Main Content:

Pagini: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 1009

ARICOLE DE PRESA

Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #315 : Mai 20, 2010, 10:27:00 »

am impresia ca, dl Popescu Toni a deranjat pe cineva din nomenclatura basista, fac apel la toti revolutionarii si presedintii  de asociatii sa vina in sprijin pentru a-si rezolva si dinsul  situatia cu certificatul, lupta de unul singur de citiva ani pentru a-si cauta dreptatea si se pare ca este plimbat pe drumuri.
Memorat
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #316 : Mai 20, 2010, 20:08:34 »

Vladimir Tismăneanu îl atacă pe Iliescu
Politologul Vladimir Tismăneanu sugerează că Iliescu ar trebui lustrat din fruntea institutului pe care îl conduce.
Ion Iliescu nu ar trebui să scape de efectele legii lustraţiei. Asta pentru că, după cum sugerează politologul Vladimir Tismăneanu (autorul unei cărţi de interviuri cu fostul preşedinte), Iliescu ar trebui îndepărtat din scaunul de preşedinte al Colegiului Naţional al Institutului Revoluţiei Române ca efect al legii adoptate joi de Parlament.

"Între cei care sunt direct vizaţi de Legea Lustratiei, adoptată cu o mare majoritate de voturi astăzi, 19 mai 2010, semnată de Roberta Anastase, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de Mircea Geoană ca presedinte al Senatului, ar fi şi Ion Iliescu, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului Naţional al Institutului Revoluţiei Române, subvenţionat din bugetul naţional. Va face fostul preşedinte Iliescu el însuşi pasul înapoi, retrăgându-se cu decenţă, dându-şi demisia de onoare din fruntea unui Institut care trebuie să promoveze adevărul, nu minciuna? Ori va începe o campanie propagandistică de auto-victimizare specifică politrucilor frustraţi? Iată paragraful din Lege care priveşte nemijlocit acest subiect, legat de persoanele care, pe baza criteriilor descrise factual: “Nu pot activa în cadrul institutelor finanţate de stat pentru studierea istoriei, cercetarea totalitarismului şi a crimelor comunismului, precum şi a Revoluţiei din decembrie 1989″”, scrie Tismăneanu pe blog.
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • Aria
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1085
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #317 : Mai 20, 2010, 20:51:44 »

Vladimir Tismăneanu îl atacă pe Iliescu
Politologul Vladimir Tismăneanu sugerează că Iliescu ar trebui lustrat din fruntea institutului pe care îl conduce.
Ion Iliescu nu ar trebui să scape de efectele legii lustraţiei. Asta pentru că, după cum sugerează politologul Vladimir Tismăneanu (autorul unei cărţi de interviuri cu fostul preşedinte), Iliescu ar trebui îndepărtat din scaunul de preşedinte al Colegiului Naţional al Institutului Revoluţiei Române ca efect al legii adoptate joi de Parlament.

"Între cei care sunt direct vizaţi de Legea Lustratiei, adoptată cu o mare majoritate de voturi astăzi, 19 mai 2010, semnată de Roberta Anastase, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de Mircea Geoană ca presedinte al Senatului, ar fi şi Ion Iliescu, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului Naţional al Institutului Revoluţiei Române, subvenţionat din bugetul naţional. Va face fostul preşedinte Iliescu el însuşi pasul înapoi, retrăgându-se cu decenţă, dându-şi demisia de onoare din fruntea unui Institut care trebuie să promoveze adevărul, nu minciuna? Ori va începe o campanie propagandistică de auto-victimizare specifică politrucilor frustraţi? Iată paragraful din Lege care priveşte nemijlocit acest subiect, legat de persoanele care, pe baza criteriilor descrise factual: “Nu pot activa în cadrul institutelor finanţate de stat pentru studierea istoriei, cercetarea totalitarismului şi a crimelor comunismului, precum şi a Revoluţiei din decembrie 1989″”, scrie Tismăneanu pe blog.LEGEA LUSTRATIEI  LUSTREAZA SI REVOLUTIONARII DIN DECEMBRIE 1989 EROI MARTIRI, RANITI, RETINUTI, LUPTATORI,PARTICIPANTI  SI POSESORI DE CERTIFICATE IN LEGATURA CU EVENIMENTELE DIN DECEMBRIE 1989?

Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #318 : Mai 20, 2010, 21:01:03 »

Revolutionarii nu sunt persoane publice
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #319 : Mai 20, 2010, 21:21:53 »

http://www.ziare.com/emil-constantinescu/presedinte/emil-constantinescu-traian-basescu-este-ofiter-acoperit-1016878
Emil Constantinescu, fostul presedinte al Romaniei, a venit, miercuri seara, cu o declaratie socanta, aceea ca Traian Basescu este ofiter activ al serviciilor secrete. Faptul ca Emil Cosntantinescu il acuza ca a colaborat cu fosta Securitate nu este o noutate, insa acesta sustine ca presedintele lucreaza si in prezent sub acoperire.

"Presedintele Traian Basescu nu-i liber, e un sclav al celor care i-au dat bani si sprijin. Si a treia, ajung unde ati incercat sa ma duceti, aici toata lumea se asteapta pentru ca de cel putin 6 ani sustin acest lucru, este responsabilitatea intelectualilor. Daca multi oameni pot spune noi n-am stiut, ei au stiut, cand au indemnat prin fanatismul lor, pentru ca n-a fost vorba numai de o cumparare, au creat - de aceea multi au vorbit de extrema-dreapta - au creat figuri fanatice. (...)

Ei stiau ca presedintele Traian Basescu a fost un fost colaborator al Securitatii, ei stiau ca este un vechi comunist, ei stiau ca este cel putin in ordinea dosarelor trecute si finalizate de Procuratura, este cel mai corupt om din Romania. Ei stiau cum a mintit, pentru ca-i cunosteau mesajele si in mod normal ar fi trebuit sa se desprinda de toata badarania mesajului si manelizarea vietii politice pe care un astfel de lider o induce", a declarat Constantinescu, la Antena 2.

Constatinescu sustine ca exista dovezi ale colaborarii cu Securitatea si ca dovezile au fost publicate de CNSAS.

"Dar nu discutam de faptul ca a fost ales un presedinte care... toata viata a fost in Securitate, informator, colaborator, cu acte si cu documente. (...) Actele ca a fost informator si colaborator exista si au fost publicate de CNSAS", a precizat el.

Fostul sef de stat considera ca lipsa dovezilor despre colaborarea lui Basescu se datoreaza faptului ca el ar mai fi inca ofiter acoperit activ, caci "din aceste structuri nu iesi".

"Asta-i problema. In societatea romaneasca exista persoane care ataca cu violenta comunismul, care ataca cu violenta Securitatea si care fac acest lucru pentru ca ei au ramas activi. Pentru ca nu iesi. Din aceste structuri nu iesi. Problema nu e cu cei care nu au iesit. Pentru mine Traian Basescu e un subiect negru, intunecat, dar incheiat, al istoriei Romaniei", a continuat acesta.

Din punctul sau de vedere, un semn extrem de elocvent ca presedintele Basescu a avut legatura cu Securitatea este chiar discursul sau.

"Este bine de investigat legatura lui Sever Voinescu si a camarilei lui Basescu cu zona agentilor acoperiti. Discursurile au accente naziste", a completat Emil Constantinescu.
Dar base este lustrabil Grin
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #320 : Mai 20, 2010, 21:31:41 »

http://www.cotidianul.ro/115097-Homostean_seful_Militiei_si_al_Securitatii_decorat_de_Presedintele_Romaniei
 
Una condamnăm, tot aia premiem. Băsescu şi Tismăneanu acuză, condamnă şi medaliază
Autor moral de asasinate, transformat în erou naţional
Homoştean, şeful Miliţiei şi al Securităţii, decorat de Președintele României

Preşedintele României, Traian Băsescu, a întâmpinat cum s-a priceput mai bine votarea în Camera Deputaţilor a Legii lustraţiei: i-a conferit cea mai înaltă decoraţie militară pe timp de pace a statului român fostului ministru comunist al Internelor, George Homoştean. După mascarada condamnării comunismului, în Parlamentul ţării, şeful statului român a găsit cu cale să-l decoreze cu Ordinul Virtutatea Militară pe sinistrul şef al poliţiei politice a României, Securitatea. Conform unei sentinţe definitive şi irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Homoştean se face vinovat de coordonarea asasinării unor protestestari anticomunişti în cadrul operaţiunii "Autobuzul", după care Lucian Pintile a realizat flimul „Balanţa". Decoratul lui Băsescu, inclus în raportul Comisiei „Tismăneanu", a fost implicat şi în uciderea în bătatie, în beciurile Securităţii, a disidentului Gheorge Ursu, conform fiului său, Andrei.
Un mesaj discret primit din interiorul Administraţiei Prezidenţiale a semnalat pentru cotidianul.ro, cu îndreptăţită revoltă, gestul şefului statului român. Am trecut imediat la documentare şi am văzut că este exact aşa: preşedintele României l-a decorat pe unul dintre marii torţionari comunişti.
Pe 26 aprilie 2010, Traian Băsescu semna decretul prezidenţial 448 din care cităm: "Preşedintele României decretează: Se conferă Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari: domnului sublocotenent în retragere Homoştean Ioan George".
Acoperirea oficială a decorării
Homoştean era plasat extrem de discret, însă, undeva în coada unei liste cu 23 de ofiţeri în retragere decoraţi. Decretul prezidenţial este contrasemnat de prim-ministrul României, Emil Boc.
Acoperirea decorării este una cât se poate de legală, conform amintitului decret prezidenţial: "Cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredinţate în cadrul Armatei Române, precum şi pentru implicarea deosebită în sprijinirea structurilor asociaţiilor veteranilor de război". De obicei, decorările şi avansările în grad ale militarilor au la bază propunerile structurilor militare, iar în acest caz, probabil cele ale Ministerului Apărării.
Condamnat pentru instigare la asasinat
Deşi a fost condamnat de Înalta Curte la pedeapsa închisorii pentru asasinatele din operaţiunea "Autobuzul", Homoştean a beneficiat atât de clemenţa lui Ion Iliescu, dar şi de cea a lui... Nicolae Ceauşescu.
Aşa arată decretul prezidenţial 952 din 27 noiembrie 2002, semnat de Ion Iliescu, pe atunci preşedinte al României: "Homoştean George, născut la data de 19 iunie 1923 în municipiul Deva, judeţul Hunedoara, fiul lui Ioan şi Ana, condamnat la 14 ani închisoare prin Decizia nr. 1.292/2002 a Curţii Supreme de Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la omor deosebit de grav, iar conform art. 2 din Decretul nr. 11/1988 pedeapsa a fost redusă cu jumătate, astfel încât condamnatul are de executat 7 ani de închisoare".
Ministru de Interne licenţiat în fasonarea pietrelor
Homoştean, graţiatul de Ion Iliescu şi decoratul de Traian Băsescu, este una şi aceeaşi persoană cu fostul ministru de Interne comunist, conform volumului semnat de CONSTANTIN GHEORGHE şi MILIANA ŞERBU, "Miniştrii de interne (1862 – 2007) - mică enciclopedie", la Editura Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Conform acestei lucrări a însuşi Ministerului Internelor, Homoştean a deţinut şefia acestui minister timp de aproape zece ani, în timpul guvernelor Ilie Verdeţ şi Constantin Dăscălescu.
Spicuim din capitolul dedicat lui Homoştean: "S-a născut la 19 iunie 1923, la Deva, Hunedoara şi, după studiile primare făcute în localitatea natală, a lucrat o perioadă pe şantierele de construcţii din Deva, fiind calificat în fasonarea pietrelor de construcţii. În mai 1944 s-a încorporat în Regimentul 115 Infanterie, iar la 23 august 1944 a luat parte la dezarmarea armatelor hitleriste din Bucureşti. A luptat pe frontul de vest până la Tisa, unde a fost rănit şi trimis la spital. A fost decorat cu medalia sovietică „Victoria". În anul 1945 a fost detaşat la Legiunea de Jandarmi Zalău, primind gradul de sergent major şi fiind repartizat la postul de jandarmi Jibou, apoi la Nuşfalău şi Gura Sada. În 1947 a fost primit ca membru al Partidului Comunist Român, iar în armată a fost promovat în mişcarea de tineret până în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Muncitor şi în Partidul Muncitoresc Român (1953) la Secţia Externă. În 1955 a fost pus la dispoziţia Regiunii de Partid Hunedoara, ca instructor regional. (...) În perioada în care a fost ministru al Internelor, în cadrul Inspectoratului General al Miliţiei a fost creată Brigada de miliţie transporturi feroviare, structurată teritorial, iar Direcţia Penitenciarelor a redevenit Direcţia Generală a Penitenciarelor în cadrul Ministerului de Interne (1983). La 1 august 1984 au fost organizate Trupele de Securitate".
Dosarul "Autobuzul", variantă sui generis
În biografia oficială dedicată lui Homoştean se face o referire mai mult decât interesantă a sângeroasei operaţiuni "Autobuzul": "A avut loc un eveniment (1981), care a fost calificat ca fiind act terorist după standardele internaţionale. Trei indivizi, cu vârste între 23 şi 32 de ani, au sustras, în noaptea de 22/23 august, de la un post de miliţie din judeţul Hunedoara, două puşti-mitralieră şi un pistol, au deturnat un autobuz cu navetişti, obligându-i să se îndrepte spre Timişoara, cu intenţia de a părăsi
România. Operaţiunea «Autobuzul», cum a fost cunoscută acţiunea miliţiei şi trupelor de securitate locale, a avut ca rezultat împuşcarea celor trei «terorişti» şi a câtorva din pasagerii autobuzului. Raportat ca un succes al Ministerului de Interne, în realitate evenimentul a scos în evidenţă reale deficienţe în tehnica de negociere a comandanţilor".
Teroriştii trădători de patrie
Într-un mod la fel de plastic, în biografia dedicată de Ministerul de Interne lui Homoştean se scrie şi despre un alt episod: "Un eveniment «terorist» a fost părăsirea României de către un grup de 20 persoane (3 iulie 1980), cu un avion AN-2 de pe un aeroport de lângă Arad. Alertarea forţelor de apărare antiaeriană a fost tardivă, avionul, condus de pilotul Vasile Popescu şi grupul format din rude apropiate din Banat (unii chiar membri de partid), a ajuns în Austria, unde a cerut azil politic guvernului austriac, care s-a şi grăbit să îl acorde, anunţându-se totodată că avionul va fi predat autorităţilor române".
Implicare în cazul Ursu
Andrei Ursu declara, într-un interviu pentru "Revista 22", din 10 iunie 2002: "În cazul Gheorghe Ursu au fost implicaţi şeful Securităţii, Iulian Vlad, ministrul de Interne, Gheorghe Homoştean, ministrul de Externe, Ştefan Andrei. Cazul a avut anvergură şi prin asta se înţelege de ce dosarul a rămas încă deschis şi după uciderea tatălui meu la 17 noiembrie 1985, până în 1987".
Client al lui Tismăneanu, decorat de Băsescu
Decoratul lui Traian Băsescu este chiar unul dintre cei condamnaţi în Raportul Final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, la pagina 631, comisie condusă de profesorul şi politologul Vladimir Tismăneanu, din care cităm:
"Miniştrii de Interne şi şefii Securităţii au fost cu toţii soldaţi fideli ai partidului. Cei mai mulţi au fost ei înşişi activişti de partid, înainte de a lucra în Securitate. Să-i menţionăm aşadar pe cei responsabili, ca demnitari ai aparatului represiv, pentru ceea ce s-a petrecut vreme de peste patru decenii în România, pentru sutele de mii de morţi şi deportaţi: Teohari Georgescu, ministru de Interne implicat în luarea puterii şi instituirea regimului de teroare în masă, precum şi adjuncţii săi Vladimir Mazuru şi Marin Jianu; Emil Bodnăraş, şef al Serviciului de Informaţii care a jucat un rol cheie în terorizarea populaţiei între 1945-1947; Pintilie Bodnarenko (Pantiuşa), spion sovietic, primul şef al Securităţii; Alexandru Nicolschi (Grünberg), mâna dreapta a lui Pintilie, organizatorul sistemului concentraţionar din România stalinizată; Alexandru Drăghici, succesorul lui Teohari Georgescu; adjuncţii săi, în diverse perioade, Ladislau Ady, Aurel Stancu, Vasile Negrea, Ion Vinţe, Grigore Răduică, Ionel Gal; Cornel Onescu (succesorul lui Drăghici); Ion Stănescu, Gheorghe Homoştean (subl.ns.), Teodor Coman, Emil Bobu, Tudor Postelnicu, Iulian Vlad. Aceştia, la rândul lor, au lucrat direct cu secretarii CC şi şefii de secţii ale CC al PCR, responsabili cu coordonarea organelor represive: Iosif Chişinevschi, Mirel Costea, Alexandru Moghioroş, Nicolae Ceauşescu, Petre Lupu, Vasile Patilineţ, Virgil Trofin, Iosif Banc, Ion Coman, Emil Bobu, Constantin Olteanu. Activităţile Securităţii pe plan extern au avut de asemenea loc sub directa îndrumare a partidului".
Condamnarea de pe blog
Pe blogul său, profesorul Tismăneanu l-a înscris cu litere roşii pe Homoştean, în articolul: "Împotriva amneziei: Dosarele nomenklaturii au devenit accesibile, inclusiv documente despre Ion Iliescu... "
Acelaşi fost ministru de Interne comunist este citat de amintitul politolog şi în articolul „Biografiile nomenklaturii comuniste"
Odă din partea fostei Miliţii Alba
Scăpat de condamnări în 2002, Homoştean tot la Miliţie a tras. În 2008, mici osanale îi erau dedicate în revista fostului Inspectorat Judeţean de Miliţie care pare că trăia nostalgia vremurilor de odinioară. Publicaţia „Cronica Poliţiei" (Anul I, Numărul 1, Anul 2008) a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba îl prezenta pe Homoştean ca pe un invitat de onoare la festivitatea de Ziua Armei. "Am fost onoraţi să-l avem ca invitat de seamă pe fostul ministru de interne, domnul George HOMOŞTEAN, care este, de altfel, primul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, înfiinţat în anul 1968", scria "N.L.M." în pagina 6 a amintitei publicaţii.
Homoştean a fost ministru de Interne în următoarele perioade:
5 septembrie 1978-30 martie 1979
30 martie 1979-29 martie 1980
29 martie 1980-21 mai 1982
21 mai 1982-28 martie 1985
29 martie 1985-5 octombrie 1987
Cotidianul.ro a solicitat, prin adrese oficiale scrise, puncte de vedere de la Administraţia Prezidenţială şi de la Ministerul Apărării Naţionale cu privire la temeiul decorării lui Homoştean.

Acum cipatii portocalii ce scuze mai inventati pentru securistul base!
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #321 : Mai 21, 2010, 10:15:01 »

Mihail Montanu, ianuarie 1990: “Am fost evacuat din clădirea CFSN sub pază militară, ca un duşman al revoluţiei”
Înscris în: revoluţia română din 1989 — mariusmioc @ 9:15 am
Tags: CFSN, Consiliul Frontului Salvării Naţionale, Frontul Salvării Naţionale, FSN, Mihail Montanu, România Liberă
Rate This

Quantcast
“România Liberă” din 17 ianuarie 1990 publică o scrisoare a lui Mihail Montanu, membru al CFSN, care se plîngea că nu mai este primit la şedinţele acestui organism. După această scrisoare conflictul nu s-a mai dezvoltat, se pare că s-a ajuns la pace între părţi. Este totuşi un episod interesant care merită amintit.

Mihail Montanu este unul dintre cei 40 de membri iniţiali ai CFSN, anunţaţi de Ion Iliescu la TVR în 22 decembrie 1989 (linc). Faptul că i s-a interzis la un moment dat să participe la şedinţele CFSN este echivalent cu o interzicere pe care ar face-o azi guvernul unui parlamentar neagreat, de a participa la lucrările parlamentului. Reproduc mai jos scrisoarea sa. Comentariile mele sînt cu litere cursive, între paranteze drepte.

“În România revoluţia s-a făcut pentru ca libertatea, democraţia, dreptatea să reintre în drepturile lor. În acest spirit trebuie interpretată şi intervenţia mea în coloanele acestui ziar.

Am fost ca participant la revoluţie încă de la începuturile ei cooptat ca membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale [aceeaşi abjectă dezinformare, la modă la vremea aceea la Bucureşti, conform căreia revoluţia a început abia după înfiinţarea Consiliului Frontului Salvării Naţionale], ulterior fiind ales preşedintele comisiei organizatorice a consiliului. Nici o clipă, în conştiinţa mea, n-am dat funcţiei mele alt caracter decît cel de provizoriu, cuvînt care, din păcate, a dispărut prea repede din vocabularul consiliului.

Mi s-a adus de către conducerea FSN o serie de acuzaţii pe care le consider nefondate, măsurile împotriva mea fiind luate în pripă, în mod nedemocratic, prin asta înţelegînd că nu au fost discutate în consiliul care mă confirmase în funcţie. Mai mult, am fost evacuat din clădirea CFSN sub pază militară, ca un duşman al revoluţiei. În momentul de faţă, deşi nu mi s-a comunicat că nu mai fac parte din conducerea CFSN, mi se interzice accesul atît în sediu cît şi la şedinţele consiliului.

Cer, în numele idealurilor pe care le-am evocat la începutul acestor rînduri, să mi se răspundă public tot în coloanele acestui ziar la întrebarea: care sînt acuzaţiile care mi se aduc?”
Memorat
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #322 : Mai 21, 2010, 11:33:58 »

Dosarul "Autobuzul", variantă ORIGINALA
 
EU AM FOST IN ZONA CU UN ELICOPTER IN ACEA ZI DE 23 AUGUST TOCMAI LA ORDINUL LOR. AU FOST MAI MULTI indivizi,care au sustras, în noaptea de 22/23 august, de la un post de miliţie din judeţul Hunedoara  puşti-mitralieră şi un pistol, au deturnat un autobuz cu  elevi si cadre didactice obligându-i să se îndrepte spre Timişoara, cu intenţia de a părăsi România. Operaţiunea «Autobuzul», cum a fost cunoscută acţiunea miliţiei şi trupelor de securitate locale, a avut ca rezultat împuşcarea celor trei «terorişti» si arestarea altora  de catre trupele de securitate dar si a soferului si catorva copii, impuscati  de  teroristi. DA AU FOST TERORISTI IN ACEST CAZ.
AM POSTAT ASTA PENTRU A RESPECTA UN ADEVAR PE CARE-L CUNOSC...
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #323 : Mai 21, 2010, 12:11:30 »

http://www.cotidianul.ro/115097-
Acum cipatii portocalii ce scuze mai inventati pentru securistul base!
Portocalii si-au ales o culoare cinstita: rosul comunist a fost degradat de bogatia capitalista, aurul, galbenul si a rezultat portocaliul lor. Este o culoare cintita pt ca nu e vb de portoclaiul fructului, ci al rahatului diareic in care ne-au bagat.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #324 : Mai 21, 2010, 12:13:33 »

http://www.inpolitics.ro/emil-arunca-bomba-basescu-e-ofiter-acoperit-art57919.aspx#
Emil arunca bomba: ”Basescu e ofiter acoperit”

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, o spune, în sfîrșit, de-a dreptul, după ce, ani de-a rîndul, tema a fost mai mult sugerată de către diverși actori politici ori jurnalistici: Traian Băsescu este ofițer activ al serviciilor secrete.

Fostul președinte al României, totodată șef al CSAT și principalul beneficiar al in formațiilor din serviciile secrete, Emil Constantinescu, oferă, în premieră, motivul pentru care nu s-a putut produce pînă azi dovada clară că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, sau chiar ofițer acoperit al fostei Securității, în calitatea sa de șef al reprezentanței comerciale a României la Anvers. Acest motiv e faptul că Traian Băsescu este, și astăzi, ofițer acoperit activ, iar asta înseamnă că dosarul său este ținut la secret, pe mai departe. Prezent la emisiunea ”Vorbe grele”, a Antenei 2, Constantinescu a spus despre președinte că ”toată viaţa a fost în Securitate, informator, colaborator, cu acte şi cu documente... Cornel Burtică a spus clar că cei care lucrau în agenţiile comerciale externe în mod categoric erau acoperiţi. Nu cred că cineva se îndoieşte că şeful unei agenţii economice în străinătate nu lucra sub acoperire”.

Întrebat direct de către moderator dacă lipsa dovezilor despre colaborarea lui Băsescu se datorează faptului că el ar mai fi încă ofițer acoperit activ, Emil Constantinescu a răspuns afirmativ: ”Asta-i problema”. El a adăugat: ”În societatea românească există persoane care atacă cu violenţă comunismul, care atacă cu violenţă Securitatea şi care fac acest lucru pentru că ei au rămas activi. Pentru că nu ieşi. Din aceste structuri nu ieşi. Problema nu e cu cei care nu au ieşit. Pentru mine Traian Băsescu e un subiect negru, întunecat, dar încheiat, al istoriei României”. Fostul președinte a mai precizat că, Băsescu fiind ofițer activ, în continuare, actele nu pot fi scoase la lumină ”şi nici eu nu pot vorbi mai mult de-atât…”. (Bogdan Tiberiu Iacob)
Memorat
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #325 : Mai 21, 2010, 22:51:45 »

http://ziarero.realitatea.net/1274469969-Madalin_Voicu_Basescu_a_fost_ofiter_SIE_Am_verificat
La numai o zi
după ce Emil Constantinescu afirma că Traian Băsescu este ofiţer activ în cadrul serviciilor secrete, Mădălin Voicu apare, vineri, cu noi informaţii: şeful statului a fost ofiţer al DIE, în fosta Securitate.

Mădălin Voicu susţine că există probe că şeful statului a fost ofiţer al DIE, în fosta Securitate.

"Din informaţiile pe care le am, pe care eu de obicei le verific, pentru că eu vin cu argumente, cu siguranţă domnul Traian Băsescu a fost ofiţer DIE", a spus Mădălin Voicu, în cadrul unei emisiuni la Antena 2
.

Probele există, susţine deputatul. "Eu spun de la oameni care au probele respective", a asigurat Voicu.

"Ce-a făcut Traian Băsescu cât timp a fost şeful Agenţiei Navrom la Bruxelles? Eu cred, după părerea mea, că ar trebui să fii idiot să nu-ţi dai seama că orice persoană cu această funcţie are o legătură directă, nu indirectă, cu serviciile externe române în perioada
aceea. La o ambasadă, de la portar până la ambasador, erau angajaţi DIE. Chiar dacă nu erau ofiţeri, erau raportori acolo. Că a fost ofiţer sau nu, că unii zic că e, alţii zic că nu e, nu asta contează", a explicat social-democratul.

Joi, fostul preşedinte Emil Constantinescu declara, tot la Antena 2, că Traian Băsescu este ofiţer activ al serviciilor secrete.

Faptul că Emil Constantinescu îl acuza că a colaborat cu fosta Securitate nu este o noutate, însă acesta susţine că preşedintele lucrează şi în prezent sub acoperire.

"Preşedintele Traian Băsescu nu-i liber, e un sclav al celor care i-au dat bani şi sprijin. (...) Dacă mulţi oameni pot spune 'Noi n-am ştiut', ei au ştiut, când au îndemnat, prin fanatismul lor, pentru că n-a fost vorba numai de o cumpărare, au creat - de aceea mulţi au vorbit de extremă-dreaptă - au creat figuri fanatice. Ei ştiau că preşedintele Traian Băsescu a fost un fost colaborator al Securităţii, ei ştiau că este un vechi comunist, ei ştiau că este cel puţin în ordinea dosarelor trecute şi finalizate de Procuratură, este cel mai corupt om din România. Ei ştiau cum a minţit, pentru că-i cunoşteau mesajele şi în mod normal ar fi trebuit să se desprindă de toată bădărănia mesajului şi manelizarea vieţii politice pe care un astfel de lider o induce", spunea, atunci, Emil Constantinescu.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #326 : Mai 24, 2010, 08:12:38 »

Efecte planetare ale revoluţiei române: China (New York Times din 7 ianuarie 1990) mai 24, 2010
Înscris în: revoluţia română din 1989
Tags: revoluţia din 1989, 1989, Nicolae Ceauşescu, George Bush, decembrie 1989, New York Times, revoluţia română, China, Nicholas D. Kristof, Brent Scowcroft, Jiang Zemin, Fang Lizhi, Li Shuxian
Rate This

Quantcast
Revoluţia română din decembrie 1989 a avut efecte nu numai în România ci şi în restul lumii. Despre efectele resimţite în China ca urmare a revoluţiei scrie ziarul “New York Times” din 7 ianuarie 1990:

Ca o reacţie la [evenimentele din] România, o înăsprire la Beijing
de Nicholas D. Kristof

Beijing 6 ianuarie. Şocat de răscoala din România, guvernul chinez reacţionează adoptînd o linie politică şi o atitudine diplomatică încă şi mai aspre, afirmă demnitari chineji şi diplomaţi străini.

Unităţi de armată şi poliţie au fost puse în alertă şi planurile de a anula legea marţială au fost anulate, spun demnitarii şi diplomaţii. Ei afirmă că conducerea chineză a fost profund traumatizată de răsturnarea guvernului român.

“Întreaga situaţie s-a schimbat din pricina României”, a spus un profesor universitar care a susţinut mişcările democratice din primăvara trecută. “Pentru un timp, lucrurile începuseră să se îmbunătăţească, dar acum situaţia pare să se înrăutăţească din nou”.

Înăsprirea politicii este opusul semnalelor împăciuitoare pe care preşedintele Bush părea să le anticipeze cînd l-a trimis pe Brent Scowcroft, sfetnicul în probleme de siguranţă naţională, într-o vizită oficială la Beijing la începutul lui decembrie.

Relaxarea controalelor economice

Dar, în timp ce controlul politic se întăreşte, demnitari chineji spun că guvernul se îndreaptă rapid spre relaxarea unora din controalele economice pentru a se feri de primejdia răzmeriţelor din partea muncitorilor nemulţumiţi. Cel mai important, un document al conducerii centrale de partid a cerut ca lefurile lucrătorilor din întreprinderile de stat să fie mărite înainte de Anul Nou chinezesc care cade mai tîrziu în această lună. În plus, eforturi speciale sînt făcute pentru a asigura o aprovizionare îndestulătoare pentru sărbătoare, iar autorităţile încearcă să cîştige susţinere slăbind regulile politicii monetare şi restricţiile asupra întreprinderilor rurale, afirmă demnitarii chineji.

În timp ce aproape toată lumea interviată descrie guvernul din aceste zile ca încordat şi îngrijorat, cîţiva aşteaptă în curînd mari demonstraţii la Beijing.

“Nu cred că situaţia este atît de schimbătoare, mai ales cu atîta prezenţă a forţelor de ordine”, spune un diplomat occidental. “Tind să apreciez starea de spirit a populaţiei ca fiind mai degrabă rezervată decît explozivă”.

Un student a afirmat: “Sîntem atît de fericiţi pentru ce s-a întîmplat în România. Dar cine îndrăzneşte să iasă pe străzi cu legea marţială încă în vigoare? Nu putem să ne arătăm bucuria”.

Lozinci şi adunări tăcute

Totuşi unii studenţi şi intelectuali au fost surprinzător de îndrăzneţi, afişînd lozinci şi ţinînd adunări tăcute într-o jumătate de duzină de universităţi şi alte instituţii.

Locuitorii capitalei vorbesc de asemenea, unii cu un aer mirat, despre mici grupuri de studenţi care au demonstrat luna trecută în faţa sediului televiziunii guvernamentale. Între 7 şi 10 studenţi au fost arestaţi, dar acţiunea lor este considerată de multă lume ca un semn că populaţia Beijingului nu a fost în întregime adusă la ascultare prin intimidare.

Un aspect al revoluţiei române despre care se crede că a şocat cel mai mult conducerea chineză este rolul armatei în răsturnarea preşedintelui Ceauşescu. De cînd s-a întîmplat asta, în ziarul armatei chineze au fost relatate mai multe adunări în care conducătorii chineji au subliniat că armata trebuie să asculte întotdeauna Partidul Comunist.

“Cea mai lesne cale de a cuceri o fortăreaţă este din interior”, a atras atenţia Ziarul Poporului raportînd discuţiile de la o serie de lecţii politice pentru armată. Ziarul a scris că şeful statului major general, Chi Haotian, s-a “grăbit” înapoi din provincie pentru a ajunge la lecţiile care, spune ziarul, subliniază că “partidul trebuie să exercite control absolut asupra armatei”.

Unii ofiţeri n-au ascultat

În timp ce, în linii mari, armata chineză a ascultat în luna iunie a anului trecut ordinele de a suprima protestele democratice, un mic număr de ofiţeri şi ostaşi se pare că n-au executat ordinele. Unii chineji cu acces la informaţii spun că a existat o răscoală într-o unitate militară din Mongolia Interioară şi că comandantul celei de-a 38-a armate, Xu Qinxian, a refuzat ordinele de a se deplasa spre Beijing.

Generalul Xu a fost de atunci trimis în faţa curţii marţiale şi probabil osîndit la închisoare, conform mai multor relatări. Un chinez cu legături strînse în cercurile militare a afirmat că indisciplina lui Xu a fost deosebit de tulburătoare pentru conducere, fiindcă tatăl său, Xu Haideng, a slujit ca şi comandant militar.

Nu este limpede dacă îngrijorarea faţă de situaţia din România va face conducerea chineză să încerce să obţină sprijinul armatei pe alte căi. O posibilitate care îngrijorează pe unii experţi străini este că China va îngădui armatei sale să obţină bani vînzînd rachete în Orientul Mijlociu – una din puţinele căi simple de a cîştiga mari sume de bani pentru armată în vremuri de constrîngeri economice.

De la revoluţia română, au fost două declaraţii importante în probleme semnificative de politică externă care au semnalat că o înăsprire a liniei politice este în curs, afirmă unii diplomaţi. Prima a fost critica neaşteptată şi dură a Chinei faţă de planul britanic de a îngădui stabilirea în Marea Britanie a 225000 de locuitori ai Hong Kong-ului care au paşapoarte britanice, după ce colonia va fi înapoiată Chinei în 1997. A doua a fost declaraţia dură de miercuri a guvernului chinez despre Fang Lizhi, astrofizicianul dizident care s-a refugiat în ambasada americană. Domnul Fang şi nevasta sa, Li Shuxian, care este de asemenea o dizidentă de marcă, au fugit la ambasada americană în timpul reprimării guvernamentale din iunie. Declaraţia, care a fost mai dură decît comentariile din 21 decembrie despre acest cuplu ale liderului Partidului Comunist, Jiang Zemin, spune că “singura cale” pentru domnul Fang este să se declare imediat vinovat.

Deşi niciodată nu a existat vreun anunţ despre încetarea legii marţiale, unii chineji bine informaţi au spus că Biroul Politic acceptase să o anuleze, posibil din 24 decembrie. Dar, au spus ei, această hotărîre a fost revocată într-o serie de şedinţe de urgenţă care au început în 22 decembrie, cînd s-a desfăşurat revoluţia română.

Mai citeşte alte relatări ale presei străine despre revoluţia română la pagina Mass-media străină în decembrie 1989.
Memorat
 • Marius
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1077
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #327 : Mai 24, 2010, 20:12:57 »

Efecte planetare ale revoluţiei române: China (New York Times din 7 ianuarie 1990) mai 24, 2010
Înscris în: revoluţia română din 1989
Tags: revoluţia din 1989, 1989, Nicolae Ceauşescu, George Bush, decembrie 1989, New York Times, revoluţia română, China, Nicholas D. Kristof, Brent Scowcroft, Jiang Zemin, Fang Lizhi, Li Shuxian
Rate This

Quantcast
Revoluţia română din decembrie 1989 a avut efecte nu numai în România ci şi în restul lumii. Despre efectele resimţite în China ca urmare a revoluţiei scrie ziarul “New York Times” din 7 ianuarie 1990:

Ca o reacţie la [evenimentele din] România, o înăsprire la Beijing
de Nicholas D. Kristof

Beijing 6 ianuarie. Şocat de răscoala din România, guvernul chinez reacţionează adoptînd o linie politică şi o atitudine diplomatică încă şi mai aspre, afirmă demnitari chineji şi diplomaţi străini.

Unităţi de armată şi poliţie au fost puse în alertă şi planurile de a anula legea marţială au fost anulate, spun demnitarii şi diplomaţii. Ei afirmă că conducerea chineză a fost profund traumatizată de răsturnarea guvernului român.

“Întreaga situaţie s-a schimbat din pricina României”, a spus un profesor universitar care a susţinut mişcările democratice din primăvara trecută. “Pentru un timp, lucrurile începuseră să se îmbunătăţească, dar acum situaţia pare să se înrăutăţească din nou”.

Înăsprirea politicii este opusul semnalelor împăciuitoare pe care preşedintele Bush părea să le anticipeze cînd l-a trimis pe Brent Scowcroft, sfetnicul în probleme de siguranţă naţională, într-o vizită oficială la Beijing la începutul lui decembrie.

Relaxarea controalelor economice

Dar, în timp ce controlul politic se întăreşte, demnitari chineji spun că guvernul se îndreaptă rapid spre relaxarea unora din controalele economice pentru a se feri de primejdia răzmeriţelor din partea muncitorilor nemulţumiţi. Cel mai important, un document al conducerii centrale de partid a cerut ca lefurile lucrătorilor din întreprinderile de stat să fie mărite înainte de Anul Nou chinezesc care cade mai tîrziu în această lună. În plus, eforturi speciale sînt făcute pentru a asigura o aprovizionare îndestulătoare pentru sărbătoare, iar autorităţile încearcă să cîştige susţinere slăbind regulile politicii monetare şi restricţiile asupra întreprinderilor rurale, afirmă demnitarii chineji.

În timp ce aproape toată lumea interviată descrie guvernul din aceste zile ca încordat şi îngrijorat, cîţiva aşteaptă în curînd mari demonstraţii la Beijing.

“Nu cred că situaţia este atît de schimbătoare, mai ales cu atîta prezenţă a forţelor de ordine”, spune un diplomat occidental. “Tind să apreciez starea de spirit a po****ţiei ca fiind mai degrabă rezervată decît explozivă”.

Un student a afirmat: “Sîntem atît de fericiţi pentru ce s-a întîmplat în România. Dar cine îndrăzneşte să iasă pe străzi cu legea marţială încă în vigoare? Nu putem să ne arătăm bucuria”.

Lozinci şi adunări tăcute

Totuşi unii studenţi şi intelectuali au fost surprinzător de îndrăzneţi, afişînd lozinci şi ţinînd adunări tăcute într-o jumătate de duzină de universităţi şi alte instituţii.

Locuitorii capitalei vorbesc de asemenea, unii cu un aer mirat, despre mici grupuri de studenţi care au demonstrat luna trecută în faţa sediului televiziunii guvernamentale. Între 7 şi 10 studenţi au fost arestaţi, dar acţiunea lor este considerată de multă lume ca un semn că po****ţia Beijingului nu a fost în întregime adusă la ascultare prin intimidare.

Un aspect al revoluţiei române despre care se crede că a şocat cel mai mult conducerea chineză este rolul armatei în răsturnarea preşedintelui Ceauşescu. De cînd s-a întîmplat asta, în ziarul armatei chineze au fost relatate mai multe adunări în care conducătorii chineji au subliniat că armata trebuie să asculte întotdeauna Partidul Comunist.

“Cea mai lesne cale de a cuceri o fortăreaţă este din interior”, a atras atenţia Ziarul Poporului raportînd discuţiile de la o serie de lecţii politice pentru armată. Ziarul a scris că şeful statului major general, Chi Haotian, s-a “grăbit” înapoi din provincie pentru a ajunge la lecţiile care, spune ziarul, subliniază că “partidul trebuie să exercite control absolut asupra armatei”.

Unii ofiţeri n-au ascultat

În timp ce, în linii mari, armata chineză a ascultat în luna iunie a anului trecut ordinele de a suprima protestele democratice, un mic număr de ofiţeri şi ostaşi se pare că n-au executat ordinele. Unii chineji cu acces la informaţii spun că a existat o răscoală într-o unitate militară din Mongolia Interioară şi că comandantul celei de-a 38-a armate, Xu Qinxian, a refuzat ordinele de a se deplasa spre Beijing.

Generalul Xu a fost de atunci trimis în faţa curţii marţiale şi probabil osîndit la închisoare, conform mai multor relatări. Un chinez cu legături strînse în cercurile militare a afirmat că indisciplina lui Xu a fost deosebit de tulburătoare pentru conducere, fiindcă tatăl său, Xu Haideng, a slujit ca şi comandant militar.

Nu este limpede dacă îngrijorarea faţă de situaţia din România va face conducerea chineză să încerce să obţină sprijinul armatei pe alte căi. O posibilitate care îngrijorează pe unii experţi străini este că China va îngădui armatei sale să obţină bani vînzînd rachete în Orientul Mijlociu – una din puţinele căi simple de a cîştiga mari sume de bani pentru armată în vremuri de constrîngeri economice.

De la revoluţia română, au fost două declaraţii importante în probleme semnificative de politică externă care au semnalat că o înăsprire a liniei politice este în curs, afirmă unii diplomaţi. Prima a fost critica neaşteptată şi dură a Chinei faţă de planul britanic de a îngădui stabilirea în Marea Britanie a 225000 de locuitori ai Hong Kong-ului care au paşapoarte britanice, după ce colonia va fi înapoiată Chinei în 1997. A doua a fost declaraţia dură de miercuri a guvernului chinez despre Fang Lizhi, astrofizicianul dizident care s-a refugiat în ambasada americană. Domnul Fang şi nevasta sa, Li Shuxian, care este de asemenea o dizidentă de marcă, au fugit la ambasada americană în timpul reprimării guvernamentale din iunie. Declaraţia, care a fost mai dură decît comentariile din 21 decembrie despre acest cuplu ale liderului Partidului Comunist, Jiang Zemin, spune că “singura cale” pentru domnul Fang este să se declare imediat vinovat.

Deşi niciodată nu a existat vreun anunţ despre încetarea legii marţiale, unii chineji bine informaţi au spus că Biroul Politic acceptase să o anuleze, posibil din 24 decembrie. Dar, au spus ei, această hotărîre a fost revocată într-o serie de şedinţe de urgenţă care au început în 22 decembrie, cînd s-a desfăşurat revoluţia română.

Mai citeşte alte relatări ale presei străine despre revoluţia română la pagina Mass-media străină în decembrie 1989.

Lincul articolului, unde puteţi vedea şi originalul din "New York Times", este http://wp.me/pjejF-1VZ
Cred că în România nu se conştientizează influenţa pe care revoluţia din decembrie 1989 a avut-o pe plan mondial. E mai la modă pentru unii să-şi bată joc de revoluţie, să o numească "aşa-zisă".
Memorat
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #328 : Mai 24, 2010, 20:16:07 »
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
 • grig
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1871
 • Vezi Profilul
Răspuns: ARICOLE DE PRESA
« Răspunde #329 : Mai 24, 2010, 20:30:09 »

LICHEAUA SĂPTĂMÎNII:

Cînd eşti putred de bogat şi ai case tocmai în America e uşor să vorbeşti despre alţii. Numai că gunoierul-şef al României nu se compară cu învîrtiţii de teapa lui, ci dă lecţii despre cum să supravieţuiască alţii. Şampaliul care a vrut să transforme Casa Poporului în Cazino, care a plătit ca să-l catapulteze pe handicapatul de fi-su direct în Parlamentul României, de parcă el nu ne-ar fi fost de ajuns, îşi dă cu părerea despre cum ar trebui să fie plafonate pensiile şi salariile bugetarilor.

Dar despre felul în care îi execuţi tu pe aceştia, pe la primării, pentru că întîrzie, amărîţii de ei, să-ţi plătească fiindcă le iei gunoiul din poartă, lăsînd în urmă şi mai multă mizerie, de ce nu vorbeşti, măi, nesimţitule? De ce nu ne spui şi nouă cum de te-ai îmbogăţit în halul ăsta, ce ai făcut pe această lume, ce lucruri mari laşi în urma ta, de îţi permiţi luxul sfidător în care trăiţi tu şi umflata de nevastă-ta, care nu s-a dat plecată de acasă, nici măcar bătută cu pliciul? Ai devenit, tocmai tu, justiţiarul României? De ce nu vorbeşti despre afacerile monstruoase pe care le fac cei din "famiglia" în care te-ai înrolat politic? Cîţi bani ai dat PDL-ului şi lui Traian Băsescu să te facă din vidanjeur ditamai deputatul? Şi încă ceva: cu ce drept strîngi tu maşinile oamenilor de pe străzi, sub pretextul că nu sînt parcate corespunzător? Ai ajuns să faci ordine în această ţară, tu, care nu-l poţi stăpîni nici măcar pe fi-tu, care aleargă nebuneşte cu maşinile lui de fiţe prin Bucureşti? Stai liniştit, Prigoană, locul tău este alături de toţi aceia care i-au adus pe români în sapă de lemn, adică la puşcărie, unde te vor conduce "cu drag" pensionarii şi toţi amărîţii cărora vrei să le iei acum pîinea de la gură...

Copyright Tricolorul

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10376/5324992/1/silviu-prigoana.jpg&imgrefurl=http://www.zf.ro/zf-24/prigoana-va-primi-71-500-de-euro-luna-fara-tva-de-la-rosal-pentru-ca-si-a-botezat-propria-firma-5398271/&usg=__ZLrVahNK-kmakEcCaCuBzRWN8MI=&h=899&w=600&sz=262&hl=ro&start=83&um=1&itbs=1&tbnid=rg0POmIABpDEpM:&tbnh=146&tbnw=97&prev=/images%3Fq%3Dprigoana%26start%3D80%26um%3D1%26hl%3Dro%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1
Memorat

Libertatea este dreptul de a face ceea ce permit legile.(Montesquieu)
Pagini: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 1009
Schimbă forumul: