Main Content:

Pagini: 1 ... 4511 4512 [4513] 4514 4515 ... 4572

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67680 : Martie 08, 2020, 22:29:51 »

Rareș Bogdan si Oreste la I'realitatea'.
Memorat
 • Andrei.rachita
 • Vizitator
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67681 : Martie 08, 2020, 23:36:45 »

Misu   pocaitul 
LAbadea
Murgu Mucica
la  Ghena  Latrina  3 
In splendoarea    ;;serii '' se vb mult 
despre Corona virus 
de politica nimic  Putin   ;Putin 
libertate   Pintea 
o   singura casa    nedeclarata   
Memorat
 • Andrei.rachita
 • Vizitator
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67682 : Martie 08, 2020, 23:55:43 »

SE  INCHIDE CUMVA S AU SE SUSPENDA  Huh 
GHENA LATRINA 3 ?
KAKA RTV
au mai mult   de  1000 de  participanti 
parca asa s a decis 
 s au trebuie sa decida CCR   
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67683 : Martie 09, 2020, 03:57:50 »

Sa fii cuminte!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67684 : Martie 09, 2020, 04:08:11 »

Sa nu fii grobian, te rog. Altfel, sa stii ca "te raportez", Nichipercea.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67685 : Martie 09, 2020, 23:07:48 »De ziua sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia, precum si a Detinutilor Politici Anticomunisti, am publicat un album foto pe contul de Facebook al Portalului Revolutiei Romane - www.facebook.com/portalulrevolutieiromane/?modal=admin_todo_tour.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67686 : Martie 09, 2020, 23:52:11 »

Nici anul acesta Ziua Detinutilor Politici Anticomunisti n-a fost marcata la Brasov, asa cum s-ar fi cuvenit.
Mai exact, in mod inexplicabil - ca si anul trecut de alt fel - nu s-a organizat nimic.www.mytex.ro/stiri/546-expres/614439-brasov-fara-ceremonie-de-ziua-detinutilor-politici-anticomunisti.html?fbclid=IwAR0mrC2wkg9nmuI2Er5-u1CESSj1Sep8ZhrBpAFv4IWb358gt44nZfNcH34
Luni, 9 martie 2020

BRAȘOV. Fără ceremonie de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti?

Liliana JighiraZiua Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia - 9 martie este din 2011, prin lege, şi Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989. În fiecare an, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Deportaţi din România (AFDPR) organizează în această zi, cu sprijinul instituțiilor publice civile și militare, comemorarea eroilor care s-au jertfit în anii grei ai terorii comuniste în închisorile şi lagărele de muncă comuniste. Deocamdată, pentru astăzi, la Brașov, nu a fost anunțat nimic oficial. Pe de altă parte, este posibil ca, la fel ca în ultimii doi ani, comemorarea de la Brașov, de la Monumentul Luptătorilor din Rezistența Anticomunistă (foto), amplasat în Piața Teatrului, să fie decalată.
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4229
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67687 : Martie 10, 2020, 17:36:23 »


Sibieni cu inițiativa,au format un grup de IMPLICARE VOLUNTARĂ IN SITUAȚIA DE CRIZĂ-CORONAVIRUS
AICI :

https://m.facebook.com/groups/485925088741990/
Memorat

Nihil sine Deo!!
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67688 : Martie 11, 2020, 18:07:24 »

Revolutionarii se cearta pe resursele care le sunt alocate - cu zgarcenie si in bataie de joc pe alocurea - de catre stat, fiind in plina desfasurare un lung razboi mai mult sau mai putin fraticid, uitand de adevaratii lor adversari, sau chiar dusmani, asasinii din decembrie 1989 si cei din spatele lor, neluand in seama nici multimea de agenti mai tineri, puita dupa Revolutie de catre aceiasi uzurpatori ai Libertatii.
Ieri am participat la o ceremonie (desfasurata cu intarziere de o zi) dedicate Zilei detinutiolor politici anticomunisti, care s-a desfasurat in Brasov, la Monumentul Luptatorilor Anticomunisti - voi reveni cu imagini de la eveniment -, unde totul s-a desfasurat civilizat si in prezenta autoritatilor locale, precum si a reprezentantilor Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989.
Insa, din nefericire si spre necesara noastra alarmare, nu peste tot in tara lucrurile se desfasoara la fel de normal, sau democratic daca preferati. Dau un surprinzator (in aparenta) exemplu, furnizat de la inalt nivel politic, cel parlamentar -  https://glasul.info/2020/03/11/halucinant-deputatul-adrian-dohotaru-se-lauda-ca-a-anulat-o-conferinta-despre-temnitele-comuniste/?fbclid=IwAR1oQmHcEXvaD-cQgn6M2NUY5DXQg0lKuoHmxkBhQdK1i2l5LbHi-6Hw3wE


« Ultima modificare: Martie 12, 2020, 13:29:24 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67689 : Martie 12, 2020, 13:49:11 »

Puteti sa va adresati domnului parlamentar direct pe pagina sa de Facebook,
www.facebook.com/adi.dohotaru?hc_location=ufi&comment_id=Y29tbWVudDoxNTgwNzM3ODIzNDE3NDdfMTU4MzE4OTQyMzE3MjMx

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67690 : Martie 12, 2020, 14:01:45 »

Inca o dovada ca tara este condusa neconstitutional.


www.hotnews.ro/stiri-politic-23718027-surse-ordonanta-pentru-anticipate-picat-curtea-constitutionala.htm?fbclid=IwAR29c-2JRDOaBI_vgHSF7wYiFkkxj5bH7PcTB6TXdBZ1Q7WHrhpQXeROs0s
Joi, 12 martie 2020

Ordonanța pentru anticipate a picat la Curtea Constituțională

  Judecătorii de la Curtea Constituțională - Foto: AGERPRES

Ordonanța pentru anticipate a fost declarată neconstituțională de către CCR. Practic, în aceste condiții, scenariul anticipatelor este blocat.

Curtea Constituțională a constatat că prevederea privind votul oriune încalcă dreptul de a alege și de a fi ales. Potrivit CCR, eliminarea condiției restrictive (domiciliul și reședința) are drept consecință eludarea „însuși a scopului pentru care au fost înființate circumscripțiile electorale”.

O altă hibă a ordonanței ar fi posibilitatea organizării simultane a alegerilor parlamentare anticipate și a alegerilor locale generale din anul 2020. Potrivit Curții Constituționale, acest lucru „încalcă dreptul de vot al cetățeanului, prevăzut de art.36 din Constituție, întrucât îl pune în situația parcurgerii unei proceduri de votare greoaie, complicate, de natură a-i restrânge libertatea de exprimare a voinței politice și, implicit, efectivitatea dreptului la vot”.

„Dispozițiile criticate încalcă și dreptul persoanei de a fi aleasă, prevăzut de art.37 din Constituție, întrucât înlătură posibilitatea unei persoane de a candida în acelaşi timp pentru o funcţie electivă locală (primar, consilier local, consilier județean) şi pentru o funcţie electivă națională (deputat sau senator)”, mai arată CCR.

De asemenea, Curtea Constituțională susține că modificare legii electorale este făcută cu un an înainte de alegeri, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția și deciziilor CCR.

„Curtea a constatat că modificările adoptate au o relevanţă semnificativă în procesul de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Parlamentul României, reglementând elemente esențiale ale legii electorale: eliminarea unui element esențial privind identificarea cetățeanului care își exercită dreptul de vot (domiciliul sau reşedinţa) și lipsirea de efecte juridice a normelor care consacră unul dintre principiile pe care se întemeiază sistemul electoral în vigoare (cel al reprezentării proporţionale). Prin urmare, având în vedere că sunt întrunite ambele aspecte care atrag incidența principiului securității juridice, Curtea a constatat că, prin adoptarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.26/2020, legiuitorul delegat nu a respectat obligația de a se abține de la modificarea cadrului normativ în materie electorală, astfel cum aceasta a fost dezvoltată în jurisprudența Curții Constituționale, şi nici recomandările Codului bunelor practici în materia electorală elaborat de Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), încălcând dispoziţiile constituţionale ale art.1 alin.(3) şi (5) privind statul de drept, obligaţia respectării Constituţiei și principiul securității juridice”, se arată în comunicatul Curții.

Avocatul Poporului a sesizat CCR cu excepţia de neconstituţionalitate referitoare la prevederile OUG 26/2020 privind modificarea legislaţiei alegerilor parlamentare şi unele măsuri pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit Avocatului Poporului, ordonanţa "încalcă o serie de prevederi constituţionale şi nu respectă recomandările Comisiei de la Veneţia în materie electorală".

"Avocatul Poporului atrage atenţia, între altele, că modalitatea de organizare a alegerilor pentru Parlamentul României nu poate fi legiferată pe calea ordonanţei de urgenţă, fiind împotriva întregii arhitecturi constituţionale (voinţei Constituantei) ca modalitatea de alegere a organului 'reprezentativ suprem al poporului român' să fie dată Guvernului prin delegare. Este important de spus că, în domeniul electoral, competenţa Guvernului este aceea de organizare a alegerilor şi de reglementare normativă a măsurilor care se impun în acest sens şi nu de stabilire efectivă a sistemului electoral naţional, care reprezintă un drept suveran al Parlamentului. În plus, OUG 26/2020 este neconstituţională, întrucât prevederile sale operează modificări în privinţa drepturilor electorale, pentru care Constituţia interzice, în mod expres, efectuarea de modificări de ordin legislativ pe calea ordonanţei de urgenţă. Este necesar, aşadar, ca modificările reglementărilor sistemului electoral să fie făcute prin lege organică adoptată în cadrul dezbaterilor parlamentare", se arată în sesizare.

Conform acesteia, modificarea legislaţiei în materie de alegeri parlamentare prin ordonanţă de urgenţă vine cu aproximativ 10 luni înaintea mandatului noului Parlament şi la mai puţin de 9-10 luni până la organizarea la termen a scrutinului.

"În consecinţă, Avocatul Poporului observă faptul că Guvernul nu respectă Codul bunelor practici în materie electorală adoptat de Comisia de la Veneţia, care recomandă, între altele, modificarea sistemelor de scrutin cu cel puţin un an înainte de alegeri. Pe de altă parte, din textul ordonanţei reiese posibilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate la aceeaşi dată cu alegerile locale generale în mod excepţional în anul 2020. În context, Avocatul Poporului menţionează că legile trebuie să reglementeze pentru viitor toate situaţiile posibile care se pot ivi, fără a se limita la doar una dintre ele. Or, prevederea din actul normativ (...) se referă doar la situaţia anului 2020, nereglementând posibilitatea aplicării ei şi pentru alte situaţii posibile viitoare, ulterioare anului 2020", se explică în sesizare.

De asemenea, în actul normativ există prevederi care afectează dreptul de vot şi dreptul de a fi ales, a menţionat Avocatul Poporului.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67691 : Martie 12, 2020, 14:21:49 » Ziua detinutilor politici anticomunisti 2020  -  I  -  www.youtube.com/watch?v=qdZ2B_S34VE.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67692 : Martie 12, 2020, 17:19:20 »


www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=1357
Miercuri, 11 martie 2020

Comunicat
Având în vedere ultimele evoluții privind răspândirea infecției cu coronavirus (COVID-19) la nivel național și în special în Municipiul București, SSRML suspendă activitatea de distribuire a drepturilor de călătorie gratuită până la data de 31.03.2020. De asemenea recomandăm beneficiarilor Legii 341/2004 ca, pe cât posibil, activitatea de relații cu publicul să se efectueze doar prin telefon (021) 319.86.26, (021)319.86.27, fax: (021)319.86.28, corespondentă electronică e-mail: cabinet@sspr.gov.ro, relatiicupublicul@sspr.gov.ro și prin poștă, la adresa - Piața Presei Libere, nr.1, corp B, etaj 3, sector 1, București. Vă dorim sănătate și vă mulțumim pentru înțelegere !
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67693 : Martie 13, 2020, 08:30:08 »

Ziua detinutilor politici anticomunisti 2020 - II www.youtube.com/watch?v=WjdXL0O87Vg&t=4s.« Ultima modificare: Martie 15, 2020, 13:42:38 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67694 : Martie 15, 2020, 13:55:31 »

La sediul AFDPR Brasov  -  1  -  www.youtube.com/watch?v=ouXXvHEjwd8Memorat
Pagini: 1 ... 4511 4512 [4513] 4514 4515 ... 4572
Schimbă forumul: