Main Content:

Pagini: 1 ... 11 12 [13]

sondaj -pro sau contra -Doru Maries aflat in greva foamei !

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: sondaj -pro sau contra -Doru Maries aflat in greva foamei !
« Răspunde #180 : Februarie 10, 2010, 01:42:28 »

Basescu si Boc au fost la aniversarea Asociatiei 21 Decembrie 1989?
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: sondaj -pro sau contra -Doru Maries aflat in greva foamei !
« Răspunde #181 : Februarie 19, 2010, 03:15:15 »

Am aflat ca nu au fost. Ce o fi fost in capul meu sa pun o asemenea intrebare?
Atasez cateva documente ale Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti, semnalate si de altii pe forum, la alte subiecte.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: sondaj -pro sau contra -Doru Maries aflat in greva foamei !
« Răspunde #182 : Februarie 19, 2010, 03:20:42 »

E bine sa le salvam si ca imagine, la fel cum e bine sa nu ne multumim numai cu oferirea unor link-uri, pentru ca, de multe ori, observam ca devin inactive sau suntem intampinati cu imagini ca cea de mai jos.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: sondaj -pro sau contra -Doru Maries aflat in greva foamei !
« Răspunde #183 : Februarie 19, 2010, 13:48:39 »

NUMAI CEI CE SE SIMT VINOVATI NU SUNT DEACORD CU GREVA LUI MARIES.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: sondaj -pro sau contra -Doru Maries aflat in greva foamei !
« Răspunde #184 : Martie 10, 2010, 14:20:07 »

Omul viu si poporul mort

SCRIS DE ADRIAN PATRUSCA

Batranul taranist Ion Diaconescu a dat statul roman in judecata si cere 18 milioane de euro daune morale pentru cei 15 ani de temnita comunista. O binecunoscuta emisiune interactiva a sesizat subiectul si a oprit cativa cetateni din treburile zilnice, solicitandu-le opinia. Majoritatea intervievatilor au cazut de acord ca omul trebuie sa fi suferit mult, dar acum, pe criza asta, de unde sa-i dea statul asa o gramada de bani lui Diaconescu? In glasul multora tremura indignarea cand pronuntau suma, dar afisau o pioasa smerenie, cand evocau suferintele intemnitatului. Ideea cvasi-generala era ca acum nu e momentul, sau ca petentul sa mai lase din pretentii. Ici, colo, cate o insinuare, ca ce-i trebuie lui, la varsta asta, 90 de ani, un purcoi de bani, cand mai de folos ar fi sa se ingrijeasca de cele vesnice. A fost nevoie de interventia hotarata a eternului domn cu caciula brumarie si alura de administrator de bloc deghizat civil pentru ca lucrurile sa fie puse la punct: da' de ce sa-i dea statul banii astia, adica sa dam fiecare dintre noi cate un euro din buzunar? Ce, noi l-am tinut la puscarie? Sa-i dea aia care l-au inchis!
          Omul, in mitocania lui egoista si agresiva, cu simtul de protectie al activistului harsit de multe, avea dreptate. De ce sa platim toti? Sa plateasca vinovatii! Dincolo de vina colectiva - o nebuloasa compusa din lasitatile fiecaruia dintre noi, cei care am acceptat comunismul, "ne-am acomodat" cu el - exista vini concrete, exista crime, exista responsabili care au dat ordine si responsabili care au executat. A fost un sistem criminal, vinovat de a fi ucis toata floarea romaneasca. Un sistem conceput si pus in aplicare  de indivizi, mii de indivizi cu identitati si biografii reale, nu de fantome. Acestia trebuie sa plateasca. Numai ca, la 20 de ani de la lovitura de stat,  cu exceptia Ceausestilor, si a catorva tutari caraghiosi din CC, toata nomenclatura si toata securimea si toate progeniturile acestora sunt bine mersi. Cu iuteala si nebagarea de seama testate de Revolutia Franceza si consacrate de bolsevici, s-au aburcat in carca noastra. Si, de acolo, ne conduc. Pentru ca ei asta stiu sa faca. Asta e destinul lor tragic. Se sacrifica si ne conduc.
          A existat un moment istoric: condamnarea politica a comunismului de catre Traian Basescu in Parlament, sub ploaia de huiduieli condusa de Vadim Tudor. Putea fi un punct de cotitura. S-a dus. S-a diluat. Apa de ploaie.
          A urmat un raport al Comisiei Tismaneanu, care, chiar asa, plin de lacune si inadvertente, putea constitui o baza de pornire pentru un proces al comunismului. N-a constituit.
          Prin 2007, guvernul Tariceanu a anuntat ca va da o ordonanta de urgenta pentru desecretizarea arhivelor PCR si UTC. Ba chiar se vorbea ca asta ar fi un prim pas spre legea lustratiei. N-a fost. Nu s-au desecretizat.
          CNSAS-ului i s-a promis ca va primi toate dosarele de la Securitate, cu exceptia catorva, doar, care ar periclita, vezi Doamne, siguranta nationala. In rest, demascati Securitatea, voie ca la banu' Ghica! De toate camioanele alea cu dosare, de care nu mai incapea curtea CNSAS s-a ales praful. N-au demascat nimic. Ticu Dumitrescu a murit neimpacat.
          Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului a ajuns astazi subiect de scandal politic. Cine sa-l conduca? Oprea cu ai lui? Pai e de-ai liberalilor, nu-l intereseaza crimele comunismului, il intereseaza sa-l infunde pe Basescu. Tismaneanu cu ai lui? Pai e de-ai lui Basescu, vrea sa-l acopere. In toata aceasta zarva de mahala, nimeni n-a auzit vorba mare spusa de Tia Serbanescu: de ce e nevoie de un institut de stat, finantat din bani publici, pentru cercetarea dosarelor comunismului? E suficient ca toate arhivele, ale Securitatii, ale PCR, ale UTC, ale Armatei sa fie deschise si tot cercetatorul sa fie liber sa scotoceasca unde are chef. Sa demaste pe cine gaseste. De ce trebuie sa fie cineva investit cu autoritate de stat ca sa cerceteze arhivele?
          Cu totul altfel s-ar pune problema - si asa ar trebui sa se puna - daca s-ar organiza un proces al comunismului. Un proces penal adevarat, dupa modelul Nurnberg. Atunci, da, statul ar trebui sa se implice direct in organizarea sa. Pentru ca el reprezinta poporul. Si ar fi vorba de un proces al poporului roman impotriva comunismului.
          Dar toate astea sunt vorbe goale. In timpul in care eu fac teorii de doi bani, un om sta sa moara. Doru Maries, aflat de doua luni in greva foamei si ajuns o umbra, cere un lucru simplu, mult mai simplu decat un proces al comunismului: declasificarea dosarelor revolutiei. Sa aflam cine a tras in noi dupa 22. Iar statul roman, care ar trebui sa-l reprezinte, sa-l apere pe Maries, ca si pe noi toti, sade cu mainile in san, asteptand ca el sa puna mainile pe piept si sa inchida gura. Sa fie iar liniste.
          Doru Maries, asa aproape de moarte cum este, e mai viu decat noi toti.

http://www.ziuaveche.ro/editorial/1357-omul-viu-si-poporul-mort
Memorat
Răspuns: Re: sondaj -pro sau contra -Doru Maries aflat in greva foamei !
« Răspunde #185 : Aprilie 09, 2019, 14:50:04 »Il apreciez cu atat mai mult cu cat l-a sfidat pe dictatorul Basescu, nu l-a recunoscut drept presedinte democrat si anticomunist, asa cum incerca sa se prezinte: „Vă mulţumesc pentru înalta distincţie ce aţi hotărât să mi-o acordaţi astăzi, dar eu sunt obligat să refuz primirea ei de la un comunist ca toţi ceilalţi care ne-au condus ţara de la Revoluţie şi până azi şi împotriva cărora eu am luptat din 1968 şi voi continua să lupt pe cale legală şi democratică până la ultima bătaie a inimii”.

Am citit despre o viitoare colaborare cu Vasile Paraschiv de la Ploiesti (http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.1035). Atentie mare la relatia cu Paraschiv! Maries s-a fript rau cu el pnetru ca asociatia lui a fost cea care l-a propus pentru a fi medaliat de catre Presedintie. Ce s-a intamplat la ceremonia de medliere, stie toaa lumea, Paraschiv l-a "facut" comunist pe Basescu si a refuzat medalia.


Apel pentru decorarea D-lui Vasile Paraschiv
cu Ordinul Naţional „Steaua României”
în cel mai înalt grad
 
Domnului Traian Băsescu – Preşedintele României

Stimate Domnule Preşedinte al României,
 
Vă solicităm să-l decoraţi pe D-l Vasile Paraschiv cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în cel mai înalt grad (gradul de “Colan”).
Eroul Vasile Paraschiv are 80 de ani şi trăieşte la Ploieşti. Membru al partidului comunist până în 1968, Vasile Paraschiv a devenit cel mai curajos luptător anticomunist în contextul dat. Pentru ca lupta lui să nu devină molipsitoare, Securitatea l-a expulzat din ţară în 1978. La scurt timp, spre uimirea Securităţii şi a dictatorilor României ceauşiste, Vasile Paraschiv s-a întors în infernul comunist pentru a-şi continua lupta; importanţa acesteia este recunoscută inclusiv de istorici ai comunismului mondial.
În sprijinul cererii noastre, vă prezentăm câteva opinii şi argumente decisive:
„Natură eroică, Vasile Paraschiv a mers neabătut mai departe pe drumul său, fără compromisuri, fără concesii, în ciuda îngrozitoarelor torturi suferite şi a tratamentelor psihiatrice inumane cărora le-a fost supus.” - Doina Cornea
“Vasile Paraschiv este eroul autentic al luptei anticomuniste din România. A fost cel dintâi care, în atmosfera de teroare a perioadei Ceauseşcu, a îndrăznit să propună crearea unui sindicat liber al muncitorilor din România.” - Vladimir Tismăneanu
„Vasile Paraschiv este unul din cei patru dizidenţi de marcă ai României ceauşiste, alături de Paul Goma, Doina Cornea şi Radu Filipescu.” - Ruxandra Cesereanu
Conform Raportului Final de condamnare a regimului comunist ca ilegitim şi criminal, “Vasile Paraschiv a ieşit din PCR în noiembrie 1968, începând astfel de unul singur o luptă inegală pentru respectarea drepturilor omului de către regimul comunist de la Bucureşti” fiind “terorizat de Securitate pentru curajul de a revendica drepturile clasei muncitoare”. “În anul 1978, cât timp s-a aflat la Paris, Vasile Paraschiv a susţinut că regimul comunist din România încalcă drepturile omului şi utilizează psihiatria ca unealtă de represiune politică, act de curaj pentru care autorităţile de la Bucureşti l-au expulzat la revenirea în ţară. Cu sprijinul sindicatelor franceze, Paraschiv a pornit o campanie de protest, solicitând să i se dea voie să revină în România”. ”A fost arestat, bătut groaznic, apoi sechestrat la domiciliu cu telefoanele întrerupte.”
În memoriile sale, Vasile Paraschiv descria astfel tratamentul la care a fost supus de Securitate: “am fost lovit cu pumnii în faţă, în stomac şi în ficat, cu săculeţii de nisip în cap şi cu bastonul de cauciuc la tălpi, până când îmi pierdeam cunoştinţa şi cădeam în nesimţire pe bancă, apoi aruncau o galeată cu apă rece peste mine şi mă lăsau aşa până seara sau dimineaţa, când supliciul începea din nou – şi tot aşa, de două ori pe zi, seara şi dimineaţa, şapte zile şi şapte nopţi, fără apăa şi fărăr mâncare.” - Lupta mea pentru sindicate libere in Romania. Terorismul politic organizat de statul comunist.   Ed.Polirom, 2005.
Vă solicităm, Domnule Preşedinte al României, să răspundeţi cererii noastre legitime, cât mai curând posibil.
 
10 noiembrie 2008
 
 
Cu încrederea că trebuie să ne cinstim eroii aşa cum se cuvine,
 
Sorin Ilieşiu – vicepreşedintele Alianţei Civice, autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului 
Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte
Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv
Asociaţia 15 Noiembrie 1987 Braşov, Preşedinte - Florin Postolachi
Liga Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, avocat Antonie Popescu – Senior
Fundaţia Culturală Timpul Iaşi, Liviu Antonesei – Preşedinte
Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu - Vicepreşedinte
Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte
Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte
Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte
Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte
L'Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte
Organizaţia Neguvernamentală Ecomondia, prof.dr.Alexandru Ionescu – Preşedinte
Consiliul Român American, Neculai Popa, Preşedinte
Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte
Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
Asociaţia Cives, Ioan Roşca - Preşedinte
Asociaţia Apolitică “Societatea Târgovişte”, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte
Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte
Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea - Preşedinte
Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte
Grupul văduvelor de eroi martiri
Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România, Gheorghe Tiber – Preşedinte
Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, Marian Mititelu – Preşedinte
Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte˂˂Tot în 2008, preşedintele Traian Băsescu a răspuns favorabil apelului unor reprezentanţi ai societăţii civile şi i-a acordat disidentului Vasile Paraschiv distincţia „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru ” înalta ţinută morală şi patriotismul de care a dat dovadă”, cu ocazia Zilei Naţionale a României.˃˃
("Disidentul anti-comunist Vasile Paraschiv a murit" - www.cotidianul.ro/disidentul-anti-comunist-vasile-paraschiv-a-murit.)
Memorat
Pagini: 1 ... 11 12 [13]
Schimbă forumul: