Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 13

DESPRE ISTORIA ROMANIEI

Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #15 : Mai 05, 2008, 08:52:25 »

Da Nor noi romanii in general i-am acceptat pe toti cei care au fost in aceasta tara si din care s-a furat de 2000 de ani si inca se mai fura dar acum cu ajutorul celor care ne conduc dar pentru altii suntem inca niste sclavi.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #16 : Mai 07, 2008, 00:12:36 »

Iata ca apucaturile fasciste au traversat Europa si s-au inradacinat si in Polonia.

Ucigasii celor 100 de Claudiu Crulic
Publicat in: Special . de Andrei Bădin

Detalii in continuare:
Un articol pe care l-am scris in Jurnalul National de miercuri:
Iadul din închisorile poloneze acoperit de lege
06/05/2008
de Andrei Badin
Dezvăluiri șocante în presa poloneză. Cel mai important cotidian de la Varșovia, "Gazeta Wyborcza”, scrie că românul Claudiu Crulic nu este singura victimă a iadului din închisorile poloneze. Mai mult, conform dezvăluirilor făcute de "Gazeta Wyborcza”, autoritățile poloneze sunt acoperite de lege în cazul Crulic astfel încît vinovații nu vor păți nimic. Acest lucru în ciuda faptului că la Varşovia s-a anunțat oficial crearea a trei comisii de anchetă, care aflăm acum nu vor putea să îi pedepsească pe vinovați.


Românul Claudiu Crulic nu este singurul arestat din Polonia care a fost adus în agonie la spital, unde a murit, scrie prestigiosul cotidian polonez "Gazeta Wyborcza”. Numărul deţinuţilor care mor imediat după ce au fost transportaţi în spitalele civile creşte de la an la an. Potrivit statisticilor Direcţiei Penitenciarelor din Polonia, în 2004 au fost 19 victime, iar în 2007 – 36 de morți. În ultimii patru ani s-au înregistrat în total aproape 100 de cazuri asemănătoare celui al lui Claudiu Crulic.

OROAREA DIN MONTELUPE. Cotidianul polonez prezintă mai multe cazuri care au avut loc în închisoarea Montelupe din Cracovia, acolo unde a fost întemnițat și Cluadiu Crulic. Unii au scăpat cu greu cu viață, alții au murit. O sursă din închisoare a povestit pentru "Gazeta Wyborcza” :”La sfîrşitul lui 2004 a fost adus la arestul Montelupe din Cracovia un ucrainean. Colegii de celulă l-au chinuit trei zile. L-au forţat să bea apă amestecată cu chimicale, de pildă cu pastă de dinţi. Nu l-au lăsat să folosească toaleta. S-a umflat, a suferit modificări neurologice. Nu se mai ridica din pat. Personalul nu a reacţionat. De-abia cînd şi-a pierdut cunoştinţa au acţionat. S-a dus un curier la tribunal cu cererea de anulare a arestului şi a aşteptat decizia la uşă. Cînd a primit-o, ucraineanul a fost transportat la un spital civil. A supravieţuit”.

CAZ TRAS LA INDIGO. O altă victimă a fost un cetățean suspectat de infracţiuni economice care a fost adus la arestul Montelupe în octombrie 2003. Suferea de ficat. "Mi-a trimis scrisori în care mă implora să îl scot din arest”, spune deputatul Jan Widacki, pe atunci avocatul acestuia. "Am vrut să fie internat într-un spital în libertate, credeam că argumentele sunt puternice. S-a dovedit că am fost neputincios”. Cazul acestuia este tras la indigo cu cel al lui Claudiu Crulic. Cînd era în agonie i s-a anulat arestul.A ajuns la spital cu patru zile înainte să moară. "Am crezut că Direcţia Penitenciarelor şi judecătorii vor învăţa ceva din această poveste. Cazul lui Crulic arată că nu au fost trase concluziile”, spune deputatul Widacki.

SUBTERFUGIUL LEGAL. În cazul Crulic vinovații vor scăpa, spune Gazeta Wyborcza. Cotidianul polonez afirmă că "dacă bolnavul din arest sau închisoare moare într-un spital civil, nu se declanşează o procedură împotriva lucrătorilor”. "E un truc vechi, îl ştie toată lumea. Se face cerere către tribunal pentru anularea de urgenţă a arestului, iar omul este scos în ultima clipă în afara zidurilor”, dezvăluie ziarului un angajat din Administrația Penitenciarelor.”Nu există prevederi care să impună Direcţiei Penitenciarelor declanşarea unor proceduri judiciare în cazul decesului "unui om liber”, adică în urma anulării arestului sau a deciziei de pauză în efectuarea pedepsei”, confirmă Luiza Saapa, purtătoarul de cuvânt a Direcţiei Penitenciarelor.

DEZASTRUL. Pawel Moczydowski, fostul şef sl Direcţiei Penitenciarelor în anii 1990-1994, spune că este vorba de un adevărat dezastru în sistemul medical din penitenciarele poloneze. "Oficial, în închisori lucrează 800 de medici, în practică însă, cu normă întreagă sunt maxim 80. Restul vin la serviciu doar pentru a lua banii pe o parte de normă. Spitalul din închisori nu este locul cu care se identifică, de fapt ei consideră adesea că nu are rost să depună efort pentru a trata asemenea oameni”, a declarat acesta pentru Gazeta Wyborcza. O situație șocantă este povestită de un medic care a stat câteva luni în închisoare. "Am solicitat o ecografie. Mai întâi mi s-a spus că acolo nu e sanatoriu. În final mi-au făcut, dar rezultatul l-am citit singur, pentru că medicul din arest arăta de parcă văzuse prima oară în viaţă aşa ceva”, povestește acesta în interviul acordat "Gazetei Wyborcza”.

IADUL LUI CRULIC. Claudiu Crulic a fost lăsat să moară. Acest lucru este dovedit de documentele din dosarul tînărului roman. În acest dosar se găsesc şi faxurile trimise din spitalul penitenciar către tribunal. Ele informează despre starea sănătăţii acestuia. Primul este datat 3 ianuarie 2008. În acea zi, Crulic a fost adus pe targă la spitalul penitenciar. Numai că nu există nici o înștiințare oficială dinainte de această dată cu toate că Claudiu mai fusese spitalizat de două ori: la sfîrşitul lui octombrie și începutul lui noiembrie. Faxul din 3 ianuarie califică starea românului ca fiind în general "proastă”, "are organismul epuizat şi deshidratat”, dar "poate fi tratat în spitalul penitenciar”. Următorul diagnostic este datat 11 ianuarie: "poate fi tratat în spitalul penitenciar”. Documentele poloneze mai spuneau că dacă va fi necesar, "se va recurge la procedee medicale de salvare a vieţii, în caz de nevoie cu folosirea directă a forţei”. Cu toate că trecuseră deja peste 120 de zile de la declanșarea grevei foamei autoritățile poloneze "nu au considerat necesar” ca românul să fie salvat. Interesant este că conform precizărilor oficialităților poloneze abia pe 14 ianuarie, deci la patru luni de la declanșarea grevei, tribunalul îşi dă acordul pentru efectuarea analizei de sînge a bolnavului şi hrănirea lui prin perfuzie. Trei zile mai tîrziu, în 17 ianuarie, spitalul comunică tribunalului că "bolnavul este extrem de epuizat, nu poate face nici o mişcare”. Medicul nota pe actul de analiză a stării de sănătate: "Bolnavul necesită un tratament intensiv de durată al schimbărilor metabolice, care depăşeşte posibilităţile de tratare în condiţiile serviciului medical de penitenciar. Agravarea tulburărilor existente poate provoca decesul”. Este eliberat și a doua zi moare. Bărbatul de 1,75 ajunsese la 26 de kilograme
Memorat
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #17 : Mai 07, 2008, 07:32:44 »

Si o sa mai fie asemenea cazuri pentru ca reprezentantii nostri de la ambasadele din strainatate nu isi fac treaba deloc,ei sunt multumiti cu functia calda pe care o au si atit.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #18 : Mai 07, 2008, 11:29:16 »

Trebuie sa le scoatem din cap ca o asemenea functie ar fi una calduta, cel putin pentru posturile din anumite tari. Sa se duca gata stresati, atunci cand sunt numiti, sa-i obsedeze ca trebuie sa faca fata solicitarilor multiple dintr-o tara straina in care traiesc, sa zicem, 200000 de romani.
Cine are o cunostinta la Ministerul de Externe? Am o propunere care poate sa rezolve leneveala nesimtita a diplomatilor nostrii detasati pe la legatiile noastre din strainatate.
« Ultima modificare: Mai 07, 2008, 11:30:44 de către razvan »
Memorat
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #19 : Mai 07, 2008, 16:51:42 »

Trebuie cautat printre colegii nostri este imposibil sa nu stie vreunul pe careva pe la Externe.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #20 : Mai 07, 2008, 22:32:37 »

Si o sa mai fie asemenea cazuri pentru ca reprezentantii nostri de la ambasadele din strainatate nu isi fac treaba deloc,ei sunt multumiti cu functia calda pe care o au si atit.
Ba își fac treba pentru care sunt trimiși. Majoritatea, după cum s-a observat, sunt securiști și au învățat diplomația vechiului regim, cu alte reguli. Ei nu sunt învățați să fie în slujba cetățenilor țării care o reprezintă, ci sunt funcționarii regimului și răspund comenzilor politice.
Memorat
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #21 : Mai 08, 2008, 13:30:06 »

Bravo Carmen ai atins in sfirsit coarda sensibila,toti asculta de partidele lor si de ordinele venite de la Bucuresti fara sa ii intereseze nimic.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #22 : Mai 13, 2008, 09:42:26 »

Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reti din partile Austriei si Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, pana si Numizi si Mauri din nordul Africii ( CM-am intrebat de multe ori care este motorul schimbarilor pozitive intr-o societate si trebuie sa recunosc ca de cele mai multe ori sunt tinerii care refuza sa accepte un adevar relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legati de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce cauta un adevar absolut. Deci pe ei ii indemn sa-si intrebe profesorii de istorie si de limba romana:
Cat la suta din Dacia a fost cucerita de romani ?
Si daca profesorul stie raspunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se intindea de la vest la est, de la lacul Constanta-Elvetia de azi si pana dincolo de Nipru).
Urmeaza alta intrebare: Cati ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei ?
Si daca profesorul va raspunde : numai 164 de ani, atunci puteti merge la urmatoarea intrebare:
Soldatii 'romani' chiar veneau de la Roma si chiar erau fluenti in limba latina ?
Aici le va fi si mai greu sa va raspunda, caci acei soldati 'romani' vorbeau orice limba numai latina nu ! Cohortele aflate pe pamantul Daciei cuprindeau soldati din diferite parti ale imperiului roman, uneori foarte indepartate. Gasim Britani din Anglia de azi, Asturi si Lusitanieni din peninsula Iberica, Bosporeni din nordul Marii Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin , din partile
.C.Giurescu, Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).
Si ultima intrebare: cum a fost posibil ca intr-un asa de scurt interval istoric TOATA populatia Daciei sa-si uite limba si sa invete o limba noua, limba latina , de la niste soldati 'romani' care nici ei nu o vorbeau ?
Cand toate popoarele civilizate din lume initiaza, desfasoara si promoveaza valorile istorice care le indreptatesc sa fie mandre de inaintasii lor, gasim opinia unor astfel de 'adevarati romani', care, nici mai mult, nici mai putin, spun despre formarea poporului daco-roman: 'soldatii romani au adus femeile si fetele dace in paturile lor si asa s-au nascut generatii de copii, care invatau numai limba latina de la tatal lor, soldatul 'roman'...
Cum or fi venit ele din Moldova de azi, din Basarabia, de pe Nistru, Bug si de pe Nipru, acele sotii si fete de traco-geti si carpi, de la sute si sute de kilometrii departare ca sa fie 'fecundate' de soldatii 'romani'?
Dupa parerea stimabililor, femeile daco-gete erau si 'curve', ba chiar si mute, nefiind in stare sa-si transmita limba stramoseasca copiilor lor! Cit despre noi, urmasii lor, cum ne-am putea numi altfel decat 'copii din flori' aparuti dintr-o aventura amoroasa a intregii populatii feminine dacico-gete, la care masculii autohtoni priveau cu 'mandrie', asteptand aparitia 'samburilor' noului popor si grabindu-se, intre timp, sa invete cit mai repede si mai bine noua limba, limba latina, cand de la sotii, cand de la fiicele lor (iubite ale soldatilor romani cuceritori) ba chiar si direct, de la soldatii romani navalitori ce le-au injosit caminele...
La Centrul Cultural Roman, pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o alta somitate, de origine romana, prof.dr. in arheologie Ioan Pisso, ca dacii au invatat latina, de la romani, prin baile de la Sarmisegetusa lui Traian! De ce prin baile romane si de la niste soldati cam fara haine pe ei? Nu prea stiu ce a vrut sa spuna stimabilul profesor din Cluj despre barbatii daci, dar cred ca nici un roman, nici macar in joaca, nu are voie sa faca o astfel de afirmatie decat daca... de fapt tot dansii ne spun ca ne tragem din 'doi barbati cu... 'brate tari' !
Astfel de declaratii  `istorice' te fac sa-ti doresti sa fii orice, numai roman nu !
 'Domnilor, Dacia a fost cotropita de romani in proportie de numai 14% si pentru o perioada istorica foarte scurta, de 164 de ani. 86% din teritoriul Daciei nu a fost calcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut ca intr-o asa de scurta perioada istorica, dacii sa fi invatat latina , fara ca pe 86% din teritoriul lor sa-i fi intilnit pe soldatii romani. Dar daca nu de la romani au invatat dacii latina , atunci de la cine? - se intreaba aceeasi demni urmasi ai lui Traian?
Herodot ne spune ca, cel mai numeros neam din lume, dupa indieni, erau tracii. Iar Dio Casius ne spune si el: 'sa nu uitam ca Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian si Decebal au fost razboaie fraticide, iar Tracii au fost Daci'. Faptul ca dacii vorbeau ' latina vulgara', este 'un secret' pe care nu-l stiu numai cei ce refuza sa-l stie.
'Cind sub Traian romanii au cucerit pe daci la Sarmi-seget -usa n-au trebuit talmaci,
afirma Densusanu si asta totul schimba.
Deci, dacii si romanii vorbeau aceiasi limba !'
Daca astazi se considera ca 95% din cunostintele acumulate de omenire sunt obtinute in ultimii 50 de ani, sa vedem cum si notiunile noastre despre istoria poporului daco-roman pot evolua. Cind nu de mult s-a publicat teoria evolutiei speciei umane in functie de vechimea cromozomala, s-a ajuns la concluzia ca 'prima femeie' a aparut in sud-estul Africii. Urmatorul pas urias a fost in nordul Egiptului, iar de aici, in Peninsula Balcanica.
Cind profesoara de arheologie lingvistica Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles, California, a inceput sa vorbeasca despre spatiul Carpato-Dunarean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a inceput sa existe, am fost placut surprins si m-am asteptat ca si istoricii nostri sa reactioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai tacere.
Cind profesorii Leon E. Stover si Bruce Kraig in cartea 'The Indo-European heritage', apruta la Nelson-Hall Inc., Publishers, 325 West Jackson Boulevard, Chicago, Illinois 60606, vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europa a mileniului 5 i.d.H., care-si avea locul in centrul Romaniei de azi, sa nu fim mindri?
Cind studiile de arheologie moleculara ne indreptatesc sa ne situam pe primul plan in Europa ca vechime, nu-mi este usor sa le raspund unor persoane care nu citesc nici ceea ce spun  inteligent altii despre noi si nici macar ce scriu eu. Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie, folosind PCR (polimerase chain reaction) , pot determina originea materna a unor mumii vechi de sute si mii de ani. Teoria genoamelor situeaza spatiul carpato-dunarean ca fiind, nici mai mult nici mai putin decat, locul de unde a inceput Europa sa existe, locul unde acum 44.000 de ani sosisera primele 3 Eve si primul Adam...
Cand am scris 'Epopeea Poporului Carpato-Dunarean' , si volumele 'Noi nu sintem urmasii Romei', 'In cautarea istoriei pierdute' si 'Calatorie in Dacia - tara Zeilor', m-am bazat pe astfel de cercetari, dar si pe cartea unei somitati in domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, professor la Universitatea din Oxford, Anglia, caruia I se publica, in anul 1993, la Barnes & Noble Books, New York, 'The History of Civilization' , ' The Aryans'. El exploreaza intr-un mod fascinant originea si difuzarea limbilor in Europa preistorica. Intre paginile 176-177 publica si o harta aratind leaganul aryenilor in timpul primei lor aparitii: si minune mare, spatial Carpato-Dunrean este cel vizat !
Cand roata, plugul, jugul, caruta cu doua, trei si patru roti apar pentru prima data in lume pe teritoriul nostru, dacic, cand primul mesaj scris din istoria omenirii se gaseste tot pe teritoriul nostru, la Tartaria , cand primii fermieri din Europa sunt descrisi pe acelasi spatiu, intr-o perioada cind Anglia abia se separa de continent si din peninsula devenea insula - 6,500 i.d.H., (vezi John North, 'A new interpretation of prehistoric man and the cosmos', 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas, New York, 10020, Chronology), nu-ti vine a crede ca tocmai cei pentru care aduni aceste informatii formidabile despre poporul si spatiul pe care il ocupa tara noastra, te deceptioneza !Nu de mult, la Primul Congres International de Dacologie, Bucuresti, hotel Intercontinental, domnul profesor doctor in istorie Augustin Deac ne vorbea despre 'Codex Rohonczy', o cronica daco-romaneasca, insumand 448 pagini, scrisa in limba romana arhaica, 'latina vulgara', cu alfabet geto-dac. Pe fiecare pagina se aflau scrise circa 9-14 randuri. In text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezinta diferite scene laice si religioase. Directia scrierii este de la dreapta la stinga si textul se citeste de jos in sus. Descoperim ca in bisericele vechi, daco-romanesti, cultul ortodox se exercita in limba 'latina vulgara', chiar pana in secolele XII-XIII, cand s-a trecut la oficierea cultului in limbile greaca si slavona.
Codexul cuprinde mai multe texte, ca 'Jurmantul tinerilor vlahi', diferite discursuri rostite in fata ostasilor vlahi inaintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri. O cronica privind viata voievodului Vlad, care a condus Vlahia intre anii 1046-1091, Imnul victoriei vlahilor, condusi de Vlad asupra pecenegilor, insotit de note muzicale etc. Atunci se mira si se intreaba, pe buna dreptate, Domnul professor doctor in istorie Augustin Deac: 'de ce institutele de specialitate ale Academiei Romane au ramas pasive la descoperirea si descifrarea acestui document istoric, scris in limba daco-romana, latina dunareana, intr-un alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult inaintea celui latin al romanilor ?'
Dar, dupa orientarea ideologica ce o au, cei sus amintiti ar fi preferat ca acest diamant sa nu se fi descoperit. Academia Romana ar fi trebuit sa organizeze o mare sesiune stiintifica cu caracter nu numai national, cat mai ales international. Dar si ei, la fel ca si 'romanii adevarati', vajnicii urmasi ai lui Traian, vor sa arate omenirii ce inseamna sa fii umil si sa-ti dispretuiesti stramosii, trecutul si neamul...
Faptul ca NOI, Romanii, suntem stramosii tuturor popoarelor latine si nicidecum o ruda marginala a latinitatii, ar trebui sa ne faca sa ne mandrim si nicidecum sa cautam contra argumente, precum cei  lipsiti de intelepciune care isi taie cu sarg craca de sub picioare...

Cu deosebita stima,
Dr. Napoleon Savescu,
Fondator & Presedinte al 'Dacia Revival International Society of New York',
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #23 : Mai 13, 2008, 23:35:43 »

Foarte adevarat si foarte trist. Ce s-ar mai putea spune? Ca selectia inversa a elitelor in Romania a functionat perfect astfel incat acum suntem condusi doar de prosti, hoti si agentii altora in tara noastra.

Iata cum procedeaza altii cu savantii lor (vezi fotografiile), daca tot a fost amintita Marija Gimbutas.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #24 : Mai 14, 2008, 00:09:31 »

Nascuta in Est, plecata in West, in SUA, ca si dr. Savescu...
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #25 : Mai 14, 2008, 00:15:32 »

Memoria ei este stimata si cultivata de autoritatile din tara de origine. Putem presupune oare ca acelasi lucru se va intampla in viitor si cu atitudinea autoritatilor din Romania in privinta d-lui Savescu?
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #26 : Mai 14, 2008, 00:23:57 »

"Academia Romana ar fi trebuit sa organizeze o mare sesiune stiintifica cu caracter nu numai national, cat mai ales international. Dar si ei, la fel ca si 'romanii adevarati', vajnicii urmasi ai lui Traian, vor sa arate omenirii ce inseamna sa fii umil si sa-ti dispretuiesti stramosii, trecutul si neamul..."
Poate vom pricepe ca nimic nu e intamplator si ca dispretul cu care suntem privit noi, revolutionarii, nu e cauzat doar de prostiile si marsaviile catorva infiltrati printre noi, ci ca se datoreaza si urei pe care am provocat-o prin curajul si demnitatea de care am dat dovada candva.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #27 : Mai 14, 2008, 00:55:19 »

Cosmin Ştefănescu: ,,Ocultarea istoriei neamului
In Dacologica

O serie impresionantă de artefacte a fost catalogată, fără să fie cercetată în prealabil, ca fiind falsuri fără valoare istorică. Astfel mintenaş au fost fabricaţi câţiva ţapi ispăşitori pentru a ascunde adevărul falsificării sau furtului acestor aşa zise… făcături. Mistificarea unor date s-a făcut în cazul tăbliţelor de la Sinaia şi în multe altele. Mai mult, acestea fiind catalogate drept falsuri, au fost vitregite de şansa de a fi văzute expuse la muzeu dar au fost depozitate/aruncate de-a valma în subsolul Muzeului Naţional de Arheologie din Bucureşti în nişte coşuri de nuiele timp îndelungat.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #28 : Mai 14, 2008, 00:56:21 »

În momentul de faţă există două tabere: - Unii care încearcă să discrediteze piesele cum ar fi în Proiectul Limbilor Thraco-Daco-Moesiene - un site al lingvistului Sorin Olteanu în care acesta conchide că tăbliţele sunt falsuri fără să le studieze atent . -Un alt grup încearcă să dezgroape adevărul ascuns în întunericul istoriei. Aceştia sunt Dr.Săvescu, preşedintele „Societăţii Dacia Revival Internaţional”,Dan Romalo cu remarcabila carte „Cronică getă apocrifă pe plăci de plumb?”, Adrian Bucurescu în „Tainele tăbliţelor de la Sinaia”, Dumitru Manolache cu „Tezaurul dacic de la Sinaia”.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: DESPRE ISTORIA ROMANIEI
« Răspunde #29 : Mai 14, 2008, 00:57:22 »

Dacă vrem să găsim informaţii despre aceste piese le putem căuta pe site-ul lingvistei Aurora Petan - Bibliotheca Dacica, în care susţine autenticitatea artefactelor . Dintre contestatari s-au ridicat voci în decursul timpului care au afirmat că autorii „falsurilor” ar putea fi Bogdan Petriceicu Haşdeu sau Nicolae Densuşianu, etc.Regele Carol I, în 1875, a reuşit să schimbe un teren din Bucureşti pentru un teren din Poiana Văcăriei care aparţinea Mănăstirii Sinaia, teren unde aveau să apară Castelul Peleş şi Pelişorul. Se pare că la momentul începerii excavaţiilor pentru construirea Peleşului s-au descoperit numeroase piese din aur inscripţionate în relief. După ce i s-au făcut copii în plumb, tezaurul a fost topit de regele Carol I şi transformat în fonduri necesare construcţiei.
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 13
Schimbă forumul: