Main Content:

Pagini: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 4573

ANUNTURI

 • ana
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 81
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1005 : Ianuarie 21, 2010, 17:17:13 »

Va multumesc.
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1006 : Ianuarie 22, 2010, 09:52:48 »

APEL
Catre Asociatiile de Revolutionari si nu numai

Consiliul de conducere al Asociatiei 21 Decembrie 1989, va invita sa participati alaturi de noi, la actiunea de sprijinire a Grevei Foamei, initiata de DORU MARIES, pentru recuperarea istoriei recente a Romaniei. Il putem sprijini fiind alaturi de el zilnic, macar cateva ore, intre 12.00-17.00, la sediul Asociatiei din str.Batistei 24A.

Adevarul Revolutiei este scopul nostru comun.
http://www.revolutie89.info/
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1007 : Ianuarie 22, 2010, 10:01:18 »
Memorat

Nihil sine Deo!!
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1008 : Ianuarie 22, 2010, 11:06:53 »

Mai bine ar face greva pentru aflarea adevarului privind modul in care
au facut avere cei din *TOP 300* Adevarul se cunoaste de catre cei care
au participat la revolutie .Cei care isi pun tot felul de intrebari sunt
cei care au facut revolutia in fotoliu in fata Televizorului
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1009 : Ianuarie 22, 2010, 13:52:05 »

Flacau, nu esti pe un site al Parchetului. Aici e Portalul Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Asemenea initiative, actiuni, demersuri, idei etc., se vehiculeaza pe acest portal si forum. Sunt lucruri specifice inetereselor noastre, cere-i problema? Sau ai fost colaborator cu secu si te deranjeaza actiunea lui Doru Maries? Alta explicatie logica nu am gasit.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1010 : Ianuarie 22, 2010, 14:11:13 »

COLABORATOR..AI FACUT VREO-DATA O ZI DE GREVA DE VORBESTI AIUREA?
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1011 : Ianuarie 22, 2010, 14:14:38 »

SIGUR NU AI FACUT SI NICI NU AI DE GIND..SUNT SIGUR.
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1012 : Ianuarie 22, 2010, 15:05:56 »

Un Apel postat pe site-ul Asociatiei 21 Decembrie 1989 - Bucuresti - al carei lider, domnul Teodor Maries, se gaseste in a 11-a zi de greva a foamei.

www.asociatia21decembrie.ro


Apel în 5 puncte către PreşedinteleBăsescu & Preşedintele Ghimpu

La data de January 21st, 2010
de catre lucian in categoria Media      
________________________________________

Apel către
Preşedintele României şi Preşedintele Republicii Moldova
pentru unitatea naţională a poporului român


- apel semnat de 35 de organizaţii civice şi sindicale -

E.S. D-LUI PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI – TRAIAN BĂSESCU
E.S. D-LUI PREŞEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA – MIHAI GHIMPU
Bucureşti, 21 Ianuarie 2010
Stimate Domnule Preşedinte al României,
Stimate Domnule Preşedinte al Republicii Moldova,
Anul trecut s-au împlinit 70 de ani de la semnarea pactului dintre cei mai mari criminali ai istoriei – Stalin şi Hitler. Consecinţele acestui pact au fost ilegitime şi criminale inclusiv faţă de România şi poporul român. Parlamentul European a adoptat anul trecut, cu o largă majoritate, rezoluţia prin care ziua de 23 August a fost declarată Ziua europeană a victimelor stalinismului şi nazismului.
Spre ruşinea noastră, românii din Basarabia şi din nordul Bucovinei sunt încă victime ale Pactului Hitler-Stalin. Dintre ţările care au îndurat consecinţele ilegitime şi criminale ale acestui pact (ţările baltice, România şi Polonia), doar noi nu am dat dovadă de demnitate naţională şi nu am acţionat pentru ca asemenea consecinţe să nu mai existe, în condiţiile în care Uniunea Sovietică s-a desfiinţat pe cale paşnică încă din 1991.
Avem datoria morală şi dreptul legitim de a condamna Pactul Stalin-Hitler şi consecinţele lui ca ilegitime şi criminale.
În numele sutelor de mii de compatrioţi care au murit pentru unirea tuturor românilor, cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române din 24 Ianuarie 1859, vă cerem să acţionaţi cu demnitate pentru unitatea naţională a poporului român.
A s t f e l :
1). Vă cerem să înfiinţaţi Comisia prezidenţială a României şi a Republicii Moldova pentru analiza consecinţelor Pactului Hitler-Stalin asupra României şi asupra poporului roman.
2). Vă cerem să condamnaţi în numele poporului român Pactul Stalin-Hitler şi consecinţele lui ca ilegitime şi criminale. Această condamnare trebuie făcută în deplină cunoştinţă de cauză, în baza viitorului raport al respectivei comisii, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului României şi în faţa Parlamentului Republicii Moldova.
3). Vă cerem să acţionaţi pentru condamnarea de către forurile competente internaţionale, a Pactului Stalin-Hitler şi a consecinţelor lui ca ilegitime şi criminale.
4). Vă cerem să acţionaţi pentru reintegrarea în România, în cadrul Uniunii Europene şi cu acordul forurilor competente internaţionale, a teritoriului românesc ocupat prin forţa armată de Uniunea Sovietică (Basarabia, Nordul Bucovinei, ţinutul Herţei şi Insula Şerpilor) ca urmare a Pactului Stalin-Hitler. Această reintegrare trebuie făcută în acelaşi spirit cu reunificarea Germaniei din 1990.
5). Vă cerem să acţionaţi pentru despăgubirea morală şi materială a poporului român şi a României faţă de crimele, fărădelegile şi abuzurile comise de Uniunea Sovietică împotriva României şi a cetăţenilor ei, nivelul şi modalităţile de despăgubire urmând a fi stabilite de o comisie recunoscută de forurile competente internaţionale.
Stimate Domnule Preşedinte al României,
Stimate Domnule Preşedinte al Republicii Moldova,
Sute de mii de soldaţi români şi-au dat viaţa în cele două războaie mondiale pentru realizarea celui mai important proiect din istoria românilor - unitatea naţională. Astăzi, România se poate reîntregi fără sacrificii umane. Stă în puterea noastră de a demonstra întregii lumi că Pactul Stalin-Hitler şi consecinţele lui au fost ilegitime şi criminale.
Soarta fraţilor noştri din Basarabia şi din nordul Bucovinei, care au îndurat cele mai abominabile crime şi fărădelegi ale comunismului începând din 1940, nu trebuie să rămână decisă de cei mai mari criminali ai istoriei, Stalin şi Hitler.
Pactul dintre Hitler şi Stalin (cunoscut ca Pactul Ribentropp-Molotov) a fost semnat la 23 august 1939, la Moscova, stipulând într-un protocol secret interesele sovietice de a anexa ţările baltice, estul Poloniei şi estul României (Basarabia). La 23 august 1939, nazismul şi comunismul şi-au dat mâna. Hitler şi Stalin au semnat un pact de “neagresiune” şi au împărţit ceea ce nu era al lor: ţările baltice, România şi Polonia. Acest pact a însemnat începutul dezastrelor naţionale pentru aceste ţări.
În iunie 1940, prin ultimatumul Guvernului sovietic care a ameninţat cu invazia armată imediată, România a fost forţată să cedeze Uniunii Sovietice nu numai Basarabia, dar şi nordul Bucovinei şi ţinutul Herţei, ultimele două neaparţinând niciodată Rusiei sau Uniunii Sovietice.
Teritoriul românesc ocupat de Uniunea Sovietică are o suprafaţă de 44.000 km2, fiind locuit în momentul cedării de 3.200.000 de oameni, majoritatea etnici români; după cedare, aceştia au fost supuşi deznaţionalizării forţate, persecuţiilor etnice, deportării (inclusiv în lagăre de muncă în Siberia), asasinatelor în masă, precum şi altor forme de exterminare; teritoriile româneşti au fost masiv colonizate cu populaţii alogene.
În 1948, insula Şerpilor, teritoriu românesc din Marea Neagră, a fost ocupat ilegitim de Uniunea Sovietică.
*
Anul trecut, zeci de mii de tineri români au fost reprimaţi de puterea comunistă din Republica Moldova pentru că au demonstrat pentru re-integrarea europeană a Basarabiei, scandând lozinci precum: „România nu uita, Basarabia e-a ta!”, „Suntem români!”, „Vrem să fim în Europa”, „România – ultima salvare”, „Libertate!”, „Jos comuniştii!”, „Jos comunismul!”.
Stimate Domnule Preşedinte al României,
Stimate Domnule Preşedinte al Republicii Moldova,
Cităm din rezoluţia marii uniri din 1 Decembrie 1918: „Adunarea naţională a tuturor românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească, adunaţi prin reprezentanţii lor îndreptăţiţi la Alba Iulia în ziua de 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România”.
Cităm din actul unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918: “În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia, acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. În puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama ei România”.
Cităm din declaraţia de unire a Bucovinei cu România din 28 noiembrie 1918: „Noi, Congresul general al Bucovinei, întrupând suprema putere a ţării şi fiind investit singur cu puterile legiuitoare, în numele Suveranităţii naţionale, hotărâm Unirea necondiţionată şi pentru vecie a Bucovinei în vechile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru, cu regatul României”.
*
Menţionăm că solicitările noastre din prezentul apel sunt conforme cu cererile Proclamaţiei pentru decomunizarea României (pe care o anexăm în continuare), lansată simbolic la 23 august 2008, la 69 de ani de la semnarea Pactului Hitler-Stalin.
Avem convingerea că veţi acţiona cu demnitate pentru unitatea naţională a poporului român.

Bucureşti, 21 ianuarie 2010

Sorin Ilieşiu – vicepreşedintele Alianţei Civice, autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismuluihttp://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/articles/40-appeal-for-the-condemnation-of-the-criminality-and-illegittimacy-of-communism.html
Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv
Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte
Societatea Timişoara, Florian Mihalcea – Preşedinte
Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, Antonie Popescu
Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte
Grupul de acţiune Noii Golani
Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte
Fundaţia Culturală Timpul, Iaşi, Liviu Antonesei – Preşedinte
Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte
Fundaţia Icar, Dr. Camelia Doru – Preşedinte
Romanian-American Network Inc. NGO – Chicago, SUA - Steven V. Bonica – Preşedinte
Asociaţia Cives, Ioan Roşca – Preşedinte
Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte
Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte
Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte
Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte
Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte
Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte
Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte
L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte
Organizaţia Neguvernamentală Ecomondia, prof.dr.Alexandru Ionescu – Preşedinte
Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte
Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte
Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
Asociaţia Apolitică “Societatea Târgovişte”, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte
Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte
Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte
Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte
Grupul văduvelor de eroi martiri
Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România
Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara
Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte

Memorat
 • Afri
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 130
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1013 : Ianuarie 22, 2010, 17:21:28 »

Inca o data multumesc SSPR, in frunte cu Secretarul General

NICI PE LISTA POSTATA AZI NU MA REGASESC CU CERTIFICATUL!!!

Felicitari celor care se regasesc pe lista!

http://www.sspr.gov.ro/docs/comunicate/117_comunicat.pdf
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1014 : Ianuarie 22, 2010, 21:22:47 »

Am primit doua comunicate de la Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, semnate de Presedintele organizatiei, Domnul Octav Bjoza.
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1015 : Ianuarie 22, 2010, 21:26:11 »

Comunicat


             Membrii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România îşi exprimă indignarea şi îngrijorarea  faţă de alegerea la conducerea Consiliului Suprem al Magistraturii a unui magistrat compromis moral, doamna Florica Bejinaru.
Ne întrebăm pe bună dreptate ce se va întâmpla cu magistraţii  care au votat-o, deşi erau în cunoştinţă de cauză?!
Această instituţie care ar trebui să fie coloana vertebrală a justiţiei din România necesită o grabnică însănătoşire morală!


                                                                         AFDPR
                                                                       Preşedinte
                                                                   Ing. Octav Bjoza

Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1016 : Ianuarie 22, 2010, 21:43:24 »

E socanta alegerea si numira asta. Spune mult despre cei ce ne conduc. Cred ca merge postat articolul acesta din revista "22" (cu cele doua comentrii cu tot):

Florica Bejinariu, aleasa sefa CSM. Judecatoarea a fost deconspirata drept colaboratoare a Securitatii

Judecatoarea Florica Bejinaru, de la Curtea de Apel Mehedinti, a fost aleasa, luni dupa-amiaza, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii. Florica Bejinariu a fost deconspirata in 2006 drept colaboratoare a Securitatii, activitate pentru care a fost remunerata, dupa ce in 2005 primise verdict de necolaborare. Vicepresedinte al CSM a fost aleasa Gratiana Isac de la Parchetul General.
Contracandidatii Floricai Bejinaru au fost judecatoarea Ana Lăbuş si procurorul Liviu Dăscălescu. CSM si-a ales, luni, noua conducere, in conditiile in care mandatul presedintelui Virgil Andreies si cel al vicepresedintelui Consiliului, procurorul Bogdan Licu, se incheie marti, 12 ianuarie.
Potrivit Constitutiei, presedintele si vicepresedintele CSM sunt alesi dintre membrii Consiliului, pentru un mandat de un an. La prima parte a sedintei CSM, dedicata prezentarii bilantului pe anul 2009, a participat si presedintele Traian Basescu.
Florica Bejinaru a fost deconspirata de CNSAS, in luna mai 2006, drept colaboratoare a Securitatii, desi, in noiembrie 2005, aceasta primise certificat de necolaborare. Cercetarile asupra judecatoarei au fost reluate dupa ce ziarul "Cotidianul" a prezentat probe in acest sens. Conform publicatiei, Bejinaru a fost informatoare a Securitatii si remunerata pentru aceste activitati, in timp ce era consilier juridic la o intreprindere de confectii din Drobeta Turnu Severin. Bejinaru ar fi inceput sa colaboreze cu politia politica de la varsta 25 de ani.
Dupa ce in primavara lui 2006 membrii Colegiului CNSAS au votat cu majoritate de voturi ca a facut politie politica (cu sase voturi pentru si trei abtineri), cateva luni mai tarziu, cand i-au analizat contestatia, aceiasi oameni si-au schimbat pozitia fata de judecatoare. Dintre cei opt membri prezenti, doar patru au votat pentru admiterea contestatiei (Mircea Dinescu, Cazimir Ionescu, Florian Chiritescu si Laurentiu Tanase), doi pentru respingerea ei (Corneliu Turianu si Dragos Petrescu), iar alti doi s-au abtinut. In adeverinta semnata de fostul presedinte al CNSAS, Gheorghe Onisoru. se preciza ca, in baza documentelor analizate, pana la 28.07.2005, CNSAS a decis ca Bejinaru nu a fost agent al Securitatii ca politie politica.
Decizia de necolaborare cu Securitatea ca politie politica in cazul sau nu este definitiva, deoarece fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a contestat solutia la Curtea de Apel Bucuresti.
Imediat dupa ce s-a aflat ca judecatoarea Florica Bejinaru a colaborat cu fosta Securitate, ministrul Justitiei din acea vreme, Monica Macovei, a declarat ca aceasta chestiune nu este doar problema magistratului, ci si problema CSM. "CSM trebuie sa-si rezolve aceasta problema de imagine", a spus Macovei. Ministrul a sustinut, atunci, ca in Consiliul Superior al Magistraturii trebuie sa fie elita magistratilor si ca asupra lor nu ar trebui sa planeze nici o aparenta de banuiala ca ar fi fost colaboratori ai fostei Securitati.
Judecatoarea Florica Bejinaru, a negat informatiile aparute atunci, si a sustinut ca CNSAS i-a incalcat dreptul la imagine cand a facut publica relatia ei cu fosta Securitate.
Mai multi reprezentanti ai societatii civile au sustinut incompatibilitatea Floricai Bejinariu cu functia in CSM si i-au cerut demisia. La rindul ei, Conducerea Asociatiei "15 Noiembrie 1987 Brasov" a cerut, in 2006, demisia magistratului Florica Bejinaru, pe motiv ca acesta a scris note informative legate de desfasurarea evenimentelor din 1987 de la Brasov. "Nu este corect ca doamna judecatoare sa ocupe o functie atat de importanta in justitie din moment ce noi stim ca pentru informarile date securitatii in acea perioada a fost platita", a declarat presedintele Asociatiei, Florin Postolachi. Acesta a aratat ca nu are dovezi concrete cum ca judecatoarea Bejenariu a dat note informative despre revolta muncitorilor de la Brasov, "decat ceea ce a aparut in presa si discutiile cu reprezentantii Societatii pentru Justitie care solicita de asemenea destituirea doamnei judecatoare.


Adauga comentariu

1 GALA
Doamna Mona Musca a primit verdict de colaborare pentru doua note inofensive,iar doamna in discutie pentru 57 de note,pentru care a fost si platita,nu.Rusine CNSAS-ului!Si o astfel de individa sa ajunga sa conduca si sa coordoneze reformarea justitiei?

2 Liviu din Timisoara
Mona Musca nu avea de ales decat sa colaboreze cu Securitatea, in problema salbaticilor alora de palestieni, de iordanieni, de iranieni si irakieni care constituiau grosul studentilor straini in Timisoara! Va amintiti de conflictul dintre oseni si arabi? Greseala domniei sale este aceea ca a negat din capul locului ORICE colaborare. In cazul Bejinaru, e limpede ca lumina zilei ...Domnule Basescu, pana la urma dumneavoastra trebuie sa semnati numirea ... Nu uitati pentru ce ati fost votat!

http://www.revista22.ro/florica-bejinariu-aleasa-sefa-csm-judecatoarea-a-fost-deconspirata-dre-7418.html
Memorat
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1017 : Ianuarie 22, 2010, 21:46:01 »

Comunicat


Membrii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România sunt alături de domnul Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 din Bucureşti, în demersul său de aflare a adevărului despre victimele Revoluţiei din decembrie 1989 şi pedepsirea vinovaţilor.
A declara greva foamei a doua oară la un interval atât de scurt este un gest extrem, menit să-i pericliteze în modul cel mai serios starea generală a sănătăţii.
Încă o dovadă a luptei inegale dintre demnitate şi adevăr pe de-o parte şi ignoranţa şi lipsa de voinţă politică  a guvernelor şi parlamentelor României care s-au perindat la putere în aceşti 20 de ani pe de altă parte.
Dorule, gândeşte-te la lupta şi suferinţa noastră de o viaţă şi vei primi puteri nebănuite!

                                                                                  Dumnezeu să te întărească!
                                                                   

                                                                                                   AFDPR
                                                                                                 Preşedinte
                                                                                            Ing. Octav Bjoza
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1018 : Ianuarie 22, 2010, 22:05:12 »

S-A PRELUNGIT PRESCHIMBAREA INCA 4 LUNI,A TRECUT O LUNA SI JUMATATE FARA SA FIE NICIUN CERTIFICAT AVIZAT.
Memorat
 • leo
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 719
 • Vezi Profilul
Re: ANUNTURI
« Răspunde #1019 : Ianuarie 22, 2010, 22:08:46 »

ARE CINEVA IDEE CARE ESTE MOTIVUL STAGNARII?
Memorat
Pagini: 1 ... 66 67 [68] 69 70 ... 4573
Schimbă forumul: