Main Content:

Pagini: 1 ... 2412 2413 [2414] 2415 2416 ... 4573

ANUNTURI

 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36195 : Decembrie 01, 2014, 13:46:08 »

LA MULTI ANI ROMANIA!!!

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36196 : Decembrie 01, 2014, 14:08:30 »

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36197 : Decembrie 01, 2014, 14:16:46 »

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/reportaje/tefan-ion-istrate-cel-din-urma-roman-care-mai-e-in-via-a-dintre-cei-care-au-fost-la-alba-iulia-681953.html

Ion Istrate. Cel din urmă român care mai e în viață dintre cei care au fost la Alba Iulia în 1918


Se numește Ion Istrate și are 103 ani. „Merg pe 104”, spune el, căci fiecare zi prețuiește cât un an. Este, poate, cel din urmă care mai e în viață dintre românii care au fost la Alba Iulia, în ziua-ntâi de decembrie a anului 1918...

Și eu am văzut Unirea!

Mi s-a întâmplat de câteva ori să privesc istoria în ochi. În ochii centenarilor (sau apoape centenarilor) din România. Mai întâi în ochii (fără văz) ai bunicului meu, veteran al războiului dintâi și al Marii Uniri. După aceea, într-o școală dintr-un sat băcăuan, unde bătrânii țărani s-au adunat să ne vorbească nouă, școlarilor veniți din oraș, despre Răscoala de la 1907, prin care trecuseră desculți și cu pieptul dezgolit. Apoi, ca jurnalist, descoperind în privirile lor scene din cele două mari războaie ale neamului. Nichita Stănescu a spus odată: „Bătrâne, eu l-am cunoscut pe Eminescu. Eu l-am întâlnit pe Tudor Arghezi şi l-am privit în ochi. Tudor Arghezi l-a întâlnit pe Eminescu şi l-a privit în ochi. Iar eu, prin ochii lui lui Arghezi l-am privit pe Eminescu”. Și eu am văzut Unirea! În ochii mătușii Salvina, în ochii lui moș Ion!

Mătușa Salvina, „veterana Unirii”

Cu șapte ani în urmă, la Stremț, o întâlneam pe Salvina Lazăr, pe-atunci în vârstă de 103 ani, martoră a Unirii, la vremea adolescenței. Era printre cele din urmă „veterane” ale ceasului de aur al Reîntregirii Neamului. Avea mintea limpede, vorba clară, agerime-a privirii (căci băga fără greș ața în ac). Mătușa Salvina s-a dus pe drumul fără de întoarcere, dar vocea ei încă mă urmărește: „Cum a fost când cu Marea Unire? Se ducea lumea acolo, la Alba-Iulia, cu mare veselie se ducea. Şi tătă lumea să ducea acolo şi le făcea cinste, le dădea la oameni câte-un pup de pâine (pup - regionalism: colăcel, pâine mică, pregătită în casă - n.r.) şi o cană de vin. Cănile erau de pământ, smălţuite, şi le dădea să aibă fiecare, să le ţie pe mai mult timp, amintire din ziua aceea. Tătă lumea se ducea pe jos, spre locul acela. Tăţi îmbrăcaţi în port naţional. Numai amărâţii, care nu puteau, numai aceea nu se duceau, deşi şi ei tare mult ar fi venit! Altfel, erau de prin tot locul. Şi din Moldova, şi din Muntenia, şi din Oltenia... Era o minune cum n-am mai văzut noi, că pân-atunci numai ungurii făceau sărbătoare şi pe noi nu ne lăsau, că eram ca nişte gunoaie faţă de ei. Ei îşi făceau toate poftele, de parcă erau ei stăpâni, dar doară că nu erau, că noi eram, dar tot degeaba, că nu ne lăsau să fim stăpâni la noi acasă. Nu ne lăsau nici să purtăm tricolorul nostru naţional pe piept, numai pe-al lor aveam voie să-l purtăm. Da-n ziua aceea ne-am pus noi tricolorul, cu roşu, cu galben şi albastru..."

Moș Ion și Unirea. Marea Unire!

Moș Ion din povestea noastră a fost și el martor la Marea Unire. Pe atunci era abia un băiețandru. Jocul straniu al întâmplării a făcut să-l întâlnim și pe el tot la vremea la care avea 103 ani. Era un flăcăuaș de numai 7 ani, abia împliniți la 25 octombrie, când s-a alăturat grupurilor de oameni care grăbeau spre cetatea Albei Carolina, să fie parte la cel mai important eveniment al neamului românesc. Satul lui, Drașov, este nu departe de Alba Iulia, pe drumul care duce către Șpring. Mulțimile de români care soseau din toate părțile – pe jos, ori în care, ori călări – au stârnit mai întâi interesul copiilor. „Ăi bătrâni s-au mirat și ei, cum de-or vrut copiii, mai întâi, să meargă la Alba Iulia, și pe jos, numa’ să meargă!” – ne povestește Ana, una dintre nurorile lui. Ana Istrate a intrat în familia lui moș Ion acum 53 de ani. Bărbată-su, fiul cel mare al veteranului, a murit. Și Ileana – cu care moș Ion a trăit în bunăînțelegere 76 de ani – s-a dus din lumea aceasta. Au rămas ei doi, să-și povestească unul altuia despre vremea apusă. „Eu m-am dus, tu, pe jos până-n Cunța, și după aia până-n Alba! La 7 ani, fugeam, tu, după lume. Și părinții aproape să nu știe că eu mă duceam acolo. Iac-așa îmi povestea moșu’ când îl întrebam cum a fost la Alba Iulia”. Tanti Ana mai știe, cât de la socri, cât de la alți bătrâni ai satului, duși acum, cu poveștilor lor cu tot, în cimitirul de lângă biserică, și că la vremea aceea țăranii din Drașov erau mulțumiți să vază că și pruncii lor se bucură de cele prin care trece țara. „Părinții lor tare bucuroși or fost, când or văzut că până și copiii își dau seama de treaba aceasta”.

În 1922, patru ani mai târziu, copilul din Drașov a făcut încă o dată drumul până la Alba Iulia. Era în 15 octombrie, ziua încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria – monarhii României Mari – dinaintea poporului recunoscător. „Ce-am văzut? Păi, ce să văd: OAMENI! Pe rege l-am văzut. Era fălos. Și lumea striga: «Să îl ție Dumnezeu sănătos!» și «Doamne ajută!»”.

Căpitan în rezervă, la 100 de ani

Lui Moș Ion Istrate, fiul lui Ștefan, mai proaspete îi sunt amintirile despre război. Cel în care a fost cătană. La 11 septembrie 1941, pe când avea 30 de ani, a fost înrolat la Regimentul 92 Infanterie din Orăștie. După numai câteva săptămâni de instrucție, a și ajuns pe frontul de răsărit, la asediul Odessei. Principala sa misiune a fost să asigure paza trenului militar care transporta muniţia, armamentul, tehnica de luptă, efectivele regimentului la acţiunile duse de aceştia pe tot frontul de Est. După Odessa, a urmat Crimeea: Kerci, Sevastopol. După numai un an de război, într-o acțiune în Munții Tatra, este rănit și trimis într-un spital din țară. Pe 20 octombrie 1942 e demobilizat și lăsat la vatră.

Când a împlinit 100 de ani, plt. ad. p. (rtr) Ion Istrate a fost înaintat la gradul de căpitan în retragere. Centenarul care a văzut cu ochii lui Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a ajuns ofițer al armatei române. Decorat cu „Virtutea militară clasa a II-a” și cu Emblema de Onoare a Armatei României este unul dintre eroii aproape neștiuți ai neamului.

Bătrânul, suveica și românii

Pe moș Ion Istrate l-am întâlnit, în casa lui din satul Drașov, comuna Șpring, ducându-ne și noi la Alba Iulia, pentru a lua parte la celebrarea celor 96 de ani de la Marea Unire și a fi prezenți, în mijlocul co-naționalilor veniți din 30 de țări, la Congresul Spiritualității Românești. Aveam cu noi, spre a o duce la cinstita adunare a românilor, o altfel de eroină. Una care a făcut înconjurul planetei, dusă din mână în mână, din om în om. Suveica Mamei Ruța din Mândra, Țara Făgărașului. Suveica aceea care, cu reporterii Jurnalului Național, a ajuns și în Malta pe urmele Reginei Maria, și la Muntele Athos. Suveica Mamei Ruța (și ea mai veche de 100 de ani) s-a întâlnit astfel, în drumurile ei, cu ultimul dintre românii care au văzut Unirea. Bătrânul i-a mângâiat lemnul netezit de atâtea mâini și povești, iar suveica a tras din firul amintirilor lui, pentru a țese o pânză nouă.

L-am întrebat ce-ar vrea să le transmită românilor plecați de acasă, românilor adunați la Congres? „Să aveți o viață sfântă și plăcută lui Dumnezeu. Eu am 103 ani și de-acum am trecut pe al o sută patrulea. Să ajungeți ca mine, la anii ăștia. Dar să nu uitați ce-i mai important: că omul trebuie să iubească cinstea și dreptatea, să fie omenos și să nu urască. Lui Dumnezeu să-i mulțumească și de bine, și de rău”. Despre Unirea de la 1918, a vrut el să le mai spună românilor din toată țara și din diaspora că „a fost bine că s-a făcut. Pe vremea aceea, românii țineau unul la altul, unul cu altul. Ar fi bine să fie din nou România mare, cum a mai fost. Să dea Domnul ca, până la sfârșitul vieții lor, românii să se unească”.

Viața lui Ion Istrate se măsoară cu secolul. Acasă la el, a fost un om simplu. Țăran. La plug, la sapă, la seceră. A fost cantor la biserică. Casa în care trăiește e de-o vârstă cu el. Cu nevasta a trăit în bună înțelegere 76 de ani. Trei sferturi de veac! Au avut împreună cinci copii – trei fete și doi băieți. Unul dintre băieți, soțul nurorii Ana, a murit. Celălalt, Vasile, a fost și el, o vreme, muncitor român în țări străine. Acum s-a întors la casa lui, la Sibiu, și împreună cu Sorin, fecioru-su, e mai tot timpul pe lângă bătrân. Aproape-i sunt și ceilalți șapte nepoți, mai ales la zile mari, când stau împreună la masă.

Moș Ion aude bine, vorbește încet, se mișcă greu. Dar parcă tot și-ar dori s-o mai ducă așa măcar vreo 4 ani, să-l prindă pe el, centenarul, suta de ani a României Mari. Și, poate, s-o găsi cineva să-l mai ducă o dată în mijlocul mulțimii, la celebrarea Marii Uniri.

Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36198 : Decembrie 01, 2014, 14:19:39 »

Sorina Dascalu, am vazut si eu greselile (sunt mai multe, nu numai cea cu acordarea titlurilor), dar n-am facut nici o observatie pt ca era prea de dimineata si trebuia sa plec. Nu stiu daca este chiar o enormitate dar este clar ca s-au primit niste informatii, eu as zice ca nu numai ref la ord.53. Vom vedea daca am sau nu dreptate.
In ce priveste monitorizarea presei si dreptul la replica, ar trebui sa se infiinteze un departament care sa se ocupe cu asa ceva si poate atunci cei care scriu "enormitati" vor plati intr-un fel sau altul.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36199 : Decembrie 01, 2014, 14:29:33 »

Cuvantul asta mi-a venit. Bine, nu e o mare prostie, e o mica prostie. Nu, nu este nimic clar. Ar putea intreba (atat la Casa de Pensii cat si la redactie) revolutionarii din Arges. Da, vom vedea.

O fotografie veche, monarhii Romaniei Mari, 1 Decembrie 1918.


Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36200 : Decembrie 01, 2014, 14:56:16 »

Sorina Dascalu, am vazut si eu greselile (sunt mai multe, nu numai cea cu acordarea titlurilor), dar n-am facut nici o observatie pt ca era prea de dimineata si trebuia sa plec. Nu stiu daca este chiar o enormitate dar este clar ca s-au primit niste informatii, eu as zice ca nu numai ref la ord.53. Vom vedea daca am sau nu dreptate.
In ce priveste monitorizarea presei si dreptul la replica, ar trebui sa se infiinteze un departament care sa se ocupe cu asa ceva si poate atunci cei care scriu "enormitati" vor plati intr-un fel sau altul.

  dragi colegi,  am să vă furnizez o informaţie menită să vă "lumineze" cu privire la acest aşa zis articol: cele două "instituţii de presă" vare au furnizat "informaţia", ARGEŞ TV şi ziarul TOP, aparţin, prin interpuşi, unui FOARTE PROBABIL INFRACTOR ( nedovedit ÎNCĂ ):  PENDIUC  TUDOR, primar al mun. Piteşti  DE  DOUĂZECI DE ANI, membru de vază al psd ( a fost mai întâi al pd dar s-a "convertit" acum ceva timp devenind preş al filialei locale psd - Argeş ) !!

  "concluziile" care derivă din "procesarea" acestei informaţii le las la latitudinea fiecăruia ca să nu fiu acuzat, a mia oară, de "partizanat"  Cool
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36201 : Decembrie 01, 2014, 15:07:12 »

Vom vedea. Eu raman la parerea ca un... ziarist arunca o piatra in balta si zece intelepti se chinuie sa o scoata. Ca n-o fi fost ziaristul decat mana care a aruncat piatra dupa mintea altcuiva, aceasta este o alta poveste.

Zi faina in continuare!
Memorat
 • alexpress1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7479
 • Propunere referitoare la Legea 341 completată și m
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36202 : Decembrie 01, 2014, 16:40:31 »

MISCAREA CIVICA REVOLUTIA CURATA

                                          COMUNICAT
privind infiintarea centrelor de comanda pentru proiecte europene referitoare la revolutionari

1.Avem bucuria sa va anuntam faptul ca la initiativa presedintelui executiv al Miscarii, dl. Mihai Orbulescu, la TIMISOARA, SIBIU SI GALATI vor lua fiinta centre de comanda regionale pentru coordonarea si indrumarea unor afaceri cu sprijin european pentru revolutiponarii defavorizati ( cei pe care statul roman ii extermina prin lasarea fara mijloace de trai). La aceste fonduri vor avea acces doar revolutionarii care fac dovada ca sunt posesori de certificate si brevete conform Legii 42, emise pina in anul 1997. Mentionam ca statul roman sau vre-un organ al acestuia nu au nici un rol in aceste proiecte, initiativa fiind una pur particulara.
2. Saptamina aceasta s-a finalizat prima etapa a curateniei in cadrul Miscarii, cei care nu au dus la indeplinire cele promise fiind suspendati din cadrul Miscarii. Deasemenea dintre revolutionari au fost suspendati cei asupra carora planeaza suspiciuni ca au desfasurat activitati pro comuniste in perioada de dinainte de 89, cei cu sentinte penale definitive, fosti colaboratori ai securitatii si ofiteri activi sau in rezerva ai actualelor servicii secrete. Deasemenea sunt suspendati cei cares unt suspicionati ca detin certificate de revolutionar fara a le merita. Pina la o decizie definitiva asupra acestor suspiciuni pronuntata de instante aceste persoane ramin membre ale Miscarii , iar in cazul in care suspiciunile se adeveresc urmeaza excluderea lor.

ALEX OPREA                                         MIHAI ORBULESCU
presedinte                                         presedinte executiv
Memorat
 • alexpress1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7479
 • Propunere referitoare la Legea 341 completată și m
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36203 : Decembrie 01, 2014, 16:42:15 »

http://www.ziartop.ro/index.php/subiectul-zilei/73307-casa-judeteana-de-pensii-arges-acorda-titluri-eroilor-care-au-contribuit-la-victoria-revolutiei-romane-din-decembrie-1989-in-judetul-arges-urmeaza-sa-beneficieze-de-aceste-titluri-un-numar-de-58-de-persoane


Casa Judeţeană de Pensii Argeş acordă titluri eroilor care au contribuit la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989! În judeţul Argeş urmează să beneficieze de aceste titluri un număr de 58 de persoane
Categoria părinte: Articole   Categorie: Subiectul zilei   Creat: Miercuri, 26 Noiembrie 2014 21:46

     Tipărire
    Email

   Casa Judeţeană de Pensii Argeş acordă titluri eroilor care au contribuit la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989,

precum şi celor care şi-au jertfit viaţa sau au suferit în urma Revoltei Muncitoreşti Anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1897. Aşadar, se vor acorda următoarele titluri:
l Erou martir al Revoluţiei Române din Decembrie 1989;
l Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989;
l Participant la Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - calitate onorifică.
Aceste titluri se atribuie, prin decret, de către preşedintele României, la propunerea Secretarului de Stat pentru problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989. Persoanele care au calitatea de Erou Martir şi Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, beneficiază de o indemnizaţie lunară reparatorie, iar cei care au şi calitatea de pensionar pentru limita de vârstă pe lângă această indemnizaţie li se acordă şi o indemnizaţie lunară adăugată la pensia pentru limita de vârstă. Stabilirea şi plata acestor indemnizaţii se fac de către casele teritoriale de pensii şi se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă, la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, documentaţia care a stat la baza preschimbării certificatului doveditor. Prin OUG 53/2010 act normativ ce a intrat în vigoare la data de 25 iunie 2010, s-a prevăzut eşalonarea indemnizaţiilor restante acordate în baza Legii 341/2004. Acest act normativ s-a aplicat în următoarele situaţii:
l Indemnizaţiilor restante, calculate în baza cererilor de acordare a drepturilor prevăzute de Legea 341/2004, înregistrate la casele teritoriale de pensii până la data de 25 iunie 2010 şi neplătite până la această dată;
l Indemnizaţiilor restante calculate în baza cererilor de acordare a drepturilor prevăzute de Legea 341/2004, înregistrate la casele teritoriale de pensii începând cu data de 25 iunie 2010.
Eşalonarea acestor indemnizaţii s-a efectuat anual, respectiv în anii 2012 şi 2013, iar în luna decembrie 2014 se va finaliza plata, în baza acestei eşalonări. În judeţul Argeş urmează să beneficieze de aceste plăţi un număr de 58 de persoane, beneficiare ale Legii nr. 341/2004.
Plata drepturilor aferente eşalonării anului 2014 se face :
l pentru revoluţionarii aflaţi în plată ale căror drepturi se achită prin poştă, pe mandatul poştal al lunii decembrie;
l pentru revoluţionarii aflaţi în plată ale căror drepturi se achită prin conturi bancare, în cont, odată cu plata drepturilor lunii decembrie;
l pentru revoluţionarii suspendaţi (n.r. sistaţi) din plată, care au cont bancar, în contul respectiv;
l pentru revoluţionarii suspendaţi (n.r. sistaţi) din plată, care nu au cont bancar, prin mandat poştal, între 25 - 30 decembrie 2014. Nicoleta Preda


Am vazut si pe facebook aceasta enormitate. Casa de Pensii acorda titluri?...
In acest caz nu cred, insa, la prima lectura, ca este vorba de vreo intentie de manipulare, ci de ignoranta, lipsa de profesionalism. O fi intrebat la Casa de Pensii "cum e cu revolutionarii, primesc ceva sau nu anul acesta"? Si i s-o fi dat raspunsul "oficial" pe care il citim.
O puteti lua ca pe o "veste buna" privind sumele esalonate pentru 25 - 30 dec., probabil, desi eu, dupa cum este formulat articolul, ma gandesc ca priveste mai curand o stare de drept decat una de fapt.
Nu am calitatea de a monitoriza presa si de a cere informatii suplimentare direct de la redactiile ce publica articole cu referire la revolutionari. Inca nu am niciun raport juridic cu fostul S.S.P.R. Daca voi avea aceste atributii, o voi face si vom folosi dreptul la replica ori de cate ori va fi nevoie. Daca nu, ii voi comunica opinia mea persoanei care va avea aceste atributii, cu toata raspunderea, de fiecare data cand imi va fi solicitata.
 

cine o fi scris aceasta imbecilitate? ziaristii lui Pendiuc cel Penal?
Memorat
 • gogiie
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1301
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36204 : Decembrie 01, 2014, 16:52:29 »

MISCAREA CIVICA REVOLUTIA CURATA

                                          COMUNICAT
privind infiintarea centrelor de comanda pentru proiecte europene referitoare la revolutionari

1.Avem bucuria sa va anuntam faptul ca la initiativa presedintelui executiv al Miscarii, dl. Mihai Orbulescu, la TIMISOARA, SIBIU SI GALATI vor lua fiinta centre de comanda regionale pentru coordonarea si indrumarea unor afaceri cu sprijin european pentru revolutiponarii defavorizati ( cei pe care statul roman ii extermina prin lasarea fara mijloace de trai). La aceste fonduri vor avea acces doar revolutionarii care fac dovada ca sunt posesori de certificate si brevete conform Legii 42, emise pina in anul 1997. Mentionam ca statul roman sau vre-un organ al acestuia nu au nici un rol in aceste proiecte, initiativa fiind una pur particulara.
2. Saptamina aceasta s-a finalizat prima etapa a curateniei in cadrul Miscarii, cei care nu au dus la indeplinire cele promise fiind suspendati din cadrul Miscarii. Deasemenea dintre revolutionari au fost suspendati cei asupra carora planeaza suspiciuni ca au desfasurat activitati pro comuniste in perioada de dinainte de 89, cei cu sentinte penale definitive, fosti colaboratori ai securitatii si ofiteri activi sau in rezerva ai actualelor servicii secrete. Deasemenea sunt suspendati cei cares unt suspicionati ca detin certificate de revolutionar fara a le merita. Pina la o decizie definitiva asupra acestor suspiciuni pronuntata de instante aceste persoane ramin membre ale Miscarii , iar in cazul in care suspiciunile se adeveresc urmeaza excluderea lor.

ALEX OPREA                                         MIHAI ORBULESCU
presedinte                                         presedinte executiv

CAT MAI ESTE CONTRIBUTIA TOV PRESEDINTE
TOT 100 SAU 200 CA LA FUNDATIE CARE NU SA MAI FACUT ??
SAU SUNT NECESARE NISTE FONDURI (SPOSORIZARI) DE CRACIUN ??
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36205 : Decembrie 01, 2014, 16:55:38 »

http://www.ziartop.ro/index.php/subiectul-zilei/73307-casa-judeteana-de-pensii-arges-acorda-titluri-eroilor-care-au-contribuit-la-victoria-revolutiei-romane-din-decembrie-1989-in-judetul-arges-urmeaza-sa-beneficieze-de-aceste-titluri-un-numar-de-58-de-persoane


Casa Judeţeană de Pensii Argeş acordă titluri eroilor care au contribuit la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989! În judeţul Argeş urmează să beneficieze de aceste titluri un număr de 58 de persoane
Categoria părinte: Articole   Categorie: Subiectul zilei   Creat: Miercuri, 26 Noiembrie 2014 21:46

     Tipărire
    Email

   Casa Judeţeană de Pensii Argeş acordă titluri eroilor care au contribuit la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989,

precum şi celor care şi-au jertfit viaţa sau au suferit în urma Revoltei Muncitoreşti Anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1897. Aşadar, se vor acorda următoarele titluri:
l Erou martir al Revoluţiei Române din Decembrie 1989;
l Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989;
l Participant la Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - calitate onorifică.
Aceste titluri se atribuie, prin decret, de către preşedintele României, la propunerea Secretarului de Stat pentru problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989. Persoanele care au calitatea de Erou Martir şi Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, beneficiază de o indemnizaţie lunară reparatorie, iar cei care au şi calitatea de pensionar pentru limita de vârstă pe lângă această indemnizaţie li se acordă şi o indemnizaţie lunară adăugată la pensia pentru limita de vârstă. Stabilirea şi plata acestor indemnizaţii se fac de către casele teritoriale de pensii şi se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă, la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, documentaţia care a stat la baza preschimbării certificatului doveditor. Prin OUG 53/2010 act normativ ce a intrat în vigoare la data de 25 iunie 2010, s-a prevăzut eşalonarea indemnizaţiilor restante acordate în baza Legii 341/2004. Acest act normativ s-a aplicat în următoarele situaţii:
l Indemnizaţiilor restante, calculate în baza cererilor de acordare a drepturilor prevăzute de Legea 341/2004, înregistrate la casele teritoriale de pensii până la data de 25 iunie 2010 şi neplătite până la această dată;
l Indemnizaţiilor restante calculate în baza cererilor de acordare a drepturilor prevăzute de Legea 341/2004, înregistrate la casele teritoriale de pensii începând cu data de 25 iunie 2010.
Eşalonarea acestor indemnizaţii s-a efectuat anual, respectiv în anii 2012 şi 2013, iar în luna decembrie 2014 se va finaliza plata, în baza acestei eşalonări. În judeţul Argeş urmează să beneficieze de aceste plăţi un număr de 58 de persoane, beneficiare ale Legii nr. 341/2004.
Plata drepturilor aferente eşalonării anului 2014 se face :
l pentru revoluţionarii aflaţi în plată ale căror drepturi se achită prin poştă, pe mandatul poştal al lunii decembrie;
l pentru revoluţionarii aflaţi în plată ale căror drepturi se achită prin conturi bancare, în cont, odată cu plata drepturilor lunii decembrie;
l pentru revoluţionarii suspendaţi (n.r. sistaţi) din plată, care au cont bancar, în contul respectiv;
l pentru revoluţionarii suspendaţi (n.r. sistaţi) din plată, care nu au cont bancar, prin mandat poştal, între 25 - 30 decembrie 2014. Nicoleta Preda


Am vazut si pe facebook aceasta enormitate. Casa de Pensii acorda titluri?...
In acest caz nu cred, insa, la prima lectura, ca este vorba de vreo intentie de manipulare, ci de ignoranta, lipsa de profesionalism. O fi intrebat la Casa de Pensii "cum e cu revolutionarii, primesc ceva sau nu anul acesta"? Si i s-o fi dat raspunsul "oficial" pe care il citim.
O puteti lua ca pe o "veste buna" privind sumele esalonate pentru 25 - 30 dec., probabil, desi eu, dupa cum este formulat articolul, ma gandesc ca priveste mai curand o stare de drept decat una de fapt.
Nu am calitatea de a monitoriza presa si de a cere informatii suplimentare direct de la redactiile ce publica articole cu referire la revolutionari. Inca nu am niciun raport juridic cu fostul S.S.P.R. Daca voi avea aceste atributii, o voi face si vom folosi dreptul la replica ori de cate ori va fi nevoie. Daca nu, ii voi comunica opinia mea persoanei care va avea aceste atributii, cu toata raspunderea, de fiecare data cand imi va fi solicitata.
 

cine o fi scris aceasta imbecilitate? ziaristii lui Pendiuc cel Penal?
DA,  http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.msg175744#msg175744
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • alexpress1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7479
 • Propunere referitoare la Legea 341 completată și m
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36206 : Decembrie 01, 2014, 17:40:30 »

Miscarea Civica Revolutia Curata

                       COMUNICAT
ref. manevrele de culise prin care se doreste exterminarea grupului social al luptatorilor in Revolutia Romana din 1989

Un grup de peste 400 de revolutionari membri ai PSD s-au adresat Miscarii noastre deoarece vocea lor nu se mai poate face auzita in cadrul propriului lor partid.
REVOLUTIONARII PSD, sunt profund nemultumiti si revoltati fata de jignirile ordinare adus presedintelui de onoare PSD, Ion Iliescu,si presedintele de onoare al BLOCULUI NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR. Deasemenea, BNR si secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor, si sef al departamentului pentru revolutionari al PSD nu AU LUAT NICI O ATITUDINE IMPOTRIVA ATACURILOR MISELESTI ALE MAFIEI PONTA GHITA DRAGNEA la adresa lui Ion Iliescu, in calitatea sa de revolutionar si mai apoi de presedinte de onoare bnr.

In urma discutiilor din teleconferinta de astazi 1 decembrie 2014 dintre Presedintele Miscarii si revolutionarii PSD, se desprind urmatoarele concluzii:
1. Guvernul Ponta -GHITA -DRAGNEA urmareste scoaterea completa din viata publica a lui Ion Iliescu deoarece acesta se opune afacerilor murdare ale acestor indivizi. Pentru aceste motive s-a decis sacrificarea revolutionarilor, deoarece se stie ca Iliescu este inca sustinut de o mare parte dintre acestia. MAFIA PONTA DRAGNEA GHITA este sprijinita de Adrian Sanda, cel desemnat de Ponta sa gestioneze situatia prin minciuna si manipulare, astfel incit in timp, revolutionarii sa nu mai aiba putere iar vocile lor sa nu mai conteze. Prin neplata drepturilor legale catre acestia, multora li s-au luat singurele mijloace de trai, astfel incit acestia sa nu mai aiba nici posibilitatea sa participe la viata publica a tarii sau sa se mai poata intruni in cadru organizat, din lipsa banilor. Mai mult, reducerea numarului de calatorii CFR la doar trei a avut si are acelasi scop, oamenii devenind astfel inoperanti si neputinciosi in fata abuzurilor de tip fascist practicate de PSD PONTA GHITA DRAGNEA. De fapt lupta lor cu Iliescu este tinta, iar sacrificarea revolutionarilor este esentiala in aceasta lupta. Atit SOCACIU cit si SANDA sunt uneltele clanului mafiot PONTA GHITA DRAGNEA, si au ca misiune mintirea si manipularea revolutionarilor, astfel incit acestia sa isi epuizeze orice resursa de a mai protesta sau sa nu aiba bani pentru actiuni in instante. Deja in doi ani de zile, datorita actiunilor exterminative a mafiei conduse de cei trei si puse in opera de catre ADRIAN SANDA si VICTOR SOCACIU, au murit din cauza lipsei de mijloace de trai un numar de 2431 de revolutionari, dintre care 28 s-au sinucis din aceleasi motive.
Amintim aici turneele pe bani publici ale lui SANDA prin orasele martir, Brasov, Sibiu, Timisoara, prin care acest individ , complice a actiunilor de exterminare a revolutionarilor, a mintit revolutionarii promitindu-le respectarea legii. In prezent , surse din PSD sustin ca se lucreaza la o hotarire de guvern prin care si in 2015 sa nu se efectueze platile, pe fondul ascutirii luptei dintre mafia GHITA PONTA DRAGNEA si Ion Iliescu.
2. Atitudinea lui MIRCEA BUCUR, presedinte al BNR prin care acesta isi declara public adeziunea la actiunile lui VICTOR PONTA, dovedeste ca BNR-ul a fost transformat intr-o unealta a mafiei PONTA DRAGNEA GHITA, cu scopul manipularii revolutionarilor, hranindu-i doar cu sperante NEACOPERITE.
Prin urmare ne alaturam in demersul lor revolutionarilor PSD nemultumiti si alaturi de ei cerem
1. DEMISIA URGENTA A LUI ADRIAN SANDA , in caz contrar urmind ca sa ii depunem fiecare in mod individual plingere penala pentru abuz, asociere in vederea constituirii de grup criminal organizat, fals si uz de fals.
2. DEMISIA URGENTA A GUVERNULUI PONTA
3. CONVOCAREA DE URGENTA A DEPARTAMENTULUI PENTRU REVOLUTIONARI PSD
4. DEMISIA COMPLICELUI MIRCEA BUCUR,omul lui Ponta pentru faptul ca nu a luat nici o atitudine vizavi de jignirea presedintelui de onoare al BNR pe care BUCUR il conduce in mod nelegitim
INCEPIND DIN ZILEL URMATOARE NE VOM ORGANIZA ASTFEL INCIT NICI UN REPREZENTANT AL GUVERNULUI MAFIOT SA NU POATA AVEA ACCES LA MANIFESTARILE DE COMEMORARE.

ALEX OPREA
presedinte
Memorat
 • gogiie
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1301
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36207 : Decembrie 01, 2014, 17:43:18 »

MARINCHIORU IARAS A FAURIT O HORDA DE COLONEI SI GENERALI CINSTE LUI CA ISI GATA MANDATUL CA ALFEL AJUNGEA CA LA FIECARE SOLDAT SA FIE CATE 3 COLONEI SI 2 GENERALI OARE PE PITI UDREA LA CE GRAD O RIDICATO ??
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36208 : Decembrie 01, 2014, 19:10:00 »

Prostul obicei de a posta acelasi lucru pe mai multe topicuri ma determina sa-mi autocitez raspunsul de la http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=1090.1020.
Miscarea Civica Revolutia Curata
.....................
                      4. DEMISIA COMPLICELUI MIRCEA BUCUR,omul lui Ponta pentru faptul ca nu a luat nici o atitudine vizavi de jignirea presedintelui de onoare al BNR pe care BUCUR il conduce in mod nelegitim
INCEPIND DIN ZILEL URMATOARE NE VOM ORGANIZA ASTFEL INCIT NICI UN REPREZENTANT AL GUVERNULUI MAFIOT SA NU POATA AVEA ACCES LA MANIFESTARILE DE COMEMORARE.

ALEX OPREA
presedinte
Gata, nu mai e Gadina preseditnele B.N.R.? Ar fi cazul sa va hotarati cine e in functie si cine nu, pe cine acuzati si pe cine nu.
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #36209 : Decembrie 01, 2014, 20:35:26 »

Remus nici acum n-ai inteles ca sunt doua bnr-uri?
Unul cica este legal dar presedintele(care din ei caci unul este fugit iar altul este rupt de realitate)asteapta,primeste si executa ordinele psd.ului iar celalalt care si el ar fi legal numai ca nu este recunoscut de oamenii din celalalt.
Oricum si oricare ar fi ele,acestea nu mai au putere intru-cat acestea n-au facut nimic la timpul potrivit si-n plus si oamenii sunt ca frunza-n vant se misca de la unul la celalalt poate cade ceva si daca nu cade pica.
Ca sa invinovatim pe careva ar trebui unul din ei sa moara(Doamne fereste) caci mortul intotdeauna este vinovat.
Memorat
Pagini: 1 ... 2412 2413 [2414] 2415 2416 ... 4573
Schimbă forumul: