Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 1009

ARICOLE DE PRESA

 • nicu
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 66
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15 : Februarie 20, 2010, 01:24:04 »

dar cit costa calamnierea daca ziarul este dat in judecata
Memorat
 • nicu
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 66
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #16 : Februarie 20, 2010, 01:27:01 »

daca nu da cazuri concrete atunci este un calomiator pus in slusba puteri
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #17 : Februarie 20, 2010, 09:02:29 »

Cristi Paţurcă: „Am ajuns un boschetar!”
[/color][/size][/size]
A fost o dată ca-n poveşti
A fost în România,
O mare gaşcă de golani,
Ce-au alungat sclavia.
Noi nu ne-am confundat nicicând
Cu „oamenii de bine”,
Numiţi şi neocomunişti
Cu fără de ruşine.
IMNUL GOLANILOR

Magda Spiridon Florin Ghioca
Sâmbătă, 20 Februarie 2010   EVZ
CONFESIUNI. Uitat de cei pe care i-a ajutat prin cântecele sale, bolnav, singur şi falit, cântăreţul Cristi Paţurcă, fostul „idol al Pieţei Universităţii”, povesteşte cât de naiv a fost.

„Mai bine haimana, decât trădător/ Mai bine huligan, decât dictator/Mai bine golan, decât activist/Mai bine mort decât comunist”. 28 aprilie 1990, Piaţa Universităţii.

„Am ajuns un boschetar. Chiar aşa să scrieţi.” 18 februarie 2010, Spitalul „Victor Babeş”, Rezerva 17.

Între imnul celui mai mare manifest anticomunist din România, compus în toaleta Facultăţii de Geologie, şi afirmaţia unui om care nu s-a priceput să-şi gestioneze viaţa, au ars 20 de ani. Autorul lor: Cristian Paţurcă.

La 25 de ani, copilul teribil al Pieţei Universităţii - km 0 al zonei libere de comunism - cânta înverşunat împotriva sistemului condus de Iliescu. A fost vedeta celui mai lung „spectacol” din istoria României, un fel de „Woodstock“ care, seară de seară, aduna mult peste 30.000 de „generatori de tulburări în societate”, aşa cum îi numea fostul preşedinte pe cei care îl contestau că mimează democraţia. Adică nişte golani.

Inspiraţi de spusele lui Iliescu, aceştia au declanşat „Golaniada”, un fenomen care a scos la rampă oameni ce credeau sincer în nişte idealuri, naivi, oportunişti şi carierişti.

De la balconul Facultăţii de Geografie, „Imnul golanilor” era asezonat cu discursurile unor reprezentaţi de seamă ai societăţii civile. Pe 13 iunie 1990, „Golaniada” a fost spartă de mineri, şi fiecare şi-a urmat propriul drum.

Cărările unui „golan”

Dintre toate vedetele „Golaniadei”, Cristi Paţurcă a încurcat cel mai rău drumurile. Astăzi are 45 de ani, o boală de plămâni care-l ţine mereu prin sanatorii şi un ficat ameninţat de o ciroză. Nu a primit nici acum certificatul de revoluţionar, iar în urmă cu doi ani a fost evacuat din casă.

Un candidat la alegerile locale i-a dat o garsonieră, însă generozitatea a fost uitată imediat ce urnele s-au închis. În spital fiind, a fost somat să-şi recupereze chitara şi lucrurile de pe scara blocului. Unde a greşit? Cum de n-a profitat de valul de simpatie, într-o perioadă în care fabricile se vindeau pe nimic, iar dacă apăreai de două ori la televizor puteai să candidezi lejer pentru un scaun de parlamentar? Răspunsurile vin de la el.

„Doar pe mine sunt supărat”

Sprijinit de un perete, într-o rezervă luminată chior la Spitalul „Victor Babeş”, unde îi are drept colegi pe „unii care se uită doar la Pro TV”, Paţurcă îşi frânge mâinile uscăţive: „Doar pe mine sunt supărat, nu trebuia să fumez şi să beau atât de mult. Şi nu trebuia să fiu atât de naiv. Dar de unde să fi ştiut eu cum să-mi gestionez viaţa? Nu există o reţetă”, enumeră câteva dintre greşelile pe care nu le-ar mai face dacă ar avea mintea de acum.

E internat de două luni în „apartamentul 17”, cum îi place să glumească amar. Primeşte vizite până cel târziu la ora 20.00 şi „dacă vii, poţi să-mi aduci nişte ţigări”. Am nevoie şi de bani, dar o să mă descurc.

Până a se îmbolnăvi, zice că a fumat 20 pe zi. Le-a redus la 10 „şi numai d-alea uşoare”. Zilele curg greu pentru el. A fost internat pe 16 decembrie, după un concert în Piaţa Universităţii, când o ploaie rece l-a expediat direct la spital.

Povesteşte cu umor că, a doua zi, trebuia să-şi lanseze al nouălea album - „La majorat”. „N-a fost să fie. Producătorul meu zice că nu trebuie să disper, poate să mi-l lanseze şi post-mortem”.

„Am fost un naiv”

Nu are chef pentru o cronologie a celor două decenii care s-au scurs de la Revoluţie. „Libertatea o aveam, n-am ştiut ce să facem cu ea. Dacă m-aş întoarce în timp, aş face la fel. Aş încerca însă să evit boala. Îmi pare rău că, în ’90, n-am luat un Kalaşnikov şi să-i împuşc pe toţi cei din frunte. Eram în birou şi cu Iliescu, şi cu Brucan, cu Petre Roman... Aş fi scăpat ţara de ei. Am fost un naiv, am crezut în nişte idealuri. «Lasă-i, bă, că pe ăştia-i judecă poporul», ziceam. I-a judecat pe naiba. Am făcut revoluţia boschetarilor. Asta am ajuns, un boschetar! Exact aşa să scrieţi!”.

Îşi asumă cu demnitate greşelile şi arată cu degetele uscate înspre cei în care a crezut. Mai ales înspre Emil Constantinescu, omul care a susţinut „Imnul Golanilor” din Piaţa Universităţii.

„Da, am greşit şi eu, dar din cauza sistemului am ajuns boschetar. Constantinescu a fost cea mai mare dezamăgire, a minţit, n-a făcut reformă, n-a renunţat la comunism. Nu prea l-am mai vazut de la pupăturile din ’96. Ultima dată doar ne-am salutat şi-atât”, şuieră printre dinţii roşi de tutun cântăreţul.

Nu-l iubeşte pe Ion Iliescu, dar crede că va conduce România, indiferent de poziţie: „Este încă la putere. El face în aşa fel încât mereu cade în picioare. Nu se retrage, iar, dacă ar face-o, ar trebui să-şi rezerve un loc la Jilava”.

Despre prieteni şi politicieni

Slăbit de boală şi de o viaţă poate mult prea boemă, cântăreţul umblă prin salon cu gesturi mărunte. Din când în când îşi duce mâna la gât, ca şi când ar simţi că se sufocă.

Priveşte în gol şi, ca prin ceaţă, îşi aminteşte de prietenii de-atunci: „Marian Munteanu a luat-o cu afacerile, n-a mai băgat în seamă pe nimeni. Da, a ajuns şi ăsta mare şi tare. A ajuns pe dracu’. Vali Sterian a fost singurul care l-a înfruntat şi l-a făcut trădător nenorocit”.

Provocat la un joc al imaginaţiei, cântăreţul îşi dă cu presupusul: „Dacă nu venea Revoluţia cântam, aş fi dus-o bine. Vedetele de azi sunt, de fapt, nişte pârliţi care habar n-au de muzică”. Acum nu mai ascultă decât Queen şi mai toate formaţiile de rock. Nimic nu s-a schimbat, în viziunea lui Paţurcă: „Politicienii au rămas la fel, nişte trădători”.

Nu-şi plânge de milă şi nu vrea s-o facă nici alţii. Însă de un sprijin, de orice natură, ar avea nevoie. În ciuda bolii, ţigările îl fac să treacă mai uşor peste perioada de spitalizare: „Aici nu am voie să fumez, aşa că mă duc în WC”.

E fericit şi optimist: mai stă două săptămâni la „Babeş”, apoi va pleca la un sanatoriu. Până atunci, nu vrea să-l primească la spital pe Vlad, băiatul lui de 11 ani: „Ce naiba, am TBC!”. Acum nu are niciun venit, pentru că „am fost artist liber profesionist”.

Trăieşte din ceea ce-i mai asigură Asociaţia „22 Decembrie” şi o prietenă care i-a rămas aproape. Din revoltatul de-altădată a rămas o umbră, o rămăşiţă a unui om care i-a cântat şi lui Băsescu în campanie, şi lui Constantinescu...

[/size][/size][/size][/color]
Memorat
 • Afri
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 130
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #18 : Februarie 20, 2010, 09:14:06 »

cald inca... pana unde vor sa mearga?!?!?!
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/887159/Milioane-de-euro-pentru-revolutionari-impostori/

Milioane de euro pentru revoluţionari impostori
În plină criză financiară, plăţile retroactive pentru „luptătorii remarcaţi” îi costă pe contribuabili 400 de milioane de euro. Printre adevăraţii eroi şi-au făcut loc nenumăraţi „fripturişti”. Sunt cea mai specială categorie de bugetari din România. A le pune reputaţia la îndoială e ca şi cum ai fluiera în biserică. O blasfemie. În România sunt în acest moment peste 20.000 de revoluţionari cu certificat şi au fost, la un moment dat, peste 30.000. Achitarea drepturilor ce le revin înseamnă un efort bugetar de peste 100 de milioane de euro pe an.

A separa grâul de neghină

În plină criză financiară, statul le-a achitat revoluţionarilor drepturi băneşti retroactive de circa 350 de milioane de euro. Se estimează că mai sunt de plătit încă cel puţin 50 de milioane de euro din acest moment. N-ar fi o problemă. Dar mii de „revoluţionari remarcaţi”, aşa cum sunt denumiţi în lege, au apărut din spuma mării la mulţi ani de la sfârşitul Revoluţiei.

La început n-au fost decât vreo 3.000, apoi 7.000, iar prin 1997 ajunseseră la 19.000. La apogeul fenomenului, în perioada de glorie a lui Bebe Ivanovici, erau aproape 32.000 de revoluţionari. Mulţi revoluţionari au obţinut deja un salariu pe viaţă de la stat, împrumuturi preferenţiale, terenuri, bilete de tren gratuite sau spaţii comerciale.

A-i separa pe cei veritabili de cei contrafăcuţi nu doar ar reduce o cheltuială bugetară nejustificată, ci ar fi şi o reparaţie morală pentru adevăraţii eroi ai Revoluţiei. E, practic, cea mai mare vânătoare de impostori din România.

S-au înmulţit ca ciupercile după ploaie

În 1997, după ce un om şi-a dat foc în faţa fostului Comitet Central, guvernul Ciorbea a recunoscut calitatea de revoluţionar unui număr de 12.000 de solicitanţi. Un merit l-a avut şi notoriul Bebe Ivanovici, cu brevetele sale contra cost.

Pe lângă cei 1.069 de eroi-martir, în hârţoagele Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR) mai figurează 2.805 răniţi, 345 de răniţi şi reţinuţi şi 19.780 de luptători remarcaţi cu merite deosebite. Evidenţa o ştie pe dinafară Ilie Drăguşin, şeful Direcţiei Juridice a SSPR, fost ofiţer de infanterie şi revoluţionar la Craiova.

Printre ei sunt şi foşti miliţieni, infractori şi un număr semnificativ de foşti şi actuali parlamentari. Problema este că mulţi au reuşit să se distingă de categoria „participanţilor” la Revoluţie, care au primit doar o diplomă onorifică.

Cât primeşte un „luptător”

Problema o reprezintă banii pe care contribuabilii îi plătesc pentru confortul acestor revoluţionari. Nu este vorba despre martiri. Urmaşii lor primesc 0,5% din salariul mediu brut pe economie, circa 900 de lei.

Răniţii cu grad de invaliditate, împărţiţi în trei categorii, primesc între 2.800 de lei şi 3.600 de lei lunar. Răniţii valizi primesc 1,1% din acelaşi salariu brut. De aceeaşi indemnizaţie beneficiază marea masă a „luptătorilor”, care au venituri sub acest procent. Adică de 1.836 de lei.

Un cost financiar enorm

În prezent, din cei 9.800 de „luptători remarcaţi”, 5.041 sunt pe statul de plată al casei de pensii. Alţi 3.800 sunt în joc de glezne, aşteptând verificările comisiei parlamentare conduse de senatorul liberal Raymond Luca.

În ceea ce priveşte terenurile, spaţiile comerciale, împrumuturile preferenţiale de până la 50.000 de dolari pentru începerea unei afaceri e o altă poveste. „Doar cei care într-un fel sau altul au fost în structurile puterii au beneficiat de aceste prevederi legale”, îşi varsă năduful fostul ofiţer, actualmente jurist cu certificat de revoluţionar.

„Indemnizaţia respectivă se primeşte retroactiv, începând cu luna următoare depunerii cererii de preschimbare”, precizează şi secretarul general al SSPR Adrian Nicolaescu. Imediat, juristul îl completează: „Indemnizaţia «reparatorie » restituită pe 2004-2010 ar fi în jur de 400 de milioane de euro. Majoritatea şiau luat banii. Au mai rămas 3.800 de dosare. Noi apreciem că vor fi preschimbate doar în jur de 60% din certificate. Ar mai rămâne cam 40-50 de milioane, estimativ”.

Limita soluţionării e 30 aprilie. Apoi urmează o perioadă de şase luni în care se pot depune contestaţii. Până în 2011 vom şti exact câţi revoluţionari rentieri avem şi cât ne vor costa ei. Calcule oficiale spun că în jur de 100 de milioane de euro anual.

OMUL CU TANCUL

Rambo de la Piaţa Palatului

Cu totul aparte este cazul fostului maior Mircea Mureşan, în prezent general în rezervă, comandantul Regimentului 20 Tancuri. Potrivit ordinului de pe unitate, furnizat de Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie”, Mircea Mureşan a descins în Piaţa Palatului pe 22 decembrie, cu un număr de 35 de tancuri.

Maiorul Mureşan menţionează în documentul respectiv: „Cadrele şi militarii în termen sunt hotărâţi să apere independenţa şi suveranitatea patriei noastre socialiste”. Pe tot timpul staţionării în “frontul” din Piaţa Palatului Republicii, au fost folosite 746.876 de proiectile, un număr incredibil de mare. Numai pe 23 şi 24 decembrie au fost trase 34 de obuze din tunurile de 100 mm ale tancurilor.

E de fapt explicaţia pentru halul în care a ajuns Biblioteca Universitară. Pentru aceste fapte de arme, Mircea Mureşan a devenit revoluţionar remarcat cu fapte deosebite.

ŞUTRU, CU LEXUS ŞI CU AJUTOR DE STAT

Revoluţionari de Leordeni

Memoria celor 42 de morţi - aduşi de la Timişoara, incineraţi şi cu cenuşa trupurilor lor aruncată într-o gură de canal din Popeşti-Leordeni - este păstrată doar printr-un monument minimalist. Dorinţa rudelor, prietenilor şi chiar a autorităţilor de a ridica o bisericuţă în acel loc e blocată de doi fraţi, Pavel şi Toma Şutru, revoluţionari cu documente.

Posesorul pământului respectiv e Pavel Şutru, zis „Cocor”. Teren de 5.000 mp dobândit în urma activităţii revoluţionare din acele zile. Nu vor în niciun chip să facă un schimb de pământ sau să vândă terenul. Potrivit martorilor, cei doi şi-au început cariera revoluţionară abia pe 23 decembrie ’89.

Eroicele fapte de arme au fost spargerea geamurilor primăriei părăsite şi aruncarea în stradă a documentaţiei găsite. Obiectivul nr. 2: confiscarea ştampilei. Odată împlinit acest deziderat a fost o formalitate alegerea ca primar FSN a lui Toma Şutru şi introducerea în consiliul local a lui „Cocor”. Ţinta nr. 3, repartizarea de locuinţe neamurilor lor.

Depozit de lemne în loc de biserică

În ’94 au luat de la Bebe Ivanovici certificate. Tot atunci, o doctoriţă de la IML constată că numitul Pavel Şutru a fost rănit în revoluţie, dându-i acestuia hârtia de care avea nevoie. După 4 ani. Prefectura Ilfov specifică într-un document că acesta nu are calitatea de revoluţionar.

Cu toate acestea, fiecare dintre fraţi a obţinut câte un hectar de teren intravilan chiar în locul unde a fost aruncată cenuşa revoluţionarilor timişoreni. În prezent, Toma Şutru e secretarul general al Primăriei Sector 2, iar fratele său e consilier local la Popeşti-Leordeni.

Mai nou, „Cocor” e specialist în imobiliare. Cu acordul CL a construit pe domeniul public o clădire pentru birouri. Cum piaţa a căzut, acolo stă în chirie o carmangerie. În dosarul lor de re voluţionari scrie că ambii au fost în Piaţa Universităţii şi că numitul Pavel a fost bruscat de forţele de ordine.

„Vreau să merg la primăria din Popeşti şi să discut personal cu primarul şi consilierii despre un schimb de teren în vederea construirii unei bisericuţe lângă monumentul eroilor de la Timişoara”, se umflă în pene Adrian Nicolăescu. Numai că pe Pavel Şutru nu-l interesează câtuşi de puţin demersul demnitarului. „Am şi io copii, trebuie să le las ceva...”. În prezent, terenul e închiriat pentru un depozit de lemne.
CONTROVERSAT. Pavel Şutru a luat indemnizaţie de revoluţionar între 2006 şi 2008. Conduce însă un Lexus de circa 60.000 de euro
FOTO: ARHIVA EVZ


Revoluţionar pentru că s-a îmbătat

Un caz de revoluţionar fals îl reclamă Victor Stămurean, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor, Participanţilor şi Arestaţilor în Revoluţie Lugoj - decembrie 1989.

„Balint Petrică Dorin, zis «Bedeu» a devenit revoluţionar din greşeală”, se revoltă omul. Culmea, chiar „Bedeu” recunoaşte, într-o declaraţie dată în 1990 ziarului lugojean „Drapelul” că, pe 20 decembrie ’89, seara, a fost săltat de Miliţie de-acasă, unde se afla cu un prieten, pe motiv că făcea scandal. Lucru perfect adevărat după cum reiese din declaraţia plutonierului Bilă Leontin, miliţianul care l-a arestat.

„Când am ajuns la acea adresă, am constatat că gălăgia şi scandalul au fost făcute de numitul Balint Petrică Dorin, împreună cu un prieten de-al său, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. (...) Balint nu a fost reţinut pentru că ar fi participat la evenimentele revoluţionare din Lugoj, ci pentru că a fost reclamat de vecini că făcea scandal”, spune, senin, plutonierul Bilă.

„Mulţi preşedinţi de asociaţii sunt cumpăraţi”

Culmea e că după ce a primit o condamnare de doi ani de închisoare, Balint, zis Bedeu, devine preşedintele filialei Asociaţiei 16-21 decembrie 1989.

Mai mult, Bedeu este membru al Institutului Revoluţiei Române. Despre individ, directorul Ionel Drăguşin susţine că era mâna dreaptă a lui Emilian Cutean, fostul şef al SSPR. Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie”, aflat de 40 de zile în greva foamei, pentru a forţa puterea să desecretizeze dosarele revoluţiei, e tranşant: „Foarte mulţi dintre preşedinţii de asociaţii de revoluţionari din ţară sunt cumpăraţi şi menţinuţi în funcţii tocmai de către şmecherii locali, falşi revoluţionari”.MONUMENT. Aici a fost aruncată cenuşa morţilor de la Timişoara. Familia Şutru nu acceptă exinderea spaţiului pentru construirea unei bisericuţe
FOTO: ARHIVA EVZ


NUME SONORE DIN CLASA POLITCĂ

23 de parlamentari revoluţionari

Potrivit Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, parlamentarii aleşi în legislatura 2008- 2012, care au certificate de revoluţionar la data de 18.02.2010 sunt în număr de 23.

Veresty a luptat în ’89

Astfel, şapte senatori au certificatul preschimbat tipărit conform Legii nr. 341/2004: Berceanu Radu Mircea, Blaga Vasile, Greblă Toni, Ion Vasile, Marcu Gheorghe, Nicolaescu Sergiu-Florin şi Secăşean Iosif. Cu certificat de revoluţionar conform Legii nr. 42/1990, care nu şi-au preschimbat actul şi care nu au certificat preschimbat conform Legii Recunoştinţei şi nu au fost propuşi spre avizare de către SSPR, mai sunt doar trei: Nistor Vasile, Verestoy Attila şi Voicu Cătălin.

La deputaţi, cu certificat preschimbat tipărit sunt: Firczak Gheorghe, Mircovici Niculae, Movilă Petru, Niţu Adrian Honorel şi cantautorul Socaciu Victor.

Cu certificat preschimbat încă netipărit mai sunt trei: Croitoru Cătălin, Nicolicea Eugen şi Stroe Radu. Deputaţii cu certificat de revoluţionar conform Legii nr. 42/1990, care nu au certificat-preschimbat sunt: Iorguş Zanfir, Păun Nicolae, Ştefan Viorel, Vasile Aurelia şi Vâlcu Samoil.

CAZUL BLAGA

Actual ministru, fost revoluţionar în Ştei

Unul dintre cele mai tari cazuri pe tema imposturii revoluţionare este cel al ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Blaga. Acesta are „certificat de revoluţionar remarcat”, obţinând în această calitate 500 mp intravilan în Oradea.

Dezvăluirile au fost făcute de săptămânalul „Academia Caţavencu”. Pe 21 decembrie 1989, Blaga dormea în propriul apartament din oraşul Ştei (Bihor), unde lucra ca vameş. Pe 22 decembrie, după fuga lui Ceauşescu, actualul ministru a intrat în clădirea administrativă a oraşului şi a înfiinţat organizaţia locală a Frontului Salvării Naţionale.

Ulterior, a primit certificatul de revoluţionar. Terenul pe care l-a primit în 2002 a fost donat de Vasile Blaga tocmai în 2006. În acel moment, liderul PDL era deja unul dintre cei mai puternici oameni politici din România.
Memorat
 • Marilena
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2678
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #19 : Februarie 20, 2010, 11:14:31 »

La Congresul PSD Iliescu era insotit de Emil Cutean ,mestecind continuu guma.... Wink
Memorat
 • nicu
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 66
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #20 : Februarie 20, 2010, 11:41:48 »

dece confundati inpostori cu revolutionari bogati chiar daca conduce lexus daca a fost in revolutie si indeplineste criterile legale nu e inpostor cum spuneti voi inpostor este acela care beneficiaza de legea 341 si nu a fost in revolutie ca sa indeplineasca conditile legi
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #21 : Februarie 20, 2010, 12:08:26 »

Te rog sa precizezi cine a facut aceasta confuzie. Ms.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #22 : Februarie 20, 2010, 12:59:16 »

Raymond Luca, deranjat de controalele făcute de alţii în problema certificatelor de revoluţionar februarie 20, 2010
Înscris în: Certificatele de revoluţionar — mariusmioc @ 8:00 am
Tags: Adrian Viorel Nicolaescu, Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor, CPRD, Emil Boc, preschimbarea certificatelor, Raymond Luca, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, SSPR

Rate This

Quantcast


Domnul senator Raymond Luca, preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din decembrie 1989, apără cu vigilenţă monopolul comisiei pe care o conduce în problema verificării certificatelor de revoluţionar. În procesul verbal al şedinţei CPRD din 16 februarie 2010 (linc) citim:

    Domnul senator Raymond Luca l-a întrebat pe domnul Adrian Viorel Nicolaescu – secretar general al SSPR, despre acţiunea corpului de control la sediul SSPR şi i-a adus la cunoştiinţă faptul că inspectorul corpului de control a solicitat deschiderea dosarelor de revoluţionar.

    Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a menţionat faptul că aceste dosare nu pot fi deschise decît de către Comisia SSPR şi CPRD la cerere, nici o altă persoană neavînd dreptul de a le deschide.

    Domnul Adrian Viorel Nicolaescu – secretar general al SSPR, a luat act de recomandarea membrilor comisiei.

Nu ştiu care este temeiul legal pe baza căruia domnul Luca afirmă că dosarele revoluţionarilor “nu pot fi deschise decît de către Comisia SSPR şi CPRD la cerere, nici o altă persoană neavînd dreptul de a le deschide”. SSPR-ul este o structură în subordinea guvernului (nu a comisiei parlamentare), iar corpul de control al guvernului are dreptul să controleze orice structuri din subordinea guvernului. Desigur, deschiderea dosarelor trebuie făcută de faţă cu gestionarul arhivei – SSPR, dar nu înţeleg de ce deranjează ideea că ar putea vedea şi alţii ce este în dosarele acelea. În urma unui asemenea control nu poate rezulta direct anularea sau acordarea vreunui certificat de revoluţionar – există o procedură legală pentru asta, dar se pot descoperi elemente care să slujească la alcătuirea de contestaţii în problema aceasta a certificatelor. Una din problemele legate de legea 341/2004 este că legea dă dreptul oricui de a contesta un certificat de revoluţionar, dar nu se ştie ce anume conţin dosarele pe baza cărora se face preschimbarea, deci cei care vor să conteste nu ştiu exact ce anume contestă. A ţine dosarele zăvorîte este o metodă de a împiedica aflarea eventualelor nereguli care s-au săvîrşit de către comisiile SSPR şi CPRD. Urmarea unui asemenea control ar putea fi şi o schimbare a conducerii SSPR de către primul-ministru, iar o nouă conducere ar avea drept să anuleze acte emise de vechea conducere. Ceea ce preşedintele CPRD, Raymond Luca, i-a spus şefului SSPR, Adrian Viorel Nicolaescu, se poate traduce prin cuvintele: “nu-l lăsa pe Emil Boc să te controleze, singurul care are drept să te controleze pe tine sînt eu”. Domnul Nicolaescu a apreciat diplomatic că spusele lui Raymond Luca sînt o “recomandare”.
 
Lasă un comentariu
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #23 : Februarie 21, 2010, 09:46:40 »

Citat
Fulgerul revoltei din Timișoara  l-a trăznit pe Ceaușescu la București (sa nu uitați asta)22dec89 T. N
"Ce se întâmpla acuma la București și in întreaga târa este unic în istoria noastră! Niciodată bucuria nu a fost atât de mare , niciodată un popor întreg nu a iesit pe strazi _-_-_-_-___----__----- va urma
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #25 : Februarie 22, 2010, 09:34:56 »

UN ARTICOL SOCANT DESPRE POLITICIENI NOSTRI SI CUM SE CHELTUIE BANI PUBLICI.
SI MAI CURIOS E FAPTUL CA NIMENI NU VREA SA CAUTE O SOLUTIE DE A FOLOSI BAI IN TR-UN MOD MAI EFICIENT, SA AJUTE CUMVA O SCOALA ,UN CAMIN CEVA ASEMANATOR.PROBABIL CA ASTFEL "AJUTA" O FIRMA A UNI PRIETEN,CA CELE DE CONSTRUCTI DE AUTOSTRAZI.

De ce dă BNR un milion de euro pe 12 jeepuri:
„Dacă nu cheltuim banii, trebuie să-i distrugem“
[/color][/size][/size]
de Victor ROTARIU | 22 FEBRUARIE 2010
Oficialii băncii centrale au explicat pentru Gândul că, prin lege, banca nu poate ajuta bugetul de stat cu bani, nici pentru şcoli, nici pentru poduri, nici pentru pensii
După ce anul trecut a înregistrat un profit net de peste 70 de milioane de euro, Banca Naţională a României (BNR) "a ieşit la cumpărături". Parcul auto al BNR va fi îmbogăţit în scurt timp cu 12 maşini de teren pentru care va plăti 996.720 de euro, conform anunţului de pe platforma de licitaţii publice "e-licitaţie", publicat pe 21 ianuarie. Întrebaţi dacă suma de un milion nu este în contradicţie cu situaţia actuală a economiei naţionale, sau a statului, care se împrumută pentru a plăti pensiile şi salariile, oficialii BNR subliniază că situaţia este foarte simplă: fie cheltuiesc banii pe care îi au, fie îi distrug, pentru că statului nu îi pot da bani.
"BNR este o instituţie unică. BNR nu poate, prin lege, să ajute statul cu bani. Aceşti bani nu sunt de la bugetul de stat, ci sunt ai băncii centrale. Noi nu putem nici să construim poduri sau şcoli, nici să dăm bani pentru pensii. Dacă aceşti bani nu sunt cheltuiţi, ei trebuie să fie distruşi. Banii BNR nu au voie să iasă din interiorul BNR", a declarat pentru Gândul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.
Maşinile nu vor transporta directorii, ci banii BNR
În ceea ce priveşte destinaţia propriu-zisă a banilor, respectiv cele 12 maşini de teren, de peste 83.000 de euro fiecare, luate în leasing pe patru ani, Vasilescu a ţinut să sublinieze că ele sunt destinate transporturilor de bani pe care le operează instituţia. "Maşinile de teren sunt folosite pentru convoaiele cu bani pe care BNR le trimite, zi de zi, peste tot în ţară. Aceste convoaie nu au fost niciodată atacate şi nici nu vor fi atacate. Acest lucru este imposibil, tocmai pentru că ele sunt însoţite de un convoi format şi din maşini blindate, convoi care este dotat, printre altele, şi cu armament greu", a spus oficialul băncii centrale.
Cât priveşte parcul auto pus la dispoziţia oficialilor BNR, consilierul guvernatorului spune că acesta este alcătuit din "producţii autohtone", în majoritatea lor fiind vorba despre Dacia Logan, la care se adaugă unele autovehicule mai vechi, marca Daewoo Nubira, produse la fosta fabrică a coreenilor de la Craiova. Pe lângă faptul că parcul auto nu cuprinde câte o maşină pentru fiecare oficial BNR, ci mult mai puţine, Vasilescu susţine că folosirea acestora presupune completarea câtorva cereri sau formulare. "Pentru a le folosi, trebuie să facă o cerere. Trebuie să spună unde merg, de ce merg, câţi litri de benzină s-au consumat şi aşa mai departe", explică el. Anul trecut, BNR a înregistrat un profit brut record, de circa 1,1 miliarde de euro. Profitul net însă a fost de numai aproximativ 70 de milioane de euro.
 
 victor.rotariu@gandul.info
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Re: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #26 : Februarie 22, 2010, 17:48:51 »

'baricada' 3 04 1990
Citat
  • Știm cu toții ca armata a tras la Timișoara!
   • știm cu toții ca în armata se ascund nenumărate cadre compromise, participante la genocid!
    • Știm cu toți ca nu s-au elucidat,încă crimele de la Timișoara  și implicația reala a unor cadre din conducerea actuala a armatei!
     • Stim  cu toții ca armata a tolerat, cu cinism,măcelu de la Târgu Mure
  Memorat
  • néant
  • Hero Member
  • *****
  • Deconectat Deconectat
  • Mesaje: 926
  • Vezi Profilul
  Re: ARICOLE DE PRESA
  « Răspunde #27 : Februarie 22, 2010, 17:50:09 »

  Quote

      * Știm cu toții ca armata a tras la Timișoara!
            o știm cu toții ca în armata se ascund nenumărate cadre compromise, participante la genocid!
                  + Știm cu toți ca nu s-au elucidat,încă crimele de la Timișoara  și implicația reala a unor cadre din conducerea actuala a armatei!
                        # Știm  cu toții ca armata a tolerat, cu cinism,măcelu de la Târgu Mureș
                              *
                                    o
                                          +
                                                #
                                                      *
                                                            o
                                                                  +
                                                                        #
                                                                              *
                                                                                    o
                                                                                          +
                                                                                    +
                                                                              o
  Memorat
  • néant
  • Hero Member
  • *****
  • Deconectat Deconectat
  • Mesaje: 926
  • Vezi Profilul
  Re: ARICOLE DE PRESA
  « Răspunde #28 : Februarie 22, 2010, 18:03:42 »

  Armata poporului joi 4 ianuarie 1990
  Quote
  Quote

      * DECRET
            o privind trecerea gărzilor patriotice și-a activității de pregătire a tineretului  pentru apărarea patriei la Ministerul Apărări Naționale
                  +
                        #
                              *
                        *
                  #
  Memorat
  • toni
  • Vizitator
  Re: ARICOLE DE PRESA
  « Răspunde #29 : Februarie 22, 2010, 20:09:41 »

  Buna ziua !


  Memorat
  Pagini: 1 [2] 3 4 ... 1009
  Schimbă forumul: