Main Content:

Pagini: 1 ... 1006 1007 [1008] 1009

ARICOLE DE PRESA

Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15105 : Iunie 14, 2020, 08:38:52 »

In urma cu trei decenii, in aceasta noapte dintre 13 spre 14 iunie, reveneam in tara cu trenul. Pana in gara de la granita Romaniei nu aflasem ce se petrecea la Bucuresti. Impresiile de atunci, inca foarte vii, le-am surprins intr-un scurt articol pe care l-am publicat in numarul 2 al ziarului "15 Noiembrie", pe care il tipaream cu mari sacrificii la Brasov. L-am decupat si-l republic astfel in memoria acelui evenimen din urma cu 30 de ani.
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15106 : Iunie 14, 2020, 08:43:27 »

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15107 : Iunie 15, 2020, 07:16:11 »

Ne vom lăsa călcați în picioare în continure de către administratori multinațioalelor și ai unor puteri străine în România, sau vom riposta, punînd piciorul în prag ciumei sorosiste? Orice ați crede, numai de noi depinde, căci nimeni nu va veni să ne dezrobească de sub dictatura propriului nostru guvern. Vă arăt cum se văd lucrurile din București.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15108 : Iunie 15, 2020, 07:20:30 »www.monitorulsiguranteicetateanului.ro/protectia-vietii-si-a-proprietatii/comentariu-valeriu-suhan-cum-sa-ti-dai-cu-tesla-n-dinti-19212280/?fbclid=IwAR1j8urzRnAXyhvib3D7xqSP2rMHO79g4NSdmw6JqMNLTr50n5c3q8SuLjA
Duminica, 31 mai 2020

COMENTARIU Valeriu Suhan Cum sa-ti dai cu tesla-n dintiFotografia cu cativa ministri in frunte cu prim-ministrul, la un "pahar de vorba" in sediul Executivului, va este desigur, cunoscuta. Ocazia ei de asemenea, o mica agapa, de ziua domnului Ludovic Orban. Stropita cu "Lagavulin". Bun, dealtfel.
Poza a facut trafic intens pe internet si a incins spiritele obosite de restrictii, reguli aiurite, amenzi si nu in ultimul rand de noua "filozofie" de viata reprezentata de sanitarismul puternic imbratisat de "ingrijoratii" de soarta noastra. Nu-i mai numesc, ca-i stiti.
Marturisesc si sper sa nu ma injure prea multi, dar eu nu consider faptul in sine, ca prim-ministrul, de ziua domniei-sale, i-a invitat pe cativa dintre colaboratori la un pahar de bautura. Chiar si in sediul guvernului. Mi se pare normal. Nu se poate spune ca au facut vreun chiolhan.
Nici faptul ca domnul Ludovic Orban a fost "imortalizat" fumand acolo, in cladirea guvernului, desi e interzis, nu mi se pare un motiv suficient pentru a justifica valul de "urari de bine" care i-au fost adresate.
Bineinteles, ca in contextul dat, cu covidu' pe cap, adunarea la "sprit" si tigari, e nepotrivita si merita un cartonas galben. Asta e incontestabil. Dupa cum, faptul ca si-au dat cu tesla-n dinti, iarasi e cat se poate de adevarat. Asta insa, e treaba lor.
Am mai constatat cu totii cred, ca o alta preocupare e legata de autorul datului "in fapt", adica cine a facut fotografia si cine a difuzat-o.
De aici, o problema "majora", chestiunea delatiunii la romani. Eu unul, nu cred ca delatiunea ar fi o preocupare mai mare la noi decat la altii. Istoria altora e si ea plina de tradari, mai odioase decat ale noastre. Cred ca tradarea e originar, globalizata. Noi avem un alt obicei prost, ca un ritual national, sa ne autocriticam excesiv.
In toata tevatura asta, eu vad o mare problema in cu totul altceva, desi e adevarat, e legata tot de imprejurarea cu lagavulinu' combinata cu covidu'.
Am remarcat privind fotografia, o evidenta stare de relaxare si nepasare pe chipurile si in atitudinea participantilor. Era ca si cum nu ar fi deloc ingrijorati ca s-ar putea infecta, data fiind lipsa "masurilor de protectie".
Un soi de "jemanfisism" emana din fotografia aia, ceea ce nu numai ca m-a intrigat, dar m-a pus serios pe ganduri ba chiar, m-a enervat.
M-am intrebat ce-o fi cu atitudinea asta, de unde vine, o fi curaj, ignoranta sau pur si simplu, oamenii n-au nici o treaba, se simt ca si cum virusul asta nici n-ar exista, sau ce Doamne iarta-ma, o fi la mijloc.
Despre curaj, l-am eliminat repede, ignoranta, la fel. Ar mai ramane ce stiu oamenii astia de sunt asa de relaxati si atat de pe fata, lipsiti de orice preocupare de a se proteja. Nu mai aveau deloc morga aia stupida, accentuata de masca pe care o purtau ostentativ, dar bineinteles, in scop educativ-instructiv.
Pai, nu ne-au impuiat capul cu masurile de protectie cuprinse intr-un noian de acte normative, care mai de care mai aducatoare de grija, frica, deznadejde, chiar ? Ca ele sunt si aiuritoare, nu mai vorbesc...
Nu sunt ei cei care ne-au pus botnita la propriu dar si la figurat, ca am ajuns sa ne fie frica nu numai de cei cu care ne intalnim ca nu cumva sa ne atingem dar si de noi insine, sa pastram distanta sociala (asta, chiar e o tampenie), sa nu mai intram in biserica, sa stam ascunsi in case, sa lasam munca si sa ne-apucam de table si septic ca au ei grija de noi ?!
Ba da ! Si-atunci ?! Care-i treaba ?! Nici ei nu cred in utilitatea, eficienta, "masurilor de protectie" ?!
E o psihoza care a ajuns sa ne domine pe multi dintre noi, iar lucrul asta va trebui odata si-odata, analizat si sanctionat, cumva.
Ni se spune ca au trebuit sa ne protejeze si ne-au protejat de ne-au suspendat drepturile fundamentale si nici pana acum nu ni le-au restituit, desi starea de urgenta s-a terminat cam demult.
Lipsa de empatie, maniera discretionara de abordare, scrasnita, amenintatoare, generata de exercitiul abuziv al puterii, sunt ceea ce am resimtit si lucrul asta n-ar trebui lasat fara explicatii.
Acum, cica impricinatii s-au autodenuntat pentru contraventiile savarsite. N-am mai auzit de autodenunt in materia contraventiilor. Original !
Asta e maxima ! Demagogie in forma pura !
Lagavulinu' ma-sii de treaba...

Sursa : www.mediafax.ro
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15109 : Iunie 15, 2020, 07:25:41 »www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-valeriu-suhan-ciocu-mic-pe-nemteste-19269483?fbclid=IwAR3O8sa4nWqj4YgibDi-QA9YH_fbIre9RJHvoZKJJ_omwf7kZ4qHcBibdyc
Miercuri, 10 iunie 2020

COMENTARIU  Valeriu Şuhan:  „Ciocu mic” pe nemţeşte

Un raport de numai puţin de 93 de pagini, intitulat ”Analiza Managementului de Criză” şi elaborat de un colectiv de specialişti sub coordonarea ministerului german de interne, concluzionează că periculozitatea Covid-19 a fost exagerată şi că probabil, în nici un moment, aceasta nu s-a situat peste nivelul normal.
Coordonatorul raportului nu e un neica-nimeni. Omul este, de fapt a fost pentru că l-au dat afară, funcţionar superior în ministerul german de interne şi s-a ocupat de protecţia infrastructurii critice, în cadrul unităţii codificată KM4. Îl chemă Stephen Kohn.

Ce ne spune raportul ăsta ?
Păi, zice că oamenii înregistraţi că au murit de Covid-19 în Germania, în marea lor majoritate, statistic vorbind, ar fi murit oricum în cursul acestui an din cauza suferinţelor cronice conexe, nenorocitele co-morbidităţi şi acţiunii altor peste 150 de viruşi activi. Sună cinic de-a dreptul, dar ce vreţi, aşa sunt rapoartele.
O altă concluzie este aceea că în întreaga lume, în acest trimestru, au murit peste 250.000 de oameni de Covid-19, iar în timpul valului de gripă din 2017-2018, numărul victimelor acesteia a fost de 1,5 milioane. Dintre aceştia, 25.000 au fost numai în Germania.
În fapt, pericolul nu a fost mai mare decât în cazul altor viruşi şi tevatura creată nu a fost decât o alarmă falsă cu consecinţe grave, conchide raportul.
Devastator este că, în mod explicit, Statul, în cazul nostru cel german, este arătat ce fiind cel mai mare ”producător” de ştiri false.

Cam nasol...
Conţinutul raportului se concentrează pe măsurile luate în ansamblul lor ajungând la concluzia că acestea au avut efecte extrem de grave în toate domeniile şi a pus în pericol viaţa mult mai multor oameni bolnavi cronic ori, mult mai grav, le-a cauzat moartea.
Amânarea unor operaţii de care depindea viaţa oamenilor respectivi, lipsa tratamentelor, au dus inexorabil, la decesul lor, ceea ce e o povară morală greu de dus, dar şi de acceptat de familiile celor dispăruţi cu zile.

Scandalul pe această temă în Germania creşte de la zi la zi.
E interesant de urmărit pentru că vom şti din timp ce vor face şi autorităţile noastre în materia asta, pentru că gradul lor de mimetism este cu atât mai mare cu cât „inspiraţia” vine din Germania.
Din motive mai puţin cunoscute, de fapt necunoscute, raportul ăsta iese în presă. Stephen Kohn este considerat vinovat pentru acest lucru, iar comportamentul lui arată că într-adevăr, el ar fi cel reponsabil. Probabil, o chestiune de conştiinţă.
Iniţial, guvernul german a pus batista pe ţambal şi n-a găsit ceva mai bun de spus decât că raportul în cauză este ”o părere personală” şi rezultatul muncii „unui angajat”.
La nemţi adică, te duci la serviciu şi zici bă, ce să fac eu azi... ia, hai să fac un raport că tot mă plictisesc, dar stai aşa să mai aduc lângă mine încă vreo câţiva medici de la mai multe spitale din Germania că nici ăia nu prea au ce face.
Aiurea ! E clar că acest raport a fost comandat în cel mai oficial mod cu putinţă, dar concluziile lui au deranjat, aşa că au încercat să ducă totul în derizoriu.
Nu prea le-a ieşit, pentru că medicii care au constituit colectivul de analiză şi care au contribuit la redactarea raportului, au ieşit şi ei cu un comunicat de presă, mustrând guvernul pentru rezultatele dezastruoase ale măsurilor anti Covid-19, pentru bolnavii cronic, în special.
De altfel, „Das Bild” titra că peste 52.000 de operaţii de cancer au fost amânate din cauza măsurilor anti Covid-19. Vă spun eu că va fi groasă cu treaba asta, în Germania şi nu numai.
Există în comunicatul acelor medici o frază care reprezintă cheia acestei perioade: „măsurile terapeutice şi preventive nu trebuie să provoace mai mult rău decât boala în sine.”  Ei, aşa o fi fost ?! N-aş zice…
Cât îl priveşte pe Stephen Kohn, acesta  a fost „sfăuit” de autorităţi să-şi angajeze un avocat după ce i-a fost ridicat şi confiscat computerul său de lucru.
Ce să mai zici… Băieţii buni „n-are noroc”…

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15110 : Iunie 20, 2020, 23:51:00 »

Mizeria iese tot mai mult la iveală. Este ecxclus să nu o vezi dacă vrei. Numai cine nu vrea nu o vede.

Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15111 : Iunie 29, 2020, 12:41:41 »

Musta:
Amenințarea este cât se poate de reală. Atrag atenția asupra pericolelor care ne așteaptă dacă nu vă informați din surse sigure!


[size=12pt]„Am datoria să vă atrag atenția asupra pericolelor care ne așteaptă, asupra capcanelor în care puteți cădea dacă nu vă informați din surse sigure, dacă dați crezare zvonurilor și nu acționați responsabil. Evaluați-vă corect riscurile, respectați regulile și măsurile de precauție și vegheați ca și alții să le respecte, nu călătoriți în zone roșii cu multe îmbolnăviri, evitați zonele aglomerate.[/size]
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15112 : Iulie 17, 2020, 20:18:02 »

Un articol care ar fi bine sa fie citit si de revolutionari.


www.justitiarul.ro/romanian-hallucination-cu-andrei-caramitru-in-rolul-principal/?fbclid=IwAR2vE81lbpG-2N5UxcMnj9puyzPCSCo9h6Z0BB_G69i4XK7o8EcwDZ3G6YU
Miercuri, 15 iulie 2020În filmul „AMERICAN PSYCHO”, dincolo de intriga criminală, oribilă și grotescă, dar neimportantă pentru paralela din mintea mea, personajul Patrick Bateman e un fiu de mahăr care se trezește în fiecare dimineață într-un apartament antiseptic de la etajul 11 al unui zgârie-nori, îndeplinind zilnic un ritual de înfrumusețate ce l-ar face invidios pe Gabriel Liiceanu, apoi se îndreaptă către „office” cu căștile pe urechi ascultând ultimul album al lui Robert Palmer, căci lucrează într-o mare companie al cărei șef e tac-su, are un birou minunat cu vedere panoramică și o secretară care ține atent socoteala rezervărilor pentru diferite restaurante de lux. Închis în biroul lui de om important și indispensabil mersului înainte al capitalismului sălbatic, Patrick Bateman nu se ocupă cu ABSOLUT NIMIC la serviciu. Se uită la televizor, are câteva reviste pornografice pe care le studiază pe îndelete și își admiră cartea de vizită pentru a cărei supremație în grupul lui de cunoscuți ar fi în stare să ucidă. El se îmbracă de la Valentino Couture și și-ar dori să reușească, uneori, să rezerve o masă la restaurantul DORSIA, care este aspirația maximă a grupului său de cunoscuți, într-o lume în care despre prieteni nu poate fi vorba.

În remake-ul „ROMANIAN HALLUCINATION”, Andrei Caramitru se trezește în fiecare dimineață într-o casă de câteva milioane de euro și cât timp își face dușul matinal se luptă cu rușii și cu comuniștii infiltrați prin colțurile camerei de baie, cu vedere spre grădină; el are studii universitare în Elveția, a fost „trader” în tinerețe, a fost bancher, apoi a fost angajat de firma de consultanță McKinsey, unde a și devenit partener. Îi ascultă la căști pe băieții de la ARMA, care se află printre preferințele sale muzicale declarate pe FACEBOOK, cu neprețuitul lor șlagăr M**E PSD… Mănâncă la restaurante trendy, cum ar fi, de exemplu, la VOILÀ, local cu specific franțuzesc, unde trage cu urechea la ceea ce vorbesc între ei chelnerii, aflând astfel cu ce partid votează dânșii la europarlamentare. Tac-su e directorul Teatrului Național din București și îl consideră genial pe Andrei.

Cu ce anume se ocupă genialul său fiu astăzi, n-aș putea să-mi închipui. Însă pot să vă spun că în ultimele 24 de ore dânsul a avut 26 de postări personale pe pagina de FACEBOOK. Pe 13 iulie 2020, în sfânta zi de luni, lunea fiind cea mai încărcată zi de lucru din orice companie de pe planetă, Andrei Caramitru a avut 26 de postări… scădeți opt ore de somn, cam trei ore pentru întreținerea personală, cam două ore cu familia și încă două ore în trafic și vor rămâne 9 ore de activitate intensă -cu alte cuvinte, dânsul a produs 2,88 postări pe oră. Pot să mai întreb o dată: ce anume lucrează Andrei Caramitru, omul de dreapta, consilierul de succes al USR-ului, influencerul, gânditorul, eroul, anticomunistul, imaginea reușitei depline a generației cu liceul absolvit după 1990, din moment ce poate face 2,88 de postări pe oră, într-o zi normală de lucru? Dacă nu cumva chiar asta lucrează… Să nu-mi spuneți că e în concediu -căci lumea bună își ia concediu în luna august, niciodată mai devreme.

Viața lui Andrei Caramitru însă, este mai grea decât a lui Patrick Bateman și mai periculoasă decât v-ați imagina… căci el se confruntă cu agresiuni necontenite cărora trebuie să le facă față cu succes. Iată:

„Acum, când statul nu mă protejează nici pe mine nici pe familia mea. Orașul în care locuiesc colcăie de covid, nimeni nu face nimic, din contră, nebunii încep să ne agreseze dacă purtăm măști, granițele sunt închise. E mai grav decât pe 10 August – acolo m-am dus eu, mi-am asumat riscul. Acum toți din familia mea suntem expuși. Și nu avem nici o vină.” (14 iulie 2020, pe pagina lui de FACEBOOK)

Aici sunt de acord. Orașul colcăie de covizi enormi, cu coada solzoasă, și coamă bogată, care chițăie înspăimântător și atacă „la mască”. Iar granițele sunt închise tocmai acum , când covizii s-au dezlănțuit înăuntru, în timp ce Andrei Caramitru abia mai face față ferindu-se de ei cu măturoiul și cu viziera trasă peste față.

Dar poate că n-ați înțeles cine-s vinovații pentru explozia de covizi sălbatici. N-ați înțeles voi, cetățeni, dar Andrei Caramitru știe:

„Nu e normal așa ceva. Nu e normal ca rușii și sclavii lor din PSD/CCR etc. să își bată joc și să zburde pe aici și să ne distrugă. După atâția ani, după ce am intrat în NATO și UE. Nu pot accepta așa ceva. Avem instituții – guvern, Politie, servicii. De ce nu ne protejați? Ce putem să facem să ne protejăm viața totuși? Cum se poate să ne lăsați așa?” (14 iulie 2020, pe pagina lui de FACEBOOK)

Chiar… de ce oare nu-l protejează Poliția pe Andrei al nostru de barbara Curte Constituțională? Cât o să mai poată răbda și omul ăsta de dreapta ca Livia Stanciu să joace tontoroiul pe grumazul lui ?

Să nu uităm, totuși, că în afară de mini-Caramitru mai e și președintele Klaus care știe că PESEDEUL este vinovat de atacul covizilor și de aceea, într-o declarație istorică, având o durată de 5 minute și 18 secunde, dânsul a spus de 7 ori PE-SE-DE ( un PESEDEU la 45 de secunde):

„…sunt siderat de felul în care PSD a reacționat… PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false… PSD reclamă că această lege nu este bine făcută… PSD tergiversează această discuție… PSD probabil vrea să pară important sau interesant… PSD privează Guvernul de un instrument foarte important… mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD…” (declarație de presă, Palatul Cotroceni, 14 iulie 2020)

Și-acum, dragi cinefili, să urmărim, cu atenție și îngrijorare, punctul culminant al filmului „ROMANIAN HALLUCINATION”:

„Dacă intri în(tr-un, n.n.) magazin mic de cartier cu mască- ești agresat și înjurat de vânzătoare și de ceilalți clienți (care evident nu au măști). Șoferii de taxi din Bucuresti (de pe aplicații, nu ăia din mafia din Ilfov) urlă la clienți și încearcă să le smulgă măștile de pe față. E un val de Nebunie criminală pe străzi. Fiți atenți la voi. Acum e pericolul maxim. Lăsați-i pe ăștia să se infecteze toți între ei, noi măcar (!!!, n.n.) să rămânem sănătoși (!!! n.n). Vă rog.” (14 iulie 2020, pe pagina de FACEBOOK a lui Caramitru Junior)

Vă închipuiți scena când intră mini-Caramitru în taxi iar bruta de șofer se repede la el să-i smulgă masca de pe mufă? Să-i confiște viziera? Să-i facă ferfeniță combinezonul de protecție 3M-TM 4532? Să-i zgârie izoleta? Vă închipuiți cu ce se confruntă acest cetățean decent și lucid, această conștiință trează? Vă imaginați cum îl înjură (de tată, cred, că de maică-sa n-a auzit) vânzătoarea de la magazinul din colț, scârbită de masca lui bleu, haute-couture, asortată la cravată? În timp ce clienții aflați în magazin îl agresează, vârându-i diferite sule cu o lungime mai mică de 1,5 metri, cum ar fi fost firesc pentru menținerea distanțării fizice legale, în delicatele-i coaste?

Căci „ROMANIAN HALLUCINATION” nu e o comedie neagră și sinistră, precum „AMERICAN PSYCHO”, ci e o tragedie cu final previzibil: rușii și pesediștii de prin taxiuri și mini-market-uri, provenind din sudul României unde „…ce se întâmplă …. este incredibil – o asemenea lipsă de educație și civilizație este innaceptabilă (corect: „inacceptabilă”, dar ce mai contează care literă din interiorul unui cuvânt trebuie dublată, n.n.)… pentru o țară europeană în 2020… zonele alea roșii sunt rușinea țării…” încearcă necontenit să-l infecteze cu niște covizi uriași și clămpănitori pe Andrei Caramitru.

Iar eu, una, sunt sigură că au și reușit. Dar asta nu pentru că armata de covizi ar fi infailibilă, ci pentru că, din păcate, Andrei Caramitru și-a aplicat până acum masca în mod necorespunzător. Deoarece, la dânsul este evident că nu pe nas și pe gură ar fi trebuit să o poarte, ci direct PE CREIERAȘ!!!

             Luminița ARHIRE

P.S. Andrei Caramitru are 53 370 de urmăritori… ca dovadă că pentru orice marfă, oricât de alterată și răspândind în jur o duhoare oricât de puternică, oricând se vor găsi, totuși, 53 370 de doritori să o cumpere!

Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15113 : Iulie 21, 2020, 18:24:58 »

Totul despre pensiile special
20 iul, 2020 | Cristina Şomănescu | ECONOMICA.net

Pensia de serviciu medie din Apărare se apropie de 4.200 de lei brut în primul semestru din 2020; circa 64.500 de oameni au încasat-o

Pensiile de serviciu din Apărare au costat 1,59 de miliarde de lei brut în prima jumătate a anului 2020, cu nici 6% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2019, arată datele primite de Economica.net de la Casa de Pensii Sectorială (CPS) a MApN. Numărul beneficiarilor de pensie de serviciu din evidenţa CPS a MApN se apropie de 64.500 de oameni în iunie, în creştere nesemnificativă faţă de nivelul lunii iunie 2019, dar şi faţă de nivelul lunii mai 2020, arată analiza făcută de Economica.net.

Pensiile de serviciu gestionate de Casa de Pensii Sectorială (CPS) a MApN au costat 1,59 de miliarde de lei brut în primul semestru din 2020, cu 5,83% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2019, arată o analiză Economica.net pe baza datelor pe care le-am primit de la CPS a MApN. Pensiile de serviciu militare se plătesc doar de la bugetul de stat.

În sumele brute aferente primului semestru din 2020 şi din 2019 CPS a MApN a inclus şi plăţile restante acordate pensionarilor.

Nici 64.500 de beneficiari de pensii de serviciu de sub cupola MApN în iunie 2020, în creştere nesemnificativă faţă de valoarea lunii iunie 2019, dar şi faţă de nivelul lunii mai 2020.

64.496 de oameni au încasat, în iunie 2020, pensie de serviciu plătită de CPS a MApN, cu 390 de persoane în plus faţă de nivelul aceleiaşi luni din 2019, arată datele trimise pentru Economica.net de instituţie.

Pensia de serviciu medie din MApN se apropie de 4.200 de lei brut lunar în primul semestru din 2020, în creştere nesemnificativă faţă de nivelul aceleiaşi perioade din 2019, arată analiza făcută de Economica.net pe baza datelor primite de la CPS a MApN.

Mai precis, pensia de serviciu medie din MApN a urcat la aproape 4123 de lei brut lunar, în primul semestru din 2020 şi e cu doar 5,43% mai mare decât în perioada identică a anului 2019, reiese din analiza făcută de Economica.net.

Precizări
Pensiile de serviciu din Apărare sunt administrate şi plătite de Casa de Pensii Sectorială a MApN.

Valorile prezentate în acest articol vizează pensiile de serviciu acordate în conformitate cu prevederile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu modificările şi completările ulterioare, aflate în evidenţele CPS a MApN.

Algoritmul folosit la stabilitarea pensiei de serviciu din Apărare. Iată ce a spus pentru Economica.net Casa de Pensii Sectorială a MApN:

"Modul de stabilire a cuantumurilor pensiilor de serviciu pentru limită de vârstă acordate persoanelor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională este reglementat de prevederile Legii nr. 223 din 2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Cuantumul pensiei militare de serviciu se determină în procent de 65% din baza de calcul prevăzută la articolului 28, pentru o vechime cumulată de cel puţin 25 de ani.

Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în şase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate în calitate de militar, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea beneficiarului, potrivit art. 28, alineatul 1.

Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea cumulată de 25 de ani, la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul. Pentru o vechime cumulată de până la 25 de ani, cuantumul pensiei se diminuează cu 1% din baza de calcul, pentru fiecare an care lipseşte din această vechime.

De asemenea, la stabilirea, recalcularea sau actualizarea pensiei militare se acordă un spor de 3%, 6%, 9%, în funcţie de tranşele de vechime a contribuţiei la Fondul pentru pensie suplimentară şi/sau contribuţia individuală la buget, conform dispoziţiilor articolului 108 din acelaşi act normativ.

Însă, potrivit prevederilor art. 30 din Legea 223 din 2015, cu modificările şi completările ulterioare, pensia stabilită, recalculată şi actualizată în condiţiile acestei legi nu poate fi mai mare de 85% din baza de calcul folosită la stabilirea pensiei militare.

La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete, corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, potrivit dispoziţiilor art. 60 alineatului (1) din Legea nr. 223/2015, aşa cum acestea au fost modificate şi completate prin OUG nr. 59/2017 şi OUG nr. 114/2018.

Pensionarii militari decoraţi cu ordinul "Meritul militar" clasele a III-a, a II-a şi I beneficiază de spor de 10%, 15% şi respectiv 20% la cuantumul pensiei, conform dispoziţiilor art. 11 alineatul (3) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare", au explicat pentru Economica.net reprezentanţii Casei de Pensii Sectoriale a MApN.

Cum obţinem cuantumul net al pensiei din pensia brută
Din pensia brută se scade valoarea de 2.000 de lei care e neimpozabilă. Asupra rezultatului obţinut se aplică impozit pe venit de 10%. Valoarea obţinută se scade din cuantumul brut al pensiei. Rezultatul obţinut e pensia netă.

Concret, o pensie brută de 3.500 de lei înseamnă o pensie netă de 3.350 de lei. Cum am obţinut acest rezultat:

3.500 de lei brut minus 2.000 de lei (valoarea neimpozabilă, conform legii) egal 1.500 de lei.

10% din 1.500 de lei înseamnă 150 de lei.

3.500 de lei brut minus 150 de lei egal 3.350 de lei pensie netă.

Economica.net nu face judecăţi de valoare cu privire la moralitatea sau oportunitatea acordării pensiilor de serviciu.

https://www.economica.net/pensia-de-serviciu-medie-din-aparare-se-apropie-de-4-200-de-lei-brut-in-primul-semestru-din-2020-aproape-64-500-de-oameni-au-incasat-o_187479.html
Memorat
 • vamil
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1095
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15114 : August 06, 2020, 16:00:13 »


          Domnule Ms. G

Am transmis la două adrese de e-mail,
Decizia nr. 385/AS din 10.09.2019 a Curții de Apel Constanța
cea prin care nu se mai oprește CASS pentru 0,6.

Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1066
 • Vezi Profilul
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15116 : August 15, 2020, 23:41:36 »

Linșaj public între procurorii din dosarul 10 august: “Sunt slujitori ai unor structuri externe. A executat niște ordine”
https://www.libertatea.ro/stiri/linsaj-public-procurori-dosarul-10-august-3092637?fbclid=IwAR18aEniIYNmgSVrx0OvdXaqFEi1Omm34hNmMRUMZzIEP720OXXRhGnTNac
Libertatea a discutat cu ambele părți ale unui conflict juridic. Procurorul militar Bogdan Pârlog, cel care a deschis dosarul 10 august, îl acuză pe Doru Stoica, procurorul DIICOT care a dispus clasarea parțială a dosarului, că a acționat la ordin și că „acum încearcă să acopere pe cineva”. La rîndu-i, într-un dialog purtat cu ziarul, Stoica îl acuză pe Pârlog.
Într-un interviu publicat în Libertatea, procurorul DIICOT Doru Stoica a acuzat mai multe erori ale procurorilor militari. În replică, inițial într-un interviu acordat site-ului Europa Liberă și apoi într-un dialog cu Libertatea, Bogdan Pârlog a susținut că renunțarea la anchetarea șefilor Jandarmeriei era previzibilă din moment ce procurorul de caz căutase în arhive doar “modele de soluții de netrimitere în cauze penale”. “Încă din ianuarie 2020 procurorul de caz Stoica Doru solicita practic, prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), tuturor Parchetelor Militare, modele de soluții de netrimitere în cauze penale având ca obiect plângerile penale formulate de persoane vătămate la adresa modului de acțiune a personalului Jandarmeriei Române pe parcursul desfășurării misiunilor de asigurare a ordinii publice la adunări publice (mitinguri, proteste) ce au presupus aglomerări de persoane”, a spus, pentru Europa Liberă, procurorul militar Pârlog.
“În profesia noastră, minciuna se combate, nu se promovează” Contactat de Libertatea, Doru Stoica a răspuns acuzațiilor: “În profesia noastră, minciuna se combate, nu se promovează. Și pentru că ea se combate cu probe, vă pot pune oricând la dispoziție adresa prin care dl Pârlog susține că aș fi solicitat modele de soluții de netrimitere în judecată în dosare cu jandarmi”.

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15117 : August 15, 2020, 23:45:13 »

Stoica a oferit ziarului acest document și Libertatea îl publică:Doru Stoica:
În realitate, prin adresa citată, DIICOT a solicitat Parchetului Militar comunicarea tuturor soluțiilor, indiferent de natura acestora.
“Subconștientul domniei sale” “Faptul că domnul Pârlog a redus obiectul solicitării exclusiv la soluțiile de netrimitere în judecată poate avea o justificare plecată din subconștientul domniei sale, în condițiile în care PTMB a dispus doar soluții de netrimitere în judecată în respectivul gen de dosare”. De cealaltă parte a interpretării cazului, procurorul militar a contrat, pentru cititorii Libertatea, explicațiile lui Stoica.
“Soluțiile dispuse de procuror sunt netrimiterile. Condamnările și achitările le dispune instanța. Știe foarte bine ce a cerut. Putea să ceară telefonic niște modele. Din punctul meu de vedere, el nu a avut nicio contribuție la acest dosar. Pur și simplu a executat niște ordine, iar acum încearcă să acopere pe cineva”, a spus Pârlog pentru Libertatea. Pârlog: “Serviciile, în ansamblul lor, nu se implică în așa ceva” La întrebarea jurnalistei ”După numirile la marile parchete s-a produs un război în interiorul procuraturii. Mi se pare că este o facțiune care este pro Secția de Procurori CSM și o facțiune a procurorilor care sunt considerați apropiați de servicii. Să îmi spuneți dacă greșesc în observațiile mele”, procurorul Pârlog a răspuns: ” “Sunt niște slujitori ai unor structuri externe, nu mă duc spre serviciile secrete. Structuri externe sistemului judiciar. Că le spunem grupuri de interese, că or fi implicate și unele persoane. Serviciile, în ansamblul lor, nu se implică în așa ceva. Că sunt persoane care au interese personale și, întâmplător, se află într-un serviciu și își folosesc funcția de a-și promova o persoană, asta e o altă poveste”, a declarat Bogdan Pârlog, miercuri, într-un dialog cu Libertatea.
Meciul dintre cei doi procurori nu este de dată recentă. Disputa transpare atât în ordonanța de clasare semnată de Doru Stoica, cât și în multiplele luări de poziție ale lui Bogdan Pârlog în mass-media pe dosarul 10 august.  Lupta dintre cei doi procurori este însă reprezentativă pentru a înțelege luptele subterane din magistratură, care s-au accentuat după ce președintele Klaus Iohannis le-a numit în funcții pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, ambele având aviz negativ din partea Secției de Procurori a CSM.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15118 : August 25, 2020, 22:14:41 »

Regula!  Nu exceptiile!

Memorat
 • nna
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3724
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #15119 : Septembrie 14, 2020, 05:08:14 »

Donald Tramp cere pedeapsa cu moartea  celui ce a impuscat doi politisti,dar cand politisti au impuscat fara motiv doi negri si ultima data un sofer care nu a facut nimic(doi politisti au tras 7 gloante in spatele soferului pasnic)nu a zis sa fie pedepsiti politisti cu moartea.Cand aia de la putere fac prostii e bine,cand omul nu-i mai rabda ca fac rau  atunci nu e bine....
Memorat
Pagini: 1 ... 1006 1007 [1008] 1009
Schimbă forumul: