Main Content:

Pagini: 1 ... 632 633 [634] 635 636

Lupta noastra

Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9495 : Martie 11, 2021, 18:22:21 »

Am primit urmatorul mesaj (nu stiu de la cine, dar nu conteaza persoana, ci mesajul): „SINT MAI MULTE HOTARIRI ALE CCR PRIN CARE S-A SPUS CA OUG 95 ESTE CONSTITUTIONALA SI CA INDEMNIZATIILE LE ACORDA GUVERNUL ATUNCI CIND VREA.DACA NU VREA SPUNE CA NU ARE BANI SI NU LE MAI DA.”
-   Da! CCR a emis mai multe decizii de respingere  a unor critici de neconstitutionalitate, privind  OUG 95/2014. Dar, ATENTIE la „Motivare”: „IN RAPORT DE CRITICILE FORMULATE”! Adica, nu chiar de tot, ci cam ca pe vremuri la „Loz in plic”, cand scria „ MAI TRAGI O DATA”!
-   Motivul „Motivarii”: Neconstitutionalul art 2, alin (3) din legea 47/1992: „(3) Curtea Constituțională se pronunță numai asupra constituționalității actelor cu privire la care a fost sesizată, fără a putea modifica sau completa prevederile supuse controlului.”
Aceasta prevedere (repet, neconstitutionala!) o impiedica sa isi indeplineasca rolul inscris in Constitutie si la art 1, alin (1) din legea ei de organizare si functionare: „(1) Curtea Constituțională este garantul supremației Constituției.”
(Daca vrea sa nu primeasca un raspuns „standard”, cine intentioneaza sa „Mai traga o data” este rugat sa ma consulte!  Merita si nu costa nimic!)
2) Guvernul nu „acorda” nimic! Treaba lui este sa puna in executare si sa execute legea, in concret! Nu sa se substituie legiuitorului!
-Guvernul care invoca lipsa fondurilor pentru indeplinirea obligatiilor legale ale statului  isi INVOCA PROPRIA INCOMPETENTA! Incompetenta de a organiza si administra societatea, astfel incat sa se produca plusvaloare. Adica PROGRES! In aceasta situatie , singura  solutie corecta este DEMISIA, nu „Curbe de sacrificiu pe spinarea populatiei” furate, saracite, terorizate si prostite zilnic.
- Plata „indemnizatiilor reparatorii” este OBLIGATORIE! In cazul urmasilor si ranitilor INDISCUTABIL! „CONTRIBUTIA” lor a fost „in natura” (ca si a celorlalti luptatori!) si se numeste SANGE! Nu doar la figurat, ci si la propriu! Statul a recunoscut de buna voie prejudiciul creat si s-a obligat PRIN LEGE sa il REPARE, stabilindu-i „intinderea” si raportand cuantumul „reparatiei” la SMB/Economie. Si odata recunoscuta, nu mai poate fi renegata sub pretextul schimbarii „realitatilor social-politice si economice”!  De aici rezulta urmatoarele caractere juridice ale „indemnizatiei reparatorii”:
 inalienabila (nu poate fi instrainata),
 insesizabila (nu se considera venit si, prin urmare, nu poate fi urmarita pentru niciun fel de datorie!) si
 imprescriptibila (adica, viagera).
 Aceste caractere juridice sunt protejate prin art 13, alin (1) si (2). Guvernul este „autoritate publica centrala” si beneficiarii ar trebui sa ceara tragerea la raspundere a celor care au incalcat/incalca legea! Ca „stat de drept” inseamna respectarea legii!
 Tineti minte ce am scris mai sus, ca acestea sunt principii de aplicare a „Dretpului”, nu sofisme ale politrucilor de la CCR sau din ministere!
P.S. Ce scriu mai jos, ar fi mai bine sa nu cititi!
 Am fost prima categorie sociala sfidata si abuzata de guvernanti! Actualii „guvernatori” (autodeclarati „romani”!) s-au napustit asupra copiilor sa le ia bomboanele si asupra batranilor sa le ia zaharul din ceai! Ca ei nu se pot apara! Si noi TACEM!
- Au instituit „Dictatura Fricii”/”Teroarea”  sub pretextul unor „virusi” care vor veni peste noi in cascada si permanent. In 27.03.2020, „Premierul” Orban a spus public si franc: „”Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale și a pacienților”. NOI AM RAS! „Nu-si da seama ce vorbeste”! Erau 100 de cazuri pe zi; dupa cateva luni erau 10.000/zi! N-a fost nicio gafa, ci „UN PROGRAM DE GUVERNARE” si singura promisiune indeplinita! Noi am UITAT!
-Au inchis, scolile, institutiile si manifestarile cultural-artistice, Pietele pentru tarani si micile afaceri „de familie” (pensiuni, terase, restaurante, frizerii, etc.). Mai putin „Multinationalele” ( sa nu se supere „investitorii strategici” care au lichidat anemica „economie romaneasca”).  Ne-au impus „ distantarea sociala”, pentru ca se urmareste izolarea, „salbaticirea” indivizilor. Au evitat sa o numeasca „distantare fizica” pentru ca aceasta nu excludea socializarea! Noi am TACUT!
-Ne-au pus botnite (la propriu, nu la figurat ca inainte de Revolutie!), ne-au inchis in case si ne ameninta cu amenzi si cu dosare penale. Cresc si scad zilnic nr. de „imbolnaviri” dupa o „formula secreta” (in functie de iminenta unor eventuale proteste scapate de sub control). Si noi TACEM! Mai mare rusinea pentru „eroii neamului”, „luptatori neinfricati pentru dreptate si democratie” care nu se dovedesc a fi in stare sa isi apere macar propriile drepturi si interese! Ca de „idealuri .... Mie imi e rusine de mine! Zilele trecute, aceasta amara constatare a mai exprimat-o public un coleg. Uitati-va in jur, uitati-va in portofel, utati-va in oglinda si spuneti cu voce tare: „Eu sunt un erou al neamului romanesc si merit gratitudinea si recunostinta acestuia”! Sau „Desteapta-te, romane”!

[/color]
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 5980
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9496 : Martie 12, 2021, 23:13:47 »Ion Luca Caragiale către Octavian Goga, în închisoarea de la Seghedin:
,,Ti-am spus de-atâtea ori, nu te mai bate cu proștii,  că te răpun ... Ce crezi tu, de pe urma cui am suferit eu în viață? De pe urma  deștepților? Prostia, suverana prostie, e totdeauna mai tare. În zadar  lupți frumos cu tăieturi fine de floretă, el lovește greu cu lăstarul in  moalele capului, Și în zadar risipești spirit și vervă, el e tare ca  piatra. Cum să-ți spun, prostul are o concepție telurică a vieții. Uite  așa îsi infundă ochii și urechile, îsi infige capul in pământ ca  struțul, ridică spatele și trec pe deasupra lui toate curentele ...  Nimic mai greu decât să cârmuiești proșștii ... Ei au un instinct de  împotrivire organică ...,,
Octavian Goga
La Seghedin, in inchisoarea unde ispaseam o pedeapsa ungureasca, acolo l-am vazut ultima oara. I s-a parut ca, intre zidurile reci ale unei singuratati nedorite, trebuie sa-mi trimita cat mai multe semne din dragostea cu care m-a invrednicit. Cand o carte postala cu slova lui minunata, cand o telegrama, cand un pachet cu carti nemtesti venea zi de zi sa-mi aduca mangaiere si sa-mi alunge uratul. Intr-o seara s-a socotit ca pacea de dupa zabrele cere mai mult, si-a plecat din Berlin la Seghedin...
Nu voi uita niciodata dimineata aceea de martie. Sergentul ungur mi-a intrat in camera cu fata radioasa:
-Aveti o vizita!
-Cine?
-Nu stiu. Un strain, o cam rupe pe ungureste. Vine de departe. Trebuie sa fie insa un mare boier, ca ne-a miluit pe toti. E un om tare cumsecade, mi-a mangaiat pe frunte amandoi nepotii cand i-am descuiat poarta ... I-a intrebat cum ii cheama si le-a dat cate-o coroana.
Nu-mi puteam da seama cine e nobilul senior ratacit la Seghedin. M-am ridicat in pripa si-am plecat spre odaia posomorata din fundul coridorului unde primeam oaspetii.
Cand deschis usa ma ia in brate si ma saruta pe amandoi obrajii nenea Iancu Caragiale...
-Am venit, baiete, am venit sa vad cum o duci aici la pension ... Nu ti-am spus eu sa te astamperi ... Ai? ... Si privindu-ma pe subt ochelari ma cerceta de sus pana jos. Ian ridica mainile sa vad urmele lanturilor ... Saracul de tine ... Uite, ti-am adus niste merinde si doua sticle de sampanie, sa le bem noi laolalta aici in Kecskemet, la magyar kiralyi allamfoghaz (Inchisoarea regaala maghiara de stat), ma rog frumos...


Memorat
 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 150
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9497 : Martie 13, 2021, 06:35:53 »

[...]

2) Guvernul nu „acorda” nimic! Treaba lui este sa puna in executare si sa execute legea, in concret! Nu sa se substituie legiuitorului!
-Guvernul care invoca lipsa fondurilor pentru indeplinirea obligatiilor legale ale statului  isi INVOCA PROPRIA INCOMPETENTA! Incompetenta de a organiza si administra societatea, astfel incat sa se produca plusvaloare. Adica PROGRES! In aceasta situatie , singura  solutie corecta este DEMISIA, nu „Curbe de sacrificiu pe spinarea populatiei” furate, saracite, terorizate si prostite zilnic.

[...]

Corect ce spuneți (în ansamblul postării), mai trebuie doar ca cineva să se priceapă să și valorifice teoria într-un mod imbatabil.

Zic asta pentru că, folosind ca exemplu pasajul dumneavoastră pe care l-am citat mai sus, deduc din decizia CCR 389/2016 că tribunalul (regional în acel caz) poate să nu fie de acord:

32. Tribunalul Constanța - Secția de contencios administrativ și fiscal își exprimă opinia în sensul respingerii excepției de neconstituționalitate, deoarece lipsa de intervenție din partea Guvernului ar fi avut drept consecință imposibilitatea menținerii echilibrelor bugetare, nerespectarea angajamentelor interne și internaționale asumate de Guvern, inclusiv în ceea ce privește nivelul deficitului bugetar.


Eu am însă o altă problemă, care este strâns legată de limba română. După părerea mea, luând ca reper DEX-ul elaborat și editat de Academia Română, dintr-un anumit punct de vedere formulările curții constituționale sunt incomplete și nu acoperă, în fapt, propriile lor decizii.

Conform DEX ediția 2009 [1], avem așa:

LEGIUITÓR, -OÁRE, legiuitori, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care elaborează legi. [Pr.: -giu-i-] – Legiui + suf. -tor.

ABILITÁ, abilitez, vb. I. Tranz. 1. A califica o persoană în urma unui examen pentru un post universitar; a atesta. 2. A împuternici. – Din fr. habiliter, lat. habilitare.

DELEGÁ, delég, vb. I. Tranz. A transmite cuiva dreptul de a acționa ca reprezentant al unei persoane sau al unei instituții. ♦ A însărcina pe cineva, pe timp limitat, cu executarea, supravegherea sau organizarea unei lucrări. – Din fr. déléguer, lat. delegare.

EXECUTÍV, -Ă, executivi, -e, adj. Care are sarcina de a executa dispozițiile organelor superioare. ◊ (În organizarea unor state) Putere executivă = sistem de organe compus din guvern și din întreg aparatul administrativ, în frunte cu șeful statului, reprezentând una dintre celei trei puteri fundamentale ale statului prevăzute de principiul separației puterilor. Organ executiv (și substantivat, n.) = organ care exercită puterea executivă într-un stat. [Pr.: eg-ze-] – Din fr. exécutif.

Constituția României zice așa:

Art. 115 – Delegarea legislativă
(1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.


Or, după părerea mea, strict à la DEX, cineva care este delegat / abilitat / împuternicit, nu capătă în mod automat calitatea celui care deleagă / abilitează / împuternicește, chiar dacă acționează în domeniul de competență al acestuia din urmă. În cazul discutat aici, legiuitorul, chiar dacă deleagă / abilitează / împuternicește guvernul să emită o ordonanță de urgență despre cum să fie tăiate urgent frunzele la câini, în termeni strict lingvistici guvernul rămâne tot guvern, adică „executiv”, fără a deveni „legiuitor”.

Tot în acest sens, decizia CCR 389/2016 zice, printre altele, așa:

47. În ceea ce privește critica potrivit căreia Guvernul nu avea abilitarea de a modifica Legea nr. 341/2004 printr-o ordonanță, Curtea a constatat că, potrivit prevederilor constituționale ale art. 115 alin. (1), "Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legilor organice". Ordonanța Guvernului nr. 1/2015 pentru modificarea și completarea Legii recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 și pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 nr. 341/2004 a fost adoptată în baza art. 1 pct. I.1 și pct. X din Legea nr. 184/2014 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 956 din 29 decembrie 2014, lege care a permis Guvernului să adopte ordonanța pentru modificarea și completarea Legii nr. 341/2004. Ca atare, Curtea a reținut caracterul neîntemeiat al acestei critici de neconstituționalitate.

Bun, asta este corect, pentru că se referă în mod explicit la „guvern”, în acord cu formularea constituțională.

Ce nu mai este așa de corect (zic eu), sunt toate referirile la „legiuitor” pe parcursul întregii decizii, fără a completa *de fiecare dată* cu ceva gen „legiuitorul sau organul [executiv] abilitat de către acesta” sau cumva asemănător (pe modelul terminologiei cu „legea xxx cu modificările și completările ulterioare” care apare repetitiv și obsesiv prin textele legislative sau juridice).

Adică: de unde scoate CCR că prevederile actului normativ OUG 95/2014 sunt atribuite legiuitorului, atât timp cât legiuitorul încă nu s-a pronunțat asupra acestui act normativ ? Că nu zice „guvern”, ci zice „legiuitor” (și atât).

Exemple:

(CCR 389/2016)

36. ... În final, invocând jurisprudența Curții Constituționale în materie, Avocatul Poporului menționează că dreptul la indemnizație reparatorie nefiind un drept fundamental, legiuitorul are libera apreciere asupra instituirii unor astfel de beneficii, precum și a stabilirii condițiilor și criteriilor de acordare.

sau
49. Curtea a constatat că excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor legale criticate raportată la art. 115 alin. (4) din Constituție este neîntemeiată, având în vedere cele prezentate în expunerea de motive, precum și faptul că legiuitorul trebuie să dispună, la punerea în aplicare a politicilor sale, mai ales cele sociale și economice, de o marjă de apreciere, pentru a se pronunța atât asupra existenței unei probleme de interes public, care necesită un act normativ, cât și asupra alegerii modalităților de aplicare a acestuia (Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului din 4 septembrie 2012, pronunțată în Cauza Dumitru Daniel Dumitru și alții împotriva României, paragraful 49).

sau
51. ... Astfel, legiuitorul, ținând cont de realitatea existenței unor situații în care necesitatea protejării interesului impune în mod obiectiv adoptarea unor măsuri urgente, a permis adoptarea unor acte normative fără îndeplinirea tuturor cerințelor privind asigurarea transparenței decizionale. Prin urmare, Curtea a constatat că nici această critică de neconstituționalitate nu este întemeiată.

sau
(CCR 429/2018)

41. Cu referire particulară la pretinsa încălcare a prevederilor constituționale care garantează dreptul de proprietate privată, Curtea a constatat, în Decizia nr. 90 din 7 februarie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 228 din 5 aprilie 2012, că sumele reprezentând indemnizații restante ce se achită beneficiarilor Legii nr. 341/2004 constituie, într-adevăr, un bun în sensul art. 1 din Protocolul adițional la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Aceste tipuri de indemnizații au caracter reparatoriu, fără consacrare constituțională, astfel încât legiuitorul le poate acorda sau nu, dar, în momentul în care a decis acordarea unor astfel de indemnizații pe o anumită perioadă, are, de asemenea, dreptul de a alege frecvența și modalitatea concretă de acordare a acestora. Nefiind drepturi constituționale, legiuitorul poate opta și pentru retragerea viitoare a lor (a se vedea, în acest sens,art. II art. 18 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, precum și pentru instituirea altor măsuri financiare în domeniul bugetar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 636 din 10 septembrie 2010, astfel cum a fost aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 283/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 887 din 14 decembrie 2011).

Și tot așa.

[1] Definiții preluate din transpunerea online aflată la adresa https://www.dexonline.ro
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9498 : Martie 13, 2021, 19:37:11 »Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș este la Piata Trandafirilor- Tg Mures.
32m  · Târgu Mureș, Mureș  ·
❗️❗️❗️  PRIMĂRIA TÂRGU MUREȘ SUSȚINE MANIFESTAȚIILE
PENTRU AUTONOMIA AȘA-ZISULUI ȚINUT SECUIESC! ❗️❗️❗️

      Nu au trecut bine 5 luni de la caștigarea fotoliului de primar de către dl. Soos Zoltan pentru ca simpatiile pro-autonomie să fie evidente și să se manifeste prin acțiuni precum cea mai recentă. Începând cu data de 10 martie, probabil pentru a sărbătorii într-un mod „ziua secuilor” în contextul restricțiilor impuse de pandemie, și în lipsa unui marș pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc, în centrul municipiului Târgu Mureș au fost amplasate cu susținerea Primăriei Târgu Mureș o serie de panouri ce ilustrează fotografii din timpul marșurilor din anii trecuți. Aceste fotografii conțin o descriere doar în limba maghiară și prezintă fotografii în care sunt afișate mesaje pro-autonomie, oameni în uniforme de husari și persoane precum Laszlo Tokes sau primarul municipiului Sf.Gheorghe, Antal Arpad și alți membri ai societății care se exprimă în mod constant împotriva intergrității teritoriale a României și pentru separarea pe criterii etnice în județele Harghita, Covasna, Mureș.
      Un fapt și mai îngrijorător în acest contex îl reprezintă utilizarea Poliției Române pentru paza unor astfel de obiective. În preajma panourilor care ilustrează imagini și mesaje împotriva integrității și statalității României, echipaje ale Poliției Române (nu ale Poliției Locale aflate în subordinea Primăriei) și ale Jandarmeriei sunt amplasate în permanență pentru a păzi aceste insulte la adresa statului Român. Aceași măsură este luată și în cazul Monumentului Secuilor Martiri, unde echipaje ale Poliției au fost amplasate pentru paza specifică a acestui monument, și ne putem întreba cu ce este mai justificată paza Monumentului Secuilor decât paza Statuii lui Mihai Eminescu din Târgu Mureș? Ne exprimăm îngrijoarea întrucât resurse ale Poliției și Jandarmerie sunt irosite pe paza unor panouri anti-românești în loc de a fi canalizate spre adevărata muncă pentru apărarea comunității și prevenirea criminalității.
      Acesta este climatul înțelegerii inter-etnice promovate de primarul Soos Zoltan, care cu fiecare ocazie nu ezită să menționeze caracterul „secuiesc” al municipiului și județului, lezând statalitatea și demntiatea comunității românești susținând prin aceste manifestații ideea de autonomie pe criterii etnice. Suntem de asemenea îngrijorați de faptul că după cinci luni de mandat, în loc să auzim despre reforme serioase, proiecte de investiție sau dezvoltare, târgumureșenii primesc doar taxe mărite, cozi la ghișeele primăriei, gropi în șosele și colțuri autonomiste precum acesta. Dacă în acest mod a început mandatul, la ce să ne așteptăm în următorii ani?   
Biroul de Presă Al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș
Târgu Mureș, 13.03.2021


Memorat
 • mercurie2
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4352
 • Vezi Profilul
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9499 : Martie 13, 2021, 19:53:44 »

Pregtiti-va pentru o mareata "autonomie" a "Tinutului Secuiesc". Ce vom face noi ? Nu este nevoie sa va spun eu. Ideea este ca postand pe facebook cu numele real, am fost luat in colimator si amenintat sa nu mai postez nationalist. Fiti nationalisti! Mai avem foarte putini nationalisti in statul roman. ( Din momentul in care am postat cu numele real, m-au avertizat, apoi au lovit in mama. Lovesc in familii, in cei dragi ! Vedeti ca se folosesc de SISROM. )

Memorat

DATA VIITOARE VOTATI NATIONALISTI CRESTINI, CACI ACESTIA NU TRADEAZA SI NU FURA ! PANA NU ESTE PREA TARZIU, CACI ALTFEL SE PUSTIESTE ROMANIA SI VIN ALTII IN LOCUL NOSTRU !
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9500 : Martie 13, 2021, 23:10:17 »

O postare a lui Angelo Davidescu adusa in atentia noastra de domnul Radulescu.GULAGUL AMERICAN.
www.facebook.com/photo?fbid=102001215309659&set=a.102001241976323
Sambata, 13 martie 2021
Regizorul Andrei Șerban: „Ești anulat. Ești exclus. Ești pus la zid și umilit prin rețelele sociale care au puterea să distrugă oricând pe oricine. Ești scos din societate, dacă nu ești de acord cu ideile comitetelor neo-bolșevice formate în universități. Mulți studenți se simt intimidați. Încep să se teamă să vorbească sau să pună întrebări. Oricine are idei care nu sunt acceptate e în pericol să fie expus și, dacă nu se conformează, exmatriculat.
Campusurile universitare erau o arenă liberă când am ajuns în America, o arenă cu adevărat democratică de discuție, care încuraja duelul de opinii critice, se combăteau perspective diverse, opuse chiar. Astăzi dominant e disprețul față de oricine nu aderă la linia „corectă”. Pentru tinerii veniți să studieze e o atmosferă care creează confuzie totală. Ce modele sunt de urmat? În loc să vină la școală să învețe carte, sunt îndrumați să protesteze. E o situație cu totul nouă, care nu știu unde va duce”, a declarat el pentru RFI.
Cine și-ar fi imaginat, când eram la baricada de la Inter, că după numai 30 de ani vom ajunge să luptăm în țara asta împotriva neocomunismului impus de USA și UE? Iată cum se învarteste roata istoriei! Estul va refuza de data asta oferta Vestului marxizat. Și o va face luptand. De data asta, monstrul vine dinspre Apus. Spălații la creier nu înțeleg nimic, însă.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9501 : Martie 15, 2021, 22:43:47 »

Romanii nu au pus doliu ca ei.
Nu le-au dat steagurile jos ca ei.
Si-au pus propriul drapel in tara lor.
Video: https://www.facebook.com/104314707616114/videos/479075510115326
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9502 : Martie 15, 2021, 22:44:50 »Mihai Tîrnoveanu 4h  ·
Libertatea de a fi român nu se negociază, ci se afirmă: am pus Tricolorul Românesc între steagurile Ungariei amplasate ilegal în centrul orașului Sfântu-Gheorghe, pentru marcarea zilei de 15 martie.
Străbunicii noștri pentru a înălța Drapelul Național în Sfântu-Gheorghe, la eliberarea orașului din 8 septembrie 1944, au avut nevoie de arme și jertfă de sânge, eu am avut nevoie de mult mai puțin, doar de o scară și de un român hotărât care să mă sprijine, Gicu, prietenul nostru bun, care se ocupa de filiala Calea Neamului Covasna. A fost un act de minim respect, de o firească recunoștință față de mărturisirea acestor Eroi. De 30 de ani UDMR încalcă legea în România, atârnând de stâlpi steagurile Ungariei de 15 martie, fără să fie însoțite de Drapelul României, fără să aibă loc vizite cu caracter oficial de stat sau reuniuni internaționale. De 30 de ani se nesocotește sacrificiul eroilor noștri si se calcă peste sângele lor. De 30 de ani statul român este aproape inert. Au fost de-a lungul timpului doar doi prefecți de Covasna care s-au sesizat cu privire la arborarea steagurilor Ungariei de 15 martie, tot respectul pentru ei, dar primăriile au plătit niste amenzi simbolice iar în anii următori au acționat la fel. Nimic nu se schimbă, până când legea nu este aplicată de stat sau de cetățeni. La anul ne vom organiza mai bine, cu Steagul Tricolor si Constituția României în mâini, vom fi prezenți în centrul orașului Sfântu-Gheorghe, posibil si la Târgu-Secuiesc, dacă ne ajută Dumnezeu. Nu ne lăsăm, deocamdată a fost un prim pas, le vom scoate din cap unora până la urmă, toate visele autonomiste, să înțeleagă odată că Harghita, Covasna, Mures, Satu-Mare, întreaga Transilvanie, se află în România.
Doamne ajută!
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9503 : Martie 18, 2021, 00:57:54 »

Din exemplu de mai sus inteleg ca revolutionarii nu sint interesati deloc de patriotism.
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9504 : Martie 18, 2021, 00:59:10 »

Nuta Pricop  ·  1z  ·  https://www.facebook.com/photo/?fbid=1027259477682556&set=gm.477095366662745
O tânără poliţistă pe nume Andrada Voicu este aproape de a fi dată afară din poliţie pentru nişte adevăruri dureroase pe care le-a postat în versuri pe profilul ei de Facebook. Andrada este cercetată disciplinar după ce s-au depus mai multe reclamaţii la adresa ei cum că nu ar fi respectat regulile deontologice prin ceea ce a făcut!
Iată mai jos versurile care îi pun cariera în pericol!"Atârnăm de-un fir de ață.
#rezistăm, dar ce folos,
Când suntem mințiți pe față
Și toate-s cu susu-n jos?
Și murim de frig și sete
Și ne trec prin corp fiori
Când ni se citesc pamflete
Cu și despre infractori.
Plângem și ne cerem dreptul
De-a trăi civilizat,
Însă nu-i emis decretul-
Cică trebuie semnat.
Cine morții voștri sunteți,
Să vă bateți joc de noi?
Și de ce tot voi vă plângeți
Când vă batem cu noroi?
Voi nu meritați nici țara
Și nici apa ce o beți
Colcăiți de haimanale
Și corupți cu epoleți!
Colcăiți de-atâta fală
Și ieșiți pe post trumfași,
Când de fapt, băgăm de seamă,
Sunteți "decât" proști și lași.
Ne-ați furat dreptul la viață!
Cine dracu' sunteți voi,
Să ne râdeți nouă-n față,
Și să ne huliți pe noi?
Ia stați jos și luați aminte:
România nu-i a voastră!
Profitați de bunătatea
Și de neputința noastră
Ne-ați mâncat pe dinăuntru
Și ne-ați pus în inimi smoală,
Ați venit aici cu gândul
Să vă transformați în boală.
Ați și reușit, pesemne,
Să îmbolnăviți poporul
Însă azi, poporul geme
Când își vede tricolorul.
Doar atât ne mai rămâne:
Să ne luăm în piept cu boala
Hai, deșteaptă-te, române,
Că ne fură ăștia țara!"
Memorat
 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 150
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9505 : Martie 18, 2021, 13:31:51 »

Eu am însă o altă problemă, care este strâns legată de limba română.

Fiind o ipoteză, probabil, neobișnuită, e greu de apreciat dacă și ce efect ar putea avea. În tot cazul, vedeți aici:

Limba română și deciziile CCR

Deciziile CCR la care fac referire au respins toate obiecțiile de neconstituționalitate reclamate în raport de acele OUG/OG-uri și nu am nimic cu esența deciziilor în sine, doar că eu ridic o obiecție legată de limba română, care ar putea avea puterea să deformeze, pe alocuri, deciziile lor. Și poate la fel și în alte cazuri, cine știe...
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9506 : Martie 20, 2021, 21:51:47 »

Simbolic, primul roman ucis in lume de agentul pandemic a fost cel mai mare oponent al dictaturii comuniste.Protestele de astazi au loc aproape de implinirea unui an de la moartea lui Paul Goma, primul roman rapus de covid.

« Ultima modificare: Martie 20, 2021, 21:56:30 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9507 : Martie 20, 2021, 21:54:11 »

Flori Bălănescu
www.facebook.com/flori.balanescu
8h  ·
Azi l-am pomenit pe Paul Goma, la un an de la plecarea sa la odihnă, acolo unde, poate, va avea parte și de dreptate. După cum se știe, cel puțin ortodocșii știu, pomenirile se fac înainte de soroc. Paul Goma s-a stins în ziua de 25 martie 2020, de Bunavestire. Bisericuța din cartierul meu, din satul Roșu, Ilfov, strânge lume modestă, fără dichiselile de prin alte biserici, cum am văzut în București. Aici vin femeile cu câte o pâine  de un leu în loc de colac, cu biscuiți, mere, eugenii, bomboane. Azi, fiind și Pomenirea Morților, au fost foarte multe vase cu grâu, nefiert, în loc de colivă. Când preotul a rostit rugăciunea pentru eroi, numindu-i și pe cei care au pătimit în închisori și lagăre, am simțit o emoție aparte. Pe masa aceea lungă din biserică ardea și „trupul” unui erou nerecunoscut al românilor, refugiat de război, deținut politic, refugiat politic, exilat. Mort departe de cei între care a vrut toată viața să se simtă ca între ai lui. Paul Goma. Așa cum l-am cunoscut eu, i-ar fi plăcut firescul simplu al acestei zile, al acestei slujbe, al acestui colț neștiut de lume. Îi auzeam în timpanul nostalgiei vocea de zile relaxate: „Soro, și zici că azi e zi specială, gustăm un vin mănăstiresc? Dar știi că unii dintre noi n-au voie decât să-l miroasă... Ei, lasă, nu te ofili, că și mirosul e bun la casa omului, habar n-ai din câte necazuri te poate scoate el, mirosul... hai, curaj găină, că te tai!”
Dumnezeu să-l odihnească!


Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9508 : Martie 22, 2021, 14:16:09 »1940, Gara Curtici. Grup de intelectuali români din Oradea și Zalău expulzați de autoritățile ungare în vagoane de vite.
În ușa vagonului, înconjurat de copii, episcopul ortodox Nicolae Popoviciu al Episcopiei Oradea, expulzat și el.
Afaceri Orientale, https://www.facebook.com/afaceriorientale/photos/a.102987853607137/233611393878115
Memorat
Răspuns: Lupta noastra
« Răspunde #9509 : Martie 24, 2021, 11:30:35 »

Dan Tanasă  ·  1h  ·
Deputații din Comisia pentru drepturile omului au amânat ieri, din nou, votul pentru înființarea Subcomisiei pentru problemele românilor din Harghita, Covasna și Mureș.
Sunt convins că atunci când s-a înființat Subcomisia pentru problemele maghiarilor sau cea pentru problemele rromilor nu au fost atâtea discuții. Dacă e vorba despre românii din Covasna și Harghita PNL și USR se fac ca nu înțeleg despre ce este vorba.
Votul a fost amânat pentru săptămâna viitoare. PSD a fost de acord cu amânarea votului și declară că susține înființarea Subcomisiei. Vă țin la curent!
#DreptatepentruRomânia


Memorat
Pagini: 1 ... 632 633 [634] 635 636
Schimbă forumul: