Main Content:

Pagini: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 104

@ REVOLUTIA SIBIU 1989 @

 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #285 : Noiembrie 19, 2008, 23:38:18 »

Elena Ceausescu a ars mortii de la Timisoara   
Fostul ministru de Externe al Romaniei socialiste, Stefan Andrei, revine cu noi declaratii bomba privind ultimele zile ale regimului Ceausescu. Interviul, publicat in exclusivitate in ZIUA, face parte dintr-un documentar TV si o carte despre culisele diplomatiei romanesti la 20 de ani de la caderea sistemului comunist.
Excelenta, ce a cautat Ceausescu la Teheran in decembrie 1989, cand deja, aici, fusese declansata operatiunea de debarcare a sa, atat la Iasi, cat si la Timisoara?
Vizita a fost stabilita dupa conferinta statelor nealiniate, de la Belgrad. Fusese fixata pentru 18 decembrie. Eu consider si acum ca Nicolae Ceausescu a savarsit una dintre cele mai grave si daunatoare greseli ale vietii sale politice cand, in dimineata zilei de luni, 18 decembrie 1989, s-a urcat in avion pentru a pleca timp de trei zile in vizita oficiala in Iran. Inainte de a pleca, pe 17 seara, Ceausescu m-a chemat la el sa se sfatuiasca cu mine. M-a intrebat: "Crezi ca pot sa aman vizita in Iran?". "Sigur ca da", i-am zis. Am amanat-o si pe cea cu Brejnev, in '77, cand a fost greva minerilor din Valea Jiului. Fac o paranteza: am sunat atunci la Moscova sa anunt ca nu putem veni si, desi nici nu incepuse bine revolta minerilor, cei de la Kremlin imi zic: "Da! Da! Aveti probleme in Valea Jiului cu minerii, nu?!". Stiau deja! Inchid paranteza. Se vedea pe Ceausescu cum se framanta. Dimineata, pe 18, a dat telefon la Timisoara, lui Ion Coman si primului secretar. I-a intrebat care e situatia ca sa stie daca sa amane sau nu vizita in Iran. Coman l-a asigurat ca nu-i nevoie: "Nu, tovarase Ceau­sescu! Am aplicat indicatiile dumneavostra si totul e bine". Ca ar fi fost o mana de derbedei, de golani si ca s-a facut ordine. "Puteti pleca linistit in Iran", i-au spus.
   
Dimineata, la orele 7.00, comandantul Securitatii din Timisoara, Tinu, ii dadea generalului Macri, care era responsabil acolo din partea Securitatii, lista: sunt 42 de morti, 250-300 de raniti. Lista ajunge la Vlad si la Postelnicu. Afla si ministrul Apararii. Ceausescu ii cheama acasa si-i intreaba: "Care-i situatia? Ca aman vizita." Ei i-au zis ca-i liniste acum. Nici unul nu i-a spus ca sunt 42 de morti. Nici Coman, nici Balan, nici ceilalti. Atunci Ceausescu a plecat in Iran si a lasat-o la comanda pe Elena Ceausescu. Se inapoiaza pe 20 decembrie, seara. Ion Dinca si Tudor Postelnicu sunt chemati imediat de Nicolae Ceausescu la biroul sau de la CC, unde se gasea deja Elena Ceausescu. Ceausescu cere sa i se faca legatura telefonica la Timisoara cu Dascalescu, care era acolo impreuna cu Emil Bobu. Si-l intreaba: "Care este situatia?" Dascalescu ii spune: "Sunt 58 de morti!". "Pai cum, mai, 58 de morti? Ca mie tovarasii imi spun aici ca sunt 11 morti." Ceauseasca a intervenit, comentand ca Dascalescu nu trebuie sa se ia dupa zvonuri, ci sa se bazeze pe informatii, de la "forurile com­petente". Auzind ceva acolo, Dascalescu a replicat: "Tovarase Ceausescu, 40 de morti au fost deja incinerati". "Cum incinerati?" a intrebat Nicolae Ceausescu privind spre Tudor Postelnicu. Asta zice: "Tovarase Secretar General, erau vagabonzi, persoane neidentificate, s-a primit ordin - si a aratat cu barbia spre Elena Ceausescu - sa fie incinerate". Si-atunci el si-a dat seama ca la plecarea in Iran a fost mintit si de cei de la Timisoara, si de cei trei ministri de-aici. Ca ei aveau 43 de morti - care au ajuns 58 - si 300 de raniti si el statea la Teheran. Cand putea sa amane vizita in Iran, nu era nici o problema, nici o pierdere economica.
Mintit via Bucuresti-Teheran
Deci Elena Ceausescu si-a mintit sotul?
      
Va dati seama? Da! E clar ca Ceauseasca l-a mintit si in timpul convorbirilor lor telefonice pe cand era la Teheran. Ea a fost implicata direct si in hotararea de incinerare. Atunci, la CC, cand a aflat adevarul, Ceausescu s-a limitat sa spuna: "Bine, ne vedem mai tarziu, sa vedem ce avem de facut". A fost o greseala fundamentala a lui Ceausescu, de a o lasa pe sotia sa la carma tarii! Si mai ales in circumstantele date. N-am aflat si nici nu m-am interesat ce colaboratori si sfatuitori a avut Elena Ceausescu in zilele in care Ceausescu se afla la Teheran. Ar fi interesant de stiut, pentru a cunoaste gandirea si indicatiile sale din acea perioada si ce indicatii primea de la sotul ei de la Teheran. Oricum, ce se stie este ca se intrerupsesera orice alte legaturi dintre tara si Nicolae Ceausescu, cu exceptia dialogului dintre cei doi soti. Fostul ministru de Externe Ion Stoian care se gasea atunci la Teheran mi-a spus ca ministrul secretar de stat al MAE, domnul Duma, a primit ordin sa nu-i trimita nici o telegrama ministrului sau. Nu stiu nici daca Nicolae Ceausescu primea la Teheran rapoarte de la Securitate ori de la Ministerul Apararii Nationale.
Sa ne intoarcem putin la ziua de 17 decembrie. Sedinta CPEx.
A fost o sedinta cu adevarat memorabila. Am scris deja episodul in memoriile mele. A fost asa: Ceausescu a vrut sa-i demita pe Vlad, Milea si Postelnicu deoarece nu-i respectasera indicatiile date de el in cursul noptii de 16 spre 17 decembrie, in legatura cu tulburarile de la Timisoara. Gogu Radulescu si Constantin Dascalescu s-au ridicat si-au spus ca nu ar trebui luata masura aceasta. Ceausescu, nervos - dar cam juca teatru - a spus, trantind foile pe masa: "Atunci alegeti-va alt secretar general". Cu exceptia lui Niculescu-Mizil si a lui Gheor­ghe Pana, eu si inca o persoana ne-am ridicat de pe scaun si nu ne-am deplasat spre Ceausescu, intrand in joc si rugandu-l sa nu ramana secretar general. Era o smecherie de-a lui. Ignorand sau nesocotind structura de atunci a Cepex, unii ziaristi ori istorici scriu ca atunci partidul ar fi putut scapa de Ceausescu, aproband indemnul lui de a fi ales un alt secretar general. Este o ipoteza falsa, contrara realitatii. Modalitatea de alegere a lui nu-ti permitea acest lucru. Ceausescu construise minutios un sistem al dracului, betonat, de alegere a secretarului general, de la organizatiile de baza pana la Congres, care, practic, facea imposibila schimbarea lui, fara voia lui. Ceausescu, asa cum stiam toti cei care il cunosteam mai bine, nu concepea decat o varianta unica: sa moara cu puterea in brate. Stiam si se vedea pe el ca Ceausescu nu dormise in noaptea precedenta si nici la pranz in ziua sedintei. Devenise nervos, morocanos, nereceptiv chiar, si, daca nu dormea, devenea dur si brutal cu colaboratorii, insuportabil. In timpul sedintei, Elena dadea roata cu ochii sticlosi urmarind cu atentie comportamentul fiecarui membru Cepex. Atunci a desem­nat-o pe Elena Ceausescu, impreuna cu Manea Manescu, vicepresedinte al Consiliului de Stat, sa coordoneze activitatea din tara: "Ei vor fi cei care vor organiza sedinte atunci cand va fi cazul si vor convoca Biroul Permanent al CPEx." De ce nu si de celalalt vicepresedinte al Consiliului de Stat, Gogu Radu­lescu? Pentru multi dintre noi, era clar de ce: cunosteam simpatiile si pozitile prosovietice ale lui Gogu Radulescu.
Oamenii rusilor au preluat puterea
Si ajungem la ziua de 21 decembrie. Din informatiile noastre "marea manifestare" din 21 a fost organizata de un membru al CPEx care nu a fost judecat si nu a facut inchisoare impreuna cu dvs, ceilalti membri ai Comitetului Politic. Este vorba de Barbu Petrescu, primarul de atunci al Capitalei, care a disparut ulterior. Care a fost rolul lui?
Barbu Petrescu era un idiot. I-am spus-o si lui si Ceausescu, dar cu alta ocazie. Elena era legata de el, prin frate. Nu stiu ce s-a intamplat cu el. Cuvantul de ordine al generalului Militaru, omul GRU, al rusilor, a fost - dupa ce a preluat puterea cu Iliescu - sa decapitam conducerea partidului si a statului. Sa fie arestati cu totii, inclusiv conducerea Securitatii. Aveau nevoie de controlul total. Si a inceput alt macel. In nebunia de atunci, nu stiu ce s-a intamplat. Eu m-am trezit in inchisoare. Stiti cui trebuie sa-i multumesc pentru asta. Este interesant si concludent ca Dascalescu si Gogu Radulescu ca si Ion Ursu, din dispozitia nu stiu cui, au fost scosi din procesul CPEx si n-au fost condamnati..
Au consemnat Victor RONCEA, Vladimir ALEXE
http://www.ziua.ro/display.php?id=241073&data=2008-08-05

Multe chestii sînt cunoscute, dar se face o propagandă insidioasă că numai ei, nomenclaturiştii ca acest Ştefan Andrei (în fapt, un criminal care a aprobat reprimarea revoluţiei de la Timişoara la şedinţa C. P. Ex.) pot dezvălui adevărul despre revoluţie.
Unele chestii sînt false - de pildă pe şeful Securităţii din Timişoara nu-l chema Tinu ci Sima. Dubioasă mi se pare afirmaţia că unii din membrii C.P.Ex. au fost scoşi din procesul C.P.Ex. şi n-au fost condamnaţi (cu insinuarea că ar fi fost "oamenii ruşilor"). De pildă, despre Dăscălescu am găsit un necrolog în ziarul britanic "The Independent" din 20 mai 2003 în care spune clar că omul a fost trimis în judecată în 1990 în procesul C.P.Ex. http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4158/is_20030520/ai_n12695215/pg_2?tag=artBody;col1
Întrebarea este: minte "The Independent" sau minte "Ziua"? Dar despre ziarul "Ziua" în general şi despre Vladimir Alexe în special îi cunosc ca avînd vechi state în reciclarea teoriilor lui Ceauşescu despre agenturile străine, prin învelirea lor într-un înveliş propagandistic anticomunist. De pildă, prin 1999 inventase un agent KGB care cică a mărturisit că a plănuit începerea revoluţiei, dar nu ştia exact momentul cînd revoluţia a început http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/mmioc/libpol/docs/47increv.htm
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #286 : Noiembrie 21, 2008, 12:36:08 »

M-am apucat şi eu să pun pe blog nişte materiale despre Sibiu, azi am început cu Teodor Brateş care spunea la TVR că armata din Sibiu nu mai are muniţie http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11/21/tvr-22-decembrie-1989-brates-sibiu-1/
O să continui şi cu alte înregistrări despre Sibiu (chiar mîine va mai fi una).

Încă o dată rog pe cei care ştiu care e situaţia juridică a lui Aurel Dragomir să mă anunţe. Începuse procesul în 1999 (pe rechizitoriul lui Dan Voinea), s-a terminat? Dacă da, cum? Dacă nu, de ce?
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #287 : Noiembrie 21, 2008, 13:27:11 »

De ce nu il intrebi pe Fesan domnule? Sant sigur ca stie si ca nu se supara daca il intrebi. S-o fi saturat de intrebari despre certificate. Mai diversifica meniul zilnic. Poate nu sti da la inceputu mandatului posta cateodata pe forumu asta. Daca il intrebi te rog sa ne ti la curent. Imi place blogu dumitale.
Memorat
 • Aria
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1085
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #288 : Noiembrie 21, 2008, 14:56:38 »

MAI, CE AVETI?
II FACETI EROI CHIAR PE TOTI MILITIENII SI SECURISTII DIN SIBIU?
VEDETI CITI DINTRE MORTI,RANITI SI RETINUTI SUNT MILITIENI SI REVOLUTIONARI SI COMPARATI APOI CU NUMARUL CIVILILOR AUTENTIC REVOLTATI IMPOTRIVA TIRANIEI...

ASTIA CHIAR NE CRED FRAIERI SI PROSTI ?
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #289 : Noiembrie 21, 2008, 20:50:28 »

MAI, CE AVETI?
II FACETI EROI CHIAR PE TOTI MILITIENII SI SECURISTII DIN SIBIU?
VEDETI CITI DINTRE MORTI,RANITI SI RETINUTI SUNT MILITIENI SI REVOLUTIONARI SI COMPARATI APOI CU NUMARUL CIVILILOR AUTENTIC REVOLTATI IMPOTRIVA TIRANIEI...

Eroi poate să-i facă numai sibianul ăla de Fesan, care conduce SSPR. Eu nu înţeleg de ce formularul de căutare de pe saitul SSPR nu include şi eroii martiri, ce se încearcă să se ascundă? Nici cu luptătorii nu sînt sigur că lista e completă.

Fesan a spus într-o emisiune televizată că şi cei care au fost pe "baricada cealaltă" primesc certificate de eroi http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11/05/fesan-puiu-nicolae-la-an24tv-25-hrebenciuc-si-sechelariu-au-primit-certificate-fara-sa-ceara/

Eu sper că omul era beat şi nu ştia ce vorbeşte. Art. 8 din Legea 341/2004 interzice clar acordarea certificatelor celor care "au organizat, au acţionat, au instigat şi au luptat, sub orice formă, împotriva Revoluţiei din decembrie 1989".

În cazul miliţienilor de la Sibiu, chiar dacă în momentul în care au fost împuşcaţi au fost nevinovaţi, dacă anterior au făcut fie şi cel mai mărunt gest împotriva revoluţiei ("sub orice formă" zice legea) pierd dreptul la certificat. Dacă Fesan nu înţelege să respecte legea, e cazul ca revoluţionarii sibieni să-i amintească prevederile acesteia, prin contestaţii conform art. 9 alin. 5 din Legea 341/2004.
Memorat
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #290 : Noiembrie 21, 2008, 21:26:14 »

M-am uitat la inregistrare da nu am inteles ca Fesan ar fi de acord sa fie facuti revolutionari oameni din ambele tabere. Ca sint militari, militeni si securisti facuti revolutionari se stie si nici eu nu sint de acord cu treaba asta. Da nici Fesan nu a adat de inteles ca ar fi in filmul indicat mai sus.
Memorat
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #291 : Noiembrie 21, 2008, 21:40:49 »

Sa nu intelegi ca vrau sa te combat. Ai facut o treaba faina cu blogu tau si chiar vreau sa citesc mai multe de acolo cand o sa am timp.
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #292 : Decembrie 05, 2008, 18:47:14 »

M-am uitat la inregistrare da nu am inteles ca Fesan ar fi de acord sa fie facuti revolutionari oameni din ambele tabere. Ca sint militari, militeni si securisti facuti revolutionari se stie si nici eu nu sint de acord cu treaba asta. Da nici Fesan nu a adat de inteles ca ar fi in filmul indicat mai sus.

Uită-te la înregistrare de la minutul 1:54, Doru Braia spune că în cimitirul eroilor a văzut nume de securişti, miliţieni, "oameni care au ieşit din locurile lor de baştină şi de muncă împotriva revoluţionarilor", iar de la minutul 2:52 Fesan răspunde că "a crescut numărul eroilor deoarece şi cei care au fost pe baricada cealaltă", nu-şi isprăveşte propoziţia ca să spună clar ce e cu ăştia de pe baricada cealaltă dar se înţelege că îl aprobă pe Braia. Eu de la un secretar de stat mă aşteptam, în momentul în care se ridică problema (care poate fi reală) a unor indivizi care au fost "împotriva revoluţionarilor" iar acum cer titlul de revoluţionar, să explice clar telespectatorilor prevederile art. 8 din Legea 341/2004 care interzice aşa ceva.

În altă ordine de idei, mai sînt disponibile cîteva înregistrări video de la TVR în care se vorbeşte despre Sibiu. Vedeţi:
- Ion Iliescu, primul discurs la TVR în 22 decembrie 1989: Am vorbit cu generalul Victor Stănculescu. La Sibiu unităţile securităţii au atacat unitatea militară. În jur de ora 5 la sediul Comitetului Central să vină toţi cei responsabili http://mariusmioc.wordpress.com/2008/12/05/ion-iliescu-primul-discurs-la-tvr-in-22-decembrie-1989-am-vorbit-cu-generalul-victor-stanculescu-la-sibiu-era-o-situatie-incordata-unitatile-securitatii-au-atacat-unitatea-militara-vo/
- Teodor Brateş: la Sibiu armata nu mai are muniţie. Trupele de securitate atacă unităţile militare http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11/21/tvr-22-decembrie-1989-brates-sibiu-1/
- Marinescu: Securiştii trag asupra salvărilor. Brateş: La Sibiu armata cere ajutor, aviaţia să intervină, să nu continue măcelul http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11/22/tvr-22-decembrie-1989-marinescu-securistii-trag-asupra-salvarilor-brates-la-sibiu-armata-cere-ajutor-aviatia-sa-intervina/
- Brateş: Elementele duşmănoase, securiştii, au otrăvit apa la Sibiu şi Timişoara http://mariusmioc.wordpress.com/2008/11/27/tvr-22-decembrie-1989-brates-elementele-dusmanoase-securistii-au-otravit-apa-video/
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #293 : Decembrie 05, 2008, 21:22:39 »

eu personal nu cred ca   feisan A FACUT CEVAFARA SA FIE AJUTAT
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #294 : Decembrie 05, 2008, 21:24:22 »

DE PRIETENII/////// CARE NU MUNCESC IN SSPR PT 5 MILIONE PE LUNA 
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #295 : Decembrie 05, 2008, 21:39:00 »

VOM TRAI SI VOM VEDEA DAR CE A FACUT FESIAN NU CRED  NU SUNT UN ADEPT A LUI FEISEN DAR SA STAI DE VB CU UN SECRETAR DE STAT CA DE LA OM LA OM E LUCRU MARE  SA STRICA LA UN MOMENT DAT DA LA AJUTAT PRETENI vb
de
militieni secu facuti rev martiri da nu va uitati in urma oare cine ea FACUT FEISAN NU CRED  TOTI ANGAJATI DE LA DIFERITE INSTITUTI SUNT REV CU MERITE DEOSEBITE DE CE A DA BAGATILE LU FEISAN PE GAT TOT EL IN 92' 94' 96 ' 2000'  ERA SECRETAR  ACUMA E PT PRESCHIMBARE ALO ALO LASATI GARGARA OAMENI CARE AU FOST ACOLO AU LUPTAT AU MURIT SUNT RANITI SUNT TRASI PE LINIE MOARTA  DE CE A VRUT FEISAN NU CRED DA DE PRESEDINTI DE ASOCIATIE NU ATI AUZIT  DE LA MORTII RANITI SI REV RAZVRATITI NU  NU NU IESE BANU BANU  O DATI IN DIVERSE PATRONE CREZI CA AI FOST SINGURUL IN 21 LA INTER TU SI CU MATA E RATI  FACETI PLECACINI
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #296 : Decembrie 10, 2008, 12:33:36 »

Încă două înregistrări despre Sibiu de la TVR, suplimentar faţă de cele deja prezentate pe această temă:
- Brateş: La Sibiu, Securitatea continuă să tragă în armată http://mariusmioc.wordpress.com/2008/12/09/video-politica-brates-sibiu-4/

- Marinescu: Nicu Ceauşescu a năvălit înarmat în comuna Cristian, lîngă Sibiu, încercînd să ia ostateci, dar a fost prins! http://mariusmioc.wordpress.com/2008/12/10/tvr-22-decembrie-1989-nicu-ceausescu-a-navalit-inarmat-incercind-sa-ia-ostateci-dar-a-fost-prins/

Chiar nimeni de aici nu-mi poate spune situaţia juridică a lui Dragomir?
Memorat
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #297 : Decembrie 22, 2008, 13:11:13 »

Apar fel de fel de elucubratii despre originea, despre modalitatea in care s-au distribuit aceste manifeste facute de mine, data cand acestea au aparut, unde, cine le-a produs sau in ce tiraj... Fel de fel de persoane isi aroga dreptul si intaietatea 'distribuirii' acestor manifeste.  De aceea, un lucru se cade a fi de la inceput clarificat:
Le-am executat pe hartie fotografica BC format A4 in negativ, (scrise initial nu litera colanta Vitolit pe folie transparenta, ca original) in numar de 2300 exemplare, multiplicate in seara zilei de 18 decembrie 1989 la atelierul de grafica-prototipuri al Industriei mici (IJIM Sibiu) unde eram angajat impreuna cu colegul meu Arh. Dan Rusu (atelierul era linga Casa Artelor-podul minciunilor, usa de linga pivnita). 
Le-am dus acasa cu taxiul, prietenul meu de nadejde, Nelutu Fusoi, fiind in tura in acea seara, dupa care, le-am spalat in cada de baie.
Distribuirea manifestelor a avut loc in Sibiu din data de 19 dec. 1989 in zona V. Aaron, Spital, Zona Gh Lazar, Mag Dummbrava, Casa de Cultura, Casa Armatei, Arsenal, Independenta, Balanta, in statiile de autobuz-Troleibuz, pe stalpi. Circa 2000 au fost distribuite apoi la Cluj, Fagaras, Brasov, Deva, Targu Mures, Alba Iulia, de catre trei prieteni in care ma puteam increde deplin:
Dunca Ovidiu, Dan Rusu si colegul Mititelu care a si murit din pacate in ziua de 21 dec. pe statuia lui Gh. Lazar din Piata Mare, la 2 m de mine.  Deci nici una din persoanele care declara in cuprinsul unor carti sau 'se destainuie' in interviuri, nu au avut in mana un astfel de manifest in acele zile, si nici ceva de a face cu producerea lui.
Faptul ca sunt foarte multe persoane care afirma public ca m-au ajutat la distribuirea acestora in Sibiu, le raspund ca mint cu nerusinare. Despre faptul ca pe manifest este amintit ca initiator SLOMR, tin sa precizez ca am abtinut dreptul de folosinta a numelui SLOMR de la Dl Vasile Paraschiv printr-un intermediar din Ploiesti, fost camarad de celula de la Aiud, in mod verbal, acesta dandu-si acceptul si in numele Dl Paraschiv, lucru pe care nu l-am verificat nici pana in ziua de azi.
Eu singur le-am distribuit in seara zilei de 18 incepand de la ora 21 pana in zorii zilei de 19 decembrie, ascunse sub corsetul de ghips pe care 'l-am primit' in cursul anchetei din 11 noiembrie la Securitatea din Timisoara, iar apoi la ancheta de la securitatea din Sibiu din data de 02 decembrie 1989 unde am fost 'facut bucati' de catre col. Zilczeack. In noaptea distribuirii, am fost de trei ori perchezitionat pe strada, manifestele fiind ascunse sub corsetul de gips pe care l-am taiat sub brat pentru a putea ascunde fara grije manifestele.
Le-am lipit cu aracet, manifestele fiind umede (o parte dintre ele au fiind distruse sau razuite in cursul zilei de 19-20 de catre oamenii partidului, 'oameni de bine' sau de catre securitate).
Acesta este purul adevar si va rog, daca mai apar astfel de 'sustineri', cereti si dovada autorului lor...
Legat de 'actiunile noastre din acel atelier de grafica' nimic din acei ani (1984-1989) nu se aminteste nicaieri, iar o serie de 'eroi' si-au trecut in 'biografie' realizarea acestor manifeste. Apoi, tin sa amintesc ca la ora 9 dimineata, asa cum statea pe manifest, am iesit alaturi de grupul de decoratori, de alti cativa tineri, de dl Gainar arestat atunci la Mag. Dumbrava, si unde am fost fugariti de scutierii securitatii insotiti de caini. Apoi, marsul nostru de 5-6 pe centru spre Piatza Mare unde s-a intamplat evenimentul cu maiorul Crasmaru si cu scutierii tablagii din aro care a fost incendiat cu fularul galben al tinerei care ar trebui, cel putin felicitata pentru curaj... Cele ce-au urmat in Piata Mare sunt interpretate de fiecare si vazute cu ochi diferiti. Eu sunt sigur ca cei care au tras in cei din piatza erau aceiasi ofitzeri de securitate care se aflau in incartiruiti la Arhivele Statului si care s-au deplasat foarte simplu in podul dinspre Piata Mare (deasupra Tunelului) de unde au tras. Aceiasi, au tras si pe 22 dec. la ora 11,30, atunci cand am adus impreuna cu arh Dan Rusu si Ina Boariu, o coroana de flori la Statuia lui Gh Lazar in memoria primilor morti, gloantele ricosand din caldaram in soclul de baza al statuii si care mi-a gaurit (spre marele meu noroc) pantoful pe lateral si manseta pantalonilor. Apoi din acelasi pod s-a tras si spre Hotelul Imparatul Romanilor in acelasi timp. Si sunt atat de multe de rememorat din acele ore pe care bolsevicii au incercat si reusit sa ni le fure...
Respecte Parintelui Streza pentru curajul de care a dat dovada infruntandu-l pe Dragomir cu mandrie de roman adevarat
Va multumesc,
Mircea S. Bozan
CASA Verlag GmbH+CoKG
Germania
Memorat
 • buzdugan
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3257
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #298 : Decembrie 22, 2008, 15:26:31 »

Apar fel de fel de elucubratii despre originea, despre modalitatea in care s-au distribuit aceste manifeste facute de mine, data cand acestea au aparut, unde, cine le-a produs sau in ce tiraj... Fel de fel de persoane isi aroga dreptul si intaietatea 'distribuirii' acestor manifeste.  De aceea, un lucru se cade a fi de la inceput clarificat:
Le-am executat pe hartie fotografica BC format A4 in negativ, (scrise initial nu litera colanta Vitolit pe folie transparenta, ca original) in numar de 2300 exemplare, multiplicate in seara zilei de 18 decembrie 1989 la atelierul de grafica-prototipuri al Industriei mici (IJIM Sibiu) unde eram angajat impreuna cu colegul meu Arh. Dan Rusu (atelierul era linga Casa Artelor-podul minciunilor, usa de linga pivnita). 
Le-am dus acasa cu taxiul, prietenul meu de nadejde, Nelutu Fusoi, fiind in tura in acea seara, dupa care, le-am spalat in cada de baie.
Distribuirea manifestelor a avut loc in Sibiu din data de 19 dec. 1989 in zona V. Aaron, Spital, Zona Gh Lazar, Mag Dummbrava, Casa de Cultura, Casa Armatei, Arsenal, Independenta, Balanta, in statiile de autobuz-Troleibuz, pe stalpi. Circa 2000 au fost distribuite apoi la Cluj, Fagaras, Brasov, Deva, Targu Mures, Alba Iulia, de catre trei prieteni in care ma puteam increde deplin:
Dunca Ovidiu, Dan Rusu si colegul Mititelu care a si murit din pacate in ziua de 21 dec. pe statuia lui Gh. Lazar din Piata Mare, la 2 m de mine.  Deci nici una din persoanele care declara in cuprinsul unor carti sau 'se destainuie' in interviuri, nu au avut in mana un astfel de manifest in acele zile, si nici ceva de a face cu producerea lui.
Faptul ca sunt foarte multe persoane care afirma public ca m-au ajutat la distribuirea acestora in Sibiu, le raspund ca mint cu nerusinare. Despre faptul ca pe manifest este amintit ca initiator SLOMR, tin sa precizez ca am abtinut dreptul de folosinta a numelui SLOMR de la Dl Vasile Paraschiv printr-un intermediar din Ploiesti, fost camarad de celula de la Aiud, in mod verbal, acesta dandu-si acceptul si in numele Dl Paraschiv, lucru pe care nu l-am verificat nici pana in ziua de azi.
Eu singur le-am distribuit in seara zilei de 18 incepand de la ora 21 pana in zorii zilei de 19 decembrie, ascunse sub corsetul de ghips pe care 'l-am primit' in cursul anchetei din 11 noiembrie la Securitatea din Timisoara, iar apoi la ancheta de la securitatea din Sibiu din data de 02 decembrie 1989 unde am fost 'facut bucati' de catre col. Zilczeack. In noaptea distribuirii, am fost de trei ori perchezitionat pe strada, manifestele fiind ascunse sub corsetul de gips pe care l-am taiat sub brat pentru a putea ascunde fara grije manifestele.
Le-am lipit cu aracet, manifestele fiind umede (o parte dintre ele au fiind distruse sau razuite in cursul zilei de 19-20 de catre oamenii partidului, 'oameni de bine' sau de catre securitate).
Acesta este purul adevar si va rog, daca mai apar astfel de 'sustineri', cereti si dovada autorului lor...
Legat de 'actiunile noastre din acel atelier de grafica' nimic din acei ani (1984-1989) nu se aminteste nicaieri, iar o serie de 'eroi' si-au trecut in 'biografie' realizarea acestor manifeste. Apoi, tin sa amintesc ca la ora 9 dimineata, asa cum statea pe manifest, am iesit alaturi de grupul de decoratori, de alti cativa tineri, de dl Gainar arestat atunci la Mag. Dumbrava, si unde am fost fugariti de scutierii securitatii insotiti de caini. Apoi, marsul nostru de 5-6 pe centru spre Piatza Mare unde s-a intamplat evenimentul cu maiorul Crasmaru si cu scutierii tablagii din aro care a fost incendiat cu fularul galben al tinerei care ar trebui, cel putin felicitata pentru curaj... Cele ce-au urmat in Piata Mare sunt interpretate de fiecare si vazute cu ochi diferiti. Eu sunt sigur ca cei care au tras in cei din piatza erau aceiasi ofitzeri de securitate care se aflau in incartiruiti la Arhivele Statului si care s-au deplasat foarte simplu in podul dinspre Piata Mare (deasupra Tunelului) de unde au tras. Aceiasi, au tras si pe 22 dec. la ora 11,30, atunci cand am adus impreuna cu arh Dan Rusu si Ina Boariu, o coroana de flori la Statuia lui Gh Lazar in memoria primilor morti, gloantele ricosand din caldaram in soclul de baza al statuii si care mi-a gaurit (spre marele meu noroc) pantoful pe lateral si manseta pantalonilor. Apoi din acelasi pod s-a tras si spre Hotelul Imparatul Romanilor in acelasi timp. Si sunt atat de multe de rememorat din acele ore pe care bolsevicii au incercat si reusit sa ni le fure...
Respecte Parintelui Streza pentru curajul de care a dat dovada infruntandu-l pe Dragomir cu mandrie de roman adevarat
Va multumesc,
Mircea S. Bozan
CASA Verlag GmbH+CoKG
Germania


Domnule Bozan,bine ati venit printre noi.Relatarile dumneavoastra sunt luate in considerare ca venite din partea unui revolutionar cu merite deosebite.Cred ca ar fi bine sa continuati sa scrieti cea ce stiti despre revolutia din Sibiu.Nu ar strica sa postati si unele documente.
Memorat
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #299 : Decembrie 22, 2008, 17:31:45 »

voi publica o serie de imagini exemplificatoare, cu acest manifest, o citatie pe care am primit-o in ianuarie 1990 prin care eram citat cu invinuirea de 'actiuni suversive indreptate...', cat si o relatare a anchetei mele care a avut loc la sfarsitul lunii mai
la sediul politiei de pe str Eforie din Bucuresti, de unde am ajuns....destarat prin spitalele occidentale, impotriva vointei mele, apoi, fara cetatenie romana... Mai multe, si sper extrem de interesante lucruri veti gasi intr-o carte la care colaborez cu informatii utile cu autorul sau, Dl Ion Ungureanu, direct implicat si el in prima grupare democratica de pana la inlaturarea Parintelui Streza si a gruparii de la Casa Armatei. Pentru interesul general va dau un scurt exemplu dintre multele implicatii bucurestene iliesciene in acele zile neclare  care au urmat in timpul executiei ceausestilor: Fiind in mai multe randuri de serviciu la telefonul care nu contenea in zbarnait aproape tot timpul, fost deseori auzit de mine si identificat cu a fi mai tarziu senatorul marinescu (cel cu apa in bideu transmisa live de B1), si care facea diligente pentru eventuale actiuni militare 'in zona Mediasului, unde erau grupate elemente antirevolutionare, de anuntul despre otravirea apei in jud Sibiu- (lucru neadevarat), despre crimele pe care Nicu ceausescu le-ar fi facut in timpul fugii sale (fabulatii)....'
Memorat
Pagini: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 104
Schimbă forumul: