oprobriului public tot românii, care, din ignoranţă, au devenit victime ale manipulării şi au fost folosiţi în asemenea acţiuni barbare.
Adevăraţii criminali de atunci şi-au dus traiul tihnit pînă la adînci bătrîneţe şi şi-au lăsat urmaşi de nădejde, care le continuă "opera" şi în vremurile noastre. Iată, doar, patru dintre aceste nume: Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tismineţki, Walter Roman, născut Neuländer, Dionis Patapievici, născut Denys Patapiewicz, şi Mihai Oişteanu, născut Mihail Oigenstein. Ce au ei în comun? În primul rînd, faptul că toţi sînt evrei, proveniţi din teritoriile unde sovieticii şi-au pregătit acţiunile împotriva României, toţi, după 1964, şi-au românizat numele pentru a-şi ascunde originea, dar, mai ales, crimele săvîrşite în perioada de bolşevizare a României, toţi au ajuns, cu sprijinul Moscovei şi al NKVD-ului, pe trepte înalte ale ierarhiei de partid, toţi şi-au lăsat cel puţin cîte un urmaş cărora le-a transmis atitudinea lor ostilă faţă de români şi misiunea de a continua să-i duşmănească.
Anul 1964 a marcat începutul unei perioade de dezgheţ în politica statului comunist. Românii din nomenclatura de partid şi-au întărit poziţiile şi au început să imprime propagandei şi ideologiei de partid un caracter naţional din ce în ce mai pronunţat. S-au recunoscut şi au fost condamnate chiar şi o parte din greşelile şi crimele trecutului. România se distanţa tot mai mult de Moscova şi stabilea relaţii cu lumea occidentală. Concomitent, aparatul de partid şi instituţiile statului au fost curăţate de elemente alogene, barîndu-se, totodată, prin subtile pîrghii administrative, accesul etnicilor minoritari în funcţii importante. În aceste condiţii, indivizi ca aceia nominalizaţi mai sus şi-au pierdut poziţiile dominante în partid şi, o dată cu ele, privilegiile importante de care beneficiau. Desigur, n-au fost aruncaţi în stradă din locuinţele luxoase pe care le ocupau, aşa cum au făcut odraslele lor cu românii după 1990, dar nici nu li s-a mai permis desfrîul şi opulenţa cu care se obişnuiseră şi, mai ales, favoarea pe care le-o dădea puterea.
Cei care le-au făcut această "neplăcere" erau tocmai românii, pe care ei îi urau genetic şi lucru acesta n-aveau cum să-l uite. Unii au mai apucat momentul răzbunării din decembrie 1989, aşa cum a fost Silviu Brucan, alt evreu cu nume schimbat, alţii au lăsat pe seama urmaşilor duşmănia împotriva românilor şi, din cîte se constată, aceştia se dovedesc extrem de zeloşi în a-şi executa aceste obligaţii testamentare. Îi recunoaştem, prin ostilitatea ce o manifestă faţă de români, prin înverşunarea cu care încearcă să ne înstrăineze de valorile naţionale şi, în general, prin răul imens făcut ţării în aceşti 20 de ani, pe indivizi ca Vladimir Tismăneanu, Petre Roman, Horia Roman Patapievici sau Andrei Oişteanu. Sînt binecunoscute blasfemiile lor împotriva personalităţilor istorice, culturale, teologice etc. care ne-au marcat istoria şi ne-au ridicat spiritualitatea naţională ce ne dă identitate, legitimitate şi ne plasează în rîndul naţiunilor civilizate etc.
Şi ei, ca şi bolşevicii din care, biologic, se trag, tot de pe funcţii de autoritate îi duşmănesc pe români. Puterea ce le-o conferă aceste funcţii le permit să acţioneze cu mai multă eficienţă şi, totodată, să beneficieze de privilegii şi să ducă un trai opulent pe seama poporului pe care-l batjocoresc prin cele mai infame expresii. Dacă părinţii lor i-au duşmănit pe români în numele comunismului, iată că ei o fac de pe poziţie de anticomunişti. Numai vectorul s-a schimbat, scopul a rămas însă acelaşi, adică să-i menţină pe români într-o stare de înapoiere culturală pentru a-i putea domina.
Pentru români se pun, însă, nişte întrebări: de ce tocmai Patapievici, cel care s-a afirmat deschis ca denigrator al neamului românesc, a fost numit şi reinvestit în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, organism care ar trebui să ne promoveze cultura şi valorile în lume şi de care el, de fapt, se foloseşte pentru a ne batjocori şi a ne expune în ipostaze umilitoare? De ce o altă odraslă de bolşevic, în speţă Tismăneanu, a ajuns "inchizitorul" comunismului, folosindu-se de această ocazie, autoritate şi, bineînţeles, fonduri substanţiale, pentru a-i ataca, de fapt, tot pe români? De ce şi celelalte odrasle de bolşevici se situează bine în zona privilegiaţilor postdecembrişti, nimeni nu-i deranjează cu nimic, ocupă funcţii importante, duc un trai opulent pe seama românilor pe care continuă să-i umilească cu abjecţiile lor anticomuniste? Sînt întrebări la care ar trebui să răspundă cel care le-a încredinţat aceste funcţii şi continuă să-i încurajeze în acţiunile lor, deşi acestea oripilează tot mai multă lume. Sînt, desigur, întrebări retorice pentru că şi individul numit Băsescu Traian, prin tot ceea ce face, se poziţionează împotriva intereselor poporului român. În aceste condiţii ar trebui să-i întrebăm pe cei care l-au votat pe acest individ dacă nu cumva prestaţia lui începe să-i dezamăgească, dacă nu cumva încearcă un sentiment de culpabilitate faţă de răul ce s-a abătut asupra ţării.

ALEXANDRU AMITITELOAIE

Copyright Tricolorul

Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #138 : Februarie 06, 2010, 20:55:59 »

Dupa ce ati vazut imaginile atasate, va rog sa meditati la urmatoarea propunere. Trebuie sa le "multumim" celor care i-au acordat lui Basescu un al doilea mandat de presedinte, caci, cu ajutorul lui si a familiei lui, am ajuns sa fim jigniti si agresati psihic si fizic la noi acasa. Imaginile cu familia prezidentiala in compania interlopilor din etnia tiganilor sunt o insulta adusa noua, tuturor romanilor si europenilor, precum si o subminare a climatului de drept care ar trebui sa domneasca in Uniunea Europeana. Daca am face o "Lista a rusinii" cu politicienii hoti, imbecili si tradatori din Romania, cred ca ar fi firesc sa facem una si cu cei care i-au votat. Cred ca asa ar fi corect.
!!!Mr Nor,nu te mai votez ca forumistul nr:1. Grin Sunt cateva milioane bune de cetateni romani,care au votat cu Basescu.Chiar toti trebuie trecuti pe lista rusinii,doar pentru ca au dat votul lor lui Traian Basescu?.Nu esti putin cam aspru si partinitor?.Adversarii lui din campania electorala,sunt toti"fete mari"?.Esti sigur ca ai dreptul moral sa-i mustruluiesti chiar pe toti pentru crezul lor?.Sau poate pentru votul lor impotriva mafiei rosii(mai rosie decat in partea de centru dreapta)?.Vezi ca nu ma feresc sa spun ca mafia este trans-partinica.Mafia-i prezenta in toate partidele.Dar eu si acele cateva milioane de votanti pro Basescu,am dorit ca cineva sa sparga mafia rosie;sa-i mai taie din tentacule,ca prea s-a generalizat.Daca Base scoate brisca si la mafia portocalie,asa cum se intrevede;Eu personal ai iert celelalte greseli,sau mai bine zis,inchid ochii la ele strangand din dinti.Oricum,Mr Nor,esti in contradictie cu milioane de cetateni ai romaniei,s-ar putea sa aiba si ei dreptatea lor.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #139 : Februarie 06, 2010, 21:51:23 »

Nu-i o suparare. Am mai spus ca eu nu ma consider "forumistul nr:1" de aici. Deci paguba-n ciuperci. In opozitie cu numarul respectiv de romani am fost mai tot timpul si in mai toate imprejurarile. Nu uita ca PCR-istii tot cam atatia erau. Deci cum sa nu fiu in opozitie cu ei? Iar daca am merge pe logica domniei tale, nu scapa din vedere ca si reciproca e valabila, pentru ca si votantii de partea cealalta erau tot cam atatia (poate mai multi). Pentru ei nu ai retinere, ei nu sunt oameni?
Despre mustruluiala. Am dreptul sa-i mustruluiesc pe aproape toti si oricine o are, pentru ca stiau prin ce s-a afirmat Basescu in evolutia lui "profesionala" si politica. Securitate, PCR, nomenclatura, facilitarea venirii minerilor in Bucuresti in mandatul sau de ministru al transporturilor, furtul flotei tot in minesteriatul sau, "aici sunt banii dumneavostra" (http://www.youtube.com/watch?v=pWWPJinz1eA), "nu avem nevoie de autostrazi", promiscuitate la Primaria Capitalei si Palatul Cotroceni, parlament unicameral, aviditate nemasurata de putere si readucerea Romaniei in prag de dictatura prezidentiala. Toate acestea si multe altele erau cunoscute. Daca totusi l-au votat, pe lista cu ei (inclusiv cu domnia voastra, nu?), pentru ca au adus un mare deserviciu Romaniei si generatiilor viitoare, nu numai celor actuale, de romani.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #140 : Februarie 06, 2010, 22:25:08 »

!!!Cata duritate-n exprimare.Pai,daca ar fi asa duri,asa de porniti si neiertatori ca domnia ta,toti cei care nu au votat cu Basescu;ar trebuii sa ne asteptam la un "razboi civil".Si cand ma gindesc ca Geoana,principalul contra-candidat a lui Base e nepatat,mai ca-mi vine sa ma trec singur pe lista rusinii,da"numai dupa soacra si cumnatul lui,si eventual in urma fostului prezidentiabil Mirciulica.Se zvoneste prin psd ca-ar avea prbleme serioase acest Mirciulica.Si unele trec chiar granita.Si-i fiul generalului care a pus la dispozitia "emanatilor" din revolutie tunelurile din capitala;ca" le cunostea bine.Erau in fisa postului lui.Si inca multe altele,da"nu vreau sa ma contrez cu matale. Grin
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #141 : Februarie 06, 2010, 22:46:56 »

Nu sunt impotriva contrarilor. Uneori, duc la noi idei, orientari si pot asigura progresul. Nu optez pentru pacea cumintica a celor care se felicita pentru ce au facut la `89 si ce ar face daca de aici inainte daca nu stiu ce si nu stiu cum, asa cum propunea deunazi cineva pe forum. Dar nu sunt nici un dur, va inselati. In Revolutie m-am aruncat cu capul inainte, in genul "fie ce-o fi", dar am ramas pana la capat pentru ca cei din preajma mea, multimile, pe langa "Jos comunismul!" au scandat, uluitor si incredibil la ora aceasta, "Fara violenta!", motiv ne specific pentru cei duri.
Problema e ca nu avem o oferta politica valabila si nici candidati in care sa avem incredere. Solutiile iesirii din aceasta fundatura mortala sunt doua: o revolta sangeroasa generalizata (n-o agreez si n-o recomand) sau respingerea sistemului politic actual si a intregii clase politice. Neprezentarea la vot ar fi fost un inceput de solutie. Cu un milion de votanti la alegeri, nici Basescu si nici clasa politica n-ar fi avut vreo credibilitate. Pe de alta parte, intre o structura organizata piramidal a jafului si una cu doua centre, PSD-PNL, o prefer pe a doua pentru ca e e mai putin totalitara. Dar aceasta asa, la modul general, pentru ca sunt satul sa fiu torturat cu alegerea intre doua rele.
In concluzie, nu am optiuni politice in conditiile acestei oferte jalnice a spectrului politic din Romania actuala. Macar in timpul comunistilor puteam avea o optiune. Optasem pentru opozitie, asa muta cum era ea, strangeam din dinti dar stiam ca nu sunt cu ei. Prin orice forumular completat te destanuiai si se stia ca nu esti membru PCR. Exista si o forma tacita de respect a celor din preajma pentru asumarea acelui statut de paria al societatii socialiste multilateral dezvoltate. Acum te suspiciaza toti. Te declasifica orice optiune, "nu te mai votez ca forumistul nr:1", si esti dusmanit si cand, aparent, nu ai dreptate si cand ai. Si daca ajungi si in situatia de a nu sti cu ce vei platesti facturile la sfarsit de luna, parca nu ami ai chef sa raspunzi la interpelarile de pe forumuri. Deci, domnule tough, te poti considera avantajat ca am raspuns in starea si pe fondul sufletesc in care ma gasesc. Ca un calator prin lumea asta post, anti si neo, inchei tot cu o melodie a formatiei "Taxi", http://www.youtube.com/watch?v=7gA9G7AVH1s&feature=related. Auditie placuta.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #142 : Februarie 06, 2010, 22:57:55 »

!!!Mr Nor,imi place trupa "TAXI"!Da"stii ca interpretul este finul de cununie a lui Traian Basescu?.Pe bune!Hai sa ne impacam,ca avem cam aceleasi ofuri,da"cu nuante diferite!
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #143 : Februarie 06, 2010, 23:55:20 »

Pace sa fie. Privitor la interpret, sa stiti ca nu ma deranjeaza amanuntul amintit mai sus. Mi se pare un om care traieste pe picioarele sale si muzica pe care o face trupa imi place. Ce ne-am face daca am judeca totul prin prisma simpatiilor sau antipatiilor politice? Inainte de `89, ma dadeam in vant dupa inregistrarile lui David Oistrakh (si acum la fel), un mare violonist al lumii. Stiam ca e un comunist convins, evreu nascut la Odesa, in timpul Imperiului Tarist, dar crescut si dedicat doctrinei URSS. M-a deranja si imi mai bruiaza gandul acesta auditiile, dar reuseam si reusesc si acum sa trec peste amanuntul biografic de dragul darului ceresc cu care a fost inzestrat. Ce ne-am face daca am aplica regulile si optiunile dintr-un domeniu intr-altul? Dumnezeu a facut sa putem transcende anumite lucruri (anumite, nu pe toate, desigur), pentru a ne putea bucura de creatia sa si de darurile cu care ne-a binecuvantat.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #144 : Februarie 07, 2010, 00:22:20 »

L-am dat exemplu doar pe David Oistrakh, dar pot completa cu pianistul Sviatoslav Richter sau Emil Giles (nascut tot la Odesa), la fel cum nu uit ca marele violoncelist Mstislav Rostropovici s-a nascut tot in URSS, desi a fost un mare luptator pentru libertate, ca multi alti artisti ai perioadei comuniste a Rusiei. Trebuie sa fim foarte atenti sa nu ne otravim singuri sufletele intr-o lume atat de violenta si impregnata de tot felul de sisteme, mai vizibile sau mai putin, ale raului. Gustul pentru nuante si simtul discernerii lucrurilor nu ne vor abate de la convingerile noastre si ne vor face sa fim mai intregi
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #145 : Februarie 07, 2010, 00:41:42 »

Am cautat si am atasat si fotografiile artistilor mentionati numai pentru a va atrage atentia ca subiectul este sensibil si foarte important. Sa nu urasti nu e usor lucru, iar a-ti iubi aproapele ca pe tine insuti nu e chiar la indemana oricui. In aceste conditii, poate va intrebati cum de am propus o lista a rusinii? Simplu. Pentru ca oamenilor trebuie sa le atragi atentia cand gresesc si, o mare parte dintre ei, se vor indrepta. Cei care nu i-au atras atentia lui Ceausescu ca exagrereaza cu acel cult al personalitatii care ne exaspera pe toti, nu l-au iubit si nici bine nu i-au facut. Dintre mine si Patapievici (iertata-mi fie alaturarea), eu, criticul, sunt cel care-i vrea binele Presedintelui Romaniei, nu invers. Noapte buna, dar vegheati!
Memorat
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #146 : Februarie 07, 2010, 10:02:22 »

Eu am citit si discutiile celor care au scris pe blogul respectiv si le gasesc interesante si mai documentate decat multe dintre cele de pe acest forum. Nu am avut timp sa fac o selectie, de aceea le reproduc integral.

14 Răspunsuri

2010 ianuarie 28 Romanu permalink
Am citit pe harta ta un detalui de articolul lui William B. Wood din Los Angeles Times, 25 August 1992! NU am gasit nimic din ce scrie pe harta cum ca ar fi scris de planul asta:
http://articles.latimes.com/1992/aug/25
si nici alte articole ale lui Wood. Daca e William Braucher Wood, asta e acum ambasador in Afganistan!
Planuri de genul asta au existat gramada in acea perioada 1989! Vroiau sparga si Romania in bucati! Numai Dumnezeu stie ce se intampla cu adevarat! E multa prostie si indiferenta in lume!
De exemplu ungurii si-au facut studii genetice sa-si dovedeasca rasa pura si au gasit ca au gene dominante de tigani la care se adauga gene de romani si germani! Neamul unguresc nu exista, nici nu a existat! A fost creat cu un scop precis si este protejat! Nu vezi ca de dezbinarea Ungariei nu se spune nimic, niciodata! Tara asta e ca si inexistenta in orice conflict! Si asta o face si foarte periculoasa!
Dar stim cine se afla in spatele lor! Inclusiv papa, care lucreaza la greu si acum contra Bisericii Noastre, A Serbiei, A Greciei! NU prea pricep cine ii protejeaza pe Bulgari! Ca si astia is mentinuti prin interes!

Eram numai curios sa gasesc articolul ala!

Multa sanatate!

2010 ianuarie 28 pepikul permalink
Nu inteleg, ce vrei sa sa spui prin cum ca ungurii nu au existat? nici eu nu ii inghit, dar faptul istoric o dovedeste cum ca ei au venit in sec 9 in Europa. Daca sti alta teorie a aparitiei lor, mi ar face placere sa o citesc. Nu o lua in nume de rau, eu chiar nu stiam de aceasta idee sustinuta de tine. mersi

2010 ianuarie 28 agerstress permalink
Asadar, se confirma conspiratia.

2010 ianuarie 28 Romanu permalink
@pepikul- Istoria oficiala a Ungariei pretinde ca ungurii sunt descendentii triburilor maghiare ce au migrat in Panonia in urma cu 1000 de ani. Alti istorici nu sunt de acord si sustin ca ungurii sunt o populatie europeana maghiarizata fortata de o elita politica aflata la conducerea zonei. Unul dintre acesti istorici, Paul Lendvai, scrie in cartea lui “The Hungarians” ca in timpul imparatului Iosif al doilea-1765-1790, “maghiarii” formau doar o treime din populatia Regatului Ungariei, in timp ce restul, de aproape 70% din populatia Regatului erau slavi(sarbi, slovaci), romani, germani sau tigani. Din pacate ungurii primesc o educatie nerealista si xenofoba si sunt facuti sa creada ca Regatul Ungariei era locuit doar de ei, cand in realitate “maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsa majoritara prin maghiarizarea fortata a celorlalte etnii din Regatul Ungar. Daca ne uitam la genetica, vom vedea ca de fapt in Ungaria “maghiarii” au avut un impact nesemnificativ asupra geneticii populatiei locale, si ca de fapt majoritatea ungurilor sunt fie slavi, fie romani, germani sau tigani.

Ce rasa erau maghiarii invadatori ai Panoniei?
Studiile genetice spun ca erau “uralici”, adica aveau haplogrupul N.
Ce sunt ungurii de azi? Acest studiu spun ca ungurii de azi sunt o populatie strans inrudita cu populatia balcanica sau cu cea central europeana, dar nu cu maghiarii.

Numele testului:

Y-chromosome analysis of ancient Hungarian and two modern Hungarian-speaking populations from the Carpathian Basin.

Unde puteti gasi acest studiu:
Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. Epub 2008 Mar 27
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18373723?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

Cine sunt autorii studiului:

Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Tömöry G, Czibula A, Priskin K, Csõsz A, Mende B, Langó P, Csete K, Zsolnai A, Conant EK, Downes CS, Raskó I. Institute of Genetics, Biological Research Center of Hungarian Academy of Sciences, Temesvári krt. 62, H-6726, Szeged, Hungary. http://us.mc620.mail.yahoo.com/mc/compose?to=bernadett_csanyi@yahoo.com

Scurta prezentare a acestui studiu:

The Hungarian population belongs linguistically to the Finno-Ugric branch of the Uralic family. The Tat C allele is an interesting marker in the Finno-Ugric context, distributed in all the Finno-Ugric-speaking populations, except for Hungarians. This question arises whether the ancestral Hungarians, who settled in the Carpathian Basin, harbored this polymorphism or not. 100 men from modern Hungary, 97 Szeklers (a Hungarian-speaking population from Transylvania), and 4 archaeologically Hungarian bone samples from the 10(th) century were studied for this polymorphism. Among the modern individuals, only one Szekler carries the Tat C allele, whereas out of the four skeletal remains, two possess the allele. The latter finding, even allowing for the low sample number, appears to indicate a Siberian lineage of the invading Hungarians, which later has largely disappeared. The two modern Hungarian-speaking populations, based on 22 Y-chromosomal binary markers, share similar components described for other Europeans, except for the presence of the haplogroup P*(xM173) in Szekler samples, which may reflect a Central Asian connection, and high frequency of haplogroup J in both Szeklers and Hungarians. MDS analysis based on haplogroup frequency values, confirms that modern Hungarian and Szekler populations are genetically closely related, and similar to populations from Central Europe and the Balkans. PMID: 18373723 [PubMed - in process]

2.
Un alt studiu in care este comparat ADN-ul prelevat din morminte “maghiare” cu ADN-ul ungurilor de azi. Concluzia studiului este ca in mormintele “maghiarilor” genetica uralica era prezenta doar la bogati, in timp ce populatia comuna avea haplogrupuri tipic europene. Acest lucru arata foarte clar ca “maghiarii” erau mai putin numerosi decat populatia ce exista deja in Panonia. De asemenea acest test spune ca “nu exista continuitate genetica intre invadatorii maghiari si populatia de azi a Ungariei”.

Numele studiului:
Comparison of maternal lineage and biogeographic analyses of ancient and modern Hungarian populations.

Unde il puteti gasi:
Am J Phys Anthropol. 2007 Nov;134(3):354-68

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17632797

Cine sunt autorii:
Tömöry G, Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Kalmár T, Czibula A, Csosz A, Priskin K, Mende B, Langó P, Downes CS, Raskó I.Institute of Genetics, Biological Research Center of the Hungarian Academy of Sciences, 6726 Szeged, Hungary.

Scurta introducere:

The Hungarian language belongs to the Finno-Ugric branch of the Uralic family, but Hungarian speakers have been living in Central Europe for more than 1000 years, surrounded by speakers of unrelated Indo-European languages. In order to study the continuity in maternal lineage between ancient and modern Hungarian populations, polymorphisms in the HVSI and protein coding regions of mitochondrial DNA sequences of 27 ancient samples (10th-11th centuries), 101 modern Hungarian, and 76 modern Hungarian-speaking Sekler samples from Transylvania were analyzed. The data were compared with sequences derived from 57 European and Asian populations, including Finno-Ugric populations, and statistical analyses were performed to investigate their genetic relationships. Only 2 of 27 ancient Hungarian samples are unambiguously Asian: the rest belong to one of the western Eurasian haplogroups, but some Asian affinities, and the genetic effect of populations who came into contact with ancient Hungarians during their migrations are seen. Strong differences appear when the ancient Hungarian samples are analyzed according to apparent social status, as judged by grave goods. Commoners show a predominance of mtDNA haplotypes and haplogroups (H, R, T), common in west Eurasia, while high-status individuals, presumably conquering Hungarians, show a more heterogeneous haplogroup distribution, with haplogroups (N1a, X) which are present at very low frequencies in modern worldwide populations and are absent in recent Hungarian and Sekler populations. Modern Hungarian-speaking populations seem to be specifically European. Our findings demonstrate that significant genetic differences exist between the ancient and recent Hungarian-speaking populations, and no genetic continuity is seen. (c) 2007 Wiley-Liss, Inc.PMID: 17632797 [PubMed - indexed for MEDLINE

3.
Care este poporul cu care sunt cel mai inruditi ungurii?
Din testul urmator rezulta ca ungurii sunt cel mai apropiati genetic de INDIENII din India.
Se presupune ca locul de origine al slavilor este India, iar acest studiu demonstreaza ca intr-adevar, ungurii sunt cel mai apropiati genetic de indienii din India. Acest studiu este interesant pt ca a fost folosit cel mai mare numar de mostre de ADN, peste 1100.

Numele studiului:

Human Chromosomal Polymorphism in Hungarian Sample

Unde il puteti gasi:

Kamla-Raj 2006 Int J Hum Genet, 6(3): 177-183 (2006)

http://www.krepublishers.com/02-Journals/IJHG/IJHG-06-0-000-000-2006-Web/IJHG-06-3-177-280-2006-Abst-PDF/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K/IJHG-06-3-177-183-2006-263-Decsey-K-Text.PDF

Cine sunt autorii:

Kata Décsey1, Orsolya Bellovits2and Györgyi M. Bujdosó21.Semmelweis University, Department of Forensic Medicine, Budapest, Hungary, 10912. Hungarian Academy of Sciences - Semmelweis University, Institute of Forensic Medicine,Budapest, Hungary, 1091

Scurta introducere:

"the smallest difference is between the Hungarian and the Indian groups, while the Central-Europeans differmore. The biggest difference is between the Hungarians and the Turks, so they seem to be the most distant relatives."

4.

Oamenii de stiinta sustin ca un minim de 5% din populatia Ungariei pe linie materna se trage din Asia. 5% din unguri au haplogrupul mitocondrial M, specific Indiei. Din India, femei purtatoare ale acestui haplogroup s-au raspandit si in alte zone ale lumii, si se pare ca in in Ungaria. De obicei tiganii au tot acest haplogrup mitocondrial M.

Numele studiului:

Comparison of mtDNA haplogroups in Hungarians with four other European populations: a small incidence of descents with Asian origin.

Unde il gasiti:
Acta Biol Hung. 2007 Jun;58(2):245-56

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17585514?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=3&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

Autorii:

Nadasi E, Gyurus P, Czakó M, Bene J, Kosztolányi S, Fazekas S, Dömösi P, Melegh B. Department of Public Health and Preventive Medicine, Faculty of Medicine, University of Pécs, Pécs, Hungary. http://us.mc620.mail.yahoo.com/mc/compose?to=edit.nadasi@aok.pte.hu

Scurta prezentare a studiului:

Hungarians are unique among the other European populations because according to history, the ancient Magyars had come from the eastern side of the Ural Mountains and settled down in the Carpathian basin in the 9th century AD. Since variations in the human mitochondrial genome (mtDNA) are routinely used to infer the histories of different populations, we examined the distribution of restriction fragment length polymorphism (RFLP) sites of the mtDNA in apparently healthy, unrelated Hungarian subjects in order to collect data on the genetic origin of the Hungarian population. Among the 55 samples analyzed, the large majority belonged to haplogroups common in other European populations, however, three samples fulfilled the requirements of haplogroup M. Since haplogroup M is classified as a haplogroup characteristic mainly for Asian populations, the presence of haplogroup M found in approximately 5% of the total suggests that an Asian matrilineal ancestry, even if in a small incidence, can be detected among modern Hungarians. PMID: 17585514 [PubMed - indexed for MEDLINE]

2010 ianuarie 28 Adriana permalink
Super comentariul tau, Romanu! Mersi pentru informatii.

2010 ianuarie 28 agerstress permalink
@Romanul,
ai venit cu niste informatii foarte interesante.
In casuta de email a lui “bernadett_csanyi@yahoo.com” si cea a lui “edit.nadasi@aok.pte.hu” nu putem intra decat daca ne spui si parolele de acces… :-) celelalte link-uri functioneaza.

2010 ianuarie 28 Felix-Gabriel Lefter permalink
Criteriul e intotdeauna limba. Maghiara e limba fino-ugrica, seamănă cu finlandeza, seamănă şi la moacă, aşadar exista. Noi vorbim o latină vulgara, aşadar suntem latini si existăm. Ţiganii există şi ei, dar doar fizic, pentru că romanes nu are formă cultă – din acest motiv, în afara de fondul sanscrit rudimentar, împrumuta mereu din limba ţărilor pe care le conlocuiesc, furând, ca paria ce sunt: ţigăneasca e fie română, fie maghiară, fie ce-o fi…

2010 ianuarie 28 bătăiosu permalink
@Felix-Gabriel Lefter,

Maghiara a fost incadrata de catre lingvisti ca facand parte din familia limbilor fino-ugrice…
Tu vorbesti o latina vulgara, eu vorbesc limba mosilor si stramosilor mei dinaintea cuceririi romane! Apropos, latina vulgara exista doar in mintile lingvistilor si filologilor, in fapt, exista o limba comuna numita prisca, ceea ce-i faceau pe latini sa inteleaga ce spun macedonenii sau tracii, fara sa fie nevoiti sa invete in universitati latina literara, asa cum fac italienii, care au peste 2500 de dialecte, si nu se inteleg intre ei fara a cunoaste italiana literara! Datorita acestei limbi comune, româna se aseamana cu latina, cu italiana, cu franceza, cu provensala, cu sanscrita, etc. Cand neamurile ariene au roit din zona asta, au plecat inclusiv cu limba, dar in timp ce populatia bastinasa a conservat-o cel mai bine, fiind de-a locului, restul au modificat-o sub influenta a “n” factori!

2010 ianuarie 28 Romanu permalink
Mai Romani, trebuie sa intelegeti, ca limba maghiara a fost impusa populatiei locale, Unde e Finlanda, Unde is tarile Baltice (care mai au ceva inrudiri cu acea limba), si unde e Ungaria (geografic)! Inainte de invaziile mongole etc,. pe teritoriul panoniei nu exista populatie? Ba da erau romani, germani, emigranti din Punjab (ca cam de acolo se trag tiganii , genetic vorbind, la un moment dat au fost niste razboaie mari in zona si s-au dispersat peste tot).

Noi vorbim limba Dacilor, dinainte de existenta romanilor. Suntem urmasii civilizatiilor din spatiul Marii Negre, inainte de a exista Marea Neagra (cutremure si eroziune au dus la surparea Bosforului si apa din Mediterana a ajuns in Marea Neagra!). De aia ne avem bine si cu Georgieni si cu Armeni etc. Noi am avut religie si credinta puternica – in Zamolxe, apoi am fost Crestinati, dar bazele existau deja, si nu va luati dupa povestile grecesti ca Marele Preot al Dacilor a fost elevul lui Plato (nu mai stiu exact povestea). Ideea este ca greci ajunsi pe tarmul Marii Negre cand au ajuns in contact cu civilizatia Dacica au fost uimiti de structura si organizarea Dacilor gelozia a crescut!
Ce tot atat trambitam cu Ungaria – ei au fost cuceriti de toti, si la toti cuceritorii s-au plecat Numai ei au fost Pasalac in toata Europa! Nu am eu nimic cu ei, dar au si ei un set de Elite care ii controleaza si ii manevreaza cum vor ei! Elite care nu is de acelasi neam! Ma rog “elite” ii mult spus! Dar genu asta de “elite” is peste tot in lume si trag sforile cum vor ei! Mai cititi cum s-a luptat regele Ferdinand sa le reduca puterea, de ce a fost asasinat Eminescu, iar in ziua de azi cine obliga armata romana sa cumpere tot felul de porcarii!!!
Ungaria a fost sluga la nemti, austrieci, la care se inchina pana in ziua de astazi! Si la care adera! EI zic ca is neam germanic si romani is tigani! Intr-un fel si de acolo li se trage protectia…de la “elitele” din Austria, si ca is catolici de la minunatul papa! In plus ei au exportat ce aveau mai de pret peste tot unde au avut interes…adica unguroaicele! Ca is vestite in istorie de cat de ….! Daca mergeti in UK de exemplu toate vedetele XXX, Playboy etc is unguroaice! Si in plus au facut lobby puternic pentru a-si promova dorinta pentru Ardeal! Ce credeti voi ca povestile cu tigani si Dracula se promoveaza de dragul artei!
Improscarea cu noroi a valorilor romanesti se face intamplator!

Stiti si voi cum e! Imi cer scuze daca e cam fuzzy ce am scris , is obosit si vroiam sa scriu niste idei! Cititi diverse ca o sa va luminati mai bine daca nu stiati!

In incheiere vreu sa spun ca noi Romani nu dormim, si nici nu ne lasam calcati in picioare asa cum se crede! Jucam si noi in Hora! Dar trebuie sa fim mandri in fata lui Dumnezeu ca in Tara noastra nu am omorat pe nimeni ca a fost de alta natie, nu am facut nici o epurare etnica, nu am cucerit pe nimeni, nu am improscat cu noroi pe nimeni, nu am discriminat nici o religie si nici nu am creat conflicte pe aceasta tema! Avem un bagaj genetic unic in lume!

Cititi cartea The Origins of the British by DNA Analysis scrisa de Stephen Oppenheimer -sa vedeti cum se trag ei cam 50% din neamul romanesc!

Mai povestim!

2010 ianuarie 29 ANAMORF permalink
România nu mai e demult decât cu numele…

2010 ianuarie 29 agerstress permalink
ANAMORF,
Romania=romanii si romanii sunt inca aici! Chiar si prin ultimul roman va trai Romania. Ca ne-au jefuit de tot ce aveam, da, e adevarat dar TOTUL SE PLATESTE INTR-O ZI.

2010 februarie 2 Aquarius permalink
Si abia astept, agerstress, sa vina Ziua Platii!

2010 februarie 3 wolfwie permalink
pt ANAMORF, daca Romania nu mai este de mult decat cu numele , in semna ca nici celelalte tari nu sunt mai prejos. Chir daca se sunt presiuni pe noi asta nu inseamna ca celelalte natiuni sunt mai prejos, doar ca nu se discuta prea mult acest subiect in Romania

2010 februarie 5 costea permalink
Cum naiba s-a intamplat ca o tara mica, precum Ungaria, sa domine o buna parte din Balcani atata amar de vreme? Au inrobit Transilvania aproape 1000 de ani, au dominat chiar si tara Romaneasca si cateodata, prin jocuri meschine si Moldova. Ar trebui sa facem o lista a rusinii in care sa-i bagam pe toti aceia care spun ca in fondul lexical sunt 500 de cuvinte maghiare, si 20% cuvinte slavone, si mai trebuie sa-l combatem total pe Djuvara, cel care a spus ca romanii sunt formati mai mult din cumani, slavi, turci, khazari decat din daci.
Chiar nu sunt documente care sa ateste comunitatea romaneasca pana in sec. 14? Doar Glad, Menumorut si Gelu? Nu pot sa cred asa ceva. Ceva nu este in regula. Nu se poate ca dupa razboiul de la 106, toti dacii ramasi sa fi plecat spre nordul continentului. Moldova si Tara Romanesca chiar sa fi fost teritoriul nimanui pana in sec 14? Eu nu cred. Niste documente se ascund sau au fost distruse.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #147 : Februarie 07, 2010, 11:16:28 »

Sunt f interesante discutiile despre evreii comunisti si despre ungurii cu nasul pe sus dar va atrag atentia ca problema amestecului dintre familia presedintelui Ro cu tiganii infractori, la nivel de afaceri, politica si inrudiri, e una mai grava decat o banuiti. Printre straini, pana acum, de cate ori ne vb de rau cineva, m direct, de cate ori ne facea cineva tigani, puteam sa explicam diferentele si daca nu era un extremist zeflemitorul, continua discutia si se lamurea problema. Acum constat ca nu se mai poate. Daca se vb de tigani si Romania, nu mai poti sa spui nimic pt ca iti da in cap cu un GB de argumente si toate sunt zdrobitoare. De ce isi face campanie Base printre tigani dubiosi, de ce isi imbraca sotia in hainele lor, de ce le boteaza copii, de ce se afiseaza cu capii mafiei tiganesti. Baga la foc automat si te fac sita. Ar trebui sa fie f rabdatori ca sa ai timp sa le vb despre tot ce se intampla. Deci nu numai ca piratu ne-a jignit defiland cu mafiotii etniei, dar ne-a lasat si fara argumente in fata strainilor. Cei care sunt pe afara cred ca au obsrvat deja schimbarea asta. Consiliera primarului de aici a spus ca e fb sa mearga autoritatea, primar, sef de institutie, parlamentar sau chiar presedinte, la un orfelinat, azil sau chiar inchisoare cu multi minoritari, dar ca si-ar pierde rapid postul daca s-ar amesteca la bairamuri cu ei. Aici sunt mai atenti decat noi la nuante si femeia nu a vb cu dispret de tigani, dar a aratat sila fata de amestecul si mai ales inrudirile cu "mediul infractionar" al etniei respective. Spune asa: oricand te poti trezi ca o ruda a facut o tampenie si ajunge, in mod corect, la puscarie, dar cazul nu e de natura sa-ti strice imaginea publica pt ca fiecare e raspunzator pt faptele lui. Dar daca te duci din proprie initiativa la infractori, te afisezi cu ei si le mai botezi si copii, esti deja exclus. Diferenta radicala de reactie o da faptul ca, in primul caz, e vb de intamplare si ghinion, dar, in al doilea, e vb de proprie initiativa, de vointa liber exprimata si asta inseamna ca asta vrei, ca te duci unde te simti bine (printre infractori), adica unde iti este locul. Asa ca imaginile pe care le atasez nu sunt deloc exagerate. Piratu ne-a mai facut inca o data de cacao. Face exact inversul a ceea ce ar trebui sa faca in cea m reprezentativa functie in stat. Multumim din inima votantilor lui. Chiar ar trebui sa facem lista aceea a rusinii, e clar? Ar fi un gest ok si corectionar.
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #148 : Februarie 07, 2010, 11:37:44 »

!!!Ohooo....a intrat in functiune mitraliera,una neidentificata,e adevarat,dar foarte eficace.Ma retrag.Va las sa munciti,ca aveti de facut o lista lunga,de peste 4 milioane de votanti.Incercati sa-i treceti pe toti,nu faceti favoritisme.Unii prieteni vor sa faca alte liste cu noi astia care ne ascundem sub nikuri.Asa ca voi fi trecut pe doua liste.Cine-i ca mine.Fug.Fuga-i rusinoasa,da-i sanatoasa.Goodbye friends!
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #149 : Februarie 10, 2010, 11:37:10 »

Salamon Laszlo: Ungaria e un mic stat fascist in devenire

Scris de Ioan Tudor     
Joi, 28 Ianuarie 2010 18:01 

Tendintele extremiste din societatea maghiara au devenit din ce in ce mai evidente in ultimii ani, marcand in mod negativ campania electorala pentru alegerile parlamentare din 11 aprilie. Salamon Marton Laszlo, redactor sef la cotidianul Uj Magyar Szo din Bucuresti, a apreciat pentru ziuaveche.ro ca Ungaria “a ajuns un mic stat fascist in devenire in mijlocul Europei”. In  2009, in Ungaria, au fost impuscati opt tigani, dar politia maghiara nu i-a identificat nici acum pe autorii crimelor. Nici interzicerea prin justitie a Asociatiei Garda Maghiara nu a avut practic nici un efect. Membrii acestei organizatii paramilitare, care au reinviat traditiile fasciste de la Budapesta, actioneaza in continuare in Ungaria. Ba mai mult, Garda Maghiara si-a extins activitatea si in Romania unde a infiintat un “Batalion Secuiesc Wass Albert”, dupa numele contelui raspunzator de masacrarea mai multor evrei si romani in perioada horthysta. Cititi in continuare ce crede un ziarist maghiar de la Bucuresti despre tendintele extremiste de la Budapesta.
 
Cum vedeti evolutia politica a Jobbik (n.r. – partidul de extrema dreapta) pana la alegerile parlamentare, in corelatie cu Garda Maghiara?

Generalizand, putem spune ca Ungaria a ajuns un mic stat fascist in devenire in mijlocul Europei. Spun asta deoarece, in ultimul timp, dreapta maghiara a castigat din ce in ce mai mult teren, desi, dupa `90, asemenea partide nu s-au bucurat de prea multa simpatie. In opinia mea, una din principalele cauze ale cresterii popularitatii Jobbik o reprezinta problemele economice care au afectat Ungaria incepand cu anul 2002.

In campania electorala credeti ca Jobbik va miza pe cartea Garda Maghiara sau se va disocia de aceasta organizatie?

Garda Maghiara a fost cea care a promovat Jobbik, a fost practic principalul “motor” al partidului, deci, in campanie cele doua vor continua sa colaboreze.

Credeti ca Jobbik va obtine procentul de 15 %, necesar sa intre in parlament?

In mod evident, Jobbik va deveni cea de-a treia putere politica in Ungaria. Mai important este insa procentul pe care il va obtine principal partid de opozitie, Fidesz, care potrivit ultimelor sondaje, este in crestere. Astfel, in cazul in care Fidesz va obtine o majoritate de 66 %, acesta va putea adopta legi organice si nu va avea nevoie de o alianta cu o alta formatiune politica.

Unde se va situa Jobbik pe scena politica in cazul in care nu va intra in parlament? Dar daca va intra?

In cazul in care Jobbik va intra in parlament, cred ca acesta isi va tempera discursul si atitudinea agresiva. Practic, intrarea la guvernare ar insemna domolirea partidului, dar, in mod evident nu aceasta este solutia pentru a combate extremismul. In caz contrar, cred ca Jobbik va continua sa aiba o atitudine agresiva fata de rivalii sai. Inca odata, important este procentul pe care il va obtine Fidesz, deoarece Jobbik se va pozitiona in functie de acesta.

In Ucraina, o parte din candatii la functia de presedinte au utilizat in campania electorala atacurile la adresa Romaniei, mai exact la “pretentiile teritoriale” ale acesteia. Credeti ca in campania electorala, Jobbik va incerca sa castige procente pe baza unui discurs agresiv cu privire la drepturile minoritatii maghiare din Romania?

Jobbik ar putea incerca sa faca asta, dar in opinia mea asta ar insemna mai mult fum, fara foc. Mai exact, partidul nu ar avea rezultatul scontat.

Avand in vedere ca organizatia Garda Maghiara a fost interzisa in Ungaria, nu credeti ca aceasta ar putea incerca sa se orienteze totusi mai mult spre tara noastra?

Nu, deoarece, asa cum am mai spus, aceasta nu se bucura de simpatie in Romania, iar maghiarii de aici nu imparatasesc ideologia organizatiei. Mai mult, extermismul, si mai ales cel din Romania, nu este un fenomen de masa. In acelasi timp, consider ca atat in Ungaria, cat si in tara noastra, li se acorda o prea mare importanta organizatiilor sau partidelor de acest gen. In plus, in opinia mea, simpatizantii acestei organizatii din Romania nu sunt altceva decat niste tineri teribilisti, care incearca sa iasa in evidenta intr-un mod sau altul.

http://www.ziuaveche.ro/component/content/article/35-externe/197-salamon-laszlo-ungaria-e-un-mic-stat-fascist-in-devenire
Memorat
Pagini: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13
Schimbă forumul: