Main Content:

Pagini: 1 ... 255 256 [257] 258 259 ... 746

NOI CU CINE VOTAM ?

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3840 : August 22, 2013, 21:05:03 »

Va postez un articol mai vechi. Nu fac lobby si nu va propun nimic altceva inafara de un exemplu. Exemplul personal al unui presedinte de asociatie care a reactionat natural, normal, onorabil in fata nedreptatii politicienilor. http://turdalibera.blogspot.ro/2011/11/masa-rotunda-cu-liderii-psd-turda-cine.html Articol publicat in 21 noiembrie 2011.

Masă rotundă cu liderii PSD Turda: Cine va scoate România din criză?

de Emil HĂLĂŞTUAN
Pe agenda oamenilor politici, dar şi printre oamenii de rînd se insinuează, încet dar sigur, preocuparea pentru alegerile de anul viitor. Într-o ţară ca România, unde guvernul nu are susţinere din partea electoratului, subiectul de căpătîi, ce ar putea afişul agendei publice pînă la sfîrşitul anului viitor, îl poate constitui căutarea răspunsului la întrebarea “Scăpăm sau nu de PD-L şi de aliaţii acestora din coaliţia aflată la putere în România de azi? Pe de altă parte, jocul preferat al premierului Emil Boc, un fel de alba-neagra, în varianta uite criza, nu e criza, nu mai impresionează pe nimeni. Dar, dincolo de compoziţia viitoare a puterii, dincolo de posibila şi probabila suspendare a preşedintelui ţării, traian Băsescu, de o eventuală majoritate parlamentară a USL, rezultată în urmna alegerilor generale ce ar trebui să aibă loc la sfîrşitul anului 2012, rămîne de aflat răspunsul la o întrebare mai de căpătîi decît oricare alta: Cine va scoate România din criză? Un posibil răspuns oferă, în cuprinsul acestui material, trei dintre mebrii conducerii organizaţiei PSD Turda, respectiv preşedintele acesteia, Cristian Matei, unul dintre vicepreşedinţi, Cristel Frînc şi preşedintele Departamentului “Revoluţionari” din cadrul organizaţiei social-democraţilor turdeni, Dănuţ Ştefan.Rep: Cine va scoate România din criză?
Cristian Matei: Trăim o senzaţie stranie, accea de a fi parte a unei naţiuni care a obosit să gândească, care trăieşte din inerţie, se uită la televizor şi se lasă în voia sorţii. Reacţionăm tot mai puţin la erorile şi minciunile actualei puteri. Pare că nimic nu ne mai surprinde, deşi fiecare pas făcut de PD-L, fiecare pas făcut de cei de la putere este un abuz nu numai la drepturile omului, nu numai la echilibrul bugetar, dar şi la normele elementare ale bunului simţ.
Cristel Frînc:
Lumea întreagă se întreabă cum vom merge mai departe. Noi nu ne întrebăm, bîjbîim încet, pe pipăite, în spatele unor conducători care nu au pierdut doar drumul, ci şi sensul. Andre Gluckmann spunea că teroristul este un om care, prin acţiunile sale violente, nu dă de gîndit lumii, ci o împiedică să gîndească, o împietreşte, o condamnă la nemişcare. Credem că noi, ca naţiune, sîntem victimele unui astfel de proces. Cei şapte ani de agresiune a grupului politic Băsescu-PD-L ne-au plasat într-o astfel de conjunctură, extrem de periculoasă în orice context, dar mai ales în actuala situaţie mondială. De aceea, cred că rolul nostru (nr. al USL) nu este doar acela de a învinge PD-L, nu este nici doar acela de a găsi soluţii pentru situaţia inimaginabil de proastă în care am ajuns, nu este nici doar acela de a ne integra într-un context european şi mondial, fără a fi cu totul marginalizaţi. Rolul nostru principal devine acela de a trezi naţiunea la viaţă, de a o reimplica în circuitul normal al existenţei sociale.
Rep: Cum se traduc aceste deziderate, în cazul PSD Turda?
Cristian Matei: Obiectivul major al PSD Turda, în condiţiile dezastrului pedelist este acela de a cîştiga funcţia de primar al Turzii. Ne asumăm totodată datoria de a arăta oamenilor că elementarele noţiuni de solidaritate, un atribut al umanităţii, nu au dispărut cu totul din societatea românească, chiar dacă azi aceasta îşi aruncă bâtrînii şi bolnavii în stradă, iar pe elevi şi profesori îi trimite, cot la cot, în şomaj.
Rep: Domnule Dănuţ Ştefan, în calitate de preşedinte al Departamentului “Revoluţionari” din cadrul organizaţiei PSD Turda, vă întreb: Seamănă România dea zi cu cea la care aţi visat atunci, în zilele fierbinţi de la sfîrşitul lunii decembrie 1989?
Dănuţ Ştefan: Noi am dorit şi dorim ca România să devină cu adevărat un stat social. Statul social îi sprijină pe cei vulnerabili, sprijină tinerele familii, îi sprijină pe cei bolnavi şi pe cei singuri. Statul social îi respectă pe pensionari, statul social nu acordă pomeni sau ajutoare nemeritate, ci este cu adevărat responsabil pentru cetăţeni. Statul social nu trebuie învinovăţit pentru criza economică şi pentru datoriile făcute de guvernele incompetente. Dimpotrivă, statul social poate asigura, prin măsuri economice şi sociale, un nivel de trai decent pentru cetăţeni şi, în acelaşi timp, poate garanta respectarea drepturilor fundamentale ale omului.
Rep: Preşedintele României, Traian Băsescu, spune că vremea statului social a trecut. În condiţiile actuale, cum poate fi obligată puterea să “joace” altfel de cum i se “cîntă” de la Cotroceni?
Cristel Frînc:
Puterea actuală face ceea ce vedem cu toţii şi cred că atitudinea de măcelar a Guvernului Boc, ce nu ştie decît să taie salarii, pensii şi alte drepturi, nu se va schimba. La anul, românii pot spune “stop” genocidului social. De partea cealaltă, noi vom continua să vorbim cu oamenii, să le explicăm politicile şi măsurile pe care USL le va aplica odată ajunsă la guvernare. Anul viitor va fi şi mai rău, atît din punct de vedere economic cît şi din cel al stabilităţii sistemului democratic. În România va creşte sărăcia, se vor accentua inegalităţile şi injustiţia socială. Autoritatea statului va continua să scadă. Cel mai mare risc pentru România constă în dizolvarea democraţiei şi în disoluţia statului. De la ideea de amînare a alegerilor, din simplu calcul politic, la cea de anulare completă a acestora, nu este decît un pas. De la reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la unicameralism la dizolvarea Parlamentului, drumul poate fi, de asemenea, foarte scurt, iar PD-L a demonstrat că este în stare să îl parcurgă.
Rep: Puterea spune că măsurile de austeritate pe care le-a promovat Guvernul condus de Emil Boc sînt inevitabile. Credeţi că în intervenţiile televizate, în care premierul sau alţi pedelişti din prima linie deplîng nevoia de a aplica măsuri impopulare se plînge, de fapt, cu “lacrimi de crocodil”?
Cristian Matei:
Guvernarea portocalie a spus populaţiei că taie salariile pentru că nu mai sînt bani. Aceeaşi explicaţie inacceptabilă se pregăteşte pentru pensionari. Totuşi, pentru telegondole s-au găsit fonduri, pentru terenuri de fotbal în sate fără apă şi fără canalizare au fost bani, pentru bazine de înot, închise imediat după inaugurare, s-a găsit finanţare. Cheltuielile cu bunuri şi servicii s-au majorat, dar guvernul strînge cureaua pentru bugetari, pensionari, tineri şi persoane defavorizate.
Boc a spus că, dintre ţările Uniunii Europene, România are cel mai mare procent de fonduri alocate pentru investiţii, dar premierul a uitat să precizeze un lucru esenţial: este vorba de bani pentru investiţii ce s-au dus direct în buzunarele clanurilor pedeliste. Statistica lui Boc este, de fapt, cel mai important indice al corupţiei actualei guvernări.
Rep: Revin la întrebarea de la începutul discuţiei. Ce-i de făcut pentru ca ţara să iasă din criză?
Cristel Frînc: Într-o astfel de situaţie, noi, social-democraţii, nu trebuie să ne uităm identitatea, nu trebuie să uităm de valorile care ne definesc, deoarece astăzi avem nevoie, mai mult ca oricînd, de solidaritate, responsabilitate, echitate şi de libertate.
Trebuie să fim alături de profesori, să îi respectăm pentru ceea ce fac, să le apreciem munca şi să le spunem că există şi o altă cale. Trebuie să fim alături de medici, să le arătăm preţuirea noastră şi să le spunem că vrem să le creăm condiţii pentru a-şi dezvolta cariera în ţară. Trebuie să le explicăm tinerilor care îşi termină studiile cum dorim să creăm mai multe locuri de muncă, cum vrem să le oferim oportunităţi aici, în Turda.
Rep: Şansele de a obţine un loc de muncă în Turda sînt extrem de reduse. Potrivit informaţiilor recente, în nouă ani, de la recensămîntul din anul 2002 pînă la cel recent încheiat, populaţia Turzii a scăzut, de la peste 57 de mii la puţin peste 46 de mii de locuitori. Aceste date certifică presupunerea potrivit căreia circa 10 mii de turdeni au plecat să muncească în străinătate. Mai scădem circa 15 mii de pensionari şi vreo 8 mii de copii. Rămîn circa 23 mii de locuitori care ar face parte din segmentul populaţiei active din Turda. Marea majoritate a acestora nu au unde munci. Ce-i de făcut?
Dănuţ Ştefan: Turda se îndreaptă către falimentului propiului viitor. Tinerii cu studii medii sau superioare reprezintă majoritatea, în categoria şomerilor. Pensionarii, după o viaţă de muncă, trebuie să asculte injuriile unor nemernici care le spun doar că sînt o povară a societăţii.
Avem datoria de a fi alături de toate persoanele defavorizate, cărora trebuie să le spunem că societatea şi statul nu le întorc spatele, că vrem să le asigurăm şanse egale de reuşită în viaţă.
Pedeliştii au produs 700.000 de şomeri. Noi am creat odată un milion de locuri de muncă şi o vom mai face. Pedeliştii vor să impoziteze toate pensiile, noi îi vom proteja şi îi vom ajuta mereu pe pensionari.
Puterea portocalie i-a abandonat pe copii, pe bătrîni, pe bolnavi, pe săraci. Noi vom garanta că statul îi va ajuta pe toţi cei aflaţi cu adevărat în dificultate.
Cristian Matei: Democrat-liberalii, susţinuţi de UDMR şi UNPR, au trimis în sărăcie peste 2 milioane de români. Noi le vom reda acestor oameni şansa de a ieşi din sărăcie, prin muncă cinstită şi corect plătită.
Portocaliii au trimis tinerii în şomaj sau i-au alungat din ţară, noi le vom oferi un loc de muncă decent, acasă în România, lîngă familiile lor.
Actuala putere a distrus şcoala românească, prin fel de fel de aşa zise reforme, noi o vom repune pe picioare, respectînd profesorii şi oferind copiilor acces egal la educaţie. Ei au închis spitalele şi au pus taxă la intrarea celor rămase, noi vom garanta un sistem de sănătate performant, accesibil tuturor românilor.
Anul 2012 trebuie să fie anul victoriei deşi a devenit clar că PD-L încearcă să se permanentizeze la putere, prin mijloace antidemocratice ce amintesc de statul totalitar: Dacă nu pot fi votaţi, vor fura voturile? Dacă nu pot fura voturile, le vor cumpăra?
Rep: Care ar fi concluzia finală?
Cristian Matei: La o reuniune, cineva la întrebat pe lbert Einstein care este diferenţa dintre teorie şi practică. Einstein i-a răspuns: “Teoria este atunci cînd ştii totul, dar nimic nu fucţionează, practica este atunci cînd totul funcţionează, dar nimeni nu ştie de ce”. Noi am reuşit să reunim teoria şi practica: Nimic nu funcţionează şi nimeni nu ştie de ce.
De fapt unii încearcă să ofere răspunsuri. Spre exemplu PDL-ul susţine că statul nu este nici capabil să scoată ţara din criză, dar nici responsabil pentru situaţia în care a ajuns România. Dar pedeliştii nu spun nici cine este vinovatul, nici cine ar avea capacitatea de a scoate ţara din criză.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3841 : August 22, 2013, 21:26:39 »

Publicat ieri si primit de la Ion Cohalm. Cu o dedicatie din partea mea pentru uslasul din Canada.
Ion Iofciu, ieri, la https://www.facebook.com/ion.cohalm#!/iofciu.ion.

Un document pentru neliniştea USL. "Nu ne vom mai implica pentru mobilizarea cetăţenilor la vot. La 15 luni de la preluarea puterii DEZILUZIA ESTE GENERALĂ
 Asociaţia Comunelor din România (ACoR) a realizat cel mai dur rechizitoriu împotriva guvernării Ponta, concluzia fiind că, după 15 luni de guvernare, “deziluzia este generală”. Cei din ACoR au adoptat un document intitulat “Protest faţă de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivităţilor locale” în care critică dur mai multe Ordonanţe de Urgenţă ale guvernului Ponta, inclusiv nerezolvarea problemei incompatibilităţilor. Marţi după amiază, reprezentanţii ACoR au venit să depună Protestul la Guvern şi s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe.
 "Astăzi (n.r. - ieri) la Bucureşti se depune adresa de înaintare a Protestului cu semnăturile celor 40 de filiale judeţene ale Asociaţiei Comunelor din România. Apoi se aşteaptă între trei şi cinci zile răspunsul premierului cu privire la întâlnirea pe care a solicitat-o Asociaţia Comunelor", a declarat pentru gândul prim-vicepreşedintele ACoR, Mariana Gâju.
 Cei din ACor, asociaţie din care fac parte peste 2.800 de primari de comune, în cea mai mare parte de la PSD şi PNL, ameninţă că, dacă solicitărilor lor nu vor fi rezolvate urgent, vor recurge şi la alte forme de protest. Printre acestea, “neimplicarea pentru mobilizarea cetăţenilor cu drept de vot la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţie, dar şi la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale”. De asemenea, ei nu exclud să intre în grevă. ACor este condusă de primarul din Vulca-Băi, judeţul Dâmboviţa, care a candidat ca independent la alegerile locale din 2012. Prim-vicepreşedinte este Mariana Gâju, primar PSD în Cumpăna, judeţul Constanţa.
 “Suntem la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării din 7 mai 2012 şi la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului Guvern, la data de 21 decembrie 2012, condus de Excelenţa Sa, Domnul Victor-Viorel PONTA, şi, DEZILUZIA ESTE GENERALĂ!”, se arată în începutul „Protestului” semnat de Asociaţia Comunelor din România, care a fost înaintat premierului Ponta.

 În documentul citat, se precizează că „printr-o abordare sistematică şi metodică, din partea Guvernului României”, asistăm la „subminarea capacităţii administrative a comunelor”.
 Prima problemă: banii către teritoriu
 Primarii de comune se plâng că prin Ordonanţa Guvernului 8/2013 privind „impozitul pe veniturile din activităţi agricole” se prevede că „impozitul se virează la bugetul de stat şi din acesta nu se distribuie cote defalcate către bugetele locale”.
 Mai mult, primarii de comune protestează la Guvern că, deşi ei încasează impozitele şi riscă să fie percepuţi de cetăţeni drept „încasatori de biruri”, nu primesc şi bani înapoi pentru investiţii.
 „Se preconizează, luând act din presă de unele propuneri ale Domnului Victor-Viorel PONTA, prim-ministrul României, ca aceste venituri să fie încasate la nivelul primăriilor, în baza unor protocoale cu Ministerul Finanţelor Publice. RESPINGEM CATEGORIC O ASTFEL DE MĂSURĂ care ar face caprimarii să fie priviţi de cetăţeni că percep noi „biruri”, fără ca aceste venituri să facă obiectul utilizării pentru realizarea unor proiecte locale”, susţin cei din Asociaţia Comunelor din România.
 Primarii de comune cer ca aceste impozite să fie încasate să „constituie integral venituri proprii ale bugetelor locale”.
 Bătălia pentru patrimoniu
 Aleşii locali critică şi Ordonanţa de Urgenţă 34/2013 privind organizarea şi administrarea pajiştilor permanentene, considerând-o „aberantă şi ilogică”.
 Primarii se consieră “desconsideraţi în forma cea mai brutală şi înaltă cu putinţă, la nivel de lege”, deoarece nu poate conduce Comisia locală pentru inventarierea terenurilor.
 Insolvenţa primăriilor
 Asociaţia Comunelor din România acuză Guvernul că prin Ordonanţa de Urgenţă 46/2013 privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ teritoriale se loveşte în administraţia publică locală, cu precădere în comune.
 “De ce criza şi insolvenţa se aplică numai instituţiilor publice locale, iar cele centrale sunt exonerate de această procedură?! ESTE MULT PREA EVIDENTĂ ŢINTA GUVERNANŢILOR! Să arate opiniei publice că tot răul în România pleacă de la primari, acoperind în acest fel pe cei incapabili de a administra treburile publice în interesul cetăţenilor şi care sunt plătiţi, unii chiar regeşte, din aceeaşi bani publici!”, se precizează în Protestul primarilor.
 Reducerea cheltuielilor–“comunele sunt condamnate la subdezvoltare prin lege”
 În vizorul Asociaţiei Comunelor a intrat şi Ordonanţa de urgenţă nr. 77/2013 privind reducerea cheltuielilor în administraţia locală.
 “Se accentuează decalajul dintre comune şi oraşe, într-un dispreţ total faţă de locuitorii şi autorităţile administraţiei publice locale ale comunelor, deşi s-a promis, la fiecare întâlnire cu decidenţii din administraţia publică centrală, că această formă de discriminare va fi eliminată. Iată o formă la fel de ABERANTĂ şi ILOGICĂ în ceea ce priveşte viziunea asupra capacităţii administrative a comunelor României, CONDAMNATE LA SUBDEZVOLTARE PRIN LEGE!”, susţin cei din Asociaţia Comunelor.
 Evaziunea fiscală – “măsurile preconizate vor duce la creşterea evaziunii fiscale”
 O altă Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului Ponta criticată de reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România este cea care vizează evaziunea fiscală a produselor din sectorul agricol.
 
Prin ea “se urmăreşte desconsiderarea demnităţii primarului comunei, căci la nivelul comunelor sunt producătorii reali, pe de o parte, iar măsurile preconizate sunt în detrimentul acestor producători şi vor conduce la creşterea evaziunii fiscale şi la descurajarea micilor producători agricoli, pe de altă parte! Este de neînţeles de ce se doreşte crearea unei rupturi între autorităţile administraţiei publice locale şi micii producători agricoli?”, afirmă primarii de comune.
 Asigurarea locuinţelor – unde se duc banii
 Aleşii locali se plâng şi de faptul că prin legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, primarii pot da amenzi pentru nerespectarea legii, dar doar 60% se duc către bugetul local, iar 40% către bugetul de stat. “ESTE ÎNCĂ O ANOMALIE!”, afirmă cei din Asociaţia Comunelor.
 Marea problemă a administraţiei locale – INCOMPATIBILITATEA
 La punctul nouă al Protestului Asociaţiei Comunelor din România se regăseşte problema incompatibilităţii.
 “Eliminarea din legislaţie ale unor situaţii de incompatibilitate pentru aleşii locali, cu precădere pentru primari, în sensul că aceştia sunt în imposibilitatea de a-şi exercita prerogativele de reprezentaţi legali ai unităţilor administrativ-teritoriale în cadrul unor entităţi care deservesc efectiv interesele persoanelor fizice şi a celor juridice din colectivităţile locale respective, actualele reglementări, depăşite din punctul de vedere al evoluţiei societăţii, determinând o situaţie fără precedent în România şi chiar în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul primarilor constataţi a fi în stare de incompatibilitate”, se arată în documentul înaintat premierului Ponta şi ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc.
 Pensii şi salarii mai mari pentru primari
 La punctele 10 şi 11 ale Protestului înaintat Guvernului, Asociaţia Comunelor din România vizează reconsiderarea activităţii primarului în sistemul de pensii, dar şi asigurarea unei remuneraţii corespunzătoare.
 Ce forme de protest pregătesc primarii
 În “Protestul” Asociaţiei Comunelor din România se vorbeşte şi despre alte forme de protest dacă Guvernul nu va reacţia “urgent la cele solicitate”.
 Cele mai dure ameninţări pentru partidele politice o constituie “neimplicarea pentru mobilizarea cetăţenilor cu drept de vot la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţie, dar şi la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale”.
 ACOR susţine că va sesiza şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale pentru încălcarea autonomiei locale în România, Comitetul Regiunilor, Reţeaua Asociaţiilor de Autorităţi Locale din Sud-Estul Europei, Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa – CCRE/CEMR, precum şi Organizaţia Mondială a Oraşelor şi Administraţiilor Locale Unite – UCLG. De asemenea, urmează să fie sesizate Comisia Europeană, Banca Mondială şi FMI.
 Primarii de comune susţin că pot ajunge şi la forme mai radicale de protest precum grevă.
 
“Protestul” Asociaţiei Comunelor din România a fost adoptat, în unanimitate, în sesiunea extraordinară a Adunării Generale din 29 iulie 2013.
 
“Orice om normal îşi pune întrebarea firească: dar de ce oare aceste situaţii se perpetuează de la o perioadă la altă perioadă, de la un guvern la alt guvern? Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de îngrijorător: numai aşa autorităţile administraţiei publice locale pot fi marionete în mâna şi în folosul celor care ajung pe „culmile administraţiei”! Astfel, cu precădere primarii comunelor, în loc să-şi îndrepte întreaga lor capacitate pentru punerea în aplicare a unor strategii de dezvoltare economico-socială, pe termen mediu şi lung, stau slugarnic, cu mâna întinsă la cei care, prin intervenţiile lor, pot „picura” ceva resurse pentru îndeplinirea unor proiecte la nivel local, iar atunci când se „picură”, criteriul este strict legat de numărul celor care ar putea să voteze în favoarea celui de pe „culme”. Este limpede că într-o astfel de situaţie nu se poate vorbi de dezvoltare durabilă a colectivităţilor locale, de menţinere în administraţie a unor oameni valoroşi, ci de o dezvoltare arbitrară în folosul şi în interesul unor micimi!”, este avertismentul celor din ACoR.
 Cine a participat la întâlnirea cu Ministerul de Finanţe
 La întâlnirea de astăzi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe au participat din partea AcoR Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Băi, judeţul Dâmboviţa, Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, Ghiorghe BUTE, primarul comunei Scânteieşti, judeţul Galaţi Vasile Vatră, primarul comunei Gugeşti, judeţul Vrancea; Cornel NANU, primarul comunei Cornu, judeţul Prahova; Marian MUŞAT, primarul comunei Valea Salciei, judeţul Buzău; Mircea VELICA, primarul comunei Izbiceni, judeţul Olt şi Dorinel SOARE, primarul comunei Niculeşti, judeţul Dâmboviţa.
 Reprezentanţii AcoR i-au cerut premierului Ponta ca până pe 27 august să aibă o întâlnire la Guvern pentru a-şi prezenta punctul de vedere.
Memorat
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3842 : August 22, 2013, 21:51:19 »

Problema noastra este, si in acest caz, ca nu ne putem solidariza cu ei in mod individual, nu ne putem implica in proiectele lor individual - sau putem, dar cei implicati nu vor reprezenta "revolutionarii".
Ni se tot dau exemple de organizatii protestatare, categorii sociale nedreptatite si nemultumite, cazuri speciale etc. in care interventia noastra ar fi binevenita si asta nu numai pentru imaginea noastra si pentru a ne reconstrui identitatea in comunitate, ci pentru a reinsemna ceva si noi privind incercarile de reforma. In primul rand, cei pe care ii sprijinim trebuie sa fie de acord cu sprijinul nostru. In al doilea, sprijinul trebuie sa fie unul real si substantial, adica, daca ne implicam, sa o facem "de-adevaratelea", nu?, nu doar declarativ si de fatada. In al treilea, aportul nostru trebuie sa fie relativ unitar - or, cum si cand putem noi intruni acordul majoritatii revolutionarilor pentru implicarea noastra in gestionarea unor conflicte social-profesional-politice?
   
Memorat

That's why you're here, isn't it?
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3843 : August 22, 2013, 22:01:15 »

Cand vor trece cu taierile la urmatoarea categorie (conform legii) de revolutionari. Nu stiu ce mai asteapta revolutionarii ca sa faca pasul decent al implicarii totale. Ce au ei de facut atat de important in viata incat renunta la acesta? Cred ca inca nu au fost suficient de loviti.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3844 : August 22, 2013, 22:04:02 »

Despre un candidat la Presedintia Romaniei... https://www.facebook.com/photo.php?v=10201301581275032
Memorat
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3845 : August 22, 2013, 22:05:25 »

Cand vor trece cu taierile la urmatoarea categorie (conform legii) de revolutionari. Nu stiu ce mai asteapta revolutionarii ca sa faca pasul decent al implicarii totale. Ce au ei de facut atat de important in viata incat renunta la acesta? Cred ca inca nu au fost suficient de loviti.

Cum spuneam si cu alta ocazie, majoritatea considera ca si-au "dat masura" la Revolutie. Se asteapta "recunostinta" exclusiv pentru ce au facut important atunci (presupunand ca intr-adevar au avut un rol decisiv in '89).
Memorat

That's why you're here, isn't it?
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3846 : August 22, 2013, 22:18:33 »

Sa astepte atunci. Insa observ ca sunt total dezinteresati de ce se intampla in jurul lor. Oare chiar nu vad revolutionarii Romaniei cum se creeaza structuri "statale" artificiale ale unei etnii si nu oriunde, ci in granitele tarii, cum telviziunile nu fac altceva decat sa transmita imaginile si spusle (agramate) la infinit, ca sa-i obisnuiasca pe romani cu ele si sa le obtina acceptarea tacita a crimei nationale? Moartea si priveghiul "regelui Cioaba", Dumnezeu sa-l ierte pe cel decedat, au fost transformate in propaganda tiganeasca suta la suta. Si revolutionarii tac, sau daca vorbesc, o fac in interes meschin, in coordonatele noi ce bani primim si cu ce ne mai laudam.
Memorat
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3847 : August 22, 2013, 22:32:32 »

Cand vor trece cu taierile la urmatoarea categorie (conform legii) de revolutionari. Nu stiu ce mai asteapta revolutionarii ca sa faca pasul decent al implicarii totale. Ce au ei de facut atat de important in viata incat renunta la acesta? Cred ca inca nu au fost suficient de loviti.

Cum spuneam si cu alta ocazie, majoritatea considera ca si-au "dat masura" la Revolutie. Se asteapta "recunostinta" exclusiv pentru ce au facut important atunci (presupunand ca intr-adevar au avut un rol decisiv in '89).
       In principiu [demonetizat cuvant] "recunostinta" nu se cere.....se prmeste,se acorda,daca cineva persoana sau legiuitor considera necesar si de bun simt sa o faca.Intamplarea face ca legea pe care unii dintre noi o dorim respectata,se numeste Legea Recunostintei.Ei bine....recunostinta odata acordata.....nu poate fi abrogata ,retrasa,sau diminuata...ca e pe putin...jenant.Ca s-a facut comert cu recunostinta....exista justitie,careia in sfarsit i s-a permis sa lucreze.CE SA FAC EU IN STRADA ? SA IMPIEDIC CE ABIA A PORNIT ?SA MA DECLAR IMPOTRIVA A CEEA CE-MI DOREAM ? SA FIU SOLIDAR CU CEI CE AU FACUT MIZERIA SI IMPOTRIVA CELOR CE MI-AU ACORDAT RECUNOSTINTA LOR ? NU POT ....EI SANT VECINII MEI, PRIETENII MEI,CONATIONALII MEI ,CARE IMI CER SA NU MA MESTEC CU HOTII PANA NU SE LIMPEZESC LUCRURILE .De asta....nu pot veni in strada acum.
Memorat
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3848 : August 22, 2013, 22:59:07 »

Sa astepte atunci. Insa observ ca sunt total dezinteresati de ce se intampla in jurul lor. Oare chiar nu vad revolutionarii Romaniei cum se creeaza structuri "statale" artificiale ale unei etnii si nu oriunde, ci in granitele tarii, cum telviziunile nu fac altceva decat sa transmita imaginile si spusle (agramate) la infinit, ca sa-i obisnuiasca pe romani cu ele si sa le obtina acceptarea tacita a crimei nationale? Moartea si priveghiul "regelui Cioaba", Dumnezeu sa-l ierte pe cel decedat, au fost transformate in propaganda tiganeasca suta la suta. Si revolutionarii tac, sau daca vorbesc, o fac in interes meschin, in coordonatele noi ce bani primim si cu ce ne mai laudam.

Foarte grav este ca privim superficial forta de propaganda a televiziunilor.
   
Sa ne amintim cu au impus fenomenul manelelor.
Ce sint de fapt televiziunile de stiri.Instrumente extrem de agresive de propaganda care prin repetitie obsesiva , spala creierul populatiei , impunind in " forta " o ideologie antinationala.Taraaam, pam, pam, regele Cioaba, Brecking News, taraaaam , pam, pam ia regatul tiganeeesc...Noaptea mintii nu altceva! Si sa mai spuneti ca teoriile conspiratiei nu se indeplinesc etapa cu etapa si pas cu pas.
Memorat
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3849 : August 22, 2013, 23:01:46 »


Nu votez cu cei care saracesc populatia prin toate mijloacele si felurile si tertipurile.
Memorat
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3850 : August 22, 2013, 23:03:57 »
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3851 : August 23, 2013, 09:24:21 »

Deci nu votezi cu nimeni.
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3852 : August 23, 2013, 14:43:49 »

Norule cei din foto sunt tineri?pai daca aia sunt tineri noi suntem prunci,ori cum sunt urmatorii hoti ,tepuitori,escroci care vor pune punct la ce-au promis cei de pana acum.
Ce este mai rau,este ca astia n-au ce sa mai vanda cand vor fi ei la butoane si-o sa ne vanda pe noi angroo. de votat sa-i ma-sa.
Legat de decesul "regelui tiganilor"(Dumezeu sa-l odihneasca)ce sa mai vorbim,a venit la fix pentru cei ce-si fac propaganda.
Asa este,de la moartea acestuia rtv-urile antenele si alete canale vorbesc non stop despre marele rege si fac scenarii fel de fel.Ce conteaza poporul pentru ei ca de revolutionari este ca si cum n-au fost.
Memorat
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3853 : August 23, 2013, 18:04:36 »

[color=blue[Sincer, USL ar trebui sa pateasca precum PNT...
sunt de tot kkt-ul, nu au respectet PROTOCOLUL...etc!!!
[/size][/size][/size][/color]
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: NOI CU CINE VOTAM ?
« Răspunde #3854 : August 24, 2013, 22:18:28 »

Surprize, surprize, via net.
Memorat
Pagini: 1 ... 255 256 [257] 258 259 ... 746
Schimbă forumul: