Main Content:

Pagini: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 104

@ REVOLUTIA SIBIU 1989 @

 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #90 : Martie 09, 2008, 01:00:40 »

Dumnezeu este făcătorul si creatorul îngerilor; El i-a adus de la neexistentă la existentă si i-a zidit după propriul Său chip, o natură necorporală, un fel de duh si de foc imaterial (se spune că este necorporal si imaterial în raport cu noi oamenii).

 Deci, îngerul are o fire ratională, spirituală, liberă si schimbătoare în felul său de a gândi s-au a voi, căci tot ceea ce este creat este schimbător.

Numai ceea ce este necreat este neschimbător. Tot ceea ce este rational este si liber.

 Deci, pentru că îngerul are o fire ratională si spirituală este liber; iar pentru că este creat si schimbător, are facultatea de a rămâne si a progresa în bine sau, de a se îndrepta spre rău. Ei se înclină greu spre rău, dar nu sunt neînclinati. Acum însă, au ajuns neclintiti nu din pricina firii lor, ci prin har si prin stăruinta în unicul bine. Sfântul Dionisie Areopagitul îi împarte în trei cete de câte trei: Serafimi, Heruvimi, Tronuri-Domnii, Puteri, Stăpânii-începătorii, Arhangheli si îngeri.

Cei mai multi spun că îngerii s-au făcut înaintea oricărei făpturi, căci trebuie să fie zidită mai întâi fiinta spirituală si apoi cea sensibilă, si, în urmă, din cele două, însusi omul.

Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #91 : Martie 09, 2008, 01:09:20 »

CRESTINI,
DATI CLIC PE POZA SA VEDETI CEVA FRUMOS Grin

« Ultima modificare: Martie 09, 2008, 01:11:58 de către Tudor »
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #92 : Martie 09, 2008, 01:24:23 »

Viata dupa moarte!
Progresele recente in domeniul terapiei intensive au drept rezultat cresterea rapida a numarului oamenilor salvati in pragul mortii. Acsti oameni rlateaza adsea despre experiente extracorporale in timpul carorar incearca sentimente de bucurie pura si pace, au parte de intalniri memorabile, comunica telepatic cu fiinte luminoase si traiesc pasaje din viata lor de pe pamant. Aceste lucruri au trezit interesul unor medici si psihologi care au incercat sa explice ce se intampla cu sufletul dupa moarte.

Dr Raymond Mundy a fost unul care a intervievat mai multe persoane care au sustinut ca au avut expriente extra-corporale.

El a impartit aceste persoane in doua categorii largi si anume cei care au fost reanimati dupa ce au fost declarati in moarte clinica si cei care datorita bolilor sau a unor rani au ajuns aproape de moarte.

In primele sale studii, Mundy, lasa impresia ca experienta vietii de dupa moarte este in totalitate fericita. Amintirile multora dintre cei intervievati sunt vesele si placute. Multi dintre cei care au avut astfel de experiente marturisesc ca nu au mai vrut sa se intoarca la viata lor pamanteana.

Exista insa si expriente neplacute dupa moarte, chiar dureroase, asta in cazul in care muritorul nu a respectat cateva reguli elementare pe pamant, cum ar fi interdictul sinuciderii.

In primii pasi ai vietii de dupa moarte omul credincios si lipsit de pacate, va avea parte de un taram al pacii bucuriei si iubirii. Aici locuieste o fiinta luminoasa si calda care va fi foarte amabila cu muritorul, invaluindu-l in dragostea sa. Aici muritorul va trece in revista cele petrecute de el pe pamant, cu dragoste si fara regrete. Pe acest taram luminos exista si alte fiinte care comunica cu cel ajuns aici, cu aceasi caldura si bunatate.

Patrick Gallagher a stat in coma cateva saptamani dupa un accident de masina petrecut in 1976 si povesteste cele traite dincolo ,, Am scapat nu numai de gravitatie, ci si de celelalte restrictii umane. Puteam sa zbor si o faceam atat de bine incat m-am simtit schimbat...A urmat aparitia unei zone intunecate, golite de lumina, pe care am perceput-o ca intrarea intr-un tunel ...In cele din urma am vazut o lumina galben portocalie de o frumuseste nespusa...Cand am iesit din tunel, am intrat intr-o zona uimitor de frumoasa..Era numai spatiu, adica total si perfect luminat...Am vazut acolo cativa oameni, unii imbracati in straie transparente altii dezbracati. Oamenii erau de o frumuseste gratioasa...Fara sa ma gandesc si fara sa vorbesc cu ei toti ma cunoasteau si ii cunosteam. Lumina ne inconjura si nu simteam nevoia sa dormim sau sa mancam. Eram intr-o perfecta stare pacificatoare. Iubirea era tot ce ne inconjura alaturi de lumina extraordinara. Nu era prezenta nici ura, nici invidia, ci doar iubirea tuturor fata de fiecare. Imi era dor de sotia mea si de copiii mei si am simtit ca trebuie sa ma intorc, cu toate ca stiam pretul biletului. Revenirea la nevoile fiziologice si biologice. Cand am plecat am stiut ca pierd absolut totul.”

Conform statisticilor mii de persoane au avut parte de astfel de astfel de experiente, in SUA se estimeaza ca 5% din oameni au avut parte de intamplari similare cu cea povestita de antropologul Gallagher.

Chiar daca si ateii au avut astfel de experiente se pare ca experienta religioasa conteaza in analizarea si explicarea experientelor dupa moarte. Dupa astfel de experienta autorii care au studiat acest fenomen spun ca, oamenii reintorsi printre noi cunosc o mai mare preocupare fata de viata, fata de semenii lor, in timp ce preocuparea fata de viata materiala scade.
Exista mai multe caracteristici ale vietii de dupa moarte:

Senzatia ca ai murit.

Cei care pleaca dincolo in urma unui stop cardiac sunt derutati si inspaimantati la inceput, pentru ca nu stiu ce li se intampla. Se trezesc adesea plutind deasupra corpurilor si se intreaba de ce deodata isi pot vedea trupurile de la departare. Atunci ei incearca sa capteze atentia celor care ii vegheaza sau celor care incearca sa-i reanimeze.

Cand incercarile de a lua legatura cu acestia dau gres, cel mort cunoaste o stare de liniste si incepe sa isi constientizeze propria si unica identitate. Pentru cel care isi descopera acolo Eul interior legatura cu membrii familiei se estompeaza, exista o eliberare de cele pamantesti care confera celui trecut dincolo o stare de liniste si fericire.

Pacea si lipsa durerii

Imediat dupa moarte persoana simte o durere profunda cauzata de boala sau de ranile de care suferea dar care se transforma foarte repede intr-o mare si placuta liniste si fericire, fara niciun fel de durere.

Experienta extracorporala

Persoana decedata simte ca se ridica si ca isi priveste corpul ramas dedesubt. Separata de corpul fizic ea se vde acum intr-un corp spiritual. Multi descriu acest corp ca un nor de culori sau un camp de energie.

Experienta tunelului

Imediat dupa experienta extracorporala, persoana constata ca s-ar putea sa moara si atunci in fata ei apare un tunel sau un portal de care se simte atrasa, in bezna. La capatul tunelului se afla o lumina.

Oamenii de lumina

Fiinte luminoase care sclipesc fosforescent, vin sa intampine persoana care traverseaza aceasta experienta, invaluind-o in lumina si iubire. Aceasta lumina puternica nu supara ochii ci este calda si vibranta.

Fiinta luminoasa

La putin timp dupa aceea , persoana respectiva simte prezenta unei extraordinare fiinte luminoase. In functie de convingerile religioase sau morale, ea poate identifica aceasta fiinta cu Dumnezeu, Christos, Buddha sau alte personalitati religioase. Aceasta fiinta luminoasa apare, insa tuturor, atat ateilor cat si agnosticilor.

Trecerea in revista a vietii

In timp ce persoana trecuta dincolo, se bucura de caldura si iubirea fiintei luminoase, in fata ochilor ei are loc o derulare tridimensionala si panoramica a ficarui eveniment din viata sa. Timpul este eludat, si intreaga viata se deruleaza brusc in cateva minute, si cel supus acestei experiente poat sa vada consecinta faptelor sale asupra celor dragi sau celor pe care i-a cunoscut de-a lungul vietii. El va simti bucuria si fericirea sau din contra, durerea si disperarea, in functie de conotatia pozitiva sau negativa a faptelor sale.

Inaltarea rapida prin ceruri

Majoritate celor care au descris o astfel de experienta povestesc de o ridicare la ceruri, o experienta plutitoare. Carl Jung povesteste episoade similare pe care le-a trait dupa o criza de inima.

Refuzul de a se intoarce

Experientele din viata de dupa moarte sunt atat de uluitoare incat cei care au avut parte de asa ceva, povestesc ca refuza sa se mai intoarca si ca reproseaza medicilor ca i-au readus la viata.
Unii povestesc ca Fiinta Luminoasa le cere sa ramana acolo, dar dupa rugaminti ce au la baza dragostea fata e familia lor de pe pamant sunt lasati sa se reintoarca.

Artisti, pictori, filosofi si scriitori au descris si ei in operele lor acest fenomen. Dante Alighieri in Divina Comdie face o descriere a ce se intampla dincolo de moarte. Platon, mult mai devreme, face si el o trecere in revista a ce se intampla dincolo in ,, Republica.

Exista insa si diverse puncte de vedere care atribuie aceste experiente fie unor boli psihice, cum ar fi schizofrenia cu multiplele sale dezechilibrari, cat si unor accidente care supun creierul unor disfunctionalitati de scurta sau lunga durata si astfel exprientele dupa moarte ar fi doar halucinatii si cosmaruri fara nicio legatura cu realitatea.

(In curand vom prezenta experienta tulburatoare in lumea de dincolo a unei ilustre personalitati politice din Romania)

DATI CLIC PE POZA....> Grin Grin

« Ultima modificare: Martie 09, 2008, 16:34:53 de către Tudor »
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #93 : Martie 09, 2008, 01:35:51 »

    

Întrebare: Există viaţă după moarte?

Răspuns: Există viaţă după moarte? Biblia spune: “Omul născut din femeie, are viaţa scurtă, dar plină de necazuri. Se naşte şi e tăiat ca o floare; fuge şi piere ca o umbră....Dacă omul odată mort ar putea să mai învieze...” (Iov 14:1-2, 14).

La fel ca Iov, aproape toţi am fost provocaţi de această întrebare. Dar ce se întâmplă exact după ce murim? Încetăm pur şi simplu să mai existăm? Este viaţa o uşă pivotantă prin care plecăm şi ne întoarcem pe pământ pentru a obţine în final măreţia personală? Toate persoanele se duc după moarte în acelaşi loc, sau în locuri diferite? Există cu adevărat raiul şi iadul, sau acestea sunt numai în mintea noastră?

Biblia ne spune că nu numai că există viaţă după moarte, dar şi că există o viaţă veşnică după moarte atât de măreaţă încât “Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9). Iisus Hristos, Dumnezeu întrupat, a venit pe pământ pentru a ne oferi darul vieţii veşnice. “Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5).

Iisus a luat asupra Sa pedeapsa pe care o meritam fiecare dintre noi şi Şi-a sacrificat propria viaţă. După 3 zile, El a arătat că este biruitor asupra morţii prin învierea Sa din morţi, în Duh şi în trup. El a rămas apoi pe pământ pentru 40 de zile şi a mărturisit astfel către mii de oameni acest adevăr înainte de a se reîntoarce în casa Lui veşnică în cer. Romani 4:25 spune: “Iisus Hristos ... a fost dat din pricina fărădelegilor noastre, şi a înviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi.”

Învierea lui Hristos este un eveniment bine documentat. Apostolul Pavel a provocat oamenii să îi întrebe pe martorii oculari pentru a verifica validitatea afirmaţiilor sale, şi nimeni nu a fost în măsură să conteste adevărul învierii. Învierea lui Hristos este piatra de temelie a credinţei creştine; deoarece Hristos a înviat din morţi, şi noi putem avea credinţa că vom fi înviaţi.

Pavel i-a mustrat pe unii dintre creştinii vremii sale care nu credeau aceasta: “Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi, cum zic unii dintre voi că nu este o înviere a morţilor? Dacă nu este o înviere a morţilor, nici Hristos n-a înviat” (1 Corinteni 15:12-13).

Hristos a fost prima persoană dintr-o mare mulţime a celor care vor fi înviaţi din nou. Moartea fizică a venit în lume printr-un singur om, Adam, de care toţi suntem legaţi. Însă toţi ce care au fost adoptaţi în familia lui Dumnezeu prin credinţa în Iisus Hristos vor primi o nouă viaţă (1 Corinteni 15:20-22). La fel cum Dumnezeu i-a înviat trupul lui Iisus, tot aşa trupurile noastre vor fi înviate la întoarcerea lui Iisus (1 Corinteni 6:14).

Cu toate că toţi vom fi înviaţi, nu toţi vom merge în rai. Fiecare persoană face o alegere în decursul propriei vieţi care va determina locul unde acea persoană va merge pentru eternitate. Biblia spune că noi toţi suntem sortiţi să murim o singură dată, după care va urma judecata (Evrei 9:27). Aceia care sunt făcuţi îndreptăţiţi vor merge în cer pentru viaţa veşnică, însă necredincioşii vor merge în iad, pentru a primi pedeapsa veşnică (Matei 25:46).

Iadul, ca şi raiul, nu este numai o modalitate de existenţă, ci şi un loc foarte real. Este un loc unde cei nedrepţi vor experimenta mânia lui Dumnezeu pentru eternitate. Ei vor avea parte de suferinţe emoţionale, mentale şi fizice, fiind afectaţi de ruşine, regret şi dispreţ.

Iadul este descris ca o groapă fără sfârşit (Luca 8:31, Apocalipsa 9:1), şi ca un lac de foc, arzând cu pucioasă, unde cei care vor locui vor suferi zi şi noapte şi fără încetare (Apocalipsa 20:10). În iad, va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor, arătând că durerea va fi intensă (Matei 13:42). Este un loc “unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge” (Marcu 9:48). Dumnezeu nu găseşte nici o plăcere în moartea celor păcătoşi, şi doreşte ca ei să se întoarcă de la căile lor păcătoase ca să poată astfel trăi (Ezechiel 33:11). Însă El nu ne forţează să ne supunem; dacă alegem să Îl respingem, El nu poate alege decât să ne dea ceea ce dorim – să trăim separaţi de El.

Viaţa pe pământ este un test – o pregătire pentru ceea ce va veni. Pentru cei credincioşi, aceasta înseamnă viaţa veşnică în prezenţa apropiată a lui Dumnezeu. Dar cum suntem noi făcuţi drepţi şi astfel să primim viaţa veşnică? Există o singură cale – prin credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Iisus a spus: “Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Şi oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată...” (Ioan 11:25-26).

Darul vieţii veşnice este disponibil tuturor, însă pentru a-l primi, trebuie să renunţăm la plăcerile lumeşti şi să ne dăruim pe noi înşine lui Dumnezeu. “Cine crede în Fiul, are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumneze va rămâne peste el” (Ioan 3:36). Nu ni se va oferi posibilitatea de a ne pocăi pentru păcatele noastre după ce vom muri, pentru că odată ce ne vom întâlni faţă în faţă cu Dumnezeu, nu vom avea altă alegere decăt să credem în El. El doreşte ca noi să ne întoarcem chiar acum către El în credinţă şi dragoste. Dacă acceptăm moartea lui Iisus Hristos ca plată pentru răzvrătirea noastră plină de păcat împotriva lui Dumnezeu, ni se garantează nu numai o viaţă plină de sens pe pământ, dar şi viaţa veşnică în prezenţa lui Hristos.Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #94 : Martie 09, 2008, 01:42:43 »

 ;DViata de dupa moarte e atat de reala ca aerul de care ai nevoie sa respiri .aici si acum doar inveti si invat sa traiesc.aici daca ne luam examenele vom ajunge sa traim o vesnicie de fericire ,daca nu nu ne scuteste nimeni sa ne chinuim o vesnicie.
Ce-i moartea? o despartire ,o trecere....intr-o alta forma de existenta.
poti sa spui ce vrei insa tu singur simti in inma ta ca este ceva ce te asteapta dincolo de acceptul tau .acel ceva is coming e viitorul etern .daca ai fost de cateva ori in pragul mortii poti intelege mai bine,daca nu ai fost nu iti doresc daca nu esti pregatit.Intelege-ma aici si acum tu alegi unde iti vei petrece vesnicia!
Dumnezeu nu e un mit -e existenta ,si cuvintele lui sunt reale :Apuca viata vesnica la care ai fost chemat!(1 timotei6:12--Biblia) Grin
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #95 : Martie 09, 2008, 02:00:10 »

 Iata ce am gasit in Corinteni I CAP.15 vers. 35-54..........

35. Dar va zice cineva: Cum inviaza mortii? Cu ce trup au sa vina?

36. Nebun ce esti! Tu ce semeni nu da viatza, daca nu va fi murit.

37. Si ceea ce semeni nu este trupul ce ce va sa fie, ci graunte gol, poate de grau, sau de altceva din celelalte;

38. Iar Dumnezeu ii da un trup, precum a voit, si fiecarei seminte un trup al sau.

39. Nu toate trupurile sunt acelasi trup, ci unul este trupul oamenilor si altul este trupul dobitoacelor si altul este trupul pasarilor si altul este trupul pestilor.

40. Sunt si trupuri ceresti si trupuri pamantesti; dar alta este slava celor ceresti si alta a celor pamantesti.

41. Alta este stralucirea soarelui si alta stralucirea lunii si alta stralucirea stelelor. Caci stea de stea se deosebeste in stralucire.

42. Asa este si invierea mortilor: se seamana (trupul) intru stricaciune, inviaza intru nestricaciune;

43. Se seamana intru necinste, inviaza intru slava, se seamana intru slabiciune, inviaza intru putere;

44. Se seamana trup firesc, inviaza trup duhovnicesc. Daca este trup firesc este si trup duhovnicesc.

45. Precum si este scris: Facutu-s-a omul cel dintai, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urma cu duh datator de viatza.

46. Dar nu este intai cel duhovnicesc, ci cel firesc, apoi cel duhovnicesc.

47. Omul cel dintai este din pamant, pamantesc; omul cel de-al doilea este din cer.

48. Cum este cel pamantesc, asa sunt si cei pamantesti; si cum este cel ceresc, asa sunt si cei ceresti.

49. Si dupa cum am purtat chipul celui pamantesc, sa purtam si chipul ceresc.

50. Aceasta insa zic, fratilor: Carnea si sangele nu pot sa mosteneasca imparatia lui Dumnezeu, nici stricaciunea nu mosteneste nestricaciunea.

51. Iata, va spun voua: Nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba,

52. Deodata, intr-o clipeala de ochi la trambita cea de apoi. Caci trambita va suna si mortii vor invia nestricaciosi, iar noi ne vom schimba.

53. Caci trebuie ca acest trup stricacios sa se imbrace in nestricaciune si acest (trup) muritor sa se imbrace in nemurire.

54. Iar cand acest (trup) stricacios se va imbraca in nestricaciune si acest (trup) muritor se va imbraca in nemurire, atunci va fi cuvantul care este scris: Moartea a fost inghitita de biruinta.

     Cred ca mai simplu de atat nu se poate explica, poate din toate acestea reiese si existenta spiritelor care uneori mai apar prin casele noastre dar asta in alt capitol. Continuand cu cautarea am mai gasit tot in Corinteni inca o explicatie, de data asta mai complexa, spun eu, despre existenta legaturii dintre Trup si Suflet.

     Iata ce ne spune in Corinteni II CAP.5, vers.1-17

Trebuie sa ne imbracam cu haina cea noua, cereasca, peste cea pamanteasca. Dorinta dupa viata vesnica. Ispasirea si impacarea noastra.

1. Caci stim ca, daca acest cort, locuinta noastra pamanteasca, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casa nefacuta de mana, vesnica, in ceruri.

2. Caci de aceea si suspinam, in acest trup, dorind sa ne imbracam cu locuinta noastra cea din cer,

3. Daca totusi vom fi gasiti imbracati, iar nu goi.

4. Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreunati, de vreme ce dorim sa nu scoatem haina noastra, ci sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata.

5. Iar Cel ce ne-a facut spre aceasta este Dumnezeu. Care ne-a dat noua arvuna Duhului.

6. Indraznind deci totdeauna si stiind ca, petrecand in trup, suntem departe de Domnul,

7. Caci umblam prin credinta, nu prin vedere,

8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si petrecem la Domnul.

9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui.

10. Pentru ca noi toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, ca sa ia fiecare dupa cele ce a facut prin cap, ori bine, ori rau.

11. Cunoscand deci frica de Domnul, cautam sa induplecam pe oameni, dar lui Dumnezeu Ii suntem binecunoscuti si nadajduiesc ca suntem binecunoscuti si in cugetele voastre.

12. Caci nu va spunem iarasi cine suntem, ci va dam prilej de lauda pentru noi, ca sa aveti ce sa spuneti acelora care se lauda cu fata si nu cu inima.

13. Caci, daca ne-am iesit din fire, este pentru Dumnezeu, iar daca suntem cu mintea intreaga, este pentru voi.

14. Caci dragostea de Hristos ne stapaneste pe noi care socotim aceasta, ca daca unul a murit pentru toti, au murit deci toti.

15. Si a murit pentru toti, ca cei ce viaza sa nu mai vieze lorusi, ci Aceluia care, pentru ei, a murit si a inviat.

16. De aceea, noi nu mai stim de acum pe nimeni dupa trup; chiar daca am cunoscut pe Hristos dupa trup, acum nu-L mai cunoastem.

17. Deci, daca este cineva in Hristos, este faptura noua; cele vechi au trecut, iata toate s-au facut noi.
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #96 : Martie 09, 2008, 02:17:53 »

Doresc sa aveti parte de o primavara binecuvintata !
« Ultima modificare: Martie 09, 2008, 02:21:49 de către Sucuturdean Nicolae »
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #97 : Martie 09, 2008, 02:31:13 »

  S-a văzut totuşi clar că Iisus făcea nişte declaraţii şocante, de-a dreptul înfricoşătoare, despre Sine. A început să vorbească despre propria Persoană ca despre cineva mult mai mare decât un învăţător sau un proroc de excepţie: a început să spună desluşit că este Dumnezeu. A pus identitatea Sa în centrul învăţăturilor Sale. Întrebarea crucială pe care le-a pus-o celor ce Îl urmau a fost: „Cine ziceţi că sunt?” Când Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” (Evanghelia după Matei 16:15-16), Iisus nu a fost şocat, nici nu L-a mustrat. Dimpotrivă, l-a lăudat!

Iisus a declarat apoi făţiş acelaşi lucru, iar cei ce-L ascultau I-au înţeles pe deplin cuvintele. De aceea citim în Biblie: „Tocmai de aceea căutau şi mai mult iudeii să-L omoare, nu numai fiindcă dezlega ziua sabatului, dar şi pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său şi Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu” (Evanghelia după Ioan 5:18).

Altă dată Iisus a spus: „Eu şi Tatăl una suntem.” Pe dată iudeii au vrut să-L omoare cu pietre. El i-a întrebat pentru care faptă bună vor să-L omoare. „Iudeii I-au răspuns: „Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă şi pentru că Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu” (Evanghelia după Ioan 10:33).

Iisus a declarat că are calităţi pe care doar Dumnezeu le are. Când un bărbat paralizat care dorea să fie vindecat a fost adus prin acoperişul casei, Iisus i-a spus: „Fiule, păcatele îţi sunt iertate.” Aceasta a provocat o mare tulburare printre conducătorii religioşi, care-şi spuneau în inima lor: „De ce vorbeşte astfel? Huleşte! Cine poate ierta păcatele oamenilor, în afară de Dumnezeu?”

Într-unul din momentele de mare cumpănă, când însăşi viaţa Îi era pusă în primejdie, marele preot L-a întrebat direct: Eşti Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?” „Iisus tăcea şi nu răspundea nimic. Marele preot L-a întrebat iarăşi şi I-a zis: „Eşti Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?”

„Da, sunt,” i-a răspuns Iisus. „Şi veţi vedea pe Fiul omului şezând la dreapta puterii şi venind pe norii cerului.” Atunci marele preot şi-a rupt hainele şi a zis: „Ce nevoie mai avem de martori? Aţi auzit hula. Ce vi se pare?” Toţi L-au osândit să fie pedepsit cu moartea" (Evanghelia după Marcu 14:61-64).

Legătura Sa cu Dumnezeu era atât de apropiată încât a considerat că atitudinea pe care cineva o are faţă de El, o are faţă de Dumnezeu. Aşadar, cine-L cunoaste pe El Îl cunoaşte pe Dumnezeu (Evanghelia după Ioan 8:19; 14:7). Cine-L vede pe El Îl vede pe Dumnezeu (12:45; 14:9). Cine crede în El credea în Dumnezeu (12:44; 14:1). Cine-L primeşte pe El Îl primeşte pe Dumnezeu (Evanghelia după Marcu 9:37). Cine-L urăşte pe El Îl urăşte pe Dumnezeu (Evanghelia după Ioan 15:23). Şi cine-L onorează pe El Îl onorează pe Dumnezeu (5:23).
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #98 : Martie 09, 2008, 17:57:04 »


IMNUL GOLANILOR

A fost odata ca-n povesti, a fost in Romania
O gasca mare de golani ce-au alungat sclavia
Noi nu ne-am confundat nicicand cu oamenii de bine
Veniti si neocomunisti si fara de rusine.

Refren:
Mai bine haimana, decat tradator
Mai bine huligan, decat dictator
Mai bine golan, decat activist
Mai bine mort, decat comunist.

Vrem libertate, nu comunism si nici schimbari de forma
Si de aceea securisti, sa nu ne puneti norma.
Noi nu vrem neocomunism nici neolibertate
Democratii originale si nici minciuni sfruntate.

Ne-ati intrebat ce vrem aici, dar stie toata tara
Noi sustinem punctul 8 de la Timisoara.
A cazut 473, ce tinea TVR
Legata in lanturile ei, dar tot degeaba e.

Alegeri fara comunisti, fara nomenclatura
Si nu va temeti de golani fara coloratura.
Din cei care-au murit aici, ne-am reintors naluci
Sa nu mai fie cum a fost, macelul de
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #99 : Martie 10, 2008, 18:13:21 »

Pe lângă medaliile de revoluţionar, Izabela Dârlescu a primit ca recunoştinţă un loc de veci
FOTO: MARIA LAZĂR-POP

 

Sibiu, 22 decembrie 1989 Ora 12.10. După ce în urmă cu o zi la manifestaţiile anticomuniste doi oameni au murit împuşcaţi, pe străzile oraşului începe urgia. Timp de două zile, Sibiul a fost sub asediul gloanţelor. 99 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 272 au fost răniţi.
Acum, la 16 ani de la Revoluţie, eroii acelor zile se zbat în anonimat. SIBIANUL a descoperit trei anonimi care au fost voit sau întâmplător în mijlocul evenimentelor şi ale căror destine au fost marcate pentru totdeauna.
4
Erou din întâmplare
Izabela Dârlescu este cel mai tânăr erou rănit al Revoluţiei. În 1989 avea doar trei ani. Era un copil care nu ştia ce înseamnă comunismul şi nici nu înţelegea bucuria care-i cuprinsese pe cei aflaţi în apartamentul bunicilor de pe str. Vasile Aaron. Bunicii, mătuşa şi tatăl ei urmăreau la televizor evenimentele. Ceauşescu fugise, iar de afară, dinspre unitatea militară se auzeu focuri de armă.
O rafală de gloanţe a spart geamurile. Schijele au ricoşat din pereţi în toată încăperea. În calea lor s-au nimerit Izabela şi mătuşa ei, care a murit pe loc.
"Nu-mi aduc bine aminte ce s-a petrecut atunci. Ştiu că eram plină de sânge şi urlam. La vremea aceea nu înţelegeam prea multe şi nici n-am pus întrebări. Abia acum mi-am dat seama de mai multe lucruri", mărturiseşte Izabela.
Nicolae Dârlescu, tatăl Izabelei, îşi aminteşte cu dezamăgire de decembrie 1989. El şi-a pierdut atunci sora care a murit împuşcată în cap. "Când am văzut-o mi-am dat seama că nu se mai poate face nimic pentru ea. Am sărutat-o pe frunte, mi-am luat copila plină de sânge în braţe şi am fugit cu ea. Nici nu mi-am dat seama că eram desculţ", povesteşte şi acum îngrozit părintele.
Mama Izabelei, asistentă la Spitalul Luther, îşi aminteşte şi ea momentele de groază. "L-am văzut alergând cu copila în braţe. Pe moment mi-am păstrat controlul şi am intrat de urgenţă cu ea în sală. Nu e uşor să vezi aşa ceva", mărturiseşte Teodora Dârlescu. Ea spune că atmosfera era foarte încărcată din pricina focurilor de armă. "Cu toate acestea, lumea era cuprinsă de entuziasm. Credeam că revoluţia asta o să schimbe ceva. Aşa gândeam atunci. Dar după atâţia ani nici măcar nu se ştie cine a tras în noi", spune Teodora Dârlescu.
Urmele gloanţelor
Apartamentul în care s-a tras în ziua de 22 decembrie mai păstrează şi acum urmele tragediei. Elisabeta Răduţiu, bunica Izabelei, îşi aminteşte şi ea acele zile. "Eram aici în cameră şi ne uitam la televizor. Afară se trăgea şi i-am spus soţului că ar fi bine să stăm pe hol. Daniela, fata care a murit,  m-a rugat s-o primesc să doarmă la noi pentru că îi era frică. Când a ajuns, avea şireturile rupte de cum alergase. Eram lângă ea pe canapea când s-a întâmplat. M-am speriat când am văzut-o pe nepoţică plină de sânge. Mă temeam  că am pierdut-o". Femeia povesteşte că încă mai are momente în care îi vine să plângă. În perioada aceasta îşi aminteşte ce s-a petrecut acum 16 ani. Şi-ar fi dorit să fie ea în locul tinerei ucise. În podeaua camerei încă se mai vede gaura făcută de glonţ.
Cu viitorul în faţă
Deşi a suferit două intervenţii chirurgicale, cicatricile rezultate în urma schijelor care au ricoşat din pardoseală încă se mai văd pe braţele tinerei.
Izabela are acum 19 ani şi este studentă la Drept. Revoluţia i-a oferit şansa să crească într-o altă lume. A fost întotdeauna un elev eminent căruia i-a plăcut să se implice în viaţa celor din jur. "În liceu organizam spectacole de caritate. M-am străduit întotdeauna să-mi fac un loc. Ce-am realizat se va vedea în urma mea", mărturiseşte tânăra strângându-şi la piept motanul.
Locul de veci
Izabela a fost declarată erou al revoluţiei. Mărturie în acest sens stau diplomele de recunoaştere şi medaliile. "Atunci când au aflat că am primit o diplomă de erou, colegii mei au avut o reacţie care m-a amuzat foarte tare. Parcă te şi vedem în stradă cu mitraliera în mână, spuneau ei râzând" ne mărturiseşte zâmbind Izabela. Ca o ironie a sorţii, unul dintre drepturile pe care le-a primit în calitate de revoluţionar a fost un loc de veci.
"N-am primit cine ştie ce drepturi. Am abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun din clasa a noua. Am primit şi un loc de veci în cimitir, însă nu ştiu dacă trebuie să mă bucur sau nu", se amuză Izabela.
Tatăl ei este însă revoltat. El se zbate ca fiica lui să primească şi un nou brevet de revoluţionar şi spune că nu va da înapoi până nu va obţine toate drepturile care sunt prevăzute acolo. "Statul e chiar stat. Stă ....nu face nimic. Mi-au cerut atâtea hârtii legalizate. Au trecut 16 ani, ce mai vor? Mai aştept puţin şi dacă nu fac nimic, îi dau în judecată şi nu mai vreau nici un brevet. Merg pâna la Strassbourg şi le cer despăgubiri", spune îndârjit Nicolae Dârlescu.

Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #100 : Martie 10, 2008, 18:17:29 »

   
Adrian Mărgeanu a supravieţuit după ce a încasat peste 10 gloanţe, dar
trăieşte într-un scaun cu rotile.
Revoluţia l-a lăsat infirm
Pentru Adrian Mărgeanu, cei 16 ani de libertate câştigată la Revoluţie au fost un permanent chin. Are acum 42 de ani şi trăieşte imobilizat într-un scaun cu rotile. A lucrat în cadrul Ministerului de Interne şi căzut victimă confuziei acelor zile fierbinţi. A supravieţuit miraculos după ce peste 10 gloanţe i-au străpuns trupul î n sediul Miliţiei.
Pentru Adrian, bucuriile mărunte sunt ajutoarele pe care le mai primeşte din când în când, prea puţine însă, de la autorităţi. Împarte cu soţia şi cei doi copii din prima căsătorie doar două camere, deşi legea îi dă dreptul la o camera în plus. A solicitat Primăriei o altă locuinţă şi a primit o cameră şi o bucătărie la mansardă, într-o casă cu baie comună.
Statul cere acte peste acte
De la statul român, Adrian a primit începând din 1998 o indemnizaţie reparatorie. Anul trecut a mai primit şi trei cutii de  prezervative urinare. "Îmi sunt indispensabile şi am noroc cu nişte oameni de suflet din Olanda care mă mai ajută şi mi le trimit ei. Ajutor am primit tot din altă parte şi nicidecum de unde ar fi trebuit", mărturiseşte bărbatul. Şi el are nevoie de noul brevet de revoluţionar, dar i se cer o gramadă de acte. "Nu ştiu de ce tot cer atâta să se reînnoiască un certificat medical atâta timp cât tu eşti paraplezic şi n-ai cum să te însănătoşeşti. Am avut cel puţin zece gloanţe în mine. Am mâna ruptă şi umărul distrus. În regiunea lombară oasele sunt şi ele distruse. Chiar dacă, dintr-o dată mi-ar reveni simţurile, ar trebui să stau într-o baie de morfină pentru ca aş muri de durere", glumeşte amar Adrian.
A primit o maşină, dar ar vrea un cărucior cu rotile
S-a bucurat în schimb de o Dacie pe care a primit-o de la minister pe o perioadă de opt ani cu condiţia să o întreţină, iar anul viitor trebuie să o returneze. "Era una din veştile acelea pe care le primeşti şi nu-ţi vine să crezi. E frumos să ai maşină, dar e stupid să n-o poţi folosi", afirmă Adrian.
Adrian foloseşte un cărucior mic, practic în casă, pentru că-i dă libertatea să se mişte mai bine. Îşi doreşte însă unul cu care să se poată deplasa singur ca să nu fie nevoit să ia mereu un însoţitor. "Aş vrea să ies afară. Stau închis în propriul meu corp, iar casa mi-a devenit închisoare. Pentru asta aş avea nevoie de un scaun în care să pot să mă şi relaxez pentru că e greu să stai tot timpul la 90 de grade.
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #101 : Martie 10, 2008, 18:27:40 »

Revolutionari Sibieni in fata sediului de Militie (1989)
Memorat
 • Purificatorul
 • Vizitator
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #102 : Martie 10, 2008, 18:29:31 »

No comment !.
Sadism sau crasa nepasare din partea SSPR ?.
Asa o sa patim totzii!.
 Acte peste acte !.
La ce folosesc ?.
 Ar folosi daca te-ar readuce cum ai fost inainte ca acest stat sa-si bata joc de tine !.

 Dar.... totusi .....
 
  Mama imbecililor e tot timpul gravida !.
Memorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #103 : Martie 10, 2008, 18:38:52 »

Ranit in revolutea Sibiana..IMOBILIZAT PE VIATA IN CARUCIOR Huh
Clic pe poza Roll Eyes
« Ultima modificare: Martie 10, 2008, 18:41:21 de către Tudor »
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: @ REVOLUTIA SIBIU 1989 @
« Răspunde #104 : Martie 12, 2008, 18:03:02 »

Multumesc Tudor pentru contributia substantiala la acest subiect.Astept in continuate pe toti cei care au ceva de spus despre revolutia Sibiana.
« Ultima modificare: Martie 15, 2008, 09:26:03 de către Sucuturdean Nicolae »
Memorat

Nihil sine Deo!!
Pagini: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 104
Schimbă forumul: