Main Content:

Pagini: 1 ... 12 13 [14] 15

Institutul Revoluţiei Române

Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #195 : Ianuarie 05, 2020, 02:01:16 »

Si iata parerea domnului Adrian Constantin Pitca, revolutinar si fost deputat.
https://www.facebook.com/groups/rev1989/permalink/2431912660358236
DESPRE LUT, FOLOSIT CA MATERIE PRIMA LA FABRICAREA STATUILOR
D-le Claudiu Iordache,
am citit cu atenție postarea d-tale intitulată "Căderea în Istorie a lui Ion Iliescu"( din 30.12.2019, orele 21:54) și, cu tot respectul, observ cum - mîndru și orgolios - vă asumați realizările IRRD și -dovedind și destulă lașitate - nu ezitați să treceți în sarcina altora "distrugerea" acestuia.
Avînd în vedere momentul în care ați postat textul respectiv, am vaga senzație că, la acea oră, cunoșteați textul OUG 91/30.12.2019 și motivarea acesteia. In situația în care nu aveați știință de conținutul actului normativ citat și erați doar, citez, "[...] întristat la aflarea știrii că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a fost desființat [...]", consider că ar fi trebuit să manifestați o minimă reținere mai înainte de orice comentariu pe această temă, măcar pînă vă documentați temeinic.
Spun asta pentru că, iată, tot ceea ce d-ta arunci in cîrca lui Ion Iliescu și a "acoliților" acestuia ți se poate reproșa - ad litteram - și dumitale, așa cum reiese din preambulul OUG 91/30.12.2019. Și aș cita următoarele:
- "[...] activitatea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, de la înființarea sa și până în prezent, s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat[...]";
-"[...] încă de la constituirea sa [...] instituția a reprezentat o platformă politic...]"
-"[...] în raport cu obiectul de activitate enunțat în cuprinsul legii de funcționare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 se poate constata, în mod obiectiv, faptul că acesta nu a reprezentat în mod real un deziderat al instituției. În fapt, evenimentele organizate de Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 au vizat propagarea în spațiul public a unor interpretări asupra Revoluției Române din 1989 menite să se contrapună cercetărilor aflate în curs, desfășurate de organele de anchetă în „Dosarul Revoluției“.";
-"[...] întreaga activitate a Institutului Revoluției Române din decembrie 1989 a fost marcată de controverse determinate de dorința conducătorilor instituției de a acredita o anumită viziune asupra evenimentelor din decembrie 1989[...]";
-"[...] Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 generează tensiuni sociale ori de câte ori subiectul Revoluției Române din 1989 revine în actualitate."
După cum lesne se poate observa, d-le Claudiu Iordache, în motivarea actului normativ prin care a desființat IRRD guvernul se referă la intreaga perioadă de funcționare a Institutului și nu doar la perioada trecută de cînd ai demisionat d-ta.
Așa stînd lucrurile și subliniind faptul că, practic, pe timpul cît a funcționat d-ta ai gestionat activitatea Institutului, aș dori, d-le Claudiu Iordache să ai amabilitatea de a-mi raspunde public la cîteva întrebări:
1. In textul cu titlul citat mai sus, d-ta afirmi că sub conducerea d-tale, citez:" Institutul Revoluției a susținut constant cercetarea nepărtinitoare a istoriei Revoluției Române [...]".
De ce nici pînă la data desființării IRRD nu a publicat o "istorie" exhaustivă și riguroasă a evenimentelor din decembrie 1989 (cronologie, locuri, evenimente, fapte și - eventual - oameni) măcar pentru toate reședințele de județ? Considerați ca lipsit de importanță un astfel de demers?
2. Nici în perioada în care ați activat in FSN (atît ca organ provizoriu al puterii de stat cît și după transformarea acestuia în formațiune politică) și nici cît timp ați condus IRRD, nu v-ați manifestat public atît de virulent impotriva lui Ion Iliescu si a "acoliților" acestuia. Să ințeleg că atît timp cît ați avut funcții publice "sub pulpana iliesciană", constiința d-tale moțăia, iar Iliescu nu era "uzurpator și vinovat"? Sau acum v-ați supărat "ca văcarul pe sat"?
3. D-le Claudiu Iordache, textul preambulului OUG 91/30.12.2019 - justificat sau nu - reprezintă un zdravăn dos de palmă dat peste "botul" tuturor celor care au condus IRRD. Dumneata, cînd vei lăsa ipocrizia deoparte pentru a îți asuma onest intreaga carieră post-revoluționară?
4. Această atitudine duplicitară a d-tale, de genul "la plăcinte înainte, la război înapoi...", oare nu cumva face praf-și-pulbere lutul pe care a "crescut" statuia intelectualului revoluționar Claudiu Iordache?

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #196 : Ianuarie 10, 2020, 18:03:04 »Haraga așa zice în zvonistica lui, iar eu vă spun că am auzit același zvon.
Vrea în locul lui Gelu Voican-Voiculescu și dacă n-a putut să fie director la institut, vrea măcar sediul.
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #198 : Ianuarie 22, 2020, 19:39:11 »

Unde au posibilitatea sa preia conduerea indivizi afiliati #rezist, nu se inchide.
Nu se inchide, dar cu pretul alungarii celor care au fondat si continuat sa faca.
Marius Oprea
www.facebook.com/photo.php?fbid=2548513171945068&set=a.207564099373332&type=3&theater
Luni, 20 ianuarie la 16:51 ·


Sînt șomer la 55 de ani

Am 55 de ani și s-ar spune că, dacă e să ne luăm după statisticile mondiale cele mai optimiste, aș mai avea o treime de viață în față. Cu toate acestea, de o săptămînă încoace m-am simțit aproape la capătul ei. Redus la tăcere, la a trăi doar vegetînd, într-un prezent lipsit de perspectivă – chiar și de aceea de a putea descrie starea contradictorie în care mă aflu. Pînă acum, cînd îndrăznesc să o fac, pentru a mă elibera de o povară.
În anii mei de maturitate, mi-am aplecat preocupările și energia asupra victimelor comunismului din România, asupra torționarilor lor și, mai ales, am îndrăznit să merg pînă acolo încît să fac un pas înainte, trecînd la aducerea la lumină a osemintelor celor îngropați fără cruce, după ce au fost uciși sau au murit în temniță. În acest scop, am reușit, în 2005, să înființez o instituție specializată, și anume Insitututul de Investigare a Crimelor Comunismului, în subordinea primului ministru. L-am condus pînă în 2010, cînd am fost eliberat din funcție ”din motive politice”.
Am fost reîncadrat la institutul pe care îl creasem în 2012 și pînă acum o săptămînă am lucrat acolo, ca ”detașat în interes de serviciu”. Vreme de șapte ani, nu mi s-a scos la concurs postul în care am fost încadrat în toți acești ani. Iar acum, în condițiile în care detașările ”de la privat la stat” au fost sistate, am fost automat scos din IICCMER.
De o săptămînă, sînt deci șomer – chiar dacă nu ”pe hîrtie”, unde figurez în continuare ca angajat la ”Observator cultural”, prin bunăvoința prietenilor mei de acolo. Dar de fapt, prin imposibilitatea de a-mi continua proiectele și menirea într-un cadru instituțional, ca să nu mai vorbesc de brusca lipsire de venituri (să nu vă închipuiți că erau mari, dar pentru mine salariul de ceretător, cu 30 de ani vechime și doctorat, de 3.600 de lei ”în mînă” era principala sursă de venit). Căci asta sînt de fapt, un șomer fără drept la ajutor de șomaj.
Mă doare mai puțin pierderea unui salariu, decît lipsa unei perspective de a-mi continua munca, așa cum am făcut-o pînă acum. Am înțeles de la noua conducere a Insitutului, cu care m-am întîlnit astăzi, că nu se preconizează, cel puțin în viitorul apropiat, să mi se scoată vreun post la concurs. Ar fi fost prea frumos ca să facă acum domnișoara Toader, care mă vedea la față pentru prima oară, ceea ce nu s-a făcut înainte – și anume, să pot da concurs, legal, pe postul pe care l-am ocupat șapte ani. Ani în care, dacă e să dau crezare ecourilor din presă și oamenilor care încă mă mai opresc pe stradă să mă felicite, sau să-mi mulțumească, mi-am făcut datoria și mi-am împlinit totodată destinul, după toate puterile mele.
Am rămas deci la 55 de ani șomer, cu o mare de promisiuni și cu o singură certitudine: în România, nu contează ceea ce faci. Sau nu în fața oamenilor care au pînea și cuțitul în mînă. Sînt liniștit însă că a contat și contează în fața lui Dumnezeu. Și ce am făcut și voi face eu, și ce au făcut și fac ei.

FOTO: la ultima campanie arheologică, la Caransebeș (din 2019, căci 2020 e la început).


Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #199 : Ianuarie 25, 2020, 01:40:58 »

Scandalul de la Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 este departe de a se fi incheiat, cel mult e ocolit (atat de presa obedienta puterii, cat si de catre cea care inca nu e, exceptiile fiind foarte putine) si, dincolo de el, sa nu credeti ca nu va avea consecinte si asupra cercurilor mai largi ale lumii revolutionarilor.
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #200 : Ianuarie 25, 2020, 01:52:17 »


www.luju.ro/plangere-penala-impotriva-lui-orban-premierul-romaniei-ludovic-orban-este-acuzat-de-grup-infractional-organizat-abuz-in-serviciu-si-fals-pentru-desfiintarea-institutului-revolutiei-directorul-general-al-institutului-gelu-voican-voiculescu-a-facut-plangere?fbclid=IwAR2LqzaP1AchwBJG-pW4Ogt9QVBlFoOjUr4hf3ZZUnqfLLnkXHZxMEGOaSM
Luni, 20 ianuarie 2020

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA LUI ORBAN – Premierul Romaniei Ludovic Orban este acuzat de grup infractional organizat, abuz in serviciu si fals pentru desfiintarea Institutului Revolutiei. Directorul general al Institutului, Gelu Voican Voiculescu, a facut plangere la PICCJ si impotriva ministrilor Florin Citu si Violeta Alexandru: “Sunt utilizate fapte si intamplari nereale denaturate in mod tendentios” (Plangerea)

SCRIS DE: GEORGE TARATAPremierul Romaniei Ludovic Orban (foto) este acuzat de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals pentru desfiintarea Institutului Revolutiei Romane, dispusa prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 91/2019 la finele anului trecut. Nu doar ca este acuzat, dar impotriva lui Orban a fost depusa chiar si o plangere penala.
 
Directorul general al deja fostului Institut al Revolutiei, Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier din Guvernul FSN al lui Petre Roman, a depus luni, 20 ianuarie 2020, o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi facsimil). Plangerea de la PICCJ, pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, il vizeaza insa nu doar pe prim-ministrul Ludovic Orban, ci si pe allti membri ai Guvernului. Mai exact, de aceleasi posibile infractiuni constand in grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals sunt acuzati si:
 
-ministrul Finantelor Florin Citu;
-ministresa Muncii Violeta Alexandru;
-secretarul general al Guvernului Antonel Tanase;
-secretarul de stat de la Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989;
-presedintele Consiliului Legislativ Dragos Iliescu.

 
Pe scurt, Gelu Voican Voiculescu acuza ca Ordonanta privind desfiintarea a Institutului ar avea la baza o Nota de Fundamentare fara numar si fara data, dar si ca exista probleme in legatura cu avizarea OUG de catre Consiliul Legislativ. De asemenea, Gelu Voican Voiculescu sustine ca atat in Nota de Fundamentare, cat si in preambulul OUG nr. 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 ar fi utilizate fapte si intamplari nereale, denaturate in mod tendentios pentru realizarea scopului propus, respectiv de desfiintare abuziva si ilegala a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.
Iata plangerea depusa impotriva premierului Ludovic Orban:

La data de 30 decembrie 2019 in baza Notei de Fundamentare, fara numar, fara data, intocmita de Guvernul condus de Ludovic Orban, a fost adoptata OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.
In Nota de Fundamentare, fara numar, fara data, se mentioneaza ca desfiintarea IRRD nu prezinta un impact social, nu are impact financiar asupra Bugetului general consolidat dar in cuprinsul Ordonantei si in motivarea caracterului de urgenta privind defiintarea IRRD, se mentioneaza in mod expres '...genereaza tensiuni sociale….', si se impune desfiintarea pentru 'a opri cheltuirea de fonduri publice care nu servesc interesul public.'
Totodata in Nota de Fundamentare, fara numar, fara data, se mentioneaza, in sectiunea 6 ai 7 ca nu erau necesare consultari cu organizatii neguvernamentale, institute de cercetare, alte organisme implicate si informarea societatii civile cu privire la desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 ori, din activitatea desfasurata de la infiintare pana in prezent denota colaborarea cu C.N.S.A.S., Academia Romana, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Istorie, I.N.S.T., ONG-uri ale revolutionarilor, bibliotecile din mai multe orase din tara si strainatate, Fundatia Europeana TITULESCU, Asociatia Culturala Pro Basarabia si Bucovina, Asociatia 14 decembrie Iasi, Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie 1989, etc.
De asemenea, in sectiunea a 6 a, semnatarii Notei de Fundamentare, fara numar, fara data, numitii Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, semnatari de asemenea si ai OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, mentioneaza in mod fals ca proiectul de act normativ a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, prin Avizul nr.1057/2019, (a se vedea ca nu este precizata ziua) deoarece OUG 91/2019 si Nota de Fundamentare care o insoteste, sunt adoptate in ziua de 30 decembrie 2019, iar Avizul Consiliului Legislativ poarta data de 31 decembrie 2019, ca urmare a solicitarii nr.332 a Secretariatului general al Guvernului din data de 30 decembrie 2019 inregistrat la Consiliul Legislativ sub nr. D1103 in data de 30 decembrie 2019, in situatia in care LEGEA nr.73 din 3 noiembrie 1993 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ - Capitolul 1, art.4 (3) Avizul va fi dat inauntrul termenului solicitat de Guvern, care nu poate fi mai mic de 10 zile in cazul proiectelor cu procedura obisnuita si de 2 zile in cazul celor cu procedura de urgenta. Pentru ordonantele prevazute de art. 114 alin. (4) din Constitutie, termenul este de 24 de ore.
Infractiunea de fals intelectual, pe care o retinem in sarcina numitilor Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, semnatari atat ai Notei de Fundamentare, cat si ai OUG nr.91/2019, este savarsita cu intentie directa calificata si se probeaza cu identitatea de expresii folosite de catre Consiliul Legislativ prin recomandarile mentionate in avizul emis in data de 31 decembrie 2019, care se regasesc in Nota de Fundamentare si in OUG nr.91/2019, emise la data de 30 decembrie 2019.
Ori, printr-un rationament logico-juridic, toate recomandarile privind completarea celor doua instrumente normative Notei de Fundamentare a OUG nr.91/2019 nu se puteau regasi pana la identitate in cuprinsul acestora, anterior emiterii avizului Consiliului Legislativ, decat intr-o singura situatie si anume aceea ca, numitul Dragos Iliescu, presedinte al Consiliului Legislativ, a aderat si sprijinit, grupul infractional format din semnatarii Notei de Fundamentare si ai OUG nr.91/2019 numitii Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, comunicandu-le anterior redactarii Avizului Consiliului Legislativ, practic, in plina sedinta de Guvern, avizarea favorabila, observatiile si propunerile pentru indreptarea actului supus adoptarii.
In baza acestui fals intelectual savarsit de grupul infractional, OUG a fost comunicata spre publicare Monitorului Oficial si Senatului Romaniei, aceasta fiind publicata in MO nr.1059 din 31 decembrie 2019 producand efecte, de indata si anume, desfiintarea IRRD, intreruperea Contractelor de munca ale personalulul angajat al IRRD, intreruperea relatiilor contractuale si de colaborare cu alte institutii ai ONG-uri care sprijineau activitatea institutului.
Cu privire la infractiunea de abuz in serviciu, comisa de semnatarii Notei de Fundamentare ai OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, numitii Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, rezulta fara niciun dubiu ca, de asemenea, a fost savarsita cu intentie directa si calificata in dauna, in principal a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, a personalului contractual precum si a societatii romanesti in ansamblul ei.
Atat in Nota de Fundamentare cat si in preambulul proiectului OUG nr.91/2019, nu sunt prezentate elemente de fapt si de drept din care sa rezulte existenta unei situatii extraordinare care impun adoptarea unor solutii legislative pe calea unei ordonante de urgenta, precum si existenta unei situatii extraordinare care sa justifice desfiintarea institutiei, 'in lipsa unor argumente din care sa rezulte ca nu mai subzista ratiunea care a stat la baza infiintarii acesteia, existenta unei disfunctionalitati in desfasurarea activitatii unei institutii publice, impun eventual, adoptarea unor solutii in scopul eficientizarii functionarii acesteia' si nu desfiintarea unui organism legal bine constituit care functioneaza de peste 14 ani.
Vatamarea intereselor legitime ale drepturilor atat ale angajatilor cat si ale IRRD1989, reiese din desfacerea Contractelor de munca ale personalului si intreruperea raporturilor contractuale, comerciale ale IRRD1989 prin intrarea in vigoare 'de indata' care, 'de indata inseamna de indata', a OUG nr. 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, prin publicare in MO nr.1059 din data de 31 decembrie 2019.
Grupul infractional organizat a actionat in mod defectuos cu intentie directa si calificata deoarece atat in Nota de Fundamentare cat si in preambulul OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, sunt utilizate fapte si intamplari nereale denaturate in mod tendentios pentru realizarea scopului propus, respectiv de desfiintare abuziva si ilegala a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.
Faptele Semnatarilor Notei de Fundamentare si ai OUG nr.91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989 respectiv Ludovic Orban, Antonel Tanase, Puiu Nicolae Fesan, Victoria Violeta Alexandru, Vasile-Florin Citu, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art.367 alin.1 ai 5 CP, deoarece este format din 3 sau mai multe persoane, este structurat pe tip piramidal, constituit pentru o anumita perioada de timp si au actionat in mod coordonat pentru desfiintarea intr-o singura zi, a unei institutii publice de specialitate, autonoma, de interes national, cu personalitate juridica, infiintata de Parlamentul Romaniei si nesubordonata Guvernului
”.

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #201 : Ianuarie 25, 2020, 10:33:04 »

Consider că domnul fost deputat Pitca are dreptate, că e îndreptățit să facă aceste observații.DESPRE LUT, FOLOSIT CA MATERIE PRIMA LA FABRICAREA STATUILOR
D-le Claudiu Iordache,
am citit cu atenție postarea d-tale intitulată "Căderea în Istorie a lui Ion Iliescu"( din 30.12.2019, orele 21:54) și, cu tot respectul, observ cum - mîndru și orgolios - vă asumați realizările IRRD și -dovedind și destulă lașitate - nu ezitați să treceți în sarcina altora "distrugerea" acestuia.
Avînd în vedere momentul în care ați postat textul respectiv, am vaga senzație că, la acea oră, cunoșteați textul OUG 91/30.12.2019 și motivarea acesteia. In situația în care nu aveați știință de conținutul actului normativ citat și erați doar, citez, "[...] întristat la aflarea știrii că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a fost desființat [...]", consider că ar fi trebuit să manifestați o minimă reținere mai înainte de orice comentariu pe această temă, măcar pînă vă documentați temeinic.
Spun asta pentru că, iată, tot ceea ce d-ta arunci in cîrca lui Ion Iliescu și a "acoliților" acestuia ți se poate reproșa - ad litteram - și dumitale, așa cum reiese din preambulul OUG 91/30.12.2019. Și aș cita următoarele:
- "[...] activitatea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, de la înființarea sa și până în prezent, s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat[...]";
-"[...] încă de la constituirea sa [...] instituția a reprezentat o platformă politic...]"
-"[...] în raport cu obiectul de activitate enunțat în cuprinsul legii de funcționare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 se poate constata, în mod obiectiv, faptul că acesta nu a reprezentat în mod real un deziderat al instituției. În fapt, evenimentele organizate de Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 au vizat propagarea în spațiul public a unor interpretări asupra Revoluției Române din 1989 menite să se contrapună cercetărilor aflate în curs, desfășurate de organele de anchetă în „Dosarul Revoluției“.";
-"[...] întreaga activitate a Institutului Revoluției Române din decembrie 1989 a fost marcată de controverse determinate de dorința conducătorilor instituției de a acredita o anumită viziune asupra evenimentelor din decembrie 1989[...]";
-"[...] Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 generează tensiuni sociale ori de câte ori subiectul Revoluției Române din 1989 revine în actualitate."
După cum lesne se poate observa, d-le Claudiu Iordache, în motivarea actului normativ prin care a desființat IRRD guvernul se referă la intreaga perioadă de funcționare a Institutului și nu doar la perioada trecută de cînd ai demisionat d-ta.
Așa stînd lucrurile și subliniind faptul că, practic, pe timpul cît a funcționat d-ta ai gestionat activitatea Institutului, aș dori, d-le Claudiu Iordache să ai amabilitatea de a-mi raspunde public la cîteva întrebări:
1. In textul cu titlul citat mai sus, d-ta afirmi că sub conducerea d-tale, citez:" Institutul Revoluției a susținut constant cercetarea nepărtinitoare a istoriei Revoluției Române [...]".
De ce nici pînă la data desființării IRRD nu a publicat o "istorie" exhaustivă și riguroasă a evenimentelor din decembrie 1989 (cronologie, locuri, evenimente, fapte și - eventual - oameni) măcar pentru toate reședințele de județ? Considerați ca lipsit de importanță un astfel de demers?
2. Nici în perioada în care ați activat in FSN (atît ca organ provizoriu al puterii de stat cît și după transformarea acestuia în formațiune politică) și nici cît timp ați condus IRRD, nu v-ați manifestat public atît de virulent impotriva lui Ion Iliescu si a "acoliților" acestuia. Să ințeleg că atît timp cît ați avut funcții publice "sub pulpana iliesciană", constiința d-tale moțăia, iar Iliescu nu era "uzurpator și vinovat"? Sau acum v-ați supărat "ca văcarul pe sat"?
3. D-le Claudiu Iordache, textul preambulului OUG 91/30.12.2019 - justificat sau nu - reprezintă un zdravăn dos de palmă dat peste "botul" tuturor celor care au condus IRRD. Dumneata, cînd vei lăsa ipocrizia deoparte pentru a îți asuma onest intreaga carieră post-revoluționară?
4. Această atitudine duplicitară a d-tale, de genul "la plăcinte înainte, la război înapoi...", oare nu cumva face praf-și-pulbere lutul pe care a "crescut" statuia intelectualului revoluționar Claudiu Iordache?


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #202 : Ianuarie 25, 2020, 10:47:23 »

JUSTIȚIARUL
www.justitiarul.ro/claudiu-iordache-caderea-in-istorie-a-lui-ion-iliescu
Sambata, 11 ianuarie 2020


Claudiu Iordache: Căderea în Istorie a lui Ion IliescuNu pot să fiu decât întristat la aflarea știrii că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a fost desființat de către Guvern! Vreme de 14 ani, în condiții vitrege de personal și buget, Institutul Revoluției a susținut constant cercetarea nepărtinitoare a istoriei Revoluției Române, până în ziua de 30 martie 2018, moment în care fostul președinte al României, totodată Președinte al Institutului, și acoliții săi Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Theodorescu, Emilian Cutean, i-au dat lovitura de grație, deturnându-i activitățile în folosul propriu. În ultimele 21 luni (timp în care singurele realizări ale IRRD au fost salariile mărite ale noilor lui conducători), Institutul a fost transformat, brutal, în instrument de propagandă în serviciul intereselor politice ale “liderului Revoluției”, pe numele lui Ion Iliescu, și a căzut în desuetudine, ridicol și uitare publică, chiar la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989!
Astăzi Ion Iliescu poate fi mulțumit! A distrus Institutul Revoluției! Va fi, poate, ultimul său act politic. După ce a confiscat Revoluția Română, a confiscat și Institutul de cercetare istorică dedicat Revoluției! Pentru a-l conduce și pe acesta la groapă. Ca un corolar nefast al activităților lui uzurpatoare și vinovate!
Cât privește activitățile reale ale Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, dincolo de cele peste 60 de lucrări tipărite (unele dintre ele traduse în mai multe limbi europene și transmise principalelor biblioteci naționale), între care „Revoluția Română din Decembrie 1989”, „Cartea Represiunii – 1989”, „Eroii Martiri”, „Cronologia Revoluției”, „Dincolo de Rubicon – Revoluția de la Timișoara”, „Statistica Revoluției”, „Comitetele Revoluției”, „O Revoluție încarcerată”, „Revoluția Română din Decembrie 1989 – Curs Universitar”, „Când Europa arde”, dincolo de cele peste 72 de numere ale Caietelor Revoluției, dincolo de Conferințele Naționale și Simpozioanele Internaționale, aș spune, pentru început, numai atât: Shakespeare n-a existat pentru cei ce nu l-au citit!

Caludiu Iordache
30 decembrie 2019

Scrisoare Deschisă adresată domnului Ion Iliescu
„Revolta din decembrie a însemnat sacrificii umane. Acum să stăm să tot plângem morții? Ce rost are să dezgropăm toate astea…?” (Ion Iliescu)
Domnule Ion Iliescu, în sfârșit ați învins! Ați adus la muțenie Institutul Revoluției Române, ispravă istorică demnă de posteritatea dumneavoastră! Ați numit acolo gropari destoinici care v-au dus la bun sfârșit comanda! Institutul Revoluției n-a mai produs în ultimul an nici măcar un studiu, și asta cel puțin pentru a face comodă viața uzurpatorilor, care oricum n-au scris în viața lor un text ori o carte dedicată Revoluției Române!
Cândva vorbeați de cinste și de partidul incoruptibililor – pentru ca ajuns la capătul vieții să tutelați incompetența, duplicitatea și impostura! Am cerut încă din primul număr al Caietelor Revoluției cercetarea nepărtinitoare a faptelor Revoluției. După demiterea mea abuzivă de la conducerea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD) ați găsit soluția: cercetarea nu mai cercetează! Năimiții dv au eliminat din site-ul IRRD pagina conținând opiniile remarcabile ale unor personalități dedicate Revoluției Române; au eliminat de pe site lucrările de cercetare ce reprezentau activitatea esențială a Institutului încă de la înființarea lui; au eliminat de pe site filmele dedicate victimelor Revoluției, probabil pentru a nu a vă mai trezi remușcări!
Ați lăsat ca Institutul (oficial în criză de fonduri) să tipărească o carte semnată de un fost ambasador, membru al familiei lui Adrian Năstase. Altfel spus, din ordinul dv s-a desființat, de fapt, Institutul Revoluției Române, în stilul dv caracteristic, aproape fără să se observe! Așa cum ați încercat și ați reușit să-l dați afară din Institut pe adevăratul lider al Revoluției de la Timișoara, Lorin Fortuna; așa cum ați refuzat să aprobați medaliile Revoluției ce trebuiau înmânate revoluționarilor din Decembrie 1989 la 25 de ani de la aniversarea faptelor lor; așa cum ați încercat să faceți din Institut o anexă a unui partid pe care să-l conduceți; așa cum ați permis ca Institutul să funcționeze fără un Colegiu Național, ce nu s-a întrunit legal nici măcar în acest an comemorativ, ori așa cum ați „convins” Guvernul d-nei Dăncilă să aprobe o nouă Organigramă a Institutului pentru a vă plasa acolo favoriții și a-i recompensa pe măsură, și ați solicitat aceluiași guvern, în vara anului 2019, fonduri suplimentare pentru a organiza aniversarea „Revoluției dumneavoastră“, și nu comemorarea martirilor neamului românesc!
Vă mai amintesc fraza scandaloasă pe care ați strecurat-o în cărțile dv: „revolta de la Timișoara și Revoluția de la București”, încercând în mod repetat să subminați rolul excepțional al Timișoarei, care a înfruntat singură, timp de șase zile din șapte, represiunea Regimului Ceaușescu, până când au început să se ridice marile orașe și să dea jerfa lor de sânge! După care ați apărut în balconul cc, înconjurat strâns de acoliții dumneavoastră, acum atât de bine cunoscuți!
Domnule Ion Iliescu, dumneavoastră și numai dumneavoastră ați consacrat eșecul total al carierei dv post-decembriste! Ați vrut cu orice preț, călcând peste cadavrele martirilor, să fiți “liderul Revoluției”! Nu ați fost, nu sunteți și nu veți fi niciodată! Pe motiv că ați servit Revoluția, ați ucis Revoluția! I-ați ucis a doua oară pe cei ce s-au jertfit în numele ei! Le-ați uzurpat sacrificiul suprem! Dumneavoastră și nimeni altcineva! Oare odată ajuns la capătul vieții vă mai șoptește ceva Conștiința?
Sigur este, însă, că Istoria viitoare a Revoluției, oricât va fi de răstălmăcită, până atunci, de către istoriografii oportuniști, vă va exclude din memoria sa! Pentru Revoluția românilor și în numele martirilor ei ați devenit, în cel mai favorabil caz, un om care a dezonorat idealurile ei! Căci numai dumneavoastră sunteți, în cel mai înalt grad, cel care a trădat și a compromis Revoluția!
Și, în sfârșit, naufragiul! Îl meritați întrutotul!
Domnule ex-președinte al României, cu 30 de ani în urmă vă pregăteați să furați istoria României! Iată, n-ați reușit! Dar, și mai grav, nu ați regretat niciodată! Păcat!


Caludiu Iordache
22 decembrie 2019
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #203 : Ianuarie 25, 2020, 16:00:59 »


https://lege5.ro/Gratuit/gm2tmnbrgm4q/ordonanta-de-urgenta-nr-91-2019-privind-desfiintarea-institutului-revolutiei-romane-din-decembrie-1989
Marti, 31 decembrie 2019

Guvernul României

Ordonanța de urgență nr. 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989

Text publicat în M.Of. al României.
În vigoare de la 31 decembrie 2019

Având în vedere că activitatea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, de la înființarea sa și până în prezent, s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat prin intermediul transferurilor realizate din bugetul Senatului României,
în condițiile în care, încă de la constituirea sa, prin Legea nr. 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, cu modificările ulterioare, instituția a reprezentat o platformă politică, iar în pofida enunțării veniturilor proprii ca sursă de finanțare, încă de la început activitatea instituției a fost finanțată de la bugetul de stat aproape în totalitate,
ținând cont că, prin activitatea sa, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 s-a dovedit a fi un for ermetic al cărui scop real vizează asigurarea unor poziții publice finanțate din fonduri publice pentru interese personale, iar Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 nu a prezentat o conduită adecvată statutului de instituție publică pe care îl deține în relația cu cetățenii, în raport cu obiectul de activitate enunțat în cuprinsul legii de funcționare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 se poate constata, în mod obiectiv, faptul că acesta nu a reprezentat în mod real un deziderat al instituției. În fapt, evenimentele organizate de Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 au vizat propagarea în spațiul public a unor interpretări asupra Revoluției Române din 1989 menite să se contrapună cercetărilor aflate în curs, desfășurate de organele de anchetă în "Dosarul Revoluției".
Astfel, întreaga activitate a Institutului Revoluției Române din decembrie 1989 a fost marcată de controverse determinate de dorința conducătorilor instituției de a acredita o anumită viziune asupra evenimentelor din decembrie 1989, contestată sistematic de organizații ale revoluționarilor. Or, contrar rațiunii de funcționare a unei instituții publice, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 generează tensiuni sociale ori de câte ori subiectul Revoluției Române din 1989 revine în actualitate.
În raport cu modul de organizare și funcționare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, constatăm faptul că acesta beneficiază de un regim juridic atipic în structura instituțională a statului român, în condițiile în care specificul acestuia este mai degrabă al unei fundații decât al unei instituții publice. În acest sens evidențiem atribuirea, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33/2019 pentru modificarea Legii nr. 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, a statutului de "instituție publică de specialitate, autonomă", fără a fi definită sau indicată rațiunea unei astfel de reglementări extraordinare.
Totodată, constatăm că din Legea nr. 556/2004, cu modificările ulterioare, lipsesc reglementările referitoare la mandatul conducerii instituției și posibilitatea/imposibilitatea reînnoirii acestuia, condiții de integritate în exercitarea mandatului, revocarea membrilor forurilor de conducere, condițiile în care se iau decizii prin vot sau prezentarea rapoartelor de activitate Senatului României, din bugetul căruia este asigurată finanțarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.
Având în vedere situația prezentată, respectiv necesitatea de a elimina gravele disfuncționalități în modul de funcționare a instituțiilor publice, de a evita incidente sociale și de a opri urgent cheltuirea de fonduri publice care nu servesc interesul public, ci prejudiciază buna funcționare a societății,
având în vedere faptul că toate aceste elemente vizează interesul public și constituie situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.
Art. 1. -
Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, înființat prin Legea nr. 556/2004, cu modificările ulterioare, se desființează.
Art. 2. -
(1) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, prin hotărâre a Guvernului, se va stabili destinația patrimoniului Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.
(2) Obligațiile privind raportările financiare la finele anului 2019 pentru Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 se preiau de către Senatul României.
Art. 3. -
La data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, Legea nr. 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.194 din 14 decembrie 2004, cu modificările ulterioare, se abrogă.


PRIM-MINISTRU
LUDOVIC ORBAN

Contrasemnează:
Secretarul general al Guvernului,
Antonel Tănase
Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor
luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România
în perioada 1945-1989,
Puiu Nicolae Fesan,
secretar de stat
Ministrul muncii și protecției sociale,
Victoria Violeta Alexandru
Ministrul finanțelor publice,
Vasile-Florin Cîțu

București, 30 decembrie 2019.
Nr. 91.
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #204 : Ianuarie 25, 2020, 16:09:41 »


https://gov.ro/ro/guvernul/procesul-legislativ/note-de-fundamentare/nota-de-fundamentare-oug-nr-91-30-12-2019&page=2
Luni, 30 decembrie 2019

Nota de Fundamentare - OUG nr.91/30.12.2019

NOTĂ DE FUNDAMENTARE
la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989
 
Secţiunea 1. Titlul prezentului act normativ
Ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989
Secţiunea a 2-a. Motivul emiterii actului normativ
1. Descrierea situaţiei actuale
Prin Legea nr. 556/2004 a fost înființat Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, ca instituție publică de interes naţional, cu personalitate juridică. Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor - în plan politic, economic şi social - ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acesteia.
Cheltuielile curente şi de capital ale Institutului urmau a se finanța din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului.
În pofida enunțării veniturilor proprii ca sursă de finanțare, încă de la început activitatea instituției a fost finanțată de la bugetul de stat aproape în totalitate.
Totodată, în raport cu obiectul de activitate enunțat în cuprinsul legii de funcționare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 se poate constata, în mod obiectiv, faptul că acesta nu a reprezentat în mod real un deziderat al instituției. În fapt, evenimentele organizate de Institut au vizat propagarea în spațiul public a unor interpretări asupra Revoluției Române din 1989 menite să se contrapună cercetărilor aflate în curs, desfășurate de organele de anchetă în „Dosarul Revoluției”,
În raport cu modul de organizare și funcționare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, constatăm faptul că acesta beneficiază de un regim juridic atipic în structura instituțională a statului român, în condițiile în care specificul acestuia este mai degrabă al unei fundații decât al unei instituții publice. În acest sens, evidențiem atribuirea, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33 din 23 mai 2019, a statutului de „instituție publică de specialitate, autonomă”, fără a fi definită sau indicată rațiunea unei astfel de reglementări extraordinare. Mai mult decât atât, prin actul normativ menționat mai sus s-au încălcat prevederile constituționale ale art.117 alin.(3) potrivit cărora ”Autorităţi administrative autonome se pot înfiinţa prin lege organică”.
Totodată, constatăm că din legea de organizare și funcționare a Institutului lipsesc reglementările referitoare la mandatul conducerii instituției și posibilitatea/imposibilitea reînnoirii acestuia, condiții de integritate în exercitarea mandatului, revocarea membrilor forurilor de conducere, condițiile în care se iau decizii prin vot sau prezentarea rapoartelor de activitate Senatului României, din bugetul căruia este asigurată finanțarea Institutului.
2. Schimbări preconizate
Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, înființat prin Legea nr. 556 din 2004, se desființează.
În termen de 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului se va stabili destinația patrimoniului instituției desființate.
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2560
 • Vezi Profilul
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #205 : Ianuarie 28, 2020, 21:07:02 »

Am o intrebare : cit de corecta (MORAL si LEGAL)este hotarirea de a desfiinta IRDD 89? Nu era normal sa se dispuna anterior hotariri o ANCHETA a corpului de control al guv. sau chiar JURIDICA, a situatiei de la institut?
Daca e suficienta "o scrisoare" a unor "CETATENI"  "MAI CETATENI" in frunte cu urmasul lui G. Ursu(cei "vinovati" de uciderea LUI G.U. ACHITATI DE INSTANTA), poate compunem si noi o"scrisorica" prin care sa se ANULEZE SUBVENTIA PENTRU PARTIDE de la buget, sisa o depunem la KWI si ORBAN, pentruinceput.Ordinea de zi a Guvernului, suplimentată. Patrimoniul şi arhiva fostului  IRDD89
Mircea F. Cristian / 28 ian 2020 / 19:04 Salveaza PDF Comentarii
 
Şeful Secretariatului General al Guvernului, Antonel Tănase, a propus în şedinţa de guvern de marţi să se introducă pe ordinea de zi suplimentară un proiect de hotărâre despre care premierul Ludovic Orban a spus că îl aștepta de mult.
Patrimoniul şi arhiva fostului Institut al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 urmează să fie preluate de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.
Şeful Secretariatului General al Guvernului, Antonel Tănase, a propus în şedinţa de guvern de marţi să se introducă pe ordinea de zi suplimentară un proiect de hotărâre cu privire la acest subiect.
"Vă propun introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind stabilirea destinaţiei patrimoniului fostului Institut al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. (...) Am avut o corespondenţă pe subiect. Facem un protocol de predare-primire şi va prelua Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc patrimoniul şi arhiva", a menţionat Tănase.
Premierul Ludovic Orban a replicat că este de acord cu această hotărâre și că o aștepta de mult.

Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #206 : Ianuarie 28, 2020, 23:14:03 »

Deocamdata totul este ilegal. Sa vedem cum se va pronunta Justitia.
Ma surprinde neplacut faptul ca Senatul a fost scos complet din schema.
« Ultima modificare: Ianuarie 29, 2020, 08:11:49 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #208 : Februarie 03, 2020, 18:59:08 »

Nu va dati seama, domnule Mioc, de cacealmaua securista pusa in scena cu larga si vinovata cooperare a unor personalitati publice?
"
În consecință, în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc se va înființa o Direcție specială, care va avea ca scop investigarea științifică și demascarea crimelor și abuzurilor din timpul Revoluției din decembrie 1989. Experții din cadrul Direcției vor continua să culeagă date, documente, mărturii și vor realiza cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989. Prin înființarea acestui compartiment, IICCMER își consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România și de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada 1945-1989."
Ceea ce se pretinde ca va face directia resectiva din institut se suprapune perfect cu treaba procuraturii, chiar mai mult - din nefericire -, se substituie in mod criminal justitiei!
Memorat
Răspuns: Institutul Revoluţiei Române
« Răspunde #209 : Februarie 03, 2020, 19:23:18 »


https://newstrack.ro/cuibul-batranilor-comunisti-condusi-de-iliescu-va-fi-deratizat-guvernul-ii-da-afara-si-le-confisca-si-arhiva/?fbclid=IwAR1TRObU0JMr7IoNR0ieSMzqYxZ1rfkFGBNoiOqgJuUoJ-uujlvWcVJzAWc
Marti, 28 ianuarie 2020

Cuibul bătrânilor comuniști, conduși de Iliescu, va fi „deratizat”. Guvernul îi dă afară și le confiscă și arhiv
De PM


Lovitură grea pentru comuniștii care au coordonat revoluția din 89 și au confiscat tara pentru mai bine de 20 de ani. Palatul pe care și l-au făcut cadou, cât au fost la putere, pentru a avea un loc de întâlnire, sub numele Institutul Revoluției, le va fi luat.
Secretarul general al Guvernului Antonel Tănase a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței Executivului, un proiect de hotărâre care prevede predarea patrimoniului și a arhivei Institutului Revoluției Române din 1989 către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului.


Sediul boieresc al comunistilor din Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu

„Am să vă rog, dacă sunteți de acord, să suplimentăm ordinea de zi de astăzi cu două proiecte de hotărâre de Guvern. Primul proiect de hotărâre pe care vi-l propun, proiect de hotărâre privind stabilirea destinației patrimoniului fostului Institut al Revoluției Române din 1989. Facem un protocol de predare-primire și va prelua Insitututl pentru investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, patrimoniul și arhiva”, a afirmat secretarul general al Guvernului Antonel Tănase, marți, în debutul ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.
Premierul Ludovic Orban a replicat că este de acord cu această hotărâre și că o aștepta de mult.
« Ultima modificare: Februarie 03, 2020, 22:20:38 de către razvan »
Memorat
Pagini: 1 ... 12 13 [14] 15
Schimbă forumul: